ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: ΤΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΑΦΑΝΤΑΣΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!!! – ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ!-

ΣΤΕΪΤ  ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ, 1944: «ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ “ΕΘΝΟΣ”, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ “ΠΑΤΡΩΑ ΕΔΑΦΗ” Ή ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ “ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ” ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ»!

 

εφημερίδα 37

ΠΡ. ΦΥΛΛΑ

NOIAZOMAI

 

 

Ιούλιος - Αύγουστος  2006 μ.Χ.

ΠΡ. ΦΥΛΛΑ

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ           ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ          ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΝΕΑ          ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ           ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ            ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΜΕ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

 

ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ

& ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

 

ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞ

 

   Ένα μάθημα για τον Άλεξ, που πρέπει να μπει επιτέλους στα σχολεία, όπου υπάρχει ύλη, αλλά όχι υλικό!

   Υπάρχουν μυαλά, αλλά όχι καρδιές! Υπάρχουν μαθήματα, αλλά όχι ανθρωπιά! Υπάρχουν αριθμοί, αλλά όχι γράμματα! Υπάρχουν θρησκευτικά αλλά όχι Εκκλησιασμοί και Θεία Κοινωνία!

 

   Ένα μάθημα για τον Άλεξ! Για τις οικογένειες! Όπου υπάρχουν παιδιά, χωρίς παιδεία! Όπου υπάρχουν DVD αντί για επικοινωνία! Όπου υπάρχουν  Χάρυ Πότερ αντί για θρησκεία! Όπου υπάρχει τηλεόραση, αντί για προσευχή! Όπου υπάρχει θάνατος, αντί για Ζωή!

 

   Ένα μάθημα για τον Άλεξ! Για τα παιδιά! Που τα μαθαίνουν να είναι σιωπηλά στο μάθημα και αχαλίνωτα στο διάλειμμα! Που τα θέλουν κοσμιότατα στην τάξη και τα αφήνουν χυδαιότατα στις τουαλέτες! Που τα θέλουν να γράψουν στον πίνακα το μάθημα και στους τοίχους τις ασχήμιες!

 

   Ένα μάθημα για τον Άλεξ! Για την πολιτεία! Που πρέπει να  μάθει πως «σχολείο» δεν είναι μόνο το μάθημα! Μα και το διάλειμμα! Και εκεί γίνεται η μεγάλη, περισπούδαστη και ανεξέλεγκτη φοίτηση, που χαλά ακόμα και τα καλύτερα παιδιά! Βρίζουν, χτυπιούνται, καπνίζουν, καταπιέζουν, φοβερίζουν, διακινούν, απειλούν με την ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΟΣ, που η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ», της ένδυσης, της κόμμωσης, της συμπεριφοράς, της αδιαφορίας όλων μας τους προσφέρει!

 

   Ένα μάθημα για τον Άλεξ! Για όλους! ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΜΙΑ ΟΨΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ! Αφού από την άλλη, τα μαθήματα του διαλείμματος για όσους μετέχουν θέλοντας ή μη, είναι συχνά εφιαλτικά!

 

   Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη χιλιάδες Εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς που αντιστέκονται και νοιάζονται τα παιδιά τους να παίρνουν αρχές, Θεό, πατρίδα, ανθρωπιά και φιλότιμο και να μην ανέχονται τη βρωμιά, τα σκουπίδια, την αδικία, την αδιαφορία, τις ύβρεις!

 

Οικογένειες, σχολεία, κοινωνίες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους με παραμύθια, μάγους – μάγισσες, νεράιδες, λύκους γιαγιαδοφάγους, ασέβεια, αθεΐα, ασυδοσία, νταηλίκι, βωμολοχίες, αθεΐα  και σκουπίδια της τηλεόρασης, σκάβουν βαθύ το σκοτεινό λάκκο τους!

 

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ: Οι γονείς, οι Υπουργοί, οι Σύμβουλοι, από εδώ και πέρα να μην μπαίνουν στις τάξεις, αλλά να πηγαίνουν κατευθείαν στα διαλείμματα, στις τουαλέτες και τα «καπνιστήρια» για να δουν τι σόι μαθήματα γίνονται πραγματικά στα βλαστάρια τους!

 

Τι να το κάνεις να μάθουν τα παιδιά την τετραγωνική ρίζα του τάδε, όταν δεν τα έχουν μάθει να σέβονται ούτε αυτό το θρανίο τους…

 

 Αν όμως μπει ξανά στα σχολεία η διαπαιδαγώγηση, η Αγωγή,  ίσως ο Άλεξ χαμογελάσει πάλι στον ουρανό…

 

Αν μπει πάλι στα σχολεία η ανθρωπιά, αν μπει φραγμός στις αθλιότητες της τηλεόρασης, της προκλητικής εμφάνισης και συμπεριφοράς μαθητών, τότε πραγματικά θα έχουμε πάρει όλοι το σπουδαίο μάθημα-μήνυμα του αθώου Άλεξ! Αλλά και χιλιάδων ακόμη παιδιών, που δεν τους σκότωσε ένα ατύχημα -χτύπημα συμμαθητών, αλλά ένα χάπι, ένα τσιγάρο, μια ένεση κάποιου συμμαθητή τους, στα ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ της χώρας!

 

Κατά τον Μακεδόνα Δάσκαλο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον Αριστοτέλη, «η παιδεία και η ηθική είναι σχεδόν τα μόνα πράγματα που δημιουργούν τον καλό άνθρωπο» !

   Εμείς όμως σήμερα και την παιδεία (εκπαίδευση στην αρετή), αλλά και την ηθική (οδό της αρετής) αποσβήσαμε τελείως, οδηγώντας σε μεσαίωνες τις αυριανές κοινωνίες, απ΄ όπου οι φλόγες της διαφθοράς, της σήψης, της άγνοιας, της ανηθικότητας, της απατρίας, της αφιλοτιμίας, της μελαγχολίας, της κατάθλιψης και της απομόνωσης, της συμμορίας και του χουλιγκανισμού, της αλητείας, της αδικίας, της αναρχίας, του χάους, ξεπήδησαν ήδη παντού!

 

Οι Έλληνες από την αρχαιότητα έως πρόσφατα, φρόντιζαν να διαπλάσουν την ψυχή των παιδιών τους με ανώτερες αξίες. Σήμερα, αφήσαν την τηλεόραση να γίνει μάνα και δασκάλα, ξεχνώντας τη ρήση του Πλάτωνα πως «το παιδί είναι το πιο δυσκολομεταχείριστο απ΄ όλα τα θηρία. Γιατί, όσο οι πνευματικές του δυνάμεις δεν έχουν αρκετά αναδειχθεί, γίνεται πιο άγριο και πιο υβριστικό και πιο επικίνδυνο απ΄ τα θηρία»…

 

Ώστε τέλος, η συστηματική καλλιέργεια, επιτήρηση και φροντίδα, είναι εκείνη που ούτε αγκάθια και ζιζάνια αφήνει να φυτρώσουν, αλλά και μεγάλη και υγιή παραγωγή δίνει, καρπούς ισάξιους του χώματος (παιδεία) και του καλλιεργητή (γονείς-εκπαιδευτικοί-κοινωνία)…

 

ΑΝ ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΣ ΖΗΤΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΓΟΡΔΙΟΥ ΔΕΣΜΟΥ

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΔΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Αν ζητούμε όμως καλά σχολεία, ας ζητήσουμε ποιοτική παιδεία. Και η παιδεία έχει τρία κλωνάρια: τη διαπαιδαγώγηση - αγωγή, τη γνώση - μάθηση, την άσκηση (νου, σώματος και ψυχής).

 

Η Παιδεία πρέπει να είναι ανθρωποκεντρική, θεοσεβής, χρήσιμη και σύγχρονη μαζί. Να μην είναι ούτε το γερμανικό, ούτε το φιλανδικό, ούτε το αμερικανικό, ούτε το αγγλικό, αλλά το ελληνικό επιτέλους σύστημα, που χάρη σε αυτό –την ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ- μεγαλούργησε στα αρχαία, αλεξανδρινά, βυζαντινά, επαναστατικά και μετεπαναστατικά χρόνια ο Ελληνισμός!

 

Τα παιδιά μπαίνοντας στο Νηπιαγωγείο και φεύγοντας από το Λύκειο πρέπει να γνωρίζουν:

 Ποιος είναι ο Θεός

Τι είναι η αθάνατη ψυχή

Τι έδωσε και τι θέλει από εμάς ο Θεός

Το Ευαγγέλιο, τους Αγίους και τους Ήρωες

Ποιοι ήταν και τι έκαναν οι πρόγονοί μας

Την Ιστορία του Έθνους μας και συνοπτικά του κόσμου

Την αρχαία και νεότερη Ελληνική Γλώσσα

Τις μεγάλες μορφές της Ελλάδας από τη Φιλοσοφία έως την Οικονομία

Τις εφευρέσεις, τους εφευρέτες και τις τεχνολογικές εξελίξεις από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα στον κόσμο!

Την επιχειρηματική δραστηριότητα στην πράξη.

Τις νέες τεχνολογίες.

Την υγιεινή διατροφή.

Τη λειτουργία του σώματος.

Τα αθλήματα στην πράξη.

Τις τέχνες στην πράξη. Τα Σήματα Κυκλοφορίας για τα οποία και θα εξετάζεται εντός του Λυκείου!

Μία δυτική και μια ανατολική ξένη γλώσσα εντός του σχολείου για την οποία η αποφοίτηση από το Λύκειο θα σημαίνει αυτόματα και την Πιστοποίηση Γνώσεώς της, χωρίς περαιτέρω εξετάσεις! Και χωρίς να απαιτείται στο μέλλον το υποτιμητικό «δίπλωμα ξένης γλώσσας» για να διοριστεί κάποιος στο Ελληνικό Δημόσιο!!! Αλλά να αρκεί το Απολυτήριο Λυκείου!

 

Αποφοιτώντας ο νέος πρέπει να γνωρίζει τουλάχιστον μία τέχνη, ή μία εξειδίκευση που θα έχει διαλέξει και θα διδάσκεται στο σχολείο, ώστε να αποκτήσει και μία επιστήμη αργότερα στο Πανεπιστήμιο, εφ΄ όσον το επιθυμεί!

 

Ο ΝΕΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ θα πρέπει να έχει γράψει ένα μικρό βιβλίο για ένα συγκεκριμένο θέμα μετά από έρευνα για κάθε τάξη του Λυκείου και να έχει δημιουργήσει μία για κάθε τάξη ηλεκτρονική παρουσίαση για συγκεκριμένο άλλο θέμα-έρευνα, με φωτογραφικό υλικό και γραφήματα!

 

Θα πρέπει να έχει ιδρύσει, οργανώσει, και λειτουργήσει μία μαθητική επιχείρηση, μικρογραφία της πραγματικής επιχείρησης, ώστε να εμπλακεί στην πιο σημαντική διαδικασία της μετέπειτα πορείας του από νωρίς, αποκτώντας εμπειρίες, γνώσεις, δεξιότητες μοναδικά πολύτιμες!

 

Να έχει κάθε χρόνο συμπληρώσει κλασικά έντυπα (υπεύθυνη δήλωση, Αίτηση, Βιογραφικό κλπ.), να έχει σαφή εικόνα της Δημόσιας Διοίκησης, να γνωρίζει πρακτικά ζητήματα π.χ. Ασφάλισης, Εργασίας, Δικαίου, Νόμων, Συντάγματος, σε ειδικό απλό και πρακτικό μάθημα-εργαλείο!

 

Να διδάσκεται στο Λύκειο το μάθημα της Οικογενειακής Αγωγής, ώστε να γνωρίζει υπεύθυνα για τις σχέσεις των δύο φύλλων, τη γέννηση των παιδιών, τη δημιουργία και τις προϋποθέσεις της ευτυχίας μιας οικογένειας!

 

Να γνωρίζει με νέο μάθημα Διεθνούς Δικαίου και Εθνικών Θεμάτων, ό,τι αφορά τα σύγχρονα Εθνικά Προβλήματα της χώρας του, καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, πρόληψης και προετοιμασίας, καθώς και μάθημα Κοινωνικής & Πολιτικής Προστασίας& Άμυνας, που θα προετοιμάζει και θα εκπαιδεύει τα παιδιά να αντιμετωπίζουν επικίνδυνες κοινωνικές (ναρκωτικά, σέκτες, αυτοκινητιστικά ατυχήματα, πρώτες βοήθειες κ.α.) και πολιτικές (πυρκαγιές, σεισμοί, τσουνάμι,  τρομοκρατικές ενέργειες, απαγωγές,  βομβαρδισμοί, βιοχημικός πόλεμος, πρακτικές επιβίωσης, σχέδια εκκένωσης οικισμών κ.α.), με οργανώσεις ακόμη και ατομικών, σχολικών, οικογενειακών, κοινωνικών και πολιτικών ασκήσεων.

 

Να γνωρίζει με κάθε τρόπο θεωρητικό και πρακτικό, την αξία της βιολογικής καλλιέργειας, την προστασία της φύσης και της οικολογικής ισορροπίας, της κεφαλαιώδη σημασία της δεντροφύτευσης και της προστασίας των δασών, ενώ πρέπει να συμμετέχει ενεργά σε δεντροφυτεύσεις, που θα αποτελούν σημαντικό μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, έτσι έτσι ώστε να φυτεύει κάθε μαθητής, κάθε χρόνο 4 τουλάχιστον δέντρα, σε αναδασωτέες εκτάσεις!!! Όλα αυτά θα περιλαμβάνονται στο Μάθημα ΒιοΦύλακες(κατά το Δασοφύλακες), όπου θα υπάρχει βιβλίο υψηλής αισθητικής και ποιότητος φωτογραφιών, εμπλεγμένων σε περιπέτειες με εικονογραφημένους ήρωες, καθώς και ντοκυμανταίρ που μετά την παρακολουθήσή τους θα ακολουθεί συζήτηση κατανόησης και εμπέδωσης.

 

Παράλληλα θα εμπλέκεται η διατροφική αξία των αγαθών της φύσης σε παράλληλο μάθημα, με γνώσεις ανθρωπολογίας και ιατρικής, βοτανολογίας, βιταμινολογίας, διατροφολογίας, προληπτικής ιατρικής με τίτλο Μικρός ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, στο ίδιο πνεύμα με το παραπάνω, ώστε οι μαθητές να γνωρίζουν τη βασική λειτουργία του σώματος και των οργάνων του, την αυτό-προστασία του, τη σωστή διατροφή και ανάπτυξή του, τις ασθένειες και τις συνήθειες που το απειλούν, ώστε όχι μόνο να μάθει να ζει και να τρέφεται υγιεινά, αλλά και να γνωρίζει πώς να προλαμαβάνει και να αντιμετωπίζει ασθένειες και να βοηθά τον εαυτό και τους γύρω του! Η έξυπνη αγωγή υγείας, θα μας δώσει πολίτες που θα ξέρουν να αυτοπροστατέψουν την υγεία τους και να κατευθύθνουν τη διατρόφή τους, χαρίζοντας υγεία και ευεξία στα ίδια τα παιδιά μας!

 

Θα πρέπει με το σχολείο του να έχει επισκεφθεί όλους τους Αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής του και τα ιστορικά παλαιά Μοναστήρια & Προσκυνήματα, καθώς και τους ιστορικούς τόπους!

 

Να επισκεφθεί συνοδεία γονέων και δαπάνες του κράτους οπωσδήποτε τον Παρθενώνα, τη Βεργίνα, τα Οχυρά, τον Αβέρωφ, το Άγιον Όρος, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, την Αγία Λαύρα, το Μυστρά, την Επίδαυρο, την Κνωσσό, τις Μυκήνες, την Πέλλα, διατυπώνοντας εγγράφως και με φωτογραφικό υλικό τις εντυπώσεις του! Η έκθεση αυτή θα βαθμολογείται και θα αποτελεί κριτήριο και μέσο προαγωγής στην επόμενη τάξη!

 

(Οι γονείς προς τούτο θα δικαιούνται επιπρόσθετη πενταήμερη άδεια για κάθε τους παιδί)

 

Παρομοίως οι γονείς μαζί με τα παιδιά, θα επιδοτούνται για καλοκαιρινή πενθήμερη διαμονή σε κάποιο νησί του Αιγαίου ή Ακριτική Περιοχή, απ΄ όπου μαζί με τις διακοπές τους, θα συλλέγουν και στοιχεία και φωτογραφίες, που θα παρουσιάζει όλη η οικογένεια το Φθινόπωρο μέσα σε κάθε τμήμα τάξης, σε ειδική εκδήλωση!

 

Ο κάθε μαθητής θα πρέπει υποχρεωτικά να παρακολουθεί μία τουλάχιστον εξωσχολική αθλητική και μία εξωσχολική τεχνική δραστηριότητα, ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ από το Κράτος, από την Α΄ Δημοτικού!

 

Με αυτούς τους τρόπους θα έχουμε αληθινές προσδοκίες, για μαθητές – αυριανούς πολίτες με υψηλό συναίσθημα ευθύνης, εγκύκλια ανθρωποκεντρική και εθνική παιδεία, πρακτικές γνώσεις, καλλιέργεια και ωριμότητα, που δεν θα είναι χαμένοι, άνεργοι και αδιάφοροι, αλλά ενεργοί, συνειδητοποιημένοι και δραστήριοι πολίτες, άνθρωποι, οικογενειάρχες και επαγγελματίες!

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Και τώρα στο «ακανθώδες θέμα του Πανεπιστημίου.

 

Μα είναι απλό! Το ΣΧΟΛΕΙΟ (άρα και το Λύκειο) δεν έχουν σκοπό να γίνουν τα φροντιστήρια και τα αγχωτήρια της Εισόδου στα Πανεπιστήμια! Τόσο καιρό καταστρέφουμε τα πιο όμορφα χρόνια και την πιο δημιουργική περίοδο των νέων παιδιών, αναγκάζοντάς τα, όχι να αποκτούν χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες, αλλά ένα τρομακτικό άγχος, μια παράλογη υπερεντατική εκπαίδευση παπαγαλισμού τόσο στο σχολείο, όσο και στο φροντιστήριο, για να περάσουν τελικά –αν περάσουν – σε μια σχολή που ούτε θέλουν, ούτε ξέρουν, ούτε επιθυμούν στις περισσότερες περιπτώσεις! Είναι τελείως τρελό!

 

Το Λύκειο πρέπει να γίνει πια μια αυτόνομη βαθμίδα ποιοτικής Παιδείας, παντελώς ανεξάρτητη από Πανεπιστήμια, που θα παρέχει στο τέλος το Πιστοποιητικό ή Πτυχίο Ολοκληρωμένης Παιδείας (απολυτήριο) με το οποίο κανείς θα αποκτά αυτόματα την ιδιότητα του (πεπαιδευμένου) Έλληνα Πολίτη, αναγράφοντας εξειδίκευση (π.χ. αρχαία ελληνικά ή επιχειρηματικές δραστηριότητες, ή χειριστής Η/Υ ή εγχόρδων - βιολί ή αθλητής καλαθοσφαίρισης ή βοηθός ηλεκτρολόγου ή βοηθός τεχνίτη αυτοκινήτων…) ανάλογα με το τι έμαθε περισσότερο και στο τι εξειδικεύθηκε, πράγμα που δεν είναι δεσμευτικό για παραπέρα

 

Το Πιστοποιητικό Ολοκληρωμένης Παιδείας θα παρέχεται με Κρατικές Εξετάσεις ταυτόχρονα και Πανελλαδικά για την Γ΄ Λυκείου στο τέλος Μαΐου, που θα γίνονται με απάντηση ειδικού, έντυπου ερωτηματολογίου, του τύπου εκλογής της σωστής απάντησης μέσα από 4 επιλογές! Ολόκληρο δε το μήνα Μάιο, θα σταματά η ύλη και θα γίνονται συνεχείς ανασκοπήσεις των διδακτέων μαθημάτων και δοκιμαστικά τέστ, για την καλύτερη προετοιμασία των μαθητών και την επωφελή ανακεφαλαίωση και εμπέδωση των μαθημάτων μέσα στο σχολείο!

 

Πώς όμως θα γίνεται η είσοδος στα Πανεπιστήμια, που έχουν πάντα περιορισμένες δυνατότητες φοιτητών;

 

ΚΑΤΑΡΧΗΝ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΣΧΟΛΗΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ-ΓΝΩΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!!!

