ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤ3  ΣΕ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΔΙΜΕΡΩΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!!! – ΗΛ. TAX. ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ   info@poland-embassy.gr

 

εφημερίδα 31

ΠΡ.ΦΥΛΛΑ

NOIAZOMAI

 

Αύγουστος 2005 μ.Χ.

ΠΡ.ΦΥΛΛΑ

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ           ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ         ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ           ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΝΕΑ          ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ         ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ:  ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ

  «Η Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α. σε τακτική συνεδρίαση του 59ου Συνεδρίου στις 26 Ιουλίου 2005 στην

 Καβάλα, την αρχαία πόλη της Νεάπολης, πλησίον των Φιλίππων όπου ο Απόστολος των Εθνών Παύλος κήρυξε

 τον Χριστιανισμό για πρώτη φορά στην Ήπειρο της Ευρώπης, διακηρύσσει τα εξής:

  
Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την αναγνώριση από τις ΗΠΑ, της ΠΓΔΜ ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

  
Καταδικάζουμε την συνεχή προπαγάνδα για απολυτρωτισμό που εκπέμπεται από την FYROM και για την οικειοποίηση και διαστροφή της Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακεδονίας.

   Υποστηρίζουμε την ύπαρξη του κρατιδίου βορείως των συνόρων της Ελλάδος με το ενδιάμεσο όνομα της ΠΓΔΜ. Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες τους να γίνουν μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, παρά μόνον εφ' οσον
το επίσημο όνομα τους δεν θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγο του ονόματος αυτού. Περαιτέρω δεν τρέφουμε κακία ή δόλο για τους πολίτες του κρατιδίου αυτού ή της διασποράς του.

 
 Δεν πρόκειται ποτέ να δεχθούμε οποιαδήποτε ορθόδοξη εκκλησία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία η παράγωγό του.

   Διαφωνούμε με την επίσημη χρήση του όρου 'Δημοκρατία της Μακεδονίας'
σε οτιδήποτε έγγραφο εντός της Ελληνικής Δημοκρατίας. (Διαβατήρια, Διπλώματα Οδηγήσεως, Συμβόλαια, Λογαριασμοί κ.α.)

   Καταδικάζουμε την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των Αμερικανών ανδρών-γυναικών των ενόπλων δυνάμεων οι οποίοι υπηρετούν στην πρώτη γραμμή διεθνώς και προσευχόμαστε για την ασφαλή επιστροφή στα σπίτια τους.

  Οι νόμοι και οι κανονισμοί της ΕΕ που διέπουν όλες τις χώρες μέλη καθ' όλην την επικράτεια τους πρέπει να εφαρμοστούν και για την
Κυπριακή Δημοκρατία.

  Θεωρούμε τις συνεχείς διακρίσεις, πράξεις, νόμους και τακτικές της Τουρκίας ενάντια
στο Οικουμενικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, ως παραβίαση θρησκευτικής ελευθερίας κάτι που είναι ασυμβίβαστο με τις προσδοκίες της να γίνει μέλος της ΕΕ. Η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και η επανόρθωση των περιουσίων των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως πρέπει να επιτευχθεί.

  Απαιτούμε από την Τουρκική κυβέρνηση να αναγνωρίσει την
γενοκτονία των Ποντίων και των άλλων Ελλήνων της Μικράς Ασίας, καθώς και των άλλων Χριστιανικών μειονοτήτων.

  Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί Υποστηρίζουμε την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Οχρίδας και
καταδικάζουμε την φυλάκιση του Αρχηγού της, Επισκόπου Jovan από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

  Απαιτούμε την
επιστροφή των κλαπέντων Ιερών Κειμηλίων των μοναστηριών της Δράμας και Σερρών και υποστηρίζουμε τις προσπάθειες της Ελληνικής κυβερνήσεως για την επιστροφή τους.

Απαιτούμε την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στον τόπο της καταγωγής τους.

  Οι Καλλάς, είναι φυλή Ελλήνων, απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τα βόρεια Ιμαλάια, την ορεινή περιοχή Χιντου Κους , του Πακιστάν. Αυτή οι φυλή κατόρθωσε να διατηρήσει τον αρχαίο πολιτισμό και παράδοση της από τον 4ο αιώνα π.χ. αλλά απειλείται με αφανισμό. Ως αδερφοί μας Έλληνες, Μακεδόνες, υποστηρίζουμε τις προσπάθειες τους να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα και αξίες.

Υποστηρίζουμε την πρόταση των Καλλάς "Bring the Glory Back" (Επαναφέρετε την Δόξα) η οποία είναι να εφαρμοστεί ο νόμος του Μ. Αλέξανδρου ως αρχή λειτουργίας των Ηνωμένων Εθνών"

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ 59ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΗΠΑ


  «Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. σε συνεδρίαση του 59ου Ετησίου Συνεδρίου που συνήλθε στις 26 με 31 Ιουλίου 2005 στην πόλη της Καβάλας, την αρχαία πόλη της Νεάπολης της Μακεδονίας, πλησίον των Φιλίππων όπου πρωτοπάτησε ο

Απόστολος των Εθνών Παύλος και κήρυξε για πρώτη φορά τον Χριστιανισμό στην Ευρώπη, έχοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στο κρατίδιο της ΠΓΔΜ

αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Η Παμμακεδονική Ένωση ζητάει από την Ελληνική κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και την υπόλοιπη Διεθνή Κοινότητα, όπως η ονομασία του κρατιδίου της ΠΓΔΜ ξεχωρίζει με ακρίβεια τους κατοίκους αυτής της χώρας από εμάς τους Μακεδόνες.

2. Η ονομασία Μακεδονία είναι αναμφίβολα Ιστορική και Πολιτιστική Κληρονομιά της Ελλάδας. Η ιστορία της Μακεδονίας και ειδικά η ονομασία της δεν είναι διαπραγματεύσιμη και ως πατρική κληρονομιά δεν δύναται να παραχωρηθεί σε τρίτους.

3. Προσμένουμε όπως η ονομασία της χώρας της ΠΓΔΜ θα εκφράζει την πολυεθνική της υπόσταση και θα επιτρέψει όλους του κατοίκους της να συνυπάρχουν ειρηνικά.

4.
Δεν θα δεχτούμε για τη χώρα της ΠΓΔΜ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ή παράγωγά του.

5. Απαιτούμε όπως άτομα Ελληνικής προελεύσεως κατοικούντων στις χώρες της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας χαίρουν της ελευθερίας του εκφράζειν σε θέματα γλώσσας, θρησκείας παιδείας και πολιτιστικής ταυτότητας.

6. Ιστορικώς οι Μακεδόνες είναι Έλληνες.

7.
Η Μακεδονική μας συνείδηση και ταυτότητα δεν αποτελεί θέμα εξωτερικής πολιτικής υπό οιανδήποτε ερμηνεία του ορισμού της.

8. Είναι Ιερό μας Καθήκον να εξακολουθήσουμε τον αγώνα μας για τα δίκαια της Μακεδονίας. Το απαιτεί η Ιστορία».

