ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤ3  ΣΕ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

 

εφημερίδα 30

ΠΡ.ΦΥΛΛΑ

NOIAZOMAI

 

Ιούλιος 2005 μ.Χ.

ΠΡ.ΦΥΛΛΑ

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ           ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ         ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ           ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΝΕΑ          ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ         ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΜΕΓΑ  ΘΑΥΜΑ  ΣΤΗ  ΣΥΡΙΑ !!!    «ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ  ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΕΝΟΣ  ΑΡΑΒΑΣ» !!!

Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΠΕΤΖΑΧΟΥΡ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ

ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ

 

   ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ, που συνέβη σε τέως Μουσουλμάνο πλούσιο Σαουδάραβα στη Συρία, αφηγείται στη συγκλονιστική επιστολή του (δείτε εδώ το ακριβές περιεχόμενο) ο

 

 

 Καθηγούμενος της Μονής των Ποιμένων στο Μπετζαχούρ της Βηθλεέμ στην Παλαιστίνη π. Ιγνάτιος!

 

 

Ο εν λόγω Σαουδάραβας είχε πάει μαζί με την στείρα σύζυγό του ταξίδι τουριστικό στη Συρία και εκεί έμαθε από τον οδηγό τους και ξεναγό, για τα μεγάλα θαύματα που κάνει η Παναγία Σαϊντανάγια έξω από τη Δαμασκό στα άτεκνα ζευγάρια. Τότε σα σπρωγμένος από θεία δύναμη, αν και μουσουλμάνος ως τότε,

 

 

 έσπευσε αμέσως με τη γυναίκα του στην Παναγιά, τάζοντας 20.000 $ στον οδηγό και 80.000 $ στο Μοναστήρι, εάν έκανε παιδί!

 

ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΓΥΟΣ

   Πράγματι η γυναίκα του κατάπιε με σεβασμό  το φυτιλάκι από το

 

 

 καντήλι που καίει ακοίμητο μπρος στη θαυματουργή Εικόνα και όταν γύρισαν στη Σ. Αραβία ω του θαύματος, η στείρα έμεινε έγγυος!!!

   Μόλις δε γέννησε, ο υπερευτυχισμένος πάμπλουτος Σαουδάραβας, τηλεφώνησε στον οδηγό εκείνο στη Συρία και κανόνισε να τον περιμένει στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, για να πάει να κάνει το τάμα του!

 

 

   Πράγματι ο οδηγός τον περίμενε, αλλά όχι μόνος του. Είχε οργανώσει τη δολοφονία και ληστεία κατά του Σαουδάραβα, που ήξερε πως θα είχε πάνω του μια ολόκληρη περιουσία!!!

   Έτσι οι αδίστακτοι ληστές, απήγαγαν με το ταξί τον Σαουδάραβα, τον πήγαν σε ερημική περιοχή και τον έσφαξαν κυριολεκτικά, διαμελίζοντας σε κομμάτια το πτώμα του για να μην αναγνωριστεί!!!

 

ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ

   Στη συνέχεια έβαλαν τα κομματιασμένα ανθρώπινα μέλη στο πορτ-μπαγκάζ και ξεκίνησαν για άλλη περιοχή, όπου θα τα πετούσαν ώστε να εξαφανιστούν για πάντα!

 

   Όμως επάνω στον αυτοκινητόδρομο ανεξήγητα η μηχανή χάλασε, ενώ ένας περαστικός είδε από το πορτ μπαγκάζ να στάζουν αίματα και αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία!

     Οι αστυνομικοί έφτασαν αμέσως στο ακινητοποιημένο όχημα και διέταξαν να ανοίξει το πορτ μπαγκάζ! Μα μόλις άνοιξε, πετάχτηκε έξω ολοζώνταντος ο διαμελισμένος νεκρός Σαουδάραβας, δείχνοντας ράμματα σε όλο του το σώμα και λέγοντας πώς η Παναγιά τον ανέστησε με τη δύναμη του Υιού της και του έραψε θαυματουργικά το κομματιασμένο σώμα!!!

   Οι εγκληματίες έχασαν τα λογικά τους και κλείστηκαν αλυσοδεμένοι σε ψυχιατρικές φυλακές!

