ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΑ ΑΜΕΣΟ ΒΕΤΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, 1911: «Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ»

 

εφημερίδα 33

ΠΡ.ΦΥΛ. 32, 31, 30, 29, 28, 27, 26, 25, 24, 23, 22, 21 20, 19,

NOIAZOMAI

 

 

Οκτώβρ.- Νοέμβρ. 2005 μ.Χ.

18, 17, 16, 14, 13 12, 11, 10, 9, 8, 7

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ           ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ         ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ           ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΝΕΑ          ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ         ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟ 2012 «ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ = ΕΛΛΑΔΑ

ΒΕΤΟ ΤΩΡΑ

 

 

Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΛΟΓΩ  ΟΝΟΜΑΤΟΣ!!!

 

 

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ

 ΄Η ΒΕΤΟ ΄Η

 

   Σύμφωνα με όσα είπε πρόσφατα ο ΥΠΕΞ κ. Μολυβιάτης, η Αθήνα θα χρησιμοποιήσει ενδεχομένως άρθρο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας με τα Σκόπια, σύμφωνα με το οποίο η χώρα μας διατηρεί το δικαιώμα του ΒΕΤΟ στην περίπτωση που τα Σκόπια επιχειρήσουν να ενταχθούν σε Διεθνείς Οργανισμούς με άλλο όνομα από το FYROM….

 

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; Ότι

η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΩΝ

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!!!

   Αφού τα Σκόπια σαν FYROM θα προσπαθήσουν να ενταχθούν!!! Φαίνεται ο Μπερνς  άκουσε τους θυμωμένους Έλληνες της Αμερικής και όχι τις δηλώσεις Μολυβιάτη, που φαίνεται έγιναν απλά για εσωτερική εκτόνωση, αφού στην πραγματικότητα προαναγγέλλουν  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.!!! Γι΄ αυτό και ο Μπουτσκόφσκι απέκλεισε το ενδεχόμενο να βάλει η Ελλάδα ΒΕΤΟ!!! (κατακαημένη Μακεδονία)

 

ΕΑΝ ΔΕ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΒΕΤΟ ΔΕΝ ΘΑ «ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ» ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΒΕΤΟ ΠΟΤΕ!!! Γιατί ΤΩΡΑ χρησιμοποιούν τα Σκόπια το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», ονομασία γεωγραφικής, ιστορικής, πολιτικής και οικονομικής περιφέρειας της Ελλάδος, χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει κάθε νόμιμο και επιβεβλημένο δικαίωμα και συμφέρον να διαφυλάξει και να εξασφαλίσει τα ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΖΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!

 

 

ΥΠΑΡΧΕΙ  ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ!!!

   Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα εμποδιστεί ένταξη χώρας για το θέμα του ονόματος. Υπάρχει το προηγούμενο της ΓΑΛΛΙΑΣ, που δεν επέτρεπε να ενταχθεί η ΒΡΕΤΑΝΙΑ εάν δεν άλλαζε το όνομα «Βρετανία», επειδή η Γαλλία έχει την πόλη Βρετάνη στο βορρά και δεν ήθελε με κανένα τρόπο η Αγγλία να μπει με το «γαλλικό όνομα της Βρετάνης ως Βρετανία»!!!

 

   Η σταθερή αντίρρηση της Γαλλίας είχε ως αποτέλεσμα η Αγγλία να αφήσει το όνομα «Βρετανία» και να ενταχθεί με την ονομασία ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ (Uk)!!!

 

   Πόσο περισσότερο η Ελλάδα πρέπει να εμποδίσει τα Σκόπια, που προπαγανδίζουν επίσημα τον εαυτό τους όχι με το όνομα μιας πόλης, αλλά με το όνομα της μισής Ελλάδας, με το ιστορικό ελληνικό όνομα μιας ολόκληρης ζωτικής περιοχής της Παγκοσμίου Ιστορίας, με το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με το όνομα που τους «δίνει το δικαίωμα επί ολόκληρης σχεδόν της βόρειας Ελλάδος», με το όνομα που σκηνοθετεί «ύπαρξη» ανύπαρκτου Έθνους με αλυτρωτικές απαιτήσεις και πολιτικές υποθήκες, με το όνομα που αποτελεί το κλειδί του Αιγαίου και το κλειδί της Ορθοδοξίας στο Άγιον Όρος!!!

 

ΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ & ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ, ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ΟΛΙΚΑ ΠΑΣΗ ΔΥΝΑΜΗ;

 

ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΑΓΙΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Β΄, ΚΥΡΙΛΛΟΥ & ΜΕΘΟΔΙΟΥ,

ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, ΙΩΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΠΕΛΛΑΣ, ΑΙΓΩΝ, ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ και θα επέτρεπε ατιμώρητα την κλοπή και λεηλασία της αμύθητης αυτής κληρονομιάς;

 

ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ;

 

Όταν δε ο Πρωθυπουργός διακηρύσσει από την πρώτη αρχή του το περίφημο περί προτεραιότητας και ισχύος της ΠΑΙΔΕΙΑΣ και του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, δεν μπορεί ταυτόχρονα να αποδέχεται τους σταλινοτιτο-ΛΗΣΤΑΡΧΟΥΣ των ΣΚΟΠΙΩΝ, να ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ και να ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ τον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!

 

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΝΕΑ ΠΑΛΙΝΩΔΙΑ ή ΥΠΕΚΦΥΓΗ!

 

ΣΟΒΑΡΟ, ΣΘΕΝΑΡΟ, ΠΙΕΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΤΟ ΤΩΡΑ!

 

ΑΛΛΩΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥΣ και την ΟΡΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΧΕΙΜΑΡΡΩΔΗ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, μαζί με τον πανίσχυρο (και αναξιοποίητο) ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, μιας ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, που κανείς δεν ξέρει να αγαπά και να υπερασπίζεται έτσι όπως οι Μακεδόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

 

Στάσεις και θέσεις-«μπούρδες» σαν του Βουλευτή της ΝΔ Γεωργιάδη που προσέβαλε κατάμουτρα τον Ελληνικό Πολιτισμό και τους απανταχού Μακεδόνες  και κυρίως η ΕΝΟΧΗ & ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ, επιταχύνουν τις εξελίξεις και δικαιώνουν τις δρομολογήσεις…

 

ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΜΕΡΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ  ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ!!!

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΕ,

ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΟΥΛΙΑ,

ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,

ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΚΛΙΓΚΟΡΩΦ

   Σε σχετικά πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ντνέβνικ» των Σκοπίων, ο πανέξυπνος και επίμονος πρώην Πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόρωφ, που κατάφερε επανειλημμένως μεγάλες νίκες κατά της Αθήνας, ιχνογραφεί τα επόμενα βήματα της εξωτερικής πολιτικής των Σκοπίων, προκειμένου να επιτύχουν το στρατηγικό τους στόχο, αυτό της καθολικής αναγνώρισής τους από το σύνολο των χωρών της υδρογείου! Εάν διαθέσει κάποιος λιγότερο από ένα λεπτό για να διαβάσει εμπρός και πίσω από τις λέξεις, θα αντιληφθεί πόσο απαραίτητο είναι το ΑΜΕΣΟ ΒΕΤΟ και το ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ των πλαστογράφων. Η Συνέντευξη του Κίρο Γκλιγκόρωφ έχει ως εξής:

 

   «Ο χρόνος, έως τώρα, λειτουργούσε υπέρ της χώρας μας για την εκκρεμότητα της ονομασίας. Όμως, θέλω να επισημάνω πως μέχρι σήμερα περισσότερες από 100 χώρες έχουν αναγνωρίσει το συνταγματικό όνομα της “Μακεδονίας”, ενώ ως χώρα έχουμε συνάψει διπλωματικές σχέσεις με περίπου άλλες 140.

   Στον ΟΗΕ υπάρχουν περισσότερες από 190 χώρες. Αν συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός εκείνων , οι οποίες μας αναγνωρίζουν με το συνταγματικό μας όνομα, αυτό ασφαλώς θα ήταν πολύ θετικό σημείο. Προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να στρέψουμε τη στρατηγική μας.

   Με μια πιο επιθετική εξωτερική πολιτική, κυρίως προς τις μικρότερες χώρες και εκείνες της περιοχής της Νότιας Αμερικής, πρέπει να δημιουργήσουμε μια κατάσταση, στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών - μελών των Ηνωμένων Εθνών θα μας αναγνωρίσει με το συνταγματικό μας όνομα.

   Στην περίπτωση αυτή, θα μπορούσαμε να διεξάγουμε συνομιλίες με την Ελλάδα με μεγαλύτερη άνεση ή θα μπορούσαμε να ζητήσουμε την σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, προκειμένου να ληφθεί απόφαση για την αναγνώριση του συνταγματικού μας ονόματος»!!!!

