ΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ - ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΘΑΡΟ

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ, 1907: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΟΙ. ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΙ»!

 

       

εφημερίδα 38

ΠΡ. ΦΥΛΛΑ

NOIAZOMAI

 

 

Σεπτέμ. - Οκτώβριος  2006 μ.Χ.

ΠΡ. ΦΥΛΛΑ

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ           ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ          ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΝΕΑ          ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ           ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ            ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤ3 ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

 

  ΑΠΟΧΗ – ΣΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ

40%

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ, ΥΨΟΥΣ 30-40% ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ & ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΨΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΝΕΟ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΦΡΕΣΚΟ, ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΑΞΙΕΣ  ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ

κοντά στην πατρίδα και το συνάνθρωπο,

στο μαθητή, το νέο, τον άνεργο, τον οικογενειάρχη και το συνταξιούχο, τον ομογενή

με παιδεία, πίστη, ήθος και τόλμη

 

   Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, φορέας και εκφραστής των νέων ιδεών, οραματιστής του νέου κύκλου του Ελληνισμού, σε Ελλάδα, Κύπρο και ολόκληρο τον Κόσμο, τονίζει προς όλους την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δοθεί ειδικά αυτή την περίοδο στα ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ και εξόχως στο θέμα του ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΒΕΤΟ & της προσπάθειας ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ στην Ε.Ε. χωρίς εξασφαλίσεις και απτά εθνικά οφέλη για Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και στο θέμα των ΣΚΟΠΙΩΝ, το οποίο αναμενόταν να προωθηθεί με  διαδικασίες …εξπρές, μετά τις ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ώστε να μην υπάρξει τοπικός, κομματικός αντίκτυπος, ειδικά στις περιοχές της Μακεδονίας μας! Θυμίζουμε ότι η Κυβέρνηση ζήτησε (!!!) προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα …Εθνικά Θέματα, κίνηση διόλου τυχαία, που θα πυροδοτήσει εξελίξεις…

 

ΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΜΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΒΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, εφ’ όσον δεν ικανοποιηθούν πάγιοι Εθνικοί Όροι!

1.ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΣΒΟΛΗΣ & ΚΑΤΟΧΗΣ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΕΠΟΙΚΩΝ – ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

2.ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ (ΠΟΝΤΟΣ – Μ. ΑΣΙΑ – ΙΩΝΙΑ –  ΘΡΑΚΗ - ΚΥΠΡΟΣ)

3.ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ 10 ΜΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ Ή ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΣ ΣΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ

4.ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ- ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ

5.ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ (ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, ΠΟΛΗ, ΙΜΒΡΟΣ, ΤΕΝΕΔΟΣ, ΙΩΝΙΑ, ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, ΠΟΝΤΟΣ)

6.ΑΜΕΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ (προτεινόμενα  SKOPIADONIA, SLAVOALBANIA, VARDARSKA, REPUBLIC OF OXRIDA)

 

   Το 40% ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ-ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ - που πρωταγωνιστεί στην ΕΘΝΙΚΗ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ, ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΗΘΙΚΗ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΙΚΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ που έχουν δρομολογηθεί στα παρασκήνια - θέτουν προ των ευθυνών του τον κάθε πολίτη, τον κάθε Έλληνα, που θα κληθεί σύντομα να πρωταγωνιστήσει στη νέα μεγάλη πορεία, ενός μεγάλου και ιστορικού λαού, που απέδειξε στο διάβα του πως ξέρει να κάνει κατορθωτό το ακατόρθωτο!

 

   ΤΟ ΣΗΜΑ ΕΛΗΦΘΗ

   ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΚΠΕΜΨΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ

ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

και εμείς κάνουμε Τζαμιά

  Σε σχολή χορού μετέτρεψαν Ορθόδοξη Εκκλησία οι Τούρκοι στα κατεχόμενα, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» της Κύπρου!!!

   Πρόκειται για τον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ στην κατεχόμενη Λάπηθο Κερύνειας, όπου σύμφωνα με την εφημερίδα τοποθετήθηκαν ειδικά παρκέ στο δάπεδο και καθρέπτες στους τοίχους

   Εν τω μεταξύ, κεραυνοβολημένος ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος, απέστειλε άμεσα επιστολή διαμαρτυρίας προς τους πρέσβεις των χωρών-μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους Γενικούς Γραμματείς του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ουνέσκο!

   Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης καταγγέλλει την Τουρκία και το παράνομο κατοχικό καθεστώς Ταλάτ για τη νέα αυτή αποτρόπαιη πράξη και ζητά τη λήψη πρακτικών μέτρων για διασφάλιση της θρησκευτικής κληρονομιάς των Ελλήνων της Κύπρου!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΔΥΝΑΤΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟΥ

ΠΥΞΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

 

   Πολλές φορές, οι ομιλίες του Μακαριωτάτου και άλλων Μητροπολιτών, επειδή ακριβώς στέλνουν μηνύματα ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ!  

   Κάποιοι «τυφλοπόντικες» ΜΜΕ που δεν αντέχουν το φως, που δεν αναγνωρίζουν τον πνευματικό και εθνικό αγώνα,  που δεν αναπνέουν καθαρό οξυγόνο και ψυχική λεβεντιά, ψάχνουν να βρουν μόνο τίποτα σαύρες, σε ένα ολόκληρο, απέραντο καταπράσινο λιβάδι, όπου αμέτρητα λουλούδια και δέντρα ανθίζουν και κάνουν ωφέλιμο καρπό, τρέφοντας κοινωνίες, ψυχές, έθνη!

 

   Οι ομιλίες π.χ. του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χριστοδούλου πρόσφατα στην Πάρο, κατά τον «Προσκυνηματικό Διάπλου», είναι πραγματικές πυξίδες και φρυκτωρίες λαμπρές, μέσα στο πυκνό σκοταδισμό του Μιντιακού Μεσαίωνα και απευθύνονται τόσο σε Εκπαιδευτικούς, όσο και προς όλους όσους είναι έτοιμοι από καιρό για τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

 

 

Η ΙΕΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

  «Περιβάλλουμε με σεβασμό, τιμή και εκτίμηση τους εκπαιδευτικούς, που δεν αρκούνται μόνο στην διδασκαλία «ξηρών» γνώσεων αλλά διαμορφώνουν και σμιλεύουν τους χαρακτήρες των παιδιών, θέτοντας θεμέλια, ανθρωπιάς, αρχών και αξιών. Περιμένουμε από τους έντιμους εκπαιδευτικούς μας στα χέρια των οποίων βρίσκεται το μέλλον της πατρίδας μας, να παραμείνουν, όρθιοι στις επάλξεις και να δίδουν την μαρτυρία και την ομολογία της πίστης και του σεβασμού στις αρχές και τις αξίες, προετοιμάζοντας κατάλληλα τις μελλοντικές γενιές»!

  Λόγια που αξίζει να εκτυπωθούν και να μπουν προμετωπίδα σε κάθε Σχολείο της χώρας! Γιατί αυτή είναι η αποστολή μας! Αυτό είναι το υψηλό Λειτούργημα!