   Ο Σαουδάραβας έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο πρώτο θέμα σε όλο τον Συριακό και Αραβικό τύπο, με βεβαιώσεις ιατρών για τα θεία ράμματα! Πρόσφερε δε στο Μοναστήρι της Παναγίας Δέσποινας όχι 80.000, αλλά 800.000 $ και διαλάλησε παντού το ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, παρόμοιο με εκείνο που είχε ακριβώς κάνει, με τη δύναμη του Χριστού, ο Άγιος Μηνάς, σε ευλαβή προσκυνητή που διαμελίστηκε από τον αδίστακτο εκείνο ξενοδόχο!

Πρόδρομος Α.

 

Το πλήρες κείμενο του π. Ιγνατίου

σ.σ. Αναζητούμε και την αραβική ιστοσελίδα που περιέχει τις φωτογραφίες του Σαουδάραβα – παρακαλούμε να μας βοηθήσει κάποιος που γνωρίζει Αραβικά στο Διαδίκτυο

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΣΑΪΝΔΝΑΓΙΑ

Το μοναστήρι της Παναγίας Σαϊνδνάγια, χτίστηκε ο 547 μ.Χ. από τον ευσεβή Αυτοκράτορα Ιουστινιανό, όταν στρατοπέδευσε στην περιοχή προετοιμαζόμενος να πολεμήσει τους Πέρσες. Τότε και ενώ ο διψασμένος στρατός μας είχε ξεμείνει από νερό και βρισκόταν σε απελπιστική θέση, βλέπει ξαφνικά ένα ελάφι να ανεβαίνει σε ένα ψηλό λόφο και τρέχει να το κυνηγήσει! Σαν έφτασε στην κορυφή, είδε έκπληκτος άφθονο γλυκό, πόσιμο νερό, ενώ στη θέση του ελαφιού φάνηκε σε λαμπρό φως το χέρι της  Παναγιάς και ακούστηκε η φωνή της, που του ζητούσε να χτίσει εκεί επάνω, μια Εκκλησία προς τιμήν της, προς τιμήν της Κυρίας Θεοτόκου!

  Έτσι, ο βασιλιάς μας έδωσε αμέσως εντολή να σχεδιάσουν το Ναό οι αρχιτέκτονες. Όμως ο καιρός περνούσε και εκείνοι δεν μπορούσαν να καταλήξουν στο σχέδιο.

   Τότε εμφανίστηκε πάλι η Παναγία, αυτή τη φορά στον ύπνο του Ιουστινιανού και του έδειξε το σχέδιο του Μοναστηριού της, λέγοντας πως εκείνη θα ήταν η προστάτιδά του!!!

   Και βάση εκείνου του σχεδίου χτίστηκε τελικά από τον ευλαβή Ιουστινιανό το καστρομονάστηρο της Παναγιάς στη Σαϊντανάγια της Συρίας!!!

 

   Η Ορθόδοξη αυτή Μονή της Συρίας είναι γυναικείο Μοναστήρι, που εορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου, κατά το Γενέθλιον της Θεοτόκου!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ και το συνολικό σχετικό ΑΦΙΕΡΩΜΑ του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ!!!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

 

www.noiazomai.net

 

Σύνταξη ύλης

noiazomai@gmail.com

 

Επικοινωνία

noiazomai@gmail.com

 

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΤΗΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΠΟΥ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ

  Με αποκλειστική του συνέντευξη στο Νοιάζομαι, ο μεγάλος αγωνιστής της Ιστορικής Δικαιοσύνης, ο τέως Υπουργός Β. Ελλάδος, ο συγγραφέας του περίφημου βιβλίου «Η Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας», ο ακούραστος Νικόλαος Μάρτης, στέλνει ένα ιστορικό μήνυμα στον απανταχού Ελληνισμό, σε μια κρίσιμη καμπή των εθνικών θεμάτων και ιδίως μιας διαφαινόμενης, ανεξήγητης και παράλογης υποχωρητικότητας στις διεκδικήσεις των Σκοπιανών, τη στιγμή που καταβάλλεται μια γενικότερη προσπάθεια αυτοεπιχωμάτωσης των ιστορικών δικαίων, της μνήμης, της Αλήθειας, των αρχών και αξιών των λαών και των ατόμων!