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΒΡΟΝΤΗ ΤΑΣΣΟΥ ΣΤΟ 14ο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΔΗΜΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ

Με μια μνημειώδη ομιλία μετά από εκείνα τα ιστορικά διαγγέλματά του, ο Πρόεδρος της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος, κήρυξε  - στη σκιά της πρόσφατης αεροπορικής τραγωδίας – τις εργασίες του 14ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων.ΙΣΧΥΡΟ ΤΟ 76%
«
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να διαγράφει τη νόμιμα εκφρασθείσα βούληση του 76% των Ελληνοκυπρίων, να ισχυρίζεται ότι όλοι αυτοί δεν γνώριζαν τι ψήφιζαν ή ότι είχαν παρανοήσει ή παραπλανηθεί, και ότι την απόλυτη αλήθεια και γνώση είχε μόνο το 24% που ψήφισε υπέρ της αποδοχής του Σχεδίου Ανάν»…


ΚΑΤΑΤΡΟΜΟ-ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ «ΝΑΙ»
«
Και για να μην έχουμε μόνο επιλεκτική μνήμη, να θυμούμαστε τι έλεγαν πριν το Δημοψήφισμα οι υποστηρικτές του «Ναί», μέσα και έξω από την Κύπρο.
Μας απείλησαν τότε με τιμωρητικά μέτρα, μας προειδοποίησαν ότι θα περιέλθουμε σε διεθνή απομόνωση, μας διαβεβαίωσαν ότι χάθηκε μια τελευταία «ιστορική ευκαιρία» για λύση του Κυπριακού. Τα τιμωρητικά μέτρα δεν ήρθαν, έστω κι αν μερικοί αυτόκλητοι και αυτοχαρακτηριζόμενοι αναλυτές, τα προανάγγελλαν ως δεδομένα και κατατρομοκρατούσαν τον λαό. Η απειλή της διεθνούς απομόνωσης αντικαταστάθηκε από την πραγματικότητα της διεθνούς κατανόησης. Και την δήθεν τελευταία «ιστορική ευκαιρία» διαδέχθηκε τώρα μια νέα, υπό εξέλιξη, προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών για διερεύνηση των δυνατοτήτων και για προετοιμασία του κοινού εδάφους για επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών, που θα έχει ως στόχο «την αντιμετώπιση των ανησυχιών της Ελληνοκυπριακής κοινότητας»…

 

 

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ!

«…Η Τουρκία αναγνωρίζει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και ως πλήρες και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόνο στιγμιαία. Δηλαδή, μας αναγνωρίζει μόνο για να ψηφίσουμε την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας και μας απο-αναγνωρίζει αμέσως μετά»…

 

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ

«Επαναλαμβάνω ακόμα τη σταθερή θέση και απόφασή μας να μην προβούμε ποτέ σε υποχωρήσεις και εκπτώσεις που θα θέτουν σε κίνδυνο την Κύπρο και τον Κυπριακό Ελληνισμό»…

 

ΔΙΖΩΝΙΚΗ-ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ=

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ

«Η λύση του Κυπριακού θα είναι αναγκαστικά λύση συμβιβασμού. Μια λύση διζωνικής δικοινοτικής Ομοσπονδίας»…

 

 

ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ, ΠΑΝΤΟΥ

«Καλείσθε τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να κινητοποιηθείτε στις χώρες που διαμένετε και να εντείνετε τις προσπάθειές σας, σε κάθε κατεύθυνση και σε κάθε επίπεδο. Γνωρίζετε πολύ καλά και τι ακριβώς πρέπει να λέγετε και σε ποιους ακριβώς πρέπει να απευθύνεσθε»

 

 

ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

«Αυτός ο τόπος και αυτός ο λαός δικαιούνται και αξίζουν μια καλύτερη τύχη. Δικαιούνται τη δικαίωση των ονείρων και των προσδοκιών τους. Και θα έχουν αυτή τη δικαίωση»!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

«έσβησε το φεγγάρι»

Η ΒΙΚΥ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ

κανείς δε το θυμήθηκε

 

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του αληθινού λαϊκού μας τραγουδιού, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του ήθους, της εντιμότητας και της ελεημοσύνης «πήρε το μεγάλο δρόμο» για την αιωνιότητα, πλάι σε Εκείνον που πάνω από όλα αγάπησε, τον  Χριστό μας!

 

Όμως η Βίκυ Μοσχολιού, ήταν και η μεγάλη πρωταγωνίστρια του αγώνα των ταυτοτήτων, αφού ήταν η πρώτη «επώνυμη» πανελλαδικά που βγήκε σε τηλεοπτικό σταθμό και μόνη της, ολομόναχη τότε, υπερασπίστηκε δημόσια τις ταυτότητες του ελληνικού λαού που μόλις είχε εξαγγελθεί ότι θα διαγράφονταν από πάνω τους το «Χριστιανός Ορθόδοξος», αντιδρώντας με σθένος και ακλόνητη Πίστη, δείχνοντας  με απλά επιχειρήματα ψυχής όχι μόνο τη δύναμη της πίστης της, αλλά κάνοντας δημόσια Ομολογία για την Ορθοδοξία, τονώνοντας πρώτη μαζικά το λαό που έδειξε και τότε και τώρα πόσο την αγαπούσε και την αγαπά!

 

Μνήσθητι Κύριε της δούλης Σου Βασιλικής εν τη Βασιλεία Σου!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

 

www.noiazomai.net

 

Σύνταξη ύλης

noiazomaii@gmail.com

 

Επικοινωνία

noiazomai@gmail.com

 

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

ΑΠΟ ΤΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΧΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ!

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ Ο ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ – ΕΜΜΕΣΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

     ΛΙΤΟΧΩΡΟ. Στην πανέμορφη μακρινή τους πατρίδα, την ξακουστή Μακεδονία του Φιλίππου, του Αριστοτέλους, του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Αποστόλου Παύλου, των Αγίων Δημητρίου και Νέστορα, του Βασιλείου Β΄, του Ίωνα Δραγούμη, του Κώττα, του Παύλου Μελά, συγκεντρώθηκαν οι απόδημοι Μακεδόνες του κόσμου, από την Αυστραλία έως την Αμερική, για να μιλήσουν, να διαβουλευθούν, να καταγγείλουν, να συναποφασίσουν.

 

ΛΙΤΟΧΩΡΟ

 9ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

   Οι εργασίες ξεκίνησαν από το Λιτόχωρο, στις πλαγιές του

 

 Ολύμπου, για να ολοκληρωθούν στην καστροστεφανωμένη Καβάλα.

   Έτσι η αρχή έγινε με το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδόνων, που συνήλθαν σε ένα μοναδικό καλοκαιρινό σούρουπο, στον υπαίθριο χώρο του Αλεξάνδρειου, την ώρα που ο ήλιος κρυβόταν πίσω από τα χρυσοντυμένα Πιέρια, αφήνοντας σε ένα μοναδικό και συμβολικό χαιρετισμό, τις ακτίνες του να

 

 

 βγαίνουν με τέχνη και δύναμη από το μικρό σύννεφο, που ήρθε ειδικά λες, ώστε να χαρακτούν στον ορίζοντα κυριολεκτικά οι ατόφιες ακτίνες του Ήλιου της Μακεδονίας!!!

  Τη στιγμή λοιπόν που ετοιμαζόταν να πέσει το πρώτο γλυκό πέπλο της νύχτας και το πανάρχαιο αγέρι του Ολύμπου έσμιγε με την ολόδροση γειτονική αύρα του Αιγαίου, σηκώθηκαν σε στάση προσοχής οι Μακεδόνες

 

 

 του κόσμου, να προσευχηθούν στον Βασιλέα του Κόσμου, στο Χριστό μας, για τη Μακεδονία και την επιτυχή πορεία του Συνεδρίου… Το θυμίαμα απλώθηκε σαν άγγελμα παραδείσου, σαν θεία ευλογία, με τέτοια ευωδιά και ψυχική αγαλλίαση, που ως και οι πέτρες, οι βράχοι, τα ταπεινά χορτάρια και οι περήφανες αετοφωλιές, άνοιξαν με δέος τα πνευμόνια τους να λάβουν καιρό και χάρη!

