ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤ3  ΣΕ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ  - ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: «ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΘΝΟΣ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ»

 

εφημερίδα 32

ΠΡ.ΦΥΛΛΑ

NOIAZOMAI

 

 

Σεπτ.- Οκτώβριος 2005 μ.Χ.

ΠΡ.ΦΥΛΛΑ

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ           ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ         ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ           ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΝΕΑ          ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ         ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ

ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ:

«ΕΧΩ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΓΧΟΝΗ»

Κυκλοφορεί το κορυφαίο βιβλίο του ΧΑΡΗ ΤΣΙΡΚΙΝΙΔΗ με τίτλο τα τρομακτικά λόγια του σφαγέα των Μικρασιατών Κεμάλ Ατατούρκ «ΕΧΩ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΓΧΟΝΗ»!

   Ο έγκυρος, ασυμβίβαστος και χειμαρρώδης συγγραφέας, που διετέλεσε Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι, μετά από προσωπικές έρευνες πολλών ετών στο εξωτερικό, παρουσιάζει τα συγκλονιστικότερα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, για πρώτη φορά όχι από ελληνικές πηγές, αλλά ΑΠΟ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ!!!

 

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα βιβλίο που πρέπει να μελετήσει κάθε Έλληνας, αλλά και να διαβάσει ολόκληρη η Ευρώπη, πριν αποφασίσει να εντάξει ή όχι τον τουρκισμό στις εθνότητες της γηραιάς ηπείρου!

 

«Έχω όπλο την αγχόνη»! Το βιβλίο που ξεσκεπάζει το πρόσωπο του Tουρκισμού με τα αδιάσειστα ντοκουμέντα των ξένων απόρρητων αρχείων! (Κυκλοφορεί με 543 σελίδες από τις  Εκδόσεις Ερωδιός)

Προτείνεται

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»!!!

 

 Στη συνέντευξή του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε καθαρά να παραδεχθεί ότι «η Ελλάδα έχει πρόβλημα ασφάλειας» (σ.σ. και γι΄ αυτό εννοείται χρειάζεται ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και άρα μεγάλες αμυντικές δαπάνες)!

Η δημόσια αυτή παραδοχή, αποτελεί δημόσια ομολογία του εξ΄ ανατολών στρατιωτικού κινδύνου που δεν χορταίνει με τις φιλίες, αλλά μάλλον αυτές του ανοίγουν την όρεξηΌσοι θέλουν βέβαια να εθελοτυφλούν ακόμη, μπορούν να συνεχίσουν τα γεύματα φιλίας, τα οποία σε τίποτα δεν αλλάζουν τα σχέδια των Τούρκων για κατάληψη νησιών του Αιγαίου!

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΥΝΑ;

 Όμως άμυνα δεν είναι μόνο τα κανόνια και τα αεροπλάνα (πού είναι απολύτως αναγκαία δυστυχώς).

ΑΜΥΝΑ είναι  και η γνώση της ιστορίας και της πραγματικότητας!

 

ΑΜΥΝΑ είναι η υπεράσπιση της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας!

 

ΑΜΥΝΑ είναι και η διατήρηση υπό κρατικό έλεγχο της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, για εθνικούς, αμυντικούς και λόγους συνέχειας του εδάφους της χώρας…(ΨΗΦΙΣΤΕ ΚΑΤΩ)

 

TO CNN, ΤΟ BETO & ΤΟ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΟ...

   Βέβαια το σοβαρό πρόβλημα εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα μας κατά τον κύριο Καραμανλή, δεν απέτρεψε τον ίδιο από το να διαγράψει το ενδεχόμενο του ελληνικού βέτο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, παρά το γεγονός των υπαρκτών και βεβαιωμένων στρατιωτικών απειλών της προς την Ελλάδα!!!

 

   Ο Πρωθυπουργός επέλεξε να δημοσιοποιήσει την ακύρωση του ελληνικού βέτο στο CNN για να φτιάξει πιθανώς ακόμη περισσότερο την εικόνα της ειρηνοποιού και σταθερής, μη απρόβλεπτης Ελλάδος, να καθησυχάσει με τον πλέον απ΄ ευθείας τρόπο όλους τους εμπλεκομένους Αμερικανούς, Άγγλους και Τούρκους και να αφήσει να κινητοποιηθούν καθαρά εκείνοι που πραγματικά δε θέλουν τους Τούρκους…

   Υπάρχουν σίγουρα διπλωματικά «θετικά» αλλά και πολλά δυστυχώς αρνητικά σε μια τέτοια κίνηση – όταν μάλιστα εγκαταλείπεται η Κύπρος με 40.000 απειλητικό τουρκικό στρατό κατοχής - αλλά υπάρχει πρωτύτερα και ένα ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ:

   Η Ελλάδα φέρεται στην Τουρκία σαν το παιδί που ήρθε μπροστά του ένα μεγάλο μαντρόσκυλο! Και δεν ξέρει εάν πρέπει να το αγριέψει ή να το καλοπιάσει…

   Διότι εάν μεν το καλοπιάσει, μπορεί εκείνο να μην ορμήσει τώρα στο παιδί, αλλά δεν θα πάψει να είναι ένα μεγάλο απειλητικό και απρόβλεπτο μαντρόσκυλο της γειτονιάς!

 

   Εάν δε το παιδί αγριέψει το μαντρόσκυλο, τότε εκείνο μεν θα σκεφθεί να ορμήσει, αλλά θα λογαριάσει οπωσδήποτε το θάρρος και την αποφασιστικότητα της άλλης πλευράς! Και σίγουρα δεν θα θεωρεί δεδομένο και εύκολο από εδώ και πέρα το άφοβο εκείνο παιδί! Μπορεί να γαυγίσει, αλλά θα λογαριάσει για τα καλά τη μεγάλη πέτρα που βαστάει το παιδί! ΤΟ ΒΕΤΟ!


  Τι πρέπει να κάνει άραγε το παιδί; Να διασφαλίσει την ελευθερία του και το ζωτικό του χώρο ή να μπει διαρκώς υποτελές και υποφόβιο του σκύλου, πετώντας συνεχώς κόκαλα, που όταν σύντομα τελειώσουν, θα αναγκαστεί να πετάξει και τα δικά του;
(Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ «ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

   Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, το ηλεκτρονικό Παγκόσμιο Δίκτυο Ελλήνων Εκπαιδευτικών, Γονέων & Πολιτών, με αφορμή την αναβάθμιση των Ανωτέρων Εκκλησιαστικών Σχολών σε Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες καταγγέλλει τον πρωτοφανή πόλεμο εναντίον της αναβάθμισης, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ «ΚΡΥΦΩΝ» ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, που κάποιοι τη θέλουν ανυπεράσπιστη, κουφή και τυφλή, χωρίς αντίσταση, χωρίς θέληση για νέα πνοή, δημιουργία και κατά Θεόν πρόοδο και ευημερία.

 

   Όπως ακριβώς στην Τουρκία εμποδίζεται από τον αθεϊστικό νεοΚεμαλισμό η λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, για να μην υπάρξουν Ανώτατα Εκπαιδευμένα Στελέχη της Εκκλησίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας, έτσι και σήμερα, μέσα δυστυχώς στην ίδια την Ελλάδα, «ζηλωτές των πολεμίων» προσπαθούν με φανατισμό και μένος να εμποδίσουν με πρωτοφανή φρενίτιδα τη λειτουργία «Σχολών της Χάλκης» στην Ελλάδα!!!

 

   Μήπως οι εύκολοι χρήστες του όρου…«ταλιμπάν», είναι τελικά οι ίδιοι, οι εμποδίζοντες τις Σχολές, που διαμαρτύρονται μια για τις καμπάνες, μια για τις Εικόνες στα σχολεία, αλλά και για κάθε κεράκι που ανάβει, για κάθε Χ.Ο που υπάρχει ακόμη σε κάθε ταυτότητα;

 

   Μήπως τελικά οι εύκολοι χρήστες του όρου «αγιατολάχ», είναι εκείνοι οι ίδιοι φανατισμένοι πολέμιοι της δημοκρατίας και κυριαρχίας του λαού, που είναι στην αταλάντευτη πλειοψηφία του Ορθόδοξος και φιλόπατρις και τα δικά του παιδιά, τα παιδιά του λαού και όχι των «αφεντάδων», θα κοσμήσουν αυτές τις επίλεκτες Σχολές της Εκκλησίας;

 

   Τέλος, οι ελάχιστοι «θεολόγοι» που με τέτοια ασέβεια αντιδρούν προς την Εκκλησία, αποδεικνύουν ότι καμία ουσιαστική σχέση δεν έχουν με αυτήν και δικαιώνουν απόλυτα την Εκκλησία που έχει το δημοκρατικό δικαίωμα να δοκιμάζει και να εκπαιδεύει τους αυριανούς Ιερείς και τα στελέχη της η ίδια, με δική της ευθύνη!

 

   Οι ελάχιστοι «θεολόγοι» που πολεμούν την Εκκλησία δείχνουν από την άλλη, πόσο κρίσιμη είναι η «συστατική επιστολή» Ιεράρχου, για το ποιόν και την ευσέβεια του υποψήφιου σπουδαστή! Διότι αμέτρητες φορές «μορφωμένοι θεολόγοι» έχουν καταισχυνθεί από «αγράμματους» Ιερείς και Μοναχούς, που με την ευσέβεια, την απλότητα, την ταπείνωση, την ακλόνητη Πίστη και τη Χάρη του Θεού ποιούν «σημεία και θαύματα»! Πόσο σημαντικότερο θα είναι λοιπόν αυτά τα ταπεινά διαμάντια της Ελλάδος να μορφωθούν «συστάση της Εκκλησίας» σε ανώτατο επίπεδο από την ίδια την Εκκλησία;

 

   Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να μην πτοηθεί σε αυτό το κρίσιμο και ζωτικό θέμα και να ανοίξει αυτόν τον μεγάλο και ιστορικό δρόμο στην Εκκλησιαστική Παιδεία, που είναι βέβαιο πως θα δώσει μεγάλες μορφές και θα αναδείξει απλοϊκά παιδιά σε απόλυτα κατηρτισμένους, σεμνούς αλλά και θαρραλέους Λειτουργούς του Θεού του Υψίστου! Λειτουργούς της κοινωνίας και της πατρίδας!

