ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, 1821: «ΟΤΑΝ ΠΙΑΣΑΜΕ Τ’ ΑΡΜΑΤΑ, ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ»

 

εφημερίδα 35

ΠΡ.ΦΥΛΛΑ

NOIAZOMAI

 

 

Φεβρουάριος - Μάρτιος  2006 μ.Χ.

ΠΡ.ΦΥΛΛΑ

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ           ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ         ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ           ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΝΕΑ          ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ         ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ CNN ΜΕ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

 

ΣΗΜΕΙΑ & ΘΑΥΜΑΤΑ

ΑΦΘΑΡΤΟΣ

 

 

Το σκήνωμα

 

ΘΑΥΜΑΣΤΗ

ΑΦΘΑΡΣΙΑ

   ΜΕ ΝΕΟ ΜΕΓΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ, Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, την ώρα που εδώ και καιρό έχει εξαπολυθεί ένας ύπουλος και λυσσώδης, εσωτερικός και παγκόσμιος πόλεμος κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Αληθούς Ορθοδόξου Πίστεως, που διοχετεύεται μαζικά από ελεγχόμενα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα να ξηλώνονται πολλές χαλαρές ψυχές και να διακηρύττεται η βλασφημία της αθεΐας, οι πλάνες των αιρέσεων και ο κίνδυνος της παγκόσμιας ύβρεως της «Πανθρησκείας», ενώ ταυτόχρονα πολεμάται ο Χριστός και Θεός μας, η Θεοτόκος, οι Μονές, οι Ιερείς, οι πιστοί Λειτουργοί Του, σαν τον κεκοιμημένο αγιασμένο γέροντα Βησσαρίωνα, που ευρέθη ΑΦΘΑΡΤΟΣ!

 

   Δεκαπέντε χρόνια μετά την ταφή του, ο ταπεινός γέροντας  της Ι. Μονής Αγάθωνος κοντά στη Λαμία, ήρθε πάλι κοντά μας, με το άγιο και ακέραιο λείψανό του, που μαρτυρά τη δύναμη του Χριστού, τη Ζωή και την βεβαία Ανάσταση!

 

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ

   Προνοία Θεού, έγινε  η εκταφή του σκηνώματος από το συγκεκριμένο σημείο, επειδή το οικοδόμημα επρόκειτο τις επόμενες μέρες να κατεδαφιστεί, ώστε να γίνουν οι εργασίες αντιστήριξης ενός μεγάλου τμήματος του Μοναστηριού, που έχουν ήδη δημοπρατηθεί και έχει εγκατασταθεί εργολάβος. Ήταν λοιπόν απαραίτητο να ανοιχτεί ο τάφος του Πατρός Βησσαρίωνος για να μεταφερθούν τα οστά του, αλλά η θαυμαστότερη έκπληξη περίμενε τους ανυποψίαστους Χριστιανούς! Το φέρετρο ήταν ακέραιο! Μέσα ο γέροντας ήταν ακέραιος! Τα άμφιά του άφθαρτα, σαν να τα είχε φορέσει μόλις! Το δέρμα άφθαρτο!!! Η γενειάδα του άφθαρτη! Το Ευαγγέλιο άφθαρτο! Το χέρι του σφιχτά να το κρατά, τόσο που είναι αδύνατο να του το πάρεις!

 

 

 Και όλα αυτά ενώ είχε 15 ολόκληρα χρόνια μέσα στο σκοτεινό τάφο!!!!

 

 

 

Ο ΠΑΠΑ-ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ

 

 

   Ο Ιερομόναχος Βησσαρίων Κορκολιάκος  γεννήθηκε το 1908 στο Πεταλίδι Μεσσηνίας και μετά τον πόλεμο έως το τέλος της ζωής του, έζησε στην Ιερά Μονή Αγάθωνος. Ήταν γνωστός σε όλο το Νομό Φθιώτιδας. Oι κάτοικοι της περιοχής τον θυμούνται να γυρίζει σε όλα τα χωριά της περιοχής έως το τέλος της ζωής του κρατώντας στα χέρια του τη μικρή θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και να βοηθάει παιδιά που δεν είχαν τις οικονομικές δυνατότητες να σπουδάσουν!

   Ο Ιερομόναχος Βησσαρίων, κοιμήθηκε εν Χριστώ στις 25 Ιανουαρίου 1991 και ετάφη στο ίδιο σημείο, όπου βρέθηκε άφθαρτος μετά από 15 ολόκληρα χρόνια!!!

 

 

 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΑΘΩΝΟΣ

 

 

   Η Ιερά Μονή, χτίστηκε ανάμεσα στον 14ο και 15ο αιώνα από τον Όσιο Αγάθωνα, όταν η εικόνα της Παναγιάς από το παλιό Μοναστήρι που είχε πάθει καθίζηση, βρέθηκε θαυματουργικά σε σπηλιά κοντά στη σημερινή θέση της Μονής!

    Το Μοναστήρι είναι σκαρφαλωμένο στις κατάφυτες βορειοδυτικές πλαγιές της Οίτης, σε υψόμετρο 600μ. περίπου,  είναι μόλις 24 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας και 7 χλμ δυτικά της Υπάτης.

 

Ο ΔΡΑΜΑΛΗΣ

ΠΥΡΠΟΛΕΙ ΤΗ ΜΟΝΗ

   Το μεγαλοπρεπές καθολικό που θυμίζει αγιορείτικο Ναό, ιστορήθηκε κατά τον 16ο και 17ο αιώνα. Δυστυχώς όμως σήμερα σώζονται ελάχιστες τοιχογραφίες, λόγω της μεγάλης καταστροφής που υπέστη η Ιερά Μονή από τους φανατισμένους Τούρκους του Δράμαλη κατά το 1822!


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

   Η μανία των Τούρκων, είχε να κάνει με τη μεγάλη προσφορά της Ιεράς Μονής στον Εθνικό μας Αγώνα του 1821, αφού για την επιτυχία της Επανάστασης διέθεσε και τους ιδίους Μοναχούς της, οι οποίοι συστρατεύθηκαν με τούς αγωνιστές του Πατρατζικιώτη οπλαρχηγού Μήτσου Κοντογιάννη!

 

 

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΘΕΛΗΜΑΤΟΣ

  Με σοβαρότητα και προσευχή, περιμένει η επίσημη Εκκλησία τις περαιτέρω συνήθεις διαβεβαιώσεις - διασταυρώσεις που συνήθως δίδει ο Θεός σε τέτοιες περιπτώσεις. Θαύματα και σημεία,  που συνήθως δίδονται από Θεού δια την τιμή και δόξα του Αγίου Του.

 

ΤΑ ΑΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ

   Σημειώνεται ότι πάρα πολλά είναι τα ΑΦΘΑΡΤΑ ΑΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ Αγίων της Ορθοδοξίας, που είναι και σημεία – επιβεβαιώσεις Αγιότητος, όπως του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου (276 ετών), του Αγίου Διονυσίου Ζακύνθου (374 ετών), του Αγίου Γερασίμου (400 ετών), του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου (1.400 ετών), του Αγίου Σπυρίδωνος (1.700 ετών!!!), και άλλα! Τα οποία λείψανα Αγίων προσκυνούμε όχι λατρευτικά, αλλά Τιμητικά! Εν χαρά και θριάμβω!

 

ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

   Τα θαύματα συμβαίνουν δε δια των Αγίων Εικόνων και των Αγίων Λειψάνων και Αγίων Αντικειμένων εξ αρχής, όπως διαβεβαιώνουν οι Πράξεις των Αποστόλων: «Και ο Θεός ενεργούσε διά του Παύλου θαύματα όχι από τα συνήθη, ώστε μανδήλια ή περιζώματα από το σώμα του εφέροντο εις τους ασθενείς και ελευθερώνοντο από τας ασθενείας των και έβγαιναν από αυτούς τα πονηρά πνεύματα»!!! (Πρ. Αποστόλων κεφ.19, στ.11-13)

 

ΕΤΣΙ ΤΙΜΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ

   Η αφθαρτοποίηση εν Χριστώ, είναι τιμή του Χριστού προς το πρόσωπο του συγκεκριμένου Αγίου, ενώ υπάρχουν πάρα πολλές άλλες τιμές (ευωδία, μυρόβλιση, θείο φως, θεραπείες, ειδικές θεραπείες, εμφανίσεις και άλλα) με τις οποίες χαριτώνει μετά την κοίμησή τους τους Αγίους Του και τα Αγιασμένα Λείψανά τους, αφού εξ αρχής έχει διαβεβαιώσει πως τους «δοξάζοντές Με αντιδοξάσω»…

 

Δοξάζουμε πάντως το Χριστό μας! Διότι ανέδειξε όχι τυχαίο λείψανο, αλλά λείψανο πιστού υπηρέτη Του, Ιερομονάχου Του! Και αυτό λέει φυσικά πολλά!

 

Εν χαρά, αναμονή, προσευχή και Δοξολογία αναμένουμε σημεία μεγάλα και θαυμαστά! Διότι Μέγας είναι ο Θεός! Θαυμαστός εν τοις Αγίοις Αυτού!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ Ο ΠΑΟΥΕΛ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ;

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ  Ο ΜΠΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΜΕΣΩ VODAFONE!!!

 

Πώς είναι δυνατόν ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης να εγκαταλείπει το Υπουργείο του όταν υπάρχει τέτοια συγκλονιστική υπόθεση ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ;

 

Πώς είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να «φυγαδεύει» τον κομμάντο- Βουλγαράκη στο Υπουργείο Πολιτισμού;

 

Πώς είναι δυνατόν να καλύπτεται επί ένα χρόνο μια εταιρεία τρύπιας ασφάλειας, η οποία πραγματοποιούσε εν τω μεταξύ διαφημίσεις(!!!) και κέρδη;

 

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΔΑΕ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ;

 

 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΑΟΥΕΛ

   Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα, οι ημέρες πριν την Έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, ήταν υπό παρακολούθηση! ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ! Διότι αν δεν κάνεις κατασκοπεία (πολιτική, οικονομική, αμυντική-στρατιωτική), τότε δεν παρακολουθείς τον Πρωθυπουργό, τα Υπουργεία, τους Επιτελείς…

   Τότε λοιπόν – σε ώρες πολύ κρίσιμες για την Ελλάδα- διαβεβαιώνονταν η Αμερικανική εμπιστοσύνη και στη διοργάνωση και στα μέτρα ασφαλείας και στο αντιτρομοκρατικό δίχτυ της Ελλάδας και διαβεβαιωνόταν με ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΗΛΩΣΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ τότε των ΗΠΑ ΚΟΛΙΝ ΠΑΟΥΕΛ στην ΑΘΗΝΑ!!! ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ!!!

Ιδού ή σχετική επίσημη είδηση:

 « Όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ αλλά και τις εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή, θα συζητήσει ο Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ με τους ιθύνοντες της ελληνικής κυβέρνησης κατά την μονοήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα την Κυριακή. Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ανταμ Ερελι ο οποίος επανέλαβε ότι σκοπός της επίσκεψης του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είναι να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Κληθείς να σχολιάσει την αντίθεση μερικών στην επίσκεψη του κ. Πάουελ σημείωσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να επισκεφθούμε τους Έλληνες φίλους μας και να μοιρασθούμε μαζί τους αυτή την σημαντική στιγμή»

 

  ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΜΩΣ - και παρά τη δημόσια δέσμευση και επίσημη δήλωση του Στέητ Ντιπάρτμεντ – ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΟΥΕΛ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ!!!

 

   Και ενώ είχε διαβεβαιωθεί πως παρά τις κάποιες αντιδράσεις (συλλαλητήρια) ο ΠΑΟΥΕΛ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ!!!

