ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, 1821: «ΟΤΑΝ ΠΙΑΣΑΜΕ Τ’ ΑΡΜΑΤΑ, ΕΙΠΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ»

εφημερίδα 40

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ

NOIAZOMAI

Ιανουάριος – Μάρτιος 2007 μ.Χ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ

   ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ           ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ          ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΝΕΑ          ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ           ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ            ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΟΝΕΙΣ & ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΙΜΗΣΤΕ ΤΟ ‘21 – ΕΚΠ/ΚΟΙ ΔΙΔΑΞΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΕΒΔΟΜΑΔΑ 1821

 

 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ

Η ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΘΡΥΛΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ»

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟΥ


  Το είχε παράπονο, πως δεν κυκλοφορούν οι εταιρίες, το υπέροχο μουσικό έργο «Παύλος Μελάς»! Τη μουσική που έχε γράψει ο
εμπνευσμένος συνθέτης Γιάννης Σπανός για την περίφημη Κινηματογραφική Ταινία «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ», που έσπασε τα ταμεία το 1974, κόβοντας 433.000 περίπου εισιτήρια!!!

 

   Η πολύ καλή Σκηνοθεσία και η Παραγωγή ήταν του Φίλιππου Φυλακτού και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν ο Λάκης Κομηνός σαν Παύλος Μελάς σε μια συγκλονιστική ερμηνεία, η Καίτη Παπανίκα σαν Ναταλία, ο Γιώργος Τζώρτζης σαν Καπετάν Κώττας και ακόμη Γιάννης Αργύρης, Φαίδων Γεωργίτσης, Νίκος Απέργης, Νίκος Βασταρδής, Παντελής Ζερβός, Μάκης Ρευματάς και πολλοί άλλοι.

 

   Το ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ CD της Ταινίας διατίθεται από το Βιβλιοπωλείο του Ορθόδοξου Ιδρύματος «Απόστολος Βαρνάβας» (ΕΔΩ)

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ

ΒΕΤΟ ΣΕ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Ε.Ε

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

«ΝΑ ΜΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ»

 

   «Να μιλούμε όλοι συνεχώς για το θέμα των Σκοπίων» ζήτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ο «Αρχηγός» του σύγχρονου «Μακεδονικού Αγώνα», στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιττας, που διοργάνωσε ο ιστορικός Πανελλήνιος Σύλλογος Μακεδονομάχων ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ!

   Εξήγησε ότι και ο ίδιος συνεχώς στα κηρύγματά το επαναφέρει κάθε τόσο, επειδή το θέμα είναι εθνικό και μπορεί στο μέλλον να αποτελέσουν αφορμή για άλλες διεκδικήσεις σε βάρος της χώρας μας!

   Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε ακόμη στο δάκρυ για τη Μακεδονία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά και στο βέτο της Γαλλίας κατά την είσοδο της Βρετανίας στην ΕΟΚ τότε, η οποία Γαλλία υποχρέωσε τελικά τη Μεγάλη Βρετανία να αλλάξει όνομα εξ΄ αιτίας της Γαλλικής Βρετάνης και να μπει με ονομασία «Ηνωμένο Βασίλειο»!

  Γι΄ αυτό τόνισε: «νομίζω πρέπει να προετοιμάζεται η Ελληνική Δημοκρατία να πει πως δεν μπορεί κατά το πρότυπον εκείνον των μεγάλων κρατών, δεν μπορούν να μπουν τα Σκόπια στην Ε.Ε., με ένα όνομα το οποίο είναι ένα μεγάλο τμήμα στο Βορειοελλαδικό χώρο από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους…»!

   Ο Παναγιώτατος, σε άλλο σημείο του λόγου του και αφού καταχειροκροτήθηκε πολλές φορές από το κοινό που είχε κατακλύσει ασφυκτικά την Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών, τόνισε ξεκάθαρα, πως «αν δεν αλλάξουν γραμμή οι Σκοπιανοί, τότε θα πρέπει να βάλει η Ελλάδα ΒΕΤΟ και σε Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ»! Πράγμα με το οποίο συμφωνούν πλέον όλοι και είναι επίσημη θέση του ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, όπως εκφράστηκε στο Βελλίδειο κατά την πανηγυρική 1η Συνδιάσκεψη του Παγκόσμιου Μακεδονικού Ελληνισμού την 9η Δεκεμβρίου 2005!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΠΟΙΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ;

ΓΝΗΣΙΑ ή ΨΕΥΤΙΚΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ;

 

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ και

ΕΙΠΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑΝ…


   ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ για το αν πρόκειται περί γνήσιας Προκήρυξης «τρομοκρατικής οργάνωσης», προκύπτουν από όλα τα δεδομένα, που αφορούν την πράξη και την «ανάληψη» ευθύνης…

   Από όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτουν δύο ενδεχόμενα:

   1. Εάν μεν είναι αληθινή η Προκήρυξη, τότε ο «Επαναστατικός Αγώνας» είναι διασπασμένος και ο συντάκτης δεν έχει καμία σχέση με τον εκτελεστή, ούτε με πράξεις βίας, αλλά φαίνεται πως είναι εντελώς άσχετος από τεχνικά, τεχνολογικά και στρατιωτικά/οπλικά θέματα. Μοιάζει με μορφωμένο 50άρη, ίσως οικογενειάρχη, ήπιο και θεωρητικό…

 

   2. Το δεύτερο και ισχυρότερο ενδεχόμενο είναι ότι η Προκήρυξη δεν είναι γνήσια και γι΄ αυτό δεν αναφέρει καμία λεπτομέρεια της «επιχείρησης», ούτε του όπλου, ούτε του τρόπου! Και γι΄ αυτό «στάλθηκε» και με μεγάλη καθυστέρηση.

   Στην περίπτωση αυτή είναι κατασκευασμένη και γι΄ αυτό σε υστερόγραφο σημειώνει με έμφαση ότι δεν έκαναν αυτοί (οι συντάκτες) κανένα τηλεφώνημα!!!

   Ενώ οι Αμερικάνοι ανέφεραν πως έγινε!!!

   Ποιοι θα είχαν κίνητρο να «κατασκευάσουν» την «προκήρυξη» σε μια τέτοια περίπτωση;

 

ΤΑ ΛΑΘΗ

  Πάντως, εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν σοβαρά λάθη ή ελλείψεις στο κείμενο που φανερώνουν πολλά:

  1. Λείπει κάθε αναφορά στο θέμα των Σκοπίων, που αναγνωρίστηκε σαν «Μακεδονία» από τις ΗΠΑ και υπάρχει χάρη στη μεγάλη και σκανδαλώδη υποστήριξή τους! ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρότι διάλεξαν να χτυπήσουν την ημέρα που ερχόταν ο Αμερικανός μεσολαβητής Νίμιτς, ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ!!! Για να το κρύψουν τελείως, αφού αυτός ήταν ο στόχος!!! Έτσι ενώ πλασάρονται αντιαμερικανοί, εν τούτοις αποκαλύπτονται «φιλοαμερικανοί» και προδίδουν σκοπούς και κίνητρα!!!

  2. Δεν υπάρχει καμιά αναφορά για τη σκανδαλώδη και προκλητική, επίσημη υπονόμευση της Θράκης από την Αμερικανική Πρεσβεία με τον Κάντριμαν και την «τουρκική μειονότητα» που αποφασιστικά πάει να δημιουργήσει!!! Τι σόι «αγωνιστές κατά των αμερικάνων» είναι αυτοί που έγραψαν την προκήρυξη, όταν ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ  ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!!! (Η Αστυνομική Διεύθυνση Κομοτηνής δέχτηκε προ μηνών «τρομοκρατική επίθεση» με χειροβομβίδα που σχεδόν αποσιωπήθηκε στα ΜΜΕ!!!)

   3.  Ενώ βούιξε ο τόπος από το τεράστιο Σκάνδαλο Κατασκοπείας μέσω της Vodafone, όπου φωτογραφήθηκε ως «υπεύθυνος» το κτίριο της Αμερικανικής Πρεσβείας (αυτό που χτύπησαν» δεν κάνουν καθόλου λόγο γι΄ αυτό, παρότι το χτύπησαν, εμφανιζόμενοι λιγότερο τολμηροί και από τον πρώην Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βουλγαράκη, που «έδειξε» τους Αμερικάνους! Αυτό όμως σημαίνει «ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΩΝ»! Και προστασία των «Αμερικανικών Υπηρεσίων»!!!

 

   4.  Ενώ γράφουν για «κατεδάφιση» της Αμερικανικής Πρεσβείας, εν τούτοις το χτύπημά τους ήταν περίεργα ήπιο και καθόλου καταστροφικό! Ήταν ελεγχόμενο και καθόλου «τρομοκρατικό»! Έκανε τόση ζημιά, όση και ένα μπαλάκι τένις σε μια τζαμαρία!!! Λες και ήθελαν να μη βλάψουν… αυτούς που υποτίθεται ότι τάχα «πολεμούν»…

 

   Όλα τα παραπάνω δείχνουν τελικά ότι καθόλου «εχθρική» δεν ήταν για τους Αμερικανούς η επίθεση, αλλά τους εξυπηρέτησε πολύ τελικά και το θέμα των Σκοπίων και το θέμα των πιέσεων για Αιγαίο και Κύπρο και Θράκη!

 

   Η εφεύρεση «Ελλήνων τρομοκρατών» το μόνο που κάνει είναι να διευκολύνει τα Κυβερνητικά Αμερικανικά Σχέδια εναντίον του Ελληνισμού! Σχέδια τα οποία αγνοεί, δεν συμμετέχει και σίγουρα δεν εγκρίνει ο φίλος αμερικανικός λαός!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑ & ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩ

ΚΑΡΥΑΙ 30.12. 2006
(διά τον ημερήσιον τύπον και τα Μ.Μ.Ε.)   Ως Αγιορείται Μοναχοί σεβόμεθα το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ευλαβούμεθα τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Χαιρόμεθα για όσα θεοφιλώς και με πολλούς κόπους εργάζεται υπέρ της Εκκλησίας. Επίσης τιμώμεν την Αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος και σεβόμεθα τον Μακαριώτατο Προκαθήμενό της.

  Εντούτοις η πρόσφατη επίσκεψις του Πάπα Βενεδίκτου ΙΣΤ΄ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και κατόπιν η επίσκεψις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστοδούλου στο Βατικανό μας προεκάλεσαν βαθυτάτη λύπη. Απέδωσαν ίσως κάποιες ωφέλειες κοσμικής σημασίας, όμως κατ' αυτές έλαβαν χώραν εκδηλώσεις ασύμφωνες προς τα θέσμια της Ορθοδόξου εκκλησιολογίας. Η υποδοχή του Πάπα έγινε ωσάν να ήταν κανονικός επίσκοπος Ρώμης. Επίσης η χοροστασία του στην Ορθόδοξο θεία Λειτουργία με ωμοφόριο, η απαγγελία του «Πάτερ ημών», ο λειτουργικός ασπασμός με τον Πατριάρχη, είναι εκδηλώσεις που ξεπερνούν τις απλές συμπροσευχές, τις οποίες απαγορεύουν οι Ιεροί Κανόνες. Και όλα αυτά ενόσω ο παπικός θεσμός δεν υποχώρησε καθόλου από τις αιρετικές του διδασκαλίες και την πολιτική του.

  Διαψεύδουμε επί τη ευκαιρία απολύτως την πληροφορίαν, που μεταδόθηκε ευρέως δια του τύπου και των Μ.Μ.Ε., ότι τά, ως μη όφειλε, ψαλέντα τροπάρια κατά την υποδοχή του Πάπα στο Φανάρι συνετάχθησαν δήθεν από αγιορείτη ή αγιορείτες μοναχούς.

   Έπειτα η στόχευσις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών στην από κοινού με τον Πάπα υπερασπιστή των χριστιανικών ριζών της Ευρώπης, ενώ κατ' αρχήν μπορεί να θεωρηθεί ανώδυνη ή και θετική, εφόσον στοχεύει στην καλλιέργεια ειρηνικών ανθρωπίνων σχέσεων, παράλληλα όμως δημιουργεί και εύλογο προβληματισμό. Η Δυτική Ευρώπη είναι χρεωμένη με μία σειρά αντιχριστιανικών θεσμών, που είναι συνέπειες των θεολογικών παρεκκλίσεων της Ρώμης από την Ορθοδοξία. Σκόπιμον είναι η Ορθοδοξία να μη χρεώνεται αμαρτίες αλλότριες και επιπλέον να μη δίδεται η εντύπωσις στους εξ αντιδράσεως προς τις εκτροπές του Δυτικού Χριστιανισμού αποχριστιανισθέντες Δυτικοευρωπαίους, ότι η Ανατολική Ορθοδοξία ταυτίζεται με αυτόν, αποτυγχάνοντας έτσι να μαρτυρείται ως η μόνη αυθεντική Πίστις στον Χριστό και η ελπίδα των λαών της Ευρώπης.

   Το Βατικανό δεν προσανατολίζεται στην αποβολή των αιρετικών διδασκαλιών του αλλά σε επανερμηνεία τους, δηλαδή σε συγκάλυψί τους.

  Η ρωμαιοκαθολική εκκλησιολογία των «αδελφών εκκλησιών» είναι αντίθετη προς την αυτοσυνειδησία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ως της μόνης Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.

  Το Φιλιόκβε προβάλλεται σαν μία άλλη δήθεν νόμιμη έκφρασις της Ορθοδόξου διδασκαλίας περί εκπορεύσεως του Αγίου Πνεύματος.

   Το παπικό Πρωτείον ο Ποντίφηκας το κρατεί ως απαρασάλευτο προνόμιο, όπως φαίνεται από την πρόσφατη απάλειψι του τίτλου του Πατριάρχου της Δύσεως και από την αναφορά στην παγκόσμια διακονία του Αποστόλου Πέτρου και των διαδόχων του κατά την ομιλία του στον Πατριαρχικό Ναό.

  Η Ουνία σύμφωνα με αναμφισβήτητες μαρτυρίες πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως επιχειρείται να ενισχυθεί και επιβεβαιώνεται. Το Βατικανό προχώρησε ακόμη περισσότερο με τις διαθρησκειακές συμπροσευχές και τον διαφαινόμενο σε αυτές πανθρησκειακό ηγεμονισμό του Πάπα της Ρώμης

   Υπό τις προϋποθέσεις αυτές οι φιλόφρονες εκδηλώσεις των Προκαθημένων δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις ενότητος, απομακρύνουν τον ετερόδοξο κόσμο από του να προσβλέπη στην Ορθοδοξία ως προς την αληθινή Εκκλησία, αμβλύνουν το δογματικό αισθητήριο πολλών Ορθοδόξων και επί πλέον εξωθούν στην πιθανή δημιουργία νέων σχισμάτων.

  Επιθυμούμε οι Αγιορείται και αγωνιζόμεθα δια βίου να φυλάξομε την παρακαταθήκη των Αγίων Πατέρων μας. Περιφρουρούμε ως κόρην οφθαλμού την δογματική μας συνείδηση. Φοβούμεθα να σιωπήσομε, οσάκις τίθενται ζητήματα που αφορούν στην παρακαταθήκη των Πατέρων.

  Αισθανόμεθα βαρεία την ευθύνη μας έναντι του πιστού λαού της Εκκλησίας, ο οποίος προσβλέπει στον αθωνικό Μοναχισμό ωσάν σε αδιαπραγμάτευτο φύλακα των ιερών Παραδόσεων.