 

   Και μια πρόταση! Πτυχιούχοι Εκπαιδευτικοί που θα θελήσουν να σπουδάσουν ή να επιμορφωθούν από τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, να έχουν το αυτονόητο δικαίωμα να διδάξουν Θρησκευτικά στα Σχολεία!        

                                         ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

«ΗΡΩΕΣ» ΟΙ ΚΑΚΟΙ,

ΟΙ ΜΑΓΟΙ,

ΟΙ ΑΠΟΜΟΡΦΟΙ

ΓΕΜΙΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ

& ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ


   Άλλο ένα βιβλίο για παιδιά, αυτό του πολυβραβευμένου συγγραφέα Αντι Γκρίφιθ έγινε στόχος συζητήσεων και επικρίσεων όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ακόμα και μέσα στο Κοινοβούλιο στη Νότιας Αυστραλίας, εξ αιτίας του ήρωα του βιβλίου ο οποίος αρέσκεται να σκοτώνει γάτες, να τρέχει σε αυτοκινητόδρομους με τα μάτια κλειστά και με ένα κουτί σπίρτα να βάζει φωτιά στα μαλλιά του!!!

 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

   «Αυτό το βιβλίο είναι εντελώς απαράδεκτο για τις παιδικές βιβλιοθήκες και ζητώ απ' όλους τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να διασφαλίσουν ότι αυτό το βιβλίο δεν περιέχεται στις βιβλιοθήκες των σχολείων τους . Όχι απλά προωθεί τη βάρβαρη μεταχείριση των ζώων, αλλά ενθαρρύνει τα παιδιά να επιδεικνύουν επιθετική και επικίνδυνη για τη σωματική τους ακεραιότητα συμπεριφορά», δήλωσε η ευσυνείδητη Βίκι Τσάπμαν μέλος του Κοινοβουλίου, τιμώντας το αξίωμα και τον ρόλο της!

 

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΙΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ…

   Από την άλλη ο  συγγραφέας Γκρίφιθ υπερασπίσθηκε το "Κακό Βιβλίο" (Bad Book) το οποίο αναδείχθηκε σε βιβλίο της χρονιάς στην πολιτεία Κουινσλάντ, και το χαρακτήρισε "μια ασεβή συλλογή επικίνδυνων ιστοριών και επίδειξης βίαιων ενεργειών που χρησιμεύει ως προειδοποίηση για τα παιδιά και για τους γονείς τους"… Ξεχνώντας βέβαια να αναφέρει ότι η «ηρωική» προβολή του κακού οδηγεί στη μίμηση και όχι στην αποφυγή του!

 

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ, ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ

   Όσον αφορά την Ελλάδα, ελάχιστοι τολμούν να τα βάλουν με ένα βιβλίο, επειδή ο χώρος ελέγχεται από ΜΜΕ που καραδοκούν… Όμως όταν λέμε ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ πρέπει να το εννοούμε! Δεν είναι δυνατόν ο Εκπαιδευτικός Κόσμος να μην έχει άποψη, να μην επεμβαίνει να προστατεύσει γονείς και παιδιά, από επιζήμια ηθικά και πνευματικά βιβλία, παραμύθια, εικόνες, κόμικς, εκφράσεις, στάσεις και θέσεις!

   Παράδειγμα τα βιβλία και οι ταινίες του Χάρρυ Πότερ, για τις οποίες βρέθηκαν «εκπαιδευτικοί», που τις ενέκριναν σαν κατάλληλες για να τις παρακολουθήσουν παιδιά του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου!!! Ήταν η τρομακτικότερη κατάντια της ελληνικής παιδείας από κτίσεως κόσμου!!! Τη στιγμή που η Ένωση Εκπαιδευτικών και Πανεπιστημιακών Καθηγητών της Αγγλίας προειδοποίησε δημόσια για τους ενδεχόμενους κινδύνους παιδιά και γονείς!

   Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, θέλοντας ακριβώς να ενημερώσει και προφυλάξει τα παιδιά, τους γονείς και την κοινωνία από εμπορικές παγίδες στις οποίες κρύβονται δισεκατομμύρια συμφερόντων, θα ξεκινήσει  κατ΄ αρχήν τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ, που θα προτείνονται ανεπιφύλακτα! Με στόχο την ασφάλεια της επιλογής και την προστασία επιτέλους της ψυχικής, ηθικής και πνευματικής υγείας μαθητών και νέων, την επιβράβευση σοβαρών προσπαθειών Συγγραφέων και Εκδοτών, την προστασία του δικού μας Πολιτισμού και την επαναφορά των Εκπαιδευτικών, Γονέων και Πολιτών σε ρόλο πρωταγωνιστή στη σύγχρονη κοινωνία, που αντιμετωπίζει σήμερα - με τις ταχύτητες, τα μέσα και τους τρόπους της μετάδοσης - τους πλέον θανάσιμους κινδύνους στο διάβα της, όπου η διαφθορά, η εκμετάλλευση, η ανηθικότητα, η αθεΐα, ο σατανισμός, τα ναρκωτικά, η ασέβεια, η αδιαφορία, η μελαγχολία, οι πλάνες, οι αιρέσεις, οι σέκτες, οι γκουρουϊσμοί, οι ύβρεις-βρισιές κ.α απειλούν τα παιδιά μας και εμάς τους ίδιους σε μέγιστο βαθμό! (σ.σ είμαστε ανοικτοί σε σχετικές προτάσεις και ιδέες για την υλοποίηση ενός μεγάλου πραγματικά βήματος, όπου θα ζητήσουμε και τη συνεργασία Ελλήνων Εκδοτών, Βιβλιοπωλών και Συγγραφέων)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

 

www.noiazomai.net

 

Σύνταξη ύλης

noiazomai@gmail.com

 

Επικοινωνία

noiazomai@gmail.com

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΤΗΝ 70η ΔΕΘ

ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΩΝ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ & ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

     ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.  Σε μια πρωτόγνωρη, θαρραλέα, ειλικρινή και ιστορική ομιλία κατά την τελετή εγκαινίων της 70ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος,  ενώπιον του Πρωθυπουργού, του Υπουργού Εξωτερικών, Υπουργών, Βουλευτών και αμέτρητων επισήμων, Ελλήνων, ξένων, επιχειρηματιών και πολιτικών έθεσε άμεσα το ζήτημα της προστασίας της Μακεδονίας μας, λέγοντας σε πανελλαδική απ΄ ευθείας μετάδοση, απευθυνόμενος στον ίδιο τον Πρωθυπουργό:

   «Είναι ένα θέμα που μας καίει όλους, όπως καίει και εσάς όλους και όλους τους Έλληνας πολιτικούς και που πρέπει να βρει μια λύση όπως το είπατε τελευταία στην Πράγα, που να δικαιώνει αυτό που το ελληνικό κράτος τόσα χρόνια κηρύσσει και προτείνει, αλλά δεν γίνεται ακουστό. Ο λαός είναι έτοιμος να εκφράσει τη συμπαράσταση του σε οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια της υπευθύνου πολιτείας. Όμως μη λησμονείται και έχουμε δείγματα, ότι υπάρχουν σταγονίδια που είναι εντός των συνόρων της ελληνικής πατρίδας και όσο και αν είναι λίγα, είναι ενοχλητικά και επικίνδυνα. Σε αυτούς όλους εμείς λέμε εκείνο που έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες και ας πάνε να μάθουν τι σημαίνει «εκάς οι βέβυλοι»»!..

 

Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ

  Και ο ηρωικός Μητροπολίτης έκλεισε την φλογερή ομιλία του με ένα ιστορικό κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες:

 «Όπου υπάρχει όνομα Μακεδονία, εκεί είναι και η Ελλάς και όπου υπάρχει Ελλάδα εκεί είναι και Μακεδονία. Μπροστά σε τέτοια θέματα εθνικής υπάρξεως και σωτηρίας της πατρίδος ισχύει ο λακωνικός λόγος των Σπαρτιατών για όλους μας «Η ταν ή επί τας»»!!!

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος 9-9-2005 τις

 

ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΚΟΨΑΝ!

   Η ξαφνική αναφορά του Παναγιωτάτου στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας, απελευθέρωσε αυθόρμητα τα χέρια και τις ψυχές των επισήμων που χωρίς να λογαριάσουν το ανεξήγητο σφίξιμο του Πρωθυπουργού, έβγαλαν τα χέρια, έβγαλαν τις ψυχές, έβγαλαν την ιστορία, έβγαλαν τη Μακεδονία την ξακουστή και καταχειροκρότησαν με ενθουσιασμό τον Άνθιμο, που ενθαρρυμένος εξακολούθησε να μιλάει για τα δίκια του τόπου μας!

   Το ένθερμο και αυθόρμητο χειροκρότημα-επικρότηση των επίσημων καλεσμένων, κόπηκε όμως από κάποια κανάλια, όταν μετέδωσαν το θέμα, προσπαθώντας να κρύψουν τη μεγάλη ανταπόκριση που είχαν τα λόγια του Μακεδόνα Μητροπολίτη στους υψηλούς καλεσμένους!!! Ας φανταστεί κανείς τι μεγάλη, καθολική ανταπόκριση υπάρχει στην απλή κοινή και παγκόσμια ελληνική γνώμη!!!

 

ΠΟΙΟΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΝ;

   Όλες οι σειρές του Βελλιδείου Συνεδριακού Κέντρου στη Θεσσαλονίκη χειροκρότησαν αυθόρμητα και ορμητικά τον Παναγιώτατο, εκτός από την πρώτη και κάποιους επισήμους στη δεύτερη, όπως φαίνεται στο βίντεο της ΕΡΤ, που καταφαρμάκωσε τα «σταγονίδια» και τους «σταγονοποιούς»!...