 

Ο απόφοιτος Λυκείου, αφού αποφοιτήσει τέλη Μαΐου, θα παρακολουθεί ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ, όπου θα παρουσιάζονται οι διάφορες σχολές –επαγγέλματα, καθώς και οι πραγματικές δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης, καθώς και οι συνθήκες και οι απαιτήσεις της αγοράς, ώστε να έχει συνειδητοποιήσει από πριν ο νέος τι θέλει, αλλά και τι αντίκρισμα επαγγελματικό και οικονομικό έχει αυτό που θέλει, για να μην βρεθεί απροειδοποίητα άνεργος πτυχιούχος! Όλα αυτά θα είναι συγκεντρωμένα σε κεντρική βάση δεδομένων, απ΄ όπου θα μπορούν μαθητές και Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας  να αντλούν στοιχεία και πληροφορίες!

 

Τέλος, αφού ως τις 20 Ιουνίου (επί έναν μήνα) επιλέξει τελικά ο νέος τη σταδιοδρομία του είτε σε ΑΤΕΙ είτε σε ΑΕΙ, (είτε σε ΙΕΚ), δηλώνει την προτίμησή του σε τρεις σχετικές Α. Σχολές, όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τόπο διαμονής του.

 

Ακολουθούν διακοπές.

 

Στα τέλη Αυγούστου, οι Σχολές ανακοινώνουν τον αριθμό προτιμήσεως που έχουν συνολικά από νέους και τον αριθμό σπουδαστών που μπορούν να δεχθούν!

 

Η πρώτη επιλογή σπουδαστών από τις ΣΧΟΛΕΣ γίνεται με βάση το ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ! Δηλαδή αθροίζονται οι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει ο μαθητής ως εξής:

Μέσο όρο Δημοτικού

(Ε & Στ΄τάξης) +

 Μέσο όρο Γυμνασίου +

Μέσο όρο Λυκείου =

Ο ΜΟΛυκείου προκύπτει από τον μέσο όρο των τριών τάξεων. Η Γ΄ Τάξη Λυκείου, προκύπτει από τον μέσο όρο του βαθμού Τάξης και του βαθμού Κρατικών Εξετάσεων π.χ.

17 +15 = 32

32 : 2 = 16 Γ΄ Λυκείου

Α’ 14 + Β’ 18 + Γ’ 16 = 48 48 διά 3 = 16 ΜΟΛ

 

Έστω

ΜΟΔ   9

ΜΟΓ  17

ΜΟΛ 16

________________________________________________________________

9 + 17 +16 = 42

(με άριστα το 50)

 

Κατά αυτόν τον δίκαιο, αντιπροσωπευτικό και ανταποδοτικό τρόπο, μπαίνουν ΑΜΕΣΑ στα Πανεπιστήμια της άμεσης αρεσκείας τους οι μαθητές, που ανταμείβονται έτσι για ολόκληρη τη μακροχρόνια μαθητική τους πορεία και αισθάνονται ότι κανένας πραγματικά κόπος τους δεν πήγε χαμένος!

 

ΤΗΛΕΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ

Τι γίνονται όμως οι μαθητές που δεν θα μπορέσουν να περάσουν στη Σχολή της αμέσου αρεσκείας τους; Για αυτούς δημιουργείται ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟ «ΤΗΛΕΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», απ΄ όπου με εγγραφή 100 π.χ. ευρώ, μπορούν να παρακολουθούν από το σπίτι τα μαθήματα της Σχολής που τόσο πολύ λαχταρούν (έχει σημασία), ώστε στο πρώτο κιόλας εξάμηνο να δώσουν και αυτοί ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ επί των μαθημάτων που παρακολούθησαν και επί συγκεκριμένης γραπτής ύλης, που θα ζητήσουν να τους αποσταλεί ταχυδρομικά από νωρίς, καταβάλλοντας π.χ 50 ευρώ.!

Αυτοί οι ΤΗΛΕΦΟΙΤΗΤΕΣ, θα προσέλθουν στις εξετάσεις του πρώτου εξαμήνου και θα δώσουν εξετάσεις σε ειδική, ξεχωριστή αίθουσα, από θέματα που θα έχει επιλέξει Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας από την ύλη που έχουν τηλε-παρακολουθήσει και διαβάσει.

 Όσοι περάσουν τις εξετάσεις, θα μπορούν ισότιμα να παρακολουθήσουν από κοντά τη Σχολή της αρεσκείας τους!

 

Όσοι πάλι δεν πετύχουν, θα μπορούν να δώσουν πάλι εξετάσεις για το μάθημα του Α’ Εξαμήνου που κόπηκαν, στο δεύτερο εξάμηνο, συν τα μαθήματα του Β’  Εξαμήνου.

 

Εάν τα περάσουν συνεχίζουν ισότιμα, εάν κοπούν όμως έστω σε ένα δεν θα μπορούν να συνεχίσουν, αλλά από τη νέα χρονιά, θα έχουν δικαίωμα να αρχίσουν από την αρχή τις τηλεπαρακολουθήσεις και να δώσουν εξετάσεις για το Α’ και Β΄ εξάμηνο, στα μαθήματα που δεν πέρασαν, ώστε να συνεχίσουν και πάλι ισότιμα.

 

Με αυτούς τους τρόπους σταδιακά ανοίγει η Ανώτερη Παιδεία σε όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες, που σε οποιαδήποτε ηλικία (σταδιακά) θα μπορούν να παρακολουθούν το ΤΗΛΕΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και να συμμετέχουν σε εξετάσεις για τη ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ & ΤΩΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΚΛΙΣΕΩΝ ΤΟΥΣ, συνδυάζοντας το ΕΑΠ (Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο) με τις δυνατότητες όχι μόνο της Πληροφορικής (Η/Υ), αλλά και της ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, που μπορούμε να τη μετατρέψουμε σε εργαλείο παιδείας, γνώσης. σταδιοδρομίας & δια βίου εκπαιδεύσεως!

 

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ;

 

Το εάν θα γίνουν Ιδιωτικά – Μη Κρατικά Πανεπιστήμια, εξαρτάται από το εάν υλοποιηθούν και με ποιον τρόπο τα παραπάνω.

Το θέμα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, θα μπορούσε να εξεταστεί υπό το πρίσμα της περαιτέρω Μεταπτυχιακής υπερΕξειδίκευσης των Πτυχιούχων ήδη Φοιτητών, δηλαδή πέραν της βασικής  Πανεπιστημιακής Κρατικής Παιδείας!

 

Στην περίπτωση αυτή, τα Μη Κρατικά αυτά Πανεπιστήμια, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μόνο υπό το παραπάνω πρίσμα (ίσως και δεχόμενα κανονικούς αλλά μόνο αλλοδαπούς φοιτητές) σε αυστηρά ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδος (Ιωάννινα, Φλώρινα, Καστοριά, Ροδόπη, Έβρο, Νησιά)

 

Κάθε άλλη γενικόλογη συζήτηση, περί ιδιωτικών ή μη κρατικών Πανεπιστημίων, επειδή είναι επίτηδες εντελώς αόριστη, χωρίς όρους, πλάνο και προϋποθέσεις, είναι και επιεικώς περίεργη…

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ:

αρετή  γνώση  ανθρωπιά

εφόδια ζωής

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

(Ολοκληρωμένης Παιδείας) με ερωτηματολόγιο

 

ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ Δ + Γ + Λ

 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΣΧΟΛΗ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ

 

ΤΗΛΕΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

 

Οι παραπάνω προτάσεις δεν είναι παρά μια ταπεινή προσπάθεια για να δοθεί, νέα ώθηση και έμπνευση για λύση, σε ζητήματα πραγματικά εθνικά, όπως άλλωστε πρέπει να είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ! Προτάσεις, γνώμες, ιδέες, αντιρρήσεις, υποδείξεις γίνονται ευχαρίστως δεκτές

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΠΑΙΔΕΙΑ

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΟ

 

ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ

ΟΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. σε συνεδρίαση του 60ου Ετησίου Συνεδρίου που συνήλθε στις 29 Ιουνίου με 2 Ιουλίου 2006 στην πόλη Las Vegas, NV, USA έχοντας υπ’ όψη τις τελευταίες εξελίξεις στο κρατίδιο της ΠΓΔΜ αποφάσισε τα ακόλουθα:

 

1.      Είμαστε βαθιά απογοητευμένοι και σθεναρά αντίθετοι στην ατυχή απόφαση της κυβέρνησής μας των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

 

2.      Η Παμμακεδονική Ένωση ζητάει από την Ελληνική κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία  της Ελλάδας, την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και την υπόλοιπη Διεθνή Κοινότητα, όπως η τελική ονομασία του κρατιδίου της ΠΓΔΜ ξεχωρίζει με ακρίβεια τους κατοίκους αυτής της χώρας από εμάς τους Μακεδόνες.

 

3.      Η ονομασία Μακεδονία είναι αναμφίβολα ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.  Η ιστορία της Μακεδονίας και, ειδικά η ονομασία της, δεν είναι ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΑ και ως πατρική κληρονομιά δεν δύναται να παραχωρηθούν σε τρίτους.

 

4.      Προσμένουμε όπως η μόνιμη ονομασία της χώρας της ΠΓΔΜ θα εκφράζει την πολυεθνική της υπόσταση και θα επιτρέψει όλους του κατοίκους της να συνυπάρχουν ειρηνικά.

 

5.      Δεν θα δεχτούμε για τη χώρα της ΠΓΔΜ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ή παράγωγά του.

 

6.      Απαιτούμε όπως δοθούν σε άτομα Ελληνικής προελεύσεως κατοικούντων στις χώρες της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας όλα τα ανθρώπινά τους δικαιώματα.

 

7.      Ιστορικώς οι Μακεδόνες είναι Έλληνες.

 

8.      Η Μακεδονική μας συνείδηση και ταυτότητα δεν αποτελεί θέμα εξωτερικής πολιτικής υπό οιανδήποτε ερμηνεία του ορισμού της.

 

9.        Είναι ιερό μας καθήκον να εξακολουθήσουμε τον αγώνα μας για τα δίκαια της Μακεδονίας.  Το απαιτεί η Ιστορία.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ;

ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

   Σωτήρια για την οικονομία και την αδιαλλαξία των Σκοπίων είναι η παρουσία ελληνικών επιχειρήσεων στην αγορά της … «Μακεδονίας»… που φυσικά δουλεύουν για το κέρδος! Για το λεγόμενο «χρήμα», που λέγεται πως συνήθως «δεν έχει πατρίδα»!

 

   Μάλιστα ορισμένες Ελληνικές Επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα των 10 πλέον κερδοφόρων εταιριών των Σκοπίων, όπως προκύπτει από στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα, αποκαλύπτοντας εξόχως διαφωτιστικά πράματα και θάματα για το τι συμβαίνει στα Σκόπια και γιατί ΔΕΝ ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ και ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΟΙ ΕΥΘΕΩΣ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στο οποίο και καταβάλουν φόρους, μικρό αντίτιμο των μεγάλων κερδών, στηρίζουν την οικονομία του, προσφέρουν θέσεις εργασίας!!!

 

   Ειδικότερα αναφέρεται, η ελληνική εταιρία ΟΚΤΑ –Ελληνικά Πετρέλαια– να βρίσκεται στην πρώτη θέση βάσει πωλήσεων και στην όγδοη βάσει κερδών προ φόρων, στον πίνακα των 10 περισσότερο κερδοφόρων εταιριών της - κρατηθείτε - «Μακεδονίας»…

 

  Στη λίστα των «10» περιλαμβάνονται επίσης και οι ελληνικές εταιρίες USJE - (Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ), PIVARA (3Ε) και FENI υπό ελληνική διοίκηση!

 

   Σημαντική καταγράφεται και η παρουσία της ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., η οποία καταλαμβάνει την 1η θέση στον κλάδο από πλευράς κερδοφορίας και διαθέτει πέντε καταστήματα στα Σκόπια, δύο στο Μοναστήρι και ένα στο Τέτοβο!!! Μέχρι σήμερα η εταιρία έχει πραγματοποιήσει στην ψευτο-«Μακεδονία» επενδύσεις 43 εκατ. ευρώ και απασχολεί 550 άτομα

   

   Εν τω μεταξύ, πρόσφατα εγκαινιάστηκαν και δύο εργοστάσια της ελληνικών συμφερόντων εταιρίας DS STEEL στην περιοχή Κουμάνοβο, 40 χλμ βορειοδυτικά των Σκοπίων! Μέχρι το τέλος του 2006 αναφέρεται πως η διοίκηση της εταιρίας προτίθεται να προχωρήσει σε επιπρόσθετη επένδυση ύψους 2 εκατ. ευρώ στη χαλυβουργία ISKRA, την οποία εξαγόρασε το 2004!  

   Επίσης, μέχρι το 2010 υπολογίζεται ότι θα επενδυθεί κεφάλαιο 2,5 εκατ. ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό μεταξύ άλλων, την πιστοποίηση και ανακατασκευή του εργοστασίου DS FOOD, που αποκτήθηκε το 2005, έναντι 500.000 ευρώ…

 

   Και άλλοι πολλοί…

 

   Ο Παύλος Μελάς λέτε να συμφωνούσε με όλους αυτούς; Εκείνος που άφησε τα πλούτη, τη γυναίκα, τα παιδιά, τη θέση του, την καριέρα του, τα οικονομικά του συμφέροντα, λέτε να τους πει «Μπράβο»;

   Οι δολοφονημένες Δασκάλες, οι σφαγιασμένοι Ιερείς, η ματωμένη αληθινή Μακεδονία, λέτε να τους πουν ποτέ «Εύγε»;

 

  Η ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΗ ΜΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑ, λέτε να τους πει ποτέ «παιδιά μου»;

 

   ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ «ΚΑΛΑ και ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ» ώστε και αυτή την πατρίδα τους να αρνούνται συχνά κάποιοι, με το άθλιο δόγμα-άλλοθι περί «οικονομικής διείσδυσης», όπως λέγεται στις μέρες μας ο Σκοπιανισμός (κατά το Μηδισμός)!!!

 

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΘΑ ΑΝΟΙΓΑΝ ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;

 

Ε, ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ «ΨΕΥΤΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΣΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ;

 

   Μήπως πρέπει να ψάξουν μέσα τους;

   Μήπως πρέπει να περάσουν λιγάκι από τη Βεργίνα;

   Μήπως πρέπει να μάθουν τι έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος όταν συνέλαβε Έλληνες Μισθοφόρους να πολεμούν στο πλευρό των Περσών;

  

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Noiazomai.net

 

Noiazomai.net

 

Σύνταξη ύλης

noiazomai @gmail.com

 

Επικοινωνία

noiazomai@gmail.com

 

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

ΜΑΣ  ΕΚΛΕΨΑΝ

ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Έχουν παραβιάσει αμέτρητες φορές τη λεγόμενη «Ενδιάμεση Συμφωνία», που χρησιμοποίησαν σαν άλλοθι της τιτάνιας και παγκόσμιας, ασταμάτητης δράσης τους!

Συνεχίζουν μέχρι αυτή τη στιγμή την ασίγαστη προπαγάνδα για «Μακεδονία του Αιγαίου» και «Μακεδόνες του Αιγαίου» όπως ανέφερε στα τέλη Αυγούστου ο Επίσημος Κρατικός Ραδιοσταθμός τους!

Προκαλούν στις διεθνείς στρατιωτικές αποστολές όπως σε Βοσνία και Αφγανιστάν αυτοπαρουσιαζόμενοι σαν «Μακεδονικός Στρατός»!

Παρουσιάζονται στους πάντες και στα πάντα σα «Μακεδονία», υποκλέπτοντας την ιστορική μας ταυτότητα!

Προκαλούν με κάθε τους λέξη και πράξη! Διοργανώνουν διεθνείς παραπλανητικές Εκδηλώσεις, Συνέδρια και Φεστιβάλ σαν «Μακεδόνες», όπως το Φεστιβάλ Ποίησης της Στρούγγας, που συγκεντρώνει προσωπικότητες από πολλές χώρες!

Χρησιμοποιούν το όνομα και την ιδιότητά μας σαν κοινοί και θρασύτατοι απατεώνες!

Και τώρα υψώνουν το ΜΝΗΜΕΙΟ – ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ, ΠΩΣ ΔΗΘΕΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ”!!! Και πως δικός τους ήταν και είναι τάχα ο ίδιος ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ!!!

 

ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

  Χιλιάδες Σκοπιανοί, που αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» μαζεύτηκαν στις αρχές Ιουλίου στην Πρίλαπο (Περλεπές) για να εγκαινιάσουν το μεγάλο Μνημείο –

   Άγαλμα του «μη Έλληνα» Μεγάλου Αλεξάνδρου!

  Χρηματοδότης και οραματιστής του μνημείου ήταν ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας Γκιόργκιγια – Τζώρτζ Ατανάσοσκι, Ιδρυτής και Πρόεδρος Εταιρειών στις ΗΠΑ όπως η Microflex, πρωταγωνιστικό μέλος του «Παγκόσμιου ψευτοΜακεδονικού Κογκρέσου» στην Αμερική, Πρόεδρος της «Μακεδονικής Συμμαχίας», εκδότης του εθνικιστικού εβδομαδιαίου περιοδικού «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ», με σήμα τον Ήλιο της Μακεδονίας μας, που τάχα εγκατέλειψαν οι Σκοπιανοί!..

ΣΟΚ: ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΛΕΜΜΕΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΜΕ ΣΑΡΙΣΑ,

ΜΕ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!

Και η Αθήνα κοιμάται, υπο-στηρίζοντας θερμά την Ευρω-Νατοïκή πορεία των Σκοπίων!

Αριστερά το μνημείο σκεπασμένο και φρουρούμενο – Δεξιά μετά τα …αποκαλυπτήρια

 

 

ΑΣΥΓΚΙΝΗΤΗ ΕΝΩΣΗ

ΝΤΡΟΠΗ

ΕΥΡΩΠΗ!

   ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΕΥΡΩΠΗ!   Ντροπή σου Ευρωπαϊκή Ένωση, της ΟΝΕ, του «Πολιτισμού», των σπουδαίων λαχάνων Βρυξελλών και της απερίγραπτης κατάντιας!

   Πώς το επέτρεψες Ευρώπη! Πώς το άφηνες εσύ που τόσο πόνεσες στο παρελθόν, να κατασφάζονται ανυπεράσπιστα επί ένα ολόκληρο μήνα δεκάδες αθώα παιδάκια και να ισοπεδώνονται επίσης ανυπεράσπιστες ολόκληρες πολιτείες και χωριά; Πού ήσουν Ευρώπη; Πού ήταν οι Βασιλείς, οι Πρίγκιπες, οι Πρόεδροι και οι Πρωθυπουργοί σου; Πού χαντακώθηκαν οι ξεπεσμένοι σου άρχοντες; Πού κατέπεσε το στέμμα της Ανθρωπιά σου;. Πού είναι οι ανθρωπιστές, οι διαφημιστές, πού είναι η ψυχή και η πυγμή σου; Γυάλινη και χάρτινη Ευρώπη… Εκεί πέθανες ανήμπορη… Εκεί θάφτηκες, στα ερείπια του Λιβάνου… Εκεί ξεψύχησες, μαζί με τις ψυχούλες και τα αίματα των σκονισμένων μικρούληδων που τους κομμάτιασε το οπλισμένο από την αδιαφορία σου βλήμα των δολοφόνων!

  Κρίμα στα λεφτά σου και τα έργα σου, κρίμα στα σαλόνια και τα επιτεύγματά σου! Είσαι νεκρή Ευρώπη, γι΄ αυτό δεν αντέδρασες! Είσαι νεκρή, τυλιγμένη με Ευρώ και χοντρό σκοινί πολυεθνικών που σε τραβούν με χρυσές αλυσίδες από το λαιμό σου!

   Αν ζούσες, δεν θα άφηνες να σκοτώνονται άμαχοι! Αν ζούσες θα σήκωνες τα πολεμικά σου και θα έβαζες τελεσίγραφα: σταματήστε ή σας καταρρίπτουμε!

   Ντροπή σου Ευρώπη! Κρίμα στα φτιασίδια και τις βαριές στολές σου! Έγινες κομπάρσος της Ιστορίας!

  Σκύψε και υποκλίσου τουλάχιστον, στις τρεις σημαίες που κρατάνε ακόμα όρθιο το λείψανό σου: Κύπρος, Ελλάδα, Γαλλία!