 

   ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΗΡΘΕ!!! Γιατί;

 

  Πρόκειται για πρωτοφανές θέμα, για ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ, αφού ένας άφοβος και εμπειροπόλεμος πρώην Στρατηγός των ΗΠΑ, δεν ήρθε παρά το λόγο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, της χώρας μάλιστα που γέννησε τους Αγώνες!!!

 

   Φοβήθηκε κάτι; Του παρουσίασαν κάτι συγκεκριμένο; Χρησιμοποιήθηκαν χαλκευμένα δήθεν στοιχεία, ώστε να υπονομευθούν οι Αγώνες;  ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΧΕ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ή ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ «ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ» ΣΤΟΙΧΕΙΑ;

 

  Γιατί ο Βουλγαράκης με αυτοπεποίθηση και ανακούφιση μετά τους Αγώνες παραδέχθηκε ότι υπήρχαν ακαθόριστες προειδοποιήσεις για χτυπήματα σε Πειραιά, σε Αεροδρόμια … και ότι αντιμετωπιζόμασταν σαν άλλο Ιράκ;

 

   «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα μπορούσαν ή υπήρξαν; Σας το είχαμε ρωτήσει και λίγες μέρες πριν αρχίσουν οι Αγώνες. Εάν είχατε κάποιες ενδείξεις, αν υπήρχαν κάποιες πληροφορίες. Έφτασε κάτι σε εσάς, υπήρξε κάτι συγκεκριμένο;

Γ. ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ: Όχι, σε καμία από τις φάσεις προετοιμασιών μας, σε καμία, δεν υπήρξε από καμία Υπηρεσία του κόσμου, αξιόπιστη εννοώ, ένδειξη ότι στην Ελλάδα υπάρχει δυνατότητα ή υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθούν τέτοιου είδους πρακτικές. Αυτό δεν υπήρξε από πουθενά. Βεβαίως η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς έρχονταν διάφορα σήματα που έλεγαν ότι οι τρομοκράτες μετακινούνται από δω, από κει, ότι υπάρχει μια κατηγορία τρομοκρατών οι οποίοι μελετούν διάφορα σχέδια, ότι έχουν βρεθεί μέσα από σήματα διαφόρων Υπηρεσιών διάφοροι ελληνικοί στόχοι, το λιμάνι του Πειραιά π.χ. είναι στόχος ανοιχτός διότι δεν υπάρχει φύλαξη, τα δευτερεύοντα αεροδρόμια κτλ.

Υπήρχε δηλαδή μια πολύ μεγάλη συχνότητα πληροφοριών οι οποίες μπορεί να μην ήταν σε επίπεδο μεγίστης αξιολόγησης, ήταν όμως πληροφορίες».Συνέντευξη στην «Πρώτη Γραμμή» της ΝΕΤ στις 30-8-2004

 

 

   ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ Ο ΠΑΟΥΕΛ ΩΣ ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗ τελικά ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ που έγινε ποτέ;

 

 ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ, ΞΑΦΝΙΚΟ & ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟΥΕΛ ΝΑ ΑΥΤΟΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ;

 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ & ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;

 

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΟΥΕΛ πρωταγωνίστησε ή του φορτώθηκε ότι πρωταγωνίστησε στην αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία» τρεις μόλις περίπου μήνες μετά τους Ολυμπιακούς της Ελλάδος;

 

Ποιοι διαβεβαίωσαν τους Αμερικάνους ότι δεν θα αντιδρούσαν δυναμικά οι πολιτικοί μας; Πώς το ξέραν; Από πού;

 

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – λόγω ασφαλών Ολυμπιακών Αγώνων – ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ τη μια και ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΕΙ από το Υπουργείο του την άλλη; Ο ΠΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ; Που θα έπρεπε να είναι και προσωπικά θιγμένος από το σκάνδαλο και να μείνει ως τέλους στη θέση του, συμβάλλοντας να βρεθεί άκρη;

Ή Η ΑΚΡΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΕΙΧΘΗΚΕ… και πλέον δεν απέμενε τίποτα άλλο;

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ

   Το αντίδοτο στην υπαρκτή, διαρκή, στρατηγικά σχεδιασμένη Τουρκική Απειλή κατά της Ελλάδος, δεν μπορεί να είναι φυσικά τα χάδια, τα τουρκοσήριαλ, η προπαγάνδα περί φίλων και η εξαφάνιση της ιστορίας και των Γενοκτονιών που έχει υποστεί ασταμάτητα ο λαός μας, όταν έπεφτε το παραμύθι των «φίλων»… Μην ξεχνάμε ότι του Πογκρόμ του 1955, είχε προηγηθεί κάποια άλλη «ελληνοτουρκική φιλία»…

   Το αντίδοτο σε μια τέτοια χώρα που μας απειλεί με πόλεμο και εξοπλίζεται αναλόγως, έχει εισβάλει στην Κύπρο και παραβιάζει συνεχώς τα εναέρια και θαλάσσια σύνορα, είναι:

ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

& ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΞΕΚΑΘΑΡΟ πανΕΘΝΙΚΟ (ΑΜΥΝΤΙΚΟ) ΔΟΓΜΑ

(ισοδύναμη ανταπόδοση; ολική αντίδραση; ενιαίος χώρος;)

ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ & ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (δίνουμε δεκάδες τρις χωρίς να δίνεται δουλειά σε ελληνικά χέρια και χωρίς να έρχεται η τεχνογνωσία στην Ελλάδα για να είμαστε πάντα εξαρτώμενοι)

ΝΕΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ & ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΙΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ - ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ

ΕΘΝΙΚΗ & ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

Επιδοτούμενες ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ & ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ (σήριαλ) ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ  ποιότητας και ήθους

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

τοπικών και εθνικών

    Διότι είναι πρωτοφανές! Να απειλείται ένα κράτος συνεχώς, ασταμάτητα, επίσημα, στρατιωτικά, να παραβιάζονται τα σύνορα, οι βραχονησίδες του, οι μειονότητές του στην αντίπαλη χώρα, να έχει γίνει φονική εισβολή στην αδελφή Κύπρο, να συνεχίζεται η στυγνή τουρκική κατοχή, να καταπατούνται Διεθνείς Συνθήκες και Διεθνές Δίκαιο και ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ και ετοιμότητα! Πού όχι μόνο είναι αποτρεπτικός παράγων, αλλά και πολλαπλασιαστής δύναμης σε περίπτωση κρίσης!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΕΙΡΗΝΗ ΣΑΡΙΟΓΛΟΥ

ΚΑΙΤΗ ΣΑΡΙΟΓΛΟΥ

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ

Κωνσταντινούπολη

Πριν-Τότε-Μετά

   Μια πολύτιμη και διαφωτιστική έκδοση για τα εφιαλτικά γεγονότα του Σεπτεμβρίου του 1955 στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (ΕΛΙΑ) με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων, από το εφιαλτικό πογκρόμ!

  Στην τριμερή δομή του βιβλίου παρακολουθείται - μέσα από κείμενα Κωνσταντινουπολιτών - η κατάσταση του ελληνισμού της Πόλης πριν, κατά και μετά τα γεγονότα. Τα κείμενα επιλέχθηκαν από την
Ειρήνη και την Καίτη Σαρίογλου και προέρχονται από λογοτέχνες, δημοσιογράφους, ποιητές και ιστορικούς.

 

  Στο πρώτο μέρος του βιβλίου (Πριν) παρουσιάζονται δείγματα της πνευματικής άνθησης των Ελλήνων της Πόλης, κατά την περίοδο 1861-1955. Στο δεύτερο μέρος (Τότε), όπου περιγράφονται τα ανθελληνικά γεγονότα, περιλαμβάνεται και η έως σήμερα ανέκδοτη έκθεση του πρέσβη ε.τ. Β. Θεοδωρόπουλου, προξένου στην Πόλη τον Σεπτέμβριο του 1955!

   Στο τρίτο μέρος (Μετά), σκιαγραφείται η μετασεπτεμβριανή περίοδος του Ελληνισμού της Πόλης, που παλύει ακόμα στην Πύλη του Αγίου Ρωμανού να κρατήσει όρθια τη γλώσσα, την ψυχή, τα δικαιώματα, την Πίστη…

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

www.noiazomai.net

 

www.noiazomai.net

 

Σύνταξη ύλης

noiazomai @gmail.com

 

Επικοινωνία

noiazomai@gmail.com

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ»

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΟΗΕ!!!

ΣΕ ΧΕΙΜΕΡΙΑ ΝΑΡΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

 

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

   Η τακτική της στρουθοκαμήλου που κρύβει το κεφάλι για να μη βλέπει τους κινδύνους που την απειλούν, ταιριάζει απόλυτα με την Ελλαδική Εξωτερική Πολιτική, η οποία δίνει μαθήματα ανικανότητας, αφού ούτε στοιχειωδώς δεν μπορεί (ή δεν θέλει;) να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα, όπως φαίνεται από την τεράστια νέα πρόκληση του ΟΗΕ, που αποκαλύπτει σήμερα αποκλειστικά το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ!

 

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ»

  Συγκεκριμένα στις επίσημες ιστοσελίδες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, όπου τα Σκόπια έχουν γίνει δεκτά με την ονομασία FYROM, καταχωρείται σε διάφορα σημεία, επίσημα από τον ΟΗΕ και αναγνωρίζεται δήθεν «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ»!!!

 

Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΤΟΥ ΟΗΕ…

   Επίσης και στον Κατάλογο Γλωσσών – Ευρετήριο του ΟΗΕ, η σλαβοβουλγαρίζουσα γλώσσα των Σκοπιανών καταχωρείται προκλητικά στο λήμμα Μ πρώτη πρώτη με την ονομασία “Macedonian”!!!

 

ΠΡΟΚΛΗΣΗ

ΠΕΡΑ ΑΠΟ

ΤΑ ΟΡΙΑ!!!

   Η προκλητικότατη αυτή ενέργεια, αποτελεί βαρύτατη προσβολή όχι μόνο προς την Ελλάδα, μια ιστορική χώρα –μέλος του ΟΗΕ και μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και προς την παγκόσμια ιστορική, πολιτισμική, χριστιανική και γλωσσική κληρονομιά, αφού


Τα εξοργιστικά ντοκουμέντα της προκλητικής αναγνώρισης  από τον ΟΗΕ

Φ  Α  Κ  Ε  Λ  Ο  Σ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

14.000 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!!


   Το 1878 με την υπογραφή της Συνθήκης του Αγίου Στεφάνου ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία, διδόταν στη Βουλγαρία όλη σχεδόν τη Μακεδονία, πλην της Θεσσαλονίκης!!!

 Τότε οι γηγενείς εντόπιοι ελληνικοί πληθυσμοί της Μακεδονίας εξερράγησαν και έφτασαν ως την Επανάσταση του Ολύμπου υπό τον Κίτρους Νικόλαο, που έπειτα απλώθηκε ως επάνω στη Φλώρινα και συνέτεινε ώστε οι Μεγάλες Δυνάμεις να υπογράψουν νέα Συνθήκη, αυτή του Βερολίνου, δίνοντας στη Βουλγαρία «μόνο» την Ανατολική Ρωμυλία (Βόρεια Θράκη) που κατοικούνταν επίσης από ελληνικούς πληθυσμούς…

   Τις κρίσιμες εκείνες ημέρες, παραδίδονταν στον Έλληνα Πρόξενο στο Μοναστήρι 14.000 υπογραφές Ελλήνων γηγενών κατοίκων των Σκοπίων (αρχαίοι ελληνικοί Σκούποι), που φανέρωναν την Εθνικότητα τους, ώστε να μην εγκαταλειφθούν στα χέρια της Βουλγαρίας!!!

   Το ερώτημα είναι τι απέγιναν, αφού μαζί με τα παιδιά τους θα αριθμούσαν πάνω από 30.000 τουλάχιστον ψυχές;

 

ως γνωστόν η γλώσσα ημών των Μακεδόνων ήταν μόνον και ανέκαθεν Ελληνική!!! 