 

  Σ.Σ. Είναι ή δεν είναι λοιπόν η ώρα για να δούμε την πραγματική Ελλάδα – πρωταγωνιστή στα Βαλκάνια, την Ευρασία και τη Μεσόγειο, όπου και οι πέτρες αν αξιοποιηθούν, θα αποδείξουν την αλήθεια της Ιστορίας και θα υπογράψουν το δικαίωμα της αυτοπροστασίας μας, ΤΩΡΑ!

 

   Ίσως είναι και η ώρα για αν αποδείξουμε και στον εαυτό μας τι τελικά είμαστε: μια χώρα – τάφος, η μια χώρα ζωντανή, με ακμαία την ισχύ του πολιτισμού και της τεράστιας προσφοράς στην ανθρωπότητα.

 

   Θα βοηθήσουμε τελικά την Ελλάδα ή τα Σκόπια! Θα φανούμε αντάξιοι της Ιστορίας ή θα την παραδώσουμε αμαχητί στον πρώτο τυχαίο που τη διεκδικεί;

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΜΕ ΤΟΝ ΘΥΡΕΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΩΝ

Β  Β

Β  Β

   Η μικρή, περίτεχνη Εικόνα του Αγίου Δημητρίου που έφτασε στη Θεσσαλονίκη από το Δημοτικό Μουσείο του Σασοφεράτο της Ιταλίας, όχι μόνο δεν είναι ιταλική, όχι μόνο κατασκευάστηκε στην Κωνσταντινούπολη  κατά τον 14ο αιώνα, όχι μόνο φυγαδεύτηκε μια που ήταν μικρή λίγο πριν πέσει η Πόλη, αλλά έχει χρυσοσκαλισμένα στις γωνίες τα σύμβολα των Παλαιολόγων, τον θυρεό των τεσσάρων Β

ΒΑΣΙΛΕΥ  ΒΑΣΙΛΕΩΝ

 ΒΟΗΘΕΙ  ΒΑΣΙΛΕΥουσα

 

 Η εικόνα του Αγίου Δημητρίου μας, ένας από τους θησαυρούς ευσέβειας του Βυζαντινού Ελληνισμού, μεταφέρθηκε από τον Καρδινάλιο Βησσαρίωνα στην Ιταλία το 1447, παραμονές της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους!

   Πρόκειται για μια ψηφιδωτή εικόνα του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, υψηλής αξίας και δεξιοτεχνίας, με ξύλινο πλαίσιο και μικρή αμπούλα με Μύρο στο επάνω μέρος της, που καταμαρτυρεί συν τοις άλλοις τη θαυματουργική Μυρόβληση του Μακεδώνος Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 Ο ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ

ο ελεήμων αυτοκράτωρ

 

Εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Ιωάννη Δούκα Βατάτζη, του ευσεβούς Αγίου βασιλέως Νικαίας, στις 4 Νοεμβρίου.

 

Επειδή το λείψανό του βρέθηκε άφθαρτο τελείως, όπως και τα πορφυρά ενδύματά του, θεωρείται ως ο «ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ», όπως λένε κάποιοι γέροντες στο Άγιον Όρος.

 

Άλλοι πάλι το αποκλείουν, χωρίς να έχουν δει το Άγιο Λείψανο, που φέρεται να είναι στη Μαγνησία της Μικρασίας!

 

Ο Άγιος Ιωάννης Γ’ ο Βατάτζης υπήρξε ένας από τους καλύτερους και δικαιότερους βασιλείς της Ιστορίας μας, εξαιρετικά δίκαιος και παντελεήμων, φίλος του λαού, των φτωχών και ανήμπορων, απόλυτα τίμιος, εξαιρετικά φιλόπατρις, γενναίος και ευσεβής!

 

Ο Άγιος Ιωάννης Βατάτζης, ο Αυτοκράτωρ Νικαίας, είναι εκείνος που θα ξαναζωντανέψει το διαλυμένο Βυζάντιο που είχε χάσει από τους Φράγκους την Βασιλίδα Πόλη του και με έδρα τη Νίκαια και το Νυμφαίο της Μικράς Ασίας, θα επανακτήσει την Ελληνική Αυτοκρατορία, περισφίγγοντας αποφασιστικά την λατινοκρατούμενη Κωνσταντινούπολη!

 

Γεννημένος το 1193 μ.Χ. στα Βυζαντινά διασωζόμενα έως τώρα κάστρα του Διδυμοτείχου στη Θράκη μας, λαχταρούσε να δει ελεύθερη Μακεδονία και Θράκη και κατόπιν την Κωνσταντινούπολη, με την ίδια λαχτάρα που οι σκλαβωμένοι πρόγονοί μας ονειρεύονταν την απελευθέρωση της Πόλης μετά την τουρκική Άλωση.

 

Κατασκεύασε κατ΄αρχήν ισχυρό στόλο και ελευθέρωσε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Κω και άλλα νησιά του Ελληνικού Αρχιπελάγους!

 

 Έπιασε κατόπιν  τα Στενά της Έλλης και κατάφερε στα 1225 να απελευθερώσει τη στρατηγικά σημαντική Αδριανούπολη!

Περισσότερα ΕΔΩ

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

 

www.noiazomai.net

 

Σύνταξη ύλης

noiazomai-news@gmail.com

 

Επικοινωνία

noiazomai@gmail.com

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ  ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙ:

«Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»

ΞΑΝΑΖΕΙ Ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ

     ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.  Μετά το θαρραλέο και ειλικρινές σάλπισμα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου  για τη Μακεδονία, κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, ενώπιον του Πρωθυπουργού και όλων των επισήμων Ελλήνων και ξένων, ΗΡΘΕ ΤΑΧΥΤΑΤΑ Η ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ από τους Νίμιτς και Μπερνς, που έκαναν την Ελλάδα να ξυπνήσει απότομα, όπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο…

 

ΜΑΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΑΝ

 Αρχικά η δεύτερη πρόταση κ. Νίμιτς - που απορρίφθηκε αμέσως χωρίς να δοθεί στη δημοσιότητα – απετέλεσε νομοτελειακή συνέχεια της πρώτης, την οποία ΕΙΧΕ ΔΕΧΘΕΙ ΣΑΝ ΒΑΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ η …έξυπνη ΑΘΗΝΑ,  και …στρίμωξε, όπως έλεγε,  τα Σκόπια…

 

   Αλλά όπως επέμενε το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ το τραγικό αδιέξοδο έφτασε στο αποκορύφωμά του, αφού τώρα «πολιτικά» στριμώχθηκε η Αθήνα…

 

   Δεν πέρασε δηλαδή ούτε ένας μήνας από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ που υποστήριζε με  (αφελή;) σιγουριά ότι η Κυβέρνηση «είχε το θάρρος να προχωρήσει σε μία πολιτική η οποία έχει δημιουργήσει μεγαλύτερες δυσκολίες στην άλλη πλευρά, στον άλλο συμβαλλόμενο στην υπόθεση αυτή, που σήμερα είναι υπό την πίεση να αναγκαστεί να οδηγηθεί σε μια πολιτική που θα δείχνει την καλή του πίστη»…

 

  …Και οδηγήθηκε πράγματι! Στην πολιτική γελοιοποίηση της Ελλάδος, της Εξωτερικής Πολιτικής, της Κυβέρνησης και το χειρότερο; Στη ΓΕΛΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Νίμιτς ζήτησε ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!

 

ΑΝΑΝΝΙΜΙΤΣ 2

  Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο, που το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ονόμασε χαρακτηριστικά ΑΝΑΝΝίμιτς 2 και φαίνεται πως έγινε καθ΄ υπαγόρευση των Σκοπιανών (πού ήταν οι δικοί μας;), ικανοποίησε απόλυτα τα Σκόπια, που αρπάζοντας την ευκαιρία το συζήτησαν πομπωδώς, με βαρυσήμαντες συναντήσεις και με συνεδρίαση μάλιστα του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρό τους (μας αντιγράφουν), προτείνει τα εξής:

Οι χώρες που έχουν αναγνωρίσει σαν «Μακεδονία» τα Σκόπια (περίπου εκατό στον αριθμό) να χρησιμοποιούν την ονομασία αυτή (Δημοκρατία της Μακεδονίας), στις διμερείς τους σχέσεις με τους Σκοπιανούς! (σ.σ. φωτοΗΠΑ)

Η Ελλάδα να χρησιμοποιεί (σ.σ. υποχρεωτικά) την ονομασία "Republika Makedonija-Skopje" στη διμερή επικοινωνία με τους πλαστογράφους!!!


