ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 

 

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥ & ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

εφημερίδα 41

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ

Μάρτιος - Απρίλιος 2007 μ.Χ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ

   ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ           ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ          ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ ΝΕΑ          ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ           ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ            ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ή ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ή Η ΜΑΡΙΕΤΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

 

 

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ

«ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”»

 

«ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ»! Γεια σου και χαρά σου! Και λέγαμε και εμείς ποια να είναι βρε παιδί μου αυτή η «Μαρία» που τραγουδάει ο νεαρός! Να ποια ήταν ! Η Μαρία! Η παρουσιάστρια του Διαγωνισμού Τραγουδιού! Γεια σου Μαρία! Και σε ευχαριστούμε που ζήτησες συγνώμη! Επειδή τελικά ίσως είσαι η μόνη που το έκανε!

Η Μαρία της μεγάλης Συγνώμης!

Γι΄ αυτό και σε περιμένουμε στο Μεγάλο Συλλαλητήριο που ετοιμάζεται στη Θεσσαλονίκη για τη Μακεδονία μας!

Και επειδή είδαμε τη μετάνοιά σου, σου γράφουμε ένα τραγούδι!

 

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΡΙΑ 2

 

Δε φταις εσύ Μαρία,

για τη  Μακεδονία,

φταίνε αυτοί

που γράφουν  στο γυαλί

 

Μην κλαις και μη λυπάσαι,

μονάχα να θυμάσαι,

πως η Μακεδονία είναι ελληνική!

 

Φταίν΄ οι καρεκλοφόροι

και οι λιμοκοντόροι,

φταίνε οι Κυβερνήσεις

και οι μεγάλες ρήσεις

 

Φταίνε οι διγλωσσίες,

οι γέρικες μαφίες,

φταίν΄ οι Αμερικάνοι

και οι δειλοί οι χάνοι

 

Φταίνε οι πειρατείες,

οι ψευτοϊστορίες,

φταίνε και τα κανάλια

τα μαύρα μας τα χάλια.

 

Το Υπουργείο Παιδείας,

Βιβλία ευκαιρίας,

σημάδια τραγωδίας,

στη ράχη της Μαρίας…

 

Βάλτε του μουσική και στείλτε στο ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ σε mp3 με τα στοιχεία σας. Τα τρία καλύτερα τραγούδια θα προβληθούν από το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΕΔΩ

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ

   Μετά την επιστολή της Κοντολίζα Ράις προς τα Σκόπια στα μέσα Απριλίου, με την οποία διαβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αναγνωρίζουν το κρατίδιο με το ελληνικό όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», ένα μήνα μετά, η Αμερικανίδα Πρέσβης  στην Πρωτεύουσα των πλαστογράφων Τζιλιάν Μιλοβάνοβιτς επιβεβαιώνει εκ νέου ότι « οι ΗΠΑ  αναγνωρίζουν το συνταγματικό όνομα της Δημοκρατίας “Μακεδονίας”. Δεν υπάρχουν αλλαγές στην πολιτική της Ουάσιγκτον αναφορικά με την αναγνώριση του  συνταγματικού ονόματος. Τέτοιες αλλαγές δεν θα υπάρξουν» τόνισε κατηγορηματικά, σχολιάζοντας το ψήφισμα που κατατέθηκε πρόσφατα στο Αμερικανικό  Κογκρέσο!

 

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ

  Με το Ψήφισμα αυτό που ανησύχησε τα Σκόπια, καλούνται οι Σκοπιανοί να σταματήσουν την απαράδεκτη προπαγάνδα τους κατά της Ελλάδας και να διαπραγματευτούν σοβαρά με την Αθήνα για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής ονομασίας.


   Στο Ψήφισμα, που κατατέθηκε από Αμερικανούς Βουλευτές και των δύο Κομμάτων, τα Σκόπια αναφέρονται ως FYROM, χωρίς να υπάρχει η προκλητική συνταγματική τους ονομασία, πράγμα που δείχνει διαφοροποίηση από την πολιτική Μπους…

 
   Προκαλεί, δε, ενδιαφέρον το γεγονός ότι ένας εκ των βασικών εισηγητών του ψηφίσματος είναι ο βουλευτής Ρόμπερτ Γουέσλερ (Δ-Φλόριδα), ο οποίος είναι πρόεδρος και εκ των συνιδρυτών της τουρκικής ομάδας στο Κογκρέσο, γεγονός που επιδέχεται πολλές ερμηνείες, κατά τους παρατηρητές -όπως επίσης, με την ανάλογη ερμηνεία, και ο βουλευτής Ελτον Γκαλεγλί.

   Με το Ψήφισμα ζητείται από τα Σκόπια κάτι, που ούτε η αδύναμη Αθήνα δεν έχει τολμήσει να ζητήσει και να καταγγείλει ακόμη! Το να τηρήσουν τα Σκόπια τις υποχρεώσεις τους που πηγάζουν από την Ενδιάμεση Συμφωνία, για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων που απαγορεύουν εχθρικές δραστηριότητες και προπαγάνδα από κρατικές υπηρεσίες, ενώ γίνεται αναφορά σ' όλη την προπαγανδιστική δραστηριότητα των πλαστογράφων, από τα σχολικά βιβλία και διδασκαλεία τους, τα εγχειρίδια της στρατιωτικής τους ακαδημίας και την αλλαγή του αεροδρομίου τους σε «Μέγας Αλέξανδρος»!