  

***

 

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ…

«ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ»

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ Η ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 Ήταν σίγουρο πως η πρόσφατη πρόταση τέως Προέδρου για αποστρατικοποίηση Νησίων του Αιγαίου στη βάση αμοιβαίας υποτίθεται της κατάργησης της Τουρκικής Επιθετικής Στρατιάς Αιγαίου δεν ήταν τυχαία!

   Τώρα όμως αρχίζει να συμπληρώνεται το ξαφνικό παζλ των προτάσεων που γέμισαν αγανάκτηση τον Ελληνισμό, καθώς ήδη ακούγεται ότι η Τουρκία στα πλαίσια ανασυγκρότησης της Διοίκησης του Στρατού  της,  θα «καταργήσει» τη Στρατιά Αιγαίου, την οποία διατηρεί για εισβολή ως γνωστόν στα Ελληνικά Νησιά!

   Όμως εδώ είναι η παγίδα! Η κατάργηση της Στρατιάς Αιγαίου, δεν θα είναι ουσιαστική, αλλά μονάχα ονομαστική, αφού διατηρούνται οι δυνάμεις και η επιχειρησιακή - επιθετικής τους διάταξη και δυναμικότητα!

   Προσοχή μην μας τυλίξουνε και παραδώσουμε αμαχητί το Αιγαίο!

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΟΠΗΣ!

   Το Μνημείο – Άγαλμα του Κλεμμένου Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχει ύψος 5,30 μέτρα και πλάτος 6, όσο και η Μακεδονική μας Σάρισα, που ο γλύπτης Ζάρκο Μπασχέσκι του έβαλε να κρατά χαρακτηριστικά!      

    Φυσικά δεν παρέλειψε επιδεικτικά να

συμπεριλάβει στην ασπίδα του δικού μας βασιλιά, τον ελληνικό Ήλιο της Μακεδονίας μας, αιχμαλωτίζοντας προκλητικά όλα τα ιστορικά ελληνικά σύμβολα, που μαζί με τον Αλέξανδρο έχουν κυριολεκτικά αρπάξει και στην πράξη οι Σκοπιανοί, παντελώς ανεμπόδιστοι από τις ελληνικές (;) κυβερνήσεις!

 

ΤΕΛΕΤΗ ΜΕ «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» ΦΡΟΥΡΟΥΣ

   Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου του Κλεμμένου Αλεξάνδρου στο Πρίλεπο των Σκοπίων, καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια σφετερισμού της Ελληνικής Ιστορίας, αφού κατασκευάστηκαν ακόμη και στολές και ασπίδες και περικεφαλαίες, ώστε να υπάρχουν «Μακεδόνες» Φρουροί, «Μακεδόνες» στρατιώτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να φορτιστεί ιστορικά το κλίμα και να δοθεί η «πρέπουσα» μεγαλοπρέπεια, ώστε να «φαίνεται» η «σκοπιανότητα» των «Μακεδόνων»!!! Ώστε να δίνεται η δήθεν

 

  

 ιστορική καταγωγή και συνέχεια του ανύπαρκτου «Μακεδονικού Έθνους», του κομμουνιστικού κατασκευάσματος των Στάλιν & Τίτο!!!  Είναι πραγματικά αριστοτεχνική, χολυγουντιανή η σκηνοθεσία, έτσι όπως οι «Μακεδόνες» Σκοπιανοί Φρουροί φυλούν με αφοσίωση και εγρήγορση τον «Μέγα Αλέξανδρο» στο μεγάλο Μνημείο που περιμένει τα αποκαλυπτήρια της τρομακτικής πλαστογραφίας και ιστορικής παραχάραξης! Γι΄ αυτό και το κλίμα ήταν ενθουσιώδες, όπως θα δείτε στο αποκαλυπτικό ΒΙΝΤΕΟ, που αποκαλύπτει το βαθμό δραστηριοποίησης και αποφασιστικότητας των Σκοπιανών, αλλά και το μέγεθος της εγκληματικής αδιαφορίας της Αθήνας! Κατεβάστε το βίντεο 3ΜΒ

  

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΩΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΩΝ

   Οι αδίστακτοι πλαστογράφοι και παραχαράκτες στην πράξη της Ελληνικής Ιστορίας μας, έγινα δεκτοί υπό την τιμητική φρουρά των δήθεν «Μακεδόνων» προγόνων τους, που ήταν ντυμένοι σαν αρχαίοι «Μακεδόνες», με μπροστάρη τον Ατανάσοσκι, παρουσία αρχών Τοπικών και Εκκλησιαστικών, της αυτοαποκαλούμενης «Μακεδονικής Εκκλησίας»!

 

   Κόκκινες στολές, κόκκινο πανί που

τύλιγε το μνημείο, κόκκινο χαλί για να πατήσουν τη Μακεδονία μας οι πλαστογράφοι!!!

   Και η Αθήνα κοιμάται! Οι Κυβερνήσεις αδιαφορούν! Οι «ελληνικές» επιχειρήσεις κοιτούν μόνο το κέρδος! Το ΕΘΝΙΚΟ & ΗΘΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΠΙΑ είναι τεραστίων διαστάσεων…

 


ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

   Εν τω μεταξύ η νέα Σκοπιανική Κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι δεν  σταμάτησε τις προκλητικές δηλώσεις, δείχνοντας την αποφασιστικότητα και την αίσθηση της «μεγάλης νίκης» των Σκοπίων, που απογειώθηκε μετά το τέλος του ελληνικού εμπάργκο, την επαίσχυντη Ενδιάμεση Συμφωνία και την εγκληματική αδιαφορία των Αθηνών, που οδήγησε και στην Αμερικανική Αναγνώριση!

   Πιο συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, κατά την επίσκεψη υψηλόβαθμης κινεζικής αντιπροσωπείας, ζήτησε την υποστήριξη της Κίνας σε διεθνές επίπεδο, και ιδίως στο ζήτημα της χρήσης της ονομασίας «Μακεδονία», προαναγγέλλοντας ότι τα Σκόπια στοχεύουν στο να χρησιμοποιούν τη "συνταγματική" τους ονομασία στο πλαίσιο του ΟΗΕ!!! Μόνιμο Μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του οποίου είναι η Κίνα!!! Η οποία ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν σαν «Μακεδονία» τα Σκόπια!!!

   Αυτό βέβαια δείχνει την άμεση στόχευση των Σκοπίων και τον αέρα που έχουν, την αυτοπεποίθηση, ώστε να περιμένουν πια, μετά την αναγνώρισή τους από 100 σχεδόν χώρες, την οριστική ονομασία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στον ΟΗΕ!!! Αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος! Και τότε άσε την Ελλάδα να λέει για εμπόδια στην Ευρω-Νατοϊκή Ένταξη, όταν όλες οι χώρες και τα μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα τους αναγνωρίζουν διεθνώς σαν «Μακεδονία»!!! Γι΄ αυτό το σκοπό, ζήτησαν επίσημα τη βοήθεια της ΚΙΝΑΣ!!!

   Παρομοίως και ο νέος ΥΠΕΞ των Σκοπίων Μιλόσοσκι τόνισε πως είναι αδύνατον να αλλάξουν το όνομά (μας),  ξεκαθάρισε, όπως και ο εκπρόσωπος των Σκοπίων στις «συνομιλίες» στον ΟΗΕ, πως αυτές γίνονται μόνο για διμερή και όχι για διεθνή ονομασία, ενώ έκανε ευθέως λόγο για «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ» στην ΕΛΛΑΔΑ!!!

   Και επειδή για χρόνια η Αθήνα κωλυσιεργεί και αδιαφορεί εξοπλίζοντας την αδιαλλαξία των Σκοπίων και τροφοδοτώντας χρονικά την τακτική των διμερών αναγνωρίσεων, το λόγο έχουν πια οι αληθινοί Μακεδόνες, τα 3.500.000 Έλληνες της μίας και μόνης Μακεδονίας! Εδώ και τώρα! (ψηφίστε κάτω, στη νέα δημοσκόπηση για τις Εκλογές και το υπό σύσταση ελληνικό «Μακεδονικό Κόμμα»!

 

 

ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΤΗ «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»  ||  ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

 

Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ  ΗΤΤΗΘΗΚΕ – Η ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΕΤΥΧΕ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ  ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΓΚΑΝΑ

ΣΧΕΔΙΟ «ΗΡΩΔΗΣ»

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟΥΣ «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ

 

   Η Γκανά είναι μια μικρή πολιτεία στο νότιο Λίβανο, 10 χλμ νότια της Τύρου και 12 χλμ βόρεια από τα σύνορα με το Ισραήλ.

   Η Γκανά, δεν είναι η Κανά της Γαλιλαίας, παρότι αυτό υποστηρίζουν κάποιοι Χριστιανοί του Λιβάνου. [Η Κανά της Γαλιλαίας στην οποία ο Χριστός έκανε το θαύμα με τη μετατροπή του νερού σε εκλεκτό κρασί ύστερα από παράκληση, πρεσβεία της Παναγίας, φαίνεται πως είναι κοντά στη Ναζαρέτ, κοντά στο σημερινό χωριό Kefr' Kenna, 7 χλμ. Βόρεια της Ναζαρέτ. Στο Ορθόδοξο ελληνικό Μοναστήρι που βρίσκεται χτισμένο εκεί που ήταν το σπίτι του Σίμωνα του Κανανίτη, σώζονται δύο από τις υδρίες που πλήρωσε ο Χριστός θαυματουργικά με κρασί στο  Γάμο της Κανά, η οποία ήταν και πατρίδα του Αποστόλου Ναθαναήλ]

   Στη Γκανά του Λιβάνου λοιπόν και όχι στην Κανά της Γαλιλαίας, έμελε να γίνει η φριχτή σφαγή των παιδιών, που ο νέος, σύγχρονος «Ηρώδης» διέταξε και δεν πρέπει να αφήσει η ανθρωπότητα να χορταριάσει!

 

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ «ΠΟΛΕΜΟΥ» ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ!!!

   Η σφαγή της Γκανά, δεν έγινε βέβαια τυχαία, αλλά βάση σχεδίου! Το ποιος ήταν ο λόγος θα το δούμε παρακάτω. Εδώ ας παρακολουθήσουμε μονάχα τα γεγονότα! Και τα γεγονότα αποδεικνύουν πως η σφαγή έγινε με υπερσύγχρονο και αλάθευτο αμερικανικό όπλο ακριβείας! Με τηλεκατευθυνόμενη αμερικανική βόμβα, που άρα δεν έπεσε τυχαία, αλλά προγραμματισμένα!

   Στη φωτογραφία παρουσιάζεται το μεγάλο θραύσμα-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, με τα αμερικανικά νούμερα και διακριτικά, της βόμβας θανάτου!

"FOR USE ON MK-84 GUIDED BOMB BSU-37/B"

 

   Πρόκειται για τις γνωστές και «αποτελεσματικές» «έξυπνες βόμβες» που προμήθευσαν οι ΗΠΑ το Ισραήλ!  Άραγε γνωρίζουν οι εκατομμύρια έντιμοι φορολογούμενοι Αμερικανοί πολίτες πού και πώς χρησιμοποιούνται τα χρήματά τους; Είναι βέβαιο πως όχι!

 

ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

   Όλα άρχισαν όταν απήχθησαν Ισραηλινοί Στρατιώτες. Αυτό όμως το χρησιμοποίησε σαν αφορμή το Ισραήλ, για να εξαπολύσει μια ακόμη δολοφονική κατά αμάχων, μεγάλης κλίμακας πολεμική επιχείρηση!

   Η αιτία όμως ήταν άλλη και την αποκαλύπτει ο γνωστός αναλυτής Μισέλ Τσοσσουντόβσκι (Michel Chossudovsky) καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οττάβα, ο οποίος – όπως επεσήμανε και η εφημερίδα Επενδυτής -  αποκαλύπτει σε άρθρο του, ότι η εισβολή των Ισραηλινών έγινε ακριβώς μετά την εγκαινίαση στις 13 Ιουλίου του μεγάλου πετρελαιαγωγού Μπακού – Τυφλίδα – Τσεϊχάν (BTC), επειδή είχε συμφωνηθεί νέα υποθαλάσσια προς το παρόν σύνδεση του Τσεϊχάν με τον ισραηλινό πετρελαιαγωγό, από τα παράλια του Λιβάνου!!!

   Εάν όμως υπήρχε ελεύθερη Χεζμπολάχ, η διαδρομή του πετρελαιαγωγού στα παράλια του Νοτίου Λιβάνου, πλάι στην Τύρο (που την κατακομμάτιασαν οι βομβαρδισμοί!!!) δεν θα ήταν ασφαλής ούτε μια μέρα! Η Χεζμπολάχ θα τον ανατίναζε αμέσως! Γι΄ αυτό έπρεπε να εκκαθαριστεί αποφασιστικά η περιοχή, και ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ, ώστε να έρθει ξένος στρατός να φρουρεί το Νότιο Λίβανο, απομονώνοντας τη δράση της Χεζμπολάχ, οπότε ανενόχλητα να γίνει ο αγωγός Τσεϊχάν – Ισραήλ, που θα συνδεθεί με τον ισραηλινό αγωγό Ασκελόν – Ελιάτ, ώστε να καταλήγει δηλαδή στο ομώνυμο Ισραηλινό λιμάνι, στον κόλπο της Άκαμπα, στην Ερυθρά θάλασσα!!! Για ανεμπόδιστο ενεργειακό δυτικό εφοδιασμό και ασιατικών ακόμη συμμάχων (Ινδία και άλλοι)!!!

   Αυτό είναι το μυστικό που αποκαλύπτει ο ξένος αναλυτής και έτσι μπορεί ο καθένας να καταλάβει τώρα γιατί έγινε η ηθελημένη σφαγή της Γκανά! ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΙΚΑΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΞΕΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ!!!

   Η Διεθνής Δύναμη θα αναλάβει στην ουσία να πολεμήσει θέλοντας δε θέλοντας τη Χεζμπολάχ!!! Θα απομονώσει το Νότιο Λίβανο, θα εγγυηθεί την ειρήνη, ώστε να γίνει αμέσως το έργο, στα πλαίσια σχεδίου αποκατάστασης (παρόμοιο με το Βαλκανικό) αφού έχουν επίτηδες καταστραφεί σοβαρές υποδομές της χώρας…

   Αν οι εικόνες των σκοτωμένων παιδιών δεν έκαναν το γύρο του κόσμου, δεν θα αποφασιζόταν η επέμβαση και μάλιστα η αποστολή τόσο μεγάλου αριθμού Ευρωπαίων φυσικά στρατιωτών και γι΄ αυτό ο Ολμέρτ είχε ζητήσει σε ανύποπτο χρόνο Ευρωπαϊκό στρατό, ώστε να μπλέξει την Ευρωπαϊκή Ένωση και να παίξει το παιχνίδι για λογαριασμό του Τελ – Αβίβ! ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΜΟΝΑΧΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ «ΔΥΝΑΤΟ» ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ!!!

   Με βάση τα παραπάνω φαίνεται πως αποφασίστηκε με τηλεκατευθυνόμενη αμερικανική βόμβα ακριβείας η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΓΚΑΝΑ! Που ναι μεν εξέθεσε το Ισραήλ, φανάτισε τους Μουσουλμάνους, μα γι΄ αυτό έκανε επιτακτική και αναπόφευκτη την ανάγκη άμεσης αποστολής Ειρηνευτικής Δύναμης!!! (Έλληνες στρατιώτες δεν πρέπει για κανένα λόγο να συμμετάσχουν, διότι θα γίνουν αναλώσιμα πιόνια σε ξένη, ανέντιμη παρτίδα. Άλλο είναι η χερσαία και άλλο η ναυτική δύναμη. Ναυτικές Δυνάμεις μπορούν να βοηθήσουν και να ελλιμενίζονται συχνά πυκνά στην Κύπρο υλοποιώντας εθνικούς παράλληλους στόχους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποβιβαστεί ελληνική χερσαία δύναμη στο έδαφος του Λιβάνου!). Άρα ενώ ο Ισραηλινός Στρατός πραγματικά απέτυχε, η ισραηλινο-αμερικανική  Πολιτική επέτυχε!

 

   Η κατάπαυση του πυρός, η επιστροφή του Ισραηλινού Στρατού και η Αποστολή Διεθνούς Δύναμης, δε σημαίνουν ότι η Σφαγή της Γκανά, πρέπει να μείνει αδίκαστη και ατιμώρητη! Οι εγκληματίες δεν υπήρχαν (εάν υπήρχαν) μονάχα στα Βαλκάνια, όπου συστηματικά τους καταδίωξαν και τους καταδιώκουν. Υπάρχουν κυρίως στο Ισραήλ και θα πρέπει να λογοδοτήσουν άμεσα!  Η ανθρωπότητα δεν πρέπει να ξεχάσει ούτε τη σφαγή των αμάχων κατά την Εισβολή των Τούρκων στην Ανεξάρτητη Κύπρο, ούτε τη σφαγή των αμάχων κατά την Εισβολή του Ισραήλ στον Ανεξάρτητο Λίβανο! Πολύ περισσότερο τώρα που οι εικόνες έκαναν το γύρο του κόσμου! Ακόμη και εάν χρησιμοποιήθηκε σαν σβήστρα στη μνήμη του κόσμου η …επικείμενη ανατίναξη αεροπλάνων με υγρές βόμβες…Ήταν τόσο «σοβαρή» η …αποκάλυψη, που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνυ Μπλέρ, δεν καταδέχτηκε να διακόψει ούτε μια ώρα τις διακοπές του στα γραφικά Μπαρμπάντος της Καραϊβικής, όπου οι χυμοί των ανανάδων αποτελούν επικίνδυνο …εκρηκτικό, εις υγείαν των κορόιδων… 

Δείτε το αμέσως παρακάτω σχετικό θέμα

 

***

 

ΙΔΟΥ Η «ΝΕΑ ΜΕΣΗ-ΑΝΑΤΟΛΗ»

ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ 

ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ!

ΑΠΟ ΚΙΡΚΟΥΚ ΕΩΣ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ

ΤΟ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

ΑΡΘΡΟ – ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΡΑΛΦ ΠΗΤΕΡΣ ΣΤΟ ARMED FORCES JOURNAL

 

   Όταν η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μίλησε για τη «ΝΕΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ» φυσικά δε μιλούσε στην τύχη. Είναι βέβαιο πως είχε ενημερωθεί επ΄ ακριβώς για τα σχέδια του αμερικανικού think tank τα οποία και θα πρέπει να υπηρετήσει!

   Ποια είναι όμως αυτή η «Νέα Μέση Ανατολή»;

   Η απάντηση δεν άργησε να έρθει για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να πάψει και η πιο παραμικρή αμφιβολία για τα αμερικανικά σχέδια.

   Έτσι το φως της δημοσιότητας είδε ο πλέον συγκλονιστικός και λεπτομερειακός χάρτης, με την υπογραφή κύρους του Ραλφ Πήτερς, διάσημου Αμερικανού αναλυτή! Ο χάρτης της ΝΕΑΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ, δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση κορυφαίου, έγκυρου Στρατιωτικού Περιοδικού των ΗΠΑ, πράγμα που δείχνει την αποφασιστικότητα των κύκλων της μεγάλης ανατροπής! Αλλά και τη σοβαρότητα και την προετοιμασία βάση συγκεκριμένων σχεδίων και συγκεκριμένων στόχων!!!

 

   Εκείνο που έκανε εντύπωση –πρωτοδημοσιεύθηκε και στην Ελλάδα από την εφημερίδα «ΠΑΡΟΝ»- είναι ο τρομερά λεπτομερής σχεδιασμός του, που δείχνει πως δεν είναι πρόχειρα σχέδια στιγμής, αλλά έχουν συνταχτεί από ολόκληρο Επιτελείο! Ένα Επιτελείο, που έχει υπολογίσει χιλιάδες παραμέτρους, εκατοντάδες διαφορετικά συμφέροντα, δεκάδες μεγάλες αδικημένες μειονότητες και έχει τελικά σχεδιάσει με απίστευτη και θαυμαστή λεπτομέρεια το χάρτη του Νέου Κόσμου της Ανατολής!..