Τα Σκόπια στους διεθνείς οργανισμούς να αναφέρονται ως "Republika Makedonija" (στην λατινική γραφή) μέχρι το 2008 και αμέσως μετά να αναφέρονται με το συνταγματικό της όνομα: "Republic of Macedonia" (στην αγγλική και μεταφρασμένο  σ.σ. για να μη το καταλαβαίνουμε δήθεν…).


  Τέλος, καμία από τις δύο πλευρές (Ελλάδα και Σκόπια) δεν θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί αποκλειστικά τον όρο "Μακεδονία", ενώ απομένει - κατά το Νίμιτς - στην Ελλάδα να αποφασίσει πώς θα ονομάζει το τμήμα της ελληνικής Μακεδονίας! Στην περίπτωση αυτή, προτείνονται διάφορες λύσεις, όπως "Βόρειο ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας", "Ελληνική επαρχία της Μακεδονίας" "Βόρεια ελληνική επαρχία της Μακεδονίας" ή διάφορες άλλες παραλλαγές!!!

 

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΓΟΡΔΙΟΣ ΚΟΜΠΟΣ

     Εάν αναρωτιέται κανείς πώς φτάσαμε σε τέτοιο πρωτόγνωρο κατήφορο, πώς φτάσαμε σε έναν ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ όπου να μας απαγορεύεται σχεδόν η

 


Πατήστε στην εικόνα για να ακούσετε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, να ψέλνει τον Εθνικό Ύμνο και να φωνάζει ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ανήμερα της επετείου του Μακεδονικού Αγώνα, για τον οποίο δήλωσε ότι συνεχίζεται

Φ  Α  Κ  Ε  Λ  Ο  Σ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΣΚΟΠΙΑ 1960. Έλληνες Αξιωματικοί που υπηρετούν στο Γραφείο του Στρατιωτικού Ακολούθου στην Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι της τότε ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, μεταβαίνουν στα Σκόπια με σκοπό να δουν και να καταγράψουν στο Μουσείο των Σκοπίων τον τότε παρουσιαζόμενο χάρτη της λεγόμενης από την Τιτοϊκή προπαγάνδα «ενιαίας Μακεδονίας»…

 

Για κάλυψη και άνεση στις κινήσεις τους έχουν μαζί και τις συζύγους τους.

 

Προχωρώντας προς το Μουσείο, μέσα στα Σκόπια και συμπεριφερόμενοι σαν τουρίστες, μιλώντας ελληνικά και αστειευόμενοι ώστε να μη δώσουν υποψίες, περπατούν ανάμεσα στα διάφορα μαγαζιά.

 

   Τότε ξαφνικά και καθώς περνούν από ένα τέτοιο κατάστημα, ο ιδιοκτήτης τους ακούει και τους καλεί ευγενικά στο μαγαζί του.

Εκεί με αγωνία τους παρακαλεί να κατέβουν κάτω στο υπόγειο.

Οι γυναίκες δεν θέλουν, αλλά ο ένας Ελλαδίτης Αξκός συμφωνεί τελικά.

 

Ο άγνωστος καταστηματάρχης των Σκοπίων, τους οδηγεί στο υπόγειο και τους δείχνει ένα παλιό μπαούλο.

- Ξέρετε τι έχει εδώ μέσα, ρωτά συγκινημένος καθώς το ανοίγει με προσοχή και βγάζει από μέσα μια Ελληνική Σημαία!!!

 

Την κρατά με δέος γεμάτος δάκρυα σα πληγωμένο παιδί και οι Ελλαδικές Αξιωματικοί την ασπάζονται καταβουρκωμένοι, εκείνη, την ηρωίδα Ελληνική Σημαία, την κρυμμένη δεκαετίες στο υπόγειο των Σκοπίων, αυτόπτη μάρτυρα ενός ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, που ζει μυστικά και κρυφά, αλύγιστος και ξεχασμένος από την Αθήνα, το δικό του μαρτύριο, γράφοντας τη δική του μυστική εποποιία!

ΩΣ ΤΩΡΑ!

 

Την άγνωστη ιστορία του τρομοκρατημένου ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!

 

***

ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΑ
ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟ

2 0 1 2

ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗΝ» “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” ΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ

  

 Με άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική» Εφημερίδα των Σκοπιανών της Αυστραλίας ο περίφημος Risto Stefov, καλεί δημόσια και παγκόσμια τους «”Μακεδόνες” της διασποράς να ξεκινήσουν αγώνα για την επανένωση της “Μακεδονίας” αλλά και την απόδοση ανθρωπίνων δικαιωμάτων των “Μακεδόνων” που ζουν στην Ελλάδα και την Βουλγαρία»!!!

 

   Τονίζει δε με  προκλητικότατη έμφαση πως δήθεν «ένα μεγάλο μέρος της “Μακεδονίας” βρίσκεται υπό κατοχή από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Σερβία, στα πλαίσια της συνθήκης του Βουκουρεστίου, το 1913» και σημειώνει ότι η συνθήκη αυτή λήγει το 2012 «και θα πρέπει όλοι οι “Μακεδόνες” να συστρατευθούν για την επανένωση της χώρας»!!!

 

χρήση της πανάρχαιας ελληνικής λέξης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ας σημειώσει τη μοναδική ευκαιρία που αφήσανε ένοχα να χαθεί, όταν το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, μηνύματα και προτάσεις, αλλά και μοναδικές αποκαλύψεις τα έλεγε σε όλους!!!!

 

1 Η στρατηγική κυρία ευθύνη ανήκει σε εκείνους που πανηγυρίζοντας το 1993 κατάφεραν το χειρότερο, το να αναγνωριστεί στον ΟΗΕ η Βαρντάρσκα (Σκόπια) με το όνομα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία Μακεδονίας», με ονομασία δηλαδή ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, αφού περιείχε το ιστορικό όνομά μας, τον όρο «Μακεδονία», με αποτέλεσμα να καταλήξουν όλοι σχεδόν διεθνώς να ονομάζουν - από άδολη έστω αναγκαιότητα σαφούς και σύντομου προσδιορισμού - «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς, με κατάληξη να παγιωθεί, με ελληνική συγκατάθεση, η πλαστή ονομασία!!!

 

2 Αργότερα, ένα τεράστιο λάθος και μια νέα μεγάλη ευθύνη ξεκινάει από την υπογραφή της επαίσχυντης Ενδιάμεσης Συμφωνίας με τα Σκόπια το 1995 υπό τον Καρόλο Παπούλια ως ΥΠΕΞ (ο οποίος τώρα τους έστειλε σκληρό μήνυμα από τη Θεσσαλονίκη  και μπράβο του, αλλά έπρεπε να το είχε κάνει πολύ πολύ νωρίτερα) χωρίς ποτέ να καταγγελθεί η φοβερή καταπάτησή της από τους Σκοπιανούς, οι οποίοι τη χρησιμοποίησαν ως αμφίεση νομιμότητας προκειμένου να επιτύχουν ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ και να κερδίσουν έτσι πολυτιμότατους συμμάχους και να εδραιώσουν τη θέση και τις δολιότητες της πλαστογραφίας τους διεθνώς!!! Σημειωτέον ότι η Συμφωνία έχει λήξει το 2002… ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ και επομένως οι διαπραγματεύσεις που γίνονται στον ΟΗΕ, είναι νομικά μετέωρες!.. Και είναι ζήτημα εάν ο Νίμιτς έχει νομιμοποίηση να παίζει το διαμεσολαβητή…

 

3 Επίσης,  βαριά ευθύνη φέρουν εκείνοι που άφησαν να χαθεί η ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων και η μοναδική συγκυρία της παρουσίασης του θώρακα του Έλληνα Ολυμπιονίκη βασιλιά της Μακεδονίας μας Φιλίππου Β΄, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Τελετή Έναρξης στην Αθήνα 2004 ενώπιον 4.000.000.000 (4 δισεκατομμυρίων) ξένων τηλεθεατών, όπου θα συντριβόταν για πάντα και παγκόσμια η Σκοπιανική απάτη!

 

  4 Η αναγνώριση των Σκοπίων από τις ΗΠΑ το Νοέμβριο του 2004 με το όνομά μας, έδειξε πόσο αστεία είναι η πολιτική και η διπλωματία μας… Και όμως τότε που γιγαντώθηκε η αγανάκτηση του Ελληνισμού παγκόσμια η υπεύθυνη Κυβέρνηση υπόγεια ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ-ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, με αποτέλεσμα να ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ στα κέντρα αποφάσεων και να δικαιώσει τον αιφνιδιασμό Μπους!!! Το πόσο ολέθριο υπήρξε αυτό, η μη πραγματοποίηση Συλλαλητηρίων, φάνηκε στο πιάτο των προτάσεων Νίμιτς και στην Στεηντπαρτμεντική αυθάδεια Μπερνς! Η δύναμη ενός Συλλαλητηρίου 2-3.000.000 ανθρώπων είναι δύναμη μεγατόνων! Και ας σημειωθεί ότι η δεκάχρονη καθυστέρηση αναγνώρισης των Σκοπίων από ΗΠΑ, Ε.Ε. και ΟΗΕ, οφείλεται στα γιγάντια Συλλαλητήρια του

 

μακαριστού Μακεδονομάχου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμωνα Β΄ και του τότε Δημάρχου Ντίνου Κοσμόπουλου!!!

