ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ!!!

ΑΝΘΙΜΟΣ, ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ: «ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»

 

εφημερίδα 34

ΠΡ.ΦΥΛΛΑ

NOIAZOMAI

 

 

Δεκ. 2005 - Ιαν. 2006 μ.Χ.

ΠΡ.ΦΥΛΛΑ

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ           ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ         ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ           ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΝΕΑ          ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ         ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του Νέου Μακεδονικού Αγώνα – ΒΕΤΟ & ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

 

 

 

 

«ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ.κ. ΑΝΘΙΜΟΥ

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2005, Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, Θεσσαλονίκη

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

   Εμείς οι Αρχαίοι, Αλεξανδρινοί, Βυζαντινοί και σημερινοί Χριστιανοί Μακεδόνες της Ελλάδος και όλου του κόσμου, οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι Ευαγγελισθέντες από τον Απόστολο Παύλο, οι ευφραινόμενοι με την υπερχιλιετή, μοναδική, πνευματική ευωδία του Αγίου Όρους, όσοι μιλάμε και γράφουμε την Ελληνική Γλώσσα, σε μια αδιάλειπτη συνέχεια από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και όσοι άλλοι έχουν ελληνική συνείδηση αλλά εξαναγκάσθηκαν να χάσουν την ελληνική γλώσσα, εμείς όλοι που συγκεντρωθήκαμε απόψε στην καρδιά της Θεσσαλονίκης μας, της πρωτεύουσας του Μακεδονικού Ελληνισμού

 

ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

 

ότι κατά συνέπεια ήμαστε πάντοτε και παραμένουμε για πάντα μόνον ΕΛΛΗΝΕΣ και θα αγωνιστούμε ως Έλληνες, ασυμβίβαστοι, απέναντι στην πλαστογραφία, στο ψεύδος, στην απάτη και στην υπονόμευση της αλήθειας, της ιστορίας, του ονόματος και της ταυτότητας μας

 

ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

την ΑΜΕΣΗ ΑΣΚΗΣΗ αποφασιστικού ΒΕΤΟ από την Ελληνική Κυβέρνηση, στις προσπάθειες ένταξης των Σκοπίων στην Ε.Ε., κατά την Σύνοδο Κορυφής της 15ης -16ης Δεκεμβρίου 2005, ακόμη και εάν τα Σκόπια χρησιμοποιήσουν ως κάλυμμα το όνομα FΎROM, που περιέχει επίσης τον όρο «Μακεδονία», πράγμα απαράδεκτο και απορριπτέο, όπως απαιτούμε και τη διενέργεια ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εκ μέρους του κυρίαρχου ελληνικού λαού

 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

 

την άμεση συγκρότηση ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, που θα εκπροσωπεί δυναμικά και ασυμβίβαστα 3,5 εκατομμύρια γνησίων Μακεδόνων της Ελλάδος και της Οικουμένης, όπως και όλους τους Έλληνες συμπατριώτες μας

 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ

 

ότι ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ καμία μυστική ή φανερή διαπραγμάτευση για το όνομα, που είναι η ταυτότητα μας! ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!

 

ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ

 

την Κυβέρνηση μας και όλο τον πολιτικό, πνευματικό και επιστημονικό κόσμο, την Εκκλησία μας, τους Έλληνες και Φιλέλληνες, τους πολίτες, τους φορείς, συλλόγους και οργανώσεις, τις καρδιές των Μακεδόνων, σε ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ, για τη διεξαγωγή εάν και όταν χρειαστεί, ΑΜΕΣΩΝ ΠΑΛΛΑΪΚΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ, στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο, βάση της αμετακίνητης απόφασης των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον τότε αείμνηστο Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Απρίλιο του 1992, ότι δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ κράτος που θα εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγά του!

 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ

«ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»

Υποστράτηγος ε.α. Παντελής Χατζηχαρίσης

 

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Πρόεδρος Γεώργιος Τζούλης

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΩΝ

«ΜΑΚΕΔΝΟΣ

Πρόεδρος Δημήτρης Αλεξάνδρου

 

 

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Πρόεδρος Αριστοτέλης Βρίτσιος

 

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Κωνσταντίνος Κάλφας

 

 

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Πρόεδρος Πάνος Σπηλιάκος

 

 

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Πρόεδρος Δημήτρης Μηνάς

 

 

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΝΑΔΑ

Εκπρόσωπος Νίνα Γκατζούλη, Αντιπρόεδρος Παμμακεδονικής ΗΠΑ

 

 

Καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου,

Ευρωπαϊκού Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων Α.Π.Θ.

Δ. Σ. Κωνσταντόπουλος

Ιδρυτής Ινστιτούτου Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου Θεσσαλονίκης

 

 

Ινστιτούτο Διαβαλκανικών Σχέσεων (Π.Θ.)

Αντιπρόεδρος Σταυρίδης – Χρυσοβέργης Πελάγιος,

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω & Συμβουλίου Επικρατείας Μ.Α., Διεθνολόγος»

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

MACEDONIAN

WORLD COUNCIL

ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

   Η πρωτοφανής, άμεση και στρατηγική κινητοποίηση του Παγκόσμιου Μακεδονικού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΜΑ ΚΑΝΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ, δημιούργησε ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ και ΑΝΟΙΞΕ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, αποδεικνύοντας πως όλα μπορούμε να τα πετύχουμε μόνοι μας, μονάχα με τη βοήθεια του Θεού, αρκεί να θέλουμε και να ενωθούμε!

 

   «Εδώ και 14 χρόνια είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τόσο σημαντικό» επεσήμανε ο Πρόεδρος των Παμμακεδονικών Αυστραλίας υπογραμμίζοντας πόσο τεράστιο είναι το βήμα που έγινε και ανατρέπει τους σχεδιασμούς πολλών κέντρων, που θεωρούσαν τους Έλληνες της Μακεδονίας αδύναμους, ελεγχόμενους, πεθαμένους!..

 

   Και ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα της 1ης Παμμακεδονικής, Παγκόσμιας Συνδιασκέψεως της Θεσσαλονίκης, εκτός από την απόφαση για παλλαϊκά ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ, ήταν η απόφαση για τη δημιουργία και συγκρότηση

 

ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ!

 

   Πρόκειται για ένα κατ΄ αρχήν Συντονιστικό Όργανο του Ελλαδικού και Παγκόσμιου Μακεδονικού Ελληνισμού, για το στρατηγικό σχεδιασμό, την μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας και την ταυτόχρονη και δυναμική δράση, που θα ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ 3.500.000 (3,5 εκατ.) Μακεδόνες του Κόσμου!!!

 

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ;

 

 Αρκεί να είναι κανείς Έλληνας, συνειδητός Χριστιανός Ορθόδοξος, υπερκομματικός, έντιμος, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ, με αγάπη στην Ιστορία της Μακεδονίας και σεβασμό στη Δημοκρατία, ή Επιχειρηματίας, ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΦΟΡΕΑΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΙΔΡΥΜΑ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ κλπ. από ολόκληρο τον κόσμο που εμφορείται από τις παραπάνω αρχές!

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ;

 

   Κατ΄ αρχήν μπορεί να συμμετέχει στα ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ, τις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ, και τις ΔΡΑΣΕΙΣ ή ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ κ.α. που θα αποφασιστούν και στη συνέχεια, ανάλογα και με την προσφορά του να συμμετέχει ως ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, στις ιστορικές αποφάσεις του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ!!!

 

ΕΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ*, παρακαλούμε να συμπληρώσετε την φόρμα ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, πατώντας ΕΔΩ

 

  *Διαβάστε πρώτα το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του Βελλιδείου ΕΔΩ

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΑΠΟΛΥΤΟΣ  ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ

ΣΟΚ ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

 

   ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΟΚ προκλήθηκε σε πολλές ξένες Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, από την αιφνιδιαστική παγκόσμια κινητοποίηση του ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ενώ ζητήθηκε όπως μάθαμε η πλήρη μετάφραση της Εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που προέβαλε πρωτοσέλιδα το ΝΕΟ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΟΧΙ και το ΨΗΦΙΣΜΑ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ, σε πολλές ξένες γλώσσες!!! ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!

 

    Η όλη προετοιμασία έγινε εμπιστευτικά τόσο, ώστε και αυτή η Ελλαδική Κυβέρνηση έμεινε με ανοικτό το στόμα και προσπάθησε με κάθε τρόπο να απαλύνει ανεπιτυχώς και τη συμμετοχή και το αποτέλεσμα και τις εντυπώσεις!!!

 

   Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ μεταδόθηκε από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, τα Ελλαδικά και Ομογενειακά Πρακτορεία Ειδήσεων και συμπεριλήφθηκε σε όλο τον Ομογενειακό γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, ο οποίος προέβαλε το γεγονός στο σύνολό του, ενώ μεταδόθηκε ολόκληρο από τον Τηλεοπτικό Σταθμό 4ε!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

επί Αυστριακής Προεδρίας

ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ

ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΤΡΟΦΕΣ

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης!!!

 

   Τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Βάλτερ Σβίμερ, προσέλαβαν τα Σκόπια ως Σύμβουλο του αυτοαποκαλούμενου «Μακεδόνα» Πρωθυπουργού Βλάντο Μπούτσκοφσκι, για την προώθηση των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένταξης και την προώθηση των οικονομικών συμφερόντων τους στον αυστριακό επιχειρηματικό κόσμο, τη στιγμή που η Αυστρία ασκεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!

 

   Εν τω μεταξύ   καθήκοντα Συμβούλου στην Κυβέρνηση Μπούτσκοφσκι ασκεί από πέρυσι και ο πρώην Υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Τέο Βάιγκελ!!!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ  ΚΑΙ  ΣΚΟΠΙΑ

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΜΑ

   Μετά τις επιφυλάξεις της Γαλλίας και την καταιγιστική καταψήφιση του Προϋπολογισμού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τώρα και η Νομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφαίνεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να διευρυνθεί περαιτέρω, μέχρις ότου τεθεί σε ισχύ ένα ολοκληρωμένο Σύνταγμα για τα 25 κράτη-μέλη!

   Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Σημερινή της Κύπρου, σε μια μη δεσμευτική πάντως απόφαση που εξέδωσαν τα μέλη της Νομικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρεται πως μετά την προσχώρηση της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας το 2007 ή το 2008, η Ε.Ε. θα πρέπει να κλείσει τις πόρτες, μέχρι τη συνταγματική διευθέτηση!!! Και αυτό, με βάση τη Συνθήκη της Νίκαιας, η οποία δεν παρέχει νομική βάση για μεγαλύτερη διεύρυνση.
   Αυτό πρακτικά σημαίνει πως πιθανόν θα εμποδιστεί η ένταξη της Κροατίας, της Τουρκίας και των Σκοπίων, τα οποία θα επιδιώξουν με αμερικανικο-βρετανικές πιέσεις να ενταχθούν ΑΜΕΣΑ (και με πρόσχημα πολιτικών λόγων = αποφυγή εσωτερικών αναταραχών).