 

Η «ΔΥΣΦΟΡΙΑ» ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

   Δυστυχώς για την εικόνα του Πρωθυπουργού, γράφτηκε και ακούστηκε ότι δυσφόρησε για τα όσα είπε ο Παναγιώτατος Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ!

   Αν μεν αυτό αληθεύει, τότε δικαιώνεται απόλυτα η ανησυχία του Μητροπολίτη, που εξέφρασε απλά το ποίμνιό του αλλά και ολόκληρο τον Μακεδονικό Ελληνισμό! Διότι εάν ο Πρωθυπουργός δυσφορεί επειδή του λένε δημόσια να μην ξεπουλήσει το όνομα και την ιστορική μας ταυτότητα, τότε κάποιο λάκκο έχει η φάβα…

   Εάν ο οποιοσδήποτε Πρωθυπουργός δυσφορεί επειδή θέλουμε να παραμείνει η μοναδικότητα της ελληνικότητας της Μακεδονίας, τότε τι πρέπει να πουν οι Μακεδόνες για την φημολογούμενη «δυσφορία» του Πρωθυπουργού;

Και εάν ο Πρωθυπουργός δυσφορεί για την αλήθεια, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΥΣΦΟΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΜΑ, ΤΗ ΔΟΛΙΟΤΗΤΑ και ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ; Ελπίζουμε το Γραφείο του Πρωθυπουργού να έχει κάποιες επαρκείς εξηγήσεις! Δυσφόρησε ο Μακεδόνας Πρωθυπουργός μέσα στη Μακεδονία επειδή του μιλήσαν για την υπεράσπιση της Μακεδονίας;

   Και δεν δυσφορεί που ΣΤΙΣ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΤΗΝ

 


Ο πανάξιος Ιεράρχης της Μακεδονίας έσπασε όλα τα φράγματα του ψεύδους και ως μακεδονικό βέλος ενώπιον του Πρωθυπουργού, του ΥΠΕΞ, Ελλήνων και ξένων πολιτικών και επιχειρηματιών φώναξε ως δεύτερος Ιών Δραγούμης για να σωθεί η Μακεδονία μας: «ή ταν ή επί τας»!!!

ΛΕΒΕΝΤΙΑ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!

  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος από το ιερό χώμα της Μακεδονίας, μιλώντας κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα προς τους κατοίκους της Έδεσσας, έστειλε καίριο και πολυσήμαντο μήνυμα σ’ όλους όσους αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και προς όλους όσους την υπονομεύουν, λέγοντας

 ότι η μητέρα Εκκλησία δεν λησμονεί τον αγώνα κατά των παραχαρακτών της εκκλησιαστικής και εθνικής ιστορίας οι οποίοι προσπάθησαν να υποτάξουν την ελληνική Μακεδονία στα άνομα και ύπουλα σχέδιά τους!!!


ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!

Αργότερα πάλι από τα Γιαννιτσά, εν μέσω πρωτοφανούς υποδοχής από χιλιάδες κόσμου, εκεί που πριν έναν αιώνα δόθηκαν οι σκληρές μάχες του Μακεδονικού Αγώνα του«Βάλτου των Γιαννιτσών»,  ο Οικουμενικός Πατριάρχης,  κάνοντας τα αποκαλυπτήρια του

 ανδριάντα του Φιλίππου Β΄,  υπογράμμισε και θεμελίωσε οικουμενικά, το μεγάλο σύγχρονο ΟΧΙ του 21ου αιώνα  στους πλαστογράφους των Σκοπίων, λέγοντας προς τους συγκινημένους Μακεδόνες μας:

«Ο πατρικός και αδιαφιλονίκητος πλούτος της ταυτότητάς σας μεγάλως φθονείται υπό τινών, εις τρόπον ώστε να επιμένουν αυτοαποκαλούμενοι απόγονοι των Ελλήνων Μακεδόνων κατά διαστροφήν της ιστορίας»!!!.

 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!

Ταυτόχρονα ο Παναγιώτατος, επαίνεσε τις τοπικές αρχές για την πρωτοβουλία τους να στήσουν τον ανδριάντα του Φιλίππου, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ λέγοντας

 πως «οι άψυχοι λίθοι ομιλούν μεγαλοφώνως και εσείς αι έμψυχοι του Θεού εικόνες επιβεβαιώνετε ότι η περιοχή σας αποτελεί αδιάκοπον συνέχειαν της ελληνικής παραδόσεως και της εμμονής σας εις την κληροδοτηθείσαν πίστιν και αγάπην της Ελλησίας»!!
Και υπογράμμισε τέλος πως η περιφρόνησις των παραδόσεων αποτελεί  «επιτάφιον πλάκα της υπάρξεως των λαών»!..

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΟΧΙ, ο ψευδώς αυτοαποκαλούμενος «ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ» ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ κ. Βλάντο Μπούτσκοφσκι ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΕΚΤΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΠΟΥΣ!!! ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟΣ ΣΑΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ»!!! Εδώ δεν θα δυσφορήσει ο αληθινός Μακεδόνας Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής; Και τι προτίθεται άραγε να πράξει; Δεν θα στείλει ούτε μια επιστολή «δυσφορίας»; Περιμένουμε να μάθουμε, για να ξέρουμε εάν θα δυσφορήσουμε εμείς πια ή όχι…

  

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ

   Στην καθιερωμένη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ρωτήθηκε ο κ. Καραμανλής σχετικά με την ομιλία του Παναγιωτάτου κ.κ. Ανθίμου και απάντησε σε πολύ αυστηρό τόνο:

   «Την εξωτερική πολιτική την κάνει η κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση έχει πολύ καθαρή πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα. Και αν θέλετε ακόμα, είχε το θάρρος να προχωρήσει σε μία πολιτική η οποία έχει δημιουργήσει μεγαλύτερες δυσκολίες στην άλλη πλευρά, στον άλλο συμβαλλόμενο στην υπόθεση αυτή, που σήμερα είναι υπό την πίεση να αναγκαστεί να οδηγηθεί σε μια πολιτική που θα δείχνει την καλή του πίστη. Από εκεί και πέρα τους όποιους σχολιασμούς και τις απόψεις δεν τις σχολιάζω από όπου και αν προέρχονται»!

 

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ

   Την ώρα που ο Πρωθυπουργός έλεγε την παραπάνω απάντηση, ο παραβρισκόμενος Υπουργός Εξωτερικών κ. Μολυβιάτης, κουνούσε διακριτικά, μα χαρακτηριστικά το κεφάλι του, δείχνοντας την ευχαρίστησή του και υπογραμμίζοντας και επικυρώνοντας τα λόγια Καραμανλή, σαν καλός δάσκαλος, που ο μαθητής του έμαθε καλά το μάθημα…

   Μάλιστα αυτή η αντίδραση Μολυβιάτη, δείχνει πόσο δικό του σχέδιο είναι η εφαρμοζόμενη πολιτική στο θέμα των Σκοπίων και ένα είδος δικαίωσης φάνηκε στα απανωτά, συγκαταβατικά, διακριτικά κουνήματα της κεφαλής του…

   Ο σεβαστός κ. Μολυβιάτης που πράγματι έχει πολλές ικανότητες, χειρίζεται λανθασμένη στρατηγική. Δεν έρχονται σε δυσχερή θέση τα Σκόπια. Η οποιαδήποτε συμβιβαστική ονομασία θα περιέχει το «Μακεδονία», με αποτέλεσμα να συνεχίσουν να αποκαλούνται «Μακεδόνες» και αλίμονο τότε, με ελληνική συγκατάβαση!!!

   Για του λόγου το αληθές, ας ληφθεί υπόψη η ονομασία FYROM, που είναι μια πολύ «σύνθετη ονομασία» που εμπεριέχει εκείνο που δεν θέλαμε να εμπεριέχεται, δηλαδή τον ελληνικό όρο «Μακεδονία»! Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Εξ΄ αιτίας του όρου Πρώην Γιουγκ. Δημοκρ. της «…Μακεδονίας» όλοι τους αποκαλούν «Μακεδόνες»… Άρα η πολιτική αυτή είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη και θα οδηγήσει σε αυτοκαταστροφή!

 

   Επομένως είτε «σύνθετη», είτε «διπλή», είτε «προσδιοριστική» είναι απαράδεκτη εφόσον περιέχει τον όρο Μακεδονία υπό οιαδήποτε γραφή ή μορφή!  (σ.σ. το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις που εάν εφαρμόζονταν σήμερα κανείς δεν θα έλεγε τα Σκόπια «Μακεδονία»… και μάλλον υπάρχει ακόμη καιρός για το …τελικό σουτ που πρέπει να είναι τρίποντο…)…

 

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ…

   Το αδιέξοδο και ο εγκλωβισμός του Πρωθυπουργού σε μια στάση απίστευτης υποχώρησης με την αποδοχή των απαράδεκτων προτάσεων Νίμιτς (έστω και για συζήτηση) έγινε ολοφάνερο με δήλωσή του από το εξωτερικό, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα δεν έχει να κάνει καμία πλέον υποχώρηση προς τα Σκόπια, διότι έκανε πολλές ήδη παραχωρήσεις… ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕ ΓΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ!!! Είναι μέγα θέμα της Δημοκρατίας!!!

 

   Ενδεικτικό πάντως του ατυχούς εγκλωβισμού της Κυβέρνησης, είναι και σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», σύμφωνα με το οποίο υπάρχει εισήγηση στον Πρωθυπουργό για ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ  στο ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΟ, προκειμένου να φύγουν τα …κάρβουνα από τα χέρια αυτών που τα φύσηξαν και …φούντωσαν…

   Θυμίζουμε πως η πρόταση για ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στο ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΟ ήταν ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ το 1993, τότε που συγκρούστηκε μετωπικά με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη - στην οποία ήταν ΥΠΕΞωτερικών - η οποία προετοίμαζε αποδοχή σύνθετης ονομασίας με το «Μακεδονία» μέσα…

Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ πρώην ΥΠΕΞ  κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!