 

   5 Τελευταίο και τρομακτικό πολιτικό, διπλωματικό και ιστορικό ΛΑΘΟΣ ήταν η αποδοχή των κατάπτυστων πρώτων προτάσεων Νίμιτς έστω και για βάση διαπραγμάτευσης με το "Republika Makedonija-Skopje" στο τραπέζι!!! Έτσι δόθηκε το ολέθριο μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι για υποχωρήσεις, ότι αποδεχόμαστε μιας μορφής «Μακεδονία» εκτός της Ελλάδος, ότι συζητούμε για να προσδιορίσουμε πλέον τον εαυτό μας!!! Και ο Νίμιτς έχοντας υποχωρητικούς τους Έλληνες και ανυποχώρητους τους Σκοπιανούς, σαν μεσολαβητής έγειρε τελικά τη ζυγαριά (σκανδαλωδώς αλλά λογικώς) προς τα Σκόπια, καταφέρνοντας να πάρει το «ναι» τους, αφού τους ικανοποίησε απόλυτα! Τεράστια πολιτική και διπλωματική επιτυχία των Σκοπιανών! Α’ προβολής  φιάσκο για

 

την Αθήνα!..  

    Και εάν απορεί κανείς γιατί ενώ έγιναν περίπου αποδεκτές οι πρώτες Νίμιτς, δεν έγιναν αποδεκτές οι παρεμφερείς δεύτερες, ο λόγος είναι απλός! Η αντίδραση του Μακεδονικού Ελληνισμού ήταν τέτοια στις πρώτες που θα γινόταν χαλασμός, πιθανόν  και Κόμμα Μακεδόνων στις δεύτερες! Γι΄ αυτό η απόρριψη ήταν κάθετη! Και γι΄ αυτό δεν δόθηκαν οι προτάσεις άμεσα στη δημοσιότητα ώστε να μη γίνει αντιληπτό το απίστευτο μέγεθος του ελλαδικού στραπάτσου! Χαρακτηριστική είναι η απόλυτη προειδοποίηση που απηύθυνε στην Κυβέρνηση μετά την απόρριψη του ΑΝΑΝΝίμιτς 2 το Ελληνικό Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο:

«Ο Ελληνισμός της Αμερικής δεν θα επιτρέψει την επικύρωση μίας συμφωνίας η οποία θα συμπεριλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία” στην ονομασία της πΓΔΜ.».-

 

ΟΑΣΕ

   Και σαν να μην έφταναν αυτά, η πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), κατήγγειλε  ότι δήθεν "στην Ελλάδα υπάρχει τουρκική, αλβανική και μακεδονική μειονότητα", που τυγχάνουν άσχημης μεταχείρισης από την Ελλάδα, η οποία "εκτοπίζει, επίσης, Τσιγγάνους από τις περιοχές στις οποίες διαβιούν" … Και η Κυβέρνηση άργησε τουλάχιστον μία εβδομάδα ολόκληρη να επιδώσει Διάβημα!!! Πράγμα που έγινε μετά τη συνυπογραφή Μπερνς επί των προκλητικών επίσημων αμερικανικών δηλώσεων… Η καθυστέρηση φωτογραφίζει την παλινωδία που υπάρχει στο ΥΠΕΞ και την Κυβέρνηση και την πάλη ανάμεσα στην ανεξαρτησία και την υποτέλεια που γίνεται μέσα στις συνειδήσεις και τα πιεστικά περιβάλλοντα κάποιων…

 

ΜΠΕΡΝΣ

   Το άλλο Αμερικανικό χτύπημα, εξίσου προσβλητικό, ήρθε από το Νούμερο 3 του Στέητ Ντηπάρτμεντ, τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Νίκολας Μπέρνς, ο οποίος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ», δήλωσε πως «θα αποτελούσε ντροπή για την Ελλάδα να θέσει βέτο. Δεν θα ήταν σωστό κάτι τέτοιο. Η “Μακεδονία” έχει δικαίωμα και συμφέρον να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και θα ήταν ντροπή να δημιουργηθούν προβλήματα προς την κατεύθυνση αυτή».

   «Η “Μακεδονία” και η Ελλάδα πρέπει να καθίσουν από κοινού και να επιτύχουν συμφωνία», κατέληξε ο κ. Μπερνς, αλλάζοντάς μας τη Γεωγραφία και δείχνοντας ΠΟΣΟ Σταλινική ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!!! Φυσικά τα αμερικανικά όνειρα δε σταματούν στην Ελληνοσκοπιανική μεθόριο… Για αυτό το λόγο ονομάζουν “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” τα Σκόπια. Σπέρνουν σήμερα για να θερίσουν μεθαύριο…

 

ΑΝΘΙΜΟΣ:

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

   Μέσα στο παραπάνω αρνητικό για τα Εθνικά Δίκαια κλίμα, έγιναν στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις για τον Μακεδονικό Αγώνα και τη Μνήμη του Παύλου Μελά και των άλλων Μακεδονομάχων, που διέσωσαν με τη θυσία και τους αγώνες τους την ιερή πανάρχαια γη του Μεγαλέξανδρου.

   Μιλώντας κατά τον επίσημο εορτασμό, ανάμεσα στους απογόνους των τιμημένων Μακεδονομάχων, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως προφητικά βγήκαν εκείνα που είπε στη ΔΕΘ και πως πολλοί τον συνεχάρησαν και τον στήριξαν, ενώ εξήγησε πως δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα άρθρων της Ενδιάμεσης και να αφήσουμε να  ενταχθούν τα Σκόπια στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το FYROM και μετά να μπορούν πάλι να ισχυρίζονται ότι αυτοί δήθεν είναι η «Μακεδονία»!!! Εάν αφήσουν να γίνει κάτι τέτοιο, τόνισε με νόημα, «ε, τότε ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»!!!

   Συνεχίζοντας δε επάξια το έργο του Μακεδονομάχου προκατόχου του μακαριστού Παντελεήμωνα Β΄, μέσα στον κατάμεστο Ιερό Ναό της Αχειροποιήτου, έψαλε τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ με συγκίνηση, φωνάζοντας στο τέλος «ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!!! (δείτε το σχετικό βίντεο του Νοιάζομαι)

 


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤ3 ΣΕ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Συνυπογράφει και ο τέως Υπουργός και συγγραφέας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΤΗΣ!!!

Υποστηρίζει και ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»!  ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ

 

 

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΓΛΩΣΣΑ

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ

Ο Λόγιος ΒΥΡΩΝ της ελληνικής γλώσσας

Τι του απάντησε το Υπουργείο Παιδείας

   Υπέρ της προαιρετικής χρήσης του πολυτονικού συστήματος γραφής στο δημόσιο τομέα τάσσεται ο βουλευτής Β' Αθηνών Βύρων Πολύδωρας.

   Με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, ο κ. Πολύδωρας ζητά να μάθει «εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η νομοθετική ρύθμιση για την άρση της επικρατούσας αντισυνταγματικότητας, με την εισαγωγή της
προαιρετικής χρήσης του πολυτονικού συστήματος γραφής στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».    

 

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

   Το Νοιάζομαι απέστειλε άμεσα μήνυμα στον κύριο Βύρωνα Πολύδωρα, συγχαίροντάς τον για την πρωτοβουλία του και ενημερώνοντας ταυτόχρονα για τις αντίστοιχες προθέσεις του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, που έχουν εκδηλωθεί με σειρά προτάσεων, όχι μόνο για την πολυτονικότητα και την αρχαία ελληνική-μητρική γλώσσα, αλλά και για σειρά θεμάτων σχετικά με τη διάσωση της Ελληνικής Γλώσσας!

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

   Στην απάντησή της η Υπουργός Παιδείας κυρία Μαριέττα Γιαννάκου, αναφέρει ότι:

« α) Σε ό,τι αφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι γνωστό ότι το πολυτονικό σύστημα διδάσκεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέσω του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών.

   β) Σε ό,τι αφορά στο γραπτό λόγο των Ελλήνων πολιτών στη δημόσια και ιδιωτική τους ζωή, είναι προφανές ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να χρησιμοποιεί το τονικό και γραμματικό σύστημα που επιλέγει σύμφωνα με τα προσωπικά του κριτήρια»!!!

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ!