 Γι' αυτό με πόνο διακηρύσσουμε ότι το Άγιον Όρος δεν συμφωνεί με τις συμπροσευχές, τις συμμετοχές σε λειτουργικές και λατρευτικές συνάξεις που δίνουν την εντύπωση ότι η Ορθόδοξος Εκκλησία δέχεται τους Ρωμαιοκαθολικούς ως πλήρη Εκκλησία και τον Πάπα ως κανονικό Επίσκοπον Ρώμης.

  Το Άγιον Όρος δεν δέχεται τετελεσμένα γεγονότα, χάριτι δε Θεού μένει πιστό στην Πίστη των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων, εξ αγάπης και προς τους ιδίους τους ετεροδόξους, για να ευρίσκουν και αυτοί τη μόνη αληθινή οδό ελπίδας και σωτηρίας.

  Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι των είκοσι Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ

 

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Εκφωνήθηκε από τον ίδιο μπροστά στους μαθητές των Γυμνασίων στις 13 Νοεμβρίου 1838

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ

   «Παιδιά μου!

   Εις τον τόπο τούτο, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί, και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των. Εγώ επιθυμούσα να σας ιδώ, παιδιά μου, εις την μεγάλη δόξα των προπατόρων μας, και έρχομαι να σας ειπώ, όσα εις τον καιρό του αγώνος και προ αυτού και ύστερα απ' αυτόν ο ίδιος επαρατήρησα, και απ' αυτά να κάμωμε συμπερασμούς και δια την μέλλουσαν ευτυχίαν σας, μολονότι ο Θεός μόνος ηξεύρει τα μέλλοντα.

   Και δια τους παλαιούς Έλληνας, οποίας γνώσεις είχαν και ποια δόξα και τιμήν έχαιραν κοντά εις τα άλλα έθνη του καιρού των, οποίους ήρωας, στρατηγούς, πολιτικούς είχαν, δια ταύτα σας λέγουν καθ' ημέραν οι διδάσκαλοί σας και οι πεπαιδευμένοι μας. Εγώ δεν είμαι αρκετός. Σας λέγω μόνον πως ήταν σοφοί, και από εδώ επήραν και εδανείσθησαν τα άλλα έθνη την σοφίαν των.

   Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί Έλληνες, από τους οποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο. Αυτοί διέφεραν από ημάς εις την θρησκείαν, διότι επροσκυνούσαν τες πέτρες και τα ξύλα. Αφού ύστερα ήλθε στον κόσμο ο Χριστός, οι λαοί όλοι επίστευσαν εις το Ευαγγέλιό του, και έπαυσαν να λατρεύουν τα είδωλα. Δεν επήρε μαζί του ούτε σοφούς ούτε προκομμένους, αλλ' απλούς ανθρώπους, χωρικούς καί ψαράδες, και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος έμαθαν όλες τες γλώσσες του κόσμου, οι οποίοι, μολονότι όπου και αν έβρισκαν εναντιότητες και οι βασιλείς και οι τύραννοι τους κατέτρεχαν, δεν ημπόρεσε κανένας να τους κάμη τίποτα. Αυτοί εστερέωσαν την πίστιν.

Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι και τους υπόταξαν. 

   Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι ημπορούσαν, δια να αλλάξη ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ' εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν. Τον ένα έκοπταν, ο άλλος το σταυρό του έκαμε. Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ [αντιβασιλέα], έναν πατριάρχη, καί του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. Ύστερον έγιναν οι κοτζαμπάσηδες [προεστοί] εις όλα τα μέρη. Η τρίτη τάξη, οι έμποροι και οι προκομμένοι, το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέρνοντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, και αυτή αύξαινε κάθε ήμερα χειρότερα• διότι, αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, ή εσύρετο από τον έμπορο της Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός του προεστού. Και μερικοί μην υποφέροντες την τυραννίαν του Τούρκου και βλέποντας τες δόξες και τες ηδονές οπού ανελάμβαναν αυτοί, άφηναν την πίστη τους και εγίνοντο Μουσουλμάνοι. Καί τοιουτοτρόπως κάθε ήμερα ο λαός ελίγνευε καί επτώχαινε.

   Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετάφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία, και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς οπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποιους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι. Και έτσι έγινε και επροόδευσεν η Εταιρεία.

  Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.

  Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα. Αλλά δεν εβάσταξεν....  

  ...Όταν προστάζουνε πολλοί, ποτέ το σπίτι δεν χτίζεται ούτε τελειώνει. Ο ένας λέγει ότι η πόρτα πρέπει να βλέπει εις το ανατολικό μέρος, ο άλλος εις το αντικρινό και ο άλλος εις τον Βορέα, σαν να ήτον το σπίτι εις τον αραμπά και να γυρίζει, καθώς λέγει ο καθένας. Με τούτο τον τρόπο δεν κτίζεται ποτέ το σπίτι, αλλά πρέπει να είναι ένας αρχιτέκτων, οπού να προστάζει πως θα γενεί. Παρομοίως και ημείς εχρειαζόμεθα έναν αρχηγό και έναν αρχιτέκτονα, όστις να προστάζει και οι άλλοι να υπακούουν και να ακολουθούν. Αλλ' επειδή είμεθα εις τέτοια κατάσταση, εξ αιτίας της διχόνοιας, μας έπεσε η Τουρκιά επάνω μας και κοντέψαμε να χαθούμε, και εις τους στερνούς επτά χρόνους δεν κατορθώσαμε μεγάλα πράγματα……

   …….Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος. Όλα τα έθνη του κόσμου έχουν και φυλάττουν μια Θρησκεία. Και αυτοί, οι Εβραίοι, οι όποίοι κατατρέχοντο και μισούντο και από όλα τα έθνη, μένουν σταθεροί εις την πίστη τους.

   Να μην έχετε πολυτέλεια, να μην πηγαίνετε εις τους καφενέδες και τα μπιλιάρδα. Να δοθείτε εις τας σπουδάς σας και καλύτερα να κοπιάσετε ολίγον, δύο και τρεις χρόνους και να ζήσετε ελεύθεροι εις το επίλοιπο της ζωής σας, παρά να περάσετε τέσσαρους - πέντε χρόνους τη νεότητά σας, και να μείνετε αγράμματοι. Να σκλαβωθείτε εις τα γράμματα σας. Να ακούετε τας συμβουλάς των διδασκάλων και γεροντοτέρων, και κατά την παροιμία, "μύρια ήξευρε και χίλια μάθαινε". 

   Η προκοπή σας και ή μάθησή σας να μην γίνει σκεπάρνι μόνο διά το άτομό σας, αλλά να κοιτάζει το καλό της κοινότητος, και μέσα εις το καλό αυτό ευρίσκεται και το δικό σας.


   Εγώ, παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξ αιτίας των περιστάσεων, έμεινα αγράμματος και δια τούτο σας ζητώ συγχώρηση, διότι δεν ομιλώ καθώς οι δάσκαλοι σας. Σας είπα όσα ο ίδιος είδα, ήκουσα και εγνώρισα, δια να ωφεληθήτε από τα απερασμένα και από τα κακά αποτελέσματα της διχονοίας, την οποίαν να αποστρέφεσθε, και να έχετε ομόνοια. Εμάς μη μας τηράτε πλέον. Το έργο μας και ο καιρός μας επέρασε. Και αι ημέραι της γενεάς, η οποία σας άνοιξε το δρόμο, θέλουν μετ' ολίγον περάσει. Την ημέρα της ζωής μας θέλει διαδεχθή η νύκτα του θανάτου μας, καθώς την ημέραν των Αγίων Ασωμάτων θέλει διαδεχθή η νύκτα και η αυριανή ήμερα.

   Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε• και, δια να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του Θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία……»

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

www.noiazomai.net

 

Noiazomai.agrino.org

Radio.noiazomai.net

 

Σύνταξη ύλης

noiazomai@gmail.com

 

Επικοινωνία

noiazomai@gmail.com

 

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

 

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

 

ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΒΙΒΛΙΟ-ΓΕΝΙΤΣΑΡΟ» ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ «25η ΜΑΡΤΙΟΥ»

ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ 1821!

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ – ΛΑΒΑΡΟ – ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟ, ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!!!

 

ΤΟ «ΚΡΑΤΟΣ» ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΄21

ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ

ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ  ΕΔΩ

ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΔΩ

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ 1η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥ-ΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!!!

με πρωτοβουλία του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

  Αφού εξαφάνισαν πρώτα το ηρωικό και μεγάλο «ΟΧΙ» του Ελληνισμού και το Έπος ’40-΄41, συνταρακτική και εφιαλτική διαπίστωση που αποκάλυψε το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, μιλώντας για «Μέγκελε» των βιβλίων, που έκαναν ναζιστικού τύπου βασανιστήρια και παρανοϊκά πειράματα με την Ελληνική μας Ιστορία, στη συνέχεια - όπως δημοσιεύουμε σήμερα – εξαφάνισαν και αυτή ακόμα την ιστορική ημερομηνία-σύμβολο της Εθνικής μας Εορτής, την «25η ΜΑΡΤΙΟΥ»!!! Από το ΒΙΒΛΙΟ-ΓΕΝΙΤΣΑΡΟ της «Ιστορίας Στ΄ Δημοτικού»

 

   Την ώρα που γραφόταν αυτές οι γραμμές, με κύριο θέμα αυτό ακριβώς που διαβάζετε, ανακοινώθηκε η υποστήριξη Πανεπιστημια-κών στη δολιοφθορά των αθλίου Βιβλίου, το οποίο θέλει να ξεριζώσει την Εθνική Συνείδηση και Συνειδητοποίηση του μεγαλείου του Ελληνισμού και της μεγάλης προσφοράς της Παναγίας και της Εκκλησίας μας στο ταπεινό και ευσεβές αυτό Έθνος, στα πλαίσια του εφιαλτικού «Εκσυγχρονισμού» που προσπάθησε να καταργήσει από τις Ταυτότητες ακόμα και την Ελληνική Ιστορική Ιθαγένεια, ακόμα και το Χριστιανός Ορθόδοξος που 2000 χρόνια κουβαλά, ομολογεί και δοξάζει ο λαός μας! Που προσπάθησε να ξεπουλήσει την Κύπρο με το άθλιο Σχέδιο Αννάν, να γκριζοποιήσει το Αιγαίο και να «αγιοποιήσει» τους Τούρκους!!!

   Έτσι όλες τις απαντήσεις- στην άθλια και οργανωμένη επίθεση που εξαπέλυσαν και πάλι παραμονές της διπλής εορτής Ευαγγελισμού και Παλιγγενεσίας, τις είχαμε ήδη έτοιμες στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ! Και θα τις λάβουν πολλαπλάσιες!

 

   Ας δούμε όμως τη «Γενοκτονία της Ιστορίας» που έχουν πετύχει στο κατάπτυστο Βιβλίο της Στ΄ Δημοτικού και ας ετοιμαστούμε για τη μεγάλη, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΣΑ ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΙ ΣΑ ΦΩΤΙΑ, που καίει καρδιές και σείει τάφους (πατήστε ΕΔΩ):      

  Η ευλογία και κήρυξη  της Επανάστασης στην Αγία Λαύρα, από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, με λάβαρο την κεντημένη εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εξαφανίστηκε προκλητικά από το νέο «βιβλίο»! – Η ορκομωσία των Προκρίτων έγινε στις 18 Μαρτίου και των οπλαρχηγών που θα απελευθέρωναν τα Καλάβρυτα στις 21 Μαρτίου, λίγες ημέρες πριν την επισήμως ορισθείσα ημέρα του Ευαγγελισμού, την 25η Μαρτίου, επειδή είχε προδοθεί και ο Ξεσηκωμός και η Ημερομηνία της, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός αναζητούνταν από της Τούρκους, ενώ οι περισσότεροι των σπουδαίων κεφαλών του Μωριά ήταν όμηροι στα χέρια των Τούρκων στην Τρίπολη, όπου αναγκάστηκαν να πάνε, σε έναν απίστευτο και ανεπανάληπτο ηρωισμό! Για τα φρικτά μαρτύρια που υπέφεραν κατόπιν στις τουρκικές φυλακές Τριπόλεως, όλο το Έθνος αιώνια οφείλει να τους ευγνωμονεί, αλλά δυστυχώς τους αγνοεί! Γιατί αν θέλεις να σκοτώσεις ένα Έθνος, σκοτώνεις πρώτα την Παιδεία του…

Όμως ήρθε η ώρα της Επανάστασης της Μεγάλης Παιδείας! ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΄21!

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΔΩ


ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ «ΔΡΑΜΑΛΗ» ΤΩΡΑ

   Ήρθε λοιπόν η ώρα να φανούμε στοιχειωδώς αντάξιοι των πατέρων μας, εκείνων που μάτωσαν με μια μπουκιά ξερό ψωμί και πικρό νερό να αναστήσουν το Γένος μας, από την βαριά σκλαβιά!

   Μα σ΄ άλλη σκλαβιά βαριά επέσαμε και πάλι! Το είχε άλλωστε προφητέψει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, λέγοντας «το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους»! Και πράγματι από αυτούς μας ήρθε! Από μια ομάδα κυρίως Καθηγητών Πανεπιστημίου, που έχασαν κάθε επαφή με την αλήθεια, την ευγνωμοσύνη, την αγάπη, την φιλογένεια, τη φιλοπατρία, την ευσέβεια!

   Είναι η «ΟΜΑΔΑ 6 ΕΚΣΥ», όπως μπορούμε να τους ονομάσουμε, η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΕΚΣΥ-ΓΧΡΟΝΙΣΤΩΝ, δηλαδή των αθέων και αντιελλήνων, που μέγα πάθος έχουν να γυρεύουν και να βραβεύουν όποιον γράφει εναντίον της Εθνικής μας Ιστορίας, της Πίστης και της Πατρίδος μας!

 

   Αυτοί εβάλθηκαν, με πρωτοφανή μένος εναντίον της Πίστης (ξερίζωμα ταυτοτήτων Χ.Ο.) και εναντίον της Ιστορίας (Βιβλίο Στ΄ Δημοτικού) και εναντίον της αγνής φιλοπατρίας και της αγάπης δια την πατρίδα, με τα Ύμια, τη Μαδρίτη, τα Οκτσαλανικά και την πλύση εγκεφάλου για την δήθεν Ελληνοτουρική Φιλία, προετοιμάζοντας μεθοδικά, δύο χρόνια νωρίτερα, το θάνατο της Ελληνίδας Κύπρου, με το Σχέδιο Αννάν, που το στήριξαν με λυσσώδη μανία!!!

   Αυτοί έχουν ζητήσει να βγει και η Προσευχή και η εικόνα του Χριστού από τα Σχολεία, να μπει φαίνεται η δική τους, όπως του Στάλιν, τον οποίο θαυμάζουν…

   ΑΥΤΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟΝ «ΧΩΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»!

 

  ΟΜΩΣ ΩΣ ΕΔΩ! ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΧΑΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!! ΧΤΥΠΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΤΗΣ ΧΑΛΑΣΜΕΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

 

   ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ «ΔΡΑΜΑΛΗ» ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ

Στο Βιβλίο Ιστορίας Στ΄ Δημοτικού, ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΜΒΟΛΟ  «25η ΜΑΡΤΙΟΥ»!!! Ενώ δεν αναφέρεται ούτε καν η ύπαρξη και εορτασμός ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ!!!

 

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΟ «ΛΑΒΑΡΟ ΤΟΥ 1821»!!!

 

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ «ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ»!!!

 

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ «ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»!!!

 

ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ!!!

 

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΟΛΥ-ΚΟ ΛΑΜΠΡΟ ΚΑΤΣΩΝΗ, ΠΟΥ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΛΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!

 

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1769 ΣΤΟ ΜΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΛΩΦ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΣΦΑΓΗ 3.000 ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ!!!