 

Η ΠΡΩΤΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ!!!

   Η ιστορία της ελληνικής γλώσσας στη Μακεδονία είναι απίστευτα παλαιά, όπως  αποκαλύφθηκε με την περίφημη επιγραφή του Δισπηλιού Καστοριάς που


χρονολογείται στο 5.260 π.Χ.!!! Είναι δηλαδή ελληνική γραφή 7.200 περίπου ετών, στην καρδιά της Μακεδονίας!!! 

 

Η ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ!!!

   Σημαντική είναι και η ανακάλυψη μιας λίθινης σφραγίδας στα Γιαννιτσά της Μακεδονίας μας, που η ηλικία της υπολογίστηκε επιστημονικά στις αρχές της 5ης χιλιετίας π.Χ. και αποτελεί ένα από τα παλιότερα δείγματα γραφής στον κόσμο, όπως ανακοινώθηκε το 2002 μ.Χ.!!!

   Η λίθινη σφραγίδα των Γιαννιτσών διαστάσεων 2,5 Χ 5,5 εκ. , λειτουργούσε

 

ως μήτρα και είναι ένα είδος πρωτογραφής” που φέρει

 


 

συμπλέγματα χαράξεων σε ευθύγραμμη διάταξη, τα οποία αποτελούν κώδικα συμβόλων ή σημείων, ενός πολύπλοκου συστήματος γραφής...  

 

ΟΙ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 Από το Εθνικό Κέντρο Ερευνών έχουν ήδη καταγραφεί 5.000 αρχαίες ελληνικές επιγραφές της


 Μακεδονίας μας! Επίσης έχουν συγκεντρωθεί 11.000 ονόματα Μακεδόνων, όλα ελληνικά! Αυτά, μαζί με τα νομίσματα, είναι τα ντοκουμέντα της αλήθειας για την ατράνταχτη ελληνικότητα και της Μακεδονίας και της γλώσσας των Μακεδόνων! Και οφείλει η Κυβέρνηση να τα υπερασπιστεί ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ ως κόρην οφθαλμού, προτού της αρπάξουν και την κόρη και τον οφθαλμό!

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΓΚΑΦΑ ΤΗΣ ΕΡΤΓιουροβίζιον ATHENS 2006

ΔΙΝΕΙ δ/νση mk(Μακεδονίας) για τα Σκόπια

οδηγώντας χιλιάδες Ευρωπαίους στην προπαγάνδα των Πλαστογράφων

 

 

         ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

   Απίστευτο και όμως εξωφρενικό! Η ΕΡΤ-Γιουροβίζιον Αθήνα 2006, στην επίσημη σελίδα της ελληνικής διοργάνωσης, παραπέμπει σε σελίδα mk (δηλαδή «Μακεδονίας») όλους τους χιλιάδες ή καλύτερα εκατομμύρια χρήστες από ολόκληρη την Ευρώπη, που θα θελήσουν να δουν την υποψηφιότητα των Σκοπίων ή απλά θα ψάχνουν κάποια άλλη χώρα στον κατάλογο των επίσημων websites των συμμετεχόντων χωρών!!!

   Η κατάληξη mk μεταφράζεται και σημαίνει άμεσα «Μακεδονία» στο διαδίκτυο και άρα ταυτίζει τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία», κάτι που είναι μη αποδεκτό από ΟΗΕ και Ε.Ε., αλλά κυρίως είναι παντελώς εξοργιστικό για όλους τους Έλληνες!!! Ιδίως επειδή πρόκειται για ελληνική σελίδα και μάλιστα της ΕΡΤ, η οποία οφείλει αν μη τι άλλο να ζητήσει δημόσια συγνώμη και να φροντίσει να μην περάσει στο μέλλον  καμία απολύτως προπαγάνδα, ευθεία ή πλάγια, των Σκοπιανών Γιουροσλάβων!

 

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ

«Ο “ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ

ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ”»

 

ΑΠΛΗΣΤΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

   ΧΑΒΙΑΡΙ τους ήρθε τους Σκοπιανούς η συνάντηση του Πρωθυπουργού τους με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αφού σε όλα τα δελτία προπαγάνδας και στα ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, όπως το αυτοαποκαλούμενο «ΜΙΑ», μετέδωσαν ως είδηση ότι «Ο “ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ” ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Βλάντο Μπουτσκόφσκι συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κωνσταντίνο Καραμανλή»!

   Χρησιμοποιείται δηλαδή η συνάντηση για να θεμελιώσει την Σκοπιανική Προπαγάνδα περί οικειοποιήσεως της ονομασίας και περί εθνικής διαφορετικότητας των «Μακεδόνων» από τους Έλληνες!!!

   Ο όρος «Μακεδόνας Πρωθυπουργός» σε σύγκριση με το «Ελληνας Πρωθυπουργός» εκτός από το ότι διαχωρίζει τα δύο αδιαχώριστα ελληνικά ιστορικά ονόματα, αποτελεί όχι μόνο όρο γεωγραφικό–κρατικό, αλλά και όρο ΕΘΝΟΤΙΚΟ, διότι προβάλει κατά παράθεση με το «Έλληνας», τον εξοργιστικό λογισμό περί του «μακεδονικού έθνους»…

 

ΤΟΝ ΠΙΑΣΑΝΕ «ΚΟΤΣΟ»…

   «ΑΛΛΟ ο ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ και άλλο ο ΕΛΛΗΝΑΣ» είναι το μήνυμα που περνάει με σταλινική πονηριά η Σκοπιανική Διπλωματία, μαζί με την εγκάρδια και δυναμική φωτογραφία του Μπουτσκόφσκι, σε σχέση με τον δικό μας ευκολόπιστο… Και όλα αυτά χωρίς να υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει «μακεδόνα πρωθυπουργό», που όμως τον …αναγνωρίζει και τον συναντά μάλιστα, αντί να τον αναγκάσει σε συνθηκολόγηση άνευ όρων!

 

   Το ίδιο και με άλλα Σκοπιανικά Πρακτορεία Ειδήσεων, όπως το αυτοαποκαλούμενο “MAKFAX το οποίο ούτε καν αναφέρει στην είδηση τη διαφορά για την ονομασία, περνώντας απόλυτα το μήνυμα της σκοπιανικής προπαγάνδας: «Η Μακεδονία άλλο και η Ελλάδα άλλο»… και τάχα «αποδεκτό στη συνάντηση»…

 


   Ενδεικτικό της συστηματικής προπαγάνδας και της άπληστης εκμετάλλευσης του δώρου της συνάντησης Καραμανλή –Μπουτσκόφσκι, είναι το γεγονός ότι τα δύο παραπάνω κείμενα των Σκοπιανικών Πρακτορείων είναι δημοσιευμένα στην Αγγλική γλώσσα, όχι τη σκοπιανική, επειδή προορίζονται για τα διεθνή ΜΜΕ και την διεθνή κοινή γνώμη, πράγμα που αποδεικνύει ότι έπιασαν κότσο τον …Κώτσο, με αποτέλεσμα να τον χρησιμοποιούν για να καλουπώσουν τα θεμέλια και τις κολόνες του κλεμμένου ονόματός μας…

   Άξιος ο μισθός εκείνων που συμβουλεύουν τον Καραμανλή!

 

***

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΒΕΤΟ ΨΩΜΙΑΔΗ

ΣΚΛΗΡΗ  ΓΛΩΣΣΑ  ΠΡΟΣ  ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!


«ΤΟ ΒΕΤΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΙΣΧΥΡΟ ΟΠΛΟ!»

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Σκληρή γλώσσα για τους χειρισμούς της Κυβέρνησης σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, εξαπέλυσε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, στην εκδήλωση κοπής πίτας των Μακεδονομάχων στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές του χρόνου.

   Ο κ. Ψωμιάδης τόνισε αυτό που ζήτησε εγκαίρως το Πανεθνικό Συμβούλιο Μακεδόνων στο Βελλίδειο το Δεκέμβριο, δηλαδή την άσκηση ΒΕΤΟ, πράγμα που δεν έκανε κατά ατυχέστατο τρόπο η Αθήνα στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, αφήνοντας χωρίς την παραμικρή πίεση τους Σκοπιανούς να αλωνίζουν κυριολεκτικά με το όνομά μας και την ιστορία μας!

   «Το ΒΕΤΟ είναι το μόνο ισχυρό όπλο!» επεσήμανε με έμφαση ο Νομάρχης, ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με την ενδοτικοφανή πολιτική της Κυβέρνησης!!!   

 

«ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΄Η ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ,

 ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ!»

   Και συνέχισε επαναδιατυπώνοντας την Εθνική Θέση που επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στο Βελλίδειο, προειδοποιώντας με νόημα:

    «Ο ελληνικός λαός δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί το Όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ή παράγωγά του! Τελεία και παύλα»!!!

 

«ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ Ο ΛΑΟΣ

ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ»

    Και προχωρώντας ακόμη περισσότερο, ζήτησε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ και φώναξε με μια απέραντη δημοκρατικότητα καταχειροκροτούμενος:

   «Στα μεγάλα θέματα - πρέπει να το καταλάβουν- αποφασίζει ο λαός! Ιδιοκτήτης του τόπου δεν είναι κανένας Πολιτικός και κανένα Πολιτικό Κόμμα»!!!

 

Η ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ & Ο ΠΡΕΣΒΗΣ…

   Για να μάθετε τι έπαθαν μια Δήμαρχος από τα Σκόπια και ένας ξένος Πρέσβης, όταν αποκάλεσαν «Μακεδονία» τα Σκόπια μέσα στο Γραφείο του Νομάρχη, καθώς και για να δείτε το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ με τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Ψωμιάδη, που έγιναν πριν την αλλαγή φρουράς στο ΥΠΕΞ, πατήστε ΕΔΩ!

 

***

 

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ CNN

253 ΒΙΝΤΕΟ

ΓΙΑ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

 ΕΠΕΙΓΟΝ  Συμφωνία προβολής των Σκοπίων με το Αμερικανικό Τηλεοπτικό Δίκτυο CNN, έκλεισαν επισήμως οι πλαστογράφοι, για την προβολή της ψευτοΜακεδονίας σε όλο τον κόσμο και των …αρχαιολογικών της τόπων (σ.σ. των δικών μας ελληνικών αρχαιοτήτων και βυζαντινών μνημείων) με σκοπό την προσέλκυση και επενδύσεων και τουριστών και τη βελτίωση της εικόνας του κρατιδίου διεθνώς!!!

   Βλέποντας το παράδειγμα της Κροατίας και του Μαυροβουνίου, που μέσω του CNN αυξήθηκε κατά 40% ο τουρισμό τους (…), τα Σκόπια υπέγραψαν ήδη συμφωνία για τηλεοπτική προβολή στο CNN και συγκεκριμένα τη μετάδοση 253 τηλεοπτικών μηνυμάτων (βίντεο κλιπς) τα οποία θα αρχίσουν να μεταδίδονται από τον Απρίλιο κιόλας!

   Όπως όλα δείχνουν μέσα στο βίντεο θα γράφεται και θα λέγεται το ελληνικό όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»,  πράγμα που θα είναι αληθινά καταστροφικό για τον αγώνα που δίνει ο Μακεδονικός Ελληνισμός, μόνος του!

   Θα επιχειρηθεί δηλαδή όπως φαίνεται μέσω ενός παγκόσμιου Τηλεοπτικού Δικτύου να περάσει σε όλο το παγκόσμιο, υψηλής στάθμης κοινό που παρακολουθεί το CNN, ότι «Μακεδονία» είναι δήθεν τα Σκόπια και όχι το βόρειο και ιστορικό κομμάτι της Ελλάδος!!!