 

 

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

 «Πολλές φορές λέμε απόψεις που τίθενται απέναντι και ενάντια στα παιδιά μας. ΄Ομως προέχει να διαπνέονται από την αγάπη στην Θρησκεία, στην Πατρίδα και τους θεσμούς όπως είναι η οικογένεια. Σήμερα τα παιδιά που σέβονται και πιστεύουν τους θεσμούς το οφείλουν στους γονείς και τις οικογένειές τους. Το οφείλουν σε σας τους δασκάλους και τους καθηγητές τους, και στην διδασκαλία των πατέρων μας, με τα διδάγματα των οποίων ανδρώθηκε αυτός ο τόπος. Να είστε ευλογημένοι όσοι πιστεύετε σε Θεό, σε πατρίδα και οικογένεια. Στις αρχές και τις αξίες του γένους μας» .

 

 

ΜΑΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ, ΜΑΣ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ

   «Έχουμε ανάγκη από δύναμη για να σταθούμε όρθιοι, καθώς διανύουμε δύσκολους καιρούς κατά τους οποίους πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να γκρεμίσουν την παράδοση και την Πίστη μας, την Εκκλησία και την Ορθοδοξία μας , δηλαδή, τα θεμέλια πάνω στα οποία οι πατέρες μας θεμελίωσαν τον πολιτισμό μας και την πρόοδο του τόπου. Όχι μόνον στην πατρίδα μας αλλά και στην Ευρώπη είναι γενικό το φαινόμενο, αφού έχει καταδειχθεί η προδιάθεση να αποδυναμωθεί η Πίστη στο Θεό…..».

 

 

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

 «Χρειάζεται αντίσταση. Να ορθώσουμε το ανάστημά μας. Με θρασύτητα οι εχθροί του γένους, της πίστεως της Εκκλησίας, οι εχθροί της Ιστορίας και των θεμελίων αυτού του λαού προβάλλουν την κεφαλή τους θέλοντας να μας εκφοβίζουν, θέλοντας να μας αναγκάζουν να σιωπήσουμε, να περάσουν τις απόψεις τους χωρίς καμμία αντίσταση. Αλλά αυτό δεν θα γίνει στην Ορθοδοξία» κατέληξε συγκινημένος και αληθινά ελεύθερος ο Μακαριώτατος, μέσα σε ατέλειωτα, πυκνά περιστέρια χειροκροτημάτων, που δηλώνουν το ξέσπασμα της ψυχής, το ξεχείλισμα της υπομονής, τη διάθεση του μεγάλου αγώνα, την αποφασιστικότητα για αναγέννηση του τόπου

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

www.noiazomai.net

 

www.noiazomai.net

 

Σύνταξη ύλης

noiazomai@gmail.com

 

Επικοινωνία

noiazomai@gmail.com

 

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

 

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ  ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ

ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

   Ύστερα από 102 χρόνια από τον ηρωικό  θάνατο του Παύλου Μελά, έπειτα από 94 χρόνια από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912, ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, που προσφέρει ΔΩΡΗΤΗΣ και μάλιστα σε ένα υπέροχο και μεγαλοπρεπές σχέδιο!!!

 

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ …

   Ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη σημαντική πρόταση του Δωρητή, απάντησε μετά σχεδόν ένα μήνα… ότι έχει ληφθεί απόφαση για τοποθέτηση Μνημείου του Μακεδονικού Αγώνα, στην Πλατεία Μακεδονομάχων (Αχειροποίητος) από το …1991 και 1992!!! ΔΗΛΑΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 14 -15 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

   Δεκαπέντε ατέλειωτα χρόνια, που δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα!!!  Και το θέμα ήταν τόσο ξεχασμένο και καταχωνιασμένο φαίνεται, που χρειάστηκε ένα μήνα για να απαντήσουν…

 

ΤΟ ΜΕΤΡΟ…

   Και συνεχίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ότι βέβαια τώρα η Πλατεία Μακεδονομάχων έχει γίνει …εργοτάξιο του Μετρό, άρα δηλαδή δεν μπορεί να τοποθετηθεί τίποτα, αφού κύλησαν 14 χρόνια μιας πρωτοφανούς αδιαφορίας, ενώ συνεχώς αμφισβητείται έντονα και προκλητικά η ιστορία και η ελληνικότητα της Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς!!!

 

ΤΑ ΦΑΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

   Ο Δήμος Θεσσαλο-νίκης,  καταλήγει στην «ιστορική


\

Το σχέδιο του μεγάλου Μνημείου Μακεδονικού Αγώνα που αρνείται να τοποθετήσει

σε εμφανές σημείο ο Δήμος …Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχουν δωρητής και γλύπτης!

Ολικές διαστάσεις Μνημείου 17 x 5,20 μέτρα! Σχέδιο γλύπτη Ευθύμιου Καλεβρά

 

ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ  ΒΟΥΛΗΣ & ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ»

ΜΠΑΡΑΖ  ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

 

 Όπως αποκαλύπτει σήμερα το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, ο …γνωστός Βουλευτής της Ν.Δ. Ιλχάν Αχμέτ, αναγράφει προκλητικά και επιδεικτικά τη φράση «ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ» στην ιστοσελίδα του, εκμεταλλευόμενος τη Βουλευτική ιδιότητα που κάποιοι του προσφέραν αλόγιστα και τώρα πρέπει να αναλάβουν τις βαριές ευθύνες τους!

 

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΥΠΟ ΤΟ ΣΗΜΑ

ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

   Η θρασύτατη αναγραφή της φράσης «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» σε τρεις γλώσσες, (ελληνικά, αγγλικά και τουρκικά) δημοσιεύεται προκλητικότατα κάτω  από το βαρύ σήμα της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (!!!)  και από το σήμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (!!!) που εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνει ακατανόητα στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα έναν αυτοαποκαλούμενο «Τούρκο», ο οποίος δημόσια και προκλητικά δείχνει στο μουσουλμανικό πληθυσμό της Θράκης πως δε λογαριάζει τίποτα και δημιουργεί την αίσθηση του «ξέφραγου αμπελιού» και της «μειωμένης εθνικής κυριαρχίας», σε πληθυσμούς κατά βάση αγράμματους και επιρρεπείς σε πιέσεις και προπαγάνδες…

 

ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ Η ΒΟΥΛΗ

   Από την άλλη, Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΘΕΙ ΤΗ «ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ» ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ, ΜΙΑΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ «ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»; ΜΠΟΡΕΙ;

απάντησή του»  ότι:

   «Ευχαριστούμε για την πρότασή σας, αλλά πρόθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης, εκτιμώντας τη σπουδαιότητα της ανέγερσης ενός τόσο σημαντικού μνημείου, είναι η εκπόνηση μελέτης ανάπλασης της πλατείας, η οποία θα

 


περιλαμβάνει αρχιτεκτονικές, εικαστικές και λειτουργικές παρεμβάσεις καθώς και η προκήρυξη Πανελλήνιου Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού για τη φιλοτέχνηση του Μνημείου Μακεδονικού Αγώνα, μετά την ολοκλήρωση των έργων»!!!

   Δηλαδή μετά από άλλα 6 τουλάχιστον ακόμη  χρόνια!!!

  

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ

   Επομένως έναν αιώνα μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης που προετοίμασε ο ένδοξος, Ένοπλος Μακεδονικός Αγώνας και 20 χρόνια έπειτα από την ξεχασμένη απόφαση του 1991, ενδέχεται (!!!) η Θεσσαλονίκη, η Πρωτεύουσα της Μακεδονίας και Στρατηγείο του Μακεδονικού Αγώνα, να αποκτήσει Μνημείο του Μακεδονικού Αγώνα

   Και όλα αυτά, τη στιγμή που ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣ ΜΝΗΜΕΙΟ, ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ!

ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ

  Από την άλλη μεριά, ένα τέτοιο μεγαλοπρεπέστατο και σοβαρό Μνημείο για το Μακεδονικό μας Αγώνα, σαν αυτό που παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά το Νοιάζομαι, δεν είναι για την Πλατεία Μακεδονομάχων, που είναι σχετικά απόμερη και συνήθως αδιάβατη από περαστικούς και τουρίστες!

 

   Ένα τέτοιο Ιστορικό Μνημείο, μεγάλων διαστάσεων, οφείλει να τοποθετηθεί σε χώρο ανάλογο, τουριστικό, εμφανή και επισκέψιμο, όπως η περιοχή της παραλίας του Λευκού Πύργου, όπου έγινε ήδη η ανάπλαση και υπάρχει άφθονος χώρος!

 

   Δεν είναι δυνατόν ένα τέτοιο τεράστιο Μνημείο Τιμής και Ευγνωμοσύνης, συνολικών διαστάσεων 17 x 5,20 μέτρων (!), να «χαντακωθεί» σε χώρους μη κατάλληλους, αλλά το χειρότερο είναι ότι ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΝΑ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ, ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΣ όχι μόνο το Δωρητή, αλλά ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη και τον Παγκόσμιο Ελληνισμό και ιδιαίτερα τους Μακεδόνες, που αγωνίζονται σε όλο την υδρόγειο να απαντήσουν στην εκτεταμένη προπαγάνδα των πλαστογράφων της Ιστορίας, την οποία αρνείται έστω και ως Μνημείο να τοποθετήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που οι Σκοπιανοί έστησαν ήδη μεγάλο Μνημείο του Μεγάλου μας Αλεξάνδρου, όπως αποκάλυψε με συγκλονιστικά ντοκουμέντα το Νοιάζομαι!

   Μήπως τελικά πρέπει να μαζευτούν ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, για να βρεθεί φιλότιμο και αγάπη, καρδιά και χώρος για το ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ; Για το ΜΝΗΜΕΙΟ του ΄21 της Μακεδονίας;

 

 

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ»

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΚΑΙ ΛΙΑΡΕΛΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

 

   Η συγκλονιστική αποκάλυψη του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ για τη μεγαλύτερη στα χρονικά πρόκληση των Σκοπίων, με το στήσιμο του γιγάντιου  Μνημείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Περλεπέ που κρατά ασπίδα με τον Ήλιο της Βεργίνας και τη Σάρισα, ευαισθητοποίησε το ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ, τους ποιοτικούς, ξεχωριστούς και αγαπητούς Δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Στρατή Λιαρέλη, καθώς και τους συνεργάτες τους, με αποτέλεσμα να φιλοξενήσουν τον οραματιστή και ιδρυτή του Νοιάζομαι στην εκπομπή και να προβάλουν το ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ με τα αποκαλυπτήρια του Σκοπιανικού Μνημείου, που ξεσήκωσε τον Ελληνισμό σε Ελλάδα και Εξωτερικό, μέσα από τη δορυφορική μετάδοση της εκπομπής!

   Είναι τόσο σοκαριστικό το θέαμα, είναι τόσο τρομακτικό το μέγεθος της έμπρακτης πλαστογραφίας και αρπαγής του Μεγαλέξανδρου, που συγκλόνισε τους Δημοσιογράφους, όπως φάνηκε στην τοποθέτηση και τα σχόλιά τους!

   Η είδηση με το ΒΙΝΤΕΟ μεταδόθηκε και στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ενώ αντίθετα άλλα Μέσα και δημοσιογράφοι που δήθεν κόπτονται… δεν μετέδωσαν ούτε λέξη!

   Το πιο περίεργο είναι πως ακόμα και η Εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» δεν έκανε πρωτοσέλιδο μια τέτοια συγκλονιστική εξέλιξη, πράγμα που προκάλεσε την έγγραφη και αναπάντητη ακόμη διαμαρτυρία μας!

   Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, αποτέλεσε τελικά ισχυρό τεστ για την ευαισθησία Μέσων και Δημοσιογράφων, που πέρασαν με το κεφάλι ψηλά το ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ και πολλά Περιφερειακά και Ομογενειακά Μέσα Ενημέρωσης τα οποία και ευχαριστούμε θερμά! ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

***

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

«ΜΕΣΑΙΑ ΛΥΣΗ»

ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ «ΚΟΙΝΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ»

ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ!!!

 

    Την απαράδεκτη θέση του για ...μοιρασιά (σύνθετη ονομασία) του ελληνικού ονόματος Μακεδονία επανέλαβε από τις ΗΠΑ ο τέως Πρωθυπουργός και Επίτιμος Πρόεδρος του Κυβερνώντος Κόμματος της Ν.Δ. κύριος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης!!! ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ πριν 13 χρόνια και η πολιτική του απορρίφθηκε από το εκλογικό σώμα, ενώ διασπάστηκε τότε το κόμμα του!!!

 

   «Η ΜΕΣΑΙΑ ΛΥΣΗ»

   Ο τέως Πρωθυπουργός, κατά την τελετή βράβευσής του με το Βραβείο «Βενιζέλου» από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής πρόσφατα στη Νέα Υόρκη, μίλησε απαντώντας σε ερώτηση για το Σκοπιανικό, υποστηρίζοντας προκλητικά και αμετανόητα τη «μεσαία λύση», υπονομεύοντας μέσα στην καρδιά της Ομογένειας το σύγχρονο Μακεδονικό Αγώνα!

 

   Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και αν δεκατέσσερα χρόνια μετά από την εποχή της πρωθυπουργίας του πιστεύει ότι έχει δικαιωθεί με τη δήλωσή του ότι δέκα χρόνια αργότερα αυτό το θέμα θα έχει ξεχαστεί στην Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός, τόνισε:

 «Θα σας πω ένα πράγμα πάρα πολύ απλό. Την εποχή εκείνη, εγώ είχα επιδιώξει μια μεσαία λύση. Δεν έγινε δυστυχώς δυνατή και νομίζω ότι ήταν λάθος και ζημιά. Σήμερα, πιστεύω πάλι ότι μια μεσαία λύση είναι αυτή η οποία επιβάλλεται, μια κοινώς αποδεκτή λύση. Επίσης, σήμερα δεν είμαστε τόσο ζωηρά ενδιαφερόμενοι όσο ήμασταν τότε. Εάν οι Σκοπιανοί το αποφασίσουν έχει καλώς…»…

 

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ

«ΚΟΙΝΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ»

   Ο τ. Πρωθυπουργός, με προσωπική ειλικρίνεια απεκάλυψε λοιπόν συν τοις άλλοις τι θα πει «κοινώς αποδεκτή λύση»! Θα πει «μεσαία λύση»!!! Δηλαδή …μοιρασιά! Σύνθετη ονομασία! Δηλαδή θέση απόλυτα αντίθετη με την ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΟ 1992, ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ, ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ -ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, που πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στη Θεσσαλονίκη στις 9 Δεκεμβρίου 2005 στο Βελλίδειο, με πρωτοβουλία του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ και τη συμμετοχή του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, των Παμμακεδονικών, των Μακεδονομάχων και Μακεδονικών Συλλόγων και Οργανώσεων!!!