 

«ΠΑΡΑΛΟΓΟΙ & ΣΙΣΥΦΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ»

ΛΕΝΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Γεμάτη αλαζονεία, ειρωνία αλλά και κρυμμένη πίκρα, ήταν η απάντηση των Σκοπίων στο παραπάνω ψήφισμα!

   Μάλιστα ο Σκοπιανός Υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι, δήλωσε πως «θα ήταν πολύ πιο έξυπνο  για το Ελληνικό λόμπι στην Αμερική,  αντί σε παράλογες ενέργειες και δύναμη που  ξοδεύει  για  μια παράλογη διμερή διένεξη  για το όνομα της Δημοκρατίας “Μακεδονίας”, να στρέψει την  ενέργεια  στην βελτίωση  της κατάστασης στη μητρική  χώρα  την Ελλάδα  και για ανοικτή στήριξη  στη σταθεροποίηση στα Βαλκάνια, στο πλαίσιο των προσδοκιών  για ένταξη στο ΝΑΤΟ… Ο θρύλος  του Σίσυφου και  της πέτρας  την οποία ο  ίδιος σπρώχνει αιώνια και δεν κατορθώνει να την κυλίσει, μπορεί ν` αποτελέσει καλό δίδαγμα για τον τρόπο με τον οποίο δεν πρέπει κανείς να ξοδεύει άσκοπα το χρόνο και την ενέργειά του» τόνισε ειρωνικά ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

ΝΑΥΤΙΚΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ

«ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ»

   Ο νικητής των Γαλλικών Προεδρικών Εκλογών Νικολά Σαρκοζί στην νικητήρια ομιλία του πρότεινε να ιδρυθεί μια Μεσογειακή Ένωση με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών, μεσανατολικών και αφρικανικών χωρών που συνορεύουν με τη στρατηγική λεκάνη της Μεσογείου, η οποία θα συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση! (Για την ιστορία σημειώνουμε πως παρόμοια πρόταση, ειδικά για αμυντική Μεσογειακή Ένωση, είχε προτείνει πρόσφατα το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ με επιστολή του στη Γαλλική Πρεσβεία)

   Μέλη της Μεσογειακής Ένωσης, σύμφωνα με το σχέδιο του Σαρκοζί, θα είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Μάλτα, η Τουρκία, ο Λίβανος, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Τυνησία, η Αλγερία και το Μαρόκο.

   «Ήρθε η ώρα να συγκροτηθεί μια Μεσογειακή Ένωση, που θα αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και της Αφρικής», τόνισε.

   Όπως γράφει η Χέραλντ Τρίμπιουν, οι πρώτες αντιδράσεις είναι ποικίλες: ενθουσιασμός στην Ισπανία, συγκρατημένη ικανοποίηση στο Ισραήλ, οργή στην Τουρκία, που δεν θέλει να πέσει σε εναλλακτική ευρωπαϊκή δρομολόγηση…

   Συγκριμένα ο Ισπανός πρεσβευτής μεσογειακών υποθέσεων Χουάν Πρατ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόταση, αφού θα καταστεί αποτελεσματικότερη η αντιμετώπιση κινδύνων όπως η μετανάστευση, η τρομοκρατία και οι κλιματικές αλλαγές.  

   Ο αντιπρόεδρος πάλι της κυβέρνησης του Ισραήλ Σιμόν Πέρες τηλεφώνησε στο Σαρκοζί για να τον συγχαρεί και του είπε ότι η ιδέα μιας Μεσογειακής Ένωσης είναι πολύ σημαντική!

  «Πρέπει να ξεπεράσουμε όλα τα μίση ώστε να κάνουμε χώρο για ένα λαμπρό όνειρο ειρήνης και πολιτισμού», τόνισε ο νέος Γάλλος Πρόεδρος, ξεδιπλώνοντας το φιλόδοξο όραμά του, που αναδεικνύει τη Γαλλία σε πρωταγωνιστή των διεθνών εξελίξεων, σε μια περιοχή -κλειδί που είναι ήδη στο χειρουργικό τραπέζι!

   Η Λευκωσία θα έπρεπε πρώτη να προσφέρει τώρα τα πολυτελέστατα συνεδριακά της θέρετρα για την 1η Μεσογειακή Διαβούλευση, συμπεριλαμβανομένων των Παλαιστινίων! Και η Αθήνα να δηλώσει αμέσως τη συμμετοχή της! (έτσι θα δυσκολευτεί η Τουρκία και θα μείνει πίσω σε μια πολύ σοβαρή εξέλιξη, που θα αναδείξει πρωταγωνίστριες τις θαλασσινές πλώρες της Μεσογείου, ενώ θα αναβαθμίσει τις ελληνικές νήσους και μεγαλονήσους σε τέτοιο σημείο, όπως στα χρόνια της μεγάλης αίγλης του Ελληνισμού «μέγα το της θαλάσσης κράτος»)

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ

ΜΑΪΚ ΡΑΝ

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ

 

  Ο φιλέλληνας Πρωθυ-πουργός της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν, αποκάλυψε ότι οι Τούρκοι τον αποκαλούν «πόρνη της Ελλάδας» όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό δεν τον πτοεί καθόλου και θα συνεχίσει τον αγώνα του για την προάσπιση των δίκαιων εθνικών θεμάτων της ...Ελλάδας!