   Φυσικά το άρθρο του Ράλφ Πήτερς επικαλείται για αυτή την προτεινόμενη αλλαγή τα συμφέροντα των αδικημένων εθνών - μειονοτήτων, όπως οι Κούρδοι, οι Σιίτες, και οι κάτοικοι του …Βελουχιστάν… Με αυτό το πρόσχημα άλλωστε θα επιχειρηθούν όλα! Την αποκατάσταση των αδικιών…

   ΟΜΩΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤ΄ ΑΛΗΘΕΙΑ;

   Η προσεκτική μελέτη που έκανε το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, δείχνει ότι πράγματι ο χάρτης αυτός έχει σχεδιαστεί πάνω σε μια λογική, που δεν φαίνεται, ούτε φυσικά ομολογείται στο άρθρο του Ραλφ Πήτερς. Και όμως πάνω στο χάρτη αυτό λείπουν εσκεμμένα οι πιο καθοριστικοί παράγοντες της διαμόρφωσής του! ΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ!!! Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ & ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΙΤΑΝΙΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΣΤΗ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗ!

   Αρκεί μόνο ένα παράδειγμα για να γίνει αντιληπτή η αποφασιστικότητα πραγματοποίησής των νέων σχεδίων! Η αιματηρή εισβολή των Ισραηλινών στο Νότιο Λίβανο, από τον οποίο το ίδιο είχε πριν από λίγα χρόνια οικειοθελώς αποχωρήσει, υπό την τότε φωτισμένη ηγεσία του συμπαθούς Μπάρακ!!!

   Όμως βάση των νέων σχεδίων πρέπει να δημιουργηθεί ΝΕΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ!!! Ένας Λίβανος που θα φτάνει ως το Τσεϊχάν!!! Θα απομονώνει τελείως τη Συρία από τη θάλασσα, όπως φαίνεται καθαρά στον πιο πάνω χάρτη! Για ποια αιτία; Επειδή μετά την υλοποίηση του μεγάλου έργου του αγωγού Μπακού – Τυφλίδα – Τσεϊχάν, σχεδιάζεται νέος αγωγός από το Τσεϊχάν ως το Ισραήλ!!! Για την ασφάλεια του αγωγού, πρέπει να εξαλειφθεί κάθε κοιτίδα εξτρεμιστικής ισλαμικής δράσης και γι΄ αυτό πρώτον χτυπήθηκε η Χεζμπολάχ στο Νότιο Λίβανο, ενώ έπεται η επέκταση του Λιβάνου σε βάρος της μη Αμερικανόφιλης Συρίας!!!

   Αντιθέτως θα ανταμειφθεί η Ιορδανία ώστε να περάσει οριστικά στο Δυτικό Στρατόπεδο! Η Ιορδανία μεγαλώνει σε μέγεθος μεγαλύτερο της Συρίας, και διαμορφώνεται σε φιλοδυτικό τείχος προστασίας Λιβάνου και Ισραήλ και σε Αραβικό Φροντιστήριο! Αλλά το εντυπωσιακότερο, είναι ότι μεγαλώνει σε βάρος της Σαουδικής Αραβίας και παίρνει μεγάλο στρατηγικό μέρος στην Ερυθρά Θάλασσα, ελέγχοντας την είσοδο και έξοδο προς το Σουέζ!!!

   Ταυτοχρόνως, με το πρόσχημα της θρησκευτικής αξίας της Μέκκας και της Μεδίνας για όλους ανεξαιρέτως τις φυλές και αιρέσεις των Μουσουλμάνων, ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ και δημιουργείται το ανεξάρτητο ισλαμικό «βατικανό», το Κράτος της Μέκκας και της Μεδίνας!!! Είναι δηλαδή σαφέστατο το στρίμωγμα των πάμπλουτων Σεΐχηδων, από το κράτος των οποίων δεν ξεχνούν οι ΗΠΑ πως ξεπήδησε ο Μπίν Λάντεν…

   Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Το χειρότερο για τους Σαουδάραβες είναι ότι τους παίρνουν σχεδόν ολόκληρη τη στρατηγική πλευρά του Περσικού Κόλπου!!! Όλη η χρυσή πετρελαιοφόρα περιοχή του Περσικού, αποκόπτεται και από Ιράκ και από Ιράν και δημιουργείται μια άλλη ελεγχόμενη και υπάκουη «Σαουδική Αραβία», η Σιϊτική Αραβία του Περσικού, ένα απόλυτα αμερικανικό προτεκτοράτο, γέννημα των αμερικανικών πετρελαϊκών αναγκών και της γεωστρατηγικής κυριαρχίας!!! Εδώ σχεδιάζεται βέβαια ένας νέος δυτικός πετρελαιαγωγός από την Κασπία, που θα περνά μέσα από ένα ακόμη νέο Κράτος: το ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ!!!

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΠΛΗΓΩΜΕΝΟΥ ΘΗΡΙΟΥ-ΤΟΥΡΚΙΑ

   Το κράτος του ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ, είχε προφητέψει πως θα δημιουργηθεί πριν από 15 χρόνια ο Γέροντας Παΐσιος!!! Και στο χάρτη δημιουργείται ένα τεράστιο Κουρδικό Κράτος, που διαλύει την Τουρκία, παίρνοντας ολόκληρο το Νοτιοανατολικό κομμάτι της, εκεί όπου σφαγιάστηκαν χιλιάδες Κούρδοι αγωνιστές, ενώ του δίδεται διέξοδο στη νευραλγική Μαύρη Θάλασσα, ώστε να αποκτήσει ένα πρωτόγνωρο γεωπολιτικό ρόλο, φτάνοντας στο σκλαβωμένο Πόντο, που ανεξαρτητοποιούσε η Συνθήκη των Σεβρών!!! Παράλληλα, το Κουρδιστάν παίρνει μεγάλο μέρος του Ιράκ (και το Κιρκούκ) και μεγάλο μέρος του αντιαμερικανικού Ιράν!!! Το μεγάλο Κουρδιστάν θα παίξει το ρόλο που τόσο καιρό έπαιζε η Τουρκία! Το ρόλο του αμερικανικού και φιλοδυτικού χωροφύλακα, απέναντι σε Συρία, Ιράκ, Ιράν, ενώ θα διασφαλίζει τις διαδρομές των πετρελαιαγωγών και τα πετρελαϊκά, στρατηγικά και «ζωτικά» συμφέροντα των ΗΠΑ, στην ευρύτερη περιοχή της Κασπίας!!!

   Η Τουρκία του Κεμάλ Ατατούρκ, κομματιάζεται και χάνει  το μεγάλο ρόλο της, ωστόσο διατηρεί ακόμα χαρτιά στα χέρια της, μέχρι τελικής εκκαθάρισης της κατάστασης… Αλλά επειδή η Τουρκία δεν είναι Συρία και Ιράκ, θα αντιδράσει και τουλάχιστον θα ξεσπάσει στο ΑΙΓΑΙΟ!!! Όπου η Ελλάδα θα πρέπει να είναι συνεχώς σε Πολεμική Ετοιμότητα και προπαρασκευή απόκρουσης μεγάλης κλίμακας εισβολής επί δύο τουλάχιστον ταυτοχρόνως μεγάλων νήσων!!! Είναι προτιμότερο να αυτοκτονήσουν  από τώρα οι αρμόδιοι, παρά να αφήσουν σε παρόμοια τουριστική αδράνεια την άμυνα των νήσων, στις οποίες κανένα σοβαρό, προληπτικό και στρατιωτικό μέτρο δεν λαμβάνεται, ενώ η Πολιτική Άμυνα και η «Εθνοφυλακή» είναι για τα κλάματα, αν και είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας της απόκρουσης! Ο Τουρκικός αεροναυτικός στόλος, δύναται να αποκλείσει νησιά (Τουρκική Άσκηση «Ευέλικτη Πένσα») απασχολώντας εξωτερικές μας αεροναυτικές δυνάμεις, ενώ ταυτόχρονα (θεωρητικά) θα αποβιβάζει στρατό στους αιγιαλούς και το εσωτερικό των νήσων!!! Τα γράφουμε για να μην υπάρξει κανείς αρμόδιος να πει μετά «δεν ήξερα»… Η Τουρκική Πρόκληση θα είναι απολύτου αποφασιστικότητας με στόχο την κατάληψη και ενσωμάτωση στην Τουρκία δύο τουλάχιστον μεγάλων και στρατηγικών νησιών μας!!! Η Τουρκική Εισβολή (που έχει προφητέψει ο άγιος Γέροντας Παΐσιος και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός) θα γίνει με κάποιο πρόσχημα (παρόμοιο με αυτό του Ισραήλ κατά την εισβολή του στο Λίβανο), που ίσως θα αφορά «εκπαίδευση Κούρδων Τρομοκρατών» δήθεν σε ελληνικά νησιά ή θα έχει να κάνει με την επέκταση των χωρικών υδάτων το πιθανότερο, που η Τουρκία θεωρεί «Αιτία Πολέμου»! Πρέπει να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος ιδίως ξένων, που μπορεί να δημιουργήσουν προβοκάτσια (παρόμοια με εκείνη στο Προξενείο Θεσσαλονίκης το 1955). Θυμηθείτε τα όπλα και το πολεμικό υλικό που κλάπησαν μέσα από το ίδιο το Στρατόπεδο της «υπό απειλή» Κω!!! Σκεφτείτε π.χ. τι προβοκάτσια μπορεί να στηθεί φαινομενικά εις βάρος της Τουρκίας με «ελληνικά» όπλα!!! Σκεφτείτε τι σόι άμυνα υπάρχει σε ένα νησί, που του κλέβουν τα όπλα του!!! Δείτε το απίστευτο χάλι και την έλλειψη Εκπαίδευσης και Πειθαρχίας των ακριτικών και νησιωτικών πληθυσμών!!! Σκεφτείτε το χάος που δημιουργείται σε έναν τόπο, μόνο από τους εμπρησμούς, που διαλύουν συγκοινωνίες, επικοινωνίες, απασχολούν κρίσιμες δυνάμεις, και δημιουργούν πανικό! Θυμηθείτε την παλαιά δημόσια ομολογία των Γκρίζων Λύκων, που παραδέχτηκαν πως εκείνοι έβαλαν τις μεγάλες φωτιές στις ανατολικές νήσους (Χιο, Σάμο)…Σημειώστε ακόμη πως πάνοπλες όπως φάνηκε τουρκικές στρατιωτικές αποστολές, επιχειρούν ρεαλιστικές προσβολές καταστολής αεράμυνας στα νησιά, έως και την Κρήτη, για την εξουδετέρωση των ραντάρ, αλλά κυρίως για την εξουδετέρωση των S – 300, που το ραντάρ τους μπορεί να εγκλωβίζει τουρκικά μαχητικά  και να τα καταρρίπτει σα μύγες, ακόμα και πάνω από τα «μακρινά» Δωδεκάνησα!!! Η ΕΙΡΗΝΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ! Όλα τα άλλα είναι θεατρινισμοί γελωτοποιών, που έχουν αποστολή να απασχολούν το λαό μας με σ-ειρήνες και φιλίες και τουρκοσήριαλ! Είναι παλιά συνταγή! Οι Ιταλοί π.χ. μία νύχτα πριν μας επιτεθούν το 1940, μας είχαν παραθέσει επίσημη, μεγάλη και πλούσια δεξίωση στην Πρεσβεία τους στην Αθήνα και ήταν όλο χαμόγελα, φιλοφρονήσεις και περιποιήσεις!!! (Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ έχει προτείνει να μπει κατεπειγόντως μάθημα Διεθνούς Δικαίου και Εθνικών Θεμάτων στο Λύκειο, καθώς  και μάθημα Κοινωνικής & Πολιτικής Προστασίας & Άμυνας! Η αδιαφορία και η άγνοια δυναμώνει τους αντιπάλους! Αντίθετα η εκπαίδευση, η γνώση, η φιλοπατρία, η ετοιμότητα, δημιουργούν τα έπη και τους άθλους! Βλέπε διπλανή στήλη)

 

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

 

ΙΔΟΥ ΠΩΣ «ΘΑ» ΓΙΝΟΥΝ! - Ο ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ»

   Μικραίνουν: Τουρκία, Συρία, Ιράκ, Ιράν, Σαουδική Αραβία, Πακιστάν

   Μεγαλώνουν: Λίβανος, Ιορδανία, Υεμένη, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία (ελάχιστα), Αφγανιστάν

   Δημιουργούνται: μεγάλο Κουρδιστάν, τεράστιο Αραβοσιϊτικό Κράτος του Περσικού Κόλπου(!!!), μικρό Σουνιτικό Ιράκ, ελεύθερο Βελουχιστάν, Ισλαμικό κράτος Μέκκας & Μεδίνας

 

Η ΝΕΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΗ

   Στη συνέχεια της μελέτης του χάρτη της «Νέας Μέσης Ανατολής», προχωρώντας ανατολικότερα, διακρίνουμε τη συντριπτική σμίκρυνση του Πακιστάν, κάποιοι πολίτες του οποίου θεωρούνται υπ΄ αριθμόν ένα ισλαμιστές ακραίου φάσματος!!! Παράλληλα, εξασφαλίζεται καλύτερα έτσι η φιλοδυτικότερη Ινδία, η οποία «πρέπει» να αποτελέσει τον ογκόλιθο- αντίβαρο της Κίνας…

   Από την άλλη, το Αφγανιστάν μεγαλώνει σε βάρος του Πακιστάν και αποκτά κοινά σύνορα με τη φίλη Ινδία, έτσι ώστε να κυκλώνεται το Πακιστάν, να αλληλεπικοινωνούν οι δύο «αμερικανόφιλες» χώρες Αφγανιστάν-Ινδία και να απομονώνεται το Πακιστάν από την Κίνα!!! Γι΄ αυτό γράφουμε πως ο χάρτης δεν έγινε έτσι, αλλά είναι όπως προκύπτει προϊόν Ειδικού Μικτού Αμερικανικού Επιτελείου!!!

   Τέλος, στο Νότο του Πακιστάν, αποκόπτεται ολόκληρη περιοχή και δημιουργείται το στρατηγικό Βελουχιστάν που παίρνει και περιοχή του Ιράν και έχει μεγάλο μέτωπο στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, πιέζοντας και από αυτή τη μεριά την ισλαμο-Περσία.

   Ο κύριος όμως λόγος είναι όπως βγαίνει από την έρευνα, η κατασκευή και άλλου αγωγού πετρελαίου, που από την τουρκμενιστική πλευρά της Κασπίας, θα περνά από Αφγανιστάν (να γιατί έγινε η εισβολή εκεί) και θα καταλήγει στον Ινδικό, μέσα από το νέο φιλικό Βελουχιστάν!!!

  Έτσι εξασφαλίζονται οι νέοι αγωγοί ενέργειας των Αμερικανών, περνά ο μαύρος χρυσός αποκλειστικά σχεδόν σε αυτούς, καθώς και τα λιμάνια μεταφόρτωσής του σε τάνκερ, ενώ εξασφαλίζεται ενεργειακή τροφή, ανυπολόγιστης οικονομικής και γεωστρατηγικής αξίας για τις ΗΠΑ και τις συμμάχους της, όπως η Ινδία…

   Το πετρέλαιο, και οι αγωγοί, θωρακίζονται για πάντα με τις νέες χώρες και τα νέα σύνορα, αφαιρώντας ισχύ, δύναμη, χρήμα και εξουσία από μεγάλα, ιστορικά ισλαμικά κράτη και από οργανώσεις που τυχόν υποστηρίζουν! Ο «ισλαμικός φασισμός» που προανήγγειλε ο Μπους πως θα χτυπηθεί, προαναγγέλλει την άμεση υλοποίηση ενός τεράστιου σχεδίου, για την πραγματοποίηση του οποίου πρέπει να πείθεται κάθε τόσο η δυτική και κυρίως η αμερικανική κοινή γνώμη…

   Η δημοσίευση του χάρτη στην εγκυρότατη ηλεκτρονική Έκδοση του Armed Forceς Journal, που ανήκει σε ομάδα ΜΜΕ που εξειδικεύονται για πάνω από μισό αιώνα και διαμορφώνουν τη στρατιωτική και γεωπολιτική συνείδηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρης της Αμερικής, εξυπηρετεί ποικίλους στόχους και ανοίγει άμεσα ένα κύκλο γεωπολιτκού παζαριού, όπου όλοι πρέπει να διαλέξουν θέση και στρατόπεδο, να σπεύσουν να προσφέρουν και να πάρουν…

   Το παιχνίδι άρχισε…

 

***

 

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ & ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ, ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΣΟΥΡΩΤΗΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (1ΜΒ)

                                                                                                                 

Γεύση παραδείσου, άνθη υλικά και πνευματικά. Αρκεί να τα μυρίσεις για να νοιώσεις την ξεχωριστή ευωδιά τους και την ωφέλεια που φέρνουν στην κουρασμένη ψυχή

 

Μεγάλη ευλογία που η Μακεδονία κλείνει στα σπλάχνα της έναν μεγάλο άγιο της εποχής μας, τον Γέροντα Παΐσιο, που τόσο την αγαπούσε και την αγαπά

Άγιε Γέροντα Πρέσβευε υπέρ ημών και της πατρίδος μας,

των παιδιών, των νέων και των οικογενειών, για τη Μακεδονία,

το Αιγαίο, την Κύπρο, τη Βόρεια Ήπειρο, τους Έλληνες της

Μικρασίας, της Πόλης, της Ιωνίας, του Πόντου, των Βαλκανίων και όλου του Κόσμου

 

 

***

 

FREE AGIA SOPHIA COUNCIL OF AMERICA

«ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ»

 

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑΣ!!!

   Συγκλονιστικό «Σημείο των Καιρών» αποτελεί η συγκρότηση μιας νέας Αμερικανικής Οργάνωσης που ονομάζεται «Free Agia Sophia Council of America», δηλαδή «Αμερικανικό Συμβούλιο Ελεύθερη Αγια-Σοφιά» και αποτελεί ένα διεθνές Χριστιανικό Kίνημα που σκοπό έχει «την αποκατάσταση της Μεγάλης Εκκλησίας, της Αγίας Σοφίας που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, σε λειτουργούσα Εκκλησία της Χριστιανικής Ορθόδοξης Πίστης και ως τη Βασιλική (Έδρα) της Ορθοδοξίας όπως ήταν και πριν την κατάκτηση της Πόλης από τους Οθωμανούς Τούρκους»!

   Το μεγάλο όραμα του Γένους, που αποδεικνύεται πως παραμένει ζωντανό, συνέλαβε και επιχειρεί να κάνει πραγματικότητα ο γνωστός Ελληνοαμερικανός Κρις Σπύρου, που είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος του “Free Agia Sophia Council of America”!!! Ο Κρις Σπύρου αποτελεί αναμφισβήτητα μια προσωπικότητα για τις ΗΠΑ, ως πρώην Πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος και τώρα Υποψήφιος Κυβερνήτης των Δημοκρατικών στην Πολιτεία του Νιού Χαμσάϊρ και με το κύρος, τη σοβαρότητα και τις γνωριμίες του, ανοίγει ένα φραγμένο εδώ και 553 χρόνια δρόμο, που δεν υπάρχει αληθινός Έλληνας να μην έχει ονειρευτεί, από το Ρήγα Φερραίο και τον Πατριάρχη Άγιο Γρηγόριο τον Ε’, ως τον πιο απλό και ταπεινό σημερινό Έλληνα, παρόλη την πλύση εγκεφάλου που επιχειρούν τα οργανωμένα συμφέροντα, που θέλουν να κάνουν τον Έλληνα «άθεο», για να του δώσουν ύστερα «θεό» το χρήμα, τον εαυτό, τη θεωρία τους… Να κάνουν τον Έλληνα άπατρη, για να του δώσουν ύστερα «πατρίδα» το κόμμα, το χρώμα, τη διχόνοια…

   «Όταν έπεσε στα χέρια των κατακτητών η “Μεγάλη Εκκλησία”, όπως ήταν γνωστή η Αγία Σοφία, ήταν ο μεγαλύτερος, σεβασμιότερος και μεγαλοπρεπέστερος Χριστιανικός Ναός στον κόσμο. Ονομαζόταν “η Μητέρα των Εκκλησιών” της Χριστιανοσύνης και αποτελούσε το σύμβολο και τη Βασιλική (Έδρα) της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης», βροντοφώναξε δυνατά από την άλλη άκρη του πλανήτη ο Κρις Σπύρου, για να ταρακουνήσει το δειλό και φοβισμένο χείλι μας, που δεν ανοίγει να φωνάξει, να απαντήσει, να αντιδράσει, να απαιτήσει και γιατί όχι να Κυβερνήσει, με τη δύναμη της λαϊκής, αγνής ψυχής, που τόσο καταπιέζει ο παλαιονεοκομματισμός, προσπαθώντας να πνίξει Ρωμιοσύνη, Φιλοπατρία, Ορθοδοξία, υλικά αθάνατα κι αέρινα, ρίζα και φυλλωσιά, αναπνοή του Ελληνισμού, λόγους ζωής, δημιουργίας και δόξας!