   Γι’ αυτό ακριβώς θα πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ προς όλες τις κατευθύνσεις και ιδίως προς την Ελλαδική Κυβέρνηση, επειδή θα επιχειρηθεί γρήγορο και αιφνιδιαστικό κλείσιμο του Σκοπιανικού! Ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο αλλαγής του Έλληνα ΥΠΕΞ… με ότι αυτό συνεπάγεται…

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ

ΑΜΕΣΑ ΠΑΛΛΑΪΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

και οι μηχανές είναι και παραμένουν αναμμένες!!!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ

«ΑΡΜΟΣΤΗ» ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΤΑΛΑΤιού

ΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

 

Έντονα καταδικάστηκε στην Κύπρο η προκλητική απόφαση του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών Τζακ Στρο να πραγματοποιήσει την επίσκεψή στην υπό ξένη στρατιωτική κατοχή περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας  και παρά την αντίθεση της νόμιμης Κυπριακής Kυβέρνησης, να συναντηθεί με τον κατοχικό ηγέτη, στο αποκαλούμενο «προεδρικό μέγαρο» του Αττίλα!!!

 

   Ο Τόνυ Μπλερ - η σύζυγος του οποίου εμπλέκεται σε πρωτοφανή υπόθεση υπεράσπισης αγοραπωλησιών ακινήτων σε υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή ευρωπαϊκό έδαφος - επιδιώκει αναβάθμιση του κατοχικού καθεστώτος όπως έχει ανοιχτά φανεί από την ανεπανάληπτη εμμονή στο αμερικανοβρετανικό Σχέδιο Κόφι Αννάν


   Βεβαίως η Λευκωσία δεν είναι Αθήνα… Ο ήρως Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι δεν θα συναντηθεί με τον Τζακ Στρο, πράγμα που έχει ενοχλήσει σφόδρα τους δημιουργούς μιας ακόμη αγγλικής αγχόνης!


   Ο μίστερ Στρο σύμφωνα με το πρόγραμμα φτάνει στην Κύπρο το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου και το απόγευμα της επομένης θα πεταχτεί στα κατεχόμενα για να δει τον Ταλάτ όχι σε ξενοδοχείο, αλλά στο λεγόμενο «Προεδρικό Μέγαρο» της κατοχικής Κυβέρνησης του Ψευδοκράτους του Αττίλα(!!!) θέλοντας να κάνουν τον Ταλάτιού, νέο «ΑΡΜΟΣΤΗ» της Βρετανικής Αποικιοκρατίας, αφού από τη μια οι Βάσεις και από την άλλη η σπουδαία ενεργειακή θέση και μεγάλος «πλούτος» σε οικόπεδα, ακίνητα, ξενοδοχεία, μαρίνες, ξενοδοχεία, τουρισμό, σε τιμές «κλεφτρονίων» είναι πειρασμός δυνατός σαν το ΜπιγκΜπεν!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

«ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ» ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

«ΑΙΡΕΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ» ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

   «Ανακριβή και ψευδής» χαρακτηρίζει η Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων τον ισχυρισμό της εταιρείας των Μαρτύρων του Ιεχωβά, στο περιοδικό “Σκοπιά” (15/12/2005), σύμφωνα με τον οποίο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τούς θεωρεί αναγνωρισμένη Θρησκεία…

  Η Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων επισημαίνει συγκεκριμένα  ότι «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με απόφαση που έλαβε στις 6/11/2001, επικυρώνει απόφαση της Γαλλικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία οι Μάρτυρες του Ιεχωβά όχι μόνο
ως θρησκεία δεν αναγνωρίζονται στη Γαλλία, αλλά θεωρούνται “αίρεση επικίνδυνη”.

 

   Σύμφωνα με την ίδια απόφαση δεν τους παραχωρείται άδεια λειτουργίας ευκτήριου οίκου, φορολογούνται 108% επί των εισοδημάτων τους και δεν έχουν καμία φορολογική απαλλαγή.

 

   Τέλος – συνεχίζει η σχετική ανακοίνωση - στην Γαλλία κατασχέθηκαν τα έντυπά τους, ενώ αμφισβητείται το δικαίωμα σ’ αυτούς της γονικής εξουσίας τέκνου και η διδασκαλία στα σχολεία»!!!

 

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΘΕΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

(ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ)

  Εμείς σημειώνουμε απλά για την τάξη και τον μέγα κόπο των Αγίων Πατέρων μας στους αιώνες, πως οι αυτοαποκαλούμενοι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» που εκπορεύονται από το Μπρούκλιν, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΩΣ ΘΕΟ ΤΟΝ  ΧΡΙΣΤΟ, αλλά σαν (ήμαρτον Κύριε) κτίσμα, κάτι σαν άγγελο…

   Αρνούνται δηλαδή το ΘΕΟ όπως ο Άρειος!

 

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΧΙΛΙΕΤΗ ΕΠΙΓΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

(ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ)

   Μια ακόμη από τις τρομερές  πλάνες τους είναι η δήθεν αναμονή επίγειας βασιλείας του ψευδοχριστού (δηλαδή του Αντί του Χριστού ερχόμενου, δηλαδή του Αντιχρίστου)!!!

 

  Έχουν υποχρέωση να γυρίζουν τις γειτονιές, τα σπίτια , τις αγορές και να «μαρτυρούν», δηλαδή να «ομολογούν» τη φοβερότερη και  χειρότερη πλάνη όλων των εποχών! ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΩΣ ΘΕΟΥ!!!

 

Κύριε ημών Ιησού Χριστέ ελέησέ τους

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

www.noiazomai.net

 

www.noiazomai.net

 

Σύνταξη ύλης

noiazomai@gmail.com

 

Επικοινωνία

noiazomai@gmail.com

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ & ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!

ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

   Ιστορική, αιφνιδιαστική και αποφασιστική κίνηση-ματ του Παγκόσμιου Μακεδονικού Ελληνισμού, με καταλυτικές επιδράσεις στις ερχόμενες εξελίξεις, μεγάλο ελλαδικό, βαλκανικό και διεθνή αντίκτυπο, έλαβε χώρα στις 9 Δεκεμβρίου 2005 μ.Χ. στην Πρωτεύουσα του Μακεδονίας, την αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκη, κόβοντας την ανάσα πολλών «κέντρων» εξουσίας, που δεν κατάφεραν να προβλέψουν και να εμποδίσουν το Μακεδόνα γίγαντα που σηκώθηκε όρθιος!!!

 

ΞΑΝΑΛΑΜΠΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ

   Εκπροσωπώντας 3,5 περίπου εκατομμύρια Μακεδόνες από την Ελλάδα και την Ομογένεια, φορείς, προσωπικότητες και οργανώσεις των Μακεδόνων & Παμμακεδόνων, έκαναν τον Ήλιο της Βεργίνας να ξαναλάμψει στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο μετά από χρόνια πολιτικής μεμψιμοιρίας και κομματικών υποχωρήσεων και υπονομεύσεων,  δίνοντας το πιο βροντερό παρών στην εκστρατεία κατά της πλαστογραφίας και των υποστηρικτών της και κατά των υποσκαπτών της αλήθειας απ΄ όπου και αν προέρχονται, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στη Μακεδονία και ολόκληρο τον Παγκόσμιο Ελληνισμό, που είδε πλέον στην πράξη πως μόνο με αποφασιστικές, εθνικές κινήσεις, μακριά από κάθε κομματική εξάρτηση και ιδιοτέλεια, μπορεί να κερδίσει το Έθνος και ο Ελληνισμός!

 

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!

   Μια τέτοια σημαντική κίνηση σχεδιάστηκε και οργανώθηκε για πρώτη φορά, φέρνοντας σε άμεση, ζωντανή επαφή τον εσωτερικό και εξωτερικό Μακεδονικό Ελληνισμό, δημιουργώντας μια εξαιρετικά πολύτιμη γέφυρα συνεργασίας και συντονισμού, καταφέρνοντας με τη βοήθεια του Θεού πρωτοφανή στα νεοελληνικά χρονικά πράγματα!

   Αξίζει να σημειωθεί πως και μόνο η δημοσιοποίηση της εντυπωσιακής κινητοποίησης και Εκδήλωσης, που έγινε με Συνέντευξη Τύπου στο Ηλέκτρα Παλλάς, έθεσε σε αντίστοιχη κίνηση τους αδρανοποιημένους  μηχανισμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα μια μόλις ημέρα πριν την Εκδήλωση στο Βελλίδειο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και να καταθέσει παρόμοιο με το εξαγγελλόμενο Ψήφισμα για ΒΕΤΟ και Δημοψήφισμα, πράγμα που είναι βέβαια προς έπαινο!

 

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ

 Όλα ξεκίνησαν από την πρωτοβουλία του Νοιάζομαι, που ζήτησε εν όψει των εξελίξεων με την επιχειρούμενη ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε., να γίνει Πανεθνικό Συμβούλιο όλων των Μακεδόνων στη Θεσσαλονίκη και να παρθούν αποφάσεις και να χαραχτούν στρατηγικές προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε να είναι ομαδική, ταυτόχρονη και πιο αποτελεσματική η δράση όλων των Μακεδονικών & Παμμακεδονικών Οργανώσεων στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο!

 

ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ: ΓΡΟΘΙΑ 3.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

ΠΡΟΚΛΗΣΗ

ΤΟΝΙ ΜΠΛΕΡ

«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ) ΟΡΑΜΑΤΟΣ»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ:   Την ώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός προσπαθούσε να …εξηγήσει από τις Βρυξέλλες τα ξημερώματα του Σαββάτου 17-12-2005 ότι η Ελληνική Κυβέρνηση συναίνεσε να λάβουν επίσημα πλέον τα Σκόπια το καθεστώς της υποψήφιας για ένταξη χώρας στην Ε.Ε. τονίζοντας ότι τάχα εξασφάλισε τα Σκόπια να λέγονται FYROM, ο Προεδρεύων Βρετανός Πρωθυπουργός Τόνυ Μπλέρ αποκαλούσε στη δική του Συνέντευξη Τύπου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» τα Σκόπια και προσέθετε σε μια πρωτοφανή πρόκληση «η Μακεδονία είναι ένα σημαντικό μέρος του (Ευρωπαϊκού) οράματος»!!!

   Και δυστυχώς αυτή η πρωτοφανή πρόκληση του Προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής, έμεινε αναπάντητη από την Ελληνική Κυβέρνηση, που τη στιγμή του «θριάμβου» των 20 δις €, ξέχασε να υπολογίσει τη μοναδική αξία της αξιοπρέπειας και της Ιστορίας!