 

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΗΡΩΙΚΑ ΣΦΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΓΔΑΡΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ!!!

 

 ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟΝ «ΑΠΑΓΧΟΝΙ-ΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε΄», ανήμερα του Πάσχα, 10 Απριλίου 1821, στην Πύλη του Πατριαρχείου, στην Κωνσταντινούπολη !!!! (Σημ. πάγιο αίτημα των Τούρκων, μέχρι τώρα, είναι να ανοίξουμε την Πόρτα εκείνη…)

 

ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ», ΑΠΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ «ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟ» χωρίς να αναφέρεται ο καθοριστικός ρόλος που έπαιξε ο της με το ασταμάτητο κήρυγμά του σε όλα τα ελληνικά υπόδουλα μέρη και οι εκπληκτικές Προφητείες του, για το Ποθούμενο, την Ελευθερία και την επανάκτηση και της της Πόλης!

 

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!

 

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ, ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΟΥ, ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗ!

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ!!!

 

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΕΣ ΣΕ ΔΥΣΔΙΑΚΡΙΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΕΡΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 1 ΕΥΡΩ!!! ΤΗΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΟΥ, ΤΟΝ ΡΑΔΙΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΗ ΤΩΝ ΟΠΛΑΡΧΗΓΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟ!!!

 

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, παρουσιάζοντάς της ως «κίνηση των πολιορκημένων να βγουν απ΄ το φρούριο…»!!!

 

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΑΠΙΤΣΑΣ, ΕΝΩ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ!!!

 

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΝΑΟΥΣΑ – ΤΟΝ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ, ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ  ΤΟΝ ΑΛΥΓΙΣΤΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΗΡΩΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΑΝΙΑΚΙ!!!

 

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΗΡΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΟΥΒΛΙΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΕΩΝΙΔΑ, ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ!!!

 

ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟ ΧΑΝΙ ΤΗΣ ΓΡΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑ ΗΡΩΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ 118 ΠΑΛΙΚΑΡΙΩΝ ΤΟΥ!!

 

ΧΑΝΤΑΚΩΣΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΥΝΘΗΜΑ –ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ,  ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΙΚΗΣ, ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ,  ΤΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ»!!!

 

Για όλα αυτά,

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΟΥ «ΒΙΒΛΙΟΥ-ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥ  »

ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ, ΣΤΗ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ, ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ του 1821

 

ΙΔΟΥ ΤΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

τις ώρες που τα Σκόπια ονόμαζαν προκλητικότατα «Μ. Αλέξανδρο» το Αεροδρόμιό τους!

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Κώστα Κυβερνάς;

 

Επι των ημερών σου

 

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΣΑΝ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

►ΕΛΑΒΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΥΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ  ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΙΜΙΤΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΑΡΥΤΑΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ

►ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΛΕΠΕ

►ΠΗΡΑΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΠΡΟΣ ΕΝΤΑΞΗ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΝ ΒΕΤΟ

►ΠΗΡΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΠΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟ 2008

►ΟΝΟΜΑΣΑΝ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥΣ

►ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΡΕΛΟΧΑΡΤΟ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

►ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ 35 ΞΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ (!!!) ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΜΕ ΤΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

►ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε. ΜΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ «ΜΚ»

►ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε. & ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «FYROM» ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

 

Κώστα θυμάσαι τον θείο σου; Τα δάκρυά του;

Η θύμηση του Μακεδονομάχου παππού σου δε σε εμπνέει;

 

Γέμισε το τραπέζι σου από Υπουργούς και Συμβούλους, μα άδειασε από φίλους!

 

   Κώστα μήπως θέλουν κάποιοι ξένοι να είναι Μακεδόνας και Θεσσαλονικιός ο Πρωθυπουργός που θα νομιμοποιήσει τα Σκόπια, θα τα βάλει σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ και θα αναγνωρίσει Σύνθετη Ονομασία με το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

 

   Πού σε πηγαίνουν Κώστα; ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ;

 

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΘΑΜΠΩΣΑΝ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ, ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ! ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ!

   Και αν κάποια στιγμή αισθανθείς πάλι την ψυχοσύνη μέσα σου και σιχαθείς από τα φερσίματα, τις κολακείες και τις βδέλλες, έλα… Μια χούφτα γάργαρο νερό της Μακεδονίας θα σε ξεδιψάσει. Θα σε θεριέψει! Θα σου δείξει πως μπορούμε ακόμα! Αρκεί να το θέλεις! Όπως ο Τάσσος! Διότι νικιέται μονάχα εκείνος που θέλει ή αφήνεται να νικηθεί!

 

   Αλήθεια, σκέφτηκες ποτέ τι είναι να έχεις παππού, αδελφό, αρχηγό, συμπολεμιστή, βοηθό, φίλο τον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο και να μην το έχεις καταλάβει;

 

   ΑΚΟΥ! ΑΦΟΥΓΡΑΣΟΥ! ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥΣ! ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ, ΤΗΝ ΠΥΓΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!

   ΚΑΙ ΕΣΥ, ΑΝ «ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ» ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ, ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ!

   ΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ! ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΕΧΤΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!

   ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ! ΤΟ ΝΕΟ ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ! ΕΠΕΙΔΗ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ!

 

    Κώστα, έλα και συ με την οικογένειά σου, να νιώσουμε πάλι όλοι μαζί οι Έλληνες, τη μεγάλη συγκίνηση! Τη δύναμη και την ισχύ του Πολιτισμού μας!

 

   Από τη Μακεδονία

                                                                                        Φιλικά

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

                                                                                                Κ.Κ.

 

 

***

 

ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

 

 

 

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

 

   Ένα βράδυ πριν από το «ξέσπασμα» Καραμανλή στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που είπε μετά από 3 ολόκληρα χρόνια Πρωθυπουργίας πως «είναι Μακεδόνας», έσπευσαν οι αρμόδιοι να αφαιρέσουν κατ΄ απαίτηση το όνομα «Μακεδονία» από τα μικρόφωνα των τριών Σκοπιανών διαπιστευμένων Δημοσιογράφων!

   Το ξέρει αυτό ο Πρωθυπουργός; Έγινε εν γνώσει του ή έγινε με πρωτοβουλία των δικών του, που πήγαν για ανίχνευση εδάφους από πριν;

   Τι να πιστέψει πια κανείς;  Ότι τόσο καιρό δεν επενέβαιναν να βγάλουν το παράνομο «Μακεδονία» από τους Σκοπιανούς, αλλά για να μη θιγεί η «εικόνα» του Πρωθυπουργού και προβληθούν εικόνες με το «Μακεδονία», επέβαλαν το “FYROM”;

   Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι Μακεδόνας, όπως είπε, μόνο για ένα βράδυ; Ή πρέπει να το πάει λίγο μονιμότερα;

   Καλό θα ήταν να δοθούν εξηγήσεις. Διότι εκεί στο Αφγανιστάν, που αναμένεται να πάει, όπως αποκαλύψαμε και το αναδημοσίευσε κατόπιν η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, «Μακεδονία» γράφουν οι στολές και τα διακριτικά των Σκοπιανών Αξιωματικών της ISAF, οι οποίοι έστειλαν και νέο Σώμα επίλεκτων Δυνάμεων, τις λεγόμενες  «Μακεδονικές Λεοπαρδάλεις»!

   Ας προσέξει ο Πρωθυπουργός, γιατί φαίνεται πως του κρύβουν πολλά! Και είναι κρίμα να τα μαθαίνει όλα τελευταίος!

ΑυτΗ είναι η κατΑντια της λαμπρΗς Ιστορίας του Ελληνα Μεγάλου μας Αλεξάνδρου!!! Αυτή η κατάντια της Μακεδονίας μας…

ΟΜΩΣ ΩΣ ΕΔΩ! ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΡΑ!

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΑΙ  ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

 

   Δεν πρόλαβε καλά καλά να αποτυπωθεί η δήθεν αυστηρή θέση της Ντόρας, η οποία κάλεσε εσπευσμένα το Νίμιτς στην Αθήνα για να πιέσει τάχα τους Σκοπιανούς, οι οποίοι εντελώς ανενόχλητοι ονόμασαν προκλητικότατα «ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ» το Αεροδρόμιό τους και στα άδυτα του σκοτεινού θαλάμου, αποτυπώθηκαν τρομερά συμβάντα στο γειτονικό κρατίδιο!

   Συγκεκριμένα, αντί να πιεστούν πραγματικά οι Σκοπιανοί, για την ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, για αυτή τη ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ-ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, στηρίχτηκαν και «αγκαλιάστηκαν», με την πιο γλυκιά, φιλική και θερμή χειραψία των τελευταίων ετών!!!

   Η Ελληνίδα εκπρόσωπος του Γραφείου Συνδέσμου μας στα Σκόπια (ανεπίσημη διπλωματική μας εκπρόσωπος, διότι δεν έχουμε ανοίξει Πρεσβεία) η κα ΝΤΟΡΑ Γροσομανίδου, εκπροσωπώντας επισήμως τη θιγμένη υποτίθεται Ελλάδα, παρέστη στο στρατώνα με την προπαγανδιστική ονομασία «Ίλιντεντ» του αυτοαποκαλούμενου «Μακεδονικού Στρατού» για τα εγκαίνια λειτουργίας «ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ» του «Μακεδονικού Στρατού», όπου οι «Μακεδόνες» Στρατιωτικοί θα μαθαίνουν τη «διαφορετική» «Ελληνική» γλώσσα!!!

   Στην τελετή ΠΡΟΚΛΗΣΗ πήραν μέρος ο Υπουργός Άμυνας της «Μακεδονίας» και ο Υπουργός Εξωτερικών, ενώ παρέστη και ο Διοικητής του Γενικού Επιτελείου του «Μακεδονικού Στρατού» φέροντας το διακριτικό «MACEDONIA» στη στολή του!!! Και παραδίπλα σε άλλο Σκοπιανό Αξιωματικό, Ανώτερος Αξιωματικός με Στολή του …Ελληνικού Στρατού!!!

    Τις ώρες που έστηναν το Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος»! Τις ώρες που μας κοίμιζαν με σκληρά «δήθεν» λόγια! Τις ώρες της μεγάλης απάτης του Μακεδονικού Ελληνισμού!

 

   ΩΣ ΕΔΩ!!! ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΘΑΡΣΗΣ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ!!! ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΟ ΠΟΔΙ!!! ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ» ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!! ΩΣ ΕΔΩ ΟΙ ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ! ΩΣ ΕΔΩ ΤΑ ΧΕΙΡΟΦΙΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΥΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΣ!!! ΩΣ ΕΔΩ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΙΓΑΝΤΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!!! ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΚΕΙ!

 

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ

 

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ

 Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΒΗΜΑ» ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΡΟΠΑΓΝΑΔΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!


  *MACEDONIA IS GREEK HISTORICAL NAME AND THE ARCHIEND GREEK LAND OF THE GREAT ALEXANDER, THE GREAT KING OF GREEKS, WHO WIN THE EMPIRE OF PERSIANS.

   SKOPIA REAL NAME IS “VARDARSKA”. BUT AFTER THE B’ WORLD WAR, STALIN AND TITO RENAME SKOPIA AS “MACEDONIA”, BECAUSE THEY NEED  EMERGENCY EXIT TO THE STRATIGIKAL GREEK AEGEAN SEA.

IT WAS THE COLD WAR – BUT NOW IS THE SKOPIANS PIRACY

“Skopia” is greek word and means skopoi = guards

 

ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΕΛΛΑ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Ο ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΗΣ ΕΓΡΑΨΕ: «ΛΑΘΟΣ»…

   Καλά, σε μια εφημερίδα με τόσες προσωπικότητες, με τόσους διανοούμενους, με τόσες μορφές, που κάθε τόσο δίνουν μαθήματα «πολιτικής», «διπλωματίας» και «ρεαλισμού», δε βρέθηκε ένας που να ξέρει να διαβάζει; Δε βρέθηκε ένας που να ξέρει στοιχειωδώς γεωγραφία και ιστορία; Τι στο καλό; «Ρομπότ» σελιδοποιούν την εφημερίδα;

 

   ΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ πάντως είχε προειδοποιήσει στο προηγούμενο μόλις φύλλο για τα σχέδια ανοίγματος του Οικονομολόγου Σκοπιανού Πρωθυπουργού, ο οποίος κατεβάζει στο χαμηλότερο δυνατό ποσοστό τη φορολόγηση επιχειρήσεων 12- 10%, ώστε να κάνει όπως γράφαμε τα Σκόπια την «Κίνα» των Βαλκανίων! Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΕΙΝΕ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΡΑΝΗΣ, ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ΑΠΑΝΩΤΑ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ, ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «MACEDONIA» ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.! (ΤΑΣΣΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ…)

   Η παγκόσμια διαφημιστικιή εκστρατεία των Σκοπίων, που καταχωρείται σε 50 μεγάλες εφημερίδες και περιοδικά 35 συνολικά ξένων χωρών και στοχεύει στην μαζική προσέλκυση ξένων επενδυτών, έχει σλόγκαν: "Επενδύστε στην «Μακεδονία», το νέο επιχειρηματικό παράδεισο της ΕΥΡΩΠΗΣ"!!! ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΥΤΗ!!! ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΨΕΥΤΙΑ, Η ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!! ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΝΟΥΝ Ο, ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ!!!

  

ΑΛΛΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ 3,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!!! ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ! ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ!

 

  

 

 

ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ, ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΗΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΑMΒΟ


Αρχίζει με τη συμβολή των Αμερικάνων η κατασκευή του σε ένα χρόνο, παρακάμπτοντας την Ελλάδα

Διπλό παιχνίδι της Βουλγαρίας και κωλλύματα στον Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη

 

   Την ώρα που εμείς ψάχνουμε ή μάλλον διώχνουμε με ΝΤΟΡΟ (Α) τον Πούτιν με απαράδεκτες και υποτελέστατες ανακοινώσεις, χειρότερες και από την Πολωνική υποταγή,  οι Υπουργοί Οικονομίας από Αλβανία, Βουλγαρία και Σκόπια υπέγραψαν ήδη συμφωνία στα μέσα Φεβρουαρίου, για έναρξη της κατασκευής του Αγωγού  ASBO (οι Σκοπιανοί τον αποκαλούν A«M»BO , όπου Α=Αλβανία, Μ= «Μακεδονία» και Β=Βουλγαρία) το επόμενο κιόλας έτος, στα τέλη του 2008, όπως υπολογίζει ο Πρόεδρος του Αγωγού Τέντ Φέργκισον!!!

   Οι Αμερικανοί, που είναι μέσα στο παιχνίδι και δεν επιθυμούν τον αγωγό Πύργου-Αλεξανδρούπολης, πασχίζουν να γίνει μια ώρα αρχύτερα το έργο του ASBO, ώστε να μεταφέρουν το πρώτο πετρέλαιο από τη Μαύρη Θάλασσα ως την Αδριατική το 2011.

   Ο αγωγός θα μεταφέρει πετρέλαιο της Κασπίας από το Βουλγαρικό λιμάνι Μπουργκάς (Πύργος) μέσω Σκοπίων, σε Αλβανικό λιμάνι, για τελική μεταφορά σε Ευρωπαϊκές χώρες και στις Ηνωμένες Πολιτείες!