 

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΡΥΦΟΡΟ

  Συγκεκριμένα, ο Νικόλαος Μάρτης, εξεδήλωσε καταρχήν την τεράστια δυσαρέσκειά του για τη μετάδοση από τον Ελληνικό Δορυφόρο Σκοπιανικών Μέσων, με την ονομασία «μακεδονικό-ή», όπως αποκάλυψε αποκλειστικά το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ!!! (βλέπε εδώ τα σχετικά ντοκουμέντα)

 

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΙΜΙΤΣ

 Σε ερώτηση του «Ν» σχετικά με τις προτάσεις Νίμιτς, τις χαρακτήρισε με μια λέξη «απαράδεκτες»!

 

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

  Στο σημείο αυτό ο κ. Μάρτης τόνισε πως «δεν γίνεται να δεχτούμε τις προτάσεις του κ. Νίμιτς και θύμισε τον Καθηγητή Μανώλη Ανδρόνικο, ο οποίος είχε κάνει την ανυπολόγιστης σημασίας ανακάλυψη των βασιλικών τάφων των Αιγών στη Βεργίνα,  και ο οποίος σχολίασε κάποτε τις διεκδικήσεις των Σκοπιανών λέγοντας: «Αντιμετωπίσαμε τις διεκδικήσεις των Σκοπίων με δειλία, σαν να είμαστε εμείς οι ένοχοι»!!!

 

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ…

   «Αυτό κάνουμε και εμείς σήμερα» συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Μάρτης. «Ενώ έχουμε τέτοια στοιχεία, δεν τα χρησιμοποιούμε και δεν τα προβάλουμε!

   Έχουμε ήδη 14 ομόφωνα ψηφίσματα από Πολιτείες της Αμερικής, που αναγνωρίζουν ότι είναι ελληνική η ταυτότητα των Μακεδόνων!!!

   Έχουμε το πόρισμα μελέτης του Ινστιτούτου Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας που γράφει επί λέξει “οι Ευρωπαίοι Υπουργοί δεν γνωρίζουν Ιστορία! Δεν γνωρίζουν ότι η Ιστορία της Μακεδονίας δεν Είναι Ιστορία μόνο των Ελλήνων, αλλά και

 

 

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο

 «ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗ …“ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”»

 

 

Βομβαρδισμό προπαγανδιστικών μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας, δέχονται οι Μακεδόνες ακρίτες, όπως και οι περαστικοί οδηγοί και τουρίστες, στην περιοχή Δοϊράνης, καθώς διασχίζουν ανυποψίαστοι την εθνική οδό Κιλκίς – Προμαχώνα!

Τότε και καθώς βρίσκονται στο ύψος της λίμνης, ένα απρόσκλητο μήνυμα στο κινητό όμως, σε αγγλική γλώσσα, τους «καλωσορίζει στη Δημοκρατία Μακεδονίας» (δηλαδή στα «Σκόπια») και μάλιστα δίνει και σκοπιανικά τηλέφωνα πληροφοριών!!!

 

Τα μηνύματα προέρχονται από την εταιρεία των Σκοπίων Mobimak που προπαγανδίζει έτσι ανεμπόδιστα την ονομασία «Μακεδονία» για λογαριασμό των Σκοπίων(!!!) μέσα στη Μακεδονία μας!!!

 

 

***

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ

Στο «Αλεξάνδρειο Ίδρυμα», στο ιστορικό και όμορφο Λιτόχωρο της Μακεδονίας μας θα πραγματοποιηθεί από τις 15-17 Ιουλίου το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Οργανώσεων!

 

 

***

 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Επίσης στη γραφική Καβάλα θα πραγματοποιηθούν  οι εργασίες του 59ου συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής. κατά το διάστημα 26 με 30 Ιουλίου.

Ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο”!!!  Έχουμε τη δήλωση του ίδιου του αειμνήστου Προέδρου όμως Γαλλίας Φρανσουά Μιττεράν, ο οποίος όταν είδε τα ευρήματα της Βεργίνας ομολόγησε συγκλονισμένος: «δεν εγνώριζα για τις ανασκαφές!..»!!!