   «Είναι κάποια πράγματα που δεν είναι διαπραγματεύσιμα» τόνισε ο κ. Ραν σε μια πύρινη ομιλία του κατά την επίσημη έναρξη των Πανελλήνιων Αγώνων, τον περασμένο μήνα  στην Αδελαΐδα., τονίζοντας πως «δεν μπορούν και δεν επιτρέπεται τα Σκόπια να μονοπωλούν τον όρο Μακεδονία»!

   «Ο αγώνας μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα συνεχίζεται αμείωτος», ενώ για την Κύπρο τόνισε:

  «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και για την επανένωση της Κύπρου και την δίκαιη και βιώσιμη λύση του προβλήματός της»!

  Όταν υπάρχουν τέτοιοι Φιλέλληνες, πρέπει να ντρέπονται πραγματικά κάτι …έλληνες, που γκρεμίζουν και ποδοπατούν τα πάντα! Δίκαια, Ιστορία, Πίστη, Αγώνες!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΘΑ ΔΕΙ ΤΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

   Μεγαλειώδη υποδοχή ετοιμά-ζει η Ομογένεια στον Έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο οποίος θα επισκεφθεί - με ενδιάμεσο σταθμό τη Ν. Ζηλανδία- την Αυστραλία με πρόσκληση του Αυστραλού ομολόγου του Τζων Χάουαρντ στις 20 Μαΐου (δεν έγινε μέχρι αυτή τη στιγμή γνωστό εάν περάσει τελικά και από τις Ελληνικές Δυνάμεις Αφγανιστάν, να καμαρώσει και τα σήματα των Σκοπιανών Αξιωματικών)

   Πάντως σίγουρα θα του δοθεί η ευκαιρία να αντιληφθεί από μόνος του το μεγάλο φανατισμό και την τεράστια εχθρότητα των Σκοπιανών της Αυστραλίας, που με μανία απίστευτη προσπαθούν να αρπάξουν κάθε γράμμα της λέξης και της ιστορίας της Μακεδονίας μας!

  Επειδή είναι και ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αυστραλία, οι Ομογενείς του ετοιμάζουν ενθουσιώδη υποδοχή!

 

   Στο Σύδνεϋ π.χ., η ανοικτή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην μεγάλη αίθουσα του Δημαρχείου της πόλης (Town Hall) την Τρίτη 22 Μαΐου.

   Στην Καμπέρρα, θα δοθεί ανοικτή δεξίωση στην πρεσβευτική οικία το απόγευμα της Τετάρτης 23 Μαΐου.

   Στη Μελβούρνη η ανοικτή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου στο κεντρικό στάδιο των εγκαταστάσεων αντισφαίρισης (Rod Laver Arena), όπου και θα δώσει δωρεάν συναυλία ο Μανώλης Μητσιάς.

 

   Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν στην Αδελαΐδα και το Ντάργουϊν.

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΟΛΥΗΜΕΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ!

 

   Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, το ηλεκτρονικό Παγκόσμιο Δίκτυο Ελλήνων Εκπαιδευτικών, Γονέων και Πολιτών  www.noiazomai.net, λαμβάνοντας υπ΄ όψη όλα τα τελευταία συμβάντα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις Πολυήμερες Μαθητικές Εκδρομές των Σχολείων, αλλά και τις γενικότερες χαλαρές, συχνά ανεξέλεγκτες και αντιπαιδαγωγικές συνθήκες που γνωρίζουμε όλοι πως επικρατούν και συχνά μετατρέπουν τις εκδρομές σε κάθε είδους τραγωδίες, προτείνουμε την

 

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΗΜΕΡΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ &

 

ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 

      Συγκεκριμένα προτείνουμε σύμφωνα με το Πρόγραμμα Παιδείας & Πολιτισμού του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ:

 

   1. Να επισκέπτεται κάθε μαθητής Γυμνασίου & Λυκείου συνοδεία γονέων και δαπάνες του Κράτους οπωσδήποτε τον Παρθενώνα, τη Βεργίνα, τα Οχυρά, τον Αβέρωφ, το Άγιον Όρος, το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, την Αγία Λαύρα, το Μυστρά, την Επίδαυρο, την Κνωσό, τις Μυκήνες, την Πέλλα, την Κύπρο, τους Αγίους Τόπους κ.α. διατυπώνοντας εγγράφως ή ηλεκτρονικώς και με φωτογραφικό υλικό τις εντυπώσεις του! Η έκθεση αυτή θα βαθμολογείται ή και θα αποτελεί κριτήριο και μέσο προαγωγής στην επόμενη τάξη! (Βιώνουμε τον Πολιτισμό μας)