   Στη δική του συνέντευξη στη ΔΕΘ ο νυν Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πρώην Υπουργός Εξωτερικών επί Κυβερνήσεως Σημίτη κ. Γιώργος Παπανδρέου, παραδέχθηκε τη γραμμή συμβιβασμού στην οποία  προχωρούσε και ο ίδιος για «κοινά αποδεκτό όνομα» (σ.σ. που σημαίνει με το «Μακεδονία» μέσα!!!) όταν σε σχετική ερώτηση αποκάλυψε μόνος  του, πως με τη σκοπιανική Κυβέρνηση Γκεοργκιέφσκι έφτασε πολύ κοντά σε λύση!!! Όμως «δυστυχώς» τότε (σ.σ. ευτυχώς) δεν υπογράφηκε η συμφωνία! Επειδή ξαφνικά ξέσπασε ο εμφύλιος στα Σκόπια!!!

   Σύμφωνα δε με δημοσιογραφικές πληροφορίες το όνομα που ήταν έτοιμο τότε να συμφωνηθεί επίσημα, ήταν το «Άνω (ορεινή) Μακεδονία»!!! Αλλά ευτυχώς ο Θεός δεν επέτρεψε…

   Σημειώνεται δε πως κάθε τέτοια προσπάθεια «συμβιβασμού» είναι ενάντια στη Δημοκρατία και την Πανεθνική Βούληση του Παγκόσμιου Ελληνισμού, ενάντια στη Συμφωνία των Αρχηγών, ενάντια στην Ορθοδοξία και την Ιστορία! Ενάντια στην Παιδεία και τον Πολιτισμό! Ενάντια στις Τέχνες και τα Γράμματα, την Αρχαιολογία, την Εθνολογία, τη Γλωσσολογία, την Ιιστορία και όλες τις σχετικές επιστήμες! Πάνω από όλα δε, είναι ενάντια στα χνάρια του Μεγαλέξανδρου και του Αποστόλου Παύλου, ενάντια  στη θέληση του λαού, των ηρώων, των Αγίων, των μνημείων και των τάφων!

 

ΚΗΡΥΞΙΣ ΤΟΥ ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ

   Το δίκαιο «ξέσπασμα» του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης με την ιστορική ομιλία του στη ΔΕΘ μπροστά σε ολόκληρη την Κυβέρνηση και τον Ελληνικό Λαό, η διακήρυξή του για τον έως εσχάτων αγώνα «ή ταν ή επί τας» για τη Μακεδονία μας, μαζί με τη μετέπειτα οικουμενική προσυπογραφή του Οικουμενικού Πατριάρχη για τα απαράγραπτα δίκαια της Μακεδονίας, με το πρόσφατο παγκόσμιο Όχι του Παγκόσμιου Παμμακεδονικού Ελληνισμού και τον μεγάλο, ανυποχώρητο αγώνα του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, σηματοδοτεί  την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ νέου, σύγχρονου, ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

   Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ απέστειλε άμεσα στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. κ. Άνθιμο το παρακάτω συγχαρητήριο μήνυμα:

 

   «Παναγιώτατε, Παμμακεδονικώτατε και Πανάξιε Ποιμενάρχα της Μακεδονίας, κυριολεκτικά μας συγκινήσατε με την αγάπη, την ολοκάθαρη σαν το χρυσάφι των Αιγών αγάπη σας για τη Μακεδονία!!!

    Με την αγάπη που ολόκληρος ο Ελληνισμός είδε να βγαίνει με ευωδιά από το άγιο και ταπεινό στόμα σας, ως μαργαρίτης δικαιοσύνης και να φωτίζει ως καντήλι αληθείας το πυκνό και βαρύ σκοτάδι μιας ένοχης και ύποπτης σιωπής!

 

    Ενώπιον «αρχών, εξουσιών και βασιλέων» ομολογήσατε με θάρρος απαράμιλλο και παρρησία θαυμαστή, όπως ο Άγιος Δημήτριος ενώπιον του Γαλερίου, τη μία και μόνη Αλήθεια και σημάνατε τον Πανεθνικό Συναγερμό για τη σωτηρία της γλυκιάς και ανυπεράσπιστης Μακεδονίας!!!

   Ως Νέστωρας ενώπιον του Λυαίου της παγκόσμιας ισοπέδωσης, της αθεΐας, της απατρίας, της αφιλίας, της εθνοκτονίας, του νεοραγιαδισμού και του νεοφραγκεψισμού, σηκώσατε με ιστορική γενναιότητα και με ηρωική μοναξιά, ολόκληρο το Έθνος στην πλάτη σας!!!

 

    Παναγιώτατε, μετά το δημόσιο ΟΧΙ του Τάσσου Παπαδόπουλου, το δικό σας  εγγράφεται ως το δεύτερο σύγχρονο ΟΧΙ του Ελληνικού  Έθνους, να παραχωρήσει τα ιερά και τα όσιά του και να ενταφιάσει τα ιδανικά του, την Ιστορία, την Πίστη, τη Γλώσσα, την Παιδεία, την Οικονομία, το Μέλλον του!

  

   ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ, ΣΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ και σας ασπαζόμαστε ως νέο Γερμανό Καραβαγγέλη!!!

    Το πρωτοσέλιδο της Διαδικτυακής Εφημερίδας ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ είναι αφιερωμένο σε σας!!!

   Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας δίνει χρόνια υγείας και ζωής, για να αναπνέουμε και πάλι στιγμές και έτη αληθείας, λεβεντιάς και δικαιοσύνης!!!

 

    ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ, ΕΠΑΝΩ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΠΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!»!!!   

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤ3 ΣΕ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Συνυπογράφει και ο τέως Υπουργός και συγγραφέας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ!!!

Υποστηρίζει και ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»!  ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ

 

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

ΤΟ ΑΓΕΩΓΡΑΦΗΤΟ NATIONAL GEOGRAPHIC

ΟΝΟΜΑΖΕΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!

 

 

   «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ονοματίζει τα Σκόπια το περίφημο διεθνές περιοδικό Γεωγραφίας, Αρχαιολογίας, Ζωολογίας, Χαρτογραφίας κ.α. ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚ, σε χάρτη της Ευρώπης που κυκλοφόρησε (σ.σ. για να μας διδάξει Γεωγραφία) στο τεύχος του περασμένου Ιουνίου!!! Στο τεύχος εκείνο, αλλά και στην ηλεκτρονική διάθεση του χάρτη της Ευρώπης, το κρατίδιο των Σκοπίων - όπως φαίνεται στο ντοκουμέντο που παρουσιάζει αποκλειστικά το Ν – ονοματίζεται με τον ελληνικό ιστορικό όνομα “MACEDONIA”!!!

   Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η εκμετάλλευση της «αυθεντίας» του εξειδικευμένου περιοδικού για την εξυπηρέτηση τελείως αντιεπιστημονικών, ύποπτων και σκοτεινών σκοπών! Διότι το περιοδικό υποτίθεται των επιστημών της Γεωγραφίας, Αρχαιολογίας και Ιστορίας, παρακάμπτοντας κατά τρόπο εγκληματικό όλες τις επιστήμες, τις ιστορικές αναφορές, τα αρχαιολογικά ευρήματα των χιλιάδων ελληνικών επιγραφών της αρχαίας Μακεδονίας, τα ανάκτορα της Πέλλας, των Αιγών τους Βασιλικούς Τάφους, τους Φιλίππους, το Δίον, τα νομίσματα του Φιλίππου με την ελληνική γραφή και τον Ήλιο της Μακεδονίας και τόσα άλλα μοναδικά στον κόσμο ντοκουμέντα της ταυτότητας της Μακεδονίας, παραχωρεί αντιεπιστημονικά, εγκληματικά και ακατανόητα την ελληνική ονομασία «Μακεδονία» στο κράτος των Σκοπίων, αποδεικνύοντας σε όλους τους σοβαρούς επιστήμονες, Γεωγράφους, Αρχαιολόγους, Ιστορικούς, Εθνολόγους, Γλωσσολόγους, Νομισματολόγους, Εκπαιδευτικούς και Πολιτικούς πόσο δυστυχώς Αγεωγράφητο ΓΕΩΓΡΑΦΙΚ είναι!

  

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ (AHI)

   Για το προσβλητικό δημοσίευμα του Ιουνίου έστειλε μάλιστα επιστολή διαμαρτυρίας στα γραφεία του NATIONAL GEOGRAPHIK στην Ουάσινγκτον, ο Διευθυντής του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (ΑΗΙ) Νικόλαος Λαρυγγάκης, που καταγγέλλει ανάμεσα στα άλλα τη μη ύπαρξη έθνους «μακεδόνων» σημειώνοντας πως «οι εκτιμήσεις πληθυσμού στην ΠΓΔΜ είναι σήμερα μεταξύ του 25 με 40% Αλβανοί, πάνω από 10% Έλληνες, 10% άλλοι συμπεριλαμβανομένων των τσιγγάνων, και το υπόλοιπο 40 με 55% είναι Σλάβοι που μιλούν μια βουλγαρική διάλεκτο».

   Ακόμη τονίζει πως η επιλογή των χαρτών θα πρέπει να γίνεται με βάση «τα Ηνωμένα Έθνη, το ένα διεθνές σώμα όπου η συντριπτική πλειοψηφία των εθνών ανήκει. Όχι το Αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου οι αποφάσεις είναι βασισμένες σε  πολιτικές εκτιμήσεις»!!!

 

Η ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

   Στη μνημειώδους αγραμματοσύνης απάντησή του προς το ΑΗΙ το NATIONAL GEOGRAPHIC επικαλείται έναν παγκοσμίως πρωτάκουστο και κομπογιαννίτικο τρόπο ονοματολογίας και ονοματοδοσίας χαρτών, γράφοντας πως «οι εθνικοί γεωγραφικοί χάρτες απεικονίζουν τις de facto καταστάσεις»!!!