 

   Με άλλα λόγια η επίσημη και πάγια ελληνική και εθνική θέση του «δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ κράτος που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του», έγινε «θα αναγνωρίσουμε κράτος που θα περιέχει κοινώς αποδεκτή ονομασία-μεσαία λύση, με το Μακεδονία μέσα»; ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΛΥΣΗ» ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Η ΛΥΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; Η «ΜΕΣΑΙΑ ΛΥΣΗ»;

 

ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Η ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

κα ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

   Επάνω σε αυτή τη νέα πρόκληση Μητσοτάκη περί «μεσαίας λύσης» που στρέφεται εναντίον του μεγάλου εθνικού αγώνα του Μακεδονικού Ελληνισμού και όλων των Ελλήνων, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ Η ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΗ ΥΠΕΞ κα Ντόρα Μπακογιάννη, αποδεχόμενη έτσι την προκλητική στάση και ερμηνεία του …πατέρα της…

   Και αναρωτιέται ο κάθε Έλληνας: καλά ποιος είναι Πρωθυπουργός και ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Ο Πρωθυπουργός (;) συμφωνεί με το σχέδιο «μεσαίας λύσης»; Εγκατέλειψε την πάγια Εθνική Θέση; Εμπρός στους Ομογενείς ποιος είναι ο Υπουργός Εξωτερικών; Και ποια η Εξωτερική Πολιτική;

  

ΦΟΒΟΥ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ

   Στην ίδια απάντησή του, συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης, επανέλαβε το εφεύρημα, το τέχνασμα της θέσης που διατυπώνει η νέα (μη κοινοβουλευτική) ΥΠΕΞ από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της:

   «… Ένα πράγμα πάντως είναι βέβαιο, ότι δεν υπάρχει Ελληνική Βουλή για να δεχθεί το κράτος αυτό να μπει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη, αν δεν έχει λυθεί εν τω μεταξύ το πρόβλημα του ονόματος. Από κει και πέρα, δικό μας δεν είναι το πρόβλημα. Ας το λύσουν αυτοί που έχουν το πρόβλημα» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης!

 

   ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ; Το ότι Μπακογιάννη και Μητσοτάκης λένε «δεν θα υπάρξει Ελληνική Βουλή για να δεχθεί τα Σκόπια σε ΝΑΤΟ και Ευρώπη, αν δεν λυθεί εν τω μεταξύ το πρόβλημα του ονόματος» (δηλαδή κοινά αποδεκτή-μεσαία=σύνθετη ονομασία), αντί να λένε «δεν θα υπάρξει Ελληνική Βουλή για να δεχθεί τα Σκόπια σε ΝΑΤΟ και Ευρώπη, αν δεν εγκαταλείψουν εν τω μεταξύ επίσημα και οριστικά το ελληνικό όνομα Μακεδονία»!

 

   Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ»! Καθώς συν τοις άλλοις, αφήνονται εντελώς ανενόχλητα τα Σκόπια να κερδίζουν διμερείς αναγνωρίσεις (πάνω από  100 χώρες) να αναγνωρίζονται από τις ΗΠΑ με την ελληνική ονομασία «Μακεδονία» χωρίς να παραιτείται ούτε ένας Υπουργός για τη μεγαλύτερη διπλωματική και πολιτική αποτυχία μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, την ώρα που – όπως αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ – οι ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΗΔΗ ΕΣΤΗΣΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!!!

 

***

 

ΣΤΗ ΝΕΤ ΜΕΤΕΔΙΔΑΝ ΑΓΩΝΑ ΑΓΓΛΙΑΣ – «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ Η ΧΩΡΑ

  Μοιάζει απίστευτο και όμως συναίβει!!! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΤ μετέδιδε στις 7 Οκτωβρίου τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΓΓΛΙΑΣ – «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»!!!  ENG MAC  όπως έγραφε επάνω στην οθόνη προκλητικά, εξοργίζοντας τους Μακεδόνες που αμέσως κατήγγειλαν στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ την απίστευτη διπλή πρόκληση, που δείχνει πόσο έχει εγκαταλειφθεί από τους αρμοδίους το μεγάλο ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ!!

   Μισή ώρα μετά τη συνέχιση της προκλητικότατης μετάδοσης και αφού υπήρξαν διαμαρτυρίες, η ΝΕΤ επεχείρησε με μαύρη μπάρα να καλύψει το όνομα γύρω στις 7.30 και αργότερα, λίγο πριν το τέλος του Α Ημιχρόνου έβαλε τα γράμματα ENGF, MC τα οποία είναι επίσης άστοχα!!! Στο τέλος το έκαναν FYRM, ούτε καν “FYROM”…

  Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΟΥ ΜΕΤΕΔΙΔΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΧΩΡΑΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ!!!

 

   Η ΕΡΤ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ, ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!!!

    Αλλά αυτό θα γινόταν αν υπήρχε «Κυβέρνηση»! Διότι φαίνεται τελικά πως δεν υπάρχει και η χώρα μοιάζει ακυβέρνητη και απροφύλαχτη! Που δε λογαριάζεται, ούτε καν από τους υπαλλήλους της Αγγλικής Τηλεόρασης…

 

***

 

 ΠΑΡΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΣΑΝ

ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

ΜΕΓΑΛΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ» ΤΑΦΟ

ΣΤΗΝ ΑΧΡΙΔΑ, «ΤΥΠΟΥ ΒΕΡΓΙΝΑΣ» ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ…

   «Στη δυτική πλευρά του αρχαίου θεάτρου της Αχρίδας, βαθιά κάτω από τη γη, βρίσκεται "Μακεδονικός Τάφος", παρόμοιος με εκείνους που έχουν ανακαλυφθεί στη ΒΕΡΓΙΝΑ!» μετέδωσαν πρόσφατα τα κρατικά Μέσα των Σκοπίων! Ο Τάφος υποτίθεται πως ανήκει στα τέλη του 4ου και αρχές του 3ου αιώνα π.Χ.! Ο Τάφος έχει μήκος 9 μέτρα, φάρδος 4,5 και ύψος 2,5!

 

ΤΟΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ …ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

   Την ανακάλυψη του μεγάλου τάφου (που ήταν όμως γνωστός από παλιότερα) έφερε στην επικαιρότητα ο Αρχαιολόγος Πάσκο Κούτμαν. Και μάλιστα έκανε τέτοια εντύπωση το εσωτερικό του Τάφου σε κάποιον δημοσιογράφο, που μπήκε πρώτος μέσα, ώστε έκθαμβος να πιέσει τον Αρχαιολόγο για το «αν μπορούσε να δημοσιεύσει ότι ο τάφος αυτός ανήκει στον Αλέξανδρο τον Μέγα»!!! Κάτι που απέρριψε ο …Αρχαιολόγος τελικά.

 

Ο ΤΑΦΟΣ

   Ο Τάφος αποτελείται από τρία τμήματα. Την είσοδο και το διάδρομο μήκους 3 μέτρων, που ακολουθεί ο προθάλαμος και κατόπιν ο κυρίως χώρος ο οποίος έχει μήκος 5 μέτρα, βαμμένος σε διάφορα χρώματα! Υπάρχουν ενδείξεις, ισχυρίζονται οι Σκοπιανοί, ότι εδώ υπήρχαν δύο ή και τρεις σαρκοφάγοι, όπου βρισκόταν οι νεκροί!