 

   Τον Αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κίτρους & Λιτοχώρου Αγαθόνικος, λέγοντας πως ήρθε η ώρα

 

 

«να μετρήσουμε οι Μακεδόνες τις δυνάμεις μας» και πως η παρουσία των Παμμακεδόνων και το ενδιαφέρον τους για την Ιστορία  αποτελεί «εγγύηση των εθνικών οραματισμών»!

 

ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ Ή ΤΟ ΥΠΕΠΘ

   Το Συνέδριο των Παμμακεδόνων του Κόσμου χαιρέτισαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λιτοχώρου Γιώργος Παπαθανασίου που τόνισε πως πρέπει να μαθαίνουμε οι ίδιοι την Ιστορία στα παιδιά μας και πρότεινε ή το ΥΠΕΞ ή το Υπουργείο Παιδείας, να εντάξουν το ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ σε προγράμματα επισκέψεων ξένων αξιωματούχων ή να χρησιμοποιηθεί από νέους για Μεταπτυχιακά επάνω στον Μέγα Αλέξανδρο, ώστε να είναι συνεχώς επισκέψιμο!

   Ακόμη απηύθυνε χαιρετισμό ο Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαγεωργίου, λέγοντας πως «καμαρώνουμε για εσάς» τους απόδημους Έλληνες, καθώς και Βουλευτής Πιερίας Αντώνης Καρπούζας ζητώντας να θυμούνται την πατρίδα πάντα.

 

ΟΛΥΜΠΙΟΙ  ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΨΩΜΙΑΔΗ

    Ιδιαίτερα εντύπωση προκάλεσε το ρηξικέλευθο, ξεκάθαρο μήνυμα του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, που μετέφερε ο Αντινομάρχης Ι. Καρασαβίδης, και στο οποίο τονιζόταν πως «στην αρπαγή του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας, επιδείξαμε στο παρελθόν χαλαρότητα και νωθρότητα για να βρεθούμε τώρα απολογούμενοι… Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ! Θα το προασπίσουμε σε κάθε Οργανισμό! ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ! Δεν ξεπουλάμε την Ιστορία των προγόνων μας!... Μακεδόνες, μεταλαμπαδεύστε την αγάπη για τη Θρησκεία και την Πατρίδα… ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ! Είναι αδιαπραγμάτευτα»!!!

 

ΠΑΝΤΕΡΜΑΛΗΣ

   Τους συνέδρους χαιρέτισε επίσης ο Καθηγητής κ. Παντερμαλής, τονίζοντας τη συμβολική σημασία που έχει το Συνέδριο των Παμμακεδόνων, καθώς γίνεται κοντά στο Δίον, όπου και το έργο της ζωής του.

 

ΟΜΟΓΕΝΗΣ…

   Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμη και ο Βουλευτής Πιερίας Αθανάσιος Παπαγεωργίου, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου, που παραλλήλισε τη ζωή του Προέδρου του στο εξωτερικό με αυτή των αποδήμων, λέγοντας πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και …Ομογενής ο Γιώργος Παπανδρέου…

 

Ο Μακεδόνας Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Δημήτριος φανέρωσε τη μεγάλη αγάπη του για τη Μακεδονία μας δίνοντας το παρόν προσωπικά στην Καβάλα

ΕΥΛΟΓΙΑ-ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!!!

 

Τις ευχές και την ευλογία-μήνυμα  του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, για τη Μακεδονία μας έφερε ως δώρο στους συνέδρους του 59ου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Αμερικής (και ταυτόχρονα του 9ου Παγκοσμίου Παμμακεδονικού Συνεδρίου) και όλους τους Μακεδόνες, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Δημήτριος, ο οποίος αφού ανέφερε συγκινημένος ότι εκπροσωπεί 1,5 με 2 εκατομμύρια Ελλήνων της Αμερικής, τόνισε:

«Σας μεταφέρω τις θερμότατες ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως; κ.κ. Βαρθολομαίου, για την προβολή της ιστορικής αλήθειας και της πραγματικότητας στο θέμα που λέγεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!!!

 

«ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ»

Οι ευχές αυτές του Πατριάρχη μας, που μετέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής επίσημα, δημόσια, ενώπιον όλου του Συνεδρίου των Παμμακεδόνων του κόσμου, λένε πάρα πολλά για όποιον θέλει να διαβάσει πίσω από τις γραμμές. Είναι η πρώτη, δημόσια -  πλαγίου λόγου έστω – ευθεία υποστήριξη του Πατριάρχη για

την υπόθεση της Μακεδονίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που τολμά και παίρνει ξεκάθαρη υποστηρικτική θέση, ενάντια στη θέληση των ισχυρών του κόσμου, τη στιγμή που ούτε καν ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδος, δεν έχει μετά τις προτάσεις Νίμιτς, κάνει μια παρόμοια δήλωση…

 

ΕΛΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ

Μάλιστα – και είναι αξιοσημείωτο – στην επίσημη  έναρξη του Συνεδρίου στην Καβάλα και ενώ είχε φθάσει στην Ελλάδα ολόκληρος Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής, δεν παρεβρισκόταν ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδος, ούτε μετεφέρθη ένα παρόμοιο μήνυμά του…

Επίσης αδικαιολόγητα υποβαθμισμένη ήταν η Κυβερνητική εκπροσώπηση, που τυπικά εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Μακεδονίας παύλα Θράκης…

 

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

 

***

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα έρθει για επίσκεψη στη Μακεδονία μας ο

 Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσνταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος, αποδεχόμενος προσκλήσεις Μακεδονικών Μητροπόλεων, καθώς φορών της μακεδονικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Έδεσσα, τη Φλώρινα, αλλά και την Αθήνα στις 21 Σεπτεμβρίου. Θα αναγορευτεί επίτιμος δημότης Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και Έδεσσας και θα

επισκεφθεί ακόμη το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, την Πτολεμαΐδα, την Πρέσπα και τα Γιαννιτσά.


ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ
Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο θα συνοδεύει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, σε μια αληθινή, ενωτική και συμβολική εικόνα αγάπης, που ελπίζουμε να μεταφραστεί και σε συγκεκριμένα μηνύματα συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο ακριτικό, Μακεδονικό Ελληνισμό, καθώς και προς τους απανταχού Ορθόδοξους Μακεδόνες, που αντιμετωπίζουν όχι μόνο τη διεθνή σκοπιανική πλαστοπροσωπία και παραχάραξη, αλλά και την εσωτερική αδιαφορία και εθνική πολλές φορές υπονόμευση!

 

ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ – ΒΕΤΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!

  Στο δικό του χαιρετισμό, ο πρώην Υπουργός και ανεξάρτητος Βουλευτής Στέλιος Παπαθεμελής σημείωσε πως «αντιμετωπίσαμε το ζήτημα των Σκοπίων με περισσή ευγένεια και με δειλία! Δεν προχωρήσαμε

 

 

στην άσκηση των δικαιωμάτων μας! Δεν πιέσαμε το κράτος αυτό! Οι ΗΠΑ πίεσαν τη Γιουγκοσλαβία και την έπεισαν να αλλάξει το όνομά της και να ονομαστεί ΣΕΡΒΙΑ-ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ!!!