   Η απάντηση, όπου αποκαλούνται προκλητικά και ωμά «Μακεδονία» τα Σκόπια, καταλήγει παρακάτω αποκαλύπτοντας εμμέσως την τεράστια προχειρότητα, ενοχή και αντιεπιστημονικότητά τους στο συγκεκριμένο ζήτημα: «Το 1993, η Μακεδονία αναγνωρίστηκε στα Η.Ε με το προσωρινό όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Χρησιμοποιούμε τη σύντομη μορφή αυτού του ονόματος στο χάρτη μας. Εάν δεχτεί η Μακεδονία την πρόταση της Ελλάδας να αλλάξει το όνομά της, οι χάρτες μας θα αλλάξουν αναλόγως»!!!

 

***

ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟ

   ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σε μεγάλη και υπολογίσιμη εκλογική δύναμη αναδεικνύονται οι Πολύτεκνοι (από τέσσερα παιδιά και επάνω) όπως φάνηκε και στην κορυφαία πολυτεκνική εκδήλωσή του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες», που γέμισε το Παλαί Ντε Σπορ (Αλεξάνδρειο) και έδειξε  ένα μεγάλο, οργανωμένο και δυναμικό σύνολο, που θα υπερπολλαπλασιάζεται συνεχώς λόγω της πολυτεκνικής συνείδησης που καλλιεργείται και στα παιδιά των πολυτέκνων!!! Έτσι ίσως εξηγείται και η μεγάλη προσέλευση επισήμων, Υφυπουργών, Βουλευτών, Δημάρχων, Αρχών, ενώ αδικαιολόγητα απόντα ήταν τα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης, σε αντίθεση με το Νοιάζομαι που ήταν παρών!     Ακόμη και η ευαίσθητη – όπως απέδειξε με το σωστό διορισμό  πολύτεκνων εκπαιδευτικών – Υπουργός Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου Κουτσίκου απέστειλε ειδικό μήνυμα…

 

ΟΡΘΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ

   Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε το άνοιγμα της ομιλίας του δραστήριου Προέδρου των Πολυτέκνων κ. Ερωτόκριτου Θεοτοκάτου, ο οποίος αναφέρθηκε από την πρώτη του λέξη στη μορφή του μεγάλου εργάτη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Βόρεια ¨Ηπειρο, Προέδρου της ΠΑΣΥΒΑ και επί χρόνια Προέδρου της ΣΦΕΒΑ Γρηγόρη Ντριγκόγια, που πρόσφατα έφυγε για το αιώνιο ταξίδι!

   Ο κ. Θεοτοκάτος σήκωσε μάλιστα όλο το στάδιο όρθιο, σε στάση προσοχής, για ενός λεπτού σιγή, πράγμα που φαίνεται στην φωτογραφία του Ν και όπου όλοι οι επίσημοι ακόμα και ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ορφανός τίμησαν τον μεγάλο, ενάρετο και έντιμο, αγνό αγωνιστή της Ελληνοσύνης, τον αξέχαστο Γρηγόρη!

 

ΕΚΑΤΟ ΣΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ!!!

   Όμως οι εκπλήξεις του κυρίου Ερωτόκριτου Θεοτοκάτου δεν σταμάτησαν εκεί, αφού μέσα σε μια ατμόσφαιρα που ήδη είχε γεμίσει από μνήμες και συγκινήσεις, ανακοίνωσε την παράδοση εκατό γεμάτων σχολικών τσαντών για τα πρωτάκια της Βορείου Ηπείρου!!! Για εκείνα που φυλάσσουν ιστορικές και βαριές Θερμοπύλες, με όπλα τη γνώση, την Πίστη, τη θέληση, την αυτοθυσία!

 

ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΓΑΖΑ

   Στην ανάλυση δημογραφικών στοιχείων της περιοχής μας ώστε να γίνει κατανοητό το τι σημαίνει Δημογραφικό Πρόβλημα, ο κ. Θεοτοκάτος ανέφερε ανάμεσα στα άλλα τη Βουλγαρία που το 2050 θα έχει μείωση 40% του πληθυσμού της (!!!), την Υεμένη που θα έχει αύξηση 255% (!!!) και την Παλαιστίνη που θα έχει αύξηση 200% !!!

   Σημείωσε μάλιστα την προειδοποίηση της Στατιστικής Υπηρεσίας του Ισραήλ προς την τοπική Κυβέρνηση το 2002, η οποία κατέγραφε ένα τρομερό νούμερο για τους Παλαιστινίους: το 25% του Παλαιστινιακού πληθυσμού ήταν κάτω των 16 ετών!!!

   Έτσι κατέληξε πρόσφατα το Ισραήλ στην επιβεβλημένη για λόγους ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥΣ αποχώρησή του από τη λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχώς και αλματωδώς θα εγκλωβιζόταν γηραιοί Εβραϊκοί πληθυσμοί, σε υπερπολλαπλάσιους νεότατους και ακμαίους γείτονες…

 

ΟΙ …ΣΚΥΛΟΤΡΟΦΕΣ

   Ο κ. Θεοτοκάτος αναφερόμενος στην μέχρι τώρα κρατική αντιμετώπιση των Πολυτέκνων από τους «μανδαρίνους της γραφειοκρατίας των Υπουργείων» όπως τους χαρακτήρισε, θύμισε το 1986, έτος που μπήκε ο ΦΠΑ και που κατέταξαν τις σκυλοτροφές στο 8%, ενώ τις παιδικές τροφές στο 18%!!!

 

Ο ΤΟΚΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΕΛΑΔΑΣ…

   Ακόμη ο χειμαρρώδης Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης, θύμισε το επίδομα τοκετού που είχε δοθεί παλιά στις αγρότισσες μητέρες, της τάξεως των 67.000 δραχμών, όταν ταυτόχρονα το επίδομα τοκετού της αγελάδας τότε ήταν 87.000 δραχμές!!!

 

ΥΠΕΡΟΧΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

Στην μεγάλη εκδήλωση εκτός από τα πρωτάκια των Πολυτέκνων στα οποία δόθηκε μια ολοκαίνουρια σχολική τσάντα, ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ 400 ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ, στους οποίους δόθηκε από ένα ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΜΕ 100 Ευρώ, συγκινητική χορηγία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που απέδειξε έτσι την ανθρωπιά και την ευαισθησία του!!!

   Η χειρονομία είχε και παιδαγωγική αξία, διότι ωθεί τα παιδιά στην έμπρακτη αποταμίευση και το νοικοκύρεμα, ενώ αποτελεί μια πολύ τιμητική αναγνώριση για τα ίδια τα 400 παιδιά που σε αντίξοες οικογενειακές και οικονομικές συνθήκες τα περισσότερα αριστεύουν και κάνουν περήφανους τους γονείς τους και δικαιώνουν τους αμέτρητους κόπους τους!!!

   Η πρωτοφανής αυτή Χορηγία, η πρωτοφανής τιμητική διάκριση 400 αριστούχων μαθητών, όχι μόνο δεν έγινε πρώτο θέμα στα ΜΜΕ, αλλά αγνοήθηκε παντελώς! Αλλά άσχημη εντύπωση έκανε και η μη παρουσία ενός έστω Υφυπουργού της Παιδείας…

 

1.000.000 δραχμές για κάθε παιδί μετά το τρίτο, στο ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

   Την εκδήλωση χαιρέτισαν πολλοί επίσημοι, ανάμεσά τους ο Πρωτοσύγκελος πατήρ Ιωάννης Τασσιάς, ο Υπουργός Σαλαγκούδης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ορφανός, οι Βουλευτές κ. Παπαθεμελής, Καστανίδης, Γκιουλέκας και άλλοι κυρίως Δήμαρχοι, ενώ ξεχώρισε η επαναβεβαίωση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Παπαγεωργόπουλου για χορήγηση 1.000.000 δρχ. , περίπου 3.000 ευρώ, για κάθε παιδί από το 4ο, 5ο, 6ο κοκ.!!!

---

ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ 2.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΝΑ…

Μετά τη μεγαλειώδη Πολυτεκνική Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση την χορήγηση προσεχώς εφάπαξ ποσού της τάξεως των 2.000 ευρώ για τη γέννηση του τρίτου παιδιού, μέτρο που δε θα συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση των γεννήσεων, αλλά θα αποτελέσει μικρό και χρήσιμο βοήθημα για τις οικογένειες που έχουν αποφασίσει συν Θεώ το τρίτο παιδί…

 

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

Πάντως οι κλασικοί Πολύτεκνοι που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, περιμένουν σοβαρά μέτρα όπως στεγαστική αποκατάσταση, πολλαπλασιασμό των πενιχρών επιδομάτων, διορισμό στο Δημόσιο υπερπολύτεκνων γονέων, ώστε να βοηθηθούν να προσφέρουν στα παιδιά τους αυτό που πραγματικά τα αξίζει! Διότι αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι στο Λουξεμβούργο δίνεται στην οικογένεια με 4ο παιδί ετήσιο επίδομα 11.000 ευρώ, στην Ιταλία 4.800, στη Γαλλία 4.500, και στην Ελλάδα (με το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα, την εφιαλτική φτώχεια και την απερίγραπτη ανεργία) μόλις 576

 

***

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΥΑΡΙΑΣ

 «ΠΟΙΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ»

 

Μια προσέγγιση του Μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας  & της Επιτροπής Παιδείας   

κ. Γιώργου Βλαχόπουλου

   Η ελληνόγλωσση παιδεία που παρέχεται στα ελληνικά σχολεία της Βαυαρίας αποτελεί επίτευγμα των μεταναστών πρώτης γενιάς και δεν υπάρχει καμιά αμφισβήτηση ότι πρέπει να διατηρηθεί και μάλιστα να επεκταθεί και σε άλλα κρατίδια. Ακόμα και αν κάθε κρατίδιο στην Γερμανία είναι συνταγματικά αυτόνομο να καθορίσει την δική εκπαιδευτική πολιτική, αυτό δεν σημαίνει ότι η ελληνική Πολιτεία δεν θα μπορούσε στα πλαίσια των συμφωνιών του Maastricht και με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας να ασκήσει πίεση για αναγνώριση και εφαρμογή του «βαυαρικού Μοντέλου» και στα άλλα κρατίδια.