   Θα δημιουργηθούν τέσσερις σταθμοί άντλησης, δυο σε Βουλγαρία και από ένας σε Σκόπια και Αλβανία, κατά μήκος της μεγάλης διαδρομής, που έχει σχεδιαστεί για να παρακάμπτει την Ελλάδα! Και αυτός είναι ένας λόγος, που οι Αμερικανοί που αναγνώρισαν το προτεκτοράτο των   >

 

 

Σκοπίων σαν «Μακεδονία»…

   Ο αγωγός θα έχει μήκος 894 χιλιόμετρα, με 273 χιλιόμετρα να περνούν μέσα από τα Σκόπια! Αναμένεται να έχει δυνατότητα μεταφοράς 750.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα, ενώ η ετήσια κίνηση αργού πετρελαίου θα είναι 30-40 εκατ. τόνοι!

   Η συνολική επένδυση θα ανέλθει σε 1,2 δις δολάρια και τα Σκόπια θα εισπράττουν ετησίως 30 εκατομμύρια δολάρια για να το παίζουν «Μακεδονία»!

   Όλα αυτά πάντως γίνονται καθώς οι Βούλγαροι έφεραν τα μεγαλύτερα εμπόδια στον Αγωγό Πύργου-Αλεξανδρούπολης, με ατέλειωτη σειρά κωλυσιεργιών, ενώ παράλληλα έτρεχαν  ανεμπόδιστα τον φιλοαμερικανικό αγωγό ΑΣΒΟ, ώστε τελικά να υπογραφεί εκείνος πρώτος, όπως δείχνει και η φωτογραφία με την αμερικανική σημαία, να έχει πιάσει την «πόρτα»!

   Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, οι ανακοινώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και του ΥΠΕΞ, εναντίον της πετρελαιο-υπερδύναμης Ρωσίας, για τους νατοϊκούς πυραύλους, θεωρούνται πράξη γεωπολιτικής αυτοκτονίας!!! Και γι΄ αυτό τουλάχιστον, για τη σοβαρή έκθεση και παρεμπόδιση της χώρας σε ένα μείζον θέμα,  θα έπρεπε να ζητηθεί η παραίτησή της!

Ή μήπως είναι η αληθινή πια Πρωθυπουργός και δεν υπάρχει κανείς πλέον ανώτερός της;

  

 

 

  

 

 

ΦΑΚΕΛΟΣ >> ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ - 2

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΠΕΖΙΑΝΗ

 

«ΜΕ ΦΩΝΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ»!!!

για να πάψει να μιλάει για τα ελληνικά δίκαια & δικαιώματα της Β. Ηπείρου

 

ΜΝΗΜΕΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΩΝ 5 ΗΡΩΩΝ

ζωντάνεψαν στη Θεσσαλονίκη

   Παρουσία νυν και τέως Υπουργών και πολλών Βουλευτών, έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη η  παρουσίαση του Βιβλίου-Ντοκουμέντου για τη ΔΙΚΗ ΤΩΝ «ΠΕΝΤΕ» Ελλήνων ηρώων του μαρτυρικού Βορειοηπειρωτικού-αποκομμένου Ελληνισμού, που διοργάνωσε η δραστήρια ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης, φέρνοντας για πρώτη φορά μαζί, μπροστά στο ευαισθητοποιημένο κοινό, τους ίδιους τους  «Άγνωστους Ήρωες» της αγνοούμενης σύγχρονης ιστορίας μας…

Ο δραστήριος Πρόεδρος της ΣΦΕΒΑ Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος Κεμεντζετζίδης, παρουσιάζει τους ήρωες της αποκομμένης Β. Ηπείρου

Κώστα Κυριακού, Θεόδωρου Βεζιάνη, Βαγγέλη Παπαχρήστου

 

   Ήταν τότε στα χρόνια της παλαιότερης Κυβέρνησης Μπερίσα, στα 1994, όπου το καθεστώς των διώξεων και της τρομοκρατίας συνεχιζόταν (όπως και σήμερα στις  εκλογές της ελληνικής Χειμμάρας) και ο Αγώνας των Βορειοηπειρωτών, για το στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα της  Εκπαίδευσης  των παιδιών τους στη μητρική ελληνική τους γλώσσα ήταν σε εξέλιξη. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν από την πρώτη στιγμή ιδρύσει την ΟΜΟΝΟΙΑ, έκαναν συλλαλητήρια, υπομνήματα, παραστάσεις, μαθήματα, κινητοποιήσεις και εισέπραξαν, βία, τρομοκρατία, φυλακίσεις, διώξεις, κρατικές απειλές…

   Κοντά στα σύνορα, στο αλβανικό φυλάκιο «Επισκοπής», διαπράττεται τότε άλλη μια προβοκάτσια σε βάρος του Ελληνισμού, στις 10 Απριλίου 1994, όταν δολοφονούνται από αγνώστους ο Αλβανός Αξιωματικός και ένας στρατιώτης! Δυο τρεις μέρες νωρίτερα – όπως σημειώνεται στο βιβλίο – είχε όλως περιέργως επισκεφθεί το ορεινό Πωγώνι ο …Αμερικανός Πρέσβης που είχε δηλώσει ότι «στην Ελλάδα υπάρχει τρομοκρατία» …

   Τότε αρχίζει η μεγάλη επιχείρηση «κατασκευής ενόχων» και οι τρομοκρατικές επιδρομές της ΣΙΚ στα σπίτια των ηγετών της Ομόνοιας, τους οποίος αφού λεηλατούσαν τα πάντα μπροστά στα παιδιά και τις γυναίκες τους, τους περνούσαν αλυσίδες και τους άρπαζαν λέγοντάς τους:

   «Εσείς της Ομόνοιας τα κάματε. Θα σας φάμε σκυλιά. Σκα..οέλληνες. Θέλατε αυτονομία της Βορείου Ηπείρου με τον τρά..ο παπά τον Σεβαστιανό»…

 

   Σε όλη την Αλβανία είχε εξαπολυθεί μαζικό κύμα τρομοκρατίας στις 18 Απριλίου, η επιχείρηση BLIC, με σκοπό να διωχθεί και να διαλυθεί η Ελληνική Εθνική Κοινότητα και η οργάνωση της Ομόνοιας!

   Οι φυλακισμένοι οδηγούνται σε απομονωμένα τσιμεντένια κελιά, με λεκέδες από αίματα στους τοίχους, για να υποστούν απάνθρωπα και σκληρά βασανιστήρια! Τα ονόματά τους θα τα γράψει η δακρυσμένη Ιστορία του Ελληνικού Έθνους:

   Βαγγέλης Παπαχρήστος,  Γενικός Γραμματέας της Ομόνοιας, Πρόεδρος Ομόνοιας Αγίων Σαράντα – Δημοτικός Σύμβουλος

   Θεόδωρος Βεζιάνης, Πρόεδρος  Ομόνοιας Αργυροκάστρου

   Ηρακλής Σύρμος, Πρόεδρος Ομόνοιας Δερβίτσανης, Αντιπρόεδρος Ομόνοιας Αργυροκάστρου, Πρόεδρος Συλλόγου πρώην Πολιτικών Κρατουμένων με 18 ολόκληρα χρόνια στις άθλιες φυλακές επειδή ήταν Έλληνας – Νομαρχιακός Σύμβουλος

   Παναγιώτης Μάρτος,  Πρόεδρος Ομόνοιας Δελβίνου

   Κώστας Κυριακού, Γραμματέας Συλλόγου πρώην Πολιτικών Κρατουμένων Ν. Αργυροκάστρου, μέλος του Προεδρείου Ομόνοιας Αργυροκάστρου – Κοινοτικός Σύμβουλος

   Ερμιόνη Ανδρέα, Πρόεδρος Ομόνοιας Κορυτσάς και άλλοι, ενώ συνολικά 600 Έλληνες σύρθηκαν  βίαια, χωρίς εντάλματα, χωρίς λόγους, χωρίς στοιχεία σε τρομοκρατικές ανακρίσεις εκφοβισμού…

 

Φωτογραφία-ντοκουμέντο, που τραβήχτηκε βιαστικά, κατά την εσπευσμένη επίσκεψη Ελλήνων Βουλευτών στα Τίρανα. Ένα κτήνος των Αρχών της Αλβανίας, από εκείνα που έστελναν να τρομοκρατήσουν τους αβοήθητους Έλληνες, έχει αρπάξει από το λαρύγγι δημόσια, Ελληνίδα Βορειοηπειρώτισσα και ετοιμάζεται αν την πνίξει στη στιγμή, αν δεν σταμάταγε να φωνάζει για τα Ελληνικά Δίκαια της  σκλαβωμένης και σταυρωμένης Β. Ηπείρου – Το άνανδρο Καθεστώς, δεν βρήκε ποτέ μπροστά του το Επίσημο Ελληνικό Κράτος – Ο Βορειοηπειρωτικός  Αγώνας είναι ακόμη αδικαίωτος, αφού συνεχίζεται με κάθε τρόπο η βία, η νοθεία, η καταπάτηση των κατοχυρωμένων Δικαιωμάτων της Ιθαγενούς Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας, τη στιγμή που οι Αλβανοί του Κοσσόβου διεκδικούν ανοιχτά την Ανεξαρτησία τους και όχι απλά την Αυτονομία τους – Όλοι οι Έλληνες έχουμε καθήκον να συμπαρασταθούμε έως τελικής Δικαιώσεως στη Βόρειο Ήπειρο από τη μια και να φερθούμε με αρχοντιά, αγάπη και στοργή στα τρομαγμένα, αθώα και ευγενικά Αλβανόπουλα και τις οικογένειές τους από την άλλη, που βρήκαν προσωρινό αποκούμπι στην ελεύθερη Ελλάδα, πουλιά φοβισμένα κι αυτά που γύρεψαν σίγουρη φωλιά, από τις μεγάλες φουρτούνες που προκάλεσαν οι Τύραννοι των Τιράνων – Οι «Αλη Πασάδες» πρέπει να τελειώσουν πια για τον Ελληνισμό – Στα μάτια μας η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ - την ενδεχόμενη μελλοντική Ένωση της οποίας με την υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπει η ίδια η Συμφωνία Ειρήνης των Παρισίων, παραπέμποντας την Ένωση της Βορείου Ηπείρου στο Συμβούλιο των τεσσάρων Μεγάλων Δυνάμεων, όπου δικαιώθηκε πρόσφατα και η Ένωση της Ανατολικής Γερμανίας με μη Δυτική - ας είναι το σύγχρονο περήφανο, απροσκύνητο ΣΟΥΛΙ! Κι όλοι μας ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ απτόητοι! Για τη δικαίωση των ηρώων και των τάφων, των εννοιών και των λέξεων, της ιστορίας και της θυσίας των δεκάδων χιλιάδων νεκρών της Εποποιίας του ’40-΄41, των δεκάδων χιλιάδων βασανισθέντων και τρομοκρατηθέντων ζωντανών της αλύγιστης, σταυρωμένης και χιλιοβασανισμένης Βορείου Ηπείρου, που δε ζητά την «υπηκοότητα», αλλά την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ  - Η Ελλάδα δεν πρέπει να υπογράψει καμιά ρύθμιση του Κοσσυφοπεδιακού, προτού τη λύση του Βορειοηπειρωτικού – Προτού οι Μεγάλες Δυνάμεις υπογράψουν το τελικό καθεστώς του Κοσσόβου, πρέπει η Ελλάδα να κάνει χρήση του Δικαιώματος σύγκλησης του Συμβουλίου των 4 Μεγάλων Δυνάμεων για το Βορειοηπειρωτικό – Όλες οι βολιδοσκοπήσεις δείχνουν πως οι ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία, η καθεμία για τους δικούς της λόγους, δεν θα είχαν αντίρρηση για την Δικαίωση της Βορείου Ηπείρου -  Στην περίπτωση αυτή δεν πρόκειται για αλλαγή Συνόρων, διότι είναι περίπτωση που προβλέφθηκε από τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου – Άλλωστε υπό αυτό το πνεύμα, γιατί δεν θεωρήθηκε αλλαγή συνόρων η επανένωση των δύο Γερμανιών; Το βέβαιο είναι ότι ανοίγει πια ένας κύκλος σχετικών συζητήσεων, απολύτως ρεαλιστικών και γεωπολιτικών, νομίμων και κεκτημένων, διεθνώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και μοναδικών συγκυριών για τον αδικημένο Ελληνισμό – Και επιτέλους, δεν μπορεί η Αλβανία, που δεν αντιστάθηκε στον Άξονα, αλλά τον υπηρέτησε, που δε συντάχθηκε αργότερα με τη Δύση, αλλά την υπονόμευσε, να «παίρνει» το Κόσσοβο και η Ελλάδα να μην πάρει εκείνο που δίκαια της ανήκει και κέρδισε στο ματωμένο πεδίο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αναπτερώνοντας το ηθικό των λαών – Και οι ίδιοι οι Αλβανοί πρέπει να εννοήσουν ότι δεν μπορούν να πάρουν, αν προηγουμένως δεν «δώσουν». Μόνοι τους θα έπρεπε να το προτείνουν αν είχαν σκεφθεί με ειλικρίνεια και ρεαλισμό - Και είναι βέβαιο πως τότε θα βλέπαμε πολύ ευνοϊκά και το θέμα των Αλβανών των Σκοπίων, όπου και εμείς έχουμε κοντά στους 300.000 Έλληνες  - Όλα αυτά χωρίς να ξεχνούμε τη φίλη Σερβία και τους αγίους τόπους της στα Μετόχια. Σε μια τέτοια περίπτωση οι Σλάβοι των Σκοπίων θα έμεναν μετέωροι και θα ενώνονταν υποχρεωτικά με τη Σερβία, ξαναφέρνοντας σε επαφή τα στρατηγικά Ελληνοσερβικά Σύνορα και θάβοντας ρεαλιστικά και μόνιμα τα περι ΨευτοΜακεδονίας. Και η Βουλγαρία τι θα κέρδιζε τότε; Το ότι τη βάλαμε στην Ε.Ε. και το ότι στηρίζουμε την οικονομία της με εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, ε, είναι ένα σοβαρό κέρδος. - Θυμίζουμε τέλος τα λόγια του Γέρου Γεωργίου Παπανδρέου μέσα στη Βουλή των Ελλήνων το 1960: «για τη Βόρειο Ήπειρο η διεκδίκησή (μας) είναι ιερά και απαράγραπτος»!

 

 

   Ο φόβος και ο τρόμος απλώνεται παντού, ενώ η Αθήνα δεν δείχνει να χρησιμοποιεί τη δύναμή της για την προστασία των ανυπεράσπιστων, με αποτέλεσμα 300 Ελληνικές οικογένειες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη Βόρειο Ήπειρο, φοβούμενες για τα παιδιά και τις γυναίκες…

  

ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

   Το τρομοκρατικό καθεστώς Μπερίσα, περνάει στα άκρα, υποβάλλοντας σε πραγματικά απάνθρωπα βασανιστήρια τους πέντε Έλληνες Ήρωες, που τελικά αποφάσισε να κρατήσει στα νύχια του!!!

   Αρχικά τους κράτησαν με ασταμάτητες τρομοκρατικές ανακρίσεις συνεχώς άυπνους επί 3,5 ημέρες μέσα στις φυλακές, χωρίς φαγητό, ασκώντας ψυχολογική και σωματική βία, με συνεχείς βρισιές και απειλές  με περίστροφα και γκάλοπς!!!

   Τον Κώστα Κυριακού π.χ. του έκαναν μάλιστα εικονική εκτέλεση, εικονικό ηλεκτροσόκ, ενώ τον χτυπούσαν αλύπητα μέρες και νύχτες!!!