   «Τίποτα σαν την Αγία Σοφία δεν έχει χτιστεί ούτε πριν ούτε μετά από αυτή, φωνάζει με φωνή συγκινημένη ο Κρις Σπύρου! Κάνοντας όλα τα αυτιά να σηκωθούν ψηλότερα, όλα τα μάτια να δακρύσουν, όλες τις αληθινές καρδιές, τις ζωντανές, να τρέμουν, να λιώνουν από χαρά και συγκίνηση, γιατί ξέρουν - το λέει ο ουρανός κι ο Γέροντας Παΐσιος μέσα τους - πως ήρθε ο καιρός που περίμενε ολάκερη η Ρωμιοσύνη και γι΄ αυτό ζούσε και πάλευε τόσους αιώνες! Για αυτό το ειρηνικό όραμα: Να ανάψει πάλι το μελισσοκέρι στην Αγιά Σοφιά! Να γονατίσει και να βρέξει τ΄ άγια μωσαϊκά! Να φωτίσει ξανά τα αθάνατα ψηφιδωτά! Να ψάλει μέσα από την ψυχή της στο Θεό και στη Χάρη της! Να ζώσει με θυμίαμα βυζαντινό όλους τους τοίχους, τις κόγχες, τα παραθύρια, τους τρούλους, να γίνει σύννεφο η προσευχή, ν΄ ανέβει στους ουρανούς και να φέρει πάλι πίσω τη Μεγαλόχαρη, τη Στρατηγό μας, πάλι πίσω στην Πόλη της!

 

   «Σήμερα, η κυβέρνηση της Τουρκίας χρησιμοποιεί και αποκαλεί την Αγία Σοφία σαν “μουσείο”, το οποίο φιλοξενεί τοπικές και διεθνείς εμπορικές εκδηλώσεις, συναυλίες και επιδείξεις μόδας! Πρόκειται για ανοσιούργημα! Πρόκειται για βεβήλωση ενός ιερού χώρου! Πρόκειται για ασέβεια προς τον Ναό του Θεού! Πρόκειται για κακοποίηση των ιερών αυτών χώρων και των ιερών μορφών» διαμαρτύρεται με αγανάκτηση ο Κρις Σπύρου, λέγοντας λόγια, που όλοι εμείς οι δειλοί στην Ελλάδα, δεν τολμήσαμε ούτε να ψιθυρίσουμε στους γύρω μας, φοβούμενοι τις γρήγορες ταμπέλες, τους βαρείς χαρακτηρισμούς, λυγίζοντας μπροστά στα δίκαια της Πίστης και του Γένους μας, που δεν τα υπερασπιστήκαμε, μα αφήσαμε να τα κάνουν κουμάντο, πότε αυτόκλητα μανεκέν-διπλωμάτες, πότε αφιλότιμες τραγουδίστριες, πότε ζεϊμπέκικα υποτέλειας, πότε τουρκοσήριαλ της πεντάρας, πότε εκσυγχρονισμοί της β΄ Βαυαροκρατίας, πότε Καθηγητάδες περισπούδαστοι και τόσο τελικά αγράμματοι του Έθνους μας… 

 

   «Το Συμβούλιο “Free Agia Sophia Council of America” δεσμεύεται  να χρησιμοποιήσει κάθε ειρηνική, διπλωματική, πολιτική και νομική οδό που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και το διεθνή χώρο, προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας», διακηρύσσει ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του “ Free Agia Sophia Council of America”, δίνοντας ένα ισχυρό, παγκόσμιο, ιστορικό μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες, ανοίγοντας δρόμους ευλογημένους και πύλες βαριές, βυζαντινές, σκονισμένες από την πολυκαιρία και τη σκλαβιά, μα και πληγωμένες, ματωμένες από τη λήθη και την άγνοια τη δικιά μας, μα πάντα έτοιμες, πάντα ξαμπαρωμένες, που κάτω από τη σκόνη, σαν ακουμπήσεις, ζωντανεύουν ολόχρυσοι οι δικέφαλοι αετοί και τα μονογράμματα του Χριστού!

 

   Η προσπάθεια, είναι ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΓΑ, για όσους ξέρουν να διαβάζουν τους καιρούς… Διότι, τώρα που αποφασίστηκε να αλλάξουν χάρτες και χάρτες και θα αποκατασταθούν αδικίες, πρέπει να πιάσουμε και εμείς τα δικαιώματά μας… Δικαιώματα, που όχι μονάχα το συναίσθημα, μα όλος ο νομικός κόσμος θα υποστηρίξει, όχι μόνον γιατί είναι δίκαια, μα και στηρίζονται στο  Δίκαιο, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο επιφανής επικεφαλής Νομικός Εκπρόσωπος του Συμβουλίου, ο Steven Schneebaum, διακεκριμένος δικηγόρος της Ουάσιγκτον σε υποθέσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!..

   Η Παναγιά μαζί τους…

 

***

 

ΚΑΗΚΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ο ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ

ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΙΚΑΝΑ ΜΕΤΡΑ  ΣΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΑ ΔΑΣΗ, ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΥΣΩΝΑ

ΓΙΝΑΜΕ ΡΕΖΙΛΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

   Ό, τι είναι μακριά από την Αθήνα, είναι ξεγραμμένο! Αφήσαν τη Θεσσαλονίκη εγκαταλειμμένη για χρόνια! Αφήσαν τη Μακεδονία σε τρομαχτική ανεργία και ξενιτεμό! Αφήσαν αφύλακτη την πιο μεγάλη ιστορία του Κόσμου στα χέρια των Σκοπιανών! Φέτος «έκοψαν» ακόμα και το πλοίο των Κυκλάδων και της Κρήτης! Τώρα αποδεικνύεται ότι είχαν αφήσει παντελώς αφύλακτη τη Χαλκιδική, που το ένα πευκόφυτο πόδι της έγινε στάχτη!!! Αλήθεια τι θα κάνουν ακόμη για να χαντακώσουν τη Μακεδονία;

 

   Όλες οι μαρτυρίες δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό! Αφού υπήρξαν πολλές ταυτόχρονα εκδηλώσεις! ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!! Και γι΄ αυτό το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ προτείνει άμεσα στην Κυβέρνηση την ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ των δραστών!!! Κάποιοι, κάποιος τους ξέρει! ΕΠΙΚΗΡΥΞΤΕ ΤΟΥΣ! Με το ποσό των 3.000.000 ευρώ!!!

   Ώστε να λογοδοτήσουν και να ξεσκεπάσουν όλο το ελληνικό ή ξένο κύκλωμα! Ο εμπρησμός δασών να ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!!!

   Και να ερευνηθεί όχι για την απόδοση ευθυνών, αλλά για την πρόληψη άλλων παρόμοιων περιπτώσεων και για την ιστορία:

v     πόσοι σταθμοί παρατήρησης πυρκαγιών υπήρχαν στην περιοχή!

v     πόσοι ήταν επανδρωμένοι εκείνη την ημέρα

v     πόσα παρατηρητήρια θα έπρεπε να υπάρχουν, ώστε να ελέγχεται όλη η δασική έκταση

v     πόσα οχήματα άμεσης πυροσβεστικής παρέμβασης, από

v     πόσους δασικούς δρόμους

   Διότι αν έχουμε και ορθώς στρατό για τα σύνορα, αν έχουμε αμέτρητες αστυνομικές δυνάμεις για τα γήπεδα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΑΣΩΝ (ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ) ΤΟΣΕΣ ΟΣΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΟΥΡΗΘΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ!!!

   Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει εναέρια παρατήρηση φωτογραφικών μονοκινητήριων ή ελικοπτέρων, (βοηθούν πολύ τοπικές Αερολέσχες) σε περιόδους που προβλέπονται υψηλές θερμοκρασίες και δυνατοί άνεμοι, όταν δηλαδή υπάρχουν συνθήκες ευνοϊκές εκδήλωσης πυρκαγιάς, ώστε να φωτογραφίζονται ακόμη και οι εμπρηστές και οι διαφορετικές ταυτόχρονες εστίες και να γίνεται αμέσως αντιληπτό το παιχνίδι, ώστε οι επίγειες διωκτικές αρχές να μπλοκάρουν και να συλλαμβάνουν άμεσα τους τρομοκράτες των δασών ή τους ξένους δολιοφθορείς!

 

   Αλλά εδώ φαίνεται άλλη μια φορά πόσο αναγκαία είναι η Εκπαίδευση των Πληθυσμών σε αυτό που το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ προτείνει συνεχώς: σε Πολιτική και Κοινωνική Άμυνα και Προστασία!!! Ώστε να ξέρει καθένας, τι φυλάει, τι προστατεύει, τι θα κάνει, πώς θα αντιδράσει!!! Διότι από θαύμα δεν είχαμε χιλιάδες θύματα, που μονάχα από τον καπνό θα μπορούσαν να χάσουν τις αισθήσεις τους άμεσα και κατόπιν να απανθρακωθούν… Δόξα τω Θεώ, μας φύλαξε… Διότι ήταν ολοφάνερο ότι δεν υπήρχε κανένα Σχέδιο Έκτακτης Κατάστασης και ανυπαρξία Πολιτικής Προστασίας!

  

   Σημειώνουμε πως οι εμπρησμοί των δασών γίνονται με μοντέρνους τρόπους. Μια μηχανή και ένα πιστόλι φωτοβολίδων αρκεί, για να  γίνει ένας τόπος κόλαση. Το πιστόλι των φωτοβολίδων, μπορεί να βάλει φωτιές από απόσταση ασφαλείας, σε διάφορα μέτωπα, δίνοντας τη δυνατότητα στους τρομοκράτες των δασών να απομακρυνθούν εγκαίρως!!!

   Δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, έναν άνδρα σε πρόσφατα εμπρηστικά επεισόδια στην Αθήνα! Δυστυχώς οι διωκτικές αρχές, δεν κατάφεραν να πιάσουν ένα σύγχρονο τρομοκράτη,

όχι αναρχικό απλό οργισμένο νέο, αλλά ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ!!!

 

 

   Προσέξτε καλά στη φωτογραφία!!! Η στάση πυρός είναι απόλυτα στρατιωτική, επαγγελματία σκοπευτή, συνηθισμένου- εκπαιδευμένου  σε συνθήκες μάχης πόλεων!!! Παρατηρήστε τον τρόπο που πυροβολεί, κρατώντας το όπλο φωτοβολίδας με το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ (αριστερόχειρ) και υποστηρίζοντάς το με το δεξί, που συγκρατεί το αριστερό του στον καρπό!

   Παρατηρείστε τη στάση των γονάτων και των ποδιών, που είναι απόλυτα επαγγελματική, σε συνθήκες μη κάλυψης, καθώς χαμηλώνει, ακουμπά με αριστερό πόδι και δεξιό γόνατο, δημιουργώντας επαγγελματική βάση στήριξης για εξαπόλυση πυρός!!! «ΤΕΛΕΙΟΣ» θα μπορούσε να ήταν το όνομά του! Πρόκειται για απόλυτα εξοικειωμένο και τέλεια εκπαιδευμένο νεαρό μάλλον άντρα, που έχει τη δυνατότητα οπλισμού και εξοπλισμού και την ψυχολογία του ασύλληπτου ή του προστατευμένου!

  Και σκεφτείτε εάν όπλα εμπρησμού-φωτοβολίδων, χρησιμοποιούνται «ελεύθερα» στη μέση της Αθήνας, από τρομοκράτες ασύλληπτους και ακαταδίωκτους (είναι απίστευτο πως δεν τον συνέλαβαν, τη στιγμή που δεχόταν πυρ) πόσο ευκολότερο είναι να χρησιμοποιούνται σε μακάρια αφύλακτες δασικές εκτάσεις, τη στιγμή που οι τρομοκράτες - εμπρηστές ξέρουν πως θα προκληθούν ακόμη και θύματα!!!

 

   ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΚΥΡΙΕ ΠΟΛΥΔΩΡΑ ΕΠΙΚΗΡΥΞΤΕ ΤΟΥΣ!!!

 

 

***

 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥ ΑΦΟΒΟΥ ΜητροπολίτΟΥ Καισαρείας ΠαΐσιοΥ Β’ (1777-1871)

ΠΟΙΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ & Η ΠΟΛΗ

   «Ήταν τότε που στην Πόλη ήρθαν σε διαμάχη οι Έλληνες με τους Αρμενίους για τα νεκροταφεία του Μπαλουκλή. Οι Έλληνες επέμεναν ότι τα νεκροταφεία ήταν δικά τους, οι Αρμένιοι πάλι έλεγαν ότι ανήκαν σ’ αυτούς. Ο Σουλτάνος βρέθηκε σε αδιέξοδο, δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Δεν ήθελε να χαλάσει το χατίρι του Βεζύρη του, αλλά ούτε και την καρδιά του Πατριάρχη. Ρώτησε τους Έλληνες: «Δεν υπάρχει κανείς που να ξέρει σε ποιόν πράγματι ανήκουν τα νεκροταφεία;». Κάποιος από το Πατριαρχείο είπε: «Ναι, υπάρχει ο δεσπότης της Καισάρειας, ο Παΐσιος. Αυτός είναι σοφός και ξέρει πολλά, θα ξέρει και για τα νεκροταφεία. Αυτός θα μπορέσει να λύσει την διαφορά. Είναι όμως πολύ γέρος και δεν θα μπορεί να κάνει τόσο μακρύ ταξίδι, από την Καισάρεια στην Πόλη». Τότε ο Σουλτάνος έδωσε εντολή να πάει να τον φέρει η δική του άμαξα.

   Πήγαν οι άνθρωποι του Σουλτάνου με την άμαξά του, το «παϊτόνι», στην Καισάρεια, να πάρουν τον Παΐσιο. «Τι με θέλει ο Σουλτάνος;», ρώτησε. «Θέλει τη γνώμη σου για μια διαφορά που έχουν οι Έλληνες και οι Αρμένιοι», του είπαν. Τον έβαλαν με το φορείο στην άμαξα και τον έφεραν στην Πόλη, στο σαράι.

  Ο Σουλτάνος του είπε: «Μου είπαν πως είσαι σοφός άνθρωπος και μπορείς να μου λύσεις ένα πρόβλημα, για να σταματήσει ο καβγάς που ξέσπασε ανάμεσα στους Έλληνες και στους Αρμενίους για τα νεκροταφεία του Μπαλουκλή. Ο καθένας τους λέει ότι είναι δικά του. Ξέρεις εσύ να μου πεις τίνος είναι;».

  «Πολυχρονεμένε μου, του λέει ο Παΐσιος, θα σου πω μια ιστορία: Κάποτε ένας πατέρας είχε ένα τεράστιο κτήμα με σπίτια και με κήπους. Μια μέρα ήρθαν κλέφτες, ληστές και αφού σκότωσαν τον πατέρα, άρπαξαν το κτήμα και πέταξαν ορφανά στον δρόμο τα παιδιά του. Σύμφωνα με τον νόμο του Κορανίου, πολυχρονεμένε, δεν νομίζεις ότι, για να αποδοθεί δικαιοσύνη, πρέπει να επιστραφεί το κτήμα στα ορφανά, στους νόμιμους κληρονόμους;». «Ναι, βέβαια, έτσι πρέπει να γίνει. Το κτήμα να δοθεί στα ορφανά και να τιμωρηθούν εκείνοι που το άρπαξαν», απάντησε ο Σουλτάνος. «Το πιστεύεις αυτό που είπες, πολυχρονεμένε μου;», τον ρώτησε ο Παΐσιος. «Και βέβαια το πιστεύω». Μπορείς να το γράψεις, να βάλεις και τη βούλα σου και να μου το δώσεις;». «Μπορώ», είπε ο Σουλτάνος και διέταξε να το γράψουν. Έβαλε τη βούλα του ο Σουλτάνος και του έδωσε το χαρτί. Ο Παΐσιος ζήτησε να υπογράψουν και οι σύμβουλοι του Σουλτάνου. Ο Σουλτάνος δεν το αρνήθηκε. Υπέγραψαν και οι σύμβουλοι.

  Πήρε τότε στα χέρια του το χαρτί με τη βούλα και τις υπογραφές ο Παΐσιος και είπε στον Σουλτάνο: «Πολυχρονεμένε μου, με αυτό το χαρτί μου παραχωρείς αυτήν τη στιγμή όσα οι πρόγονοί σου άρπαξαν από τους προγόνους μου παράνομα, δηλαδή την Πόλη και όλη τη Μικρά Ασία από τη μία άκρη έως την άλλη».

   Ο Σουλτάνος πετάχτηκε από τον θρόνο του, κοίταξε έντρομος τον γερο-Δεσπότη που τον κοίταζε ατάραχος. «Τι λες, μωρέ γκιαούρ-Παπάς;», είπε. Αλλά ο Παΐσιος  τον καθησύχασε. «Μην ανησυχείς, πολυχρονεμένε. Είμαι πολύ γέρος και ανήμπορος, αλλά και μόνος στο σαράι σου, για να μπορέσω να σε βλάψω. Πάρε πίσω τη βούλα σου και δώσε εντολή να δοθούν τα νεκροταφεία του Μπαλουκλή στους πραγματικούς κληρονόμους που είναι οι Έλληνες, γιατί όλα αυτά ήταν ελληνικά». Τότε ο Σουλτάνος έδωσε εντολή να παραχωρηθεί το Μπαλουκλή στους Έλληνες και να οδηγήσουν με την άμαξά του τον Παΐσιο με όλες τις τιμές πίσω στην Καισάρεια».

 

Πηγή: ΤΑ ΦΑΡΑΣΑ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ

(μνήμες Φαρασιωτών γερόντων)

Συλλογή πληροφοριακού υλικού Λάζαρος Μ. Κελεκίδης

 

 

***

 

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Η ΚΑΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΣΤΟ ΡΟΔΟΛΙΒΟΣ

   Από τις 25 Αυγούστου η θαυματουργική κάρα του Αγίου Ελευθερίου βρίσκεται στην Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Ροδολίβους, λίγο πριν την Πρώτη Σερρών, στη Μακεδονία!

   Στην Ιερά Μονή, αξίζει να σημειωθεί, ότι θησαυρίζονται άγια λείψανα πολλών μεγάλων θαυματουργών Αγίων της Ορθοδοξίας, με εντυπωσιακότερη τη αγία σιαγόνα του ίδιου του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, του Αγγέλου της Ερήμου και Βαπτιστού του Χριστού!!!

   Το Μοναστήρι με το παλαιό και τόσο κατανυκτικό Καθολικό, αποτελεί αληθινή όαση, αφού πλούσια βλάστηση, τρεχούμενα νερά και πολλά είδη ζώων, από μάινες και παπαγάλους που λένε «ευλογείται», μέχρι πανέμορφα ελάφια, τρέφονται εδώ!

   Τελευταία έχει χτιστεί Παρεκκλήσιο προς τιμή των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, ενώ τώρα χτίζεται μεγάλη Αίθουσα Εκδηλώσεων για πραγματοποίηση Συνεδρίων και Εκδηλώσεων, από τη δραστήρια Ηγουμένη, όπως τονίζουν κάθε τόσο οι μοναχές!

 

 

***

 

10η ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  Β. ΕΛΛΑΔΟΣ

HAM FEST 2006

    Για 10 συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συνάντηση των Ραδιοερασιτεχνών στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ραδιολέσχη της Μακεδονικής μας Πρωτεύουσας! Η συνάντηση φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Πλάζ Αρετσούς στις 17 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί, με έκθεση όπως πάντα πολύ ενδιαφέροντος ραδιοερασιτεχνικού-επικοινωνιακού υλικού.

    Ειδικά για φέτος, που το HAM FEST συμπληρώνει 10 χρόνια  και καθιερώνεται πλέον σαν ένας πολύ επιτυχημένος θεσμός, που αντανακλά τον πάντα πρωτοποριακό χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης σε ζητήματα επικοινωνίας, τεχνολογικών εξελίξεων, πρωτοβουλιών και νέων ιδεών, διοργανώνεται την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30, ειδική Εορταστική Εκδήλωση στην Αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

 

***

 

ΑΕΡΑΑΑΑΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ!!!

ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ – ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ

 

 

***

1η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

 

   ΨΗΦΙΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ, ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! (Σημ. Συμπεριλαμβάνεται στη μέτρηση «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ» που φέρεται πιθανή η ίδρυσή του για την αντιμετώπιση της Σκοπιανικής Προπαγάνδας και την υπεράσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας)

ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ

 

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΚΑΛΙΝΔΟΙΩΝ

«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΔΩΚΕ ΜΑΚΕΔΟΣΙ»

 

ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΛΙΝΔΟΙΑ

   Τους δρόμους της αλήθειας σαν θα πάρεις, θα σε βγάλουν σε μέρη μυστικά, που ούτε φανταζόσουν πως υπάρχουν!  Έναν τέτοιο δρόμο ακολουθήσαμε στο Ν για το χατίρι της πολυαγαπημένης Μακεδονίας, μέσα από πανέμορφα μέρη, πιο πάνω από τη λίμνη της Κορώνειας (Αγίου Βασιλείου), στο στενό, μα γραφικό δρόμο που σε βγάζει στο «οροπέδιο» του Ζαγκλιβερίου, όπου σε υποδέχεται το πατρικός σπίτι της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνας της Ζαγκλιβερινής.

   Έπειτα συνεχίζει ο δρόμος και περνά από έναν αληθινό και ήρεμο παράδεισο, ψηλών και πυκνών δέντρων και όμορφων καταπράσινων λιβαδιών, όπου ακριβώς δεσπόζει το μικρό χωριό Αδάμ, ενώ ο κάμπος αυτός λένε οι παλιοί πως ήταν λίμνη!

   Στη συνέχεια η διαδρομή καταλήγει στο Καλαμωτό, στην πλατεία του οποίου δεσπόζει το εκπληκτικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, με προϊστορικά ευρήματα οστών ελεφάντων, ιπποποτάμων, ύαινας, ελαφιών, και πολλών αλόγων, για τα οποία φαίνεται φημίζονταν η περιοχή! Υπάρχει ακόμη υλικό από τις αρχαιολογικές ανασκαφές και φωτογραφίες των Μακεδονικών Επιγραφών που έχουν βρεθεί, ενώ χάρη στο επαινετό μεράκι των Αρχαιολόγων, έξω από το Μουσείο, έχει τοποθετηθεί αντίγραφο της περίφημης Μακεδονικής Στήλης των Καλινδοίων, ώστε να διαλαλεί προς όλους, με όλους τους καιρούς, την ατράνταχτη απόδειξη της  Ελληνικότητας της Μακεδονίας και των Μακεδόνων! Εκεί, στο άγνωστο και απόμερο μακεδονικό χωριό…

   Η Στήλη ανακαλύφθηκε στην περιοχή των αρχαίων Καλινδοίων, δίπλα στο σημερινό χωριό Καλαμωτό και χρονολογείται από το 334 – 304 π.Χ.! Είναι δηλαδή 2.300 ετών!

     Η Στήλη, που βρέθηκε παλαιότερα σε δύο κομμάτια, αποτελεί αφιέρωμα, με κατάλογο ονομάτων όσων υπηρέτησαν στο τοπικό «ιερό» και είναι πραγματικά ένας ποταμός Ελληνικότατων ονομάτων ανθρώπων της Μακεδονίας, από τότε που όπως γράφει

 ο «ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΕΔΩΚΕ ΜΑΚΕΔΟΣΙ ΤΑ ΚΑΛΙΝΔΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΑΛΙΝΔΟΙΑ»!!! Από τότε δηλαδή που ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Βασιλιάς της Μακεδονίας, έδωσε στους Μακεδόνες την περιοχή, όταν μοίραζε στους Εταίρους του γαίες, κομμάτια γης, πριν φυσικά την εκστρατεία της Ανατολής!

   Η αξία της στήλης είναι τεράστια για την υπόθεση των ντοκουμέντων της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, επειδή αναφέρεται στα Ελληνικά φυσικά, στην Ελληνική Γλώσσα, με γράμματα αμέσως κατανοητά σε εμάς και απόλυτα ίδια με τα σημερινά Νεοελληνικά (!!!) στον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο, καθώς αναφέρει το όνομά του (Αλέξανδρος) το αξίωμά του (Βασιλεύς) και την κυριαρχία του στην περιοχή, την οποία και «έδωκε» σε κάποιους Εταίρους του, που ήταν «Μακεδόσι», Μακεδόνες!!!

   Δηλαδή μας λέει και μας αποδεικνύει η στήλη αυτή από μόνη της, ότι ο Αλέξανδρος ήταν Βασιλιάς της Μακεδονίας, Έλληνας, η γλώσσα των Μακεδόνων ήταν Ελληνική, η περιοχή κατοικούνταν από Μακεδόνες, που ήταν Έλληνες και είχαν όλοι ελληνική γλώσσα και ελληνικά ονόματα!!!

   Η μακεδονική στήλη των Καλινδοίων, αποτελεί τελικά μια βόμβα μεγατόνων στο άθλιο και ψευδές κατασκεύασμα των Πλαστογράφων, που υποστηρίζουν ότι δήθεν δεν ήταν Ελληνική η αρχαία γλώσσα της Μακεδονίας (καταρρίπτεται!) και ότι δεν ήταν Έλληνες οι Μακεδόνες (καταρρίπτεται!)!

   Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΚΑΛΙΝΔΟΙΩΝ, ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΩΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

   Και μάλιστα όπως μας εξήγησε ο υπεύθυνος Αρχαιολόγος των ανασκαφών της περιοχής ο κ. Κώστας Σισμανίδης (ο αρχαιολόγος που ανέσκαψε τα Στάγειρα, την πατρίδα του Αριστοτέλη στη Χαλκιδική), η λέξη Καλίνδοια (τα), προέρχεται από το κυλινδέομαι = κυλίομαι, που αφορά το κύλισμα αλόγων! Άρα ΚΑΛΙΝΔΟΙΑ σημαίνει ο τόπος όπου κυλιούνται τα άλογα!!!

    Και μάλιστα όπως είπε στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ο κ. Σισμανίδης, από το μέρος αυτό της Μακεδονίας μας, από τα Καλίδνοια, ο Αλέξανδρος είχε πάρει μια ίλη Ιππικού στην Εκστρατεία του κατά των Περσών!!!

   Συγκινηθήκαμε… Μπροστά στα μάτια μας εκτυλισσόταν ξαφνικά οι συγκλονιστικές στιγμές, που μέσα στα χλιμιντρίσματα των γεροδεμένων και ευκίνητων Μακεδονικών αλόγων, μέσα στο δρόσο αγέρι της μακεδονικής πεδιάδας, συντασσόταν κάτω από προστάγματα σε ελληνική γλώσσα, η Ίλη που μαζί με τα παλικάρια της Καλίνδοιας θα πολεμούσε σε λίγο το Δαρείο και θα ελευθέρωνε τις σκλαβωμένες ελληνικές πόλεις της Μικρασίας!!! Νιώσαμε κιόλας τα σπαθιά να λάμπουν στον ήλιο, όπως μας τύφλωνε  μέσα στα μάτια, καθώς άπλωνε τις χρυσές δεκάεξι ακτίνες του, πάνω από την ευλογημένη Μακεδονία! Κι ακόμα στα χώματα αυτά, μέσα στις σιτοκαλαμιές και το λιγνό χορτάρι, λες και ηχεί το ποδοβολητό των μακεδονικών αλόγων, την ώρα που φεύγουν και χάνονται στον ορίζοντα, κάνοντας τον καθένα να δώσει μέσα του έναν όρκο πλάι στον ελληνικό στρατό του Αλέξανδρου:

«ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ,

ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΝΤΟΤΕ,

ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΔΑΡΕΙΟΥΣ

και τους θρασύδειλους τους κλέφτες

της πατρίδας θα νικώ,

μ’ αλήθειες, μάρμαρα και γράμματα Ελλήνων,

με κίονες, ξίφη, σάρισσες ανδρείες

κι ένα λουλούδι μακεδονικό»!

 

   Γιατί όταν ζητούνε όνομα, ζητούν Πατρίδα! Και πατρίδα - φωνάζει μονάχη της η Στήλη των Καλινδοίων, που ο «Βασιλεύς Αλέξανδρος έδωκε Μακεδόσι» - πατρίδα δεν δίνουμε ούτε σβώλο! Γιατί και σε κάθε κυβικό εκατοστό ακόμα, κρύβεται κι ένα γράμμα ελληνικό, μια ιαχή, το δάκρυ μιας Μακεδόνισσας, ο σπόρος ενός μακεδονικού κυκλάμινου, η φύτρα της πανάρχαιης και ένδοξης Μακεδονίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Η Μακεδονία των Ελλήνων!

   Η δική μας Μακεδονία!

Κ.Κ.

***

 

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

«ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΗΨΙΑ

ΠΑΣΧΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ!»

   Προκλητικός και εριστικός εμφανίστηκε και ο εντολοδόχος πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι, σε άλλη μια συνέντευξη του,  στη ραδιοφωνία της Ντόιτσε Βέλε, λέγοντας πως δεν θα αλλάξουν το …όνομά μας:

   «Η συνταγματική ονομασία της χώρας μας είναι “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Το κλίμα που επικρατεί στη χώρα δεν ευνοεί αλλαγές στη συνταγματική ονομασία και καμία κυβέρνηση δεν δύναται να αντιταχθεί στη βούληση των πολιτών. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσουμε τις συνομιλίες με την Ελλάδα για να βρούμε λύση, η οποία θα ικανοποιεί, σε κάποιο βαθμό την ίδια, αλλά και δεν θα διακυβεύει τη συνταγματική ονομασία της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”» δήλωσε ο Γκρούεφσκι, υπονοώντας τον απαράδεκτο σκοπιανικό ελιγμό περί διπλής ονομασίας!

   Απάντηση στις προκλήσεις έδωσε και πάλι ο Αρχηγός του Νέου Μακεδονικού Αγώνα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος θεωρείται επισήμως από τους Σκοπιανούς υπ΄ αριθμόν ένα εμπόδιο για τα σχέδιά τους! Συγκεκριμένα, σε εμπνευσμένο κήρυγμά του σε Ι. Ν. της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης χαρακτήρισε «επιληπτικούς» τους Σκοπιανούς, που «σεληνιάζονται από το όνομα Μακεδονία» και ανέφερε πως πάσχουν από «εθνικιστική επιληψία»!!!

   Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, που απηχεί τις απόψεις 3.500.000 Μακεδόνων και εκατομμυρίων άλλων Ελλήνων, θεωρείται δίκαια ο νέος «Δεσπότης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης», του Ιστορικού Ένοπλου Μακεδονικού Αγώνα! Σημειώνουμε ότι οι Δηλώσεις Ανθίμου ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΑΝ, αλλά μπλοκαρίστηκαν, στα πλαίσια του εθνικού στραγγαλισμού! Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, είναι το μόνο Μέσο που σας τις μεταδίδει.

***

 

ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΤΖΕΔΕΣ

Η ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ «ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΑ!

  Παγίδα πρώτου μεγέθους και Εθνική Αυτοκτονία, αποτελεί η «αποφασισμένη» Εισαγωγή και Διδασκαλία Τουρκικής Γλώσσας στα Γυμνάσια της ευαίσθητης  Θράκης, που αποκάλυψε αρχικά με πρωτοσέλιδό της η Εφημερίδα ΠΑΡΟΝ, διότι η διδασκαλία της θα δημιουργήσει εκείνες τις  συνιστώσες που συνθέτουν τις  επίσημες προϋποθέσεις αναγνώρισης μιας «τουρκικής μειονότητας», με όλες τις τρομακτικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται! Αφού «αναγκάζεται» μια πολιτεία, η Ελλάδα, να περάσει μια «γλώσσα μειονότητας» στη Μέση Εκπαίδευση!!! Διότι αν δεν υπήρχε μια μειονότητα με «τουρκικά» χαρακτηριστικά, τότε δε θα χρειαζόταν η διδασκαλία της «τουρκικής» γλώσσας της και η τόσο μεγάλη φροντίδα, με την εκπόνηση εκτεταμένου και πολυσέλιδου, αναλυτικού προγράμματος σπουδών, τόσο για αρχάριους (ποιους αρχάριους;), όσο και για προχωρημένους!!!

   Η Γλώσσα, αποτελεί πρώτο βήμα συγκρότησης και αναγνώρισης και αναγνωρισιμότητας, ως γνωστόν μιας εθνικής μειονότητας, που εδώ πασχίζει να πλασαριστεί σαν «Τουρκική», χάρη στα λάθη της Αθήνας, που διδάσκει σε καθαρά Ελληνόπουλα και σε Τσιγγανόπουλα την Τουρκική Γλώσσα, τσιμεντοποιώντας σε ενιαίο σύνολο μια πολυγενή θρησκευτική μειονότητα, που αποτελείται από εκτουρκισμένους ή τουρκοφανείς, από Ρόμ-Ρομά (Αθίγγανους) και κυρίως από ελληνογενείς Πομάκους, που δεν είχαν ποτέ ως μητρική την Τουρκική!!! Και που με κοινό τους διάβημα Πομάκοι και από τις δύο πλευρές της Ροδόπης (και από τη Βουλγαρία!) ζητούσαν μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο επισήμως από το Συνέδριο Ειρήνης των Παρισίων στα 1946, την υπαγωγή τους στην Ελληνική Επικράτεια, δηλαδή την εδαφική και ολοκληρωτική εκούσια προσάρτηση όλης της Ροδόπης και της Βουλγαρικής, στη μάνα Ελλάδα!!!

   Και εδώ είναι το μεγάλο εθνικό έγκλημα, όταν σε Έλληνες – εκμουσουλμανισθέντες έστω – διδάσκεται παρά τα επιστημονικά τεκμήρια, όχι η μητρική, όχι η θυγατρική, αλλά μια παντελώς ξένη τους γλώσσα, η τουρκική!!! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ, Ελληνικών πληθυσμών, που συνεχίζεται από την …Αθήνα, μέσα στην ελεύθερη και  ανεξάρτητη (;) Ελληνική Δημοκρατία!!!

 

   Σκεφτείτε λοιπόν πως μέχρι τώρα σε μια θρησκευτική μειονότητα, που έχει κοινή θρησκεία, προστίθεται ΕΠΙΣΗΜΑ και μια κοινή γλώσσα, το άλλο συνθετικό μια εθνικής μειονότητας, μαζί με θρησκεία, ιστορία, καταγωγή… Υλοποιείται δηλαδή μια πάγια επιδίωξη της Τουρκίας, που έχει δηλώσει σε πρόσφατες ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις πως προτίθεται να θέσει «θέμα Θράκης»!!!

 

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

ΣΕ ΡΟΔΟ & ΚΩ;

   Στο Πρόγραμμα Σπουδών της Τουρκικής Γλώσσας που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ (867 / 10 Ιουλίου 2006) δεν αναφέρονται ρητά τα Γυμνάσια της Θράκης, αλλά υπάρχει γενική αναφορά, όπου ασφαλώς εννοείται και ορθώς, ότι η διδασκαλία της Τουρκικής αναφέρεται σε όλη την Επικράτεια!!! Πράγμα που πρέπει να προκαλέσει συναγερμό πια, αφού ο νους μας πάει σε Γυμνάσια της Αθήνας (!!!) και κυρίως (μη γένοιτο) σε Γυμνάσια της ΡΟΔΟΥ και της ΚΩ, όπου προσπαθεί η Τουρκία να ανοίξει ζητήματα «τουρκικών μειονοτήτων»!!!

 

ΠΑΓΙΔΑ ΣΕ ΑΞΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

   Γι΄ αυτό η Υπουργός Παιδείας πρέπει να έχει τα μάτια της δεκατέσσερα, διότι στην πλάτη της και στην ευαισθησία και την καλή της καρδιά παίζονται ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!!! Και ασφαλώς, εκείνοι που την έβαλαν - καθότι ανυποψίαστη και ευγενής όπως είναι - να υπογράψει, ασφαλώς και δεν θα την υπερασπιστούν στην συνδικαλιστικο-κομματικές καταιγίδες που έρχονται το Σεπτέμβριο, αλλά τη θεωρούν ήδη αναλώσιμη και γι΄ αυτό έσπευσαν να εκμεταλλευθούν τις συγκυρίες!!!

   Το ίδιο ισχύει και για τον Υφυπουργό Παιδείας Γιώργο Καλό ο οποίος και υπογράφει την απόφαση (όχι η Μαριέττα;) και θυμίζουμε πως είναι εκείνος ο οποίος ως αρμόδιος Τομεάρχης, προεκλογικά, είχε δημόσια υποσχεθεί και δεσμευθεί για λογαριασμό της Ν.Δ. πως θα φέρει τις Ταυτότητες με την προαιρετική αναφορά στο θρήσκευμα!!! Και πολλοί έχουν συμφέρον να κλονιστεί η θέση του, επειδή  τρελαίνονται όταν θυμούνται τι υποσχέθηκε στον κόσμο…

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ;

   Σύμφωνα με την πρωταγωνίστρια του ελληνικού τύπου, την Εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής», που έκανε χτυπητό πρωτοσέλιδο την τρομακτική αυτή απόφαση της Κυβέρνησης και σήκωσε τους φερετζέδες ολονών, από πίσω δεν είναι το Υπουργείο Παιδείας (πώς θα μπορούσε;) αλλά είναι το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ της Ντόρας Μπακογιάννη!

   Όμως στο Υπουργείο αυτό δεν είναι μόνο η Ντόρα, προσθέτουμε εμείς. Υπάρχει και ένας Υφυπουργός, φίλος του Καραμανλή, που έχει καταγωγή από τη Θράκη και εκλέγεται στη Θράκη…

   Αν λάβει κανείς υπόψη την πράσινη κίνηση της «Καραχασάν» που υπέσκαψε εθνικούς κίονες των αείμνηστων  Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, η γαλάζια εισαγωγή της Τουρκικής Γλώσσας σε Γυμνάσια της Θράκης, φαίνεται σαν απάντηση σε ένα εμετικό πόλεμο προσεταιρισμού της μειονότητας για λόγους καθαρότατα κομματικούς και ψηφοθηρικούς!!! Πράγμα που αν αληθεύει, λέγεται στα ελληνικά ΕΦΙΑΛΤΙΣΜΟΣ!!!

   Και θα είναι τελικά τρομερό, το να εξαρτάται εκλογικά Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, από τις ψήφους μέρους  της τουρκοκαθοδηγούμενης Μειονότητας Θράκης!!! Όσο θα ήταν παρόμοια εφιαλτικό για την Τουρκία, Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, να εξαρτάται εκλογικά από τις ψήφους των Ελλήνων της Πόλης ή τις ψήφους των Κούρδων!!! ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΖΗΤΗΜΑ!!! Γι΄ αυτό ο Υφυπουργός πρέπει να πάρει δημόσια θέση και να δείξει, εάν ευθύνεται, (διότι οπωσδήποτε θα είχε γνώση) την απαραίτητη σε τέτοιες περιπτώσεις πολιτική ευθιξία ή τουλάχιστον να φροντίσει να σταματήσει άμεσα αυτό το νέο έγκλημα! Που δεν γίνεται καν στα πλαίσια μιας κάποιας αξιοπρεπούς και εθνικά συμφέρουσας αμοιβαιότητας, τη στιγμή που οι Τούρκοι πετάνε χειροβομβίδες στο Πατριαρχείο, που δεν αναγνωρίζεται ως Οικουμενικό, αλλά σαν δοβλέτι του Τούρκου Νομάρχη Κωνσταντινουπόλεως!!! Η Χάλκη είναι εφτασφράγιστη! Οι Ελληνικές περιουσίες καταπατούνται τυραννικά! Οι Ιερείς μας υποχρεούνται να κυκλοφορούν με κοστούμι, καπέλο και κοντό γένι!!! Η Αγια Σοφιά επιχειρείται να ξαναγίνει τζαμί! Η ελληνική γλώσσα δεν μπαίνει ούτε καν σε επιγραφές!!! Η μισή Κύπρος είναι υπό στυγνή τουρκική κατοχή!!! Οι ζώντες αγνοούμενοι του Αττίλα δεν αποδίδονται πίσω στους οικείους τους επί 32 ολόκληρα χρόνια!!! Η Άγκυρα επισήμως μας απειλεί με Πόλεμο σε περίπτωσης νόμιμης επέκτασης των χωρικών μας υδάτων!!! Τα τουρκικά αεροπλάνα και οι πιλότοι πετούν πάνοπλοι μέσα στον εθνικό μας χώρο και καταρρίπτουν Έλληνες Ικάρους, που τολμούν να φωτογραφίσουν τη φονική απειλή!!! Ενώ εν μέσω «μορατόριουμ» κάνουν πολεμικές ασκήσεις μέσα στο Αιγαίο κατακαλόκαιρα, εντός του Εθνικού μας Εναέριου Χώρου, αλλά και εντός και αυτών των Χωρικών μας Υδάτων, που τα δεσμεύουν με παράνομες και παρανοϊκές ΝΟΤΑΜ, υπό την επιβράβευση της Εισαγωγής Τουρκικής Γλώσσας στα Ελληνικά Γυμνάσια!!!