 

ΘΑ ΤΟΝ …ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

   "Θεωρώ ότι αυτός ο Τάφος είναι κάποιου πλουσίου κατοίκου της Λυχνίδας, αλλά ο οποίος πρέπει να ερευνηθεί. Έχω λάβει την άδεια από τις τοπικές αρχές της Αχρίδας για να ολοκληρώσω τις έρευνες, ενώ προγραμματίζουμε να ανοίξουμε τον τάφο και για τους επισκέπτες! Επίσης έχω προετοιμάσει και σχέδιο, βάση του οποίου με σήραγγα από το αρχαίο θέατρο, θα μπορεί κάποιος να εισέρχεται κατευθείαν στην είσοδο του αρχαίου τάφου" δήλωσε ο Πάσκο Κούζμαν, αποκαλύπτοντας έτσι τις  προθέσεις των Σκοπιανών  να παρουσιάσουν έναν «ΑΡΧΑΙΟ ΤΑΦΟ ΤΥΠΟΥ ΒΕΡΓΙΝΑΣ»  σαν  «Μακεδονικό Τάφο των προγόνων τους»…  Και βέβαια οι δικοί μας Αρχαιολόγοι, πρέπει να μας ενημερώσουν σχετικά με τον Τάφο, διότι όπως φαίνεται είναι ένας Αρχαίος Ελληνικός Τάφος, αληθινά ίσως Μακεδονικός και όχι «ψευτοΜακεδονικός», όπως θα επιχειρήσουν να τον παρουδιάσουν!

 

Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΧΡΙΔΑ

   Η πανέμορφη Αχρίδα δεν είναι παρά η αρχαία Λυχνιδός. Η πόλη του Αναστάσιου Πηχεών, που πρωταγωνίστησε στην οργάνωση «Νέας Φιλικής Εταιρείας» στην περιοχή της Καστοριάς στα 1867.

 Στην περιοχή της Αχρίδας βρέθηκαν ελληνικές αρχαιότητες και υπάρχουν ακόμη  βυζαντινά μνημεία και Εκκλησίες.

   

   Η πόλη πέρασε αργότερα από τους Ρωμαίους και μετέπειτα στους Έλληνες της Αυτοκρατορίας Κωνσταντινουπόλεως Από τον 9ο αιώνα μ.Χ. έγινε γνωστή με την ονομασία Αχρίδα. Εκεί ο Σαμουήλ, ηγεμόνας των Βουλγάρων οργάνωσε τον αγώνα του εναντίον του Βυζαντίου μας, με ορμητήριο το ισχυρό φρούριο της περιοχής και την κατέκτησε. Μετά την ήττα και τον θάνατο του όμως, η Αχρίδα επανήλθε στα ελληνικά χέρια και αναδείχθηκε σε Αυτοκέφαλη Αρχιεπισκοπή. Την περίοδο εκείνη η πόλη ήταν σημαντικό εκκλησιαστικό και πολιτιστικό κέντρο και χτίστηκαν πολλές βυζαντινές Εκκλησίες. Αργότερα, το 1467 καταλήφθηκε από τους Τούρκους. Από το 1912 περιήλθε στη Σερβία, ενώ σήμερα είναι το μεγαλύτερο τουριστικό κέντρο των Σκοπίων και έχει 65.000 κατοίκους

 

   Ανεξίτηλες παραμένουν ακόμη οι σφραγίδες της ιστορικής ελληνικότητας της πόλης καθώς μέσα από τα γραφικά καλντερίμια  προβάλουν τα παλιά ελληνικά αρχοντικά,  οι βυζαντινές εκκλησίες όπως της Αγίας Σοφίας μεγάλη βασιλική με τοιχογραφίες του 11ου και 14ου αιώνα, του Αγίου Παντελεήμωνα, του Αγίου Νικολάου και κυρίως το πανέμορφο, ξακουστό Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ (φωτογραφία)με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες στη νότια πλευρά της λίμνης, κτισμένο το 10 αιώνα!

 

 

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

ΓΡΑΨΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

 

ΖΩΝΤΑΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ

ΝΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΤΕΙ Η ΕΤ 3 ΣΕ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

   Με πρωτοβουλία του Ηλεκτρονικού Δικτύου και της Διαδικτυακής Εφημερίδας ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ (http://noiazomai-news.tripod.com), ξεκίνησε συλλογή υπογραφών για την άμεση ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤ3 σε «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», για την αντιμετώπιση της τηλεπροπαγάνδας των Σκοπίων, που ενώ δεν έχουν αναγνωρισθεί από τον ΟΗΕ σαν «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», εν τούτοις παρουσιάζονται έτσι από τα Κρατικά τους Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, που αυτοαποκαλούνται «Μακεδονική Ραδιοτηλέοραση» και εκπέμπουν με την ονομασία «MRT–Μακεδονική Ραδιοτηλεόραση» δορυφορικά προγράμματα, που εγκλωβίζουν στην παραχάραξη πολλούς ξένους τηλεθεατές, οι οποίοι και παρασύρονται ακριβώς από τις λέξεις «Μακεδονικό – Μακεδονική»!

   Παράλληλα, με τη δύναμη της Τηλεόρασης, παίρνουν μέρος σε Διεθνή Φόρα, Συναντήσεις, Συνεντεύξεις, παρουσιαζόμενοι κάθε φορά σαν «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», γεγονός απαράδεκτο για τους αληθινούς Μακεδόνες, που ήταν ανέκαθεν Έλληνες, όπως μαρτυρούν χιλιάδες γραπτές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα!

 

   Η ΕΤ3 βέβαια δεν είναι μια τοπική τηλεόραση, αλλά ένα εθνικό κανάλι, με πανελλήνια εμβέλεια και οικουμενική ακτινοβολία, γι΄ αυτό και το αίτημα της μετονομασίας της σε ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, δεν είναι καθόλου τοπικό, αλλά καθολικό και οικουμενικό!

   Το συνυπογράφουν Βουλευτές - τέως Υπουργοί, Σύλλογοι, Οργανώσεις και προσωπικότητες  από ολόκληρη τη χώρα, από τις νησιωτικές άκρες της Ελλάδος, από την Κύπρο και ολόκληρο τον κόσμο, από Αυστραλία έως Καναδά, ΗΠΑ και Βραζιλία και από Σκωτία έως Αιθιοπία!

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

 

 «Ζητούμε την άμεση μετονομασία της ΕΤ3

σε ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,

για ευνόητους εθνικούς λόγους»!

 

