www.NOIAZOMAI.net

ΔΡΑΣΕΙΣ

3-12-2009 μ.Χ.

 

ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΕΒΕΙΑ

 

Ο «ΧΥΤΥ» (σκουπιδότοπος) είναι μόλις 350 μέτρα από τον Ταμιευτήρα Πόσιμου Νερού

που υδρεύει τη Θεσσαλονίκη και 1.500 μέτρα από τον Αρχαιολογικό Χώρο της Βεργίνας!

 

   Σκουπίδια 80 περιφερειακών χωματερών, σχεδιάζουν να ενταφιάσουν για πάντα αντίκρυ από τα παλάτια και τους Τάφους των Μακεδόνων Βασιλέων των Αρχαίων Αιγών, αντίκρυ από τον ιερό για τους Μακεδόνες αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, δημιουργώντας Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) μόλις 1.500 μέτρα μακριά από την πρώτη αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας!

 

  Ζηλεύοντας ίσως τα χέρια της Ιστορίας, που έθαψε ανεκτίμητους θησαυρούς από ατόφιο χρυσάφι στην περιοχή, γυρεύουν σήμερα κάποιοι να θάψουν στον ίδιο εκείνο τόπο Σκουπίδια, μια αληθινά «μεγάλη» προσφορά τους στον Πολιτισμό, που σίγουρα θα τους περάσει στην Ιστορία!

 

  Το ίδιο το περίφημο ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο)  της Ελλάδος… έδωσε την απαράδεκτη έγκριση, που εκτινάσσει την αγανάκτηση δεκάδων φορέων της περιοχής και εκατομμυρίων άλλων Ελλήνων σε ολόκληρη την Οικουμένη που ενημερώνονται με κομμένη την ανάσα, την ώρα που ο Ελληνισμός δίνει παγκόσμια την τιτάνια μάχη κατά των Πλαστογράφων!

 

   Και δεν αποκλείεται οι ίδιοι οι Σκοπιανοί, στα πλαίσια του ρόλου τους σαν «Μακεδόνες» να καταγγείλουν τις επόμενες ώρες την Αθήνα για βεβήλωση των Τάφων των δήθεν «προγόνων» τους, κάτι που θα διασύρει απίστευτα την Ελλάδα διεθνώς.

 

   Για αυτό πρώτοι εμείς οι αληθινοί και γνήσιοι Μακεδόνες, με την ελληνική ψυχή και συνείδηση των 7.000 ετών μας, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, καθώς και τη στάση ορισμένων Δημάρχων, που για να ξεφορτωθούν τις χωματερές των χωριών και των πόλεών τους, τις φορτώνουν στη Βεργίνα και τον Αλιάκμονα!

 

 

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

   ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ, στέλνουμε το παρακάτω e-mail Διαμαρτυρίας προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στην Αθήνα, το Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού και το κοινοποιούμε στο σεβαστό Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων: (Αντιγραφή – Επικόλληση και στείλτε το μέσα από το e-mail σας, ΠΡΟΣ: dpse@hch.culture.gr; info@liapis.gr;         ΚΟΙΝ: infopar@parliament.gr )

 

ΑΡΧΗ___________________________________________________________________________________________

 

ΣΩΣΤΕ ΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ

ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΜΥΡΙΙΙΝΟΗ ΓΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

«Αυτοί δε (Αέροπος, Γαυάνης και Περδίκκας)  αφικνούμενοι σε άλλη περιοχή της Μακεδονίας,

εγκαταστάθηκαν πλησίον των κήπων, οι οποίοι ελέγετο ότι ήταν του Μίδα του υιού του Γορδίου,

στους οποίους φυτρώνουν από μόνα τους τριαντάφυλλα (ρόδα),

που το καθένα έχει εξήντα φύλλα και το άρωμά τους υπερέχει όλων των άλλων!

….Και πάνω από αυτούς τους κήπους κείται το όρος που ονομάζεται Βέρμιον

το οποίο είναι αδιάβατο το χειμώνα»

ΗΡΟΔΟΤΟΣ (Η΄, 138)

 

   «ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΙΓΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΝΤΟΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

 

ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

ΟΠΩΣ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΥΤΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ «12», ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΛΑΣΣΕΙ ΩΣ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ!

 

   ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΡΑΚΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΜΑΣ, ΑΡΧΑΙΩΝ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΙ ΜΥΡΙΠΝΟΑ ΡΟΔΑ (Ηρόδοτος) ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ «ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ» ΤΑΦΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ!»

 

SAVE VERGINA

ΤΕΛΟΣ__________________________________________________________________________________________

 

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

   Στις 13 Δεκεμβρίου 2007, πριν ένα χρόνο το ΚΑΣ όπως πιστοποιεί και η έκδοση της αρνητικής Υπουργικής απόφασης (ΥΠΠΟ/ΓΔΑΠΚ/ΑΡΧ/Α1/Φ17/118530/5697/13.12.07), απέρριπτε ομόφωνα τη χρήση της θέσης «12» για ΜΕΑΧΥΤΥ (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων – Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων), απαγόρευσε δηλαδή χρήση του χώρου για να προστατευτεί η αρχαιολογική κληρονομία μας!

 

   Ένα χρόνο μετά, το ίδιο το ΚΑΣ, μετά από «αίτηση θεραπείας» του ΕΣΔΑ (Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμάτων) Ν. Ημαθίας και το ΚΑΣ κάνει ανεξήγητη στροφή 180Ο και αντιστρέφει την προηγούμενη απόφασή του και επιτρέπει τη χρήση του χώρου, πράγμα που ξεσηκώνει Αρχαιολόγους, ΤΕΕ Ημαθίας, Οικολογικές Οργανώσεις και πολίτες!

 

  

 

1. Κατολισθήσεις και σοβαρός τεμαχισμός του εδάφους κοντά στο χώρο που θα γίνει ο ΧΥΤΥ (φ. imerisia-ver.gr)

2. ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΥ (φ. verianet.gr) δίπλα στον ταμιευτήρα νερού της Θεσσαλονίκης

 

Διότι εκτός όλων των άλλων, ο ΧΥΤΥ, θα γίνει μόλις 350 μέτρα από τον Ταμιευτήρα Πόσιμου Νερού του Αλιάκμονα, από όπου πίνει νερό η Θεσσαλονίκη!!!

 

   Σε μια περιοχή που σχίζεται κυριολεκτικά το έδαφος και ελλοχεύει ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να μολυνθεί υπόγεια το πολύτιμο πόσιμο νερό!!!

 

 

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ

ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

   Σε μια περιοχή, που όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της Ν.Ε. ΤΕΕ Ημαθίας Ουρσουζίδης Γεώργιος «βρίσκεται στην καρδιά μιας περιοχής που προστατεύεται από την ελληνική αλλά και την διεθνή νομοθεσία, αποτελεί το κοινό όριο μεταξύ δύο περιοχών: •Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλους της ευρύτερης περιοχής του Αρχαιολογικού Χώρου Βεργίνας – Παλατιτσίων (Υ8383/92 του Υ.Μ.Α.Θ.). • Περιοχής NATURA 2000 GR 1210002 “Στενά Αλιάκμονα”. • και ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας προστατεύεται από την UNESCO»!

 

  Βεβαίως, εάν ήταν δίπλα η βίλα ή η πισίνα κανενός Υπουργού, ούτε λόγος δεν θα γινόταν…

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ:

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=103083&lsc=2

http://www.e-tipos.com/newsitem?id=68418

http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=27922

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=09.12.2007,id=68833728

 

 

 

www.NOIAZOMAI.net

 

noiazomai@gmail.com