   Η ταυτοποίηση σε ένα ευχάριστο τουριστικό βίντεο-κλιπ της «Μακεδονίας μας» με τα «Σκόπια», θα δημιουργήσει ισχυρούς συνειρμούς στη συνείδηση και τη λογική των τηλεθεατών, αφού ποτέ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, για ξεχωριστή διαφήμιση της ανυπεράσπιστης  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!!!

   ΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ, να παρέμβουν ΑΜΕΣΩΣ, ακόμα και νομικά, για να σταματήσει κάθε προσβλητική και παραπλανητική διαφήμιση των Σκοπίων με το ελληνικό όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στο CNN!!!

  ΕΑΝ ΔΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ του Κόσμου ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤ’ ΕΠΑΙΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ για να διαφυλάξουν επιτέλους τα ιερά και τα όσια τους, την πατρίδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη Μεγίστη Ελλάδα που έφτασε ως τον Ινδό ποταμό, σπέρνοντας την ελληνική γλώσσα και την πιο ένδοξη και θαυμαστή ιστορία του κόσμου!

   ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ; Η διαφημιστική καμπάνια των Σκοπίων, που θα διαρκέσει τρεις μήνες, θα κοστίσει 300.000 δολάρια και χρηματοδοτείται στην ουσία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ανασυγκρότησης, μέσω της αυτοαποκαλούμενης «“Μακεδονικής” Τράπεζας για την προώθηση της Ανάπτυξης»Η Κυβέρνηση πού είναι;

 

 

***

 

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ;

ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

 

    Μία ημέρα πριν την ιστορική Πανεθνική - Παμμακεδονική Συνδιάσκεψη στο Βελλίδειο της Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Ανθίμου, το ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής) διοργάνωσε στις 8 Δεκεμβρίου 2005 «δημόσια συζήτηση» με θέμα «οι σχέσεις µας µε την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας:  Πρόσφατες εξελίξεις και προοπτικές για το μέλλον», όπου διατυπώθηκαν περίεργες, απαράδεκτες έως και υπονομευτικές θέσεις, που προσβάλουν το σύνολο του Παγκόσμιου Μακεδονικού Ελληνισμού, την Ιστορία και τους Αγώνες του λαού μας!

 

ΚΩΦΟΣ

 μαξιμαλισμός τα Σκόπια χωρίς το «Μακεδονία» μέσα…

   Μάλιστα στην εισήγησή του ο κ. Ευάγγελος Κωφός, που είναι και Ειδικός Σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ σε Βαλκανικά Θέματα, χαρακτήρισε «μαξιμαλιστική» τη θέση των Ελλήνων να μην υπάρχει η λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων!!! Συγκεκριμένα είπε πως «σήμερα, οι δύο πλευρές είναι πολύ κοντύτερα από οποιαδήποτε άλλη φορά και στο θέμα αυτό. Αρκεί να δείξουν κατανόηση για σημεία που δεν θίγουν την αξιοπρέπεια και την ευαισθησία της άλλης πλευράς (όπως η παλαιότερη µαξιµαλιστική ελληνική πρόταση να μην υπάρχει στην κρατική ονομασία της γείτονος αναφορά στο μακεδονικό όνομα, ή η επαναλαµβανόµενη και σήμερα από την άλλη πλευρά, αυτόχρημα μειωτική πρόταση ενός δεύτερου ονόματος για χρήση από την Ελλάδα στις διμερείς σχέσεις). Είναι καιρός ορισμένα µαξιµαλιστικά ταμπού εκατέρωθεν να µπουν στα ντοσιέ της ιστορίας του προβλήματος»!!!

 

ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ

 ήττα που δεν δεχθήκαμε σύνθετο όνομα…

   Στη συνέχεια ο Καθηγητής Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Μανιτάκης, χαρακτήρισε αισιόδοξο µήνυµα το γεγονός ότι τα πράγματα δεν έμειναν στο 1992, την περίοδο δηλαδή στην οποία ο ίδιος ένιωθε ντροπή για όσα άκουσε στα περίφημα συλλαλητήρια, ιδίως τις υποτιμητικές φράσεις για τον γειτονικό λαό. Είπε ακόμη ότι η χώρα µας έπρεπε τότε να δεχθεί το δικαίωμα κάθε λαού στον αυτοπροσδιορισµό µε µια λύση που να σεβόταν την ιστορία, αλλά η εξωτερική πολιτική στο θέμα αυτό «έπεσε θύμα μικροπολιτικής αντιδικίας». Ο ίδιος τόνισε ότι η αδιάλλακτη πολιτική Σαμαρά οδήγησε σε διπλωματική ήττα, καθώς τότε δεν αποδεχθήκαμε ένα σύνθετο όνομα για το γειτονικό κράτος!!! Θυμήθηκε μάλιστα ότι και ο Ανδρέας Παπανδρέου δήλωνε τότε από την Θεσσαλονίκη ότι δεν θα δεχόταν ονομασία µε το όνομα Μακεδονία και τα παράγωγά του. Ο κ. Μανιτάκης χαρακτήρισε την αντίληψη αυτή ως κοντόφθαλμη. Η Ελλάδα επέδειξε έναν «μυωπικό εθνικισμό», και δεν αντιμετώπισε µε νηφαλιότητα το ζήτημα.

 

ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ

 να δηλώσουν δημόσια όσοι είναι υπέρ σύνθετης ονομασίας…

   Ο κ. Χατζηδάκης, Ευρωβουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας, εξέφρασε την προσωπική άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει µια αμοιβαία αποδεκτή λύση, υπολογίζοντας και ότι ο παράγοντας χρόνος δρα εναντίον της. Παρά τα όπλα που διαθέτουμε είπε, η ευρωπαϊκή προοπτική δεν είναι υπερόπλο, ώστε να σταματήσει και άλλα κράτη από το να αναγνωρίσουν τα Σκόπια µε το συνταγματικό τους όνομα, τόνισε. Τέλος, κάλεσε όσους υποστηρίζουν µια σύνθετη ονομασία, να το δηλώσουν δημόσια…

 

ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

 αμοιβαία αποδεκτή…

   Τέλος, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Συντονιστής Εξωτερικών και Άμυνας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μίλησε για δύο στόχους: την κατάργηση του αλυτρωτισμού και µια αμοιβαία αποδεκτή ονομασία µε ρυθμίσεις που να αφορούν τη χρήση του όρου Μακεδονία. 

 

   Σ.Σ. Η θέση αυτή, που ακούγεται πολύ τελευταία, δεν έχει καμιά σχέση με την ασυμβίβαστη θέση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου! Διότι ο νεολογισμός περί «αμοιβαίας αποδεκτής ονομασίας» φωτογραφίζει την αποδοχή σύνθετης ονομασίας, κάτι εθνικά απαράδεκτο! Διότι ακόμη και το περίφημο «Σλαβοκαμεδονία» που δεν δέχτηκαν ποτέ οι Σκοπιανοί και ρίχτηκε μόνο και μόνο για να κάμψει τις αντιστάσεις του ελληνικού λαού, είναι επίσης απαράδεκτο, διότι σημαίνει πως «οι Μακεδόνες ήταν Σλάβοι» ή «η Μακεδονία είναι των Σλάβων» και θα ξεμυτίσουν μετά και οι «Βουλγαρομακεδόνες» … Και επειδή κάποιοι έχουν ξεχάσει ότι Μακεδόνες σημαίνει Έλληνες, πως είναι δυνατόν να υποστηρίζουν την τερατώδη ονομασία «Σλαβοέλληνες», διότι αυτό σημαίνει το «Σλαβομακεδόνες»!

 

Ο ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ

   Εν τα μεταξύ με πρόσφατο άρθρο του στην Εφημερίδα «Η Καθημερινή» (5 Μαρτίου) ο Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ  Θεόδωρος Κουλουμπής, υπό τον τίτλο «το επιθυμητό και το εφικτό στην ελληνική εξωτερική πολιτική» επιχειρεί να περάσει την απαράδεκτη θέση ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ με εμπεριεχόμενο τον ελληνικό όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για το όνομα των Σκοπίων(!!!):

   «Στο Mακεδονικό –στο θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων– έχουμε άλλο ένα κλασικό παράδειγμα ασυμβατότητας εφικτού και επιθυμητού. Tο επιθυμητό φυσικά θα ήταν να δεχθούν οι μικροί σε μέγεθος βόρειοι γείτονές μας ένα όνομα που δεν θα περιλάμβανε τη λέξη «Mακεδονία» (και τα παράγωγα αυτής), όπως, π.χ. το όνομα Δαρδανία. Tο εφικτό ήταν και είναι ένα σύνθετο όνομα για τα Σκόπια, το οποίο θα περιέχει τον όρο Mακεδονία, αλλά θα διαχωρίζει το μικρό κράτος από την Eλληνική Mακεδονία (53% του γεωγραφικού συνόλου) και τη Bουλγαρική (10% της γεωγραφικής Mακεδονίας) αντιστοίχως. Παρεμπιπτόντως, ακόμη και το προσωρινό όνομα των Σκοπίων (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Mακεδονάις - ΠΓΔM) που προέκυψε από τη διμερή μεταβατική συμφωνία του 1995 περιέχει τη λέξη Mακεδονία. Mια κλασική ευκαιρία διευθέτησης του θέματος χάθηκε, τον Mάιο του 1993, όταν ο τότε διαμεσολαβητής του OHE, Cyrus Vance, μας πρότεινε την ονομασία «Nέα Mακεδονία». Δυστυχώς, η κυβέρνηση του Kωνσταντίνου Mητσοτάκη διέθετε μόνο μια οριακή πλειοψηφία στο Kοινοβούλιο και δεν προχώρησε στην αποδοχή της σχετικά εφικτής αυτής λύσης. Eκτοτε, με την πάροδο του χρόνου και ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται χωρίς ιδιαίτερη σπουδή, οι γείτονες εξασφαλίζουν –στους μη κυβερνητικούς κύκλους και ιδίως στα μαζικά μέσα ενημέρωσης– την μονοπώληση του όρου Mακεδονία που παράλογα διεκδικούν εδώ και χρόνια»…

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:

ΠΟΙΑ & ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ & ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΚΩΣ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ;

ΠΟΙΟΣ ΧΑΡΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

 

***

 

ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΨΑΝΕ ΟΙ ΝΑΝΟΙ

ΝΑΙ! ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ!

ΜΕΤΑ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ

ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΤΤΙΛΕΣ

 

   Με πρόσφατη απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου, θα μπορούν πλέον να νοσηλεύονται για οποιαδήποτε πάθηση στα στρατιωτικά νοσοκομεία και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων οι έφεδροι, κληρωτοί  οπλίτες και ιδιώτες εθελοντές (σ.σ. όσοι απέμειναν) που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από 20 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και  στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και Λευκωσία, το 1967 στην Κοφίνου και τους Αγ. Θεοδώρους

 

   Οι γενναίοι, αυτοί που μονάχοι τους όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι  στον κατακτητή και πήραν απάνω τους ολάκερη την ιστορική αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου Ελλαδικού Κράτους, αυτοί για τους οποίους απλώθηκε η πιο παγερή σιωπή, οι ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, οι ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΑΝ ΟΙ ΝΑΝΟΙ, επιτέλους γίνεται «φανερό» έστω και με αυτόν τον τρόπο, μετά από 32 χρόνια, ότι ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ!

 

   Αυτοί (Κύπριοι & Ελλαδίτες) ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ στις Εθνικές Παρελάσεις και να ιστορούν τα γεγονότα στα τηλεοπτικά παράθυρα, φορτωμένοι μετάλλια και παράσημα! Και να καλούνται στα Ελλαδικά Σχολεία, σε ειδική ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (που δεν υπάρχει δυστυχώς) για να μιλήσουν για πατρίδα, ιστορία και φιλότιμο! Έστω και τώρα!