Κωνσταντίνος Κάλφας Εκπαιδευτικός, Ιδρυτής Δικτύου & Διαδικτυακής Εφημερίδας Νοιάζομαι   ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ – τ. ΥΠΟΥΡΓΟΙ Νικόλαος Μάρτης τ. Υπουργός, Συγγραφέας, Στέλιος Παπαθεμελής Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, τ. Υπουργός, Μαργαρίτης Τζίμας Βουλευτής Ν. Δράμας, Ευγένιος Χαϊτίδης Βουλευτής Ν. Σερρών, Τάσος Νικόπουλος τ. Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης  ΔΗΜΑΡΧΟΙ-ΠΡΟΕΔΡΟΙ από τις αρχές της Ελλάδας Παύλος Πανηγύρης Δήμαρχος Νήσου Μεγίστης ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, Ευστράτιος Λαμπάκης Πρόεδρος Κ. Νήσου Γαύδου ΓΑΥΔΟΣ, Χρήστος Κατέχης Πρόεδρος Κ.  Νήσου Ερεικούσας & Πρόεδρος Συνδέσμου Κοινοτήτων Διαποντίων Νήσων ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ – ΙΟΝΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ- ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ- ΙΔΡΥΜΑΤΑ Παντελής Χατζηχαρίσης Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ» - Υποστράτηγος ε.α., Δημήτρης Αλεξάνδρου Πρόεδρος Πολιτιστικής Εταιρίας Πανελλήνων Ο ΜΑΚΕΔΝΟΣ – Συγγραφέας, Πάνος Σπηλιάκος Ύπατος Πρόεδρος ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΑ SUDBURY MA – ΗΠΑ, Δημήτρης Μηνάς Πρόεδρος ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ,  Νίνα Γκατζούλη Αντιπρόεδρος Παμμακεδονικής ΗΠΑ - Καθηγήτρια Πανεπιστημίου New Hampshire – ΗΠΑ, Marcus Templar Καθηγητής Κολλεγίου - Ερευνητής Glenview - ΙΛΛΙΝΟΪΣ – ΗΠΑ, Χαράλαμπος Μουτουσίδης Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά ΤΟΡΟΝΤΟ – ΚΑΝΑΔΑΣ, Δημήτρης Γιαντσούλης Αντιπρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά Order of AHEPA Canada Montreal Association Philippos Alexandros Greek Orthodox Community of Laval - Hellenic Scouts Canada - LAVAL – ΚΕΜΠΕΚ – ΚΑΝΑΔΑΣ, Σταύρος Κουτουσίδης Πρόεδρος Συλλόγου Μακεδόνων Μονάχου ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Γιάννης Αργυρόπουλος Παμμακεδονική Ένωση ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ BROCTON MA. ΗΠΑ, Γιάννης Σταυρινού Εκδότης Περιοδικού ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ- Ιστοσελίδα Ελληνικής Διασποράς Γαλλίας - Ραδιοφωνική Εκπομπή Ελληνικό Κομπολόι ΓΑΛΛΙΑ, Σταύρος Λαζάκης Πρόεδρος Συλλόγου Κοινότητα Ελλήνων Ακιτανίας ΜΠΟΡΝΤΩ – ΓΑΛΛΙΑ, Λάκης Γκαλιούρης Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολλανδίας ΡΟΤΤΕΡΝΤΑΜ – ΟΛΛΑΝΔΙΑ, Γιάννης Παπαδημητρίου Νέα Ένωση Χωριών Φλώρινας Μακεδονικός Ελληνισμός ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, Γεώργιος Τζούλης Πρόεδρος Ομοσπονδίας Δυτικομακεδονικών Σωματείων, Μιχαήλ Χατζηιωάννου Ορθόδοξο Ίδρυμα ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΑΘΗΝΑ, Μιχάλης Σταφυλάς Πρόεδρος Παμμακεδονικής Κιλκίς, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος Πρόεδρος Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Θεσσαλονίκης «οι Άγιοι Πάντες», Δημήτριος Μουρτζιλας Πρόεδρος Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης, Πελάγιος Σταυρίδης – Χρυσοβέργης Δικηγόρος παρ΄ Α.Π. & Σ.τ.Ε. - Αντιπρόεδρος της Αμφικτιονίας του Οικουμενικού Ελληνισμού - Αντιπρόεδρος Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων - τ. Πρόεδρος Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης - τ. Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, Πέτρος Σύρρης Γενικός Γραμματέας Μακεδνού, Κοζάρης Ευάγγελος Γενικός Γραμματέας Φλωρινιωτών, Ευάγγελος Μπάρας Επ. Πρόεδρος Συλλόγου Φλωρινιωτών, Αθανάσιος Καλπάκας Σύλλογος Μακεδόνων Ν. Χανίων ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΝΙΑ, Χαράλαμπος Κοτσιάς Πολιτιστική Ένωση Ηπείρου ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ Ευαγγελία Δραγούμη Απόγονος Ίωνα Δραγούμη, Δημήτρης Καρέλλης Ηθοποιός, Μαριάννα Μώρου Ποιήτρια – Δοκιμιογράφος, Αθηνά Τζινίκου Κακούλη Φιλόλογος-Συγγραφέας, Γεώργιος Πιπερόπουλος Καθηγητής & Πρόεδρος Τμήματος - Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Φωκίων Φουντουκίδης Δημοσιογράφος Δντης Εφημερίδας ΠΟΝΤΟΣ, Καραΐσκος Κώστας Διευθυντής Εφημερίδας ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ  Θράκης, Γαβριήλ Παναγιωσούλης Συγγραφέας ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΗΠΑ, Χρήστος Αγγελής Δημοσιογράφος ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΒΕΛΓΙΟ, Βασίλειος Γκατζούλης ΗΠΑ, Χάρης Τσιρκινίδης Συγγραφέας,  Αριστοτέλης Βρίτσιος Καθηγητής Πανεπιστημίου, Γεράσιμος Σολδάτος Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ιγνάτιος Δεληγιάννης Επίκουρος Καθηγητής ΑΤΕΙ – Θ, Βασίλειος Χρήστου Εκδότης, Δημήτριος Κεσόπουλος Εκδότης, Χρήστος Παπαζαφειρίου Πιλότος, Νομικός, Επίτιμος Πρόεδρος Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, Τακτικό Μέλος Αεροπορικής Ακαδημίας, Βασίλειος Καναβός Δικηγόρος, Νικόλαος Πετρόχειλος Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, Δημήτριος Χατζηνικολάου Καθηγητής Αγγλικής για Ακαδημαϊκές Σπουδές του Τμήματος Τεχνολογίας Πανεπιστημίου Μακεδονία ΒΕΡΟΙΑ, Δημήτριος Αλευρομάγειρος Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Επιθεωρητής Στρατού ΑΘΗΝΑ, Εμμανουήλ Χρυσόγελος Εκπαιδευτικός ΑΘΗΝΑ, Μαρία Δίτσου Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΕΔΕΣΣΑ, Πρόδρομος Αποστολίδης Καθηγητής – Υποδιευθυντής Λυκείου ΚΑΒΑΛΑ, Κώστας Κούσσης Δημοσιογράφος, Πέτρος Σαμαράς Στρατιωτικός ΠΡΕΒΕΖΑ, Εμμανουήλ Βερνάρδος Καθηγητής Ξένων Γλωσσών ΑΘΗΝΑΙ, Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος Εκπαιδευτικός ΗΛΕΙΑ, Απόστολος Μακρυανίδης Δημοσιογράφος, Μαρία Φουρφη Καθηγήτρια, Ιάκωβος Γαριβάλδης Society for Ancient Hellenic Studies - Senior Systems Analyst ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ- ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, Ιωάννης Απαζίδης Διαχειρ. κόμβου trapezounta ΒΟΣΤΩΝΗ – ΗΠΑ, Χρήστος Νεοφύτου Δικηγόρος ΚΥΠΡΟΣ, Γιώργος Φουρίκης Telecommunication Lecturer ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, Παναγιώτης Παπαπρεπώνης Υποψήφιος Διδάκτωρ ΝΤΑΝΔΗ – ΣΚΩΤΙΑ, Ηλίας Κωνσταντίν Παμμακεδονική ΗΠΑ, Ιωάννης Μπουγάς President Association of friends of N.D. ΜΟΝΤΡΕΑΛ – ΚΑΝΑΔΑΣ, Αγγέλα Καμπούρη Cultural Association of Hellenes & Philhellenes of Canada (CAHPC) ΤΟΡΟΝΤΟ – ΚΑΝΑΔΑΣ, Σεβαστή Μπούτος Academia/Barnard College Columbia University ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΗΠΑ, Βασίλης Παπαδάτος Αρχιτέκτονας AIA ΗΠΑ, Γεώργιος Θεοδωρίδης Καθηγητής Θεολόγος ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΙΘΙΟΠΙΑ, Αριστοτέλης Αριστοτέλους ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ, Νικόλας Τρύφωνος Φοιτητής ΚΥΠΡΟΣ, Γαριφαλιά Αναστασίου Ιδιώτης ΚΑΝΑΔΑΣ, Ανδρέας Χριστοφόρου ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΚΥΠΡΟΣ, Δημήτριος Νταλαρίζος Γαστρονόμος ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Ευστάθιος Παπαδόπουλος Ελεύθερος  Επαγγελματίας EllwangenBW – ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Θεοδώρα Τζιτζιλάκη Borokraft ΜΟΝΑΧΟ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Μάριος Καλλένος Electronic Engineer DALI – ΚΥΠΡΟΣ, Βίας Λειβαδάς Συμβούλιο Προάσπισης Αστικών Δικαιωμάτων, ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ Πανίκος Ελευθερίου Πρόσφυγας Κατεχομένης Κύπρου, Θεόδωρος Χατζηχριστοδούλου Ερευνητής πρωτοελληνικής γλώσσας ΠΑΦΟΣ – ΚΥΠΡΟΣ, Χρήστος Κατσέλος Έμπορος Ellwangen – ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Νικόλαος Καρράς Ελεγκτής Μετάλλου Χάλυβα KREFLD. NWF. ΓΕΡΜΑΝΙΑ, Χρυσόστομος Παπαδόπουλος Θεολόγος Καθηγητής ΚΥΠΡΟΣ, Βάσω Παπαδοπούλου Ελεύθερη Επαγγελματίας ΒΡΑΖΙΛΙΑ, Πέτρος Πριβατιτσάνης Εκπαιδευτικός ΕΔΕΣΣΑ, Αρβανίτη Τατιάνα ΜΜΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, Βασίλης Μπούσιος Δάσκαλος, Ιωάννα Κορδοπάτη Καθηγήτρια Θεολόγος Εσπερινό Γυμνάσιο ΘΗΒΑΣ, Αντωνία Μασουρίδου Ιδιωτική Υπάλληλος ΑΘΗΝΑ, Θεμιστοκλής Κοντογιάννης Ηλεκτρονικός ΑΘΗΝΑ, Βασιλική Παπαΐωάννου Καθηγήτρια ΛΑΡΙΣΑ, Νικήτας Κοβέος ΝΙΚΑΙΑ, Ιωάννης Κοσμάτος Καθηγητής Μ.Ε. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ – ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ, Ιωσήφ Πουρσανίδης Ιδιοκτήτης Ραδιοφωνικού Σταθμού ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ 95.8 ΕΛΑΣΣΟΝΑ - Τεχνικός WEST CHANNEL ΚΟΖΑΝΗ, Χαρίκλεια Γεωργοπούλου Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ΒΥΡΩΝΑΣ, Δέσποινα Εμμανουηλίδου Δημόσιος Υπάλληλος ΚΑΒΑΛΑ, Παύλος Βαταβαλης Θεολόγος ΙΩΑΝΝΙΝΑ, Κωνσταντίνος Σπαλιώρας Καθηγητής ΖΗΛΕΥΤΟ  ΛΑΜΙΑΣ, Επαμεινώνδας Λύκος Εκπαιδευτικός ΑΛΙΜΟΣ, Παναγιώτης Τασχουνίδης Ιδ. Υπάλληλος ΔΡΑΜΑ, Σόνια Σωτηριάδου Δημόσια Υπάλληλος ΚΟΖΑΝΗ, Χρήστος Σιδέρης Ιδ. Υπάλληλος ΑΘΗΝΑ, Αλέξανδρος Παπαδάκης Υπευθ. Ιστοσελ. Ι.Μ. Διδυμοτείχου & Ορεστιάδας, Άγγελος Παπαδόπουλος Ιδ. Υπάλληλος ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, Ηλίας Κωνσταντινίδης ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ -  ΕΒΡΟΣ, Ζωή Μπάρμπα Εκπαιδευτικός ΞΑΝΘΗ, Μαρία Ζοχιου ΠΑΤΡΑ, Μαρία Κούλη Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ, Δημήτριος Γερουλάκης Medical Doctor ΚΩΣ, Παναγιώτης Γκοτσόπουλος ΠΑΤΡΑ, Νικόλαος Μάριος Ιδ. Υπάλληλος ΑΘΗΝΑ, Κωνσταντίνος Γκιρτής Φαρμακοποιός ΑΘΗΝΑ, Αλέξανδρος Ζαρκάδας ΜΑΡΟΥΣΙ, Απόστολος Βαγενάς ΣΕΡΡΕΣ, Χρήστος Βασσίλαρος Ιδ. Υπάλληλος ΜΟΣΧΑΤΟ, Σπυρίδων Παπακωστόπουλος Εκπαιδευτικός ΑΘΗΝΑ, Στέφανος Παπακώστας Ιδιώτης ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ, Πηγή Κουτσογιαννοπούλου Δικαστική Επιμελήτρια ΑΘΗΝΑ, Κώστας Αναγνώστου Υπ. Αγροτ. Αναπτ. & Τροφίμων ΑΘΗΝΑ, Γρηγόρης Ιωάννου Ιδ. Υπάλληλος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, Σωτήριος Παπαδάκης Landscape Architect ΑΘΗΝΑ, Ιωάννης Κερατζάκης Εκπαιδευτικός Μηχανολογίας ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ, Απόστολος Νέστωρος Ελ. Επαγγελματίας ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, Δημήτριος Γεωργιάδης Επαγγελματίας ΚΕΡΚΙΝΗ – ΣΕΡΡΕΣ, Σπυρίδων Πετρόπουλος Πτυχιούχος Νομικού Τμήματος ΑΠΘ Ελεύθερος Επαγγελματίας ΑΘΗΝΑΙ, Μιχάλης Βερόπουλος Ελεύθερος Επαγγελματίας ΑΘΗΝΑ, Κωνσταντίνος Κιρίμης Προγραμματιστής Η/Υ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Βάιος Κιλανίτης Γυμναστής, Ισοκράτης Ζορμίριος Εκπαιδευτικός, Χαράλαμπος Καραμιχαήλ Εκπαιδευτικός, Κωνσταντίνος Μοράρος, Μιχαήλ Τολανούδης Εκπαιδευτικός, Γιάννης Γωνιοτάκης Φοιτητής, Παναγιώτης Τσουρίδης Έμπορος, Σοφία Βιτούλη Καθηγήτρια, Ισοκράτης Μακεδόνας Εκπαιδευτικός, Αλκμήνη Μώρου Συνταξιούχος, Αθανάσιος Τσακνάκης Συγγραφέας, Ιωάννης Χατζίκος Γεωπόνος, Νίκος Μαυροματίδης Εμπορικός Δ/ντης, Αλέξανδρος Διονυσόπουλος Ιατρός, Γεώργιος Ταχιάος Εμπορικός Αντιπρόσωπος, Αναστάσιος Καρυπίδης Ιδ. Υπάλληλος, Άνθιμος Κουκλίδης Γυμναστής, Παναγιώτης Πετρίδης Συνταξιούχος, Τάνια Λυτρίδου Καθηγήτρια, Χρήστος Λυτρίδης Ελεύθερος Επαγγελματίας, Γεωργία Λυτρίδη Οικιακά, Κωνσταντίνος Λυτρίδης Ελ. Επαγγελματίας, Δήμητρα Τζαβέλλα Ιδ. Υπάλληλος, Μαρία Κωφοκώτσιου Συνταξιούχος, Ιωάννης Μπαχάς Καθηγητής φ.α., Αναστάσιος Αγγελής Φοιτητής, Ελευθέριος Κατσιάνος Ιδ. Υπάλληλος, Ελισάβετ Χαραλαμπίδου Φοιτήτρια, Ειρήνη Χαραλαμπίδου Ιδ. Υπάλληλος, Βασιλ. Κουκοπούλου Έμπορος, Εύη Μπράλου Ιδ. Υπάλληλος, Ανδρέας Μακρογκίκας Ιδ. Υπάλληλος, Δημήτριος Κολφινόπουλος Μουσικός, Ανδρέας Νότης Υπάλληλος, Απόστολος Καμάκας Ελ. Επαγγελματίας, Στέλιος Κουτσαμάνης Άνεργος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος Βιβλιοπώλης, Παναγιώτα Τσαλικίδου Ιδ. Υπάλληλος, Νικόλαος Καλογήρου Ιδ. Υπάλληλος, Ανδρέας Πλιάκας Έμπορος, Ιωάννης Ταραβίρας Συνταξιούχος, Μαργαρίτα Κριάκη Έμπορος, Ευάγγελος Χατζηελλανίδης Συνταξιούχος, Σταύρος Γκαγκάνης Βιοτέχνης, Αχιλλέας Καλαμπούκας Ιδ. Υπάλληλος, Ευαγγ. Μπαλογιάννη Ιδ. Υπάλληλος, Αθ. Καραθανάση Συνταξιούχος, Αθανάσιος Βουγιουκλής Συνταξιούχος, Πασχάλης Πασχάλη Επιχειρηματίας, Δημήτριος Καρακόλης Ιδ. Υπάλληλος, Ιωάννης Κελεγκούρης Συνταξιούχος, Νικόλαος Κλαδής Δ. Υπάλληλος, Μηνάς Δρεστηλιάρης Ιδ. Υπάλληλος Ο.Α., Βύρων Ζησόπουλος Συνταξιούχος, Ιωάννης Παναγιώτου Συνταξιούχος, Αργύριος Παπαργυρίου Συνταξιούχος, Παναγιώτης Χατζόπουλος Συνταξιούχος, Ευανθία Αλεξίου Ιδιωτικός Υπάλληλος, Ιωάννης Λυκάκης Αξκος ε.α., Γεώργιος Σαρκόπουλος Αξκος ε.α., Δήμητρα Κοκκινίδου Έμπορος, Γεώργιος Νικολόπουλος Έμπορος, Ολυμπία Κοκκινίδου Έμπορος, Θεοδώρα Κοκκινίδου Ιδ. Υπάλληλος,  Ανατολή Κοντογουλίδου Έμπορος, Ιωάννης Μηλαράκης Υπάλληλος, Περ. Μπουτσούκης Υπάλληλος, Ιωάννα Αναστασιάδου Φοιτήτρια Οδοντιατρικής ΑΠΘ, Δημήτριος Μυλώσης Φοιτητής Ιατρικής, Νικόλαος Βασιλόπουλος Φοιτητής ΑΘΗΝΑ, Γεώργιος Αλοίμονος ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ, Νίκος Παπάς ΑΘΗΝΑ, Θεόδωρος Κανδεράκης Ιδιωτικός Υπάλληλος ΣΩΤΗΡΑ – ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑ, Δημήτρης Σλιάκας ΣΕΡΡΕΣ, Δημήτρης Φωτάκης Φοιτητής, ΑΘΗΝΑ, Νικόλαος Αποστολίδης Φοιτητής ΑΘΗΝΑ, Γεώργιος Πλιωτας ΑΘΗΝΑ, Βαγγέλης Καναβός, Ελευθέριος Καραβασίλης, Μαρία Αρβανιτίδου, Κώστας Γάκης, Αθανασία Πιτσικα Παυλίδη, Αθανάσιος Χαραλαμπίδης, Ευάγγελος Βαρβαρέζος ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