   Έχουμε ήδη στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών μια συλλογή από 5.000 αρχαίες ελληνικές επιγραφές της Μακεδονίας μας!!! Επίσης έχουν συγκεντρωθεί 11.000 ονόματα Μακεδόνων!!! Όλα ελληνικά!

   Αυτό γράφω και στην επιστολή μου προς τον κ. Όλι Ρέν, αρμόδιο Επίτροπο για τη διεύρυνση της Ε.Ε. (δείτε ολόκληρη την επιστολή του κ. Μάρτη εδώ). Ας έρθουν όλοι οι Επίτροποι να τα δουν! Όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες! Να κληθούν όλοι οι Πρεσβευτές των χωρών της Ε. Ένωσης να τα δούνε! Και ας μας δείξουν οι Σκοπιανοί από την άλλη μεριά, μονάχα ΜΙΑ, μόνο ΜΙΑ επιγραφή της δήθεν “μακεδονικής” γλώσσας τους»!

 

ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ!

Ν – Παρόλα αυτά κύριε Μάρτη, όπως είπατε, δεν προβάλουμε αυτά τα συνταρακτικά στοιχεία… Και μάλιστα την ώρα που εξεδηλώθησαν οι προτάσεις Νίμιτς! Δεν είναι κάπως περίεργο αυτό;

Μ – «Οι Δήμαρχοι της Μακεδονίας πού είναι; Γιατί δεν κινούνται; Θα περίμενα να είχαν βγάλει κιόλας ένα κοινό ψήφισμα! Μου κάνει εντύπωση ότι δεν το έχουν πράξει ως τώρα!

   Παλαιότερα, το 1992, η Ακαδημία Αθηνών, είχε πάρει επίσημα θέση! Είχε βγάλει με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου μια ανακοίνωση που έλεγε: Η ψευδεπίγραφη Μακεδονίαδιεκδικεί την πραγματική Μακεδονία που είναι τμήμα της Ελλάδος και κατοικείται από Έλληνες. Η Δημοκρατία αυτή έχει δικαίωμα να γίνει ανεξάρτητο Κράτος. Δεν δικαιούται όμως να αποκτήσει με διεθνή αναγνώριση ένα πλεονέκτημα που δεν έχει κανένα Κράτος στον κόσμο. Να χρησιμοποιεί ένα όνομα, που και μόνο του προπαγανδίζει εδαφικές επιδιώξεις”!.. Αυτά γιατί δεν τα προβάλουνε»;

 

ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!

Ν – Τι θα έπρεπε να είχαν κάνει;

Μ«Πού είναι τα Πανεπιστήμια; Πού είναι η Σύγκλητος των Πανεπιστημίων να λάβει αποφάσεις! Αν τα Πανεπιστήμια, ως πνευματικές μονάδες δεν υπερασπιστούν την ιστορία, τότε ποιος; Ακούσατε κανένα Πανεπιστήμιο δικό μας να λάβει θέση; Να πουν πως είναι απαράδεκτες οι προτάσεις του Νίμιτς;»!..

Ν – Γι΄ αυτό και ο λαός μας είναι συχνά απογοητευμένος. Εσείς τι του λέτε κύριε Μάρτη; Εσάς σας εμπιστεύεται ο κόσμος, διότι βλέπει τον ασταμάτητο και αγνό αγώνα σας για τη Μακεδονία!

Μ – «Όταν ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τσάτσος πήγε

 

 

στη Βεργίνα, στις ανασκαφές των Τάφων, είπε με νόημα: “Οι Βασιλείς των Μακεδόνων δεν άντεξαν, αλλά βγήκαν να καταδιώξουν τους πλαστογράφους τους”!!! Και προσθέτω και εγώ: «και τους ανιστόρητους και τους αφελείς»!

 

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ!

Ν – Λέτε δηλαδή να μείνουμε ανυποχώρητοι στο ζήτημα της ονομασίας;

Μ – «ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ!!! Και να προβάλουμε τα ντοκουμέντα και τα δίκαιά μας και τις ατράνταχτες αποδείξεις μας»!