 

***

 

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΑΘΗΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

ΦΑΣΟΝ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ

περπατΟΥν στα τΕσσερα και τους ΒΑΦΤΙΣΑΝ «ανθρωποειΔΗ»

 

   Χωρίς φραγμό και χωρίς λογική, χωρίς επιστήμη και χωρίς αλήθεια, τρέχει ξέφρενη η προπαγάνδα του αθεϊσμού, που εκμεταλλεύτηκε ακόμη και την πάθηση κάποιων αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας στη Μικρά Ασία, Κουρδικής καταγωγής, (παιδιά συζύγων που ήταν ξαδέρφια!) ώστε να αφήσει με τρόπο τη υβριστική θεωρία της «εξέλιξης» στα φύλλα της γενικής μας αμάθειας…

   Είναι εντυπωσιακή η ταχύτητα, αλλά και η ομαδικότητα πυρός με την οποία μεταδόθηκε σε κύμα ενημέρωσης η θεωρία των «ανθρωποειδών», της δήθεν καταγωγής από πιθήκους, που αποτελεί απέραντη ύβρη κατά της Αγίας Τριάδος, του Θεού και Δημιουργού μας! Αυτός είναι ο Πατέρας μας και όχι ο πίθηκος, όπως θέλουν σώνει και καλά αθεϊστικά κέντρα να περάσουν, κάνοντάς μας συνενόχους τους και αρνητές του Θεού, ώστε να παρασυρθούν ακόμη και οι «εκλεκτοί»!...

 

«ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ Ο ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΥΡΑΝΟΙΣ»

   Αλλά ο ίδιος ο Χριστός που ενσαρκώθηκε στη γη, ο ίδιος ο Κύριος, μας μίλησε για τον «Πατέρα», και έτσι μας είπε να προσευχόμαστε προς Αυτόν: «Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς…»!!!

 

«ΠΑΤΕΡΑ…ΠΟΙΗΤΗΝ…ΠΑΝΤΩΝ»

   Αλλά τι ωραία έχει τεθεί και από την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, πριν 1.700 χρόνια το ζήτημα από το Σύμβολο της Πίστεως:

   «Πιστεύω εις ένα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητήν ουρανού και γης, ορατών τε πάντων και αοράτων…»!!!   Κάθε τι άλλο είναι λοιπόν αίρεση (αφαίρεση) και αυθαιρεσία κομπογιαννίτικη!

 

«ΑΡΟΝ ΤΟΝ ΚΡΑΒΑΤΤΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΕΙ»

   Και κάτι ακόμη. Πολλούς τέτοιους ή μάλλον χειρότερα, εντελώς παράλυτους ανθρώπους θεράπευσε ο ίδιος ο Χριστός αυτοπροσώπως ως γνωστόν στους Αγίους Τόπους! Αλλά και αμέτρητους κατόπιν, δια των Αποστόλων, των Αγίων, της Παναγίας μέχρι σήμερα! Μέχρι τώρα και για πάντα!

      

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ

   Ακόμη και ο Δαρβίνος στη δύση της ζωής του, εξέφρασε τη μεγάλη δυσαρέσκειά του για την εκμετάλλευση των ιδεών του στην κατεύθυνση της αθεΐας:

   «Ήμουνα νέος τότε με ασχημάτιστες ιδέες. Σκόρπησα ερωτηματικά, υπαινιγμούς, διατύπωνα συνεχώς απορίες για το κάθε τι. Και προς κατάπληξή μου οι ιδέες αυτές διαδόθηκαν αστραπιαία. Ο κόσμος έκαμε τις ιδέες αυτές θρησκεία»!...

 

   Και δυστυχώς - σημειώνουμε - πρόκειται για τη «θρησκεία του Αθεϊσμού»… Που πολεμά το Θεό και το τελειότερο ηθελημένα δημιούργημα Του, τον άνθρωπο! Που τον έπλασε όρθιο! Τόσο όρθιο, ώστε να φτάνει να κόβει τα φρούτα, από όλα τα δέντρα της Εδέμ! Ακόμη και τον απαγορευμένο καρπό…

 

ΕΥΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ!

   Εν των μεταξύ στην Κίνα, ένα αναπάντεχο εύρημα, διαλύει τις ανυπόστατες θεωρίες της εξέλιξης, οι οποίες υποστήριζαν ότι τα θηλαστικά προέρχονται από τα …ερπετά και εξελίχθηκαν μόνο μετά την εξαφάνιση των δεινοσαύρων…

   Όμως η ανεύρεση ενός εκπληκτικού απολιθώματος στην Κίνα, δείχνει ότι υπήρχαν θηλαστικά 100 εκατομμύρια χρόνια πριν την εξαφάνιση των δεινόσαυρων! («χίλια έτη ως μία ημέρα»;)

   Οι εξελικτικοί υποστήριζαν πως τα πρωτόγονα θηλαστικά ήταν πολύ μικρά, σε μέγεθος ποντικιού, ενώ το εύρημα στην Κίνα ανήκει σε ζώο μήκους μισού μέτρου!

   Και το καλύτερο; Το απολίθωμα ανήκει σε ένα είδος ολόιδιο με τον γνωστό μας κάστορα, που ζει σε στεριά και σε νερό! Η διαφορά είναι ότι η ουρά φαίνεται να έχει λέπια, όπως τα μάτια των πιθηκολόγων

 

 

***

 

 ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΙ …ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ…

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

   ΙΔΙΩΤΙΚΟ είναι το «Ελληνικό Σχολείο» που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στη Χειμάρρα, με τυμπανοκρουσίες και πανηγυρισμούς, αφήνοντας επίτηδες εντυπώσεις περί σπουδαίου κατορθώματος της Εξωτερικής Πολιτικής!...

 

  Όμως προέκυψε, ύστερα από εύστοχη ερώτηση Δημοσιογράφου κατά την ενημέρωση συντακτών από τον κ. Κουμουτσάκο, μετά τα πανηγύρια, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - όπως έχει ρητή υποχρέωση για την εκπαίδευση της αναγνωρισμένης διεθνώς Ελληνικής εθνικής Κοινότητας/Μειονότητας - αλλά ένα Ιδιωτικό, που σημαίνει πως η Αλβανία εξακολουθεί να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να διατηρεί εχθρική στάση απέναντι στην Ελληνική, εθνική Μειονότητα και αρνείται εδώ και δεκαετίες να αναγνωρίσει ως Ελληνική Μειονοτική περιοχή τη Χειμάρρα, με ότι αυτό συνεπάγεται στα δικαιώματα και τις περιουσίες, αλλά και το μέλλον των Βορειοηπειρωτών!

 

ΟΥΤΕ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ…

  Συγκεκριμένα, παραθέτουμε τον αποκαλυπτικό διάλογο που διημείφθη στο ΥΠΕΞ την 1η Μαρτίου και φανερώνει πως ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ που εγκαινιάστηκε (αναβαθμισμένο φροντιστήριο), φανερώνοντας την βαριά ασθενικότητα της Εξωτερικής μας Πολιτικής, την ώρα που οι αδύναμοι Αλβανοί έχουν ταρακουνήσει με το σθένος και την αποφασιστικότητά τους ολόκληρη την ισορροπία της Ευρώπης:

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε εκπρόσωπε ήθελα να ρωτήσω, για το σχολείο το οποίο εγκαινιάστηκε, το ιδιωτικό σχολείο στη Χειμάρρα την Κυριακή, είχε εξασφαλιστεί άδεια απ’ το Αλβανικό Υπουργείο Παιδείας; Και αν ναι, πότε είχε δοθεί αυτή η άδεια; Διότι ο Υπουργός Παιδείας ο κ. Πόλο, λέει ότι δεν υπάρχει άδεια λειτουργίας του σχολείου αυτού…..                      

ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: ….Ως προς το πρώτο ερώτημά σας, οι ενέργειες, η οικοδόμηση του σχολείου στη Χειμάρρα έγινε από  Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Το έργο της ολοκληρώθηκε με το χτίσιμο του σχολείου. Έγιναν εγκαίνια του κτιρίου και στην τελετή εγκαινίων παρέστη βεβαίως ο Υφυπουργός Εξωτερικών ο κ. Στυλιανίδης, αλλά υπήρχε και εκπροσώπηση σε επίπεδο Υπουργού μάλιστα από την αλβανική Κυβέρνηση.

Σκοπός είναι να λειτουργήσει το σχολείο αυτό ως ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα και να αρχίσουν τα μαθήματα απ’ την προσεχή σχολική χρονιά. Υπάρχει διαβεβαίωση για τη σχετική αδειοδότηση, η οποία δεν έχει δοθεί ακόμα, αλλά υπάρχει διαβεβαίωση για αδειοδότηση λειτουργίας του σχολείου απ’ την Αλβανική Κυβέρνηση. Τόσο απ’ τον Πρωθυπουργό κ. Μπερίσα, όσο και απ’ τον Υπουργό Παιδείας.

Σε κάθε περίπτωση εμείς θεωρούμε ότι τόσο με την οικοδόμηση, αλλά βεβαίως – και αυτό είναι το ουσιαστικότερο – με την λειτουργία του σχολείου, ανοίγει μία νέα σελίδα στην ουσιαστική βελτίωση και περαιτέρω πρόοδο των ελληνοαλβανικών σχέσεων. Βεβαίως είναι επίσης μία σημαντική εξέλιξη με θετικές επιπτώσεις και στην προσπάθεια της γειτονικής χώρας να προαγάγει την ευρωπαϊκή της πορεία. (σ.σ. σημαντική- θετική εξέλιξη η άρνηση εφαρμογής των υποχρεώσεων της Αλβανίας έναντι της Εθνικής μας Μειονότητας; Είναι πρωτάκουστο!!!!)

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θεωρείτε δηλαδή ότι οι υποχρεώσεις του αλβανικού κράτους προς τους πολίτες του, τους Αλβανούς πολίτες ελληνικής καταγωγής, εκπληρούνται με την ίδρυση ιδιωτικού σχολείου από Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Ελλάδος; Δεν αποτελεί υποχρέωση κάθε κράτους η παροχή εκπαίδευσης είτε και μειονοτικής εκπαίδευσης στους πολίτες του, απ’ το ίδιο το κράτος και όχι από άλλα κράτη με βάση τα ευρωπαϊκά στάνταρντ; Αυτό ρωτώ.

ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Όπως σας είπα η εξέλιξη αυτή θεωρούμε ότι αποτελεί μία νέα σελίδα και μια θετική εξέλιξη. Αυτή η θετική εξέλιξη δεν αναιρεί τις υποχρεώσεις που υπάρχουν από τις κυβερνήσεις και τα κράτη  που έχουν αναγνωρισμένες εθνικές μειονότητες, να παρέχουν όλα τα δικαιώματα στην εκπαίδευση στα οποία ορθώς αναφερθήκατε.

Βεβαίως μένει να υπάρξει αδειοδότηση και να λειτουργήσει , αλλά αυτό δεν καθιστά αρνητική την εξέλιξη αυτή. Αντιθέτως είναι μια θετική εξέλιξη.

(σ.σ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝ, ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ;)

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει αλβανικό αίτημα επίσημο ή διάλογος σε εξέλιξη για τη λειτουργία αλβανόγλωσσων σχολείων στην Αθήνα και κατά πόσο θα μπορούσε να συνδέονται τα θέματα παροχής εκπαίδευσης στις δύο χώρες.

ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: Κοιτάξτε, δεν γνωρίζω ακριβώς σε ποιο επίπεδο έχει τεθεί το θέμα. Νομίζω ότι έχουν γίνει κάποιες αναφορές σε τεχνικό επίπεδο. Δεν είμαι έτοιμος να σας δώσω μια πλήρη απάντηση αυτή τη στιγμή για το σε ποιο επίπεδο ακριβώς, με ποια συχνότητα επανέρχεται το ζήτημα αυτό στις υπηρεσιακές διαβουλεύσεις των δύο μερών……»!!!