 

(Οι γονείς προς τούτο θα δικαιούνται επιπρόσθετη πενταήμερη άδεια για κάθε τους παιδί)

 

  2. Παρομοίως οι γονείς μαζί με τα παιδιά Νηπιαγωγείου-Δημοτικού, να επιδοτούνται για καλοκαιρινή πενθήμερη διαμονή σε κάποιο Νησί του Αιγαίου ή Ακριτική Περιοχή, απ΄ όπου μαζί με τις διακοπές τους, θα συλλέγουν και στοιχεία, υλικά, συνταγές και φωτογραφίες, που θα παρουσιάζει όλη η οικογένεια το Φθινόπωρο μέσα σε κάθε τμήμα τάξης, σε ειδική εκδήλωση! (Γνωρίζουμε την Ελλάδα)

  

 

   Κατά τους παραπάνω τρόπους, όχι μόνο αποφεύγονται δυσάρεστες, ανεξέλεγκτες, τραυματικές και άκρως αντιπαιδαγωγικές καταστάσεις που συναντούμε συχνά στις Πολυήμερες Σχολικές Εκδρομές  οι οποίες – παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Εκπαιδευτικών – καταλήγουν να είναι εκδρομές αλκοόλ, μπαρ και ασυδοσίας, εκδρομές βλάβης και όχι ωφέλειας εκπαιδευτικής, πνευματικής, ηθικής, ενώ με το νέο τρόπο-πρόταση επιτυγχάνουμε συγκλονιστικά αποτελέσματα παιδείας, αφού εμπλέκουμε με τον πλέον ευχάριστο τρόπο την ίδια την Οικογένεια, κάνοντάς τη κοινωνία Παιδείας, ενισχύουμε τη συνοχή της, εδραιώνουμε τη συναισθηματική ασφάλεια και συνεργασία των μελών της, κάνουμε την μάθηση ευχαρίστηση και μεγιστοποιούμε τις δυνατότητες σχολικής επιτυχίας, αποδοχής και επιτυχούς συμμετοχής όλων των παιδιών-μαθητών!

 

   Συν τοις άλλοις, ενισχύουμε τους δεσμούς και την αυτογνωσία της χώρας, δημιουργούμε το νέο κλάδο του Εκπαιδευτικού/Οικογενειακού Τουρισμού, προετοιμάζουμε αυριανούς, δημιουργικούς και εμπνευσμένους, πεπολιτισμένους Πολίτες!

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ;

ΤΡΕΛΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗ ΝΤΟΡΑ ΤΩΡΑ!

 

Η ΝΤΟΡΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

 

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

 

   ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Ένα «τρελό», αλλά όχι αδύνατο σενάριο, έφτασε στην εφημερίδα λίγο πριν το κλείσιμο της ύλης και το δημοσιεύουμε κατά αποκλειστικότητα, αλλά και επιφυλακτικότητα, διότι θα είναι πραγματικά συνταρακτική η εξέλιξη της πολιτικής ζωής εάν επιβεβαιωθεί!

  Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, ο Καραμανλής προβληματίζεται για το μέλλον, έχοντας να επιλέξει δύο δρόμους:

 

 1ος ΔΡΟΜΟΣ: Να πάει ο ίδιος τη Ν.Δ. σε εκλογές και να έχει λόγω του νέου εκλογικού συστήματος λιγότερους Βουλευτές, περισσότερη πολιτική φθορά και περισσότερη αντιπαλότητα με το ΠΑΣΟΚ, του οποίου τη συγκατάθεση θα πρέπει όμως να ζητήσει εάν αποφασίσει το 2010 να πάει για Πρόεδρος Δημοκρατίας, άλλως θα πρέπει να περιμένει άλλα οκτώ ολόκληρα χρόνια από τώρα, με πολύ δυσμενέστερους και αμφίβολους όρους και αβέβαιες συνθήκες, μη ελέγξιμες και ψυχοφθόρες…

 

  2ος ΔΡΟΜΟΣ: Να παραδώσει το Κόμμα στη Ντόρα λίγο πριν τις Εκλογές του 2008, ώστε να βγει με ψηλά το κεφάλι, δημοφιλής και «ανέπαφος», περιμένοντας σε εγρήγορση τη λήξη της Προεδρικής θητείας το 2010, ώστε να θέσει ως απόλυτο φαβορί υποψηφιότητα, την οποία θεωρείται ότι δεν θα αρνηθούν να ψηφίσουν και Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ή του ενισχυμένου ΚΚΕ!!! Ο Καραμανλής θα μπορεί τότε να πάει Πρόεδρος Δημοκρατίας για δύο θητείες!!! Μέχρι το 2020!!!