   Εμείς, ενώ δεν πιέσαμε να αλλάξουν τα Σκόπια όνομα, κάναμε και το αντίθετο, με παροχές στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, χρήματα στο πλαίσιο Συμφώνου Σταθερότητας, ουκ ολίγα δισεκατομμύρια, απορρόφηση ανεργίας, επιχειρηματική δραστηριότητα, ΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! 

   Υπογράψαμε την ετεροβαρή Ενδιάμεση Συμφωνία, ενώ συνεχιζόταν η προπαγάνδα και ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕΒΑΣΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ!

   ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!!! Και πρέπει να αποφασίσουμε ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ!

   Και εν όψει της αίτησης ένταξης των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε, η Ελλάδα να προειδοποιήσει και να έχουν όλοι τη βεβαιότητα, ότι θα ασκήσει ΒΕΤΟ!» κατέληξε ο κ. Παπαθεμελής καταχειροκροτούμενος από όλους!

 

ΧΑΪΤΙΔΗΣ – ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ!

   Ο Βουλευτής Σερρών και Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό κ.

 

 

Ευγένιος  Χαϊτίδης υιοθέτησε την πρόταση του Δημάρχου Λιτοχώρου σχετικά με την αξιοποίηση του ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ και αποκάλυψε ότι στην περίοδο ’92-’93, που ήταν Νομάρχης Θεσσαλονίκης, είχε δεχθεί εκπροσώπους ξένης χώρας, οι οποίοι είχαν έλθει με άγριες διαθέσεις, στείρες και ακραίες θέσεις ως προς το θέμα των Σκοπίων. «Τότε, συνέχισε, φρόντισα να κάνουμε δύο επισκέψεις, στη Βεργίνα και στο Μουσείο. Φεύγοντας, είχαν αλλάξει τελείως απόψεις! Πήγαν μετά στα Σκόπια, όπου εκεί έριξαν τους μύδρους τους, ώστε οι Σκοπιανοί πια να συμμορφωθούν με την Αλήθεια!!!

   Να ενεργήσουμε λοιπόν πρακτικά, βάση σχεδίου.

   Υπάρχουν πολλά να πράξουμε έξω από την Κυβέρνηση, γιατί έτσι πρέπει» τόνισε με νόημα…

   Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει «απόφαση ιταλικού δικαστηρίου – που δεν εφαρμόζεται προς το παρόν- και λέει ότι το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και τα παράγωγά του, στα σχολεία και άλλες υπηρεσίες, δεν μπορεί να διεκδικείται από τους Έλληνες!!!

   Είναι προφανής ο κίνδυνος! ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ!.. ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ! ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»!

 

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ/ΘΡΑΚΗΣ 

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!

   Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Τσιαρτσιώνης, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, τόνισε πως «η ενέργεια των ΗΠΑ δεν βοήθησε στην επίλυση… Όμως, το ότι διαχειριζόμαστε την σημερινή πραγματικότητα με καλές προθέσεις δεν σημαίνει ότι απεμπολούμε την ιστορία μας.

   Είμαστε ανυποχώρητοι απέναντι στην παραχάραξη της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Έχουμε ιερό χρέος να διαφυλάξουμε μέχρι κεραίας την ιστορία της Μακεδονίας.

 

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

   Δεν είναι δυνατόν ένας λαός που εμφανίστηκε τον 6ο αιώνα μ.Χ. στην περιοχή να οικειοποιείται την ιστορία αυτών που προηγήθηκαν. Ας μας φέρει κάποιος μια επιγραφή της εποχής στην γλώσσα των γειτόνων μας…

…Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο γιατί είμαστε  αποφασισμένοι

Είμαστε περήφανοι που είμαστε Μακεδόνες. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Η ιστορική αλήθεια είναι με το μέρος μας και κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει» κατέληξε ο Υπουργός.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΝΑΣ/ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΜΕ ΤΟ ΘΥΜΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ!

   Σε ένα ξέσπασμα πικρής αλήθειας και πόνου για τη Μακεδονία, σε μια δυνατή κραυγή σαν εκείνη του Μεγαλέξανδρου που δονούσε τους Μακεδόνες όταν ρίχνονταν στις πάνοπλες περσικές ορδές, ο Δημήτρης Μηνάς, ο ασυμβίβαστος Μακεδόνας, Πρόεδρος των Παμμακεδονικών της Αυστραλίας

και Ειδικός Γραμματέας του 9ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων, φανέρωσε ξεκάθαρα τη σημερινή μας κατάντια, όπου, καθώς είπε, «φτάσαμε να παρακαλάμε τα Σκόπια να δεχτούν το όνομα “Μακεδονία-Σκόπια” και να μην δέχονται»!..

   «Κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ στην Ελλάδα, στην Κυβέρνηση, στα κόμματα, να δουν το “Μακεδονικό” πολύ σοβαρά!

   Ήδη ΤΟ “ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ” ZHTA “ΓΛΩΣΣΑ” ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

   Στην Αυστραλία, εξομολογήθηκε  συγκινημένος, μετέδωσα στα παιδιά μου την Ιστορία. Απαγόρευα να μιλούν αγγλικά στο σπίτι. Να μιλούν μόνο ελληνικά (σ.σ. αυτό συνιστούσε ο Ίων Δραγούμης). Αλλά

 

 

έχω ένα παράπονο: Ουδέποτε είχαμε μια γραμμή, μια συμβολή, από τη μάνα Ελλάδα! Τους αγώνες τους κάναμε από μόνοι μας! Και μας λέγανε και από πάνω “χαμηλώστε τους τόνους”, “μη φωνάζετε”»…

   Εμείς ήδη έχουμε στείλει δύο παμπαροικιακές επιστολές σε Καραμανλή, που λέμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΙΜΙΤΣ! Οι προτάσεις είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ!

   Η Κυβέρνηση πρέπει ν΄ αλλάξει πολιτική και να συνεργαστεί μαζί μας! ΑΠΟ ΤΟ 1982, ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ!!!

 

ΝΙΝΑ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ/ΗΠΑ –

ΝΕΑ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

 

 

    Η διανοούμενη, ευαίσθητη, μαχητική, Πανεπιστημιακή Καθηγήτρια Νίνα Γκατζούλη, Αντιπρόεδρος της Παμμακεδονικής Αμερικής, το μακεδονικό κάστρο που συνεχώς βρίσκει πάνοπλο - από γνώσεις και θέληση - μπροστά της η Σκοπιανική Προπαγάνδα στις ΗΠΑ, μίλησε, με δεδομένη τη σωρεία των μεγάλων Εθνικών Θεμάτων μας, για την ανάγκη «να γίνουν οι Παμμακεδονικές μια ΝΕΑ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ώστε να παραδώσουμε τη μεγάλη κληρονομιά μας ατόφια και ανεξίτηλη» και στις άλλες γενιές!

 

ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ/ΕΥΡΩΠΗ- ΣΥΓΚΛΗΣΗ

 

 

   Ο εκπρόσωπος των Παμμακεδονικών Ενώσεων Ευρώπης πατήρ Παντελεήμων, τόνισε ότι όλες μαζί οι Παμμακεδονικές και όλοι οι Παμμακεδόνες πρέπει να προχωρήσουνε «με φιλότιμο και κοινή λογική» και πως «ό,τι έχουμε πετύχει, το έχουμε πετύχει με τη σύγκληση», εξηγώντας πόσο προβληματική ήταν η μη κοινή δράση των Παμμακεδονικών στο παρελθόν…

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ!!!