 

***

ΕΛΙΓΜΟΣ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΝΕΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΙΜΙΤΣ

   Μετά το δυναμικό και αμετακίνητο ΟΧΙ του Παγκόσμιου Μακεδονικού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη - που παρά την υποχώρηση της Κυβέρνησης στις Βρυξέλλες ταρακούνησε την Ευρώπη - ο Πρόεδρος των Σκοπίων Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, στην ετήσια ομιλία του στη Βουλή, παρέμεινε ανυποχώρητος μεν στο ζήτημα του ονόματος, αλλά επεχείρησε ελιγμό, προκειμένου να παρασύρει σε συμφωνία την Αθήνα, προτού πάρει μη αντιστρέψιμες διαστάσεις το ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ του Παγκόσμιου Ελληνισμού - που χάρη στο Νοιάζομαι αποφασίστηκε - και εν όψει νέας πρότασης Νίμιτς, η οποία φέρεται να «επιτρέπει» τη χρήση του ονόματός μας και από …εμάς, για να την «καταπιούμε»…

   Συγκεκριμένα ο Τσερβένκοσφκι είπε κατά λέξη:

«Να επισημάνω για μία ακόμη φορά ότι βασικός μας προσανατολισμός είναι η διατήρηση του συνταγματικού ονόματος της χώρας μας, τόσο για εσωτερική όσο και για διεθνή χρήση. Στο πλαίσιο αυτό δεν διεκδικούμε το αποκλειστικό δικαίωμα του όρου Μακεδονία, ούτε από γεωγραφικής ούτε από ιστορικής άποψης. »

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ

 

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ

  Την πρόταση του Νοιάζομαι αγκάλιασε αμέσως ο ασυμβίβαστος Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων υποστράτηγος ε.α. Παντελής Χατζηχαρίσης και επίσης ο δραστήριος και διεθνώς  αγαπητός Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρίας Πανελλήνων «Μακεδνός» κ. Δημήτρης Αλεξάνδρου, ενώ ταυτόχρονα με ενθουσιασμό έγινε αποδεκτή η πρόταση από τον αλύγιστο Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αυστραλίας κ. Δημήτρη Μηνά, τον ενεργητικό Πρόεδρο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ κ. Πάνο Σπηλιάκο, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων κ. Γ. Τζούλη, τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Αριστοτέλης Α. Βρίτσιο, ενώ με μεγάλη χαρά προσχώρησαν άμεσα και στήριξαν υλικά, ηθικά, νομικά και καθοριστικά την προσπάθεια ο γνωστός στο εξωτερικό Καθηγητής του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Σχέσεων Δημήτριος Σ. Κωνσταντόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων Θεσσαλονίκης γνωστός Δικηγόρος και Διεθνολόγος Πελάγιος Σταυρίδης Χρυσοβέργης!

   Επίσης υποστήριξαν αμέσως την ιστορική προσπάθεια η Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης δια του Προέδρου της Αρχιμανδρίτου Παντελεήμωνος Τσορμπατζόγλου, καθώς και η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά, δια του Προέδρου της Μπάμπη Μουτουσίδη και του Αντιπροέδρου Δημήτρη Γιανντσούλη!

   Οι δύο παραπάνω Παμμακεδονικές εκπροσωπήθηκαν στην Παμμακεδονική Συνδιάσκεψη της Θεσσαλονίκης από τη δραστήρια Αντιπρόεδρο της Παμμακεδονικής ΗΠΑ Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Νίνα Γκατζούλη!

 

Η ΕΘΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ

   Παράλληλα, υπήρξαν επαφές με τον Παναγιώτατο  Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, που από την πρώτη στιγμή αποδέχθηκε να αναλάβει τον κεντρικό και βασικό  ρόλο, που άλλωστε ανέκαθεν διαδραματίζει η Εκκλησία στα Εθνικά Θέματα και κύρια στην υπεράσπιση της Μακεδονίας. Ενδεικτικό της μεγάλης εθνικής ψυχής που κρύβει μέσα του ο ευαίσθητος και φιλόπατρης Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, είναι τα λόγια που είπε στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, όταν του προτάθηκε να θέσει υπό την αιγίδα και τις ευλογίες του την όλη Παγκόσμια Μακεδονική Συνδιάσκεψη στη Θεσσαλονίκη:

 

   «Έχω αποφασίσει όσο ζήσω να φαίνομαι  χρήσιμος»!!!

   Ο μεγάλος Ιεράρχης της Θράκης και της Μακεδονίας, με τη φωτεινή προσωπικότητα και την ασυμβίβαστη πίστη του, περιέβαλε με κύρος και δυναμική τη Συνδιάσκεψη της Θεσσαλονίκης και συνέβαλε τα μέγιστα στην πραγματοποίησή της, ενώ η κύρια ομιλία του υπήρξε εθνικός σηματοδότης που καταγράφηκε στην Ιστορία και θα καθοδηγεί διαρκώς τους Μακεδόνες και όλους τους Ορθόδοξους Έλληνες, τώρα και για πάντα!

 

Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ!

 Στη μεγάλη αυτή πανεθνική προσπάθεια που για πρώτη φορά στην Ιστορία επιχειρήθηκε, υπήρξαν στιγμές που φαινόταν τα πράγματα να κολλούν! Και τότε – ακολουθώντας το παράδειγμα του Παύλου Μελά – έφτανε μια προσευχή στον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη, εκεί μπροστά στα άγια λείψανά του στη Θεσσαλονίκη και μια ακόμη ικεσία στον μακαριστό Μακεδονομάχο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κυρό Παντελεήμωνα Β΄ στο προαύλειο του Ιερού Ναού, για να ξεκολλήσουν θαυματουργικά! Αυτό συνέβη αρκετές φορές, έτσι που είναι απόλυτα βέβαιο πως ήταν θέλημα του Αγίου Δημητρίου να γίνει αυτή η Ιστορική Συνάντηση & Συνδιάσκεψη στη Θεσσαλονίκη και το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ (δείτε και σε άλλη στήλη)!!!

 

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

   Η πρωτοφανής Συνδιάσκεψη του Παγκόσμιου Μακεδονικού Ελληνισμού στη Θεσσαλονίκη που βροντοφώναξε το νέο μεγάλο «ΟΧΙ», έγινε πρωτοσέλιδο και μάλιστα κύριο θέμα στην εφημερίδα «Μακεδονία»!!!

   Το τιμόνι της Εφημερίδας «Μακεδονία» ανέλαβε ως Εκδότης ο μαχητικός Κώστας Ζουράρις, που έδωσε με αυτόν τον χαρακτηριστικό τρόπο, Μεγαλεξάνδρειο δείγμα γραφής!

 

1η  Διαδικτυακή Εφημερίδα  ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ αρχείο

 

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΟΙ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ

ΕΛΛΗΝΕΣ   ΤΗΣ   ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ!!!

από τον Μακεδόνα συγγραφέα των Καλάς Δημήτρη Αλεξάνδρου

   Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, ο Μακεδόνας Συγγραφέας των θρυλικών Καλάς που ζουν στα πρόβουνα των Ιμαλαΐων, ο συγγραφέας των Γκρεκάνων, των Ελλήνων της Κορσικής, του Έλτσε της Ισπανίας, των Χρυσοπλόων Μακεδόνων & Ηπειρωτών του Δούναβη, του Ελλήνων του Χαμιντιέ της Συρίας, της μαρτυρικής Ίμβρου και της Τενέδου, ο συγγραφέας των Ξεχασμένων Ελλήνων του Κόσμου, αγγίζει αυτή τη φορά με το αποκαλυπτικό του βιβλίο μια ακόμα συναρπαστική και άγνωστη Ιστορία, ενός λαού που πέρασε από τις μυλόπετρες των αιώνων και κατάφερε σφηνωμένος στη σημερινή Μολδαβία, να διατηρήσει την Ορθόδοξη Πίστη του παλεύοντας ολομόναχος ανάμεσα στα δύο μεγάλα θηρία του Τουρκισμού και του Κομμουνισμού! Αναγκάστηκε όμως να χάσει τη γλώσσα για να διατηρήσει την ψυχή και την Πίστη.

   Έχοντας πρόσφατα ανακηρύξει και κερδίσει την Πολιτική Αυτονομία του, γυρεύει τώρα εναγώνια την αληθινή εθνική ταυτότητά του, στριμωγμένος από το «φιλικό» αγκάλιασμα της Τουρκίας, που εκμεταλλευόμενη την τουρκική διάλεκτο των Γκαγκαούζων (απομεινάρι της μακραίωνης Οθωμανικής καταπίεσης) προσπαθεί να εκτουρκίσει τους Γκαγκαούζους προσφέροντας υποτροφίες και αμέτρητες θέσεις εργασίας στην Τουρκία, ώστε τελικά να δημιουργήσει τους «Τουρκο-ορθόδοξους» με σκοπό την οριστική άλωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου…

 

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

   Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, με την αποστολή του στη Γκαγκαουζία και την επαφή του με τους προβληματισμένους Γκαγκαούζους, έχτισε ένα στέρεο ακόμη ΕΘΝΙΚΟ ΓΙΟΦΥΡΙ, πετυχαίνοντας μια ιστορική επαφή, με αποκορύφωμα την παρουσία Υπουργού των Γκαγκαούζων  στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, ο οποίος συγκινήθηκε από την αγάπη και τη ζεστασιά της Ελλάδας!

 

ΓΛΥΚΑΝΑΝ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΟΙ ΨΑΛΜΟΙ ΤΩΝ ΕΥΣΕΒΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΩΝ

   Μεγάλη εντύπωση έκαναν ιδιαίτερα οι νεαροί Γκαγκαούζοι, που με ευσέβεια και εκπληκτικό χορωδιακό συντονισμό και απόδοση, γλύκαιναν τις ψυχές των θεατών ψάλλοντας το Άγιος ο Θεός και στα Ελληνικά, ανάμεσα σε ψαλμούς που ακούστηκαν σε διάφορες γλώσσες!!! (πατήστε στην εικόνα για να δείτε το βίντεο)

 

ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΩΝ

 

     Γκαγκαούζοι, δεν υπάρχουν όμως μόνο εκτός, αλλά και εντός Ελλάδος, όπως στην περιοχή του Νέας Ορεστιάδας και Τριγώνου του Έβρου, αλλά και στη Μακεδονία.

  Μάλιστα στα Χρυσοχώραφα Σερρών ο Πολιτιστικός Σύλλογος χορεύει τους χορούς των Γκαγκαούζων, όπως έκανε άλλωστε και στην εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία για την παρουσίαση του μοναδικού αυτού βιβλίου του Δημήτρη Αλεξάνδρου ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΟΙ, ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ερωδιός (προτείνεται).

 

 

***

 

ΜΕΣΩ ΒΟΥΛΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ

ΞΗΛΩΜΑ ΣΤΑΥΡΩΝ & ΕΙΚΟΝΩΝ    ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

   Την Πρόεδρο της Βουλής Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα επισκέφθηκαν στο γραφείο της κατά τον τελευταίο μήνα του παρελθόντος έτους 2005, ο βουλευτής Φώτης Κουβέλης εκ μέρους του Συνασπισμού και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Στέφανος Μάνος και Ανδρέας Ανδριανόπουλος -  ως φαίνεται και στην πιο πάνω χαριτωμένη φωτογραφία της Βουλής - προκειμένου να της επιδώσουν …ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ με θέμα: «ρύθμιση σχέσεων Πολιτείας και Εκκλησίας, θρησκευτικές ενώσεις και κατοχύρωση της θρησκευτικής ελευθερίας»…

 

   Την «Πρόταση Νόμου» δεν την ετοίμασαν οι ίδιοι. Υπήρξε προϊόν της λεγόμενης «Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» με Πρόεδρο τον Δημήτρη Χριστόπουλο, αντιπρόεδρο το Νίκο Αλιβιζάτο (Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου) και γενικό γραμματέα τον Γιάννη Κτιστάκι  (Δικηγόρο), οι οποίοι και την παρουσίασαν δημόσια το περασμένο Φθινόπωρο…

 

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

   Εν τω μεταξύ, με έντυπο κείμενο «ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ» απάντησε αμέσως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποκαλύπτοντας το ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ και ΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ, αφού όπως φαίνεται πρόκειται για Πρόταση-Διωγμό του Χριστού μέσα σε ένα κράτος και ένα Έθνος που όχι μόνο Εκείνος το προίκισε και το ανάστησε, αλλά και έχει το Σύμβολο Του, το Σταυρό του «Εν τούτω Νίκα» επάνω στη Σημαία του!