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Ν – Κύριε Μάρτη, το Νοιάζομαι, που συστηματικά πρωταγωνιστεί στην ενημέρωση και στήριξη του παγκόσμιου Ελληνισμού ιδίως στην υπεράσπιση της Μακεδονίας μας, βλέπεται και διαβάζεται από τους Έλληνες όλου του κόσμου και από τους Έλληνες του Εξωτερικού, που είναι και οι μεγάλοι, συχνά μοναχικοί υπερασπιστές των εθνικών δικαίων. Θα θέλαμε λοιπόν μέσω του Νοιάζομαι, να σας ζητήσουμε να στείλετε σχετικά με τη Μακεδονία μας, ένα μήνυμα σε αυτόν όλο τον απανταχού, πικραμένο, Παγκόσμιο Ελληνισμό, σε εσωτερικό και εξωτερικό, μετά και τις θλιβερές εξελίξεις Νίμιτς.

Μάρτης Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Έλληνες, ότι αδύνατον η υπόθεση να χαθεί!!! Τα κραυγάζοντα μάρμαρα της αλήθειας, θα διαλαλούν στους αιώνες τα δίκαιά μας! Διότι θα είναι αντιληπτά ακόμη και από επιστήμονες με στοιχειώδη μόλις γνώση!.. Είμαι τελικά αισιόδοξος! Ας το  καταλάβει ο κόσμος, να αγωνιστεί!

 ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: «ΜΑΡΤΗΣ > ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!!!  - Μην το χάσετε! ΓΙΝΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

 

 


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤ3 ΣΕ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Συνυπογράφει και ο τέως Υπουργός και συγγραφέας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ!!!

Υποστηρίζει και ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»!  ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ

 

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΚΕΔΝΟΥ»

ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΟ

 

  Με μια σημαντική εκδήλωση – απάντηση στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Σκοπιανικό, μετά και τις γνωστές προτάσεις Νίμιτς, καθώς και τις αντίστοιχες επίσημες ελληνικές αντιδράσεις ή αποσιωπήσεις, υποδέχθηκε το Καλοκαίρι στη Μακεδονία μας η δραστήρια Πολιτιστική Εταιρεία Πανελλήνων «ΜΑΚΕΔΝΟΣ», η οποία ως γνωστόν είχε ιδρυθεί πριν 13 περίπου χρόνια, μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του συγγραφέα Δημήτρη Αλεξάνδρου για τη φυλή των Καλάς στα Ιμαλάια, τη φυλή των απογόνων των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

 

   Στην κατάμεστη αίθουσα ξεχωρίζει δίπλα στο Σωματάρχη Στρατηγό του Γ’ Σ.Σ. κ. Ηλία Πέτσα, η σεπτή μορφή του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου

 

ΠΕΤΡΟΣ ΣΥΡΡΗΣ: ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΜΕΣΑ

   Την εκδήλωση άνοιξε ο δραστήριος και ευαίσθητος γενικός γραμματέας του ΜΑΚΕΔΝΟΥ κ. Πέτρος Σύρρης, αναφερόμενος στην απουσία σοβαρών και σθεναρών αντιδράσεων από την επίσημη Αθήνα στις προτάσεις Νίμιτς, ενώ τόνισε πως ο Μακεδονικός Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα γιατί οι εξελίξεις διαφαίνονται πλέον επικίνδυνες! Έστειλε τέλος ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους …αποδέκτες, πως «δεν αποδεχόμαστε ούτε θα αποδεχθούμε ποτέ μια ονομασία για το κρατίδιο των Σκοπίων, που θα εμπεριέχει το όνομά μας»!!!

 

ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ: ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΗ - ΟΧΙ ΧΑΜΕΝΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ

    Στην εκδήλωση είχε προσκληθεί ως ένας από τους κυρίους ομιλητές ο ανεξάρτητος Βουλευτής Θεσσαλονίκης, ο μαχητικός κ. Στυλιανός Παπαθεμελής, που τόνισε με κάθε σημασία για μια φορά ακόμη «πως δεν υπάρχουν χαμένες υποθέσεις όπως μας λένε, αλλά υπάρχουν παρατημένες υποθέσεις! Η υπόθεση των Σκοπίων, είναι μια παρατημένεη υπόθεση… Η Ελλάς έχει στα χέρια της πολλές ακόμη δυνατότητες, όπως είναι το ΒΕΤΟ για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Και αν χρειαστεί πρέπει να το χρησιμοποιήσει»!