 

 

   Σε ένα αδελφικό και ζεστό χαιρετισμό, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των 68 Δυτικομακεδονικών Σωματείων κ. Γεώργιος Τζούλης, εξέφρασε την ανησυχία του για δυσοίωνες εξελίξεις, αφού όπως είπε «εχθροί και δήθεν φίλοι υποστηρίζουν την ενορχηστρωμένη προπαγάνδα των Σκοπιανών, χωρίς υπεύθυνη απάντηση από την πλευρά μας!..

   Να ξυπνήσουμε όλοι από το λήθαργο και να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ!..

   Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

   ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ έναντι ουδενός τιμήματος! ΔΕΝ ΤΟ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ σε κανέναν»!!!

 

   ΤΟ 9ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ, ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΟΧΙ, αποφασίστηκε να περατωθεί στην Καβάλα, με το τέλος του εκεί πραγματοποιούμενου 59ου Συνέδριου Παμμακεδονικών Οργανώσεων ΗΠΑ (Βλέπε παρακάτω)

 

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤ3 ΣΕ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Συνυπογράφει και ο τέως Υπουργός και συγγραφέας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ!!!

Υποστηρίζει και ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»!  ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ

 

Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

 Στο τελευταίο μέρος της αποκλειστικής του συνέντευξης στο Νοιάζομαι, ο τέως Υπουργός κ. Νικόλαος Μάρτης και συγγραφέας του περίφημου βιβλίου για την Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας, αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον του διορατικού Γέροντα Παϊσίου για τη Μακεδονία:

Ν- Κύριε Μάρτη, είχατε μιλήσει με το γνωστό Γέροντα Παΐσιο;

ΜΒέβαια! Και είχε γράψει ένα ποίημα για μένα! (σ.σ. αυτούσιο το ποίημα με το γραφικό χαρακτήρα του Γέροντα, δημοσιεύεται στο βιβλίο του Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Μαρτυρίες Προσκυνητών- Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994, Άθωνας» σελ. 272). Μου είχε πει μάλιστα «Μάρτη έγινε ο Ευαγγελισμός, Μάρτη η Επανάσταση του ΄21, Μάρτης αγωνίζεται και για το θέμα της Μακεδονίας»…

Ν – Είχε μεγάλη αγάπη για τη Μακεδονία ο Γέροντας!

Μ- Πολύ! Και σε κάποιους προσκυνητές που διένειμαν δωρεάν χριστιανικά βιβλία, τους έλεγε να αγοράζουν και να διανέμουν και το βιβλίο μου, για την Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας!!!

Ν - Σχετικά με τις διεκδικήσεις των Σκοπιανών σας είχε πει κάτι συγκεκριμένο; Για την προπαγάνδα των Σκοπίων;

Μ – Ναι! Ο Γέροντας Παΐσιος μου είχε πει ότι «οι κόποι σου δεν θα πάνε χαμένοι! Θα βρεθούν τίμιοι άνθρωποι, που θα αξιοποιήσουν και θα δικαιώσουν τον αγώνα σου» για τη Μακεδονία!

Ν - Δηλαδή θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα;

Μ- Βεβαίως!

Ν – Κύριε Μάρτη, από την όλη συζήτηση που είχατε με το Γέροντα, αισθανθήκατε δηλαδή ότι ήταν σίγουρος για την τελική μας δικαίωση;

Μ – Αφού μου είπε «ο κόπος σου δεν θα πάει χαμένος»!..

Ν- Είναι πολύ σημαντικά αυτά που μας αναφέρετε…Διότι πρόκειται ακριβώς για το διορατικό Γέροντα Παΐσιο!..

   Κύριε Μάρτη, σας ευχαριστούμε ειλικρινά για την τόσο ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχωρήσατε στο Νοιάζομαι, όσο και για τον μεγάλο και ωραίο αγώνα που κάνετε για τη Μακεδονία μας…

Μ Και εγώ σας ευχαριστώ…

 

***

ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΩΑΝΝΗ

ΣΚΟΠΙΑ. Το σταλινικού τύπου καθεστώς του κρατιδίου που σχεδίασε και εφεύρε ο Στάλιν και ο Τίτο, χίμηξε με όλη την μανία του εναντίον του τελευταίου «άρχοντα» που απέμεινε στα Βαλκάνια, του Αρχιεπισκόπου της Αχρίδας Ιωάννη και τον έσυρε στις φυλακές, επειδή δεν αναγνωρίζει τη σχισματική  Ψευτο«Μακεδονική Εκκλησία» των πλαστογράφων και παραχαρακτών των Σκοπίων!

 

   Η πρωτάκουστη για την Ευρώπη ενέργεια του Σκοπιανικού καθεστώτος, έγινε μετά την πρόσφατη πανηγυρική και επίσημη απόφαση της Σερβικής Εκκλησίας, να ορίσει Αρχιεπίσκοπο της κανονικής Εκκλησίας των Σκοπίων, δηλαδή Αρχιεπίσκοπο Αχρίδας, τον Μητροπολίτη Ιωάννη, ο οποίος είχε διαμείνει για σπουδές και στη Θεσσαλονίκη το 1995…

 

 

    Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης, ο οποίος είναι στο στόχαστρο των Ψευτομακε-δόνων, συνελήφθη από την αστυνομία του πλαστοκρά-τους μέσα στη μέση του δρόμου, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτογραφία, σαν κοινός «κακούργος»!!!

   Από τότε, 26 Ιουλίου, κρατείται στις φυλακές Ιντρίζοβο των Σκοπίων για να εκτίσει ποινή φυλάκισης 1,5 έτους (!!!), με την καθεστωτική κατηγορία της «υποκίνησης φυλετικού ή θρησκευτικού μίσους και μισαλλοδοξίας»...

 

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

   Οξύτατες υπήρξαν από την άλλη μεριά και οι αντιδράσεις τόσο από τη Σερβία και τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, όσο και από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος, που ζήτησαν την άμεση αποφυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδας, ο οποίος σύρθηκε σαν εγκληματίας στη φυλακή, θυμίζοντας τους τελευταίους μάρτυρες…

   Εν τω μεταξύ μπροστά στην πρωτοφανή επίσημη απραξία της ελλαδικής κυβέρνησης, σχετική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή και προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Θεσσαλονίκης και πρώην Υπουργός κ. Στέλιος Παπαθεμελής!

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

   Ακόμη με επιστολή του, προς τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων και τον Πατριάρχη Σερβίας Παύλο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ζητεί από τους Σκοπιανούς την αποφυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδας!

   Επίσης με επιστολή του ζητά την αποφυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη και ο Πατριάρχης Ρωσίας κ.κ. Αλέξιος!

 

ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ

   Απογοητευτική εξ αρχής υπήρξε όμως η στάση της Αθήνας, που θα έπρεπε άμεσα να ξεκινήσει ευρωπαϊκές διαδικασίες και να καταδείξει το ποιόν, τη δολιότητα και την τυραννικότητα του καθεστώτος, που διεκδικεί ολόκληρη σχεδόν την βόρεια Ελλάδα και την ελληνική ιστοριά, κληρονομιά και ταυτότητα της Μακεδονίας!

   Απογοητευτική είναι ως συνέχεια της ελλαδικής αδιαφορίας και η στάση του ευρωπαϊκού και διεθνούς παράγοντα, όταν είναι γνωστή η ευαισθησία τους σε θέματα θρησκευτικών και δημοκρατικών δήθεν δικαιωμάτων…

   Βέβαια εάν ο Ιωάννης (φύλαγε Κύριε) ήταν Καρδινάλιος του Πάπα, θα είχε ήδη ξεσηκωθεί το σύμπαν! Βρυξέλλες, Κομισιόν, Ουάσιγκτον, Λευκός Οίκος θα έπαιρναν φωτιά, ενώ θα είχε ήδη αρχίσει επίσημο, σκληρό εμπάργκο και στρατιωτικά σχέδια τύπου Ιράκ!!!