 

 

***

 

ΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ

Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Ο ΙΑΤΡΟΣ

ΦΥΤΡΩΣΕ ΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

  Όπως διηγείται ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Σαγματά π. Νεκτάριος σε βίντεο που δημοσιεύεται σε αξιόπιστη σελίδα του Διαδικτύου (πατήστε ΕΔΩ), ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός, Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας  που κοιμήθηκε στις 11 Ιουνίου 1961, ένας όχι μόνο από τους διωκόμενους ομολογητές επί Σοβιετικής Ενώσεως, αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες, διάσημος Ιατρός Χειρουργός της Ρωσίας, έκανε ένα ακόμη μεγάλο θαύμα με τη δύναμη του Χριστού!

   Θεράπευσε θαυματουργικά τα κομμένα δάχτυλα μικρού παιδιού, αφού πρώτα τυλίχτηκε κάτω από τον επίδεσμο η εικόνα του! Έτσι, μετά από λίγο καιρό, διαπίστωσε ξαφνικά το παιδί  ότι από τις πληγές των εντελώς κομμένων δακτύλων του είχαν φυτρώσει νέα δάχτυλα!!! Που έγιναν μάλιστα κανονικότατα, όπως θα δείτε στη φωτογραφία του παιδιού στο βίντεο!!!

   Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός της Ρωσίας είχε μια καρδιά γεμάτη αγάπη και ακακία ακόμη και για τους διώκτες του! Μια σπάνια καρδιά που τόσους και τόσους, αμέτρητους ανθρώπους βοήθησε στα δύσκολα χρόνια των φρικτών διωγμών των Σοβιέτ εναντίον της Ορθοδοξίας! Έτσι ο Θεός θέλησε και μετά θάνατον να φανερώσει την αγιοσύνη της καρδιά του, η οποία κατά την εκταφή των λειψάνων του βρέθηκε άφθορη!!!

 

Ήχος γ’. Θείας Πίστεως

«Νέον άγιον, του Παρακλήτου,

σε ανέδειξεν Λουκά η χάρις

ένα καιροίς διωγμών τε και θλίψεων.

νόσους μεν ως ιατρός εθεράπευσας

και τας ψυχάς ως ποιμήν καθοδήγησας.

πάτερ τίμιε, εγγάμων τύπος και μοναστών,

πρέσβευε σωθήναι τας ψυχάς ημών»

 

***

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΟΜΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

στη Σοσιαλιστική Διεθνή

Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το μόνο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Μακεδονίας;

  

   ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Σοσιαλιστικό κόμμα με το όνομα της Μακεδονίας μας και την επωνυμία «Σοσιαλιστική Δημοκρατική Ένωση της “Μακεδονίας”» φιγουράρει φαρδιά πλατιά στα επίσημα μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, της οποίας νέος Πρόεδρος εξελέγη προ μηνών ο Γιώργος Παπανδρέου!

 

   Συγκεκριμένα στις ιστοσελίδες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, εμφανίζεται ως μέλος κόμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», προκαλώντας το Μακεδονικό Ελληνισμό και την Ιστορική Αλήθεια, την οποία καλείται τώρα να υπερασπιστεί άμεσα ο κ. Παπανδρέου!

    Παρότι ως χώρα παρουσιάζονται τα Σκόπια στο γράμμα Τ (The FYROM), το κόμμα προβάλλεται ως  Σοσιαλιστικό κόμμα «Μακεδονίας», εκμεταλλευόμενο και την γενικότερη «αδιαφορία» για υπεράσπιση ζωτικών εθνικών συμφερόντων, που έχουν να κάνουν με την ταυτότητα και την ιστορική, εθνική, πολιτισμική και γεωγραφική υπόστασή μας στα βόρεια σύνορα!

 

   Κάθε στιγμή που κάποιος παρουσιάζεται σαν «Μακεδόνας» από τα Σκόπια, διεκδικεί αυτόματα τη συγγένεια με τον Μέγα Αλέξανδρο μέχρι τους Άγιους Κύριλλο και Μεθόδιο και την περιοχή από την Αχρίδα ως τις κορυφογραμμές του Ολύμπου, τη Θεσσαλονίκη και το Άγιον Όρος! Και αυτό είναι επικίνδυνο και ανεπίτρεπτο!

 

   Η ευκαιρία είναι μοναδική για τον κ. Παπανδρέου να δώσει δείγμα γραφής. Και όχι μόνο. Αλλά να ανακοινώσει ένα συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, περνώντας και ξεναγώντας 160 τόσα μέλη και ξένες προσωπικότητες μέσα από το «Πανεπιστήμιο» της Βεργίνας  και τα συγκλονιστικά ευρήματα του Ελληνικού Τάφου του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου!!!

   Η Μακεδονία ρίχνει το γάντι…

 

***

 

ΘΕΡΑΠΕΥΣΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΝΔΡΟΥ


 

Το επιβεβαιώνει στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής

   Μια συγκλονιστική ιστορία, ένα μεγάλο οικογενειακό δράμα, που έγινε αγωνία ολόκληρης της Κύπρου, ένα βαριά άρρωστο παιδί και ένα συγκλονιστικό θαύμα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, όχι μόνο την Αγάπη Θεού και Αγίων προς τον άνθρωπο, αλλά και την Παντοδυναμία του Χριστού, καθώς και τη μεγάλη Χάρη και παρρησία που έχουν σε Αυτόν οι Άγιοι, ώστε να γίνονται θαυμαστά θαύματα, θεραπείες ανίατων και «ξεγραμμένων», ετοιμοθάνατων πολλές φορές ασθενών, χωρίς ιατρική ελπίδα, όπως σε ολόκληρη άλλωστε την πορεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας!

   Οι λεπτομέρειες του εν λόγω θαύματος που επιβεβαίωσε στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ο Καθηγούμενος της ομώνυμης Ι. Μονής της Άνδρου Γέροντας Κυπριανός, δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στην Εφημερίδα Στύλος Ορθοδοξίας και είναι πράγματι συγκλονιστικές:

 «Η άμεση επικοινωνία μεταξύ στρατευομένης και θριαμβεύουσας Εκκλησίας αποτελεί σύνηθες και φυσιολογικό φαινόμενο για το συνειδητοποιημένο πιστό, ο οποίος είθισται να επικαλείται τους Αγίους ως πρεσβευτές επίλυσης των προβλημάτων προς το Θεό. Αυτό λοιπόν έπραξε μια οικογένεια από την Κύπρο, γνωστή από τις τηλεοπτικές εκκλήσεις που έκανε πριν από δύο χρόνια για την εξεύρεση δότη προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα για εγχείρηση στο μικρό παιδί τους, τον Ανδρέα που έπασχε από λευχαιμία. Μόσχευμα βρέθηκε και οι γονείς ετοιμάσθηκαν για να ταξιδεύσουν στις ΗΠΑ, όπου θα γινόταν η λεπτή χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μυελού.
Όλοι θυμόμαστε τότε την αγωνία της οικογένειας του Βάσου Βασιλείου από τη Λεμεσό και τις καθημερινές εκκλήσεις τους στον Χριστό μας για να σώσει το παιδί τους.

 

   Πριν λοιπόν ξεκινήσουν για την εγχείρηση οι γονείς άκουσαν για τα θαύματα της Αγίας Μαρίνας και πήραν την πρωτοβουλία να τηλεφωνήσουν στο ομώνυμο μοναστήρι στην Άνδρο και να ζητήσουν την ευλογία Της. Στο τηλέφωνο ο ηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης Κυπριανός υποσχέθηκε πως θα προσευχηθεί στην Αγία και ευχήθηκε στους γονείς να έχει το παιδί την Αγία Μαρίνα στο χειρουργείο για βοήθεια. Πράγματι με την ευχή του ηγουμένου Κυπριανού στις αποσκευές τους και με ακράδαντη την πίστη για τη βοήθεια της Αγίας Μαρίνας οι δύο γονείς και ο μικρός Ανδρέας μετέβησαν στις ΗΠΑ. Μετά τις καθιερωμένες προκαταρκτικές εξετάσεις προετοιμασίας ο μικρός Ανδρέας εισήλθε για την πραγματικά πολύ σοβαρή και λεπτή εγχείρηση.


   Λίγη ώρα πριν το χειρουργείο παρουσιάστηκε στον ιατρό που θα χειρουργούσε τον μικρό Ανδρέα μία γυναίκα. Είπε πως είναι γιατρός και παρακάλεσε να παρακολουθήσει την εγχείρηση, επειδή ήταν προσωπική ιατρός του μικρού Ανδρέα. Η συζήτηση της γυναίκας με τον χειρούργο έδειχνε πως κατείχε την ιατρική επιστήμη και δεν άφηνε καμιά αμφιβολία στο χειρούργο να σκεφθεί πως δεν είναι ιατρός. Εκείνος πάντως της είπε πως δεν επιτρέπεται να βρίσκεται στο χειρουργείο ξένος ιατρός και πως αποτελούσε πρακτική της ιατρικής του ομάδας να μην μετέχουν άλλοι στις λεπτές αυτές εγχειρήσεις. Η επιμονή όμως της γυναίκας έκαμψε την αρχική αδιαλλαξία του χειρούργου. Της ζήτησε να αφήσει τα στοιχεία της στη γραμματεία και να εισέλθει στη συνέχεια στο χειρουργείο μαζί του. Έτσι και έγινε.
Η άγνωστη ιατρός εισήλθε στο χειρουργείο και όχι απλώς παρακολουθούσε αλλά συμμετείχε ενεργά στην εγχείρηση του μικρού Ανδρέα. Αρκετές φορές μάλιστα έδωσε τις κατευθύνσεις για το πώς έπρεπε να προχωρήσει η επέμβαση.  

  

   Όλα πήγαν καλά και ο γιατρός αφού την ευχαρίστησε εξήλθε του χειρουργείου. Το ζεύγος Βασιλείου έτρεξε να πληροφορηθεί για το πώς πήγε η εγχείρηση. «Όλα πήγαν πολύ καλά» τους είπε. Και πρόσθεσε: «Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως είχατε μια τέτοια γιατρό για το παιδί σας και ήλθατε σε μένα;»
Οι γονείς έκπληκτοι του απάντησαν ότι δεν είχαν φέρει κάποια γιατρό και δεν γνωρίζουν κάτι σχετικό. Ο χειρούργος όμως επέμενε και τους είπε πως όταν εξήλθε από το χειρουργείο η γιατρός του μικρού Ανδρέα, παρέμεινε για λίγο μέσα με την υπόλοιπη ιατρική ομάδα. Ως εκ τούτου κάπου εκεί γύρω έπρεπε να είναι και τους προέτρεψε να τη συναντήσουν. Μάταια όμως έψαχναν να τη βρουν. Η γιατρός είχε εξαφανισθεί. Σκέφθηκαν πως θα έφυγε και πήγαν μετά την προτροπή του χειρούργου στη γραμματεία να ζητήσουν τα στοιχεία της προκειμένου να την ευχαριστήσουν. Πίστευαν πως ίσως κάποια γιατρός από την Ελλάδα ή την Κύπρο ευαισθητοποιήθηκε και ταξίδευσε στις ΗΠΑ για να συμβάλλει στην λεπτή χειρουργική επέμβαση.
   Με έκπληξη διαπίστωσαν πως η άγνωστη γυναίκα ιατρός είχε υπογράψει με το όνομα Μαρίνα από την Άνδρο (Marina from Andros). Δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν. Στέκονταν επί αρκετή ώρα αμήχανοι μπροστά στο θαύμα της Αγίας Μαρίνας. Τα δάκρυα ευγνωμοσύνης και χαράς πλημμύρισαν τα μάτια τους. Θυμήθηκαν αυτό που τους είχε πει ο σεβαστός γέροντας και ηγούμενος της ομώνυμης Ιεράς Μονής. «Πηγαίνετε στην Αμερική και εύχομαι η Αγία Μαρίνα να είναι μέσα στο χειρουργείο».