 

ΤΟΥΡΚΟΠΟΡΤΕΣ!!!

   Από την άλλη μέσα σε αυτό καυτό το Πρόγραμμα Σπουδών της Τουρκικής για τα Ελληνικά Γυμνάσια, ανοίγουν Κερκόπορτες ή μάλλον Τουρκόπορτες, που εξωθούν στη δημιουργία σώνει και καλά «τουρκικής μειονότητας» αφού οι μαθητές θα ερευνούν σύμφωνα με το πρόγραμμα τα επώνυμα των κατοίκων για να συμπεράνουν την καταγωγή τους!!! Επίσημα από την Ελλάδα!!! Όταν είναι γνωστό πώς εκατομμύρια πληθυσμοί είχαν αναγκαστεί να εκτουρκίσουν τα επώνυμά τους, για να επιβιώσουν!!! Είναι η γνωστή τουρκική κατάληξη –ογλου, που πολλοί Έλληνες της Πόλης και της Μικρασίας υποχρεώθηκαν να κολλήσουν  στα ελληνικά επώνυμά τους υπό την απειλή θανάτου!!! Και τώρα οι μαθητές θα ερευνούν λέει και θα συμπεραίνουν την καταγωγή από τις τουρκικές λέξεις του ονόματος!!! Μετά από 500 χρόνια Οθωμανικής Κατοχής!!! Και τι θα συμπεραίνουν τα παιδιά; Ότι οι κάτοικοι είναι … «ΤΟΥΡΚΟΙ»!!! Ώστε να στοιχειοθετηθεί και «φυλετικά» από καταγωγής, με συμπεράσματα των … Ελληνικών Γυμνασίων, η ύπαρξη «ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ», «τουρκικής καταγωγής»!!!

 

SMS ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ!!!

    Χαρακτηριστικό είναι ακόμη πως στο ίδιο Πρόγραμμα Σπουδών της Τουρκικής, ειδικά για τη Β’ Τάξη των Ελληνικών Γυμνασίων, προβλέπονται ακόμη και γραπτά μηνύματα SMS στα Τουρκικά από τα κινητά των Ελλήνων Μαθητών, για να γίνει ο γλωσσικός εκτουρκισμός τέλειος και σύγχρονος, ακόμη και μέσω κινητού, χωρίς να μας λένε αν θα χρησιμοποιούν ελληνικό ή τουρκικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, από εκείνα που μέσα στην Ελλάδα σου στέλνουν μήνυμα γράφοντας «Καλώς ήλθατε στην Τουρκία»…

 

Ο ΑΛΛΟΣ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!!!

   Επίσης, στη Γ΄ Τάξη των Ελληνικών Γυμνασίων, προβλέπεται οι μαθητές μας, να παίρνουν συνεντεύξεις από γέροντες της περιοχής (;) και να βρίσκουν κοινά στοιχεία στους δύο «πολιτισμούς» όπως γράφει το Πρόγραμμα! Ποιους «δύο πολιτισμούς»; Ποιος είναι ο άλλος Πολιτισμός, πλην του Ελληνικού; Μήπως εννοείται ο «τουρκικός πολιτισμός»; Και αναφέρεται σαν «πολιτισμός» ο γενιτσαρισμός, οι σφαγές, οι βίαιοι εξισλαμισμοί, το παιδομάζωμα, οι εκτουρκισμοί, οι Γενοκτονίες 1.500.000 Ελλήνων και 1.500. 000 Αρμενίων; Αυτός είναι ο «άλλος» «πολιτισμός»; Αυτά διδάσκει το Μάθημα των Τουρκικών, μέσα στην ίδια την Ελλάδα!!! Ποιος είναι ο άλλος Πολιτισμός της Θράκης; Ποιανού είναι η Θράκη; Ποιος έχει εξουσία στη Θράκη; Δεν είναι αρχαία ελληνική, ιστορική περιφέρεια; Δεν είναι Ελλάδα; Δεν βρίσκεις αρχαία ελληνικά μνημεία όταν σκάβεις τα ιερά χώματα; Δεν βρίσκεις επιγραφές και κίονες, ελληνικό κρασί της Μαρώνειας, λύρες του Ορφέα, υπολογισμούς του Δημόκριτου, σπαθιά και κάστρα αφηλά του Βυζαντίου; Ποιος είναι ο Πολιτισμός της Θράκης; Ποιος κάνει κουμάντο στη Θράκη τελικά; Η Ελλάδα ή η  Άγκυρα; Ζούμε ή πεθάναμε;

   Κατά το Σύνταγμα και του Νόμους τους Ελληνικούς, οφείλουν στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση να εκπαιδευθούν στα Ελληνικά και στην Ελληνική Ιστορία, όλοι οι μαθητές της Ελλάδος! Να τους μάθουμε την αλήθεια! Να λάμψει το φως παντού! Και εμείς ανάψαμε ξανά τη λάμπα της Τουρκοκρατίας!!! Με τον Κομοτήν-Αγά Πασά του Τουρκικού Προξενείου να είναι ο φόβος και το τρόμος στην περιοχή!!! Αυτός είναι από τα άθλια λάθη της Αθήνας ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ «ΝΟΜΑΡΧΗΣ»!!! Έτσι καταντήσαμε τη Θράκη! Τη βασίλισσα της Ρωμιοσύνης!!! Το θώρακα της Βασιλεύουσας! Την πατρίδα καταγωγής του μεγάλου, αξεπέραστου Ιουστινιανού!!! Τη γενέτειρα του μεγάλου ανίκητου Στρατηγού του, του Βελισαρίου!!! Το προσκυνητάρι των Κομνηνών!!! Τη γενέτειρα του Αγίου Αυτοκράτορα Νικαίας Ιωάννη Δούκα Βατάτζη του Ελεήμονος, που βρέθηκε άφθαρτος, κοιμώμενος και μαρμαρωμένος στον τάφο του, ακόμη και τα βασιλικά του ρούχα και τον φωνάζει σήμερα η Θράκη, τον φωνάζουν οι Έλληνες, όσοι απέμειναν Έλληνες, να τρέξει στη Θράκη, να κατέβει από τα όμορφα βυζαντινά τειχιά του Δίδυμου Τείχους και να πάει στην Αθήνα να τους ανοίξει τα μάτια!!! Στη Θράκη, η αρχαία γλυκόηχη λύρα, ήξερε μονάχα ελληνικά!

    Αλλά είναι ΄κεινη η μεγάλη Μπουμπουλίνα της Θράκης, η κυρά Δόμνα Βισβίζη, κι ο ηρωικός Καπετάν Αντώνης Βισβίζης, που μας κοιτούν τώρα όλους στα μάτια! Αυτοί οι μεγάλοι Θρακιώτες που θυσίασαν τα πάντα, για την Ελευθερία της Πατρίδας από τους Τούρκους!!! Οι ευεργέτες του Ανδρούτσου, του Εμμανουήλ Παπά και τόσων πολιορκιών και μαχών!!! Αυτοί που μάτωσαν για να διώξουν τον Τούρκο!!! Μας κοιτούν!!! Στα μάτια! Τι θα τους αποκριθούμε; Ότι αντί να διδάσκουμε τα απαράμιλλα δικά τους  «άγνωστα» ηρωικά κατορθώματα, θα διδάσκουμε τα τουρκικά; Στον τόπο που μάτωσαν για να διώξουν τα τούρκικα; Τι θα τους απαντήσουμε; Πού έφτασε η κατάντια της Πατρίδος; Να τουρκεύουμε τα Ελληνόπουλα εμείς οι ίδιοι; Να σκύβουμε το κεφάλι στα κελεύσματα της Άγκυρας σαν να είμαστε ακόμα σκλάβοι; Ξεχάστηκε άραγε στην Αθήνα το τραγούδι του Ρήγα; 

 

ΟΛΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ!!!

   Τελικά, όλα είχαν σχεδιαστεί και τα αποκάλυπτε εν πλήρη χαρά ο «Ιός» της Ελευθεροτυπίας, σε ξαφνικό του άρθρο στις 16 Ιουλίου 2006, μόλις τέσσερεις ημέρες πριν τη δημοσίευση της Απόφασης για Διδασκαλία των Τουρκικών στα Γυμνάσια στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (20 Ιουλίου 2006)!!!

   Στο άρθρο εκείνο, για να στηριχτούν προκαταβολικά τα εφιαλτικά σχέδια, αποκαλύπτονταν ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ Α2 ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!! Στο έγγραφο εκείνο με ημερομηνία 17-7-1996 (επί Σημίτη) αναφερόταν αποτυχία της πολιτικής προσεταιρισμού των Πομάκων, λες και υπήρξε ποτέ τέτοια πολιτική!!!

   Όμως παρότι το θέμα είναι τόσο πραγματικά απόρρητο, εν τούτοις αποκαλύπτεται για να πλήξει την ιδιωτική κυρίως προσπάθεια διάσωσης του ιδιαίτερου Πομακικού χαρακτήρα και της Πομακικής, Ροδοπαίας διαλέκτου, που έχει πάμπολλες αρχαίες και βυζαντινές ελληνικές ρίζες, με βουλγαρικές καταλήξεις, και ελάχιστες τουρκικές!!!

   Το άρθρο της Ελευθεροτυπίας (δείτε το εδώ) έγραφε ότι έρχεται «Νέα Πολιτική» (αυτή που προκύπτει τώρα) και χαρακτηριστικά και κοφτερά αναφέρει τα εξής τρομερά: οι άνθρωποι που χαράζουν την πραγματική πολιτική για τη μειονότητα έχουν ήδη προσανατολιστεί προς εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο νέος στόχος της ελληνικής πολιτικής είναι η ομάδα των «Ρομά» της μειονότητας. Τους «Πομάκους» ξεχάστε τους!”!!!

   Καταλαβαίνει λοιπόν ο καθένας τι συμβαίνει και τι αποφάσεις έχουν παρθεί, που δείχνουν ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!!! Όπως εγκαταλείφθηκαν σταδιακά οι Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου, που έπρεπε να έχουν Σύμφωνα με όσα υπέγραψε η Τουρκία, όχι μόνο τις περιουσίες τους, αλλά Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση και Ελληνική Τοπική Αστυνομία!!!

   Σημειώνουμε πως και η απόφαση για την Καραχασάν, πάρθηκε σε ειδική κλειστή σύσκεψη παρουσία κάποιων Καθηγητών…

 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ!!!

   Ο/οι συντάκτες του άρθρου, διαφαίνεται πως είχαν ενημερωθεί από πολύ υψηλά ιστάμενα Κυβερνητικά Στελέχη- Στέλεχος, που τους ενεχείρησαν και το ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΕΞ, άρα ήρθαν σε επαφή με κάποιον από το ΥΠΕΞ που δίνει ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ και γι΄ αυτό είναι επικίνδυνος, επειδή το έδωσε για να χτυπηθεί η Εθνική Πολιτική (!!!) δηλαδή είναι αδίστακτος και ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ!!! ΝΑ ΔΙΑΤΑΧΘΕΙ δε ΕΔΕ και να λογοδοτήσουν οι αρμόδιοι στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!! Διότι εκτός από το εθνικών διαστάσεων σκάνδαλο, υπάρχει όπως φαίνεται μηχανισμός, ολόκληρο σχέδιο, που εξυφαίνεται κατά των Εθνικών Συμφερόντων και του Θρακικού Ελληνισμού!!! Το Απόρρητο Έγγραφο έχει τα εξής στοιχεία:  ΑΠΦ 1150.600/ΑΣ 809, 17/7/1996, ΥΠΕΞ, Α2 ΔΔΣ/Τμήμα Μειονοτικών Θεμάτων.

Η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΕΣ!!!

   Στο ίδιο άρθρο, προαναγγέλλεται εμμέσως πλην σαφώς η διδασκαλία των Τουρκικών και δίδεται η διοχετευμένη αιτιολογία των θιασωτών του άρθρου για την αναγκαιότητα διδασκαλία τους μέσα από το ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΕΞ, που συντάχτηκε μετά τη ντροπή των Υμίων υπό το πνεύμα του «εκσυγχρονισμού»:

   Η διδασκαλία της πομακικής δεν προσφέρει τίποτε στους Πομάκους, πλην της διατηρήσεως μιας εθνικής ταυτότητας, μάλλον προβληματικής. Αντιθέτως η επαρκής γνώση της ελληνικής ή της τουρκικής τους δίνει τη δυνατότητα προσβάσεως στις αγορές εργασίας και τα Πανεπιστήμια της Ελλάδος ή της Τουρκίας και συνεπάγεται σημαντική βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου”!!! Δηλαδή χρησιμοποιείται αισχρά ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ προ δεκαετίας, με απόψεις που δεν απηχούν παντελώς τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, για να στηριχτεί η Απόφαση Διδασκαλίας Τουρκικών στα Ελληνικά Γυμνάσια, για να πάνε στο τέλος να τουρκέψουν οριστικά οι Έλληνες μουσουλμανόπαιδες στα ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ!!! Διότι αν σπουδάσουν στην Τουρκία «θα ανέβει το βιοτικό τους επίπεδο»!!! Για να γυρίζουν …φιλέλληνες… Και ποιοι; Οι Ελληνογενείς ΠΟΜΑΚΟΙ! Οι τοξότες και κομμάντος του Μεγάλου Αλεξάνδρου!!! Δηλαδή όλος ο καημός είναι να γίνουν σώνει και καλά «Τούρκοι» οι Έλληνες Πομάκοι!!! Είναι έγκλημα αυτό ή δεν είναι! Είναι σχέδιο ΑΝΑΤΙΝΑΞΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΙΚΗ ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

 

ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

   Αλλά αναφέρεται στο άρθρο-προοίμιο των όσων γίνονται και άλλη «δικαιολογία», με την οποία οι θιασώτες του αποθρακισμού, τούμπαραν τους καλόκαρδους ηγέτες του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, ώστε να υπογράψουν την «Απόφαση»: «στη μεγάλη τους πλειοψηφία τα μειονοτικά σχολεία παραμένουν σε άθλια κατάσταση, γιατί το τουρκόγλωσσο μέρος της εκπαίδευσης βρίσκεται ακόμα υπό τη σκιά των ελληνοτουρκικών ισορροπιών. Ορισμένοι μειονοτικοί των πόλεων προτιμούν ήδη να στέλνουν τα παιδιά τους στα ελληνικά σχολεία. Έχοντας αυτό κατά νου, η ελληνική πλευρά προσβλέπει στη σταδιακή αποδυνάμωση των μειονοτικών σχολείων και την απορρόφηση μέρους των παιδιών της μειονότητας στα κοινά σχολεία»

   Αυτό είναι που έπεισε το Υπουργείο Παιδείας! Ότι δήθεν θα κάνουμε καλό! Κρύβοντας ότι καλό δεν κάνεις διδάσκοντας την τουρκική, για να αρχίσουν να διαβάζουν την «τουρκική προπαγάνδα» και για να σπουδάσουν αναγκαστικά στα Τουρκικά Πανεπιστήμια, αφού δε χρειάζεται Τουρκική Γλώσσα για να σπουδάζουν στα Ελληνικά!!!

    Κρύβουν ότι σκοπός είναι ο εκτουρκισμός των Πομάκων!!! Κρύβουν ότι οι εγκλωβισμένοι και τρομοκρατημένοι από τους κατασκοπευτικούς μηχανισμούς του Προξενείου Κομοτηνής, δε στέλνουν συχνά τα παιδιά τους στα σχολεία, διαμαρτυρόμενοι ότι είναι δήθεν «Τούρκοι» και θέλουν «Τουρκικά Βιβλία, Τούρκους Δασκάλους και Τουρκικά Σχολεία», μποϊκοτάροντας τη  Μειονοτική Εκπαίδευση, κατά τον ίδιο τρόπο που θεωρούν «μουφτή» τον Ψευτομουφτή…

   Κρύβουν ότι ακόμα και αν εγγραφούν κάποιοι μουσουλμανόπαιδες, μετά, υπό την τρομοκρατία του Προξενείου και του «υποκόσμου» του, θα τα υποχρεώσουν να απέχουν επιδεικτικά από το μάθημα για να δημιουργήσουν θέμα στην Ευρώπη, επειδή θα ζητούν «Τουρκικά Βιβλία» (από την Άγκυρα) και Τούρκους Καθηγητές!!! Καλά δεν έχουν διδαχτεί τίποτα;

   Το πρόβλημα είναι να αποκατασταθεί η Ελληνική Κρατική Εξουσία και το Ελληνικό Σύνταγμα και οι Ελληνικοί Νόμοι σε περιοχές της Θράκης, που ελέγχονται και υπακούουν - από φόβο ή συμφέρον- μόνο στην Άγκυρα δυστυχώς!

   Εάν τολμούσαμε να κλείσουμε το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής (νόμιμα δια της διπλωματικής οδού), να δείτε την άλλη μέρα πόσοι μουσουλμάνοι θα γιόρταζαν τη 2η Απελεύθερωση και πώς θα αναπτυσσόταν η περιοχή, με διηγήσεις και ομολογίες συγκινητικών περιπτώσεων!!! ΟΤΑΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΑΣΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΣΚΥΒΕΙΣ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!

   Το στοίχημα είναι η Ελλάδα, η Αθήνα, να απελευθερώσει οριστικά τη Θράκη!


 
Κλείνοντας, αρκεί να αναφέρουμε μια μόνο από τις πολλές συνταρακτικές περιπτώσεις που έχουν επωνύμως κατατεθεί και σε Θρακικά Συνέδρια, για να μας ανοίξουν τελείως τα υγρά μας μάτια: «Το 1981, τουρκόφωνος μουσουλμάνος δάσκαλος δήλωνε σε επιστολή του, ότι συναντούσε σοβαρά εμπόδια στις πομακικές περιοχές της Ξάνθης, διότι οι μικροί μαθητές του αγνοούσαν την τουρκική»!!!

   ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!!!

   ΚΙ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΚΟ ΕΚΤΟΥΡΚΙΣΜΟ ΤΟΥΣ!!!

   ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!

 

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ:

ΤΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ 606 «ΤΟΥΡΚΩΝ» ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ!!!

   Για να γίνει πλήρως κατανοητό το παιχνίδι που παίζεται σε βάρος της Θράκης και για να δούμε το απίστευτο θράσος των ανθρώπων της Άγκυρας μέσα στην Ελλάδα που δηλώνουν «ΤΟΥΡΚΟΙ», για να αντιληφθούμε τον απόλυτο και άμεσο κίνδυνο εκτροχιασμού της Θράκης (τώρα μάλιστα που ετοιμάζεται το Κράτος των Κούρδων και η Άγκυρα θα θέσει επί τάπητος θέμα Αιγαίου και Θράκης), ας θυμηθούμε την καθόλου άσχετη,  πρόσφατη προκλητική, και τελεσιγραφική, τον Μάιο του 2006, «ΕΞΕΓΕΡΣΗ-ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ 606 ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» που υπέγραψαν προκλητικότατο κείμενο με μπροστάρη τον Αχμέτ Ιλχάν, Βουλευτή Ροδόπης της Ν.Δ., που αυτοαποκαλείται «Τούρκος»!!! Χωρίς ακόμη να έχει διαγραφεί!!!

   Το Μανιφέστο της «Τουρκικής Μειονότητας» όπως αυτοαποκαλείται προκλητικά μέσα, ονομάζει «ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΤΡΙΔΑ» την Τουρκία και προσπαθεί να πείσει ότι οι Πομάκοι είναι δήθεν Τούρκοι!!! (σ.σ. τόσο καίγεται η Τουρκία για αυτό το θέμα – είναι ζωτικό ζήτημα να το καταφέρει για τη μελλοντική διεκδήκηση της Θράκης)!!!