 

ΙΔΟΥ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

  Σε προηγούμενο φύλλο δείχναμε την ολοκληρωτική καταστροφή της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου από τους Σκοπιανούς, ενώ τώρα θα αποκαλύψουμε τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις των Σκοπιανών πριν τη σύλληψη και φυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Ιωάννη στις 26 Ιουλίου.

   Συγκεκριμένα:

1.        Στις 10 Ιουλίου 2005, περίπου δέκα μεθυσμένα άτομα, που οδηγήθηκαν από έναν δημόσιο υπάλληλο των Σκοπίων και καθώς ο Ιερέας Borjan Vitanov έφθανε στο  Παρεκκλήσι του "Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης" – όπως ονομάζεται – όρμησαν και τράβηξαν από το όχημά του τον Ιερέα και τον ξυλοκόπησαν άγρια!!! Υπάρχει μάλιστα και ιατρικό πιστοποιητικό για τον βάρβαρο και τρομοκρατικό ξυλοδαρμό του Ορθοδόξου Ιερέα!!! Οι Σκοπιανοί άρπαξαν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του Ιερέα και το κατέστρεψαν, εγκαταλείποντας το θύμα τους!..

2.        Δύο ημέρες μετά, πρωί της 12ης Ιουλίου 2005, κατά τις 7.30, ένα πλήθος πενήντα ανθρώπων, που οδηγήθηκε από σχισματικό «ιερέα» της μη αναγνωριζόμενης, σχισματικής, ψευτο«μακεδονικής εκκλησίας», με αξίνες, φτυάρια και άλλα είδη των εργαλείων, άρχισαν να κατεδαφίζουν παράνομα και προκλητικά το Ορθόδοξο Παρεκκλήσι του "Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης» στο προάστιο Ντάσεβο των Σκοπίων!!!  Και όταν αργότερα κατά τις 8.30 το πρωί, κατέφθασαν οι Ορθόδοξοι κληρικοί και άλλα μέλη της κανονικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής Αχρίδας, δέχτηκαν την άγρια επίθεση των Σκοπιανών, που καλύπτονται όπως πάντα από την κρατικό ιδεολόγημα του ψευτομακεδονισμού και την κρατική εξουσία, που θεωρεί απειλή τη μη αναγνώριση της ψευτομακεδονικής εκκλησίας… Σημειώνεται τέλος πως το Παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου ήταν ένα πρόχειρο, ιδιωτικό παρεκκλήσι –αφού η Ορθοδοξία είναι σε ανελέητο παρακρατικό διωγμό- και η καταστροφή έγινε πάλι υπό την κάλυψη των αρχών μέσα σε ιδιωτικό χώρο…(δείτε παραπάνω τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες του βανδαλισμού και της καταστροφής του Αγίου Νεκταρίου!!!)

   Το ερώτημα είναι: πότε θα παρέμβει επιτέλους σοβαρά η Αθήνα; Τι μήνυμα δείχνει η αδιαφορία της σε όλους τις Ορθόδοξες μειονότητες και Ορθόδοξους λαούς των Βαλκανίων; Πόσο κόστος έχει αυτή η αδράνεια για την εικόνα της «ισχυρής Ελλάδος» το υπολόγισε κανείς; Ή το μόνο που μετράει είναι τα έσοδα του προϋπολογισμού; Πού είναι οι διακηρύξεις για τον Πολιτισμό και την Παιδεία; Πού είναι όλες εκείνες οι οργανώσεις που κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα; Γατί κανείς δε βάζει μια φωνή; Εδώ και 1,5 μήνα ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας είναι στη φυλακή του τρομοκράτους των Σκοπίων! Πού είναι τα πανό και οι πορείες τους;

 

***

ΔΑΚΡΥΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ

 

 

      Αναπάντεχα ήρθε η μεγάλη απώλεια του Γρηγόρη Ντριγκόγια, Πρόεδρου της ΠΑνελληνίου ΣΥνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα και επί σειρά ετών Προέδρου της Συντονιστικής Φοιτητικής Ενώσεως Βορειοηπειρωτικού Αγώνα.

   Ο Γρηγόρης Ντριγκόγιας, πνευματικό παιδί του μακαριστού Μητροπολίτου Κονίτσης κυρού Σεβαστιανού, σε ώρες δύσκολες και απάνθρωπες, στις ώρες των ηλεκτρικών συρματοπλεγμάτων, τις ώρες της αλβανικής καθεστωτικής τυραννίας και καταπίεσης, των φυλακίσεων και διώξεων, τις ώρες της «απαγόρευσης της θρησκείας», τα χρόνια του ανελέητου κυνηγητού των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, έλαβε την ευχή και την εντολή του Σεβαστιανού, αυτού του ηρωικού πατέρα του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, για να ιδρύσει στη Θεσσαλονίκη τη ΣΦΕΒΑ και να υπηρετεί το δοκιμαζόμενο Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

   «Γρηγόρη, του είχε πει η μεγάλη εκείνη φωτεινή μορφή, πήγαινε να ιδρύσεις τη ΣΦΕΒΑ στη Θεσσαλονίκη ως πρόεδρος εσύ, να διακονείς τους σκλάβους αδερφούς της Βορείου Ηπείρου»!!!

   Βοήθησε, περιέθαλψε και ταχτοποίησε ταπεινά και ήσυχα αδέλφια μας από τη Βόρεια Ήπειρο – δραπέτες των Τυράννων, γνωστοποίησε το γογλοθά του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, ενώ οργάνωσε πάνω από 120 αποστολές ανθρωπιστικής, εκκλησιαστικής, εκπαιδευτικής και ιατρικής βοήθειας στα χωριά της Βορείου Ηπείρου, παραμένοντας για 20ι ολόκληρα χρόνια στο τιμόνι της ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης!

   Ταπεινός και φιλικός, ήταν αυτός στον οποίο κατέφευγαν όλοι οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης για ενημέρωση και πληροφόρηση, ο πάντα μαχητικός και ήρεμος, ο πανάξιος πρέσβης της Βορείου Ηπείρου!!!

   Ο Γρηγόρης Ντριγκόγιας, ήταν επίσης αυτός που αναγνώρισε τη βαθιά  σημασία της παροχής  Ελληνικής Παιδείας στα Βορειοηπειροτόπουλα ώστε να διδάσκεται η πολύτιμη Ελληνική Γλώσσα στα παιδιά των ηρώων και έτσι εμπνεύστηκε και υποστήριξε μαζί με άλλους τον θεσμό των «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ» στις ελληνικές μειονοτικές περιοχές που ακόμα και τώρα ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ παρανόμως ως τέτοιες οι Αλβανοί, όπως Κορυτσά, Χειμάρα, Αυλώνα, Πρεμετή!..