   Τον Παναγιώτη Μάρτο τον τρέλαναν κυριολεκτικά στο ξύλο, τον έδεναν σε καρέκλα ρίχνοντάς κάτι στο στόμα, ενώ τον έκλεινα μετέπειτα σε κελί-ντουλάπα, με καταμαυρισμένα από τα χρτυπήματα πόδια, που δεν μπορούσε ούτε να ανασάνει!!! Τέσσερα χρόνια μετά την πρωτοφανή ταλαιπωρία και τα βασανιστήρια, ο Παναγιώτης, ο Ήρωας της Βορείου Ηπείρου, που τον έκλεισαν αργότερα στο ίδιο κελί που είχε φυλακιστεί ο πατέρας του, έφυγε χωρίς να δει Ελευθεριά!

   Τον Βαγγέλη Παπαχρήστο, τον Θεόδωρο Βεζιάνη, τους χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας και τους ανέκριναν επίσης εξοντωτικά, όπως και τον Ηρακλή Σύρμο, που τον έκλεισαν σε κελί δίχως ανάσα!

   Και όλα αυτά χωρίς δικηγόρους, χωρίς νόμους, χωρίς εξουσία και το χειρότερο 50 χρόνια μαρτύρια χωρίς Ελλάδα!!!

 

Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΗΡΩΩΝ

   Το τρομοκρατικό καθεστώς επεχείρησε να πολτοποιήσει τελείως τον Ορθόδοξο Ελληνισμό, ορίζοντας ως ημέρα Δίκης την 15η Αυγούστου 1994, ανήμερα της Εορτής της Παναγιάς!!! Χωρίς να ξέρει ότι ίσια ίσα αυτό θα τον δυνάμωνε! Όπως κάποτε ο Μουσολίνι την ίδια ημέρα διάλεξε για να προσβάλει, τα απρόσβλητα!

    Έξω από το Δικαστήριο, τέσσερις μήνες μετά την τρομοκρατική φυλάκιση των πέντε ηγετών της Ελληνικής Εθνικής Κοινότητας Βορείου Ηπείρου, είχαν μαζευτεί εν τω μεταξύ πολλοί, ακόμα και Ελλαδίτες Βουλευτές και προσωπικότητες υπό διάφορες σημαντικές ιδιότητες, τηλεοπτικά συνεργεία, φωτογράφοι, δημοσιογράφοι. Αλλά αυτό ενόχλησε την Κυβέρνηση των Τιράννων, που διέταξε να διαλύσουν τη αυθόρμητη συγκέντρωση με τη βία και να αρπάξουν τις κάμερες και τις μηχανές. Τότε ήταν που οι Αλβανικές Αρχές τραυμάτισαν σοβαρά τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δικηγόρο Θεόδωρο Ασπασίδη, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί αιμόφυρτος με ειδική έκτακτη πτήση στη Θεσσαλονίκη! Ο Ελληνισμός αναστατωνόταν παγκόσμια!

   Σημαντικοί Ομογενείς, όπως ο Πρόεδρος ΠΟΑΚΑ των απανταχού Ηπειρωτών Νίκος Γκατζογιάννης, είχαν κινητοποιήσει ήδη ολόκληρο τον Λευκό Οίκο και ένα σωρό Αμερικανικές Οργανώσεις, που με απεσταλμένους παρακολουθούσαν τη Δίκη-παρωδία και το διωγμό των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, ενώ και άλλοι, όπως ο ευπατρίδης Εφοπλιστής Ευάγγελος Αγγελάκος από τις Οινούσσες, έδωσε μεγάλο αγώνα ενημέρωσης και κινητοποίησης, εγκαθιστάμενος προσωπικά στα Τίρανα και παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις, βοηθώντας και συντονίζοντας κάθε κατάσταση! Ήταν γενικά μια σπάνια κατάσταση για τον Ελληνισμό, που σκεπτόταν, δρούσε και ενεργούσε σαν μια γροθιά!

   Η Δίκη ήταν στημένη και καταδίκασε τους αθώους σε ποινές 6-8 ετών, για προδοσία με κατασκοπεία!!! Ίσως γιατί παρά τα βασανιστήρια, παρά τους εκφοβισμούς, παρά τις πιέσεις, το ξύλο, την τρομοκρατία, τα περίστροφα, τις εικονικές εκτελέσεις, την απομόνωση 120 ημερών, οι ΗΡΩΕΣ, δεμένοι με χειροπέδες, φώναζαν θαρρετά μέσα στο Δικαστήριο, μπροστά σε ξένους, Έλληνες και Αλβανούς: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ»!!!

   Χάρη στις ελληνικές και κυρίως διεθνείς πιέσεις και το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε διεθνώς για την Αλβανία, έγινε Εφετείο στις 3-4 Οκτωβρίου, αλλά και πάλι το Καθεστώς έμεινε σκληρό, μειώνοντας απλά κατά ένα χρόνο τις ποινές!

   Οι ήρωες ήταν ήδη για έξι μήνες στη φοβερή φυλακή!!! Με τις γυναίκες και τα παιδιά τους τρομοκρατημένα και μόνα! Μα έτσι ήταν πάντα οι ήρωες! Και εδώ, στη σκλαβωμένη Βόρεια Ήπειρο, οι ΗΡΩΕΣ ήταν πολύ μεγάλοι! Πολύ σύγχρονοι! Οι τελευταίοι ίσως ήρωες του Ελληνισμού, που αργοπεθαίνει στην ξενολατρεία, την απατρία, τη λησμοσύνη, την ανεργία και την απέραντη καλλιεργημένη άγνοια!

    Ο Ελληνισμός πάντως τότε είχε γίνει μπαρούτι! Ίσως γιατί πρώτη φορά έπαιρνε μια ελάχιστη γεύση για τα άγνωστα και τυραννισμένα αδέρφια του, που μάλιστα φέτος τα έβγαλαν τελείως από το κατάπτυστο Βιβλίο της Ιστορίας Στ΄ Δημοτικού!!!

   ΔΕΚΑ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ!!! 300 ημέρες και 300 εφιαλτικές νύχτες!!! Και εκδικάζεται τώρα στις 8 Φεβρουαρίου η προσφυγή στο Ακυρωτικό Δικαστήριο, όπου επιτέλους βρίσκεται ένας τιμιότερος Δικαστής, ο Ζεφ Μπρόζι, που αποφασίζει αναστολή για πέντε χρόνια, ώστε οι ήρωες να αφεθούν ελεύθεροι. Αν αποφάσιζε αθώωση, σίγουρα θα ήταν νεκρός! Με την αναστολή, κατάφερε τουλάχιστον ζωντανός να διαφύγει αργότερα στις ΗΠΑ!

   Οι Έλληνες συνωστίζονται έξω από τις φυλακές, περιμένοντας την αποφυλάκιση των ΗΡΩΩΝ! Όμως ο Μπερίσα, εκφραστής του σκληρού Αλβανισμού και Τουρκαλβανισμού, του Αλή-Πασατισμού, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΙ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ!!!

   Και τότε, όλη η προσπάθεια του Νίκου Γκατζογιάννη και της Ομογένειας, επικεντρώνεται στον ίδιο τον Μπιλ Κλίντον, Πρόεδρο των ΗΠΑ τότε, ο οποίος στέλνει τελικά ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΙΣΑ στις 10.00 το βράδυ! Σε μια ώρα οι ΗΡΩΕΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!!!

   Η υποδοχή που τους γίνεται με δάκρυα, χαρές και λόγια που μονάχα Έλληνες ξέρουν να λεν και να νιώθουν είναι συγκλονιστική!!! Και εκείνοι ΑΛΥΓΙΣΤΟΙ, ΔΥΝΑΜΩΜΕΝΟΙ, ΑΤΟΦΙΟΙ, ΑΓΝΟΙ, ΜΑΡΤΥΡΕΣ, μορφές βγαλμένες από τις πιο τραγικές στιγμές της Ελληνικής Ιστορίας, προχωρούν με σεμνότητα και καρδιά, έχοντας πια στους ώμους τους ολόκληρο τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό! Όλοι πια κλαίνε! Όλοι δακρύζουν! Όλοι νιώθουν τι θα πει Έλληνας! Τι θα πει αγάπη και θυσία για την πατρίδα!

 

Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ

   Και θα περίμενε κανείς από εκεί και πέρα, να είναι το ίδιο τολμηρή, απαιτητική και ελληνική η συνέχεια του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, που είχε αποφασίσει τη διεκδίκηση της ειρηνικής Αυτονομίας, βάση του κεκτημένου Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, που είχε αποδεχθεί στο παρελθόν και η Αλβανία! Αντί όλων αυτών, ο Βορειοηπειρωτικός Αγώνας «χάθηκε»! Γιατί άραγε;

   Την απάντηση έδωσαν οι ίδιοι οι μεγάλοι σύγχρονοι Ήρωες του αποκομμένου Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, κατά την παρουσίαση του Βιβλίου για την ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, όπου και παρέστησαν πολλοί επίσημοι. Όμως η φωνή τους δε βγήκε παραπέρα από την αίθουσα, διότι τα ΜΜΕ είναι σε χέρια που δεν κινούνται από καρδιές, ευαισθησίες και τέτοια…

   Σήμερα το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, η ελεύθερη Παγκόσμια Διαδικτυακή Εφημερίδα, που ενώνει τον απανταχού ποιοτικό Ελληνισμό, αποκαλύπτει τα παρασκήνια! Γίνεται Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ!!! Συγκλονίζει συθέμελα τις καρδιές της Ρωμιοσύνης και επαναφέρει Δημόσια και Δυναμικά το «θαμμένο» ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ!

   ΓΙΑΤΙ λοιπόν πάγωσαν όλα, εκεί που θέριεψε ο αγώνας; Εκεί που είχε ριγήσει η διεθνής κοινή γνώμη; Εκεί που ακόμα και χιλιάδες Αλβανοί ήταν με το ελληνικό μέρος, άλλοι από καθαρή καρδιά και άλλοι από φόβο μην και κλείσουν οριστικά τα μεροκάματα στην ελεύθερη Ελλάδα….

   Διότι, από την επόμενη της αποφυλάκισης, έγινε μεγάλη προσπάθεια από στελέχη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, να αποσυρθούν όπως όπως οι ΗΡΩΕΣ-ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, επειδή ακριβώς έκαναν γνήσιο, άδολο, πατριωτικό και ακομμάτιστο αγώνα!! Επειδή αρνήθηκαν να κομματικοποιήσουν και να κομματιάσουν την Ελληνική Μειονότητα!!! Επειδή η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν σύνθημα και όραμα ζωής! Αγώνας ενός σκλαβωμένου και τυρρανισμένου λαού!

   Υπάρχουν και μέσα στο Βιβλίο-Ντοκουμέντο, αποκαλύψεις που λένε πως οι διάφοροι Έλληνες Πρεσβευτές στην Αλβανία, αντί να επιδιώκουν τη συμπαγή ενότητα, επιδίωξαν να ρίξουν την ΟΜΟΝΟΙΑ πότε με το ένα Αλβανικό κόμμα και πότε με το άλλο, για πρόσκαιρα και πολιτικά συμφέροντα!!! Ενώ το όραμα Μπεζιάνη, Παπαχρήστου, Μάρτου, Κυριακού, Σύρμου και τόσων άλλων, ήταν η ΟΜΟΝΟΙΑ και η ενότητα της Ελληνικής αναγνωρισμένης Κοινότητας και η συμπαγής και σύσσωμη διεκδίκηση των Δικαιωμάτων της!

   Και όμως. Κατάφεραν κάποιοι να βάλουν λυτούς και δεμένους για να απομακρυνθούν μέσα από την ΟΜΟΝΟΙΑ οι ΜΕΓΑΛΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ!!! Γνωστά και εμετικά φαινόμενα! Κάποτε βέβαια όλοι θα δώσουν λόγο στην ακριβοδίκαιη Ιστορία!

   Αν έφευγαν από τη μέση οι ΗΡΩΕΣ, τότε κάποιοι θα μπορούσαν να κατεβάσουν τους τόνους, δηλαδή να φιμώσουν τον Ελληνισμό και να τον κρατήσουν στον πάγο, για να έχει και η Αθήνα την …ησυχία της! Να γιατί σήμερα, που ξεσηκώθηκε το Κοσσυφοπέδιο, που έγινε επέμβαση του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζεται η Αυτονομία ή η Ανεξαρτησία του, η Βόρειο Ήπειρος είναι σιωπηλή, ήσυχη, αμίλητη! Γιατί εκπαραθύρωσαν τους Αρχηγούς! Σκέπασαν τον ήλιο! Φυλάκισαν σε απομόνωση και εξορία τους «Κολοκοτρώνηδες» του Αργυροκάστρου!

  

   Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΠΕΖΙΑΝΗ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ

   Η φωνή τους έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, με τη βραχνάδα που της φόρτωσε η φυλακή και τα βασανιστήρια του Μπερίσα και με την πίκρα που την τύλιξε ο ραγιαδισμός και η απίστευτη κομματίλα που κατασάπισε το πιο δυνατό, ανθηρό, πολιτισμένο και πρωτοπόρο έθνος του κόσμου! Ας την ακούσουμε με δυο λέξεις, με σεβασμό και δέος! Ίσως μας ξυπνήσει και μας ανοίξει τα μάτια! Άλλωστε, δεν έχει κανείς την πολυτέλεια να ακούσει συχνά τέτοιους Ήρωες:

   ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ: «Ζήσαμε τη “νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου” και για ανταμοιβή αρνήθηκαν να μας συμπεριλάβουν μέχρι τώρα στους Φυλακισμένους για το Έθνος!!! Χρειάζεται Δύναμη και ΟΧΙ! ΟΧΙ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ»!!! BINTEO 1

   ΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: «Έχουμε πολύ δρόμο μέχρι το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ του Πατρο-Κοσμά»!..

   ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΕΖΙΑΝΗΣ: «Μας είπαν “πάτε για εκτέλεση” BINTEO 2 Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα συνεχίζεται! Αλλά μετά από όλα αυτά, κάποιοι μας είπαν «καθίστε φρόνιμα»… ΜΕ ΦΩΝΑΞΑΝΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ “ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ”!!!  Και τους απάντησα “εγώ δε θέλω τίποτα! Δεν είμαστε εμείς, να πληρωθούμε για να καθίσουμε στην άκρη!!! ΕΜΕΙΣ ΩΣΠΟΥ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ”»!!! BINTEO 3

   Η αποκάλυψη-βόμβα του Ήρωα Θεόδωρου Βεζιάνη και ιστορικού και ιδρυτικού στελέχους της Ομόνοιας, συγκλονίζει!!! Αποκαλύπτει ποιοι και γιατί υπονομεύουν τον Ελληνισμό της Βορείας Ηπείρου!!! Ποιοι και γιατί ανέχονται την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων στη Β. Ήπειρο, ενώ από την άλλη πρωταγωνιστούν στα κηρύγματα «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» για πρόσφυγες, μετανάστες και άλλους δυστυχισμένους μέσα στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας συχνά την κατηγορία του κάθε «-ισμού» για να κρατούν σε νάρκη και καταστολή τους Έλληνες!

  ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ!!! ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΥΠΕΞ, ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ!!! ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ, ΤΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ!!! Για να «κάτσουν φρόνιμα»!!! Για «να σωπάσουν»!!! Για να πάψουν να λένε «Ελλάδα»!!!

   ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑΦΤΗΚΕ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ!!! ΝΑ ΩΣΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΑΠΙΛΑ!!! ΩΣ ΤΟ ΦΟΝΟ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ χρωματιστούς ΑΛΙΑ, ΧΟΤΖΑ, ΜΠΕΡΙΣΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!!

   ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ!!! Όπως και τότε, όταν ο Ίων Δραγούμης, ο Παύλος Μελάς θέλησαν να μιλήσουν για Μακεδονία!.. Τους έβγαλαν τρελούς και διέδιδαν πως «δεν υπάρχουν τάχα Έλληνες πια εκεί»!!! Και ήταν γιομάτο καθάρια ρωμιοσύνη ο τόπος!..