 

Θ. ΑΣΠΑΣΙΔΗΣ: ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ

     Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στο κοινό, η προβολή σπάνιων ντοκουμέντων, από το αρχείο του Δημοτικού Συμβούλου Θεσσαλονίκης και τέως Νομάρχη κ. Θεόδωρου Ασπασίδη, ενός ανθρώπου που αδιάκοπα εργάζεται για τη δικαίωση της Μακεδονίας μας. Ο κ. Ασπασίδης ανέλυσε την επικίνδυνη και καλά μεθοδευμένη προπαγάνδα των Σκοπίων, η οποία δρα σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και παρουσίασε σχολιάζοντας, μοναδικά σλάιτς, που δείχνουν τον εγκληματικό βαθμό διαστρέβλωσης και παραχάραξης της ιστορίας και της ταυτότητάς μας!

   Ανάμεσα σε άλλα ξεχώρισαν τα σλάιτς για την πάλαι ποτέ Βυζαντινή μας Αχρίδα και τα μνημεία των Βυζαντινών Εκκλησιών μας που τις έχουν βαφτίσει «Μακεδονικές», για τα αρχαία ελληνικά θέατρά μας στα Σκόπια, όπως αυτά στην αρχαία μας πόλη Ηράκλεια!...

   Τελευταίο προβλήθηκε το σλάιτς που βλέπετε στη φωτογραφία και δείχνει ολοκάθαρα τα σχέδια των Σκοπίων και των ξένων υποστηρικτών τους. Σε ένα παλαιό χαρτονόμισμα των Σκοπίων, απεικονιζόταν η Θεσσαλονίκη (την ονομάζουν Σολούν) και ο Λευκός μας Πύργος!... Και εμείς ανακαλύπτουμε «τώρα μόλις» τους χάρτες των σχολικών τους βιβλίων, που διεκδικούν τη «σκλαβωμένη τους» δήθεν «πατρίδα»…

 

ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ;

   Τη νύχτα πριν την εκδήλωση, όπου και θα γινόταν η προβολή των σπάνιων σλάιτς – ντοκουμέντων από το πολύτιμο αρχείο του κ. Ασπασίδη, άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του Δημοτικού Συμβούλου Θεσσαλονίκης και άρπαξαν δεκάδες από τα σπάνια σλάιτς που θα προβαλλόταν το βράδυ!!!

   «Η ενέργεια αυτή δεν ήταν τυχαία» όπως είπε στο Νοιάζομαι ο κ. Ασπασίδης! Διότι όπως προκύπτει, εκείνοι που μπήκαν στο γραφείο, μπήκαν για ένα συγκεκριμένο λόγο! Να αφαιρέσουν τα σλάιτς που ενοχοποιούν τους Σκοπιανούς, ώστε να μην προβληθούν ποτέ πια, και να είναι σε διαρκή και μακάριο ύπνο η κοινή γνώμη. Αυτό όμως δείχνει από την άλλη ότι δρουν – όπως μπορεί δικαιολογημένα να υποθέσει κανείς – αδίστακτοι Σκοπιανοί πράκτορες μέσα στη Θεσσαλονίκη, που προέβησαν σε αυτή την ενέργεια με διπλό στόχο: πρώτον μεν να εξαφανίσουν τα σπάνια σλάιτς και δεύτερον να τρομοκρατήσουν όποιον ασχολείται με την υπόθεση!!!

   «Ευτυχώς, συνέχισε ο κ. Ασπασίδης, δεν μπόρεσαν να τα βρουν όλα!... Από το πρωί εν τω μεταξύ εμφανίζω συνεχώς αντίγραφα, από φυλαγμένα αρνητικά που δεν κατάφεραν να εξαφανίσουν… θα προβληθούν το βράδυ… Ο σκοπός τους απέτυχε…» δήλωσε στο «Ν» ο ριψοκίνδυνος πλέον Μακεδόνας. Και έτσι το βράδυ της εκδήλωσης, έσβησαν τα φώτα και άναψε ο προβολέας της αλήθειας, προβάλλοντας στη μεγάλη οθόνη της αίθουσας τη φρίκη και τη δολιότητα των Σκοπιανικών σχεδίων, που διεκδικούν ό,τι τους προσφέρει το όνομα! Αυτό, που κάποιοι το αφήνουν, με εγκληματική αδιαφορία, στα ένοχα χέρια τους!