   Ο αγώνας του Γρηγόρη Ντριγκόγια, δεν τέλειωσε με τον ξαφνικό θάνατό του. Συνεχίζεται και εκεί πάνω και εδώ κάτω. Ο δρόμος που άνοιξε είναι πια πλατύς και χωράει πολλούς. Και σίγουρα χωράει το έντιμο όνομά του σε κάποια πλατεία, σε κάποια οδό, σε κάποιο ακόμη αγώνα…

***

ΑΤΤΙΛΑΣ 2 – ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 

 

Στην Γιαλούσα κείτεται ο Πετράκης κι Παναγιώτης

στην αμμουδιά σου κουβαδάκια των παιδικών μας χρονών

μοναχά αντικρίζουν το πέλαγο να κυματίζει

δεν αντέχουν πια ν’ αδειάσουν την θάλασσα

μήτε την άμμο.

 

Στην παραλία σου ξαπλώναμε ανανεωμένοι κι ερωτευμένοι

από την ζωή μας και την καθημερινότητα!

γιομάτοι με την αλμύρα της θάλασσας σου

ανυπόταχτο καντήλι της θεριεμένης μας λαχτάρας

από τα βρεφικά μας χρόνια ως τα γεράματα.

 

Οι δρόμοι σου γεμάτοι από την εγκατάλειψη

των χρόνων που σ’ άφησαν μόνη,

των καιρών που σ’ αντίκρισε των βαρβάρων η μπότα,

των ημερών μας που σε μάτωσε των δικών μας η ψυχρή ματιά.

 

Αδικοχαμένη πατρίδα!!

Των ονείρων μας γη και των στεναγμών τα δάκρυα,

δεν γευόμαστε πλέον τα δικά σου τα κάλλη,

μα δυναμώνουμε την θέληση με της θύμησης τον καιρό,

με της ανάμνησης το μεγαλείο που δεν έσβησε ακόμα.

 

Θα μπορέσουμε να ζήσουμε όπως και πρώτα κοντά σου;

θα προσκυνήσουμε με τα παιδικά μας παιγνίδια γονατιστοί το χώμα σου;

θα ξαναζωντανέψουμε άραγε τις εκκλησιές μας για να γεννηθούμε,

να βαπτισθούμε, να ευλογηθεί ο έρωτάς μας

 και να κλείσουμε τα μάτια μας σ’ αυτές;

Η τελευταία μας ελπίδα είναι η ψυχή!

Δήμητρα Π.

 

***

 

 

 

 

ΓΡΑΨΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

59ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΗΠΑ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ!

 

ΚΑΒΑΛΑ. Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας, με οικοδεσπότη το Νομάρχη Καβάλας Θεόδωρο Καλλιοτζή που είχε την καλοσύνη να φιλοξενήσει το 59ο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Οργανώσεων ΗΠΑ, συνήλθαν οι Μακεδόνες της Αμερικής και οι Παμμακεδόνες του Κόσμου, για να διατρανώσουν για άλλη μια φορά την ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ στους πλαστογράφους των Σκοπίων!!!

Παρουσία του σύγχρονου Μακεδονομάχου Νικολάου Μάρτη, το Συνέδριο άνοιξε ο μεγάλος προσκεκλημένος των Μακεδόνων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Δημήτριος!

 

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ

Ο γλυκύτατος, ταπεινός και φιλικός Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής, μίλησε για τα παιδικά και νεανικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη, όταν μαζί με τους μικρούς του φίλους προπολεμικά, περίμεναν πάντα στην παρέλαση να δουν και να καμαρώσουν έναν αληθινό Μακεδονομάχο που έμπαινε πάντα μπροστά!

«Ήταν για εμάς ένας ζωντανός ήρωας και τον κοιτούσαμε πάντα με θαυμασμό! Ήταν ένα σύμβολο, κάτι που μας έκανε από νωρίς να δεθούμε πολύ με τον Μακεδονικό Αγώνα και την υπεράσπιση της Μακεδονίας, όντας Μακεδόνες και εμείς.

Θυμάμαι, όταν άρχισε ο Πόλεμος το ΄40, ήρθαν αεροπλάνα και βομβάρδισαν τη Θεσσαλονίκη! Είχαμε τρέξει να κρυφτούμε τότε και αργότερα μάθαμε ότι ένας άνθρωπος είχε σκοτωθεί. Ήταν εκείνος ο Μακεδονομάχος! Πόσο στεναχωρεθήκαμε όλοι!.. Δεν μας στεναχώρησε ο βομβαρδισμός, μας στεναχώρησε που χάσαμε τον ήρωά μας! Τον Μακεδονομάχο της παρέλασης

Κι έχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμη δεν τον ξεχνώ…

…Εμείς μεγαλώσαμε με «Τα Μυστικά του Βάλτου»! Και δίνουμε τον αγώνα για τη Μακεδονία και σήμερα. Αλλά οι αντίπαλοί μας είναι πανίσχυροι πολιτικά και οικονομικά!

Οι Εβραίοι επιβίωσαν επειδή έχουν ισχυρή ιστορική μνήμη!.. Εάν θέλετε να κατακτήσετε έναν λαό, αφαιρέστε του την ιστορική μνήμη!

Οφείλουμε να έχουμε αυτοσυνειδησία του τι σημαίνει Έλλην και Μακεδών! Να έχουμε μακρόπνοο σχεδιασμό και εφαρμογή μέτρων.

Μας έχουν πει στις Ηνωμένες Πολιτείες οι της Αμερικανικής Κυβερνήσεως, πως θα είναι στη διάθεσή μας. Έχουμε πρόσβαση αν παν λεπτό στην Κυβέρνηση. Την περασμένη Παρασκευή π.χ. ζητήσαμε συνάντηση με τον κύριο Μπέρνς και μέσα σε μιάμιση ημέρα είχαμε το ραντεβού!!!

Τώρα τι θα αποδώσουνε όλα αυτά…

Έχουμε πολλά θέματα εθνικά. Θέματα του Πατριαρχείου, Κυπριακό, το θέμα της Μακεδονίας μας…

Πάντως να θυμόμαστε ότι πέραν των ανθρωπίνων σχεδιασμών, υπάρχει Κάποιος που έχει τον τελικό λόγο!!!

Η νίκη ανήκει στην Αλήθεια και το Δίκαιο» κατέληξε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, παραδίδοντας στον αποχωρούντα Πρόεδρο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ κ. Σωτήρη Πρώιο, επιταγή της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την έμπρακτη συμπαράσταση και συνέχιση του Μακεδονικού Αγώνα!!!

 

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος, θυμίζοντας ότι από τη Μακεδονία, από την παλαιά Νεάπολη και νυν Καβάλα, ξεκίνησε ο Χριστιανισμός στην Ευρώπη, αφού εκεί αποβιβάστηκε ο Απόστολος Παύλος, ύστερα από όραμα που τον καλούσε στη Μακεδονία!

 

ΔΙΚΤΥΟ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θερμή αγάπη για τη Μακεδονία φανέρωσε με τη στάση του, το ενδιαφέρον και την αγωνία του ο Πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης κ. Κ. Τάτσης, ο οποίος διατύπωσε την εξής πρόταση: «Οι Νομάρχες της Μακεδονίας να δημιουργήσουν σελίδα στο διαδίκτυο για τη στήριξη την οικονομική, ηθική, επιστημονική της προσπάθειας του Μακεδονικού Ελληνισμού απέναντι στη διεθνή προπαγάνδα, με επικεφαλή τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης»

 

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ

Τη συγκίνηση και τη μεγάλη χαρά του, που αποδέχθηκαν οι Παμμακεδόνες των ΗΠΑ την πρόσκλησή του, για φιλοξενία του Συνεδρίου τους στην Καβάλα, εξέφρασε ο Νομάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Καλλιοντζής, τονίζοντας τις ρίζες του Μακεδονικού Ελληνισμού που τουλάχιστον εδώ και 3.000 χρόνια μιλά και γράφει στην ίδια αυτή γλώσσα, την Ελληνική.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη επίσημη πόρτα που άνοιξε θεσμοθετημένος φορέας της Μακεδονίας στους απόδημους Μακεδόνες και μάλιστα για συγκεκριμένο σκοπό (Συνέδριο – Ψηφίσματα ενάντια σε υποχωρήσεις) και οφείλει όλη η Μακεδονία να απονείμει τα εύσημα στον ευαίσθητο Μακεδόνα Νομάρχη Καβάλας, που έκανε έτσι την πόλη του μπροστάρισσα του νέου Παγκόσμιου Μακεδονικού Αγώνα!!!