 

   Μέσα από την ελληνόφωνη Παιδεία «παράγονται» πρεσβευτές της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, επιστήμονες και ειδικοί σε κάθε κλάδο, που συμμετέχουν σε επιστημονικές έρευνες, συμβάλλουν στην τεχνολογική εξέλιξη, συμμετέχουν σαν στελέχη σε κυβερνήσεις και επιτροπές αποφάσεων ξένων κρατών και γενικά με την πρόοδό τους τιμούν το όνομα της πατρίδας που – ας σημειωθεί- έχει πάνω από 11.000.000 πολίτες εκτός των συνόρων της.

 

   Μέσα από την ελληνόφωνη Παιδεία αναπτύσσονται σε σωστές, ολοκληρωμένες προσωπικότητες τα ελληνόπουλα, εξετάζοντας την σπουδαιότητα της γνώσης της «πρώτης γλώσσας».  Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο, ότι η γνώση της «πρώτης γλώσσας» συμβάλλει στην συναισθηματική, γνωστική και γλωσσική ανάπτυξη του παιδιού. Η γλώσσα είναι το «σπίτι» μου, βεβαιώνει ο φιλόσοφος Heidegger στό έργο του Holzwege. Η γνώση της «πρώτης γλώσσας» είναι το εχέγγυο μιας  υγιούς προσωπικότητας. Διαφορετικά τα ελληνόπουλα είναι καταδικασμένα να «χαθούν» στην πολυπολιτισμική κοινωνία του σήμερα…

 

   …Ειδικά για τα ελληνόπουλα του εξωτερικού διαγράφεται ο κίνδυνος, αν δεν φροντίσουμε να διατηρηθούν και αναβαθμιστούν τα ελληνικά μας σχολεία, να καταλήξουν τα ελληνόπουλα, όπως έχουμε παραδείγματα και από άλλες εθνότητες, π.χ. την τουρκική, να φοιτούν μόνο μέχρι την 9η τάξη, χωρίς απολυτήριο με ανώτατη προοπτική να γίνουν «αρχιεργάτες, Meister» στην γερμανική βιομηχανία αυτοκινήτων ή ηλεκτρικών συσκευών.

 

   Μέσα από την ελληνόφωνη Παιδεία μπορεί να επαναποκτήσει η Ευρώπη και ο Κόσμος όλος πρόσβαση στην αέναη ελληνική Σοφία, σε κείμενα γραμμένα σε γλώσσα νοηματολογική και όχι απλά σημαντική και σημειολογική. Όταν όλοι οι επιστήμονες πληροφορικής καταλήγουν στο συμπέρασμα της δομικής τελειότητας της ελληνικής γλώσσας, η οποία αποτελεί το τελειότερο όργανο για τον προγραμματισμό της ηλεκτρονικής τεχνολογίας του μέλλοντος, όταν οι Ισπανοί Ευρωβουλευτές εισηγούνται την υποχρεωτική εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών στην χώρα τους και την Ευρώπη, είναι τουλάχιστον «γκροτεσκ» εμείς, οι Έλληνες, να αγνοούμε και παραμελούμε τον θησαυρό που ευωδιάζει η «γλώσσα μας η Ελληνική στις αμμουδιές του Ομήρου».

 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΒΑΥΑΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

   Είναι κοινό το αίτημα όλων των φορέων της ελληνικής παροικίας για «αναβάθμιση» των ελληνικών σχολείων μας στη Βαυαρία. Είναι γεγονός, ότι όταν ξεκίνησε η λειτουργία τους άλλα ήταν τα οράματα του ομογενειακού ελληνισμού και άλλες οι εμπειρίες από την ελληνόφωνη εκπαίδευση. Σήμερα τα οράματα άλλαξαν, οι εκπαιδευτικές εμπειρίες από την εφαρμογή του συστήματος μας πλούτισαν με νέες γνώσεις. ΄Οσο και αν ισχυριζόμαστε ότι τα σχολεία μας προσφέρουν ελληνική παιδεία, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός, ότι η παιδεία αυτή είναι μέτρια – πολύ πιο κάτω και από αυτή της Ελλάδας- αφού τα αναλυτικά προγράμματα δεν είναι προσαρμοσμένα στην χώρα υποδοχής και η έλλειψη συμβατότητας τους με το γερμανικό σύστημα αποκλείει την δυνατότητα στους μαθητές να στραφούν στην γερμανική παιδεία και από εκεί στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση. Τα απολυτήρια των σχολείων μας  δεν είναι «αναγνωρισμένα» από την γερμανική πλευρά, αλλά «επιτρεπτά», που σημαίνει αδιαφορία της γερμανικής πλευράς για τις ελληνικές ανάγκες.

 

   Αν ρωτήσουμε μαθητές που αποφοίτησαν από τα ελληνικά σχολεία μας στη Βαυαρία, θα ακούσουμε να μας απαντούν με πίκρα, πως το σχολείο δεν τους έδωσε τα εφόδια να πολεμήσουν για ίσες ευκαιρίες στην Ελλάδα ή την Γερμανία, ιδιαίτερα μετά την προ 10ετίας περίπου κατάργηση του Studienkolleg που αποτελούσε μια κάποια ενδιάμεση βοηθητική λύση .

 

   Αν ρωτήσουμε μαθητές που αποφοίτησαν από τα ευρωπαϊκά σχολεία στη Βαυαρία, θα ακούσουμε να μας απαντούν με πίκρα, πως θα προτιμούσαν το ελληνικό αναβαθμισμένο σχολείο, αντί για ένα σχολείο που τους έδωσε όλα τα τεχνικά εφόδια για μια τέλεια διδασκαλία,  όπου όμως κινδύνευσαν να χάσουν την ελληνικότητά τους, αν τα ίδια και οι γονείς τους δεν εντατικοποιούσαν τις προσπάθειές τους να τους μεταδώσουν εκείνα τα στοιχεία που το ευρωπαϊκό σύστημα αναγκαστικά τους στερούσε.

 

   Αν ρωτήσουμε μαθητές που αποφοίτησαν από αμιγή γερμανικά σχολεία, θα ακούσουμε να μας απαντούν, σε τέλεια γερμανικά, αλλά με την ίδια πάντοτε πίκρα, ότι έχασαν την ευκαιρία να σκέφτονται και εκφράζονται στην «πρώτη» τους γλώσσα, αυτή των γονιών τους και της παράδοσής τους.

 

   Αβίαστα λοιπόν συνάγεται το συμπέρασμα, πως τα σημερινά μας ελληνικά σχολεία των οποίων την διατήρηση και συνέχεια χαρακτηρίσαμε προηγούμενα εθνική μας υποχρέωση, χρειάζονται μια ουσιαστική αναβάθμιση και de profundis αναδόμηση.

 

   Και οι τρεις κίονες που στηρίζουν την όποια αναβάθμιση των σχολείων μας δεν είναι άλλοι από την  (α) Επεξεργασία Αναλυτικών Προγραμμάτων , (β) την συνεχή Μετεκπαίδευση των Εκπαιδευτικών και την (γ) Ποιότητα των Μαθητών

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

   Η διατήρηση αναβαθμισμένων ελληνικών σχολείων στην Βαυαρία είναι πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας και καθήκον όλων μας. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να γίνει το λάθος, να νομίζουμε ότι είναι αυτονόητη και από την γερμανική πλευρά. Την εποχή που η βαυαρική Κυβέρνηση μειώνει τις δαπάνες της για την Παιδεία κλείνοντας πανεπιστημιακές σχολές, δεν είναι δύσκολο να αρνηθεί την αναγνώριση και επομένως την συνέχεια της επιχορήγησης των ελληνικών ιδιωτικών σχολείων, αν αυτά δεν πληρούν τους όρους μιας ισότιμης παιδείας. Και έχουν λάθος όσοι πιστεύουν, ότι η Βαυαρική Κυβέρνηση έχει κάποια νομική δέσμευση να μας συντηρεί. Στην πολιτική τέτοιες δεσμεύσεις δεν υπάρχουν ούτε εξασφαλίζονται με νομικές αψιμαχίες.        

 

   Πιστεύουμε πως η ελληνική Πολιτεία δεν έχει άλλη επιλογή, από το να ακολουθήσει τον προτεινόμενο δρόμο ουσιαστικής αναβάθμισης των ελληνικών σχολείων στην Βαυαρία και όσον αφορά τα σχολεία του Augsburg και Schweinfurth (μητρικής γλώσσας) να προχωρήσει σε ίδρυση και εκεί ελληνικών σχολείων, όπως στο Μόναχο, εφόσον υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός των μαθητών.

 

   Πιστεύουμε ότι η ελληνική Πολιτεία δεν έχει ούτε την πολυτέλεια ούτε το δικαίωμα να εγκαταλείψει τα ελληνικά σχολεία της Βαυαρίας , είτε στις ημιάθλιες συνθήκες του σήμερα, είτε γενικά.

 

   Πιστεύουμε πως το μέλλον του απόδημου ελληνισμού είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον της ελληνόφωνης παιδείας που οφείλει η Πολιτεία να προσφέρει. Η ελληνική Πολιτεία οφείλει στους μετανάστες και τα ελληνόπουλα της ομογένειας. Από τον 8ο αιώνα π.Χ. οι Μητροπόλεις στέλνοντας τα παιδιά τους να αποικίσουν τον τότε γνωστό και άγνωστο κόσμο, τους έδιναν κάθε υποστήριξη, για να μη λησμονήσουν την πατρίδα και τον ελληνικό τρόπο ζωής. Το να αφήσει τώρα η ελληνική Πολιτεία τα παιδιά εγκαταλελειμμένα αποτελεί εθνικό έγκλημα και εσχάτη προδοσία.

 

   Και πιστεύουμε, τέλος, ότι η ελληνική Πολιτεία έχει την υποχρέωση στον διάλογο για την Παιδεία να ζητήσει την άποψη των εκπροσώπων των γονέων μεταναστών, όπως αυτοί εκφράζονται από τα συλλογικά τους όργανα και ιδιαίτερα την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας.