 

  Ιδού μερικά πολύ σημαντικά σημεία της απάντησης της Εκκλησίας:

…«Το Σύνταγμα μας – όπως και τα προηγούμενα δέκα Συντάγματα της Ελληνικής Πολιτείας – και γενικά η Ελληνική νομοθεσία, ορίζουν ξεκάθαρους και διακριτούς ρόλους για την Εκκλησία και την Πολιτεία. Το σύνθημα, επομένως, που χρόνια κάποιοι, με πολύ δηλητήριο, φανατισμό και πείσμα, κυκλοφορούν ανάμεσά μας, σε άλλους στόχους αποβλέπει. Στόχους που τελευταία ευτυχώς έχουν πλήρως αποκαλυφθεί, για τους πόλους με την δημόσια κατάθεση των διαφόρων προτάσεών τους. Πίσω από τον παραπλανητικό τίτλο του ... αιτήματος «Χωρισμός Εκκλησίας – Κράτους» να τι κρύβεται, όπως τα αποκαλύπτουν οι εν λόγω προτάσεις.


ΝΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΗΤΟΥΝ


• Απαιτούν με νομοθετική επιβολή τον υποχρεωτικό πολιτικό γάμο για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.


• Απαιτούν την καθαίρεση, με νόμο, όλων των θρησκευτικών συμβόλων και των εικόνων από όλους τους δημόσιους χώρους (τα σχολεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα πλοία, τα δικαστήρια, τα ιδρύματα, τα νοσοκομεία).


• Απαιτούν την κατάργηση, με νόμο, του μαθήματος των θρησκευτικών.


• Απαιτούν, με νόμο, την εξαφάνιση κάθε θρησκευτικότητας στις εθνικές μας εορτές (και βέβαια τις θρησκευτικές αργίες)

.
• Απαιτούν την εκδίωξη, με νόμο, των Ιερέων από τα Νοσοκομεία, τις φυλακές, και τους σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.


• Απαιτούν την υπονόμευση της βάπτισης των Ελληνοπαίδων, με νόμο, και την προπαγάνδισε της πολιτικής κηδείας.

[Σημ.: ακόμη κάποιοι τόλμησαν και μίλησαν για αλλαγή της εθνικής μας σημαίας επειδή φέρει το σημείο του σταυρού!]


   Αυτά είναι μερικά από τα «αιτήματα» (απαιτήσεις), που περιέχονται στις προτάσεις τους, που απρόσεκτα και χωρίς σύνεση δημόσια κατέθεσαν οι γνωστοί αντίπαλοι της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας, πιέζοντας τώρα την Βουλή να τα εγκρίνει, ερήμην του Ελληνικού Λαού.


   Η κατάθεση αυτών των προτάσεων τον περασμένο Νοέμβριο με το πιο πάνω περιεχόμενο για την δήθεν κατοχύρωση, της καλά, κατοχυρωμένης ήδη Συνταγματικά θρησκευτικής ελευθερίας, υποκρύπτει κάτω από τον παραπλανητικό αυτό τίτλο τα από μακρού σχέδια των «εκσυγχρονιστών» της ελληνικής κοινωνίας, που επέλεξαν να ταυτίσουν τον αναγκαίο, κατά τα άλλα, κοινωνικό εκσυγχρονισμό με την περιθωριοποίηση όχι μόνο της Εκκλησίας, αλλά και της ίδιας της Θρησκείας της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ….

 

……Οι προτάσεις – απαιτήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν αποβλέπουν στο «χωρισμό», αλλά στην ετσιθελική και βάναυση μετατροπή της Ελλάδος σε ΑΘΡΗΣΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ χωρίς βέβαια την έγκριση του Ελληνικού Λαού.

 

   Και επειδή καλά γνωρίζουν την αντίσταση των Ελλήνων και των Ελλήνων και ιδιαίτερα της νεολαίας μας, είναι βέβαιο ότι τον επόμενο χρόνο θα επιδιώξουν, με όλα τα άθλια μέσα και τις κάθε μορφής συκοφαντίες, να γκρεμίσουν την εμπιστοσύνη του Λαού προς την Εκκλησία και τον Κλήρο της, για να μπορέσουν να επιβάλλουν άνετα τις ορέξεις τους. Προετοιμαστείτε και οπλιστείτε με υπομονή. Νέο κύμα διασυρμού κατασκευάζεται σε βάρος του Κλήρου και της Ορθοδοξίας από τους νέους ... Διοκλητιανούς.» (σ.σ. οι υπογραμμίσεις δικές μας)

 

***

ΜΕ CD & ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!

 

  Παιδιά του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου της πόλης του Πολυκάστρου στην ακριτική Μακεδονία, ανέλαβαν με σκοπό την ενίσχυση της ανεγέρσεως του Ενοριακού Ναού της Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου, μια πρωτόγνωρη πρωτοβουλία: έφτιαξαν και κυκλοφορούν ήδη ένα τετραπλό CD με τίτλο «ΕΑΛΩ Η ΠΟΛΙΣ», ντυμένο με τα περίφημα και συγκινητικά έργα για την Άλωση του γνωστού ζωγράφου Γιάννη Νίκου!!!

   Στη μοναδική, γεμάτη φιλοτιμία, ψυχή και φιλομάθεια αυτή παραγωγή, τα παιδιά απαγγέλλουν εκλεγμένα χωρία από ιστορικά μυθιστορήματα και έργα γνωστών συγγραφέων και ιστορικών όπως του Κώστα Κυριαζή (Κωνσταντίνος Παλαιολόγος), ενώ η αφήγησή τους συνοδεύεται με κατάλληλη μουσική υπόκρουση (π.χ. Στ. Σπανουδάκης, Ευ. Ρεμπούτσικα κ.α.) και ειδικά ηχητι­κά εφέ που κάνουν πιο γλαφυρή και παραστατική τη διήγηση!

 

 

  Το πρώτο CD αποτελεί ένα ζωντανό οδοιπορικό στην πρωτεύουσα Κωνσταντινούπολη από την δημιουργία της μέχρι την Άλωσή της από τους Τούρκους το 1453. Στα υπόλοιπα τρία CD τα παιδιά διηγούνται με τη λύρα της αγνής ψυχής τους, τις τελευταίες τραγικές στιγμές της αυτοκρατορίας όπως τις κατέγραψαν γνωστοί λογοτέχνες και ιστορικοί!

  

   Η τόσο συγκινητική, σπουδαία και επαινετέα αυτή παραγωγή, για την οποία εργάσθηκαν περίπου 60 παιδιά του Πολυκάστρου, διατίθεται, σε καλαίσθητη συσκευασία, στη συμβολική τιμή των 25 Ευρώ (λιανική τιμή), ενώ για παραγγελία άνω των 5 τεμαχίων παρέχεται έκπτωση 30 %.

   Για πληροφορίες στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πολυκάστρου, τηλέφωνο επικοινωνίας 6975860817 (υπεύθ. Νικολαΐδου Μαρία).

 

***

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ ΤΟΥ ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ

Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

Από θαύμα σώθηκε η πετρόχτιστη εξωτερική τοιχοποιία, ηλικίας 200 ετών

 

    Συγκινητική είναι η μεγάλη προσπάθεια αναστήλωσης του ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Πρωτομάρτυρα Στεφάνου στην αρχοντική Αρναία της Χαλκιδικής, ο οποίος είχε καταστραφεί ολοσχερώς στο εσωτερικό του από φοβερή πυρκαγιά, η οποία βύθισε σε μεγάλο πένθος τους ευσεβείς Χριστιανούς και όλους εκείνους που συνέβη να έχουν κάποτε μπει μέσα στην εκπληκτική, γεμάτη από μνήμες και αφιερώματα Εκκλησία.

   Ο Ναός που χτίστηκε στα 1812, σε τόπο που ήταν μετόχι της Ι.Μ. Κωνσταμονίτου του Αγίου Όρους και είναι ο μεγαλύτερος στη Χαλκιδική, έζησε όλες τις δραματικές και χαρούμενες στιγμές του Ελληνισμού στην περιοχή, ενώ στον αυλόγυρό του κήρυξε νωρίτερα ο ίδιος ο Εθναπόστολος και Ισαπόστολος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, που προφήτεψε ότι «οι ποδιές του Χολομώντα θα ελευθερωθούν αναιμωτί», όπως πράγματι συνέβη 100 χρόνια μετά, κατά την απελευθέρωση της Μακεδονίας, με την νικηφόρο προέλαση του Ελληνικού Στρατού!

   Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2005 μ.Χ., μια τρομερή και αναπάντεχη πυρκαγιά, κυριολεκτικά κατέκαψε ολοσχερώς το πανέμορφο και τόσο κατανυκτικό εσωτερικό του Ιερού Ναού, με πανέμορφες παλαιές εικόνες και ένα ομοίωμα του Παναγίου Τάφου και το υπέροχο ξυλόγλυπτο και μεγαλοπρεπές τέμπλο, γεμίζοντας με βαρύ πόνο και δάκρυα τους κατοίκους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν όπως πάρα πολλοί ακόμα, πως δεν θα ξαναδούν εκείνη την ομορφιά!

 

   Όμως η μεγάλη παρηγοριά είναι ότι σαν από θαύμα έμεινε ανέπαφη όλη η εξωτερική, πανέμορφη τοιχοποιία του Ναού, που είναι με τέχνη χτισμένος από πέτρα, ενώ παρέμειναν όρθιες και οι εσωτερικές κολώνες, σαν να λένε «εμείς αντέξαμε, αντέξετε και εσείς και πάλι να φτιάξουμε ακόμα ομορφότερη την Εκκλησιά μας, να πάει πολλούς αιώνες ακόμη».

   Φέτος, στην εορτή του Πολιούχου της Αρναίας Αγίου Στεφάνου λίγο μετά τα Χριστούγεννα, σιωπηλοί και προσευχόμενοι ακολούθησαν όλοι την περιφορά της νέας εικόνας του Αγίου που έγινε ως αντίγραφο εκείνης που κάηκε, σαν μια νέα αρχή, μια νέα ελπίδα, ότι ο Άγιος που φύλαξε εξωτερικά το Ναό του, θα μεριμνήσει μαζί με τους απανταχού πιστούς να γίνει και πάλι η Εκκλησία του κόσμημα της Ορθοδοξίας!

   Για το σκοπό αυτό έχει ανοιχθεί Λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα, ώστε ο καθένας να μπορεί να καταθέσει τη δική του μικρή ή μεγάλη βοήθεια!

 

***

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΤΟΥΡΚΟΥ  ΥφπΕΞ ΣΤΟ BBC

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΥΜΙΩΝ

   Λίγο πριν τη συμπλήρωση 10 ετών από την τραγική νύχτα των Υμίων (Ίμια, Λιμνιά, Καρυδάκια) της 31ης Ιανουαρίου 1996, σε συνέντευξή του στον ανταποκριτή του BBC Άρη Χατζηστεφάνου ο τότε Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών Ονούρ Οϊμέν, αποκάλυψε την πρόθεση των Τούρκων να φύγουν οπωσδήποτε από τη βραχονησίδα…

 

ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ!