 

   Στην περίπτωση αυτή, η Ντόρα, απόλυτα ικανοποιημένη η ίδια, διότι δεν θα μπορούσε πράγματι να περιμένει άλλα τουλάχιστον 8 με 10 χρόνια για πάρει σειρά Πρωθυπουργού, προχωρεί σε γενικό κάλεσμα όλων των «δυνάμεων» και αναμένεται να εκλεγεί Πρωθυπουργός, ιδίως εάν μέσω οικογένειας Μπους καταφέρει πρωτύτερα να «επιτύχει» κάτι πολύ μεγάλο σε κάποιο Εθνικό Θέμα…  ως Υπουργός Εξωτερικών…

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΣΕ BLU-RAY KAI HD-DVD


  Η Ελλάδα αγνοείται επιδεικτικά στην ενσωμάτωση ελληνικών υποτίτλων στις νέες κυκλοφορίες των δύο νέων φορμάτ των οπτικοακουστικών συστημάτων,
Blu-Ray και HD-DVD, ενώ άλλες χώρες με ίδιο ή και μικρότερο πληθυσμό από την Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν υπότιτλους στη μητρική τους γλώσσα!

  

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ για την ενσωμάτωση ελληνικών υποτίτλων ΕΔΩ

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

www.noiazomai.net

 

Noiazomai.agrino.org

Noiazomai.tripod.com

 

Σύνταξη ύλης

noiazomai@gmail.com

 

Επικοινωνία

noiazomai@gmail.com

 

ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ

 

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ

 

Ο ΠΑΝΓΕΝΝΑΙΟΤΑΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΘΙΜΟΥ

ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!

 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ


ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

   Ποιο από τα δύο είναι χειρότερο; Η εσωτερική υπονόμευση, η διγλωσσία, οι υπεκφυγές ή η κύρια εξωτερική απειλή;

   Και τα δύο είναι εξίσου επικίνδυνα, μα το πρώτο είναι το πιο επίφοβο! Διότι τα μεγάλα κάστρα πέφτουν από μέσα! Πέφτουν με Εφιάλτες!

   Στη Θεσσαλονίκη, στις 19 Μαρτίου 2007 μ.Χ. ημέρα Δευτέρα, υπογράφηκε με πρωτοβουλία του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ένα ιστορικό κείμενο, η συγκρότηση ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ σύγχρονου ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, με έμβλημα την ιστορική σφραγίδα του Μακεδονικού Κομιτάτου!

   Ό,τι σώθηκε τότε με αίμα και πόνο, τώρα κινδυνεύει να χαθεί, να σβήσει οριστικά!

   Διότι εκτός όλων των άλλων, πίσω από το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» κρύβεται εξ ορισμού η διεκδίκηση όχι μόνο της ιστορίας, του πολιτισμού μας, του Φιλίππου, του Αλεξάνδρου, μα και η διεκδίκηση σε κάποια μελλοντική συγκυρία και αυτού ακόμα του ελληνικού εδάφους! Άλλωστε γι΄ αυτό σχεδιάστηκε, εφευρέθηκε και υποστηρίχτηκε η ψευτο”Μακεδονία”!  Για την αρπαγή της Βόρειας Ελλάδας!

   Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, είναι αποφασισμένη να κλείσει κάθε πόρτα, κερκόπορτα και δίοδο, σε Σκοπιανούς και φιλοσκοπιανούς!

   Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ & ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ!

   Και είναι ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΩΝ, η άμεση πολιτική οργάνωση του Μακεδονικού Ελληνισμού! Σε κάθε χωριό! Σε κάθε πόλη! Σε κάθε χώρα! Σε κάθε τόπο!

   Σας καλούμε να συμμετέχετε όλοι!

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Ιδρυτικό μέλος ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

 ΣΗΜ. Για εγγραφή στην Επιτροπή Συλλόγων, Προσωπικοτήτων και άλλων, αφού διαβάσετε το Κείμενο πρώτα, στείλετε e-mail ΕΔΩ

 

ΤΟ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΗΔΗ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΦΟΡΕΙΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ  ΠΟΛΙΤΩΝ

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ

 

   Ο μεγάλος Αρχηγός του σύγχρονου Μακεδονικού Αγώνα, ο Δεσπότης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, έκανε ήδη το πρώτο μεγάλο βήμα για τη διεξαγωγή του πολυπόθητου μεγάλου Συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, για μια ειρηνική μα δυναμική  απάντηση που χρωστούμε όλοι οι Έλληνες στους Πλαστογράφους και τους Υποστηρικτές τους!

   Για μια απάντηση και ένα εθνικό χρέος που χρωστούμε στους προγόνους, τους παπούδες, αλλά και τα παιδιά μας!

   Μέσα από τον Ιερό Ναό του  Πολιούχου και Προστάτη μας Αγίου Δημητρίου, ο Παναγιώτατος και Πανγενναιώτατος  Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο Ιεράρχης του Μεγάλου Εθνικού Αγώνα, έκανε για πρώτη φορά ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ζητώντας τη συμμετοχή και όλων των κομμάτων!!! Εξήγησε ότι η Εκκλησία και μόνη της μπορεί, αλλά θα ήταν ορθότερο να κληθούν πρώτα και να συμμετέχουν όλοι, διότι είναι Εθνικό Θέμα και μας αφορά όλους! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΘΙΜΟΥ

   «Εμείς έχουμε μια πατρίδα. Μια πατρίδα που πρέπει να την αγαπάμε. Μια πατρίδα για την οποία έχουμε την τόλμη να την υπερασπιζόμεθα. Μια πατρίδα για την οποία έχουμε το θάρρος να υφιστάμεθα δυσκολίες και κινδύνους μπροστά σε άρχοντες και εξουσιαστές, για να διατηρήσουμε την ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια της πατρίδας μας, της Ελλάδος, της Ορθοδόξου Χριστιανικής Ελλάδος»…

   … Θέλω να σας μεταφέρω τις προσωπικές μου ανησυχίες, όπως πιστεύω και μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού, για το θέμα της Μακεδονίας και των Σκοπίων…

 

   Γίνομαι δέκτης προτάσεων πολλών από συμπολίτας, στην

πόλη της Θεσσαλονίκης κυρίως

 

 

για την διοργάνωση μεγάλου Συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη για το θέμα του Ονόματος που διεκδικούν αυτοί και που εμείς διακηρύσσουμε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙ ΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ…

 

   Οι Σκοπιανοί μένουν ασυγκίνητοι!

   Οι πολιτικοί μας ιδίως – που κανείς δεν αμφισβητεί τη φιλοπατρία - να θελήσουν να έχουν ενότητα άρρηκτη στο θέμα της διεκδικήσεως του δικαίου μας αιτήματος για τα Σκόπια.

   Δεύτερον, εάν πρόκειται να γίνει Συλλαλητήριο, δεν μπορεί να το κάνει ο Μητροπολίτης μόνος του με τις Ενορίες – που μπορούμε να το κάνουμε! Πρέπει να έρθουν και να συνεργαστούν όλες οι τοπικές  οργανώσεις των Πολιτικών Κομμάτων! ΟΛΕΣ! Μηδεμιάς εξαιρουμένης! Εάν θέλουν ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ και ας εκλέξουν όποια διοικούσα επιτροπή θέλουν. Δεν διεκδικούμε πρωτοκαθεδρία. Διεκδικούμε αγωνιστικό φρόνημα για το ζήτημά μας που στη Μακεδονία έχει πολύ μεγάλη σημασία για το άμεσο μέλλον!

   Θέλουν λοιπόν Συλλαλητήριο; Τα Κόμματα παρόντα. Αλλά χωρίς κομματικό χρώμα, για να διοργανώσουμε το Συλλαλητήριο και να στηρίξουμε το Ελληνικό Κράτος, την Κυβέρνηση και όλους τους Πολιτικούς, που πιστεύουμε ότι έχουν την ίδια άποψη πάνω στο θέμα αυτό, στην προσπάθειά τους  για να κερδίσομε το δίκαιο που διεκδικούμε!

 

«ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ»

   Και ακόμη τότε, όλοι μαζί, μπορούμε να πάμε και εμείς μέχρι τα Σύνορα! Μπορούμε  να πάμε και να διοργανώσουμε ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ και εκεί που μας λένε “ελάτε χωρίς διαβατήρια”, να φτάσουμε μέχρι τους Ευζώνους και να δηλώσουμε ότι “εδώ χωρίζομε, επειδή το θέλετε εσείς, παρότι είστε ευεργετημένοι από το ελληνικό κράτος, με το 40% της Οικονομία σας να είναι εξησφαλισμένο από τις παροχές του ελληνικού κράτους και των Ελλήνων πολιτών που έφεραν επιχειρήσεις”! Παρότι έχουν τόσες διευκολύνσεις για την οδόν προς την θάλασσσαν, παρότιν έχουν τόσες προτάσεις για καλή συνεργασία για να αναπτύξουν το μικρό κράτος τους, που

 

 

 

κακή τη βουλήση, ο Στάλιν και ο Τίτο το έστησαν εκεί δα για να βγουν αυτοί στη θάλασσα και να διώξουν την Ελλάδα από το Αιγαίο και από τα δικαιώματά της στο Βορειοελλαδικό χώρο! Αυτός ήταν ο σκοπός! Και δεν επετεύχθη διότι ευτυχώς δεν έγινε το θέλημά τους έστω και εάν επηκολούθησε τόσο σκληρός εμφύλιος πόλεμος. Το θέλημά τους δεν έγινε! Και έμεινε η Ελλάδα σταθερή στα σύνορά της. Και τώρα  θέλει να μείνει με το δικαίωμα του Ονόματος της Μακεδονίας μόνον στην Ελληνική Μακεδονία!

 

«ΕΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ»

   Δεν θα πω τίποτα άλλο. Εσείς θα περιμένετε! Εάν υπάρξει ενδιαφέρον και υπάρξει κοινή απόφασις ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!  Και προς το σκοπό να ενισχύσουμε τις ενέργειες των πολιτικών μας όλων για το μεγάλο αυτό Εθνικό Ζήτημα! Έχουμε και άλλα παρακάτω, αλλά εκείνα είναι για άλλην ώρα. Αυτό είναι τώρα το επίμαχο! Στις αρχές του 2008 θα γίνει η διαδικασία για να μπει στο ΝΑΤΟ η χώρα αυτή! Εκεί η Ελλάς έχει το δικαίωμα να καταθέσει ΒΕΤΟ! Επίσης η Ελλάς έχει το δικαίωμα να καταθέσει ΒΕΤΟ για την είσοδο της χώρας αυτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση!..