   Καημένη Βόρεια Ήπειρος! Τα καρφιά σου τα χτυπάνε σφυριά της Αθήνας!

   Μα τώρα πια ο Ελληνισμός ενημερώνεται, γνωρίζει, νοιάζεται, οργανώνεται! Πολύ περισσότερο τώρα που ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΞΕΡΙΖΩΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ!!! ΚΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΕΖΙΑΝΗΣ!!! ΒΙΝΤΕΟ 4

              

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ;

   Για το φλέγον θέμα της ξαφνικής χορήγησης Ελλαδικής Υπηκοότητας (βλέπε και προηγούμενο φύλλο 39), κατά την παρουσίαση του Βιβλίου-Ντοκουμέντου ακούστηκαν αντικρουόμενες απόψεις.   

   Μίλησαν ανάμεσα στους παρευρισκομένους οι κύριοι Ορφανός Υφυπουργός Αθλητισμού, Στέλιος Παπαθεμελής τ. Υπουργός-Βουλευτής, Κώστας Γκιουλέκας Βουλευτής και ιδίως οι Βουλευτές Αντώνης Φούσας και Ευγένιος Χαϊτίδης, που είχαν βρεθεί τότε στη Δίκη των Πέντε στα Τίρανα!

   Ειδικότερα, ο κ. Αντώνης Φούσας που είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνοαλβανικής Φιλίας, υπήρξε καθησυχαστικός, λέγοντας πως έχουν βελτιωθεί τα πράγματα (η νοθεία των εκλογών στη Χειμάρρα δεν τον επαλήθευσε μετέπειτα πάντως) και για τη χορήγηση και ελλαδικής υπηκοότητας τόνισε με βεβαιότητα πως «έχουν γίνει συμφωνίες και να μην ανησυχείτε»!!! (χωρίς να διευκρινίσει τι είδους συμφωνίες έγιναν, πότε, σε ποιο επίπεδο και με ποιους)

   Αμέσως μετά όμως, ο Βουλευτής Ευγένιος Χαϊτίδης, που διακρίνεται για τις γνήσιες θέσεις και ευαισθησίες του, διατύπωσε διαμετρικά αντίθετη άποψη, αν και προέρχεται από το ίδιο κόμμα με τον προηγούμενο. Εϊπε συγκεκριμένα πως « Η Αλβανία βάζει Δημοκρατικό Προσωπείο σε κάποια σημεία, αλλά φοβούμαι ότι θα πρέπει να αναμένουμε για πολλά χρόνια, για να αποκτήσουμε τα αυτονόητα», ενώ κατήγγειλε ευθαρσώς το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων λέγοντας «ντρέπομαι για τα βιβλία της Μειονότητας, που μετέφρασαν απλά αυτά που γράφουν οι Αλβανοί για την Ελληνική Ιστορία και δεν ντράπηκαν να βάλουν και το όνομά τους»! Και κατέληξε προειδοποιώντας σε τόνο πολύ ανησυχητικό πως «πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μακρούς αγώνες και ότι τελικά, ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

  

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ!!!

   Στο βιβλίο του Αθανάσιου Ρακοβαλή «Ο πατήρ Παΐσιος μου είπε» (διάθεση «Ορθόδοξη Κυψέλη») αναφέρεται μια κουβέντα του αγίου Γέροντος Παϊσίου με δυο Βορειοηπειρώτες. Όταν εκείνοι μίλησαν απογοητευμένοι για την Ελλαδική συμπαράσταση στη χιλιοβασανισμένη Βόρειο Ήπειρο, ο Γέροντας τους αποκάλυψε κατά λέξη τα εξής:

   «Μη φοβάστε. Εσάς (εν. τους Βορειοηπειρώτες) θα σας ελευθερώσουν κάτι παλαβοί. από μέσα και από έξω. Παλαβοί με την καλή έννοια, δηλαδή παλικάρια. Αυτοί δε θα καταλαβαίνουν από πολιτικές και θα μπουν μέσα να βοηθήσουν. Οι πολιτικοί θα το χαρούν και αυτοί κατά βάθος, αλλά αυτοί δεσμεύονται και δεν μπορούν να ενεργήσουν. Οι άλλοι θα το δεχτούν. “Ε! αφού έγινε τώρα, έγινε θα πουν. Μη φοβάστε. Λειτουργούν και οι πνευματικοί νόμοι. Πόνος είναι αυτός. Μια οικογένεια είμαστε και μας χώρισαν. Σαν να λένε αυτά τα παιδιά να πάνε χώρια από τους υπόλοιπους. Πονάει αυτό!!

   Τόσες φορές την ελευθερώσαμε τη Βόρεια Ήπειρο, τόσα αίματα, τόσα κρυοπαγήματα. Δε θα παν χαμένα όλα αυτά…»!!! (λέει και άλλα πολλά ακόμη)

 

   Και ας μην ξεχνάμε  ότι με τη φώτιση του Θεού, ο άγιος Γέροντας Παΐσιος ήταν ο μόνος που προφήτεψε τη διάλυση της σιδηράς Σοβιετικής Ένωσης για το 1992, χρόνια πριν! Είναι αυτός που προφήτεψε την ίδρυση Κουρδικού Κράτους, χρόνια πριν, που τώρα κοντεύει να γίνει πραγματικότητα! Είναι αυτός που εξήγησε τα «Εξαμίλια», λέγοντας πως είναι τα «έξι μίλια των χωρικών μας υδάτων»! Είναι δε αυτός που διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι θα μας δώσουνε στο τέλος και την Πόλη, αφού θα διαλυθεί η Τουρκία, μετά την επίθεση εναντίον μας και την θυελλώδη αντεπίθεση των Ρώσων εναντίον της!!!

 

   «…Ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι σηκώνουν πάλι κεφάλι. Οι Αμερικανοί σου λέει, τι γίνεται εδώ; Θα μας βοηθήσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι»…

 

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ:

 

 

***

Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ 2

«ΜΗ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ!

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ»!!!

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΡΟΔΟΠΗ

   Μια συγκλονιστική επιστολή-έκκληση, ενός Έλληνα Πομάκου, δημοσιεύθηκε πριν λίγο καιρό στην εφημερίδα Χρόνος της Κομοτηνής! Στο γράμμα-ΣΟΣ ο Έλληνας αποστολέας, κάνει ίσως την τελευταία δραματική έκκληση για τη ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ!!! Την ώρα που η τρομοκρατία της Άγκυρας και η εγκληματική συναυτουργία των Κυβερνήσεων, κοντεύουν να στείλουν ολοκληρωτικά τους Πομάκους στο «Στρατόπεδο Συγκέντρωσης του επεκτατικού νεοΤουρκισμού». Σημειώστε δε, πως η Ντόρα, που βρήκε χρόνο να συναντηθεί με τους «μουσουλμάνους», δε βρήκε χρόνο να συναντηθεί με τους «Πομάκους». Ούτε άκουσε ποτέ την ελληνική καρδιά και την αγωνία τους. Ίσως αυτή η επιστολή τη βοηθήσει να αντιληφθεί τι συμβαίνει. Σίγουρα όμως θα βοηθήσει εκατομμύρια Έλληνες από όλο τον κόσμο, να καταλάβουν ΠΟΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΘΡΑΚΗ:

 

   «Ζώντας στο νομό Ξάνθης, παρακολουθώ με λύπη τις τελευταίες εξελίξεις και τα παιχνίδια που παίζονται σε βάρος μας από κάποιους που θέλουν να πουν ότι όλοι οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Τούρκοι. Αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Εγώ και η οικογένειά μου είμαστε Πομάκοι και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Δεν ενοχλούμε κανένα, ζούμε μια ήσυχη ζωή και δε θέλουμε κανένας να προσπαθεί με το ζόρι να μας ισοπεδώσει.

   Μιλάμε τη δική μας γλώσσα, έχουμε τη δικιά μας κουλτούρα και κάποιοι προσπαθούν να την εξαφανίσουν, λέγοντας ότι η λέξη «Πομάκος» είναι βρισιά, ενώ εμείς δεν ντρεπόμαστε που είμαστε Πομάκοι.


  
Αρχίζω με το ζήτημα του ψευτομουφτή. Όποιος ήταν στις δήθεν εκλογές για το ψευτομουφτή στις 1 Ιανουαρίου θα κατάλαβε τι είδους εκλογές και τι δημοκρατία θέλουν αυτοί που ξεσηκώνουν τον κόσμο για το τίποτε. Ό,τι ήθελαν έκαναν, ό,τι ήθελαν σημείωναν στο τζαμί τα τσιράκια του κυκλώματος και κανέναν δεν ρωτούσαν. Μετά βγήκαν και είπαν αυτά που είχαν από τα πριν έτοιμα. Σκέτη κοροϊδία. Τα πολιτικά παιχνίδια του τουρκικού προξενείου αλλά και οποιουδήποτε άλλου δεν τα θέλουμε στην πλάτη μας. Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η προσευχή στο τέμενος με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πού αλλού συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Στην Τουρκία γίνονται; Στην Αραβία; Πουθενά δε γίνονται, μόνο εδώ που βρήκαν και τα κάνουν…

 

   Δύο λόγια για τη μητρική μας γλώσσα. Η γλώσσα των κατοίκων της ορεινής Ξάνθης είναι η πομακική. Φαίνεται να είναι σλάβικη γλώσσα, κοντινή με τη βουλγάρικη, με λέξεις μέσα της ελληνικές και τούρκικες. Μέχρι πριν λίγο ήταν άγραφη, αλλά εδώ και δέκα χρόνια περίπου πολλοί άνθρωποι, που δεν ντρέπονται για την καταγωγή τους, προσπαθούν να την καταγράψουν, με πρώτο και καλύτερο το Ριτβάν Καραχότζα. Γράφτηκαν λεξικά, γραμματικές, παραμύθια, εφημερίδες, τραγούδια… Κάπου δεν πρέπει και το κράτος να βοηθήσει αυτήν την προσπάθεια; Γιατί να μην έχει το κρατικό ραδιόφωνο στο τοπικό του πρόγραμμα μερικά δικά μας τραγούδια, κάποιες ειδήσεις στη γλώσσα μας, όπως έχει και στα τούρκικα;

   Σχετικά με την εκπαίδευση, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Νηπιαγωγεία ελάχιστα έγιναν, όλα τα τελευταία χρόνια. Τα δημοτικά σχολεία όλα είναι μειονοτικά και τα μισά μαθήματα γίνονται στα τούρκικα, τα μισά στα ελληνικά. Ζητήσαμε να γίνονται μερικά ακόμα μαθήματα στα ελληνικά, γιατί μετά τα παιδιά μας πάνε στα ελληνικά γυμνάσια και δεν ξέρουν βασικά πράγματα. Μας το αρνήθηκαν χωρίς άλλη κουβέντα, είναι λέει οι συμφωνίες με την Τουρκία. Και μέχρι πότε θα μας μαθαίνουν τούρκικα στα σχολεία μας; Δεν υπέγραψε η Ελλάδα στη Συνθήκη της Λωζάνης ότι θα διδάσκει τη μητρική γλώσσα των παιδιών των μουσουλμάνων; Εμείς λέμε ότι κι αν δε μπορεί να το κάνει αυτό, ας διδάσκει ελληνικά, είναι τόσο φοβερό αυτό;

   Θέλουμε δημόσια σχολεία στα χωριά μας, μάλιστα με τους συγχωριανούς μας το ζητήσαμε με έγγραφο προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι υπάλληλοι δεν πίστευαν στα μάτια τους. Σχολείο ελληνικό ζητάμε, όχι τίποτα παράνομο. Τι θα γίνει; Ελλάδα δεν είναι εδώ; Όπως μπορεί ένας μουσουλμάνος της πόλης να στείλει το παιδί του στο μειονοτικό ή σε δημόσιο σχολείο, έτσι θέλουμε κι εμείς δε μπορούμε να διαλέξουμε. Τίποτε παραπάνω.


  
Στην οικονομία τα πράγματα είναι δύσκολα. Μπορεί έτσι να είναι και σε όλη την Ελλάδα ή σε όλα τα χωριά σαν τα δικά μας, δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο κόπος μας δεν πληρώνεται, ότι οι έμποροι του καπνού κάνουν ό,τι θέλουν κι ότι κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει σε λίγα χρόνια.    

   Ευτυχώς η οικοδομή ακόμα δίνει μεροκάματα, αλλά ούτε σίγουρη είναι ούτε κανένας από μας ονειρεύεται το παιδί του μεθαύριο στη δουλειά αυτή. Τόσος νέος κόσμος έφυγε από τα χωριά μας για Γερμανία, Ολλανδία, δεν έφυγε επειδή καλοπερνούσε, για μια δουλειά έφυγε.
Θέλω, κλείνοντας να πω δύο λόγια και για το ζήτημα των Πομάκων και των Τούρκων. Όποιος θέλει ας λέει ότι είναι Τούρκος, Πομάκος, Τσιγγάνος… Ποιο είναι το πρόβλημά τους; Εμείς δεν πήραμε ποτέ τούρκικα σαλβάρια να πούμε ότι είναι Πομάκια. Ούτε τραγούδια, ούτε συνταγές μαγειρικής, ούτε πανηγύρια… Αυτοί γιατί το κάνουν; Μήπως γιατί δεν έχουν τίποτε; Κι είναι λόγος αυτός να κλέβουν τα δικά μας; Πρέπει όλοι και οι φανατικοί και οι πληρωμένοι ακόμα, να μάθουν να σέβονται τους άλλους.


Ιρφάν Μεχμεταλή
Μάνταινα Δήμου Μύκης
Ν. Ξάνθης
»

--

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΗ  ΓΛΩΣΣΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ

«ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ»  Νοιαστείτε

 

***

 

ΗΡΩΑΣ ΤΑΣΣΟΣ ΤΟΥΣ  ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

    Με κινήσεις μαέστρου της Διπλωματίας, με  γεννήτρια τον  πατριωτισμό και την αγάπη για το λαό του, τα αδέρφια μας και πάνω από όλα με θέληση και ανεξαρτησία, ο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ μπαίνει στη χορεία των ΗΡΩΩΝ! Αφού ποτέ κανείς δεν πέτυχε τόσα πολλά όσο αυτός!

 

   ΔΙΕΣΩΣΕ ένα ολόκληρο κράτος, ένα δεύτερο ελληνικό κράτος, από την οριστική κατάκτηση, διάλυση και εξαφάνισή του, μέσω του εφιαλτικού Σχεδίου ΑΝΝΑΝ, το οποίο όλος ο κόσμος, οι ξένες δυνάμεις, οι μυστικές και διπλωματικές υπηρεσίες, οι Τούρκοι, οι Αμερικάνοι, οι Άγγλοι, η Ευρώπη ακόμα και η Αθήνα του Σημίτη και των άλλων, τον πίεσαν έως συνθλίψεως, ενώ στο εσωτερικό εφιάλτες και εφιαλτικές οργανώσεις, προπαγάνδιζαν υπέρ του ΝΑΙ! 