   «Η Τουρκία είχε ούτως η άλλως την πρόθεση να απομακρύνει τις δυνάμεις από τις βραχονησίδες Καρντάκ (Ίμια)» το βράδυ της κρίσης, τόνισε, δείχνοντας έτσι πόσο πολύ φοβήθηκαν μην ξεσπάσει πολεμικό επεισόδιο, έχοντας διαπράξει ήδη σωρεία στρατιωτικών λαθών, όπως την αποδεδειγμένη στρατιωτική, εχθρική ενέργεια της ΕΙΣΒΟΛΗΣ σε ΕΔΑΦΟΣ ΞΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ!!! Η Τουρκία δηλαδή τότε, έπαθε ό,τι και η αλεπού που μπήκε στο πηγάδι να πιει νερό και δεν μπορούσε πια να βγει μονάχη της… Η Άγκυρα είχε διαπράξει στρατιωτική ΕΙΣΒΟΛΗ και ΚΑΤΑΛΗΨΗ εδάφους ξένης χώρας, ΔΙΔΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΑΘΕΛΑ ΤΗΣ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ (ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΜΥΝΑΣ) στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που είχαν το στρατιωτικό πλεονέκτημα και τον πρώτο και καθοριστικό λόγο (πυρ)!

 

   «Τα Καρντάκ όπως γνωρίζετε είναι δίδυμες βραχονησίδες. Ο ελληνικός στρατός είχε καταλάβει τη μια βραχονησίδα και εμείς αποφασίσαμε να καταλάβουμε την άλλη. Επικοινώνησαν μαζί μας μέσω της Αμερικανικής κυβέρνησης - μέσω του κυρίου Χόλμπρουκ - και μας είπαν ότι είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν από τις βραχονησίδες. Οι Αμερικανοί μας διαβεβαίωσαν ότι οι Έλληνες θα αποχωρήσουν από τις βραχονησίδες εάν αποχωρούσαμε και εμείς. Αυτή ήταν ούτως η άλλως η πρόθεσή μας, οπότε αποδεχτήκαμε τη συμφωνία», ομολόγησε ο Οϊμέν!

 

ΟΧΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!

   Αναφερόμενος στην παρέμβαση της Ουάσιγκτον ο πρώην ΥφΥΠΕΞ εξήγησε στο BBC ότι ο κύριος Χόλμπρουκ του τηλεφώνησε αργά εκείνο το βράδυ και του είπε ότι στην άλλη άκρη της γραμμής πως ήταν ο κύριος Πάγκαλος. «Μιλήσαμε αρκετές φορές και τελικά οι Αμερικανοί μας ενημέρωσαν ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να απομακρύνει τις δυνάμεις της εάν απομακρυνθούν και οι τουρκικές δυνάμεις» λέει ο Οϊμέν και συνεχίζει: «Ενημέρωσα λοιπόν τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών και την κυβέρνηση. Στη συνέχεια είπα στον κύριο Χόλμπρουκ ότι είμαστε έτοιμοι να αποσύρουμε τις δυνάμεις μας εάν οι Έλληνες αποχωρήσουν πρώτοι. Έτσι έγιναν τα πράγματα»!!!

   Απαιτήθηκε δηλαδή πρώτα να φύγουν οι νοικοκύρηδες και μετά οι κλέφτες και όχι ταυτόχρονα πως ειπώθηκε τότε!  Δηλαδή κατά τον Οϊμέν ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ ελληνικό έδαφος, πράγμα που είναι ατιμωτικό και τρομακτικό, εάν έγινε έτσι και δυστυχώς δεν διαψεύστηκε μέχρι τώρα…

 

10 ΧΡΟΝΙΑ ΝΤΡΟΠΗΣ

   Συμπληρώνονται φέτος 10 χρόνια από εκείνη τη θλιβερή νύχτα που έκλαψε όλη η Ελλάδα από ντροπή και οργή! Που έκλαψαν μέσα στα μαχητικά τους οι πιλότοι, που έκλαψε η λεβεντιά και η αξιοπρέπεια ενός Έθνους το οποίο τσάκισε σε Μαραθώνα και Σαλαμίνα το μεγαλύτερο στρατό και στόλο όλων των εποχών! Που τσάκισε την αλαζονεία και τη βαρβαρότητα!

   Οι νεκροί ήρωες των Υμίων Υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, Υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και Αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, δεν πρόλαβαν να δακρύσουν! Δεν πρόλαβαν να μάθουν ότι  μαζέψαμε τη σημαία και φύγαμε από τον τόπο μας. Δεν πρόλαβαν να μάθουν γιατί έπεσαν…

    Το ελικόπτερο τους πετάει ακόμη… Περνά πάνω από νησίδες και βραχονησίδες, πάνω από ξωκλήσια και βράχους. Πάνω από γειτονιές γλάρων και φωλιές αετών! Πάνω από κοπάδια δελφινιών και βότσαλα ερημικών κι απότομων ακτών! Πάνω από τα Ύμια, την Καλόλιμνο, το Φαρμακονήσι, τη Ζουράφα, τους Καλογέρους, τα Χταπόδια, τα Χριστιανά! Πάνω από ρυτιδωμένα και τίμια μέτωπα ψαράδων και σφουγγαράδων! Πάνω από τσεμπερωμένες  μάνες και γαλάζιες αυλές! Και ρωτά:

 

ΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ;

 

***

ΙΛΙΑΔΟΡΩΜΕΗΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ

και η «Χωματερή των Αθηνών»

   Σε παρουσίαση των βιβλίων του (εκδ. Αρμός) που πραγματοποιήθηκε στο ανώι του Βιβλιοπωλείου ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ στη Θεσσαλονίκη - στα πλαίσια μιας νέας σειράς παρουσιάσεων Βορειοελλαδιτών κυρίως συγγραφέων που επιχειρεί με μεγάλη επιτυχία ο νέος, δραστήριος Μακεδόνας Διευθυντής του Βιβλιοπωλείου, το οποίο  συστεγάζεται με τους Η/Υ «Πλαίσιο» - ο γνωστός σε όλους Κώστας Ζουράρις, εμφανίστηκε ακμαίος, δυναμικός και ανυποχώρητος σε θεμελιώδη ζητήματα και αξίες της Ιλιαδορωμέηκης  - όπως την ονομάζει -  Παράδοσής μας!

   Επί δύο σχεδόν ώρες (!!!) καθήλωσε το ακροατήριο, που άκουγε πότε ένα χείμαρρο να τρέχει, πότε έναν ποιητή να μιλά, πότε έναν έλλογο καβαλάρη να καλπάζει, πότε έναν Ορθόδοξο υμνωδό να ψάλει!!!

   Ανάμεσα στα άλλα ο Κώστας Ζουράρις, ο νέος εκδότης της ιστορικής Εφημερίδος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στη Θεσσαλονίκη:

Χαρακτήρισε «υφολόγο, στυλίστα της Γλώσσας μας τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό» αν και ήταν Σύρος με ελληνική παιδεία!

Τόνισε πως «οι Έλληνες οφείλουν να είναι αντιγραφείς των αρχετύπων, των μεγάλων έργων» όπως «η Ιλιάδα, που σαν την μαντινάδα της Κρήτης διασώθηκε προφορικά»!

Σημείωσε πως «το 78% των λέξεων που χρησιμοποιούμε σήμερα είναι λέξεις της Ιλιάδας»!!!!

Χαρακτήρισε το διοικητικό κέντρο του κράτους «Χωματερή των Αθηνών» και «Ψευδοκράτος των Αθηνών», ενώ είπε πως «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πολύ σοβαρότερο κράτος» από το Ελλαδικό!..

Διατύπωσε το συμπέρασμα πως «οι Πόντιοι δεν ηττώνται ποτέ! Κι όταν ηττώνται δεν καταλαβαίνουν ότι ηττήθηκαν! Είναι φοβερό»!

Αναφέρθηκε σε στίχους του Σεφέρη που δείχνουν την κατάντια μας: «μουρμουρίζοντας σπασμένες σκέψεις από ξένες γλώσσες»

Χαρακτήρισε «επιστημονική απόδειξη πως είμαστε πραγματικοί Έλληνες» το γεγονός πως πάντα κάνουμε τα πάντα την τελευταία στιγμή!

Είπε ότι «η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι το χειρότερο πολίτευμα, αλλά δεν υπάρχει άλλο καλύτερο»

Όρισε τον Κομμουνισμό ως «αίρεση του Δυτικού Χριστιανισμού»

Τόνισε πως «όλος ο Ελληνικός Πολιτισμός στηρίζεται στο ΙΣΩΣ», στο «περίπου»…

Ομολόγησε πως αποδέχεται αυτό που γράφει ο Άγιος Μάξιμος, ότι δηλαδή «ο κάθε άνθρωπος, ακόμα και ο χειρότερος, έχει μέσα του και κάτι καλό». «Ακόμα και ο Σημίτης πρέπει δηλαδή να είχε κάτι καλό, πράγμα που αν το σκεφτόμουνα προηγουμένως θα γερνούσα 20.000 χρόνια!» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «το μήνυμα από όλα αυτά είναι η ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ

Σημείωσε πως όλα γίνονται από τα αρχαία χρόνια «δια αργύριον και δύναμιν» όπως περιγράφει ο Θουκυδίδης!

Υπογράμμισε πως «κανένα βλέμμα δεν είναι τόσο ελεύθερο όσο της άγριας κατσίκας στην Κρήτη, εάν την καταφέρεις ύστερα από πολλά να σου αφήσει να κοιτάξεις μέσα από τη χαραμάδα των ματιών της» μετά από μέρες επάνω στα βουνά και τα βράχια! «Το αγριοκάτσικο έχει το βλέμμα της Ελευθερίας»!

Τόνισε πως «το αυθαίρετο (=διαλέγω, διακρίνω, καταστρέφω) είναι ο ορισμός του Έλληνα!» Και «όσο είμαστε Έλληνες θα έχουμε αυθαίρετα»!!!

Υπογράμμισε επίσης τον απέραντο θαυμασμό του για τη μοναδική φράση «Χαίρε αυλή λογικών προβάτων» από τους Χαιρετισμούς προς την Θεοτόκο, εμμένοντας και αναλύοντας με ανεξάντλητο λόγο!

Ακόμη, σηκώθηκε ο ίδιος όρθιος και ζωντάνεψε σε ένα δυνατό δικό του, αυθόρμητο μονόπρακτο, την εξαιρετική και συγκινητική σκηνή της Ιλιάδας, κατά την οποία «αφού ο Αχιλλέας είχε σύρει με το άρμα του τον νεκρό Έκτορα γύρω από το κάστρο της Τροίας για να τον κάνει άσχημο (α- σχήμα), να τον νικήσει και στην ομορφιά του, έρχεται μετέπειτα ο Πρίαμος για να ζητήσει το σώμα του παιδιού του. Και τότε ο μέγας Αχιλλέας, αυτός που έσυρε με τέτοιον τρόπο τον Έκτορα, αυτός αγκαλιάζεται και κλαίει μαζί με τον πατέρα του εχθρού του!!! Και τότε κάνει κάτι μοναδικό! Σηκώνεται ίδιος, αν και Βασιλιάς και σκύβει (αναπαριστά ο Κώστας Ζουράρις επακριβώς τη σκηνή εδώ) και σηκώνει στα χέρια του το άψυχο κορμί του Έκτορα, ταπεινώνεται καθώς σκύβει και το βάζει πού; Πάνω στο ίδιο το κρεβάτι του!!! Και φωνάζει Τρωαδίτισσες αιχμάλωτες να τον μυρώσουν, τον δικό τους!» Να τι είναι ο Ελληνισμός!..