 

«ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ»

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης σε μια σπάνια χειρονομία, πρότεινε στον παριστάμενο Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, να ζητήσει συγνώμη εκ μέρους όλων των Ελλαδικών Κυβερνήσεων για αυτά που ΔΕΝ κάναμε για τη Μακεδονία!!!

Τόνισε ακόμη πως πρέπει να έχουμε αγάπη στην Πατρίδα και τη Θρησκεία και να είμαστε περήφανοι που γεννηθήκαμε Έλληνες, ενώ στο τέλος απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε όλους τους Προέδρους της Παμμακεδονικής Αμερικής, για την προσφορά τους στον αγώνα της Μακεδονίας!

 

ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ…

Ο Νομάρχης Σερρών κ. Κ. Παπαπαναγιώτου στο χαιρετισμό του θύμισε τα αθάνατα λόγια του αείμνηστου Μακεδόνα Προέδρου Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν πατώντας το πόδι του στην αγαπημένη γη και ερωτούμενος για τη Μακεδονία και τη δόλια προσπάθεια των πλαστογράφων, γεμάτος συγκίνηση, με δάκρυα στα μάτια απάντησε: «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ! ΚΑΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ! ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!»!!!

 

ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

Ο δραστήριος Πρόεδρος της Παμμακεδονικής ΗΠΑ κ. Σωτήρης Πρώιος, που επί 30 χρόνια συμμετείχε στους αγώνες του Ελληνισμού και ιδιαίτερα των Μακεδόνων, τόνισε πως το θέμα του Ονόματος, είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας!!!

Ζήτησε δε να φέρουμε κοντά μας τη Νεολαία, να πάρουν νέες πρωτοβουλίες, να σεβαστούμε τα όνειρα και τις προσδοκίες τους.

Ο ταπεινός και ασυμβίβαστος Σωτήρης Πρώιος με τη μεγάλη του προσφορά στη Μακεδονία, αποχώρησε από την Προεδρία της Παμμακεδονικής μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα, ανοίγοντας το δρόμο για νέες δυνάμεις, που όλοι ευχόμαστε να σταθούν αμετακίνητες στον κοινό στόχο, τη θωράκιση και ανάδειξη της Αλήθειας και το ξεσκέπασμα της απάτης των Σκοπιανών! Σκοπό στον οποίο πρωταγωνιστεί και το Νοιάζομαι!

 

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!

Ο Βουλευτής Σερρών και Πρόεδρος της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού κ. Ευγένιος Χαϊτίδης δε μάσησε τα λόγια του και για πρώτη φορά τόσο ξεκάθαρα επεσήμανε το μεγάλο κίνδυνο, καθώς όπως είπε «δύσκολες μέρες ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ εν γένει!!! …Κι ας λάβουμε υπ΄ όψη τις τελευταίες δηλώσεις του ΥΠΕΞ Αλβανίας και τους χάρτες των Σκοπίων…

Και τόνισε: Δεν πρόκειται για το κρατίδιο των Σκοπίων. Είναι αυτοί που κρύβονται από πίσω»!!!

 

Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο Βουλευτής Καβάλας κ. Ι. Τσακλίδης, απευθυνόμενος κατά το χαιρετισμό του στο Συνέδριο προς τους απόδημους Μακεδόνες τους χαρακτήρισε «ψυχή του Έθνους και συνείδηση της Ελλάδος, που μάχεται ασυμβίβαστα για την Ιστορική Αλήθεια»!

 

 

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Ν. Τσιαρτσιώνης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, συνεχάρη τους ομογενείς χαρακτηρίζοντάς τους «εθελοντές του Ελληνισμού» προς τους οποίους «θα είμαστε σε διαρκές έλλειμμα».

«Η δύναμη του Ελληνισμού, συνέχισε ο Υπουργός, δεν είναι οι αριθμοί, αλλά οι άνθρωποί του, το πνεύμα και οι ιδέες…

…Πιστεύουμε στην Ελλάδα της Παιδείας. Η Ελληνόφωνη Εκπαίδευση είναι πρώτος στόχος για τον Απόδημο Ελληνισμό…Στηρίζουμε την Ίδρυση εδρών Νεοελληνικών Σπουδών»…

Σχετικά με τα εθνικά θέματα σημείωσε πως «δεν συμφωνούμε με την τακτική των μονομερών υποχωρήσεων… Αναζητούμε κοινώς αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος… Δεν απεμπολούμε την Ιστορία μας. Είμαστε ανυποχώρητοι Είναι καιρός να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια!

Κλείνοντας χαρακτήρισε «ευαγγέλιο» της επιστολή του κ. Νικολάου Μάρτη προς τον Επίτροπο της Ε.Ε. Όλι Ρεν (όλη η επιστολή εδώ) και πρόσθεσε: «τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο όταν γι΄ αυτό είμαστε αποφασισμένοι»!

 

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΧΙ

Το Συνέδριο εξέδωσε τελικά διακήρυξη (βλέπε αναλυτικά απέναντι επάνω στην σκούρα πράσινη στήλη) όπου τονίζεται πως δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτό κράτος και εκκλησία (βλέπε το σχετικό θέμα με τη φυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδας) που το επίσημο όνομα τους θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγο του ονόματος αυτού!!!

Επίσης στις αποφάσεις της Παμμακεδονικής ΗΠΑ, (βλέπε απέναντι στην πράσινη στήλη τις πλήρεις αποφάσεις) τονίζεται ότι:

«Η ιστορία της Μακεδονίας και ειδικά η ονομασία της δεν είναι διαπραγματεύσιμη και ως πατρική κληρονομιά δεν δύναται να παραχωρηθεί σε τρίτους» και πως «δεν θα δεχτούμε για τη χώρα της ΠΓΔΜ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ή παράγωγά του»!!!

Γίνεται επίσης ολοκάθαρη για πρώτη φορά αναφορά στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, αφού υπογραμμίζεται στις αποφάσεις ότι «απαιτούμε όπως άτομα Ελληνικής προελεύσεως κατοικούντων στις χώρες της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας χαίρουν της ελευθερίας του εκφράζειν σε θέματα γλώσσας, θρησκείας παιδείας και πολιτιστικής ταυτότητας»!!!

Ξεκαθαρίζεται ακόμα σε ένα ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ και ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ότι
«
η Μακεδονική μας συνείδηση και ταυτότητα δεν αποτελεί θέμα εξωτερικής πολιτικής υπό οιανδήποτε ερμηνεία του ορισμού της»!!!

Τέλος, γίνεται ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, τονίζοντας πως «είναι Ιερό μας Καθήκον να εξακολουθήσουμε τον αγώνα μας για τα δίκαια της Μακεδονίας. Το απαιτεί η Ιστορία»!..

 

 

***

 

 

 

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