 

     Όπως προκύπτει από το έγγραφο της απάντησης της Υπουργού Παιδείας κ. Γιαννάκου η χρήση του Πολυτονικού στο Δημόσιο είναι ελεύθερη!!! Πράγμα που σημαίνει – και ας μας το διευκρινίσει σε αντίθετη περίπτωση το Υπουργείο – ότι κάθε έγγραφο Δημόσιο μπορεί να γράφεται και στο Πολυτονικό! Άρα και κάθε Εκπαιδευτικό έγγραφο μπορεί να συντάσσεται στο Πολυτονικό! Άρα και κάθε Δημόσιο Βιβλίο μπορεί να συντάσσεται στο Πολυτονικό – κανονικό σύστημα γραφής της Ελληνικής Γλώσσας! Ακόμη τα έγραφα και τα πρακτικά της Βουλής, οι Νόμοι, η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όλα…

 

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ!

   Το Νοιάζομαι έχει ολοκληρωμένες προτάσεις, αλλά με αυτή την εξέλιξη ζητούμε πλέον άμεσα όλα τα Δημόσια έγγραφα και ιδίως τα Σχολικά Βιβλία, να συντάσσονται στην ΚΑΝΟΝΙΚΗ, ΟΡΘΗ ΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ως ένα αναγκαίο και ικανό βήμα για την παραπέρα σύνδεση αρχαίας και νεοελληνικής, ως απαραίτητη δημιουργία γέφυρας διαχρονικής αντίληψης και προσπέλασης της αιώνιας Ελληνικής Γλώσσας, ως στοιχειώδη ένδειξη σεβασμού και ΓΝΩΣΗΣ της Ελληνικής Γλώσσας από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος!

   Παρακαλούμε δε τους Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού (;) να ξεκινήσουν άμεσα τις σχετικές διαδικασίες για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, αυτού της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!

   Παρακαλούμε ακόμη τους Βουλευτές που Νοιάζονται για τη Γλώσσα μας να προβούν στην κατάθεση σχετικών ερωτήσεων και στην οργανωμένη κατάθεση συγκεκριμένων Νομοσχεδίων, με πρώτο μέτρο την υποχρεωτική εκτύπωση όλων των Δημοσίων Εγγράφων, Νόμων, Εφημερίδων, ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ, Υπουργικών Αποφάσεων, Εγκυκλίων κλπ στο κανονικό ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ! Και στη συνέχεια εφαρμογή των άλλων μέτρων που εισηγείται το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ και ψηφίζονται με μεγάλη αποδοχή από τους διαδικτυακούς πολίτες! ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

  

ΚΑΙ Η Δ. ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΟ!!!

   Την επαναφορά του πολυτονικού συστήματος ζητά και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνήλθε στις 19-10-2005, όπως τονίζεται στο σχετικό ανακοινωθέν.

   Συγκεκριμένα, η ΔΙΣ συνεχάρη τους βουλευτές Στέλιο Παπαθεμελή και Βύρωνα Πολύδωρα, οι οποίοι με ερωτήσεις τους προς τους αρμοδίους Υπουργούς ζητούν να προβλεφθεί νομοθετικώς η προαιρετική χρήση του πολυτονικού συστήματος στην εκπαίδευση και στη δημόσια διοίκηση.

   Η Σύνοδος θεωρεί ότι είναι καιρός να γίνει ένας ευρύτερος απολογισμός των αρνητικών συνεπειών από την καθιέρωση του μονοτονικού συστήματος και προτείνει «για λόγους εθνικούς, πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς να επανέλθει σε όλα τα επίπεδα η χρήση του παραδοσιακού τονικού συστήματος (πολυτονικού)».

 

           Ανορθόγραφοι και μονοτονικά

   «Είναι οφθαλμοφανές» αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΙΣ «ότι η χρήση του μονοτονικού δεν βελτίωσε την ορθρογραφική ικανότητα των μαθητών, όπως προσδοκούσαν οι οπαδοί του. Αντιθέτως αποκόπτει τους νέους μας από τις παλαιότερες μορφές της μιας και ενιαίας ελληνικής γλώσσας. Επιπλέον υπάρχουν πειράματα και μελέτες ψυχιάτρων που κατέδειξαν ότι η χρήση του μονοτονικού αύξησε την δυσλεξία στα παιδιά. Εξάλλου, οι μαθητές διδάσκονται το πολυτονικό σύστημα στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών, οπότε η παράλληλη χρήση του μονοτονικού μόνο σύγχυση προκαλεί»!

          

           Η περισπωμένη των Ισπανών

   «Ας παραδειγματιστούμε - σημειώνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος – από τους Ισπανούς, οι οποίοι σε σχετική συζήτηση για την κατάργηση της περισπωμένης που τίθεται επάνω στο γράμμα Ν, κατέβηκαν στους δρόμους φωνάζοντας “Κάτω τα χέρια από την γλώσσα μας”» !!!

 

***

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΣΤΗ ΛΗΘΗ ΛΕΜΕ «ΟΧΙ»

ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ «ΝΑΙ»

   Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, το ηλεκτρονικό Παγκόσμιο Δίκτυο Ελλήνων Εκπαιδευτικών, Γονέων και Πολιτών, σχετικά με τις μαθητικές παρελάσεις, ανακοινώνει ότι οι απόψεις περί καταργήσεώς τους δεν εκπροσωπούν το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου, ούτε καν ένα ελάχιστο υποσύνολό του!

 

   Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, τονίζει ότι τα ιστορικά έθνη, με μεγάλη, βαριά και μακραίωνη Εθνική Ιστορία, με ρίζες και προσωπικότητα στον Κόσμο, με μεγάλο εκτόπισμα στην παγκόσμια κοινωνία, έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα και την υποχρέωση να διατηρούν την ιστορική και εθνική τους μνήμη!

   Πόσο περισσότερο όταν ένα μικρό Έθνος έχει το μοναδικό επίτευγμα να έχει συντρίψει μία υπερδύναμη του τότε φασιστικού Άξονα, να έχει αλλάξει την Ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και να έχει συμβάλει καθοριστικά στη νίκη των φιλελευθέρων και δημοκρατικών δυνάμεων!

   Αυτό το Έθνος οφείλει να κρατά ως κειμήλιο ζωντανό και λαμπερό αυτά τα επιτεύγματά του, που θαυμάστηκαν από τους μεγαλύτερους ηγέτες, πολιτικούς, στρατιωτικούς της υφηλίου, να τα μελετά, να τα μπολιάζει, να τα παρελαύνει, με καμάρι και περηφάνεια, με τη ΧΑΡΑ και τη ΜΝΗΜΗ της ΝΙΚΗΣ και των ιδανικών του Δικαίου, της  Εθνικής Αντίστασης και της Ελευθερίας!

 

   Οι Εκπαιδευτικοί, οι γονείς, οι μαθητές και οι πολίτες μιας τέτοιας μοναδικής και τεράστιας ιστορικής κληρονομιάς ας γνωρίζουν ότι:

 

Η Εθνική Παρέλαση είναι η …ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ!

 

Και σ΄ αυτήν την ομάδα ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!

 

Η «ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ» έχει γήπεδο την Ιστορία,

 

Εστία της την Ορθοδοξία

 

και μπάλα το Μέλλον!

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

Παίζουμε  δυνατά!

 

Θα  ‘ρθετε;

***

 

Κοριλιάνο - Οτράντο Ιταλίας

6ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την ελληνική γλώσσα

ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΦΩΝΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

του Φάνη Μαλκίδη

Λέκτορα Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

 

   Ο διωγμός των Ελλήνων μετά την τέλεση του  εγκλήματος  της γενοκτονίας, άφησε τους πληθυσμούς αυτούς χωρίς επαφή τόσο με το ελληνικό στοιχείο όσο και με την Εκκλησία, με εξαίρεση αυτούς που  μετανάστευσαν  στην Κωνσταντινούπολη, όπου και δημιούργησαν ισχυρές κοινότητες, οι οποίες διατήρησαν και διατηρούν τις παραδόσεις και κυρίως την ποντιακή διάλεκτο.  

    Όμως παρά την απουσία  επαφής και την σχεδιασμένη πολιτική βίαιης  ενσωμάτωσή τους στην τουρκική κοινωνία, και την αμέλεια της Ελλάδας, αυτοί οι πληθυσμοί  διατηρούν σήμερα στοιχεία ελληνικής συνείδησης, τα οποία αρχίζουν να αναζητούν  από τη δεκαετία του 1970, όταν συμμετείχαν με μεγάλο αριθμό στο μεταναστευτικό κύμα από την Τουρκία προς τη Δυτική Ευρώπη. Εκεί συναντούνται  με τους Έλληνες ποντιακής καταγωγής μετανάστες και σταδιακά αποκαθίστανται οι πρώτες επαφές, μέσω της  αναλλοίωτης στους αιώνες γλώσσας, των εθίμων, των παραδόσεων, του χορού και του τραγουδιού και άλλων στοιχείων. Ταυτόχρονα η επαφή των κρυπτοχριστιανών- ελληνόφωνων με τους Πόντιους της Ελλάδας, ενισχύεται από  την προσπάθεια ανάδειξης του ποντιακού ζητήματος σε όλες τις διαστάσεις του στον ελλαδικό χώρο, και την διοργάνωση των   πρώτων επισκέψεων στον Πόντο.  