  

   Κάνετε την προσευχή σας. Πάντοτε για την ειρήνη στην πατρίδα μας. Για την ειρήνη με τους γειτονές μας. Για την ειρήνη σ΄ ολο τον κόσμο. Αλλά όμως, κρατήστε βαθιά μέσα στην ψυχή σας το χρέος, το καθήκον, την αφοσίωση, τη θυσία, την τόλμη, τον ηρωισμό, για το Χριστό, για την Εκκλησία  - και το προσθέτω – και για την Πατρίδα μας την Ελλάδα»  κατέληξε με συγκίνηση ο

Παναγιώτατος Μητροπολίτης της Μακεδονικής Πρωτεύουσας!

 

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

 

 

 

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

4.000.000 ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΗΕ

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ ή με e-mail ΕΔΩ

 

ΣΥΛΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ,

 ΓΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

 

 

Τα Σκόπια κερδοσκοπούν με τα δικά μας Ονόματα & Σύμβολα

ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ!

 

 

 

   ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:

   ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» των Σκοπίων και «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» της Βυζαντινής Αχρίδας ετοιμάζουν με κάθε φροντίδα  οι Σκοπιανοί!!!

 

   Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο οικονομολόγος Πρωθυπουργός των Σκοπίων και το επιτελείο του έχουν αποφασίσει βάση σχεδίου την ολοκληρωτική οικονομική εκμετάλλευση των Ελληνικών Ονομάτων ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ, ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ, ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ κ.α., προκειμένου να απογειώσει οικονομικά τα Σκόπια και να τα καταστήσει την Ταϊβάν, την Κίνα ή τη Σιγκαπούρη της Ευρώπης όπως σχεδιάζει!!!

 

   Στο πλαίσιο αυτών των σχεδιασμών, εντάσσονται:

 

1.       Η Ελαχιστοποίηση της Φορολογίας Επιχειρήσεων, που αναμένεται να καταστεί η χαμηλότερη στον Κόσμο!

2.       Η σχεδιασμένη τουριστική καμπάνια που προβάλει το όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για τουρισμό στα Σκόπια! (CNN κ.α.)

3.       Η σχεδιασμένη σαρωτική διαφημιστική καμπάνια Πρόσκλησης Επενδυτών, σε 35 ξένες χώρες και 50 ξένα ΜΜΕ, με το μήνυμα "Επενδύστε στη «Μακεδονία», το νέο επιχειρηματικό παράδεισο της ΕΥΡΩΠΗΣ”!!!

4.       Η πρόσφατη προκλητική και αναπάντητη από την Αθήνα ονοματοδοσία των Αεροδρομίων Σκοπίων και Αχρίδας!

5.       Η έκδοση συλλεκτικών νομισμάτων με το Μέγα Αλέξανδρο!

6.       Η αναμενόμενη προκήρυξη πώλησης 10 μοναδικών μεγάλων τουριστικών περιοχών-φιλέτων σε Σκόπια και Αχρίδα, για ανέγερση τεράστιων Ξενοδοχειακών «Μακεδονικών» Μονάδων!!!

 

7.       Η αδιάλλακτη εμμονή στο όνομα-επένδυση «Μακεδονία»!

 

  Τέλος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι   Σκοπιανοί ετοιμάζουν με κάθε λεπτομέρεια την Εκχώρηση σε ξένους των Αεροδρομίων «Μέγας Αλέξανδρος» των Σκοπίων και «Απόστολος Παύλος» της Αχρίδας!!!

   Για αυτό άλλωστε το λόγο έδωσαν τα ονόματα «Μέγας Αλέξανδρος» και «Απόστολος Παύλος» πιο μπροστά, για να ανεβάσουν κατακόρυφα το διεθνές ενδιαφέρον, αλλά και την οικονομική και τουριστική αξία των Αεροδρομίων!!!

   Επόμενο βήμα η εκχώρησή τους με «διαγωνισμό», κομμένο και ραμμένο στα μέτρα εκείνων των ξένων που τους υποστηρίζουν σθεναρά, όπως είναι οι Αμερικανοί!!!

    Αντιλαμβάνεται όμως ο καθένας τι σημαίνει αυτό και τι ενέργειες πρέπει να κάνει άμεσα η Ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να μπλοκάρει και να ακυρώσει όλες τις σχετικές διαδικασίες, πριν πολύ ισχυροί παίκτες επενδύσουν εναντίον μας!!!

 

   Η ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΡΑΝΗΣΕΙ! .-

 

 

ΒΟΜΒΑ ΠΑΟΥΕΛ ΕΚΘΕΤΕΙ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

«ΕΙΧΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ»

 

   Με συνέντευξη του στην Καθημερινή, ο τέως Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ, (1-4-2007) μιλά για την αμερικανική αναγνώριση των Σκοπίων με την ελληνική ονομασία «Μακεδονία» και αποκαλύπτει πως καθόλου αιφνιδιαστική δεν ήταν η απόφαση, αφού ο ίδιος από πριν είχε ενημερώσει τηλεφωνικά τον Έλληνα ομόλογό του, Υπουργό Εξωτερικών Μολυβιάτη!!!