 

***

 

ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

   Με ενημερωτική συνάντηση - σεμινάριο των εθελοντών πιλότων της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε και φέτος, βάση οργανωμένου προγράμματος, η εναέρια πυροπροστασία των δασών μας από την Αερολέσχη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία πάντα με το Πυροσβεστικό Σώμα.

   Χαιρετισμό στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, απηύθυνε ο Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Σκόκας    ο οποίος και επέδωσε  τα τιμητικά διπλώματα στους πιλότους που πέταξαν κατά την περυσινή περίοδο, ενώ ο Υποπυραγός - Δασολόγος κ. Άρης Κατιρτζίδης μίλησε με θέμα τις δασικές πυρκαγιές.

   Παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχιπύραρχος κ. Χρήστος Πετανίδης, Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Σταθμών Θεσσαλονίκης , ο Πρόεδρος και μέλη της Διοικήσεως της Αερολέσχης και περί τους 75 εθελοντές πιλότους της.

   O Πρόεδρος της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης απηύθυνε χαιρετισμό ενώ απένειμε τιμητική πλακέτα στον Στρατηγό - Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνο Σκόκα για την αγάπη και την πολύ καλή συνεργασία του με την Αερολέσχη, ενώ η συνάντηση έκλεισε με την προσφώνηση  του  Επίτιμου Προέδρου και Συντονιστή του εθελοντικού προγράμματος της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστου Παπαζαφειρίου.

 

ΓΡΑΨΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

 

  

ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΕΤΥΧΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ

Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

 

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την πολύ καλή τιμητική εκδήλωση για την επέτειο θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου

 

  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τυλιγμένη μέσα σε μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά, στη δροσερή  παραλία της νυφούλας του Θερμαϊκού, ταυτόχρονα με το Φεστιβάλ Βιβλίου, πραγματοποιήθηκε η πολυσυζητημένη εκδήλωση της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, αφιερωμένη στη μνήμη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με αφορμή την επέτειο θανάτου του στις 13 Ιουνίου του 323 π.Χ. (σ.σ. την επέτειο αυτή είχε πρωτοαναδείξει ο γράφων το 1992, μέσα από σειρά δημοσιογραφικών ραδιοφωνικών εκπομπών στη Θεσσαλονίκη).

 

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

   Λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση είχαν ακουστεί βαριές και ανεπίτρεπτες εκφράσεις, καθώς και έντονες αποδοκιμασίες από πλευρά μελών του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που δεν επιθυμούσαν για ανεξήγητους λόγους την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Με επιχείρημα την παρουσία ακραίων στοιχείων ή οργανώσεων, ζητούσαν μάλιστα την οριστική ματαίωση. Και πολύ σωστά - κατά τη γνώμη μας- ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης απάντησε ότι ακόμη και αυτά τα λίγα ακραία παιδιά πρέπει να βοηθηθούν, βλέποντας το ενδιαφέρον των φορέων της πόλης για την Ιστορία και τον Αλέξανδρο! (σ.σ. πράγματι αρκετοί νέοι καταλήγουν σε ακραίες οργανώσεις και πέφτουν θύματά τους, επειδή «μονοπωλούν» την υπεράσπιση δήθεν της πατρίδας και της ιστορίας, με μεθόδους και στάσεις ξένες και προς τη Φιλοπατρία και την Ορθοδοξία. Αυτά τα παιδιά σαφώς πρέπει να βοηθηθούν. Και θα βοηθηθούν βλέποντας το ενδιαφέρον και όχι την αδιαφορία, βλέποντας στην πράξη τον λογικό και ορθό τρόπο και δρόμο).