Τέλος, ο Κώστας Ζουράρις, ανέφερε τι πρόβλημα συνάντησε διδάσκοντας σε διάφορα Σχολεία που τον καλούν, με μαθήματα που δεν περνούν στα παιδιά χάρη και στο λαθεμένο τρόπο. «Μια τέτοια φορά, διηγήθηκε, που μπήκα σε μια τάξη, στη Β΄ Λυκείου, δεν μπορούσαν να πάρουν τίποτα τα παιδιά από το μάθημα.  Άλλος χάζευε, άλλος βαριόταν, άλλος προσπαθούσε και δεν καταλάβαινε, οπόταν αναρωτιόμουν τι να κάνω. Ρωτάω τότε αν υπάρχει καμιά Ελένη στην τάξη. Πετάγονται δύο. Σηκώνω τη μια επάνω στον πίνακα. Τι θα πει Ελένη τη ρωτώ, ενώ οι Καθηγητές που ήταν εκεί έμειναν εμβρόντητοι. Ελένη με δασεία! Από πού βγαίνει; Από το ελώ με δασεία, που σημαίνει, κυριεύω, καταστρέφω! Άρα Ελένη θα πεί “η καταστροφεύς των ανδρών”!!! Ε, μέσα σε δυο λεπτά στο διάλειμμα τριακόσιοι μαθητές του σχολείου είχαν μάθει αμέσως την ετυμολογία του ονόματος Ελένη!.. Με αυτόν τον τρόπο!.. Και η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ πρέπει να μπει στα Σχολεία»!

 

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 15-16-17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΓΚΑΦΑΣ

ΕΥΡΩΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΒΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

 

   ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Με μια χρυσή σφραγίδα στο πλαστό διαβατήριό τους τα Σκόπια βγήκαν μοναδικά κερδισμένα από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, αφού πήραν, σε δρόμο άνευ εμποδίων, το επίσημο καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρας!!!

   Το τραγικό είναι ότι την πολύτιμη για τους πλαστογράφους αυτή ευρωπαϊκή σφραγίδα την έβαλε, την πάτησε, το ελληνικό χέρι του Έλληνα Πρωθυπουργού!!!

   Παρά το Παγκόσμιο, Παμμακεδονικό ΨΗΦΙΣΜΑ-ΒΕΤΟ που με πρωτοβουλία του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, υπό την αιγίδα του γενναιοτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και με τη συμμετοχή Μακεδονικών & Παμμακεδονικών Φορέων, Οργανώσεων και Συλλόγων αποφασίστηκε ομόφωνα στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης, παρά την προσωπική και δημόσια έκκληση του Παναγιωτάτου, παρά το ΨΗΦΙΣΜΑ-ΒΕΤΟ του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Κυβέρνηση επέδειξε πρωτοφανή κώφωση και τύφλωση, πρωτοφανή αντιδημοκρατικότητα και περιφρόνηση προς 3.500.000 Μακεδόνες του Κόσμου και φάνηκε να υιοθετεί την προτροπή του Νίκολας Μπερνς που σχετικά πρόσφατα είχε δηλώσει από τα Σκόπια πως «θα ήταν ντροπή η Ελλάδα να βάλει ΒΕΤΟ στη “Μακεδονία”» όπως την είχε αποκαλέσει…

 

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ…

  Τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου ανάμεσα στα άλλα και για τους «χειρισμούς» στο θέμα των Σκοπίων επισημαίνοντας πως η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των Σκοπίων και γι΄ αυτό συμφώνησε στις Βρυξέλλες να τους δοθεί το καθεστώς της υποψηφίας για ένταξη στην ΕΕ χώρας!!!

   Πρόσθεσε ακόμα ότι η ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξή τους στην ΕΕ θα προσδιορισθεί στο μέλλον, ενώ για το θέμα του ονόματος σημείωσε πως η Ελλάδα εξασφάλισε ότι η συνεργασία της χώρας αυτής για την εξεύρεση μιας αμοιβαίως αποδεκτής λύσης θα αποτελεί πλέον υποχρέωση της ΠΓΔΜ έναντι της ΕΕ, και μάλιστα βραχυπρόθεσμη. (;)

   Ο Κ. Καραμανλής τόνισε πως  η ανταπόκριση της ΠΓΔΜ στην υποχρέωση αυτή θα είναι ένα από τα κριτήρια βάσει των οποίων θα αποφασισθεί η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. (;)

   Παράλληλα ανέφερε ότι με δήλωση της Προεδρίας στο Συμβούλιο επιβεβαιώθηκε ότι μέχρι την εξεύρεση της αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, η ΕΕ θα χρησιμοποιεί για τη χώρα αυτή την ονομασία FYROM.(;)

 

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ!!!

      Δυστυχώς όμως κανένα από τα παραπάνω σημεία δεν περιλαμβάνονται ρητά, ούτε καν αναφέρονται στο επίσημο γραπτό κείμενο Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής!!! ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ

 

    ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

   Η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα μπορούσαν να πετύχουν στις Βρυξέλλες πολύ ωφέλιμα και συγκεκριμένα, ρητά καταγεγραμμένα αποτελέσματα σχετικά με το θέμα της συνεχιζόμενης σκοπιανικής πλαστογράφησης, αλλά… Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕ:

·    Να πιέσει Ευρωπαϊκά, με ΒΕΤΟ, τα Σκόπια προκειμένου να εγκαταλείψουν αναγκαστικά το ελληνικό όνομα-ταυτότητα της Μακεδονίας μας! ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΒΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

·    Να δεσμεύσει την Ε.Ε. ότι δεν θα αναγνωρίσει κράτος με την ελληνική ονομασία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», που ταυτόχρονα είναι ονομασία Περιφερειών της Ε.Ε. (Περιφέρειες Δυτικής, Κεντρικής & Ανατολικής Μακεδονίας). Η δέσμευση αυτή θα ήταν επαναβεβαίωση παλαιοτέρων αποφάσεων Ευρωπαϊκών Συνόδων [π.χ. οι περίφημοι τρεις όροι: Σύνταγμα (=όνομα), Σύμβολα, Σύνορα]

·    Να επιτύχει ρητή & πάγια δέσμευση της Ε.Ε. πως δεν αποδέχεται ούτε καν συζήτηση για ένταξη χώρας που χρησιμοποιεί ονομασία, σύμβολα, γεωγραφικούς και ιστορικούς όρους χώρας-μέλους ή κατέχει μέρος κράτους-μέλους ή απειλεί με πόλεμο ή στρατιωτική ενέργεια κράτος-μέλος ή δεν αποδέχεται τα καθορισμένα σύνορα με κράτος-μέλος ή παραβιάζει τα σύνορα (χερσαία, θαλάσσια, εναέρια) κράτους-μέλους… (κάτι που θα μπορούσε να γίνει με τη συνεργασία της Κύπρου)

·    Να επιτύχει ρητή επιμέρους δέσμευση των μελών της Ε.Ε. ότι δεν θα προχωρήσουν σε διμερείς αναγνωρίσεις των Σκοπίων με την Ελληνική Ονομασία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ διότι αυτό θα θεωρούνταν ισοδύναμο με εχθρική ενέργεια κατά της Ελλάδος

·    Να απειλήσει με αίτημα λήψης οικονομικών μέτρων εναντίον της Πολωνίας στην περίπτωση που αυτή δεν συνταχθεί με την Ευρωπαϊκή θέση και δεν άρει τη διμερή αναγνώριση των Σκοπίων με την ονομασία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», λόγω και τεραστίων απωλειών εσόδων που υπάρχουν σε βάρος της Ελλάδος επειδή τα Σκόπια χρησιμοποιούν τουριστικά, οικονομικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά, εμπορικά την ελληνική ονομασία Μακεδονία, Μακεδονικός, ή, ό…

·    Τέλος ο Πρωθυπουργός έπρεπε στη Σύνοδο και στη Συνέντευξη Τύπου να δηλώσει:

εγώ είμαι Μακεδόνας Πρωθυπουργός και δεν μπορεί να υπάρξει άλλος «Μακεδόνας Πρωθυπουργός» στην Ευρώπη και τον Κόσμο ολόκληρο!!!!

 

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

   Τεράστια είναι η δυσαρέσκεια από τους Παμμακεδόνες για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΟΥΤΕ KAΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ κάθε συζήτησης για διεύρυνση!!!

   Οι Μακεδόνες όλου του Κόσμου,  με το συντονιστικό ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ (Macedonian World Council) ετοιμάζουν απαντήσεις-εκπλήξεις, σύμφωνες με το Ιστορικό Ψήφισμα της Θεσσαλονίκης της 9ης Δεκεμβρίου 2005 μ.Χ.

 

 

***

2006 ΕΤΟΣ ΚΟΣΣΥΦΟναρκοΠΕΔΙΟΥ

 

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ «ΑΣΚΟΙ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ»

ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΤΟ 2002

Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΤΣΑΜΗΔΕΣ»

ΖΗΤΟΥΣΕ ΩΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

 

  Με την αποφασιστική και πολιτικά μοναδική στάση της αποχώρησής του από την Αλβανία λίγο πριν συναντηθεί με την προκλητική αλβανική ηγεσία υπό τον Πρόεδρο των Τιράνων, ο κ. Κάρολος Παπούλιας διετήρησε την τιμή της Ελλάδος, που διασύρεται σε βαθμό εξευτελισμού από όλους σχεδόν τους γείτονές της!

   Γνώστης της περιοχής και των προβλημάτων, Ηπειρώτης από κούνια, δεν σηκώνει όπως κάθε σοβαρός και συνειδητοποιημένος Έλληνας, παιχνίδια τύπου δήθεν «Τσαμουριάς», που επειδή δεν είναι «αστεία» όπως νομίζουν πολλοί, για αυτό ακριβώς προκάλεσαν σθεναρή και βαριά απάντηση από την Ηπειρώτη Πρόεδρο, που δικαίωσε τον τίτλο του προηγούμενου φύλλου του Νοιάζομαι το οποίο έγραφε χαρακτηριστικά στον υπέρτιτλο του θέματος «ΣΕ ΡΟΛΟ ΤΑΣΣΟΥ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ»!

 

ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ

   Με την κίνησή του ο Πρόεδρος σήκωσε τις εξέδρες όρθιες και καταχειροκροτήθηκε από το σύνολο του Ελληνισμού, που διεκδικεί το σεβασμό της Ιστορίας του και την υπεράσπιση της Εθνικής και Θρησκευτικής Ταυτότητας και της Αξιοπρέπειάς του!