   Την απερίγραπτη χαρά τους για την επιτυχή έκβαση της εγχείρησης και την επαναφορά της υγείας του μικρού Ανδρέα τη μετέφεραν στα ΜΜΕ μιλώντας για το αληθινό θαύμα.
Από τότε έβαλαν ως τάμα να βρίσκονται πάντοτε οικογενειακώς στην Άνδρο την ημέρα της μνήμης της Αγίας Μαρίνας. Έτσι και πράττουν ενώ όπως ανέφερε μοναχός της Μονής με τον οποίο συνομιλήσαμε δύο φορές ίσως και παραπάνω τα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από τότε η οικογένεια Βασιλείου μεταβαίνει από τη Λεμεσό κάθε καλοκαίρι στην Άνδρο για να ευχαριστήσει την Αγία Μαρίνα, που έσωσε τον μικρό Ανδρέα. Είναι αλήθεια ότι ουδέποτε απουσίασαν τα θαύματα των Αγίων από τη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας και είθε ο Πανάγαθος Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να μας ενισχύει την πίστη μας με τα θαύματα των Αγίων μας
».

Το τηλέφωνο της Ι. Μονής Αγίας Μαρίνης Άνδρου είναι 22820-24074

 

Πρόδρομος Α.

 

 ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΝΔΡΟΥ

   Το κάτασπρο σαν περιστέρι Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας απέναντι από τα Αποίκια της Άνδρου όπου βγαίνει το φημισμένο νερό Σάριζα, χρονολογείται από το 1.325 μ.Χ., όταν στην περιοχή Λίτρες παρουσιάζεται θαυματουργικά η Αγία Μαρίνα σε γέροντα ασκητή και του υποδεικνύει να βρει την κεκρυμμένη εικόνα της σε μια σχισμή ενός βράχου, όπως και έγινε! Μάλιστα ο Αυτοκράτορας Εμμανουήλ Β’  Κομνηνός βοηθά οικονομικά και έτσι ιδρύεται η Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Άνδρου!

 

   Κατά τον 16ο αιώνα, το Μοναστήρι καίγεται τρεις φορές κατά τις επιδρομές πειρατών με αποτέλεσμα να χάσει την παλαιά αίγλη και να φτάσει το 1743 σε τέλεια παρακμή με πέντε μόνο υπέργηρους μοναχούς. Τότε επεμβαίνει και πάλι η Αγία Μαρίνα και με νέο θαύμα φέρνει στη Μονή της τον Ιερομόναχο Σωφρόνιο, ο οποίος κάτω από συνεχή θαύματα και οράματα παραμένει και πουλώντας την περιουσία του στην Πελοπόννησο ανακαινίζει το Μοναστήρι και το μετατρέπει σε γυναικεία Μονή το 1746 μ.Χ. Τότε πολλές αρχοντοπούλες της Άνδρου ενδύονται το Αγγελικό Σχήμα με αποτέλεσμα ο αριθμός των Μοναζουσών να φτάνει τις εκατό (100)! Σε μια εποχή που το Γένος επαναφωτιζόταν απ΄ άκρη σ΄ άκρη από το φλογερό κήρυγμα του Πατρο-Κοσμά του Αιτωλού!

 

    Η αίγλη της Ορθόδοξης Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνας, αλλά και τα περίφημα εργόχειρα των εργαστηρίων αργυροποιείας, χαρακτικής και μεταξιού της, απλώνουν τότε τη φήμη της παντού!

  

ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ  ΜΟΝΩΝ

Βαυαροκρατία – Μάουερ

   Έρχεται ο Εθνικός Ξεσηκωμός στα 1821 και ο επικός αγώνας αρχίζει. Όμως η διχόνοια, αυτό το εργαλείο που έχουν ανακαλύψει οι ξένες δυνάμεις για να αποδυναμώνουν και να ελέγχουν τους Έλληνες, όπλισε και δολοφόνησε τον ευσεβή και εργατικό πρώτο Έλληνα Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, μια μεγάλη προσωπικότητα της εποχής, ανυπέρβλητη έως τώρα! Έτσι μας έφεραν τον ανήλικο Όθωνα και την τυραννική Αντιβασιλεία του Μάουερ και των άλλων, τη  Βαυαροκρατία, και τη Βαυαροδουλεία, που προσπάθησε με κάθε τρόπο να χτυπήσει τις ρίζες του δέντρου! Έφτασε μάλιστα στο σημείο όχι μόνο να φυλακίσει σαν κακούργο τον Μεγαλέξανδρο του ΄21, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, αλλά και να κλείσει με Διάταγμα όλα σχεδόν τα Ορθόδοξα Ιερά Μοναστήρια του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους!!! Γράφει γι΄ αυτό ο Μακρυγιάννης:

  «Διάλυσαν τα μοναστήρια. Συμφώνησαν με τους Μπαυαρέζους και πούλαγαν τα δισκοπότητρα κι όλα τα γερά  εις το παζάρι. Και τα ζωντανά διά δίχως τίποτα…Αφάνισαν όλως διόλου τα μοναστήρια και οι καημένοι οι καλόγεροι που αφανίστηκαν εις τον αγώνα, πεθαίνουν της πείνας μέσα στους δρόμους, όπου αυτά τα μοναστήρια ήταν τα πρώτα προπύργια της απανάστασής μας»!

   Γι’ αυτό και ένας από τους αμετάθετους όρους που έβαλε ο Μακρυγιάννης και οι άλλοι στο Σύνταγμα της 3ης Σεπτεμβρίου ήταν ο σεβασμός στην Ορθοδοξία, με το περίφημο προοίμιο,

«Εις το όνομα της Αγίας, Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος», αλλά και με το άρθρο 40, που όριζε πως ο εκάστοτε διάδοχος του θρόνου έπρεπε υποχρεωτικά να ήταν Ορθόδοξος!..

 

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ

   Έτσι λοιπόν, με διάταγμα του υπό κηδεμονία Όθωνα, δια του Βαυαρού Υπουργού Εσωτερικών της «Ελλάδος» Μάουερ, δίδονταν η ανατριχιαστική και αντίχριστη εντολή των προτεσταντών να κλείσουν 417 Μοναστήρια, να δημευθεί η περιουσία τους και οι Μοναχοί ή Μοναχές να μετατεθούν σε κάποια ελάχιστα Μοναστήρια που θα παρέμεναν ή να κοσμοποιηθούν με το ζόρι! Ήταν το τρομερό 1833 μ.Χ.!!!

   Τότε ακριβώς κλείνουν και την Ιερά Μονή της Αγίας Μαρίνας Άνδρου! Την θαυματουργή εικόνα της Αγίας (φωτογραφία) την αγοράζει στην αναγκαστική δημοπρασία η ιστορική οικογένεια Εμπειρίκου για να την διασώσει! Η οικογένεια αυτή τοποθετεί την εικόνα στον Ιερό Ναό της Χώρας της Άνδρου, στην Παναγία, όπου παρέμεινε για 146 χρόνια!!! Το Μοναστήρι μετατρέπεται σε σταύλο και τα κτίρια ισοπεδώνονται…

 

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΑΜΙΣΗ ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑ!

   Πέρασε από τότε σχεδόν ενάμιση αιώνας… Ξαφνικά μια μέρα του 1975, ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου Δωρόθεος, περνώντας από τα ερείπια του Μοναστηριού, ζητά με πόνο ψυχής από τον Διάκονό του Κυπριανό να αναστηλώσει τη Μονή! Εκείνος αρνείται έχοντας άλλα σχέδια, αλλά δέχεται την επίσκεψη της Αγίας Μαρίνας, που του εμφανίζεται την ίδια εκείνη νύχτα σε όραμα, και του λέει:

   «Είμαι η Μαρίνα και οι δύο άλλες αδελφές μου, είναι η Παρασκευή και η Αικατερίνα που συγκατοικούν με εμένα στο Μοναστήρι. Το διάταγμα του Όθωνα μας πέταξε έξω και μένουμε λίγο πιο πάνω από το Μοναστήρι. Θα ανοίξει όμως το Μοναστήρι και θα έλθουμε πάλι εδώ να κατοικήσουμε! Εμένα δε, θα με βλέπεις κάθε μέρα! Μαζί θα αγωνισθούμε να αναστηλώσουμε το Μοναστήρι. Να δεχθείς λοιπόν, την εντολή του Δεσπότη σου. Τ΄ άκουσες Κυπριανέ;»!!!

    Και όπως ήταν επόμενο, ο νυν Καθηγούμενος Αρχιμανδρίτης Κυπριανός Χειμώνας, επήκουσε αμέσως την Αγία και από την επομένη με το φτυάρι και το καρότσι, αγωνίστηκε επί πέντε χρόναι για να ξεμπαζώσει και να αναστήσει την Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Άνδρου, όπου από το 1976 θησαυρίζεται και η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος, που επενέβη θαυματουργικά και στην θεραπεία του μικρού Ανδρέα Βασιλείου από την Άνδρο, που είναι σήμερα 12 χρονώ παλικαράκι και κάθε χρόνο σκαρφαλώνει εντελώς θεραπευμένος στο Μοναστήρι της ιατρού Αγίας Μαρίνης!

   Την ευχή της να έχουμε, εμείς και τα παιδιά και η Ορθόδοξη Πατρίδα μας και να εμποδίσει κάθε νέο Μάουερ που επιβουλεύεται τα ιερά και τα όσια και να ενισχύει Ιερείς και Δασκάλους να κάνουν το χρέος τους και να φωτίζονται μαθητές και γονείς!

Σ.Σ. Στο ίδιο Μοναστήρι θησαυρίζεται και άλλη θαυματουργή εικόνα, της Παναγίας, στην οποία ανθούν θαυματουργικά ξερά κλαδιά από κρίνα, κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου! Τα κάτασπρα κρινάκια μπορεί να τα μετρήσει και να τα αγγίξει και ο πλέον δύσπιστος!!!  Παρόμοιο θαύμα συμβαίνει και σε εικόνα-τοιχογραφία της Παναγιάς στο Μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, επίσης στην Άνδρο!

 

***

 

συνεδρίασε η αγέλη των Λύκων

ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΒΕΡΝΙΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

 

 

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ

ΤΑ 12 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΛΙΑ!!!

   Οι φίλοι μας, αυτοί οι καλοί μας γείτονες, τα «αδέρφια» μας όπως εργολαβικά προσπάθησαν από τους σεισμούς και εδώ να μας παρουσιάσουν κάποιοι με τη «διπλωματία» των χορών, των μανεκέν, των τραγουδιστριών και των κουμπαριών, το ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ με αφορμή τα 12μίλια για να αρπάξουνε νησιά και πετρέλαια, ενώ δεν αναγνωρίζουν και παραβιάζουν ακόμη και τα 10 στον αέρα ή και τα 6 (Ύμια – Ζουράφα) ναυτικά μίλια στη θάλασσα!

 

η αγέλη των Λύκων

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ

   Με απόφαση λοιπόν του λεγομένου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας (το όργανο στην πραγματικότητα διακυβέρνησης της γείτονος) η νόμιμη επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδος στο Αιγαίο μας στα 12 μίλια θα σημάνει στην ουσία αυτόματο Πόλεμο της Τουρκίας εναντίον μας!!!