 

ΦΙΜΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ

   Ελάχιστες ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης και μετά όλο αυτό το παρασκήνιο, για πρώτη φορά κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν πάρει θέση γύρω και κοντά στο μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία, επειδή ήταν «διάχυτη» η εντύπωση πρόκλησης επεισοδίων!

   Όμως για πρώτη φορά έγιναν όλα τόσο γαλήνια, ομαλά και αδιαμαρτύρητα, ενώ έλειψε και κάθε ακραία φωνή, με αποτέλεσμα να γίνει πραγματική απόλαυση η εκδήλωση, στην οποία μίλησε και ο κύριος Ψωμιάδης, τονίζοντας ότι δεν θα αφήσουμε τον Αλέξανδρο σε εκείνους που τον διεκδικούν χωρίς να τους ανήκει, ενώ τιμήθηκε και ο Στέλιος Παπαθεμελής για την προσφορά του στην υπεράσπιση της ξακουστής Μακεδονίας μας!

   Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μοντέρνα και παραδοσιακά συγκροτήματα, που χόρεψαν για τον Αλέξανδρο και τους φίλους του, προς γενική απογοήτευση των ντόπιων και ξένων επικριτών…

 

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΣ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ

   Με την απόλυτη επιτυχία της εκδήλωσης Τιμής και Μνήμης, βγήκε ενισχυμένος ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης και κατάφερε να καθιερωθεί για πάντα πια, αυτή η ελάχιστη έστω τιμή στο μεγάλο Έλληνα Στρατηλάτη και εκπολιτιστή!

Κωνσταντίνος. Κ.

***

 

ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ


ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΦΩΚΑΕΩΝ

 

ΜΑΣΣΑΛΙΑ. Στην πόλη των αρχαίων Φωκαέων, την πόλη του Πυθέα, την πόλη όπου γεννήθηκε και βαφτίστηκε ο Παύλος Μελάς, παίχθηκε - στην αίθουσα της Ελληνικής Κοινότητας Μασσαλίας - από τους μικρούς μαθητές του Ελληνικού Σχολείου ο «Πλούτος», διασκευασμένος με βάση το αρχαίο κείμενο από την Εκπαιδευτικό Μουσικούδη Ιωάννα, που επιμελήθηκε και τα κουστούμια, με τη μεγάλη βοήθεια και συμμετοχή των γονέων.
   Πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο παρουσιάστηκε σε τέλεια ελληνικά από τους μαθητές του ελληνικού σχολείου, οι οποίοι είναι παιδιά τρίτης, τέταρτης και κάποτε πέμπτης γενεάς μεταναστών!

   Τα σκηνικά κατασκευάστηκαν επίσης από τους ίδιους τους μαθητές, ενώ στο τέλος της παράστασης απονεμήθηκαν οι τίτλοι σπουδών.

   Η εορτή έκλεισε με τον ελληνικό εθνικό ύμνο, που τραγουδήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι απόλαυσαν τη ζεστή και ανθρώπινη φιλοξενία της Ελληνικής Κοινότητας Μασσαλίας!

***

Γάλλοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τμήματα

της αρχαιοελληνικής Μασσαλίας

 

   Εν τω μεταξύ, τμήματα της αρχαιοελληνικής Μασσαλίας, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στο Παλαιό Λιμάνι, περί το κέντρο της πόλης, η οποία είχε πρωτοϊδρυθεί από τους αρχαίους  Έλληνες της Φώκαιας, που είχαν ταξιδέψει ως εκεί από τα παράλια της Ιωνίας το 600 π.Χ.! Μάλιστα η Μασσαλία γιόρτασε πρόσφατα τα 2.600 χρόνια από την ελληνική ίδρυσή της!

 

    Τα ευρήματα δείχνουν τις πρώτες εγκαταστάσεις της ελληνικής αποικίας στον 6ο και 5ο αιώνα π.Χ., στην παλαιότερη πόλη της Γαλλίας δήλωσε ο υπεύθυνος των ανασκαφών, αρχαιολόγος Φιλίπ Μελινάν, τονίζοντας ότι η  τοποθεσία αυτή είναι εξαιρετική λόγω της αρχαιότητας των ερειπίων, της έκτασής της και της διαστρωμάτωσής της, που προχωρεί σε βάθος τριών μέτρων.