   Στα Σούρμενα,  της πρωτεύουσας της περιοχής με 19 χωριά, τα 5 είναι  αμιγώς ελληνόφωνα σήμερα.

   Η περιοχή Γκαλιάν (η αρχαία Γαλλίαινα) αποτελείται από 18 χωριά και οικισμούς. Οι μισοί κάτοικοι της περιοχής είναι εξισλαμισθέντες ντόπιοι και οι μισοί έχουν μετεγκατασταθεί από τα χωριά Καλλίστη και Αρχάγγελος της περιοχής Σουρμένων την τρίτη δεκαετία του 20ου  αιώνα.

   Η περιοχή Τσαϊκαρά (το Κατωχώριον)  είναι αμιγώς ελληνόφωνη περιοχή,  η   πολυπληθέστερη σ΄ όλο το τουρκικό κράτος και η τελευταία που έχει εξισλαμισθεί (τέλη 19ου  αιώνα), με αρκετά αναπτυγμένο το θρησκευτικό αίσθημα των κρυπτοχριστιανών.

   Η περιοχή Οφ (ο αρχαίος Όφις)  αποτελείται από 49 χωριά. Και τα 49 χωριά ήταν πλήρως ελληνικά, σήμερα όμως μόνο ένα το Ερενκόι παραμένει ελληνόφωνο. Για την ταυτότητα και τη ελληνική γλώσσα των πληθυσμών της περιοχής έχουν γίνει αναφορές και σε τουρκικό περιοδικό, το  Aktuel (1992) οποίο τονίζει ότι «τα ίχνη της ορθόδοξης παράδοσης είναι ολοφάνερα και εδώ όλοι μιλούν Ποντιακά….Το ρωμαίικο και το ορθόδοξο είναι φανερό».

 

   Η Άνω Ματσούκα αποτελείται από 8 χωριά στο πέρασμα της Ζύγανας με κέντρο το Χαψικόι. Πρόκειται για ελληνοχριστιανικά χωριά των οποίων η μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού προέρχεται από ελληνόφωνους εποίκους από την περιοχή Τόνιας που εγκαταστάθηκαν μετά το 1924.

 

   Η περιοχή Τόνιας (η αρχαία Θοανία)  αποτελείται από 18 χωριά, εκ των οποίων 7 αμιγώς ελληνόφωνα.

 

   Για το ζήτημα της καταπίεσης της μητρικής γλώσσας και της μη ελεύθερης χρήσης της έχουν γίνει παρεμβάσεις από τη μη κυβερνητική οργάνωση «Διεθνής Ένωση για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών», με γραπτή έκθεσή της προς τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και προς  το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στην Ελβετία, ενώ προφορική παρέμβαση στην 58η συνεδρίαση της επιτροπής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα έγινε για το ίδιο θέμα και από τη γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση «MRAP - Κίνηση ενάντια στο ρατσισμό - για τη φιλία ανάμεσα στους λαούς».  Η μη κυβερνητική οργάνωση της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις συστηματικές προσπάθειες εξαφάνισης της ποντιακής διαλέκτου, ως της πλησιέστερης προς την αρχαία ελληνική ομιλούμενης σήμερα γλώσσας, αλλά και στις διώξεις εις βάρος Ποντίων διανοουμένων, όπως του συγγραφέα Ομέρ Ασάν, που έχει γράψει το έργο «Πολιτισμός του Πόντου». Περιγράφοντας αυτή την κατάσταση, η Διεθνής Ένωση για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση  των Λαών επιθυμεί να επιμείνει στην ανυπαρξία ελευθερίας έκφρασης των Ποντίων, στη σημερινή Τουρκία, στη πληροφόρηση για τις συνθήκες ζωής αυτού του λαού, αφού διεθνής κοινότητα οφείλει να γνωρίζει αυτή την κατάσταση, αφού παρεμβάσεις  προς την κατεύθυνση της άρσης της διάκρισης εναντίον αυτού του πληθυσμού,  αποτελούν ένα βήμα προς τη διαφύλαξη ενός ζώντος πολιτισμού, ο οποίος έχει εμπλουτίσει την ανθρωπότητα.

 

Μέρος της εισήγησης του Φάνη Μαλκίδη στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την ελληνική γλώσσα. Κοριλιάνο του Οτράντο. Ιταλία- Οκτώβριος 2005

 

***

 

ΝΕΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η …ΙΘΑΚΗ;

ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΑΛΗ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

 

   Την πραγματική Ομηρική Ιθάκη αναζητούν για χρόνια τρεις Βρετανοί επιστήμονες, που μετπα από πολυετείς έρυνες κατέληξαν ότι βρίσκεται στην Κεφαλλονιά!

   Ο Συγγραφέας-Οικονομολόγος Ρόμπερτ Μπίτλστοουν, ο Καθηγητής Ελληνικών και Λατινικών στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ  Τζέιμς Ντιγκλ και ο Καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου Τζον Άντερχιλ παρουσίασαν στο Λονδίνο το ενδιαφέρον βιβλίο τους με τίτλο «Odysseus Unbound - The Search for Homer's Ithaca», όπου υποστηρίζουν πως η Ομηρική Ιθάκη είναι η Αρχαία Πάλη, στη δυτική Κεφαλληνία! Η χερσόνησος αυτή ενδέχεται κατά τους τρεις επιστήμονες να αποτελούσε ξεχωριστό νησί στο παρελθόν, την Ιθάκη του Ομήρου. Αλλά εξαιτίας της μεγάλης σεισμικής δράσης στην περιοχή, άλλαξε τη γεωγραφία.

    Όμως από την άλλη υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές στα επιφανειακά τοπία ήταν ελάχιστες, έτσι που μπόρεσαν να ταυτίσουν τις περιγραφές του Ομήρου για την Ιθάκη με την περιοχή στο σημερινό Ληξούρι!

   Πάντως όπως τόνισε  και ο κ. Μπίτλστοουν χρειάζεται ανασκαφική επιβεβαίωση η θεωρία των Βρετανών, αφού έρχεται σε αντίθεση με την εντόπια γεωγραφική και ιστορική συνείδηση των κατοίκων που για αιώνες ονομάζουν Ιθάκη την …Ιθάκη…

   Ωστόσο οι εκπλήξεις της Αρχαιολογικής Έρευνας δεν είναι σπάνιες και οι ανασκαφές ούτως ή άλλως είναι επιβεβλημένες για έναν λαό με αμέτρητη Ιστορία, που με τις ανασκαφές συνταράσσει κάθε τόσο την Οικουμένη, θυμίζοντας τι χρωστάει στην Ελλάδα!

 

ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗ ή ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΗ;

   Το ζητούμενο είναι να εννοήσουμε και εμείς το τι χρωστούμε στον εαυτό και τους προγόνους μας! Διότι εκτός των άλλων κάθε βράδυ, αμέτρητες αξίνες, μηχανήματα και κακόβουλα χέρια προβαίνουν στις μεγαλύτερες αρχαιοκαπηλικές «έρευνες», που είναι δυνατόν να βρουν και να εξαφανίσουν τους πιο απίστευτους και συγκλονιστικούς θησαυρούς της ιστορίας του κόσμου! Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι χρειάζεται η δημιουργία όχι της Αγροφυλακής, αλλά της ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΗΣ!!!

 

***

 

 

 

***

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΟΙ

ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ

του Δημήτρη Αλεξάνδρου

   Παρουσίαση του μοναδικού στον κόσμο βιβλίου που φανερώνει τους παγιδευμένους τουρκόφωνους Έλληνες (Ρωμιούς) της Μολδαβίας!!!