   Ο Κεμαλικός Σωβινισμός (διδάκτωρ του Ναζισμού) της Άγκυρας και τα γονίδια των Γενοκτονιών του παρελθόντος συν Αττίλα και Κουρδιστάν,  έκανε την αγέλη των Λύκων να ομιλήσει πάλι με τη γλώσσα της ζούγκλας και της βαρβαρότητας!

   Η απειλή πολέμου και μάλιστα για νόμιμη άσκηση διεθνώς κατοχυρωμένου δικαιώματος, είναι κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και πρέπει να καταγγελθεί ενώπιον της Ε.Ε. και του ΟΗΕ και να γίνει καταδίκη των τουρκικών προθέσεων, ενώ να ζητηθεί διακήρυξη σεβασμού της Τουρκίας στο Διεθνές Δίκαιο, τις Ευρωπαϊκές Αρχές και το δικαίωμα άσκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων κατά το ισχύον Δίκαιο της Θάλασσας που προβλέπει επέκταση εθνικού χώρου έως 12 μίλια!

  

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ»;

   Ο ωμός εκβιασμός περί «Αιτίας Πολέμου» εάν εκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα - όπως έχουμε κάθε δικαίωμα - στα 12 μίλια, σημαίνει πως ακόμα και εάν επεκτείνουμε τα χωρικά ύδατα της Εύβοιας (!!!), της Μαγνησίας, της Χαλκιδικής, της Θράκης, της Πελοποννήσου, της Κρήτης, της Γαύδου, της Ανάφης, της Σκύρου ή Άνδρου, θα δεχθούμε τάχα απροειδοποίητη ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, δηλαδή στρατιωτική εισβολή, βομβαρδισμούς και κάθε βαρβαρότητα του ολοζώντανου Αττίλα!

   Ακόμα και εάν προχωρήσει μια βάρκα μας άλλα 6 εθνικά μίλια κάτω από το Σούνιο!!! Και πολύ περισσότερο στη γραμμή Έβρος – Σαμοθράκη – Λέσβος – Λήμνος – Σάμος – Κως – Σύμη - Ρόδος – Μεγίστη…

  

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

   Ως προς το Κυπριακό, το ΝΕΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΟΓΜΑ αναφέρεται ότι «χώρος επίλυσης του Κυπριακού είναι ο ΟΗΕ.  Η Τουρκία έχει δικαίωμα εγγυήτριας δύναμης στο Νησί. Η τουρκική στρατιωτική παρουσία έχει ζωτική σημασία για την ασφάλεια των τουρκοκυπρίων. Η κατάσταση αυτή πρέπει να συνεχιστεί. Η “Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου” θα ενισχυθεί και θα προστατευθεί, έως ότου υπάρξει μόνιμη λύση», σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, που έκανε πρωτοσέλιδο όλο το θέμα (όχι τυχαία πάντως και δίχως άνωθεν οδηγίες…)…

 

   Βλέπε σε άλλη στήλη: ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ

 

***

 

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ

ΟΙ 300 ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΡΙΖΟΚΑΡΠΑΣΟΥ


    Τριακόσιοι ηρωικοί Ελληνοκύπριοι ζουν σήμερα στον μαρτυρικό Ριζοκάρπασο, ανάμεσα σε τρεις χιλιάδες τουρκόφωνους κουβαλητούς Τούρκους, Λαζούς και Κούρδους, που μεταφέρθηκαν κυρίως από τις περιοχές της Τραπεζούντας και της Άγκυρας στη σκλαβωμένη Καρπασία.

   Εγκλωβισμένοι σε μια περιοχή που περιτριγυρίζεται από τον Αττίλα, με μύριους κινδύνους, με την υπαρκτή πιθανότητα να γίνουν ανά πάσα στιγμή ολοκαύτωμα, συνεχίζουν ακόμη και μετά από 32 σχεδόν χρόνια τουρκικής κατοχής, να παραμένουν απτόητοι, νικητές, άφοβοι, απροσκύνητοι και αδούλωτοι στον τόπο που γέννησε τους αιώνες της ελληνικής ρίζας τους, στο Ριζοκάρπασο, ακριβώς στην κόψη του μυτερού ξίφους της Κύπρου!

 

 62  ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

ΕΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

   Το 1960 κατοικούσαν στο Ριζοκάρπασο 3.151 Έλληνες και 2 ΤούρκοιΣήμερα υπό Τουρκική Κατοχή, οι Τούρκοι έγιναν 3.000 και οι Έλληνες μονάχα 300, έστω και πεισματάρηδες!

   Τότε, τα Δημοτικά  ελληνικά Σχολεία ήταν 2 και  κατά το σχολικό έτος 1973-74, πριν την τουρκική εισβολή, φοιτούσαν 277 Έλληνες μαθητές, ενώ σήμερα στο Δημοτικό φοιτούν μόνο 13, με δύο Δασκάλους…

   Συνολικά σήμερα στο Ριζοκάρπασο φοιτούν 62 Έλληνες μαθητές, 62 Ελληνόπουλα που βαστούν μονάχα τους τις Θερμοπύλες ενός ολόκληρου Έθνους! Από τα 62 αυτά ηρωικά παιδιά, τα 15 φοιτούν στο Νηπιαγωγείο, τα 15 σόπως είδαμε στο Δημοτικό και τα 34 στο Γυμνάσιο, όπου διδάσκουν 23 Έλληνες Καθηγητές κάθε ειδικότητας, αξιέπαινοι για το έργο και την προσφορά τους, που θυμίζει την προσφορά των  Δασκάλων στη σκλαβωμένη Μακεδονία, υπό τη διπλή τρομοκρατία Τούρκων & κυρίως Βουλγάρων Κομιτατζήδων!

 

Η «ΙΜΒΡΟ-ΤΕΝΕΔΟΣ» ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

   Από τους 20.000 περίπου εγκλωβισμένους Έλληνες της Καρπασίας το 1974, απέμειναν σήμερα σε όλη την Καρπασία όχι παραπάνω από 400 Ορθόδοξες ψυχές! Κι αυτό χάρη στη γνωστή τρομοκρατική συμπεριφορά των Τούρκων, που έχουν άλλωστε μεγάλη παράδοση. Οι Γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ελλήνων σε Πόντο και Μικρασία, το πογκρόμ του 1955 σε Πόλη και Σμύρνη, η καταπίεση των Κούρδων τους έχουν κάνει «ειδικούς»!

   Έτσι και στους Έλληνες της Καρπασίας, για να τους αναγκάσει σε οριστική φυγή, μεταχειρίστηκε την επιτυχημένη τακτική της τρομοκρατίας που εφάρμοσε σε Ίμβρο και Τένεδο. Απαγόρευση σε γιατρούς, δασκάλους και επικοινωνία! Ξυλοδαρμοί, κλοπές περιουσιών, αρπαγή!  Κουβαλητοί (έποικοι) από την Ανατολία, βαρβαρότητα, βανδαλισμοί, ψυχολογική πίεση, απομόνωση, τρομοκρατία! Φόνοι, ληστείες καταναγκαστική εργασία, κακοποιήσεις, βασανιστήρια, συλήσεις τάφων και Εκκλησιών, απελπισία…

   Και χειρότερη απελπισία η άγνοια, που επικρατεί στην Ελλάδα! Και κυρίως λόγω της Παιδείας που δεν έχει αφιερώσει ακόμη - όπως έχει ζητήσει το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - ούτε μία μέρα από τους 9 σχολικούς μήνες για την ΚΥΠΡΟ! Είναι πλέον καιρός! Έστω και μέσα από την Ευέλικτη Ζώνη.

Περισσότερα για τους ήρωες του Ριζοκάρπασου ΕΔΩ

 

***

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

ΔΑΣΚΑΛΩΝ  & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ


ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΜΟ & ΤΗΝ ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ

 

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Την ώρα που κάποιοι γονείς ξοδεύαν χρήματα για καρναβαλικές στολές των παιδιών τους, για ένα υποπολιτισμό που ταιριάζει μόνο σε χαμηλές κοινωνίες, κάποιοι άλλοι γονείς είχαν στολίσει τα παιδιά τους με το κόσμημα της αυθεντικότητας, της αγνής παράδοσης, της ποιότητας και της αγωγής!

   Φορώντας παραδοσιακές, τοπικές στολές, κορίτσια και αγόρια από πολλά σχολεία, έδειξαν τι θα πει Ελλάδα και λεβεντιά, τι θα πει αληθινό ΣΧΟΛΕΙΟ! Και είναι άξιοι πολλών συγχαρητηρίων αυτοί οι μαθητές, οι Δάσκαλοι και τα Σχολεία, που κρατούν ζωντανό το Δημοτικό Χορό και το Δημοτικό Τραγούδι της πατρίδας μας, όπως επίσης και το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Θεσσαλονίκης, που  έχει αναλάβει τη μεγάλη και επιτυχημένη πρωτοβουλία της διοργάνωσης των Φεστιβάλ παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων, για την επιβράβευση της δουλειάς και της ψυχής παιδιών και Συλλόγων και Δασκάλων! Για να χειροκροτείται επιτέλους η ποιότητα και όχι τα διάφορα «σκουπίδια»! Για να στερεωθεί η αγάπη για την πατρίδα, να ενισχυθεί η αυτογνωσία του παρελθόντος και του παρόντος, να διατηρηθεί η ενάρετη Παράδοση (και όχι τα κάθε λογής «παραδοσιακά» δήθεν υποπροϊόντα μιας αμάθειας και μιας άγνοιας που μπολιάστηκε στα 400-500 χρόνια τουρκοκρατίας), να δοθεί δημιουργικό διέξοδο στα τάλαντα των παιδιών, να προσεγγιστεί η ελληνική γλώσσα και η εκφραστικότητά της  μέσα από το Δημοτικό Τραγούδι!

 

   Μάλιστα λήφθηκε πρόνοια ώστε να υπάρχει εισιτήριο για τους θεατές, ώστε τα έσοδα να διατεθούν για τα παιδιά του Κέντρου Ειδικής Αγωγής της Θεσσαλονίκης!

   Στο 14ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων ήταν εντυπωσιακή η συμμετοχή των παιδιών, αφού έλαβαν μέρος πάνω από 100 παιδικά χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων από ολόκληρη τη Μακεδονία, ενώ έλαβαν μέρος και εκατοντάδες μαθητές από πολλά Δημοτικά Σχολεία, τα οποία δίδουν προς τιμήν τους βάρος στην ελληνική παράδοση! Συγκεκριμένα συμμετείχαν τα παρακάτω Δημόσια Σχολεία:

 

Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου, Δημ. Σχολείο Εξοχής, 16ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Δημοτικό Σχολείο Προχώματος, Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, 2ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία Πολίχνης, 107ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, 9ο  Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης, 88ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, 3ο – 17ο - 82ο Δημοτικά Σχολεία Θεσσαλονίκης, 2ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, 89ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, 7ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, 7ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, 8ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου,  20ο  Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, 27ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, 9ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, 28ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, 19ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, 8ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, 14ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης, 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Βαθυλάκου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης, Δημοτικό Σχολείο Δρυμού, 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου Κορδελιού, 106ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, 1ο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, Δημοτικό Σχολείο Λαγυνών, 1ο και 3ο - 5ο Δημοτικά Σχολείο Νεάπολης, 85ο Δημοτικό Σκολείο Θεσσαλονίκης,  29ο Δημοτικό Σχολείο Χαριλάου, 83ο, 26ο, και 90ο Δημοτικό Σχολεία Θεσσαλονίκης!

 

   Εύγε σε αυτούς τους Δασκάλους και τους Μαθητές! Και ελπίζουμε του χρόνου να τους δοθεί το ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ (να ακουστεί και τίποτα ελληνικό εκεί μέσα) παρουσία της ίδιας της Υπουργού Παιδείας! Το αξίζουν!

 

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

ΓΡΑΨΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