   Η στάση Παπούλια, πέρασε στην Ιστορία σαν μια στάση υψηλής πολιτικής και διπλωματικής ποιότητος, αλλά και εθνικής αποφασιστικότητας, που δυστυχώς δεν έχουν επιδείξει ούτε η Κυβέρνηση των «Γκρίζων Συνόρων», ούτε η Κυβέρνηση των «Γκρίζων Υποσχέσεων»…

 

ΣΤΟΧΟΣ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

  Σε μια παλαιά συνέντευξή του, στο ραδιοσταθμό Φλας τον Ιούνιο του 2002 και ενώ τα Βαλκάνια ήταν άνω κάτω, ο Κάρολος Παπούλιας επεσήμανε τότε ότι οι Αλβανοί «Ουτσεκάδες» είχαν τρεις στόχους. Οι δύο ήταν το Κοσσυφοπέδιο και τα αλβανόφωνα χωριά των Σκοπίων και κατάφεραν να τα πάρουν. Ο τρίτος ήταν η Τσαμουριά (Θεσπρωτία), τόνιζε τότε ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γνωρίζοντας πολύ καλά το τι έλεγε δημόσια!!!

 

ΩΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ!!!

   Στην ίδια εκείνη συνέντευξη ο Ηπειρώτης πολιτικός, που διετέλεσε επί σειρά ετών Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμιζε πολύ σοβαρά και με φανερή ανησυχία πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά αντίθετα πρότεινε τότε να πάρουμε πρωτοβουλίες, φτάνοντας μέχρι και σε παρεμβάσεις, ακόμη και στρατιωτική, προς τα Τίρανα!!!

 

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ «ΖΗΤΗΜΑ»

Όπως άριστα γίνεται κατανοητό, οι κινήσεις των «Τουρκαλβανών-Τσάμηδων» είναι σχεδιασμένες επί χάρτου, και όχι τυχαίες. Έτσι ως δεύτερο βήμα έγινε η «πολιορκία» της Ελλαδικής Πρεσβείας στα Τίρανα για να «τεθεί» σώνει και καλά «Ζήτημα»…

 

ΤΡΟΧΙΟΔΕΙΚΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ  ΜΠΕΡΙΣΑ ΓΙΑ 

«ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ»!!!

Εν τω μεταξύ, ο Σαλί Μπερίσα ζήτησε να χαρακτηριστούν «μειονότητα» οι Αλβανοί μετανάστες που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, φωτογραφίζοντας την Ελλάδα, που ως γνωστόν φιλοξενεί εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς «μετανάστες»…

 

ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ

  Με απανωτές  διακοπές ρεύματος, που «όλως τυχαίως» γίνονται σε περιοχές Ελλήνων Βορειοηπειρωτών, προσπαθεί  το αμετανόητο νεοχοτζικό  αλβανικό κράτος να απελπίσει και να  αποδιώξει και τους τελευταίους ήρωες ΑΚΡΙΤΕΣ της ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, αφού υπάρχουν περιπτώσεις που οι Έλληνες έμειναν και  τέσσερις ημέρες χωρίς ρεύμα, όπως συνέβη στα χωριά των μειονοτικών περιοχών Δρόπολης και Ρίζας Αργυροκάστρου, με τις αρχές να επικαλούνται πρόβλημα σε πυλώνα, που «λύθηκε» μόνον όταν αναγκάστηκαν να κινητοποιηθούν σύσσωμοι οι κάτοικοι!

    Η αλβανική κυβέρνηση φαίνεται λοιπόν ότι προσπαθεί με τις «διακοπές ρεύματος» να αναγκάσει τους γηγενείς Έλληνες Βορειοηπειρώτες να εγκαταλείψουν τα χωριά τους και την πατρίδα τους και να  καταφύγουν στην ελεύθερη Ελλάδα, ενώ προκαλούνται ταυτόχρονα ανεπανόρθωτες υλικές και οικονομικές ζημίες στους Βορειοηπειρώτες εκείνους που τόλμησαν να γυρίσουν πίσω και να ανοίξουν με τις λιγοστές οικονομίες τους μικρά καταστήματα και επιχειρήσεις, δίνοντας ζωή στην περιοχή. Οι διακοπές ρεύματος, που φτάσαν και τις 17 συνεχόμενες ώρες, παρέλυσαν την τοπική αγορά, ενώ έκαναν αδύνατα τα μαθήματα στα σχολεία μας, αφού δεν μπορεί να υπάρξει θέρμανση στην καρδιά του βαρύ χειμώνα, που πριν από 65 χρόνια θέρισε τα τίμια πόδια πολλών ηρώων της Ελευθερίας!!!

 

ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΖΑΦΕΡΙ, ΜΕ ΕΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΟΣΟΒΟΥ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΑ

  Την ανάγκη ενοποίησης των δυτικών περιοχών των Σκοπίων, όπου διαβιούν Αλβανοί, και του Κοσσόβου με την Αλβανία, τόνισε ο Άρμπεν Τζαφέρι, ηγέτης του DPA, του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό TV Klan.
   Σύμφωνα με τον Τζαφέρι, η ενοποίηση των αλβανικών περιοχών σε ένα μοναδικό κράτος βρίσκεται στο πλαίσιο της επίλυσης του «Αλβανικού Ζητήματος», το οποίο αποτελεί κλειδί, όπως είπε, για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην περιοχή.
   «Το αλβανικό ζήτημα δεν έχει να κάνει με μια φανταστική ιστορία ή με ρομαντισμό αλλά με την πραγματικότητα. Η διαδικασία αφομοίωσης των Αλβανών έχει σταματήσει. Η διαδικασία των μεγάλων μετακινήσεων έχει επίσης σταματήσει και τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κατανοήσουμε την πραγματικότητα» δήλωσε ο ηγέτης του DPA

 

***

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ

ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΤΕΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΑΚΟ

ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

του

Φιλόθεου Κεμεντζετζίδη,

Προέδρου της Συντονιστικής Φοιτητικής Ένωσης Βορειοπηρωτικού Αγώνα

 

   Στο Κόσσοβο οι Αλβανοί απολάμβαναν επί Τίτο ευρεία αυτονομία τόσο στην Πρωτοβάθμια Τοπ-ική Αυτοδιοίκηση, όσο και στον εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό τομέα με σεβασμό όλων των δικαιωμάτων τους. Είχαν ανεξάρτητη από την κεντρική εξουσία εκπαίδευση, ακόμη και Πανεπιστημιακού επιπέδου, δικές τους εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ συμμετείχαν σε μεγάλο ποσοστό και στα Όργανα Τάξης & Ασφάλειας. Αυτά βεβαίως περιορίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 από τον Μιλόσεβιτς και μετά από τα γνωστά γεγονότα (Νατοϊκοί βομβαρδισμοί), οι Αλβανοί βρίσκονται ένα βήμα από την ανεξαρτησία και μάλιστα σε εδάφη που θεωρούνται η κοιτίδα του Σερβικού Έθνους, αν και τα τελευταία 50 χρόνια το παιχνίδι της πληθυσμιακής υπεροχής κρίθηκε οριστικά υπέρ των Αλβανών.

 

   Αντιθέτως στη Βόρειο Ήπειρο ισχύουν τα εξής τραγελαφικά και ετεροβαρή σε σχέση με αυτά που απολαμβάνουν οι Κοσσοβάροι:

 

1)      Δεν έχει γίνει ακόμη μετά από 15 χρόνια «Δημοκρατίας» επίσημη και ουσιαστική απογραφή που να λαμβάνει υπ΄ όψη της τις εθνικές, θρησκευτικές & πολιτιστικές ιδιαιτερότητες των Αλβανών πολιτών, κάτι που θα επέτρεπε τη συστηματική καταγραφή των Βορειοηπειρωτών (ελληνοφώνων, αλβανοφώνων και βλαχοφώνων) που θα διετράνωναν μέσα από την απογραφή την ταυτότητά τους!

2)      Οι Αλβανοί στηριγμένοι σε Χοτζικούς νόμους αναγνωρίζουν ως μειονότητα (και πάλι όχι με πλήρη δικαιώματα όπως προβλέπονται από τη ΔΑΣΕ και τον ΟΗΕ) μόνο 99 χωριά σε 3 Νομούς της Βορείου Ηπείρου. Όλες οι άλλες περιοχές (ενδεικτικά Αργυρόκαστρο, Κορυτσά, Χειμάρρα, Πρεμετή,

Λεσκοβίκι, Άγιοι Σαράντα…) δεν αναγνωρίζονται, με συνέπεια να μην δικαιούνται τα Ελληνόπουλα να μαθαίνουν τη γλώσσα και την ιστορία της πατρίδας τους, ενώ επί Χότζα δεν επιτρέπονταν ούτε η ομιλία στα ελληνικά.    Χαρακτηριστική είναι η συνεχιζόμενη άρνηση των Αλβανών για άνοιγμα Ελληνικού Σχολείου στη Χειμάρρα, ενώ στην Κορυτσά δόθηκε η άδεια, αλλά με καθεστώς ιδιωτικού σχολείου, για να μη θεωρηθεί ως αναγνώριση ύπαρξης Ελλήνων στην περιοχή!

3)      Αλλά και στον τομέα του Πολιτισμού οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου βλέπουν καθημερινά τα αρχαιολογικά μνημεία τους (Βουθρωτό, Απολλωνία, Αντιγόνεια…) τεκμήρια μιας τρισχιλιόχρονης λαμπρής ιστορίας, είτε να αφήνονται στην τύχη τους και να ρημάζουν είτε να τα οικειοποιούνται οι Αλβανοί ως δικά τους καταστρέφοντας τις ελληνικές επιγραφές!

4)      Στον Εκκλησιαστικό τομέα, βεβαίως υπάρχει η Αλβανική Εκκλησία, αλλά ακόμη δεν της έχει αποδοθεί πλήρως η περιουσία της, ενώ σε εβδομαδιαία βάση υπάρχουν διαρρήξεις, κλοπές και καταστροφές σε Εκκλησάκια και Ναούς κυρίως στον χώρο τη ελληνικής μειονότητας. Επίσης δεν έχει λυθεί ακόμη το θέμα με την πλήρωση της κενής έδρας της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου, όπου κατοικεί και ο κύριος όγκος της Μειονότητας.

5)      Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι το θέμα των περιουσιών των ελληνικών χωριών που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στο έλεος των Αλβανικών Δικαστικών Αρχών ή στη βουλιμία του κάθε τοπικού παράγοντα που τα εποφθαλμιά. Χωρίς τις περιουσίες τους τα ελληνικά χωριά στραγγαλίζονται οικονομικά και αυτός είναι ένας από τους σοβαρότερους λόγους (μαζί με την έλλειψη ασφαλούς και υγιούς πλαισίου για επιχειρηματική δραστηριότητα και την απουσία ελληνικής παιδείας για τα παιδιά τους) που οδήγησαν πολλούς στην απόφαση να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στην Ελλάδα.

 

   Σε όλα τα παραπάνω και σε άλλα πολλά που δεν είναι δυνατό να χωρέσουν σε ένα σύντομο άρθρο φαίνεται η χαώδης διαφορά που χωρίζει την κατάσταση των δύο περιοχών (Βορείου Ηπείρου και Κοσσόβου) καθώς και το πώς κατάφεραν οι Κοσσοβάροι εκμεταλλευόμενοι την εύνοια του διεθνούς παράγοντα να έχουν αυτή τη στιγμή το μέλλον τους στα χέρια τους.