 

§         Χορωδία νέων από τη Γκαγκαουζία θα ψάλει Εκκλησιαστικούς Ύμνους

§         Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Χρυσοχώραφων Σερρών θα χορέψει χορούς των Γκαγκαούζων

 

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2005, 6:30 μ.μ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη

 

 

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ

ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΤΤΑ

 

  Με τους ολοζώντανους απογόνους (εγγόνια & δισέγγονα) του θρυλικού μαχητή του Ένοπλου Μακεδονικού Αγώνα από τη Ρούλια της Καστοριάς Καπετάν Κώττα, βρέθηκε το Νοιάζομαι, στα πλαίσια τιμητικής εκδήλωσης για τα «100 χρόνια από το θάνατο» του μεγάλου Έλληνα αγωνιστή των Κορεστίων, που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

 

Ο ΚΑΠΕΤΑΝ  ΚΩΤΤΑΣ

  Ο πολύτεκνος Κώττας, ήταν ο πρώτος μεγάλος πονοκέφαλος των Κομιτατζήδων, το πρώτο ντόπιο αντάρτικο σώμα, που είχε λυτρώσει με την ηρωική δράση του τα σκλαβωμένα ελληνικά χωριά της περιοχής Καστοριάς, Πρεσπών, Φλώρινας από τις  τρομερές αυθαιρεσίες των συμμοριών των Βουλγάρων Εξαρχικών!

   Ο Κώττας αφήσε στο πόδι του τη γυναίκα του Ζωή (Ζωή λέγεται και η νυν εγγονή του Κώττα) και τα πέντε παιδιά του και βγήκε στα βουνά δίνοντας ανάσα και κουράγιο στους Μακεδόνες!

   Ο Κώττας είναι αυτός που κατέβηκε στην Αθήνα και συνάντησε τον Παύλο Μελά και έγινε δεκτός από τον τότε Διάδοχο, εξηγώντας  την τραγική κατάσταση και απομόνωση του Μακεδονικού Ελληνισμού και ζητώντας βοήθεια σε όπλα και σώματα έμπειρων Ελλαδιτών Αξιωματικών! Οι αφηγήσεις του και η ψυχή του, η φλόγα και η πίστη του, έκαναν τότε τους Αθηναίους να δακρύσουν και να αποφασίσουν στο τέλος την αποστολή του Μελά και των άλλων!

 

Η  ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ  ΚΩΤΤΑ

   Ο Κώττας όμως δεν μιλούσε ελληνικά και αυτή ήταν η τρανώτερη απόδειξη ότι υπήρχαν αμέτρητοι, άγνωστοι, ψυχωμένοι Ορθόδοξοι Έλληνες στη Μακεδονία, που επιβιώνοντας  με ένα ελληνοσλαβόφωνο ντόπιο ιδίωμα, καρτερούσαν την Ελευθερία τους, αιώνες σκλαβωμένοι, πότε στον Πανσλαβισμό και πότε στον Παντουρκισμό! Τον Κώττα μετέφραζε στα ελληνικά ο Λάκης Πύρζας από τη Φλώρινα, ο μετέπειτα υπασπιστής του Παύλου., βλέποντας να κρέμεται από το λαιμό του Καπετάνιου της Ρούλιας ένα νόμισμα με τον Μέγα Αλέξανδρο και τα Αρχαία Ελληνικά Γράμματα και το οποίο έδειχνε στα χωριά της Μακεδονίας το παλικάρι, λέγοντας  ότι «είμαστε Έλληνες»!

    Η μεγάλη αγάπη του Κώττα για την Ελλάδα που θέριευε μέσα του και η αφοσίωσή του στον Μακεδονικό Αγώνα φαίνεται και από τη σφραγίδα του, που γράφει «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» στα ελληνικά!

 

ΖΗΤΩ  Η  ΕΛΛΑΔΑ

   Ο Κώττας συνελήφθη από τους Τούρκους τελικά κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, αλλά περιέργως δεν εκτελέστηκε αμέσως, προφανώς χάρη σε παρεμβάσεις του Γερμανού Καραβαγγέλη.

   Τελικά όμως μετά από ένα χρόνο, το 1905, αποφασίστηκε η δια απαγχονισμόν εκτέλεσή του στο Μοναστήρι της Μακεδονίας (σημερινά Βιτώλια των Σκοπίων…). Την ώρα όμως που τον μεταφέρουν οι Τούρκοι στο ικρίωμα, ο θαρραλέος Κώττας τους ξεφεύγει και δραπετεύει, αλλά δυστυχώς συλλαμβάνεται αργότερα και οδηγείται στην αγχόνη.

   Ο ηρωικός Μακεδονομάχος οπλαρχηγός, δεν θα τους αφήσει όμως την ικανοποίηση να τον κρεμάσουν, αλλά καθώς του έχουν φορέσει  οι Τούρκοι τη θηλιά, θα δώσει μόνος του κλωτσιά στο σκαμνί φωνάζοντας με όλη την ψυχή του στο ιδίωμα «ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ»!!!

   Σήμερα οι απόγονοί του στη Φλώρινα, κρατούν άσβεστη τη μνήμη του παππού και προπάππου τους και διατηρούν ζωντανή την μοναδική προσφορά και καθοριστική συμβολή του στην διάσωση της ελληνικότητας της Μακεδονίας!

 

ΤΟ  ΚΡΟΥΣΟΒΟ  ΖΕΙ…

   Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Θεσσαλονίκης μίλησε και ο γηραλέος Πρόεδρος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών κ. Κωνσταντίνος Βαβούσκος, που κατάγεται από το περίφημο Κρούσοβο που είχαν καταστρέψει με μανία οι Οθωμανοί κατά την σκηνοθετημένη από τους Βουλγάρους Ψευδοεπανάσταση του Ίλιντεν στα 1903!

   «Η μητέρα μου ζούσε στο Κρούσοβο και μου τα διηγήθηκε! Ήταν έξι χρονώ τότε και τα θυμόταν όλα!» εκμυστηρεύτηκε ο κ. Βαβούσκος, αφήνοντάς μας να νιώσουμε, σε συνδυασμό με την παρουσία των απογόνων του καπετάν Κώττα, πόσο κοντινή είναι τελικά η Ιστορία του θρυλικού Μακεδονικού μας Αγώνα!

 

***

 

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΘΗΝΑ

Ο ΗΛΙΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ


ιδού οι φωτογραφίες της μεγάλης κλοπής

  Όπως γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο Σκοπιανοί της Αλβανίας, στην περιοχή της Μεγάλης Πρέσπας, ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΩΣ ΣΗΜΑΙΑ & ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ!!! Στη φωτογραφία βλέπει κανείς με οργή το κλεμμένο ιστορικό ελληνικό σύμβολο στα χέρια των Σλαβοαλβανών, όχι από θαυμασμό στην ελληνική ιστορία, αλλά από σκοπιμότητα υποκλοπής και παράνομης και αυθαίρετης οικειοποίησής της!

   Η σημαία αυτή με το δικό μας ιστορικό σύμβολο, κυματίζει ήδη στο Δημαρχείο του Δήμου Λικένας (Pustec), με έγκριση των Τιράννων, σαν σύμβολο Δήμου δήθεν «μακεδονικής εθνότητας» της Αλβανίας!!! Άλλωστε διακρίνονται καθαρά οι δεκαέξι ακτίνες και ο ρόδακας, αντίγραφα δηλαδή του Ήλιου που βρέθηκε στη λάρνακα του Φιλίππου στη Βεργίνα από τον αείμνηστο Καθηγητή Μανώλη Ανδρόνικο!

   Οι προκλήσεις που στόχο έχουν εν μέρει και τη γελοιοποίση του Ελλαδικού Κράτους, που ούτε τα σύμβολά του μπορεί να φυλάξει, δεν σταμάτησαν στη σημαία του Δήμου, αλλά πήραν και τη μορφή ανάγλυφης πλάκας, όπου σκαλίστηκε επιμελώς


 (ποιος ξέρει σε ποιο εργαστήριο, ποιας χώρας) ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΣ ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, δίνοντας την ψευδαίσθηση της αρχαίας τάχα συγγένειας και ταύτισης με τη Μακεδονία του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου!!!

   Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα κάνει το Υπουργείο Πολιτισμού όπου προΐσταται ο κ. Πρωθυπουργός για την κλοπή των ελληνικών συμβόλων και τι θα πετύχει στην πράξη το Υπουργείο Εξωτερικών, απαιτώντας με τελεσίγραφο από την Αλβανία την άμεση απόσυρση των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ από το Δήμο του Λικένας στην Πρέσπα!