 

ΤΑ ΠΟΜΑΚΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ

ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΛΥΚΟΙ!

   Όλα ξεκίνησαν με αφορμή την αθώα μετάφραση παραμυθιών σχολικών βιβλίων στην πομακική διάλεκτο!!! Αυτό ερέθισε την Άγκυρα που φοβάται μη χάσει τους Πομάκους για τους οποίους τόσα χρόνια υπόγεια εργάζεται και αμύθητα ποσά «ξόδεψε» και τόσα δορυφορικά πιάτα «εγκατέστησε» και λύσσαξε κυριολεκτικά τους ανθρώπους της στη Θράκη, που κατάφεραν μόνο 606 υπογραφές να μαζέψουν, όταν οι Πομάκοι της Ελλάδας είναι 35.000 (!!!) για να προειδοποιήσουν τελεσιγραφικά την Αθήνα ότι:

   « Η αύξηση των εκδηλώσεων που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό, όπου αμφισβητείται η εθνική ταυτότητα των ομογενών μας (εννοούν τους Πομάκους) στον ορεινό όγκο της Ξάνθης, σείει την εμπιστοσύνη μας προς το κράτος και την κυβέρνηση. Δηλώνουμε ρητά ότι ΔΕΝ πρόκειται να μείνουμε άπραγοι στην καταπάτηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, όπως η ελευθερία της έκφρασης, όπως ΔΕΝ θα μείνουμε άπραγοι στις εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην προσπάθεια δημιουργίας μιας τεχνητής  ταυτότητας με την έκδοση βιβλίων σε μια γλώσσα (εν. την πομακική) που δεν υπάρχει ούτε καν στα χρονικά…»

   Την οποία όμως μιλούν ανέκαθεν οι Πομάκοι, σημειώνουμε εμείς! Και έτσι γίνεται κατανοητό πόσο φοβάται η Άγκυρα και οι δικοί της ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ, γιατί δεν θα έχουν τόπο να σταθούν οι καταπιεστές της Θράκης!!! Και γιατί φοβούνται; Επειδή δεν ελέγχουν τη συνείδηση των Πομάκων!!! Επειδή δεν τους έχουν σίγουρους!!! Επειδή υπάρχουν ακόμα ΠΟΜΑΚΟΙ που λένε πως είναι Έλληνες ή  οι πιο προσεκτικοί, πως δεν είναι Τούρκοι!!!

 

Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ!!!

     Και συνεχίζει το κείμενο των 606 εκβιαστικά να απειλεί:

   «Εμείς οι κάτωθι υπογράφοντες εκπρόσωποι των Τούρκων (έτσι γράφουν) του ορεινού όγκου της Ξάνθης καταγγέλλουμε απερίφραστα όλους τους φορείς και τους συμπαραστάτες τους που προσπαθούν να επινοήσουν μια τεχνητή και πλαστή ταυτότητα για την περιοχή μας, η οποία έχει τόση ανάγκη από μόρφωση και εκπαίδευση και απαιτούμε να λάβουν τέλος αμέσως τέτοιου είδους διασπαστικές προσπάθειες. Δηλώνουμε ότι σε περίπτωση που η έκκλησή μας δεν εισακουστεί και αυτές οι διασπαστικές προσπάθειες συνεχιστούν, οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης μπορούν να καταφύγουν σε αγώνες άλλων τύπων, πάντα όμως σε δημοκρατικά πλαίσια»!!!

      Εκβιάζουν λοιπόν και απειλούν την Αθήνα και την Ελληνική Δημοκρατία, όλους μας, ότι θα κάνουν τη Θράκη «Κοσσυφοπέδιο» αλλά δημοκρατικά!!!

   Και αφού έστειλαν αυτή τη γελοία απειλή, ώστε να σταματήσουν την Πομακική Γλωσσική Διάλεκτο και να παγιοποιήσουν την τουρκική γλώσσα – όπως ακριβώς γράψαμε παραπάνω ώστε να αποτελέσει αναγνωρίσιμο στοιχείο «συμπαγούς Εθνικής Μειονότητας» - η απάντηση της Αθήνας στον προκλητικότατο απειλητικό εκβιασμό, ήταν να ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ!!!

   Αν λοιπόν όπως φαίνεται η Αθήνα υπέκυψε σε έναν γελοίο εκβιασμό, σε πρωτάκουστες απειλές υποπρακτορίσκων του τουρκικού επεκτατισμού, που στρέφονται κατά της Εθνικής Κυριαρχίας και υπονοούν συνεργασία με άλλη χώρα σε βάρος της Ελλάδος και της εδαφικής της ακεραιότητος, ε, τότε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!! Γιατί κανένα κράτος στον κόσμο δεν θα ανεχόταν να πριονίζονται από μέσα τα σύνορά του! Διότι εδώ έχουμε επανάληψη του φαινομένου των προδοτών Τουρκαλβανών «Τσάμηδων» και πρέπει να ισχύσουν τα ίδια μέτρα για όλους ανεξαιρέτως τους συνεργάτες του εχθρού της χώρας!!! Οι πρωτοστάτες της ατιμωτικής «εξέγερσης» να τιμωρηθούν με την αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας/ιθαγένειας και με άμεση και οριστική απέλαση!!! Διότι όσο η μακάρια Αθήνα δείχνει να τους αφήνει, τόσο αυτοί θα ξεθαρρεύουν και θα φέρονται σαν «Μπασάγιεφ»! Και θα λένε στους άλλους εγκλωβισμένους και αβοήθητους από την Αθήνα Μουσουλμάνους: «είδατε βρε, δεν μας πείραξε κανένας! Μας φοβούνται! Η Μητέρα Τουρκία τους τρίζει τα δόντια! Μη φοβάστε τίποτε! Θα κάνουμε ό,τι θέλουμε στο τέλος»…

    Η εσπευσμένη, πρόχειρη και χωρίς επιχειρήματα υποστήριξη του δήθεν «τουρκικού χαρακτήρα» των Πομάκων, η κινητοποίηση των υπογραφών και ο τρόπος που στάλθηκε για εκφοβισμό στην Αθήνα, δείχνει όμως από την άλλη και τους φόβους και την ανίσχυρη θέση της Τουρκίας που κλονίζεται από την απλή μετάφραση ενός παραμυθιού στα ΠΟΜΑΚΙΚΑ, αλλά δείχνει παράλληλα και το δρόμο σωτηρίας της Θράκης, που είναι οι Ελληνογενείς ΠΟΜΑΚΟΙ!!! Και ο ορθός δρόμος της ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΙΚΩΝ!!!

    Γι΄ αυτό και προτείνουμε :

 

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 1 τη δημιουργία ΕΔΡΑΣ ΠΟΜΑΚΟΛΟΓΙΑΣ και ΠΟΜΑΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ!

 2 τη μετάδοση του Δελτίου Καιρού και των Αγροτικών Δελτίων από ραδιόφωνο και τηλεόραση στην ΠΟΜΑΚΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ υποτιτλισμένη στα νεοελληνικά, για τη Θράκη!

 3 την Εισαγωγή των Πομακικών (με την ετυμολογία τους) στα Σχολεία και σε καμία περίπτωση των Τουρκικών!!!

 4 τη δημιουργία Κινουμένων Σχεδίων στα Πομακικά, υποτιτλισμένων στη νεοελληνική, με διάφορα θέματα και κυρίως με ήρωες τους αληθινούς προγόνους των Πομάκων και την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Η μετάδοσή του στην Ελληνική Τηλεόραση και η προβολή του σε συνέχειες στις τάξεις, θα βοηθήσει στην αλληλογνωριμία όλων των ελληνόπουλων της Ελλάδος και ιδίως στην αναγνώριση της αληθινής καταγωγής των Αγριανόπουλων (των Αγριάνων προγόνων των σημερινών Πομάκων) και την αυτοσυνειδητοποίησή τους!

 5 απομάκρυνση του τρομοκρατικού Προξενείου Κομοτηνής (αμοιβαία αναγκαστικά με Ελληνικό Προξενείο στη Μικρασία)!

 6 αφαίρεση της ελληνικής υπηκοότητας/ιθαγένειας και απέλαση ατόμων που προσβάλουν την ιδιότητα του Έλληνα, την κυριαρχία της Ελληνικής Επικράτειας, το Σύνταγμα και υποκινούν σε εθνικιστικές ταραχές μια απλή θρησκευτική μειονότητα (η παραμονή τους στη Θράκη δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα από όσα θα δημιουργήσει η απέλασή τους)!

  7 άμεση διαγραφή από κόμματα και παρατάξεις όλων όσων έχουν υπογράψει το κατάπτυστο και προκληκτικό τελεσίγραφο των 606 αυτοαποκαλούμενων «Τούρκων» το Μάιο του 2006!

  8 δημιουργία Αγροτικής Τράπεζας Ελλήνων Πομάκων (ή ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ή ΤΡΑΠΕΖΑ ΡΩΜΥΛΙΑΣ) και χρηματοδότηση με επιδοτούμενο χαμηλότατο (σχεδόν μηδενικό) επιτόκιο στέγης, εργασίας, μηχανημάτων, σπουδών, νέων επιχειρήσεων, τουριστικής ανάπτυξης, βιολογικής και δασικής καλλιέργειας κ.α. για να ξεφύγουν από τον εναγκαλισμό της Άγκυρας και να επιτύχουν τη δική τους ελεύθερη ανάπτυξη, με παροχή Επενδυτικών και Οικονομικών Συμβούλων με ανθρώπινο πρόσωπο, που θα καθοδηγήσουν με ευλάβεια τις οικονομικές κινήσεις και χρηματοδοτήσεις των Πομάκων!

 9 Δημιουργία Ζώνης Ανάπτυξης Οροσειράς Ροδόπης με ειδικά υπερκίνητρα για επιχειρήσεις!

 10  Θεσμοθέτηση διαγωνισμών Πομάκων μαθητών και ειδικών μεγάλων χρηματικών βραβείων, όπως και υποτροφιών για τους Πομάκους μαθητές και φοιτητές!

11 Προκήρυξη Παγκόσμιου Διεθνούς Διαγωνισμού θεατρικού έργου, λογοτεχνικού έργου, μουσικής σύνθεσης, ποιητικής δημιουργίας, έργου ζωγραφικής, γλυπτού έργου και λοιπά, με θέμα π.χ. «Πομάκοι, οι αρχαίοι Έλληνες της Ροδόπης», με θεσμοθέτηση βραβείων της τάξεως των 5.000.000 ευρω!

12 Προετοιμασία Μεγάλου ΠαμΠομακικού Συνεδρίου, για την επιστημονική τεκμηρίωση της ελληνικότητας των Πομάκων και την Πομακική γλωσσική Διάλεκτο!

13 Το Μεγάλο Μνημείο των Πομάκων μαχητών με τον Μέγα Αλέξανδρο, σε εμφανέστατο και κεντρικό σημείο της Θράκης, που προτείνουμε να εγκαινιάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας


Μετά τιμής

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

***

 

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΕΓΑΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ-ΛΑΓΟΣ

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

 

   Σε ένα από τα πιο γραφικά μέρη της ευλογημένης μας πατρίδας, εκεί που σμίγει η λίμνη Βιστονίδα με τη θάλασσα του Θρακικού Πελάγους στο Πόρτο–Λάγος, μέσα στα νερά, δύο μικρά νησάκια, δυο μεγάλα ψυχικά και πνευματικά καταφύγια, ορθώνονται όμορφα και φιλόξενα στο ταξίδι της ζωής! Είναι οι γνωστές Εκκλησίες του Αγίου Νικολάου και το Παρεκκλήσιο της Παναγιάς στη Θάλασσα, στις οποίες φτάνει κανείς περπατώντας και φιλοσοφώντας επάνω στις ξύλινες και τόσο όμορφες γεφυρούλες!

   Στην περιοχή αυτή του Πόρτο Λάγος, που ανήκε στα χρόνια της Οθωμανικής Κατοχής σε έναν μπέη, μόναζε σύμφωνα με την παράδοση κάποιος άγιος. Όταν όμως η κόρη του μπέη αρρώστησε και θεραπεύτηκε με τη βοήθεια του μοναχού, από χαρά και ευγνωμοσύνη ο πατέρας της δώρισε την περιοχή στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους! Γι΄ αυτό και έως σήμερα αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής!

   Και πραγματικά ανασαίνει κανείς εδώ την αγιορείτικη ταπείνωση, φιλοξενία και ευσέβεια, που καθρεφτίζεται ολάνθιστη στην εν Χριστώ αγάπη των τόσο αγαθών μοναχών που μονάζουν εκεί, πάντα πρόθυμοι να κάνουν Παράκληση για όποιον έχει ανάγκη.

   Η πρώτη Εκκλησιά (Καθολικό=κεντρικός Ναός) είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο, τον προστάτη των θαλασσινών με τη μεγάλη παρρησία στο Θεό, ενώ η δεύτερη (Παρεκκλήσιο) στην Παναγιά της Θάλασσας όπως τη λέγανε οι ντόπιοι, στην Παναγία Παντάνασσα!

   Η θαυματουργή εικόνα της Παντάνασσας του Πόρτο-Λάγος, είναι ευσεβές αντίγραφο της ομώνυμης θαυματουργής εικόνας της Παντάνασσας που θησαυρίζεται στο Άγιο Όρος! Την εικόνα αυτή, που βρίσκεται στην Ι.Μ. Βατοπεδίου, είχε μπει μια μέρα να προσκυνήσει ένας νέος όταν ξαφνικά άστραψε το πρόσωπο της Παναγίας και μια αόρατη δύναμη τον έριξε κάτω! Μόλις συνήλθε εξομολογήθηκε συντετριμμένος στους πατέρες ότι ζούσε μακριά από το Θεό και ασχολούνταν με τη μaγeiα! Η θαυματουργική όμως επέμβαση της Παναγίας Παντανάσσης έπεισε πια το νέο να αλλάξει τελείως ζωή και να γίνει από τότε ευσεβέστατος άνθρωπος!
   Αξίζει να σημειωθεί πως η θαυματουργή εικόνα της Παντάνασσας στην Ι.Μ. Βατοπεδίου, έχει χάρη από το Θεό να θεραπεύει τη φοβερή ασθένεια του καρκίνου! Αναρίθμητοι καρκινοπαθείς έχουν θεραπευτεί στις μέρες μας μετά από παράκληση που εψάλει μπροστά στην Παναγία την Παντάνασσα (των πάντων άνασσα, βασίλισσα)!


Εκατοντάδες μικρές φωτογραφίες, δεκάδες ευχαριστήρια αφιερώματα, δεκάδες θαύματα! Υπεραγία Θεοτόκε, Παντάνασσα, πρέσβευε υπέρ ημών! Και όπως παρακάλεσες τον Υιό σου και Θεό μας, στην Κανά για το κρασί, ώστε να κάνει το πρώτο Του θαύμα εξ  αιτίας σου, εξ αιτίας της παράκλησής σου, έτσι παρακάλεσέ Τον πάλι για όλους μας, τα παιδιά, την πατρίδα μας, τον κόσμο!

 

   Όμως ίδια χάρη έχει και το αντίγραφο της ιεράς εικόνας στο Πόρτο Λάγος (φωτογραφία)! Γι΄ αυτό και είναι εκατοντάδες οι προσφεύγοντες στη Χάρη της! Και εκατοντάδες οι φωτογραφίες των ασθενών που στέλνουν εκεί για την Παράκληση της Παντάνασσας, που ψάλλεται κατανυκτικά κάθε Δευτέρα απόγευμα στο δεύτερο νησάκι του Πόρτο-Λάγος!

 

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ-ΛΑΓΟΣ

   Έτσι λοιπόν, μέσα στις πολλές και ξεχωριστές περιπτώσεις, οι πατέρες είχαν ειδοποιηθεί να προσεύχονται και για την εννιάχρονη Αναστασία από την Κύπρο, που έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα και η φωτογραφία της ήταν στην εικόνα της Παντάνασσας!

   Όμως η μικρή Αναστασία θελήματι Θεού κοιμήθηκε και την επομένη έγινε η κηδεία της στην Κύπρο. Εκείνο ακριβώς το απόγευμα όμως στην Ελλάδα, στις 4 και μισή,  ένας προσκυνητής από την Καβάλα, άγνωστος στους μοναχούς και χωρίς να γνωρίζει τίποτε για το κοριτσάκι της Κύπρου, πήγε να προσκυνήσει την Παναγία την Παντάνασσα στο Πόρτο- Λάγος. Βγαίνοντας όμως από το Ναό συναντήθηκε στη γέφυρα της Εκκλησίας με μια «μοναχή» η οποία κρατούσε στο χέρι της ένα κοριτσάκι (όπως ακριβώς δείχνει η τοιχογραφία που μόλις ιστορήθηκε στο Παρεκκλήσι της Παντάνασσας, όπου και η εικόνα της στο Πόρτο Λάγος) !

    Η «μοναχή» του είπε ότι το κοριτσάκι δεν ήταν δικό της αλλά το παίρνει μαζί της και προχώρησε στην Εκκλησία!

   Ο νεαρός παραξενεύτηκε και νόμισε ότι η μοναχή θα πάρει το μικρό παιδί στη Μονή για να μονάσει. Την ακολούθησε τότε αυθόρμητα για να την ρωτήσει από ποιο Μοναστήρι ήταν. Αλλά περίμενε ήδη ένα τέταρτο να βγει και δε φαινόταν! Τότε αποφάσισε να μπει εκείνος στην Εκκλησία, αλλά η  «μοναχή» και κοριτσάκι είχαν εξαφανιστεί! Έψαξε παντού ακόμη και στο ιερό και πάλι μάταια, κανείς δεν υπήρχε! Παρόλο που δεν υπάρχει άλλη είσοδος ή έξοδος, παρά μόνο αυτή από το γεφυράκι! Και τριγύρω θάλασσα!

   Τότε συγκλονισμένος ο νεαρός πήγε αμέσως και διηγήθηκε στους Πατέρες το γεγονός και τους ζήτησε να ψάξουν ακόμη και στις γωνιές του ιερού!

    Οι μοναχοί δεν βρήκαν κανένα και ζήτησαν από το νεαρό προσκυνητή να τους περιγράψει πως ήταν το κοριτσάκι και τι φορούσε. Του έδειξαν μάλιστα και φωτογραφίες από αυτές που στέλνουν οι πιστοί για τις παρακλήσεις. Τότε, μόλις έφτασαν στην φωτογραφία της μικρής Αναστασίας, ο νεαρός φώναξε με βεβαιότητα: αυτό είναι το κοριτσάκι!

   Οι πατέρες του εξήγησαν τότε πως το κοριτσάκι εκείνο το πρωί το είχαν κηδέψει στην Κύπρο και του είπαν την ιστορία της Αναστασίας!

   Συγκλονισμένοι όλοι γέμισαν με δάκρυα και κλάματα, από τον δυνατό ποταμό της ψυχής, επειδή συνειδητοποιούσαν τώρα το μεγάλο θαύμα της «μοναχής» που δεν ήταν παρά η Παναγία, που συντρόφευε και είχε υπό την στοργική προστασία της την ψυχούλα της μικρής Αναστασίας!!! Αποδεικνύοντας, ότι καμία προσευχή, κανένα δάκρυ, κανένας πόνος, καμιά Παράκληση δεν πάει χαμένη, μα και ότι αληθώς υπάρχει η άλλη ζωή και η αθανασία της ψυχής και η ακούραστη φροντίδα και σκέπη και πρεσβεία η ακαταίσχυντος της Μανούλας του Χριστού και όλων των Χριστιανών! Της Βασίλισσας των Αγγέλων! Της Παντάνασσας! Που μόλις είχε κάνει άλλο ένα θαύμα, με την αμέτρητη Χάρη που έχει από τον  Υιό της και Θεό μας! Προς ωφέλεια και ενίσχυση όλων, στους καιρούς που καταβάλλεται οργανωμένη, σχεδιασμένη και ομαδική προσπάθεια να ξεριζώσουν την ολοζώντανη Ορθοδοξία, ακόμη και από τις απλές Ταυτότητες, από τα Κρατικά Έγγραφα, ακόμη και από τα Σχολεία! Η Παναγιά να τους σταματήσει, με την αγάπη και την ανίκητη Χάρη της!

 

 

 

 

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

 

 

ΓΡΑΨΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

 

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙ, ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ & ΔΥΝΑΜΗ

                                                                                                                                                                              ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