   Δυστυχώς η Ελλάδα δρώντας σπασμωδικά παρακολουθεί μάλλον τους Βορειοηπειρώτες που μένουν στον τόπο τους να δίνουν μια άνιση μάχη ενάντια στο Αλβανικό Κράτος και περιορίζεται σε μεμονωμένες αντιδράσεις που δεν αρκούν όμως για να αλλάξουν το κλίμα και να δώσουν πραγματική ελπίδα στους Έλληνες αδελφούς μας. Αν μάλιστα συγκρίνουμε τη στάση μας με το πώς υπερασπίζονται οι εξ ανατολών γείτονές μας υπαρκτές και ανύπαρκτες συγγενικές τους μειονότητες, βάσει μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και παρά τη δεινή οικονομική τους κατάσταση, τότε μάλλον θα πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι από ντροπή.

***

 

ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΓΕΙΡΕΙ ΤΟ  ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΄40 ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

ΣΕ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΦΗΜΙΣΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗ

   Συμβολικό Κοιμητήριο για τους πεσόντες ήρωες του Έπους του 1940 στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, θα ανεγείρει το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο, μετά από αποδοχή της σχετικής πρότασης από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Σπηλιοτώπουλο.

 

   Ο Πρόεδρος του ΕΕΣ (ΑΗΙ) κ. Θ. Σπυρόπουλος είχε θέσει το θέμα  προς τον Υπουργό, μετά την πρόσφατη πρωτοβουλία του τελευταίου να συνάψει συμφωνία με την Αλβανία, για ανακομιδή των οστών των στρατιωτών μας που έπεσαν εκεί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ «ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ»

   Σε πρόσφατη συνεδρίαση του το Ε.Ε.Σ. αποφάσισε ένα ακόμη βήμα, την ανάθεση συγκεκριμένα προκαταρκτικής μελέτης για την ανέγερση του Κοιμητηρίου στον Πολιτικό Μηχανικό και Αντιπρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου κ. Μανώλη Βεληβασάκη. που θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μηχανικούς στις Η.Π.Α. και είναι Αντιπρόεδρος και ένας από τους έντεκα μετόχους της κολοσσιαίας Αμερικανικής μελετητικής (Consulting) Εταιρείας Thornton-Tomasetti και Πρόεδρος της LZA Technology Division!

   Ανάμεσα στις επιτυχίες του Μανώλη Βεληβασάκη, του Έλληνα «Καλατράβα», συγκαταλέγονται η αντισεισμική θωράκιση του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης μετά τον σεισμό του 1999, η δομική ανάλυση και αναστύλωση του θόλου του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον, ο σχεδιασμός και η επίβλεψη κατασκευής του ψηλότερου κτιρίου του κόσμου, των Διδύμων Πύργων Petronas στη Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, ύψους 451 μέτρων! Επίσης ο Μανώλης Βεληβασάκης ανέλαβε και τον σχεδιασμό του μέχρι τώρα υψηλότερου ουρανοξύστη, στη ΤάιΠέι της Ταιβάν, που έχει ύψος 508 μέτρα, ενώ σχεδιάζει και το ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου στο Ντουμπάι των Αραβικών Εμιράτων , που όταν κατασκευαστεί θα έχει ύψος περισσότερο από 600 μέτρα!

 

***

Ο HELLAS SAT ΤΩΝ …ΣΚΟΠΙΩΝ

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ

PRESS  TIME

 

   Εκτεταμένη αναφορά στο αποκλειστικό δημοσίευμα του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, έκανε η εφημερίδα Press Time (στο φύλλο της 18 Νοεμβρίου), σχετικά με την εκπομπή από τον Ελληνικό Δορυφόρο Hellas Sat Σκοπιανικών Μέσων, με την ονομασία «Μακεδονική Τηλεόραση» και «Μακεδονικό Ραδιόφωνο» όπως αναγραφόταν στην επίσημη ιστοσελίδα του Hellas Sat!!!

   Στην επικοινωνία της Ρ.Τ. με την εταιρεία του Δορυφόρου (μέτοχος είναι και ο ΟΤΕ) οι αρμόδιοι έσπευσαν πανικόβλητοι να αφαιρέσουν τη σχετική ομολογία-καταγραφή αφού πρώτα επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα (δείτε δίπλα το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων των υπευθύνων στην Press Time)!

   Δηλώσεις του τύπου «…δεν μεταδίδονται αυτή τη στιγμή», «…παλαιότερη συνεργασία τους με τον ΟΤΕ», «…διεκόπη»(!!!), «…ξέχασε να τα διαγράψει», «…να φαίνονται και οι παλιοί πελάτες»(!!!) «…έχει σταματήσει κάθε συνεργασία» δείχνουν ότι υπήρχαν και υπάρχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, που δεν μπορούν να διαγραφούν, επειδή ακριβώς πρόκειται για μείζων εθνικό θέμα!!!

   Θα επανέλθουμε…

 

***

 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥΣ

ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ  ΤΗΣ  KLM!

ΣΑΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΚΑΤΕΓΡΑΦΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

 Την αγανάκτηση των Ελλήνων αδελφών μας στην Ολλανδία προκάλεσε η αναφορά των Σκοπίων ως «Macedonia» στο περιοδικό "Holland Herald" της αεροπορικής εταιρείας KLM!
Με επιστολή του προς τη διοίκηση της εταιρείας ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών
  Κοινοτήτων Ολλανδίας Παύλος Κερασαββόπουλος ζητά την απόσυρση του τεύχους από τα αεροσκάφη, όπως και στις προσεχείς εκδόσεις να αναγράφεται ο ορθός όρος FYROM, τον οποίο άλλωστε χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

 

   Στην επιστολή του ο κ. Κερασσαβόπουλος τονίζει ότι με τη χρήση του όρου «Macedonia», θίγεται το εθνικό συναίσθημα των Ελλήνων «δεδομένου, ότι υφαρπάζεται, με όλες τις αρνητικές συνέπειες, ένας ελληνικός όρος με βαρύ ιστορικό περιεχόμενο, η Μακεδονία, για να χαρακτηρίσει ένα τρίτο κράτος που, δεν έχει αναγνωρισθεί επίσημα διεθνώς ως “Macedonia”», υπενθυμίζοντας πως οι διμερείς διαπραγματεύσεις ευρίσκονται σε εξέλιξη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο την εξεύρεση λύσης.

 

ΑΠΛΟ ΚΑΘΗΚΟΝ

   «Αυτό που κάναμε είναι καθήκον κάθε Έλληνα και ειδικά κάθε ΜΑΚΕΔΟΝΑ» δήλωσε ταπεινά στο Ν ο δραστήριος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ολλανδίας Παύλος Κερασαββόπουλος, που όπως μας αποκάλυψε κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.

 

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ

   Σε ερώτηση του Ν εάν έχουν πάρει απάντηση από την KLM πρόσθεσε:

  «Λάβαμε ήδη μια απάντηση από την Διευθύντρια του Γραφείου που εκδίδει το εν λόγω περιοδικό και συνεργάζεται με την KLM, όπου μας ζητούν  συγνώμη για το λάθος αυτό και όπως μας γράφουν, θα επιληφθούν ώστε στην επόμενη έκδοση να μην ξαναγίνει το ίδιο»!

 

***

 

δια χειρός ζαριφη ζαριφοπουλου

για πρώτη φορά σε ένα βιβλίο ένας άγνωστος  θησαυρός της Πίστης

ΑΓΩΝΙΕΣ & ΑΓΩΝΕΣ

ΣΤΗΝ   ΑΓΙΑ   ΓΗ

ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

 Ζώντας και αγιογραφώντας ο ίδιος επί χρόνια στους Αγίους Τόπους, μοναδικός πολλές φορές Έλληνας υπήκοος στα βάθη της ερήμου, στα αχανή μονοπάτια της Ιορδανίας, της Παλαιστίνης, του Ισραήλ, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του, εργαζόμενος τίμια για την πολύτεκνη οικογένειά του, μονομαχώντας με το αδύνατο, παλεύοντας σα βυζαντινός Ακρίτας να μείνουν σε ελληνικά χέρια τα ζωτικά Θέματα της Ορθοδοξίας στην Αγία Γη, ζωντανεύοντας με τα πινέλα και την Πίστη του τις αλήθειες και τα θαύματα της Πίστης μας, μιλώντας και συζητώντας επί χρόνια με άγιους Γέροντες, ο Αγιογράφος Ζαρίφης Ζαριφόπουλος μας προσφέρει σήμερα μια από τις καλύτερες και μοναδικές του ΕΙΚΟΝΕΣ! Τις εικόνες των ΘΑΥΜΑΣΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΠΩΝ, όπως τα είδε, τα ανακάλυψε, τα βίωσε!!!

 

    Το βιβλίο αυτό είναι μια λαμπάδα φωτός που θα καίει για πάντα εμπρός στον Πανάγιο Τάφο για τη Δόξα του Χριστού μας! Διότι εμπεριέχει άγνωστα στο ευρύ κοινό και θαυμαστά γεγονότα, θαύματα και σημεία Θεού συγκλονιστικά και αναμφισβήτητα που θα συγκινήσουν τις ευσεβείς ψυχές και θα φέρουν νέα δύναμη πίστης, αγέρα καθαρό και ζωογόνο από τους Αγίους Τόπους, όπου ο Θεός και η Πρόνοιά Του είναι παρών αδιάλλειπτα και θαυματουργικά!

 

   Μετά τις ταραγμένες ώρες όπου όλοι δοκιμάστηκαν και εμετρήθηκαν, το βιβλίο «Αγωνίες και Αγώνες στην Αγία Γη» είναι αληθινό βάλσαμο.

  

   Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο μοναδικό αυτό βιβλίο αναφέρονται με γλώσσα ταπεινότητας, γλυκύτητας και ζωντάνιας:

·   ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΛΩΝΑΣ!!!

·   ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ!!!

·   ΠΟΙΟΣ & ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ!!!

·   ΠΟΙΟΣ & ΠΩΣ ΕΣΩΣΕ ΑΠΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ΧΟΥΣΕΪΝ!!!

·   Ο ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΣ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ ΣΤΟ ΦΡΕΑΡ ΤΟΥ ΙΑΚΩΒ το 1979 με 36 τσεκουριές!!!

·   Ο ΜΑΡΤΥΣ ΙΩΑΝΝΗΣ που σκοτώθηκε από τον Μουσουλμάνο πατέρα του το 1937!!!

·   Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΕΤΟΥΣΙΟΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤΟΥ ΣΕ ΟΡΑΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΣΑΡΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥ στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Αμμάν της Ιορδανίας το 1993!!!

·   Ο ΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΝ ΑΝΥΠΟΔΗΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ, που από τη Ρωσία το 1990 γύρισε όλα τα Ορθόδοξα Προσκυνήματα χωρίς παπούτσια κάνοντας θαύματα!

·    ΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ Ο ΗΓΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΙΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ (1965) !!! κ.α.

 

   Το μοναδικό αυτό βιβλίο των Θαυμάτων στους Αγίους Τόπους κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΕΙΚΟΝΑ δια χειρός Ζαρίφη Ζαριφόπουλου (προτείνεται)

 

ΓΡΑΨΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

 

www.NOIAZOMAI.net

 

noiazomai@gmail.com