 

   Γιατί αν δεν υπάρξει συνεργασία όλων των φορέων στο ευαίσθητο αυτό σημείο, όπου για μοναδική  φορά όλοι οι τοπικοί κομματικοί μηχανισμοί έχουν εκφράσει την συναίνεσή τους, θα είναι πρώτη η ελληνική Πολιτεία που θα φέρει το στίγμα ότι «λιποτάκτησε» και «λιποψύχησε», και θα φέρνει όλη την ευθύνη μιας εθνικής αποτυχίας. Ιδού η Ρόδος....

 

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

ΓΡΑΨΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

 

ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

ΣΟΚ!   ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ

ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ!

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

   Με στόχο την ενεργό ανάμειξη στην πολιτική ζωή της Αλβανίας και με την συνεννόηση και παρότρυνση των Σκοπίων, οι Σκοπιανοί της Αλβανίας ΙΔΡΥΣΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ με στόχο να επηρεάζουν όχι μόνο το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά να εκλέξουν δικούς τους υποψηφίους σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και να επηρεάσουν πολλούς ακόμη που έχουν άγνοια της ρίζας και της καταγωγής τους, κυρίως δε να εμφανιστούν με την πλαστή και πομπώδη ταυτότητά τους σαν «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ»!!! Και το δυστύχημα είναι ότι το ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΚΟΜΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ» ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ»!!! Τη στιγμή που δεν αναγνωρίζει καλά καλά τη γνήσια Ελληνική (μαζί και τους Έλληνες βλαχοφώνους)!!!

 

ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

   Προχωρώντας ακόμη περισσότερο σε ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, οι Σκοπιανοί της Αλβανίας στην περιοχή της Μεγάλης Πρέσπας, ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΩΣ ΣΗΜΑΙΑ & ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ!!! Περιλαμβάνει μάλιστα τις 16 χρυσοκίτρινες ακτίνες σε κόκκινο φόντο, όπως ακριβώς βλέπεται αποκλειστικά στην εικόνα!!!

   Η σημαία αυτή με το δικό μας ιστορικό σύμβολο, κυματίζει ήδη στο Δημαρχείο του Δήμου ΛικένασιPustec, με έγκριση του Αλβανικού Κράτους, πράγμα που σε συνδυασμό με τα παραπάνω δείχνει μια συναντίληψη Τυράννων-Σκοπίων, με δεδομένη την σχετικά πρόσφατα εκπεφρασμένη πρόθεση της Αλβανίας να αναγνωρίσει τα Σκόπια σαν «Μακεδονία»… Πρόσφατα μάλιστα Αλβανία, Σκόπια και Κροατία συμφώνησαν σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων να εντείνουν από κοινού τις προσπάθειές τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ… Σημειώνεται από την άλλη, ότι η αλβανική περιοχή Pustec (κατά την ονομασία των Σκοπίων) στην Μεγάλη Πρέσπα, συμπεριλαμβάνεται στα πλέον «αλυτρωτικά» σχέδια της Μεγάλης Σκοπιαδονίας!!!

  

ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

   Σύμφωνα με πληροφορίες του Ν που δεν επιδέχονται διάψευση, κάθε κίνηση των Σκοπιανών στην Αλβανία είναι απόλυτα σχεδιασμένη και ζυγισμένη από την κεντρική Κυβέρνηση των Σκοπίων και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας στρατηγικής κατάληψης θέσεων επάνω στην σκακιέρα των Βαλκανίων, με δεδομένη την επανατοποθέτηση του Κοσσυφοπεδιακού στη βάση της ανεξαρτησίας και την σχεδιαζόμενη «επαναδιαπραγμάτευση των συνόρων και των μειονοτήτων» στη Χερσόνησο του Αίμου!

 

9η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

    Εν τω μεταξύ οι Σκοπιανοί έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους αναμένοντας θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο αίτημά τους για ένταξη στην Ε.Ε., παίρνοντας μια πρώτη γεύση στις 9 Νοεμβρίου, όταν θα κατατεθεί η σχετική εισήγηση από Επιτροπή που εξετάζει το θέμα.

   Βεβαίως θα αρκούσε μόνο και μια προβοκατόρικη αψιμαχία «με πιστολιές Αλβανοφώνων και Σλαβοφώνων» στα Σκόπια ώστε να επισπευστεί  «δια λόγους σταθεροποίησης» η όπως όπως ένταξή τους  …χωρίς αντιρρήσεις…

   Οι Σκοπιανοί πάντως είναι απόλυτα αισιόδοξοι για την ένταξή τους χωρίς να «λυθεί» το ζήτημα του ονόματος, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΧΩΡΙΣ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ!

   Τα Σκόπια έχουν επιδοθεί έτσι σε ένα πρωτοφανές μπαράζ επαφών σε Καναδά, Ελβετία, Αυστρία, ενώ στις 28 Οκτωβρίου, 11 ημέρες μόνο πριν την εισήγηση για την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 9 Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων θα γίνει επίσημα δεκτός από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ΤΖΩΡΤΖ ΜΠΟΥΣ στο Λευκό Οίκο!!!

   Επιπρόσθετα και ο ΤΟΝΙ ΜΠΛΕΡ προσκάλεσε τον Σκοπιανό Πρωθυπουργό στο …Συνέδριο του Εργατικού του Κόμματος στο Μπράιτον της Βρετανίας!!! Με δεδομένο ότι η Βρετανία έχει την Προεδρεία της Ε.Ε. και προωθεί λυσσωδώς και την ένταξη της Τουρκίας και την ένταξη των Σκοπίων!!!

   Μάλιστα ο Μπλέρ για «να μας ευχαριστήσει» για τη σιωπηρή συγκατάθεσή μας χωρίς ΒΕΤΟ στην ένταξη της Τουρκίας, διαμήνυσε στον Σκοπιανό Πρωθυπουργό Μπούτσκοφσκι να συμμαζέψει λίγο την αδιαλλαξία του για να πάρει και ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Πράγμα που σημαίνει «συμβιβαστική ονομασία» με το «Μακεδονία» μέσα, κατά τον τύπο «Νέα ή Άνω Μακεδονία», πράγμα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!!!

   Είναι ζήτημα το τι είδους ενημέρωση φτάνει στον Πρωθυπουργό και ποια εικόνα έχει μπροστά του. Διότι εάν έχει ολοκληρωμένη εικόνα, οφείλει να σηκωθεί όρθιος τώρα και να συγκαλέσει μη δημοσιοποιήσιμο Πανεθνικό Συμβούλιο, ώστε να χαραχτεί η μεγάλη και αποφασιστική αντεπίθεση του Ελληνικού Πολιτισμού, διότι ακόμη υπάρχει λίγος καιρός (σ.σ. το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ έχει καταθέσει καίριες και συγκεκριμένες προτάσεις)… Άλλως η ευθύνη θα είναι πολύ βαριά για την πλάτη του κ. Καραμανλή. Αφού θα κληθεί να σηκώσει το ανυπολόγιστο βάρος 6.500 ετών μια μεγαλειώδους Ιστορίας! Της Ιστορίας της Μακεδονίας του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

 

***

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ σιδηράς τέως ΕΣΣΔ, ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ  ΤΗΣ  ΘΕΟΤΟΚΟΥ

ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ;

 

   Ο ηγέτης της τέως Σοβιετικής Ένωσης, του πανίσχυρου τεράστιου κράτους που δίωξε όσο κανένας τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και από το 1917 έως την οριστική κατάρρευσή του πριν δεκαπέντε περίπου χρόνια εξόντωσε με τις τρομακτικές εξορίες στα παγωμένα στρατόπεδα συγκεντρώσεως-καταναγκαστικών έργων κοντά στα 25.000.000 Ρώσους νεομάρτυρες (!!!), ο ηγέτης του τέως κράτους-Νέρωνα, που στη θέση του Χριστού έβαζε πότε το Λένιν, πότε το Στάλιν, πότε το Κόμμα, ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ότι θα φιλούσε με τόση κατάνυξη το Χριστό «που εδίωξε»…

 

   Ούτε στις πιο τραβηγμένες ταινίες φαντασίας, ούτε ποτέ στο μυαλό οποιουδήποτε αναλυτή, δεν παίχτηκε αυτό το σενάριο… ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΠΟΙΟΥ! Μόνο Άγιοι στάρετς (πνευματοφόροι γέροντες) το προγνώρισαν με τη φώτιση του Θεού, όπως ο Άγιος Σεραφείμ της Βίριτσα

 

ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΥ ΞΗΛΩΝΑΝ

ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΥΔΑΚΙ

   Στις ώρες των πλέον απάνθρωπων συνθηκών, στα κόκκινα «Άουσβιτς» των Σοβιέτ, εκεί που πέθαιναν απροστάτευτοι από το ψύχος των μείον 50 και μείον 60 βαθμών εκατομμύρια Ρώσων Χριστιανών, ποτέ δεν άνθισε ένα τόσο τολμηρό όνειρο…

   Κι όμως! Οι χιλιάδες ιερείς που δολοφονήθηκαν, οι εκατοντάδες μεγαλοπρεπείς ναοί που γκρεμίστηκαν, τα αμέτρητα τρισεκατομμύρια ρούβλια που ξοδεύτηκαν, δεν μπόρεσαν να νικήσουν τις απλές, φτωχικές, ευσεβείς μπαμπούσκες της Ρωσίας, που κρυφά, ασταμάτητα, αδιάκοπα, κατηχούσαν και φύτευαν με πίστη και δάκρυα την Ορθοδοξία στις ψυχές εκείνων που τώρα ελεύθερα πια ανακαλύπτουν πόσο δίκαιο είχαν εκείνες οι καλές γιαγιάδες…

   Αλλά τι θα ένοιωσαν άραγε όλοι εκείνοι οι πρωταγωνιστές των τυραννικών ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων; Τι θα ένοιωσαν εκείνοι οι φοβεροί δάσκαλοι των σοβιετικών σχολείων, που έτσι και ανακάλυπταν ότι κάποιος μαθητής ή μαθήτρια φορούσε κάτω από το ρούχο του σταυρουδάκι, το τράβαγαν με βία και οργή και το ξήλωναν, ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΝΕΜΕΝΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ Ο,ΤΙ  ΗΤΑΝ ΔΑΣΚΑΛΟΙ…