 

   ΑΝΕΤΡΕΨΕ την δήθεν απομονωμένη Κύπρο και κατέστρωσε, σε ανύποπτο χρόνο, σχέδια που ούτε σε πεντακόσια χρόνια η Αθήνα δε θα τολμούσε ούτε καν να σκεφθεί, από την αυτολογοκρισία και την αυθυποτέλεια που έχει επιβάλει στο λαό μας! Ο Τάσσος άρχισε  «απαγορευμένες» διαπραγματεύσεις με Αίγυπτο και Λίβανο, με τον κίνδυνο να αντιληφθούν τα σχέδια του οι διαρκείς υπονομευτές του Ελληνισμού και κυρίως οι εσωτερικοί  και ενώ ήταν σε «απομόνωση», γύρισε άλλη μια φορά το παιχνίδι και έκανε τη μεγάλη έκπληξη! Έκλεισε νόμιμες και εγγυημένες από το Διεθνές Δίκαιο συμφωνίες για τις Ζώνες Οικονομικής Εκμετάλλευσης και προχωρεί σε διεθνείς προκηρύξεις για έρευνα και άντληση πετρελαίου, κάνοντας να λιγουρευτεί το δόλωμα και αυτή η ανθελληνική Αγγλία, που πάει για «επανεξέταση της στάσης» της, προκειμένου οι Βρετανικές Εταιρείες να μη μείνουν  «νηστικές», όταν γίνεται «τέξας» σε Μικρασία και Χερσόνησο του Αίμου για αγωγούς και δρόμους μεταφοράς!!!! Με αυτόν τον πανέξυπνο και στρατηγικό τρόπο, ο εθνικός ήρωας Τάσσος, ΦΕΡΝΕΙ εχθρικά ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ!!! Από την Τουρκία πήραν ότι ήταν αν πάρουν… ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΙΣΩΣ ΦΟΡΑ  ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ, Η ΣΥΝΗΘΩΣ «ΚΑΛΗ» ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ!!! Έτρεξε, φώναξε, απείλησε, αλλά ήταν άσφαιρα, διότι ο Τάσσος είχε δέσει με διεθνή συμφέροντα την κίνησή του και σκάλωσε η Τουρκιά στο φράχτη!...

 

   ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ – ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ, (κίνηση που είχε προτείνει με επιστολή του προ μηνών στη Γαλλική Πρεσβεία το Νοιάζομαι…) αμοιβαία επωφελή, που ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΤΟΛΟ, ΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΙΡΑΖ & ΡΑΦΑΗΛ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ, ΠΛΑΪ ΣΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΚΥΠΡΟ!!! Όποιος εννοεί εννόησε…

   ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, Ο ΤΑΣΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ! Δεν είναι απλά ηγέτης! ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΑΣ! Και είναι σπάνια η χαρά στον Ελληνισμό να έχει τέτοιους μπροστάρηδες! Ο Θεός να τον προστατεύει και να τον φωτίζει!

 

 

 

 

ΤΟ ΧΑΝΤΑΚΩΣΑΝ ΣΤΟ «ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ»

ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ «ΥΠΕΡΜΑΧΩ» ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ

Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ!!!

    ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΙΝΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΩΝ ΑΒΑΡΟΣΛΑΒΩΝ & ΠΕΡΣΩΝ, σημειώνεται στο Βιβλίο Ιστορίας της Ε’ αυτή τη φορά Δημοτικού! Αν και το βιβλίο αυτό είναι κατά πολύ ανώτερο από το αντίστοιχο απαράδεκτο της Στ΄, εν τούτοις έχει χτυπηθεί από τη «νόσο» των νέων βιβλίων…

   Συγκεκριμένα, το «ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ» έχει αφαιρεθεί  από το κύριο Βιβλίο της Ε΄ Δημοτικού και έχει καταχωνιαστεί στο «Τετράδιο Εργασιών» του Βιβλίου, που δεν αποτελεί κύρια και διδακτέα ύλη, αλλά δευτερεύον και συμπληρωματικό μέσο, με ασκήσεις και ερωτήσεις και λίγες εξηγήσεις, που όμως δεν μπαίνουν πάντα από τους Εκπαιδευτικούς και δεν εξασφαλίζει κανείς ότι θα διαβαστούν από τα παιδιά, ούτε εξετάζονται σαν «μάθημα»…

  Και έτσι από πρωτεύων μάθημα για τους Έλληνες μαθητές, το έκαναν δευτερεύον και περιττεύον, αφαιρώντας και όλη τη δραματική ατμόσφαιρα των εξαιρετικά κρίσιμων στιγμών, καθώς και τη θαυμαστή παρέμβαση της Θεοτόκου, την οποία έζησαν και αντελήφθησαν όλοι οι πολιορκημένοι, συνθέτοντας έτσι και καθιερώνοντας τον υπέροχο Ακάθιστο Ύμνο «τη Υπερμάχω Στρατηγώ» μας!

 

ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ 626 μ.Χ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

   Έτσι, στο κύριο ΒΙΒΛΙΟ με μιάμιση μόλις γραμμή επιχειρείται να σκεπαστεί το μέγα θαύμα της σωτηρίας τής σχεδόν αφύλακτης Βασιλεύουσας, της οποίας ο στρατός απουσίαζε στην κυρίως εκστρατεία του Ηρακλείου κατά των Περσών!

  Αποκρύπτεται έτσι καταρχήν, ότι υπήρχε τριμέτωπη πολιορκία στην Κωνσταντινούπολη. Από την ξηρά ο Χαγάνος, από τον Κεράτιο πάλι οι Άβαροι με μονόξυλα και από απέναντι από τη Χαλκηδόνα και το Σκούταρι άλλο σώμα Περσών, με γυμνασμένους στρατιώτες και πλοιάρια.

   Μόνο ο στρατός του Χαγάνου ξεπερνούσε τις 80.000, χώρια ο τακτικός Περσικός Στρατός που την έζωνε με τον Σάρβαρο!

   Η Πόλη ήταν σχεδόν ΑΦΥΛΑΚΤΗ! Αλλά ήταν ευτυχώς Θεοφύλακτη!

   Και δεν ήταν παρά η Πίστη η μεγάλη, που άνδρωσε σαν λιοντάρια τους λιγοστούς μαχητές, αφού ο Πατριάρχης Σέργιος γυρνούσε συνεχώς στις επάλξεις με την Εικόνα της Θεοτόκου, ψυχώνοντας τα λιγοστά παλικάρια, μαζί με τον Πρωθυπουργό Βώνο, που ανέλαβε ηρωικά τη στρατιωτική άμυνα της Πόλης, έχοντας στο πλάι του το γενναίο γιο τού Ηράκλειου!

  Οι μαχητές μας πολέμησαν με τέτοια ανδρεία και ψυχή, με τέτοια ακλόνητη Πίστη, που απέκρουσαν όλες τις επιθέσεις της ξηράς, καθώς την κρίσιμη ώρα υψωνόταν στα τειχιά η Εικόνα της Παναγίας, εξουδετέρωσαν τους πολιορκητικούς πύργους, ενώ στη θάλασσα που έρχονταν οι Πέρσες, κατάφεραν να τους αντιμετωπίσουν με τέτοια δύναμη, που έπαθαν κυριολεκτικά πανωλεθρία, χάνοντας μονομιάς 3.000 - 4.000 περσικό στρατό!

   Στον δε κόλπο του Κεράτιου, το τρίτο μέτωπο, όπου χιλιάδες μονόξυλα Αβάρων και Σλάβων εξαπολύθηκαν ταυτόχρονα με τις στεριανές και περσικές επιθέσεις, η Παναγιά έκανε πάλι το θαύμα της, αφού σηκώθηκε ξαφνικά μεγάλη τρικυμία, ανατρέποντας όλα τα μονόξυλα, καταποντίζοντας έτσι την μεγάλη πλάγια απειλή!!!

 

   Η καθαυτό σκληρότατη επίθεση του Χαγάνου κράτησε από τις 29 Ιουλίου έως και τις 7 Αυγούστου του 626 μ.Χ.! Στις 8 Αυγούστου ο τρομερός και ηττημένος Χαγάνος, έφευγε καίγοντας ό,τι μπορούσε, μαζί και τις ίδιες τις τελευταίες πολεμικές μηχανές του!

   Για εκδίκηση μάλιστα, πυρπόλησε την Εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών, που είχε κτίσει ο ευσεβής Ιουστινιανός, στην άκρη του Κάστρου … Μα όταν αργότερα έφυγαν τα υπολείμματα των εχθρών και έτρεξαν οι παππούδες μας με λαχτάρα, αγωνία και δάκρυα για την καταστροφή, αντίκρισαν ένα ακόμη θαύμα: την ιστορική Εκκλησία της Παναγιάς της Βλαχέρνας, δεν είχε ακουμπήσει ούτε σπίθα!!!

   Και εκεί μέσα, με δάκρυα διπλής χαράς και ανέκφραστης ευγνωμοσύνης, κατασυγκινημένος ο λαός μας, όρθιος, ακάθιστος, έψαλε κατανυκτικότατα τον Ακάθιστο Ύμνο, αποδίδοντας στην «Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια, ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια»!!!

   Μάλιστα, η ίδια εκείνη Εικόνα της Θεοτόκου, μπροστά στην οποία για πρώτη φορά εκείνη τη νύχτα ψάλθηκαν οι ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ, σώζεται σήμερα, θησαυρισμένη ως μοναδικό θρησκευτικό και εθνικό κειμήλιο, ως ζωντανός και αιώνιος μάρτυρας της αλήθειας, της Πίστης και της ιστορίας μας,  στην Ιερά Μονή Διονυσίου του Αγίου Όρους, μυροβλύζοντας στις αγνές, πιστές, ταπεινές και γλυκές φωνές του λαού μας, που τις Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κάθε έτος, εδώ και 1.381 χρόνια, ψάλλει και διαλαλεί το ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ!!! Αυτό που πρώτο από όλα μάθαιναν τα Ελληνόπουλα στα Κρυφά Σχολειά της βαριάς Τουρκοκρατίας! Αυτό το «ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ» που μας ελευθέρωσε! Που αποτελούσε των Εθνικό Ύμνο των Σκλαβωμένων ραγιάδων! Αυτό που χαντάκωσαν στα νέα βιβλία, από τα παιδιά της Ελλάδος!

 

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΑΛΛΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

   Και αντί όλων των παραπάνω  αντί να διδάσκεται αυτό το Μέγα Θαύμα της Παναγιάς και αντί να ψάλλεται ως άκουσμα 1381 ετών και ως προσευχή και ως βυζαντινή μουσική, το κύριο βιβλίο Ιστορίας της Ε΄ Δημοτικού, αφού τονίζει τον ηρωισμό των αμυνόμενων, αφιερώνει μόλις μιάμιση γραμμή:

 

      «Η Πόλη σώθηκε. Οι κάτοικοί της απέδωσαν τη σωτηρία της στην Παναγία και όρθιοι, όλη τη νύχτα, έψαλαν προς τιμή της τον Ακάθιστο Ύμνο»

 

   ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ! ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ «ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ ΤΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ…»! ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΣΤΩ ΤΗ ΛΕΞΗ «ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ»!!! Χωρίς να έχει καν μια παραπομπή στο «Τετράδιο Εργασιών» όπου τελικά το χαντακώσαν! Ίσως για να μη μάθουν ποτέ τα παιδιά της Ε΄ Δημοτικού, γιατί κάθε Παρασκευή ο κόσμος πλημμυρίζει τις Εκκλησιές μας… Ίσως για να μην ακούσουν ποτέ τα λόγια που θα φέρουν πάλι και πάλι δάκρυα στα μάτια της πληγωμένης Ρωμιοσύνης:

   «…Αλλ’ ως έχουσα το Κράτος απροσμάχητον, εκ παντοίων με κινδύνων ελευθέρωσον, ίνα κράζω σοι Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε»

 

   Και το χειρότερο είναι πως το «ΥΠΕΡΜΑΧΩ» ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ της ίδιας της  Ε’ -Πέμπτης των Ελληνόπουλων Τάξης…

 

ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ …«ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ»

ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ…

 

 Ακόμη, για τις ανελέητες σφαγές και καταστροφές, βεβηλώσεις και ατιμώσεις των Ιεροσολύμων και ολόκληρων των Αγίων Τόπων από τις στρατιές των Περσών του Χοσρόη, οι οποίες άρπαξαν και τον Τίμιο Σταυρό του Χριστού, αφήνοντας χιλιάδες σφαγιασμένους μάρτυρες πίσω τους, το ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, αναφέρει στην ίδια σελίδα 56, ότι απλά οι Πέρσες «μετέφεραν» τον Τίμιο Σταυρό!!!

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ: ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ – ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ< ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ 19 έως και 23 Μαρτίου, το βιβλίο να μην πάει στο Σχολείο! Ώστε και οι Εκπαιδευτικοί να έχουν χρόνο να μιλήσουν στα παιδιά για το Αθάνατο 1821! Αυτό που τους έκρυψαν!

 

 

***

 

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ «ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ» ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΑΡΩΜΑ UCK ΣΤΗ ΡΟΥΚΕΤΑ


ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝ

Ο ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΟ Μ. ΝΙΜΙΤΣ

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΙΜΙΤΣ!!!

ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!!!

 

  Τεράστια ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, φαίνεται πως βρίσκονται πίσω από το αναπάντεχο χτύπημα εναντίον της Αμερικανικής Πρεσβείας, που και αυτή, όπως κάθε άλλη Πρεσβεία τελούν υπό τον απόλυτο σεβασμό, τη φιλοξενία και την προστασία όλων των Ελλήνων! Ασχέτως των όποιων διαφορών.

 

   Τα ξένα αυτά συμφέροντα μοιάζουν να είναι εκείνα που έχουν επενδύσει εδώ και καιρό «όλα τα λεφτά» στο όνομα «Μακεδονία» για τα Σκόπια και έχουν ήδη πιέσει και πετύχει όπως είναι γνωστό την απότομη αναγνώριση των Σκοπίων με το ελληνικό όνομα «Μακεδονία»!

 

   Τα συμφέροντα αυτά είναι αδίστακτα και δεν αντέχουν στην ιδέα ότι μπορεί να στραβώσει μια τόσο μεγάλη (η πιο μεγάλη στην παγκόσμια ιστορία) δουλειά με τα Σκόπια! Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως ενώ σε άλλες περιπτώσεις συμφέροντα ιδρύουν επιχειρήσεις, εδώ έχουν «ιδρύσει» και κηδεμονεύουν ένα ολόκληρο ανύπαρκτο κράτος-«έθνος», που «θα» ελέγχει Σερβία, Αλβανία, Βουλγαρία και Βόρεια Ελλάδα και από όπου επιχειρούν να περάσουν νέους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου και νέους συγκοινωνιακούς άξονες, με απώτερο στόχο και την «ενσωμάτωση» της γνήσιας ελληνικής Μακεδονίας, του λιμένα της Θεσσαλονίκης και του Αγίου Όρους!!! Το οποίο θέλουν να μετατρέψουν σε «τουριστικό» παράδεισο!!!

 

   Δεν αποκλείεται λοιπόν, αυτά τα συμφέροντα, που στηρίζουν το ημιθανές κρατίδιο των Σκοπίων και υπαγορεύουν τις κινήσεις, να θορυβήθηκαν  από το εσπευσμένο κάλεσμα Νίμιτς στην Αθήνα και το φαινομενικό «αγρίεμα» της Αθήνας και να αποφάσισαν να βάλουν άλλη μια φορά χαλινάρι!

   Έτσι χτύπησαν ή έδωσαν εντολή για χτύπημα πρωί πρω,ί δημιουργώντας προπέτασμα καπνού για να καλύψουν τελείως την άφιξη, αλλά κυρίως το πολιτικό νόημα της ξαφνικής Πρόσκλησης Νίμιτς από την Κυβέρνηση!

   Και ενώ λοιπόν όλα τα Μέσα, όλοι οι Δημοσιογράφοι, όλοι οι Πολιτικοί, όλοι ήταν στραμμένοι στη συνάντηση με τον Νίμιτς, τελικά κανείς δεν στάθηκε, ούτε κάλυψε, ούτε έδωσε την παραμικρή σημασία στη συνάντηση εκείνη και στην προκλητικότατη στάση των Σκοπίων, που υφαρπάξαν και το όνομα «Μέγας Αλέξανδρος» ατιμωρητί!!!