 

***

ΣΕ ΡΟΛΟ ΤΑΣΣΟΥ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

   ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Σε ηγετική προσωπικότητα με κεντρικό εθνικό ρόλο αναδεικνύεται καθημερινά ο Κάρολος Παπούλιας, με μια ατέλειωτη σειρά κινήσεων, που ξεδιπλώνουν την εθνική ψυχή ενός Προέδρου, ύστερα από τις πρώτες εκείνες ατυχείς δηλώσεις-παρατηρήσεις για περιοριστικό ρόλο της Εκκλησίας… και το παρελθόν της Ενδιάμεσης Συμφωνίας… καθώς και τις αναπάντητες ακόμη δηλώσεις Μπενάκη για «περιορισμό των συνόρων και της εθνικής μας κυριαρχίας»…

 

ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ

   Όμως το προσκύνημά του στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκεπάστου, η στρατηγικές επισκέψεις του στη Μεγίστη, στη Χίο και ιδίως στην ΚΥΠΡΟ (!!!) όπου του έγινε υποδοχή Εθνικού Ήρωα (!!!), οι δυναμικές δηλώσεις του στη Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων στη Θεσσαλονίκη για τα Σκόπια (!!!), τα δάκρυά του για τη ‘ματωβαμένη και λησμονημένη ιερή γη της Ηπείρου, η στρατηγική επίσκεψή του στον βασιλικό τάφο του Φιλίππου στη Βεργίνα (!!!) απ΄ όπου κάλεσε τους Σκοπιανούς να επισκεφθούν την Αλήθεια, οι δηλώσεις του για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και το Κοσσυφοπεδιακό, όπου πρέπει να γίνουν σεβαστές οι Ορθόδοξες κοιτίδες των Σέρβων (Μετόχια) και οι αποφασιστικές δηλώσεις του για την Τουρκία και τα Σκόπια κατά την 28η Οκτωβρίου, όχι μόνο τον κάνουν αγαπητό στο λαό, που διψάει για ηγέτες με φιλοπατρία, φιλοτιμία και ψυχή (όπως ο Τάσσος Παπαδόπουλος στην Κύπρο), αλλά τον έχουν στείλει πολύ πιο μπροστά από το Στεφανόπουλο, ο οποίος ήταν απόλυτα τυπικός, χωρίς να παίρνει θέση σε κρίσιμες εθνικές ώρες, όταν πραγματικά ο λαός θέλει καθοδήγηση εθνική και όχι κομματική δολοπλοκία με την ορχήστρα των περιπλεκόμενων Μέσων, που ΠΑΙΖΟΥΝ ΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ για να αποκοιμίζουν την εθνική συνείδηση του λαού, την ώρα που η Τουρκία θέτει και πάλι CASUS BELLI στο Αιγαίο, ενώ οι Γκρίζοι καθοδηγούμενοι Λύκοι μαζεύουν υπογραφές για να αλώσουν το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο!!!

   Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ στην Ελλάδα μοιάζει με τη ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ στην Κύπρο!

 

ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΦΩΝΗ;

   Η φωνή βέβαια του Παπούλια είναι μια ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΦΩΝΗ στον γενικότερο μικροκομματικό κόσμο! Αρχίζει όμως και δονεί πολιτικές μονάδες, που συσπειρώνονται έπειτα από μια αυτοκριτική σε ένα κοινό φιλοπατριωτικό κέντρο, απ΄ όπου όμως θα δουν τελικά ότι μοναδικός σύμμαχός τους είναι η …Εκκλησία και το Εκκλησίασμα, που οφείλει επίσης να μιλά για τα Εθνικά θέματα, όπως όποιος Νοιάζεται για τον λαό, τον τόπο, το Ιστορικό μας Έθνος.

   Και ο ίδιος ο Πρόεδρος οφείλει εκτός από μια αυτοκριτική για την Ενδιάμεση Συμφωνία που υπέγραψε (αλλά είναι αλήθεια ότι δεν διαχειρίστηκε προσωπικά), να κάνει και μια δημόσια παραδοχή για τον Εθνικό Ρόλο της Εκκλησίας, που έχει επιβεβλημένο και κεκτημένο το δικαίωμα να μιλά για το Έθνος του οποίου απετέλεσε Δασκάλα και Μάνα μονάκριβη!

   Και όσο πιο πολύ η φιλοπατριωτική μερίδα που εκφράζει αυτήν την ώρα ο Παπούλιας, συνειδητοποιήσει ότι είναι για το κοινό συμφέρον να μιλά η Εκκλησία, αφού αυτή τη στιγμή οι πάγιες θέσεις της είναι αντίθετες με τη στάση της Κυβέρνησης, τόσο πιο πολύ θα απλώνεται η καίριας σημασίας συνειδητοποίηση της κατάστασης από όλο και μεγαλύτερες λαϊκές μάζες, που καταφέρνουν να ξεφύγουν από την πλύση εγκεφάλου των κομματικών ΜΜΕ!

   Η θύελλα που έρχεται στη Χερσόνησο πρέπει να μας βρει ενωμένους και αδελφωμένους πριν ξεσπάσει…

 

ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΜΕ ΗΠΑ, ΣΚΟΠΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ

   Ειδικό βάρος έχουν οι τελευταίες δηλώσεις του Πρόεδρου της Ελλαδικής Δημοκρατίας κ. Παπούλια, που έγιναν στην Πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την πόλη των 2.300 ετών, έπειτα από τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση της για την επέτειο του ΟΧΙ, στη Θεσσαλονίκη!

Συγκεκριμένα, σχετικά με την επιδεινούμενη συμπεριφορά της  Τουρκίας ο Πρόεδρος τόνισε πως «πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι για το δικό της καλό να συνεργαστεί
χωρίς υστεροβουλίες με την Ελλάδα». Ενώ τόνισε πως η Ελλάδα «θα δώσει μάχη για δίκαιη και οριστική λύση του Κυπριακού, που δεν θα ανέχεται στρατεύματα κατοχής σε ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
   Μέσα σε μια Θεσσαλονίκη που έβραζε από αγανάκτηση για το Νίμιτς και τα αμερικανο-σκοπιανικά σχέδια- πράγμα που φάνηκε και από τα πανό που εμφανίστηκαν και από τα «Κομμάντος» που προκάλεσαν σεισμό με την παρέλασή τους φωνάζοντας ρυθμικά για την
ελληνικότητα της Μακεδονίας, ο Πρόεδρος, που συνεχάρη και τους παρελάσαντες απογόνους των ηρωικών Μακεδονομάχων,  προειδοποίησε ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ για το ζήτημα του ονόματος      ΗΠΑ και ΣΚΟΠΙΑ  πως «δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα, ούτε εκβιασμούς»!!! (σ.σ πρόκειται για πρωτόγνωρη παρέμβαση στα πολιτικά χρονικά, απόλυτα θετική και αποδεκτή)

 

***

ΣΕ ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΣΕΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!

Πατήστε για να ακούσετε το δάκρυ Καραμανλή για τη Μακεδονία

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.  Πρωτοφανές ΞΕΣΠΑΣΜΑ του ποιοτικού κοινού στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, που επί ώρα χειροκροτούσε με ασυγκράτητο παλμό τις παλαιές, ιστορικές δηλώσεις του αείμνηστου Μακεδόνα Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη Μακεδονία!

   Μάλιστα τέτοια ήταν η θύελλα των χειροκροτημάτων, που ο έλεγχος αναγκάστηκε να παγώσει την προβολή του βίντεο, επειδή δεν μπορούσε να ακουστεί πλέον τίποτα!!! Λίγες στιγμές αργότερα συνεχίστηκε το βίντεο που κατέληγε στο γνωστό και τόσο συγκινητικό για όλους δάκρυ του Μακεδόνα Προέδρου!!! Τότε ήταν που σείστηκε για δεύτερη φορά κυριολεκτικά όλο το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσία του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, του Νομάρχη, του Δημάρχου, πολλών Δημοσιογράφων και προσωπικοτήτων της πόλης, καθώς και του Αντιπροέδρου του Ιδρύματος Καραμανλή κ. Αχιλλέα Καραμανλή!

   Το θέμα της εκδήλωσης  ήταν «η πολιτιστική προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή» με τίτλο «Ο ΜΑΚΕΔΩΝ», με τη συμμετοχή της συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της χορωδίας «Μακεδονία», την ερμηνεία κειμένων από την Κατερίνα Χέλμη και τον Κώστα Καστανά και την προβολή μιας έξοχης ταινίας του Γιώργου Ρεμούνδου, με αναφορά στην πολιτισμική διαδρομή της Ελλάδος στα χρόνια Καραμανλή και ιδιαίτερα στη συμβολή του στην ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού και κυρίως στις ανασκαφές της Βεργίνας και την εύρεση των Βασιλικών Τάφων από τον Μανώλη Ανδρόνικο. Στα πλαίσια της ταινίας αυτής έγινε και η προβολή του βίντεο με το δάκρυ του Μακεδόνα Προέδρου.

   Αξιοσημείωτο ήταν πως έλειπε ο …ανιψιός Καραμανλής,  ενώ πολιτικά λέει πολλά το γεγονός πως Πρόεδρος του Ιδρύματος Καραμανλή που διοργάνωσε την προβολή με τίτλο «Ο ΜΑΚΕΔΩΝ» είναι ο νυν Υπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Μολυβιάτης!!! (σ.σ. λέτε να άλλαξε γραμμή επιτέλους στο Σκοπιανικό;)

 

 

 

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

 

ΓΡΑΨΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