 

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΡΩΣΟΣ ΗΓΕΤΗΣ

   Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΠΟΥΤΙΝ λοιπόν έμελε να είναι ο πρώτος ηγέτης της ταραγμένης Ρωσίας που επισκέφθηκε και προσκύνησε στο Άγιον Όρος! Ταράσσοντας τη Ρωσία συθέμελα, μαζί με τους ιστορικούς και τους αναλυτές των πολιτικών και κοινωνικών πραγμάτων… «Ταράσσοντας» το Αιγαίο με την καμπάνα των δώδεκα τόνων, που ήχησε βαριά από την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος ως τα ποιο απάτητα βάθη της ψυχής του…

    Άραγε μήπως είδαμε πολλούς ξένους ηγέτες να τολμούν αυτό που τόλμησε ο Πούτιν τόσο ξεκάθαρα; Διότι μέσα του άνθιζε κάποιο κλωνάρι ευσέβειας, ένα κάλεσμα από θυμίαμα και μελισσοκέρι

   Μήπως είδαμε και δικούς μας ηγέτες; Η ευσέβεια γεμίζει τα πανιά για ένα τέτοιο θαρραλέο και τίμιο ταξίδι…

    Μερικοί βέβαια θα ισχυριστούν ότι ο Πούτιν πήγε εκεί για σκοπιμότητες, αλλά θα πρέπει να κατανοήσουν πως η Ρωσία με αυτή την κίνηση ξαναμπαίνει στην Ιστορία!

  

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΞΑΝΘΟΝ ΓΕΝΟΣ»;

   Πρέπει τέλος να παραδεχθούμε πως στους καιρούς που ζούμε σήμερα, δεν είναι εύκολο σε έναν ηγέτη να δείξει ότι υπολογίζει, πιστεύει και σέβεται το Χριστό και την Παναγία μας! Και αυτό από μόνο του λέει πολλά και αποτελεί και ομολογία πίστεως διεθνή μάλιστα!

   Από την άλλη πάλι βλέπουμε πως με τρομερούς ρυθμούς ετοιμάζεται το φιλορθόδοξο «Ξανθόν γένος» που αναφέρουν γραφές πως θα προστρέξει σε βοήθεια ημών των Ελλήνων και θα συντρίψει τους Τούρκους…

   Διότι πώς αλλιώς να εξηγηθεί η υιοθέτηση από την τέως ΕΣΣΔ του εθνόσημου με τον δικό μας δικέφαλο αετό!!! Που προσέξτε, έχει τα ορθόδοξα σύμβολα του Βυζαντίου μας και ιδίως στο δεξί πόδι, όπου κρατάει τη σφαίρα της γης, επάνω στην οποία βασιλεύει ο Σταυρός του Χριστού!!!

   Τα χαρακτηριστικά του «ξανθού γένους» σφυρηλατούνται επίσης καθοριστικά από τον μεγάλο Ρωσο-Τσετσενικό Πόλεμο!!! Όπου οι Τσετσένοι ισλαμιστές – τους οποίους επανειλημμένως έχουν στηρίξει μυστικές παρακρατικές τουρκικές οργανώσεις του νεοκεμαλικού κράτους – επιτίθενται με πρωτοφανή τρομοκρατική αγριότητα εναντίον Χριστιανικών πληθυσμών και δολοφονούν μαζικά ακόμα και δεκάδες μικρά παιδιά όπως είδαμε στο Μπεσλάν!...

 

***

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ

ΦΙΛΑΝΔΟΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ!

   ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ. Μοναδικές στιγμές έζησαν δεκάδες Φιλανδοί προσκυνητές, καθώς και εκατοντάδες πνευματικά παιδιά του Γέροντος Εφραίμ κατά τον προσκυνηματικό περίπλου του Αγίου Όρους, όπου είχαν την ευλογία να ξεναγηθούν από τον ίδιο τον διορατικό Γέροντα της Ιεράς Σκήτης του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα (Σεράι Καρυών)!


   Επάνω στο κατάστρωμα του φιλόξενου και ομολογουμένως υπέροχου ξύλινου πλοίου «Μένια – Μαρία» οι ευσεβείς προσκυνητές ξεκίνησαν με το ξημέρωμα από την Τρυπητή και έφτασαν ως κάτω στην Αγία Άννα έχοντας ανάμεσά τους έναν από τους διακριτικούς σημερινούς Γέροντες  του Αγίου Όρους, πνευματικό παιδί του Γέροντος Εφραίμ του εις Αμερική ευρισκομένου.

   Ο Γέροντας, που ήταν πρωτύτερα ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Φιλοθέου, μίλησε ανάμεσα στα άλλα - καθώς το ξύλινο σκαρί κυλούσε στη γαλήνια θάλασσα - και για την επίσκεψη


της ίδιας της Θεοτόκου στον Άθωνα περί το 41 μ.Χ. στην περιοχή της σημερινής Ιεράς Μονής Ιβήρων εκλέγοντας τότε τη χερσόνησο για περιβόλι της, για το Άβατο

 θυμίζοντας ότι η ίδια η Παναγιά έχει εμφανιστεί σταματώντας την είσοδο γυναικών, για την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στη Μονή Ζωγράφου με το θαυματουργικώς κολλημένο δάκτυλο, τονίζοντας ότι μετά την Θεοτόκο προστάτες του Αγίου Όρους είναι ο Άγιος Γεώργιος και ο Άγιος Νικόλαος!

 

ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ…

   Αναφερόμενος ο Γέροντας Εφραίμ στις επικείμενη τότε επίσκεψη Πούτιν στο Άγιον Όρος, είπε πως στο Περιβόλι της Παναγιάς δεν είναι σωστό να έρχεται κανείς με ελικόπτερο. Μόνο εάν πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πρέπει να έρχεται κανείς ταπεινά στην Παναγία, από τη θάλασσα και όχι από τον αέρα!.. Και υπενθύμισε πως ο ευπρόσδεκτος κ. Πούτιν δύο φορές είχε επιχειρήσει στο0 παρελθόν να έρθει αλλά δεν μπόρεσε, ενώ τώρα θα ερχόταν στο Άγιον Όρος από τη θάλασσα… (σ.σ. και όπως  είδαμε τα κατάφερε!)


 

   Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Γέροντας Εφραίμ κάθε τόσο σταματούσε τις εξηγήσεις και την προσκυνηματική εν πλω ξενάγηση, για να μεταφραστούν τα λόγια του στα Φιλανδικά από τον πατέρα Ιωσήφ, ωφελώντας έτσι πάρα πολύ τους ευσεβείς Φιλανδούς προσκυνητές, που διακρίθηκαν για τη λεπτότητα και τη σεμνότητά τους!

   Στο τέλος και αφού περνώντας από την Ι.Μ. Οσίου Γρηγορίου επαίνεσε πάρα πολύ την τάξη και την πνευματικότητα του εκεί Καθηγουμένου και των πατέρων, κάπου στα ψηλώματα της Σκήτης της Αγίας Άννας, ο Γέροντας έδειξε τη σπηλιά όπου ασκούνταν για ένα διάστημα ο μεγάλος Γέρων Ιωσήφ ο Ησυχαστής και Σπηλαιώτης, μια από τις σπουδαιότερες αγίες μορφές του τελευταίου αιώνα, πνευματικός «παππούς» πολλών σημερινών φωτισμένων Γερόντων και Καθηγουμένων στο Περιβόλι της Παναγιάς…

 

***

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

  Πώς είναι ένα καινούριο Δημοτικό Σχολείο; Την απάντηση δίνουν οι φωτογραφίες του Ν, που αφορούν το νέο κτίριο του Σχολικού Συγκροτήματος των 3ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων

Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης, όπου τα εγκαίνια έγιναν ανήμερα του Αγιασμού των μαθητών από τον οικείο Μητροπολίτη κ.κ. Βαρνάβα μαζί με τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδη, που έψαλε μάλιστα το Αποστολικό Ανάγνωσμα, δίνοντας δημόσιο παράδειγμα στα παιδιά ότι είναι καλό πράγμα η γνώση και των εκκλησιαστικών ύμνων και της Βυζαντινής Μουσικής που ακόμα δεν έχει μπει στα Δημοτικά Σχολεία, ούτε καν στα Ολοήμερα, αν και θα

«Οράτε μη καταφρονήσητε ενός των μικρών τούτων. λέγω γαρ υμίν ότι οι άγγελοι αυτών εν ουρανοίς διά παντός βλέπουσι το πρόσωπον του πατρός μου του εν ουρανοίς»   Κατά Ματθαίον 18, 10-11

 

βοηθούσε εξαιρετικά τη διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας, τη στήριξη των απομακρυσμένων Ενοριών που συνήθως δεν έχουν ψάλτη, τη συμμετοχή των μαθητών και του σχολείου στην τοπική εκκλησιαστική και θρησκευτική ζωή, την επαφή με τις εκκλησιαστικές τέχνες όπως τους βυζαντινούς χαρακτήρες γραφής, την αγιογραφία, την ξυλογλυπτική, τη ναοδομία, την βιβλιοδεσία, την παραγωγή κηρίου και θυμιάματος, την τέχνη της καμπάνας, την ψαλτική τέχνη, την αντίληψη και κατανόηση του παρελθόντος και της σπουδαίας και πολύτιμης Ορθόδοξης εθνικής μας κληρονομιάς…

   Πάντως το νέο σχολικό κτίριο από τη στιγμή που πήρε εμπρός το έργο, έγινε κυριολεκτικά σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε 10 μόνο μήνες!!! Το Σχολείο διαθέτει εσωτερική αυλή, κυλικείο, πολύ όμορφες τουαλέτες, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων-γυμναστήριο και άνετες φυσικά φωτιζόμενες αίθουσες, ενώ είναι το πρώτο σχολείο στη βόρεια τουλάχιστον Ελλάδα που θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο για τη θέρμανσή του!