 

   Εάν από την άλλη το σχέδιο των «τρομοκρατών» ήταν «τρομοκρατικό» τότε σίγουρα δεν θα έκαναν μερικά βασικά και «ασυγχώρητα» λάθη:

Επιτέθηκαν την ημέρα του ερχομού του Ειδικού Διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στην Αθήνα, όπου προσκλήθηκε ΕΚΤΑΚΤΩΣ από το Ελληνικό ΥΠΕΞ!!! Εάν ήταν στοιχειωδώς «αντιαμερικανοί» οι «τρομοκράτες» θα έπρεπε να φροντίσουν να έρθει σώος ο Νίμιτς το γρηγορότερο, για να τον «κατσαδιάσει» επιτέλους η Ελλάδα και αυτόν και τα φιλαμερικανικά Σκόπια! Αντιθέτως οι «τρομοκράτες» επιχείρησαν να κουκουλώσουν τον ερχομό Νίμιτς και να απαλύνουν την ελληνική «αυστηρή» στάση και πρόθεση, φέρνοντας την Αθήνα από θέση κατηγόρου, σε δεινή θέση «κατηγορούμενου», αδυνατίζοντας την όποια, έστω και οδυνηρά νυσταγμένη αποφασιστικότητα για «σφίξιμο» των Σκοπίων! Η «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΪΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ!!! Όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος!

Επιτέθηκαν καθημερινή και όχι π.χ. Κυριακή, οπότε θα μπορούσαν να δράσουν και να κινηθούν πιο άνετα και με λιγότερους αυτόπτες μάρτυρες!!! (Τα μαγαζιά θα ήταν κλειστά και τα φορτηγά ανεφοδιασμού ακίνητα, οι δρόμοι ορθάνοιχτοι, οι μηχανισμοί πιο αδρανείς και ο Νίμιτς θα είχε ήδη φύγει, χαλαρώνοντας τα όποια πρόσθετα μέτρα)

Η απόφαση για επίθεση συμπεραίνεται επομένως ότι ήταν ξαφνική!!! Δεν υπήρξε ικανός χρόνος προετοιμασίας, ούτε ικανά μέσα!!! Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΛΗΦΘΗΚΕ ΒΙΑΣΤΙΚΑ!!! Ίσως επειδή «έπρεπε» να χτυπηθεί εκείνη ακριβώς την ημέρα, επειδή εκείνη ακριβώς την ημέρα ερχόταν ο ΝΙΜΙΤΣ!!! Για τέλειο δηλαδή αποπροσανατολισμό της ελληνικής και διεθνούς κοινής γνώμης και το χειρότερο για υπονόμευση, για ΣΑΜΠΟΤΑΖ της ξαφνικής ελληνικής πρόθεσης για «αυστηροποίηση» τάχα του παιχνιδιού! Με άλλα λόγια οι εξωσκοπιανοί παραγγελιοδόχοι, βλέποντας ότι κινδυνεύουν τα μεγάλα συμφέροντά τους στα Σκόπια, όπου έχουν επενδύσει «όλα τα λεφτά» στο όνομα «Μακεδονία», ξαφνικά δώσαν την παραγγελία και έτσι βιαστικά και απρογραμμάτιστα έγινε η «δουλειά»! Δουλειά του ποδαριού! Τσαπατσούλικη δουλειά! Με άγχος και ανεξήγητη βιασύνη…

 

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΗΤΑΝ «ΦΙΛΙΚΟ»!!! Χρησιμοποιήθηκε απαρχαιωμένο βλήμα-ρουκέτα, που έκανε τόση ζημιά, όση και ένα μπαλάκι τένις!!! Το χτύπημα λογικά θα έπρεπε να ήταν καταστροφικό και εντυπωσιακό σε υλικές καταστροφές, αλλά ήταν χάδι! Λες και ήταν κομμωτές και όχι τρομοκράτες! Γιατί;

Και στις δύο τελευταίες περιπτώσεις, χτύπημα ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ – χτύπημα ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ, οι «στόχοι» είχαν σχέση με προστασία αμερικανικών συμφερόντων!!! Στην πρώτη περίπτωση «δια το φόβο των Κατασκόπων», στη δεύτερη «δια το φόβο των Συμφερόντων»!!!

 

   (Σημ. γι΄ αυτό ανησυχούμε πάρα πολύ για την κατασκευή «νέας δήθεν ελληνικής τρομοκρατικής οργάνωσης» που διαθέτει μάλιστα βαρύ οπλισμό και την εμφάνισαν κάποιοι χτυπώντας με ρουκέτα την Αμερικανική Πρεσβεία, ώστε να επισημοποιήσουν και να «ελληνοποιήσουν» τη δράση της)…

 

 

***

 

ΟΙ «ΓΕΡΜΑΝΟΙ» ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ

ΥΠΟ «ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ» ΚΑΤΟΧΗ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

      Ποτέ δεν θα μπορέσουμε να ξαναοδηγήσουμε στην παραλιακή Λεωφόρο Νίκης! Η «ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ» κλείνει για πάντα τον πιο όμορφο και τουριστικό, τον πιο ανθρώπινο δρόμο της Θεσσαλονίκης, υποχρεώνοντας όλα τα οχήματα να μπουν στην Υποθαλάσσια Τραγωδία για να πληρώσουν υποχρεωτικούς κατοχικούς φόρους για ΤΡΙΑΝΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

     ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ, ΚΑΜΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Η «ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!! ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΝΕΟΤΕΡΗ 100ΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!!

      ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ «ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ»! ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΡΑ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ «ΝΑΙ» ΠΑΣΟΚ, ΟΙ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ & ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ! ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ! ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ! Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!!! ΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ «ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ»!

 

ΑΚΥΡΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ – Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΥΣ «ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ» ΤΗΣ

 

ΠΡΟΤΑΣΗ: Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ π.χ.

 

1.        ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ;

2.        ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ;

3.        ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ; κλπ

 

ΣΗΜ. ΤΟ ΑΚΥΡΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΟΓΚΩΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ, ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΕΝΑ «ΜΙΚΡΟ» ΤΙΜΗΜΑ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΓΙΑ 30 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ «ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΚΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ)

 

Περισσότερα στο επόμενο φύλλο, μαζί με νέες ιδέες και προτάσεις

 

 

***

 

ΣΤΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ

 «ΕΛΑ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ»

 

    Η Ιερά Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου - όπου έγινε μετά από υπόδειξη της ίδιας της Παναγίας ένα ακόμη πολύ μεγάλο σύγχρονο θαύμα, η θεραπεία του παράλυτου παιδιού από την Κύπρο - βρίσκεται πλησίον της κορυφής του Μαλεβού (Παναγία Μαλεβή) επάνω στον Πάρνωνα, ιδρύθηκε αρχικά το 717 μ.Χ., στην περιοχή της Κυνουρίας-Τσακωνίας, εκεί όπου παλιότερα ο Μέγας Κωνσταντίνος ή ο Κωνσταντίνος ο Πωγωνάτος είχε μετοικήσει τους κατοίκους τους Άθωνα (Τσε-Άθωνα=Τσάκωνα), επειδή η Χερσόνησος εκείνη της Μακεδονίας έμελλε να γίνει το άβατο Άγιο Περιβόλι της Παναγιάς, το Άγιο Όρος!

   Και έτσι ο Πελοποννησιακός Πάρνωνας, με τους Μακεδόνες στα πόδια του, έμοιασε με «δεύτερο Άγιο Όρος», αφού κάποτε είχαν κτιστεί επάνω του 70 Μοναστήρια!!!

   Η Ιερά Μονή, επανιδρύθηκε και ανεγέρθηκε εκ βάθρων το 1116, ώστε να φιλοξενήσει τη θαυματουργή παμπάλαια μυροβλύζουσα Εικόνα της Κοιμήσεως της  Παναγίας του Μαλεβή (κορυφής του Πάρνωνα), την οποία είχαν φέρει μαζί τους από τον Άθωνα της Μακεδονίας οι ευσεβείς Μακεδόνες (Άθωνες-Τσάκωνες) και είναι έργο του Έλληνα Ευαγγελιστού και Αγιογράφου Λουκά! Το ασημένιο επικάλυμμά της έγινε πολύ αργότερα, το 1.362 μ.Χ.

   Στα μέρη εκείνα έδρασε και ο πασίγνωστο Καπετάν Ζαχαριάς Μπαρμπιτσιώτης, το παλικάρι που σαν έκανε αγώνα τρεξίματος περνούσε και τ΄ άλογα, ήταν άσσος σ΄ όλες τις λεβεντιές και χτυπούσε θαρρετά τη μισητή Τουρκιά! Σε μια μάχη μάλιστα έξω από το Μοναστήρι, νίκησε τους Τούρκους και εκείνοι αργότερα για εκδίκηση κάψανε τη Μονή, στα 1786, αλλά το Μοναστήρι ξαναστάθηκε και πάλι στα πόδια του και αποτέλεσε μάλιστα ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ για τα σκλαβωμένα Ελληνόπουλα της περιοχής, που με χίλιους κόπους και κινδύνους μάθαιναν τα ιερά γράμματα και προετοιμάζονταν για το μεγάλο ξεσηκωμό!

   Έτσι στα 1821, το Μοναστήρι υπό τον θρυλικό Ηγούμενο Καλλίνικο, που ήταν μέλος της Φιλικής, πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες στον Αγώνα και εκεί μάλιστα βρήκε καταφύγιο και η οικογένεια του Κολοκοτρώνη και ο Πρίγκιπας Δημήτριος Υψηλάντης, που υπόφερε από φυματίωση.

   Το Μοναστήρι υπήρξε καταφύγιο των κυνηγημένων και ορμητήριο των Αγωνιστών και ίσως γι΄ αυτό ο απάνθρωπος Ιμπραήμ το πυρπόλησε στα 1826, μα και πάλι αναστηλώθηκε!

  Στα νεότερα χρόνια η Ι.Μ. άρχισε να επισκευάζεται από το 1949, με την εγκατάσταση μοναζουσών, που ανέπτυξαν και ανέδειξαν το Μοναστήρι

 

ΤΟ ΜΥΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΛΕΒΗ


 

   Η εικόνα της Παναγίας Μαλεβή, είναι ξακουστή για το μοναδικό Μύρο που αναβλύζει μέσα από την Εικόνα και το οποίο άρχισε να εμφανίζεται από το 1964, κατά τους ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ, σχηματίζοντας σταγόνες που θαυματουργικά διαπερνούν το τζάμι και ευωδιάζουν τόσο δυνατά, που είναι αδύνατο να περιγραφεί! Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις το Μύρο αναβλύζει σαν βρύση, με πίεση!!! Ενώ άλλοτε πάλι τρέχει τόσο πολύ, που το μαζεύουν κάτω από το πάτωμα!

   Το συγκλονιστικό θαύμα του Αγίου Μύρου της Παναγίας, συνοδεύεται βέβαια διαρκώς από θαύματα θεραπείας! Και μάλιστα σε πολλές καταστάσεις στις οποίες η Επιστήμη σηκώνει τα χέρια! Έτσι χιλιάδες είναι οι ευεργετημένοι της Παναγιάς, σε κάθε τόπο και στην Μαλεβή, αφού έχουν θεραπευθεί με τη Χάρη της οι πιο σπάνιες και δύσκολες περιπτώσεις, όπως παραλυσίες, καρκίνοι, λύκοι, νεφρά, άσθμα και πολλά άλλα!

   Ένα από αυτά τα μεγάλα θαύματα της Παναγίας είναι και το σύγχρονο, που συντάραξε τον κόσμο όλο, επειδή προβλήθηκε και από την τηλεόραση! Βέβαια εάν προβαλλόταν καθημερινά όλα τα θαύματα του Χριστού με τις Πρεσβείες της Παναγίας και των Αγίων, δε θα έφθανε όλο το πρόγραμμα, όλων μαζί των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών!!!

   Όμως τα θαύματα πρέπει να προβάλλονται και προς Δόξα Θεού και για την τόνωση των ήδη πιστευόντων και για τον προσανατολισμό των εν πλάνη και σκότη ευρισκομένων! Τα θαύματα είναι σαν φάροι, μέσα στη θύελλα και τη φοβερή τρικυμία της ζωής, που αναβοσβήνουν και δείχνουν το ασφαλές λιμάνι της Ορθοδοξίας!

   Αν η Παναγία π.χ. ζήτησε από τον Υιό της να κάνει το πιο απλό, το νερό να το κάνει κρασί στο γάμο της Κανά, πόσο περισσότερο δε θα ζητήσει με τη Χάρη και το δικαίωμα που ο ίδιος ο Χριστός της έδωσε, πόσο περισσότερο δε θα ζητήσει να κάνει καλά το παιδί, τον άντρα, τη γυναίκα, την τίμια δουλειά… Είναι τόσο μεγάλη η παρρησία της, τόσο μεγάλη η Χάρη της και τα χαρίσματά της, τόσο μεγάλη η συμπόνια και η καλοσύνη της και τόσο σπουδαία και γενναιόδωρη η ανταμοιβή της, που όλοι σε αυτήν μετά Θεόν προστρέχουμε, όπως τα παιδιά προστρέχουν πρώτα πρώτα στη μάνα!

   Είναι μεγάλη, η πιο μεγάλη ευλογία να έχουμε προστάτη και βοηθό την ίδια τη Θεοτόκο! Να έχουμε τα ευλογημένα καταφύγιά της, τα Μοναστήρια και τις Εκκλησιές της στον τόπο μας! Σε ένα τόπο που διάλεξε προ αμνημονεύτων ετών η Πρόνοια του Θεού!

   Έτσι, στη συγκεκριμένη περίπτωση του παιδιού από την Κύπρο, η ίδια η Παναγία επενέβη στις προσευχές και την πίστη της μητέρας, καλώντας τη να φέρει το παιδί στο Μοναστήρι της στη Μαλεβή!

   Ξεκίνησε εκείνη, με Πίστη και Ελπίδα! Παράλυτο το παιδί, με αναπηρικό καροτσάκι μετακινιόταν! Με αναπηρικό καροτσάκι  το μετέφερε και το ταξί στο Μοναστήρι και ο ίδιος ο ταξιτζής έγινε άθελά του ο αυτόπτης μάρτυρας του μεγάλου θαύματος!

   Το παιδί πλησίασε παράλυτο στη θαυματουργή εικόνα και καθώς προσκύνησε ένιωσε δύναμη στους μυς του και ισχύ στα οστά του! Την επόμενη στιγμή στάθηκε μόνος του και περπάτησε, εκεί μπροστά στην Παναγία Μαλεβή!!!

   Κι αργότερα, εντελώς θεραπευμένος, μακάριος, έπαιξε και μπάλα στην αυλή του Μοναστηριού! Ο πρώην παράλυτος και ξεγραμμένος! Σκορπώντας ρίγη χαράς και συγκίνησης στη μανούλα του, που τόσο καιρό κουβάλησε επάξια το δικό της Σταυρό! Και τώρα απολαμβάνει τη μεγάλη και γιορτινή Ανάσταση! Διότι τα αδύνατα στους ανθρώπους, είναι δυνατά στο  Θεό! Με τις Πρεσβείες της Θεοτόκου και πάντων των Ορθόδοξων Αγίων Του! Αμήν

  

 

 

 

 

 

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

 

 

 

ΓΡΑΨΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

 

 

ΣΗΜ> ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ – ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΄21- ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΄21, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΕΘΝΙΚΟ ΗΡΩΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