 

***

 

ΤΟ ΕΞΕΔΩΣΕ ΞΕΝΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

μια γέφυρα για τη Σιένα

                                              

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ

ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

 

   Ο Έλληνας φοιτητής, με ρίζες ζωντανές ακόμη στην Πόλη και χλωρά κλωνιά στη Μακεδονία, γεμάτος από αγάπη και δύναμη, ευαίσθητος και ευτυχώς ρομαντικός, δηλαδή ανθρώπινος, φτάνει για σπουδές στη Σιένα.

   Η Ιταλική πολιτεία με τη γοητεία μιας άλλης εποχής του κρύβει μια μεγάλη έκπληξη: μια άλλη ευαίσθητη ψυχή, ζεστή, αέρινη που κατεβαίνει από μια χώρα του βορρά.

   Η αγάπη που γεννιέται σε κάστρο δύσκολα πεθαίνει… έλεγαν παλιά σοφά λόγια και φαίνεται πως ήξεραν. Γιατί η αγάπη φτιάνει γέφυρες και φέρνει μαζί, τους πιο ξένους και μακρινούς κόσμους...

   Μια τέτοια γέφυρα στη Σιένα, ένωσε δυο καρδιές σε μια αληθινή και αιώνια αγάπη, που χορεύει ακόμα στα κάστρα και τις λιθόστρωτες πλατείες, λιγναστράγαλη και ολόξανθη, με τα γοβάκια του παραμυθιού, που ζωντανεύουν στα χέρια του Έλληνα Ιππότη, ο οποίος συνεχώς δίνει σκληρές μάχες, με τις στρατιές των αόρατων εχθρών, εκείνων που από τα χρόνια του παραδείσου, πολεμούν τον άνθρωπο, , την ευτυχία, το χαμόγελο, τη ζωή, την αγάπη!

   Και το πιο συγκλονιστικό, είναι ότι πρόκειται για μια αληθινή και πραγματική ιστορία, που τώρα δα, διαβάζεται από νέους καθισμένους στις ίδιες εκείνες γωνιές και τις γέφυρες της Σιένα, όπου πέρασε η πιο ατόφια και αγνή δύναμη! Η αγάπη του Κάστρου!

 

   Το βιβλίο του Αθανάσιου Βικόπουλου, ενός πολύτιμου και ξεχωριστού ανθρώπου της Θεσσαλονίκης σήμερα, συγκίνησε με την ποιότητα, το ύφος και το περιεχόμενό του,  επιφανείς Καθηγητές του Πανεπιστημίου της Σιέννα που ενθουσιασμένοι το πρότειναν αμέσως σε Ιταλικό Εκδοτικό Οίκο για να το εκδώσει, όπως και έγινε!!! Γεγονός που αποτελεί εξαιρετική τιμή!

   Και μάλιστα ένας Ιταλός Καθηγητής, προσέφερε συγκινημένος ως δώρο στην έκδοση, ένα σπάνιο σκαλιστό της Σιένα για εξώφυλλο του βιβλίου…

   Ως κι αυτός ο «Ιταλικός» Εκδοτικός Οίκος, έβαλε τη δική φροντισμένη σφραγίδα με το σήμα του, που περιλαμβάνει τα …ελληνικά γράμματα «Ξ» και «Δ»!

 

   Δυστυχώς το βιβλίο, που αποτελεί λογοτεχνικό αριστούργημα και παρουσιάζεται για πρώτη φορά σήμερα αποκλειστικά από το Νοιάζομαι, δεν έχει εκδοθεί ακόμη στα ελληνικά.