  

   Συγκεκριμένα, αναφέρει επί λέξει για την απαράδεκτη ενέργεια των ΗΠΑ, που έγινε δύο μέρες μετά τις αμερικανικές Προεδρικές Εκλογές, δύο μέρες μετά την ανύποπτη ψήφο των Ομογενών, το Φθινόπωρο του 2004 :

   «Ήταν μια απόφαση που ο Πρόεδρος άφησε σε μένα. Εγώ έλαβα την απόφαση. Εγώ την ανακοίνωσα. Η ευθύνη είναι δική μου. Ρίξτε σε μένα τα βέλη. Αλλά εγώ το αποφάσισα. Έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες των πράξεών μου. Είχα τότε τηλεφωνήσει στον Έλληνα συνάδελφό μου και του είχα πει:

   “Κύριε Υπουργέ, παρακαλώ καταλάβετε γιατί είναι η ώρα να γίνει αυτό. Εάν πρόκειται να το κάνω, αυτή είναι η σωστή στιγμή. Για να αποφύγουμε μια κρίση την οποία ούτε εσείς θα θέλατε να δείτε”»!

  

   Και όμως τότε η Κυβέρνηση έδειχνε και έλεγε δημόσια ότι αιφνιδιάστηκε! Ότι δεν ήξερε τίποτα! Ότι δεν είχε πάρει μυρωδιά!!! (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑ ΜΕΣΩ VODAFONE…)

   Και όμως ο ΥΠΕΞ , η Κυβέρνηση είχαν ενημερωθεί και παρόλα αυτά δεν έκαναν τίποτα για να εμποδίσουν την υλοποίηση, είτε την εξέλιξη της αναγνώρισης!

 

ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

   Καταρχήν, με την ενημέρωση Μολυβιάτη και την άμεση ενημέρωση Καραμανλή, έπρεπε σε συνεννόηση με τον ευαίσθητο Πρόεδρο Παπούλια, να συγκληθεί εκτάκτως Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο!

   Να βγει κοινό ανακοινωθέν εναντίον της απόφασης!

   Παραλλήλως έπρεπε σε έκτακτη δήλωση Μολυβιάτη να ενημερωθεί άμεσα η Ελλαδική και κυρίως η Ομογενειακή κοινή γνώμη για κεραυνοβόλο αντίδραση, διότι η Ομογένεια όχι ως σύνολο, αλλά σαν επιμέρους φορείς, προσωπικότητες, οργανώσεις, έχει τρομερές δυνατότητες!

   Με παραίνεση Πρωθυπουργού, να απευθύνει Διάγγελμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη μεγαλύτερη διπλωματική και πολιτική εχθρική πράξη από τον καιρό της Μικρασιατικής Καταστροφής!

   Να συνέλθει εκτάκτως η ΒΟΥΛΗ και να εκδώσει καταδικαστικό ψήφισμα-απόφαση εναντίον της ανιστόρητης ενέργειας!

   Να ενημερωθούν με επιστολή Πρωθυπουργού άμεσα οι Ευρωπαίοι Εταίροι, με τη σημείωση ότι η αναγνώριση «Μακεδονίας» στρέφεται ευθέως κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας, εναντίον του εδάφους της Ευρωπαϊκής Ένωσης!  

  ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, παρούσης όλης της Κυβερνήσεως, όπου να τονιστεί ότι η ενέργεια των ΗΠΑ, προκαλεί και υποχρεώνει την Ελλάδα να υπερασπίσει την Ιστορία και τα Εθνικά της Συμφέροντα, με:

1.        ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΓΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΕΝΤΑΞΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΕ Ε.Ε. και ΝΑΤΟ!

2.        ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ, η οποία «επετεύχθη» με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ, αφού τώρα οι ΗΠΑ αναγνώριζαν σαν «Μακεδονία» τα Σκόπια,

 

 


παραβιάζοντας τη Συμφωνία Διαπραγμάτευσης που οι ίδιες επεδίωξαν να συναφθεί και την οποία συνεχώς παραβιάζουν οι Σκοπιανοί!

3.        Καταγγελία της Αμερικανικής Αναγνώρισης στα Ηνωμένα Έθνη, σαν παραβίαση Συμφωνίας Διαπραγμάτευσης υπό τον Μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

4.        Αστραπιαίο ταξίδι Πρωθυπουργού σε Μόσχα, Πεκίνο, Παρίσι…

     ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ και απολάμβανε ήδη μεγάλης προβολής και εκτίμησης στη διεθνή κοινή γνώμη!!! (ευνοϊκό διεθνές κλίμα)

 

ΤΙ ΕΓΙΝΕ

   Αντί όλων αυτών, τι έγινε όμως τελικά τότε; Το περιγράφει ό ίδιος ο Κόλιν Πάουελ, στην ίδια συνέντευξη, όπως το συνέλαβε από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ:

   «Με ικανοποίηση είδα ότι, παρότι η ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε την έντονη δυσφορία της, το θέμα έφυγε γρήγορα. Τα πράγματα ηρέμησαν. Και ελπίζω ότι θα συνεχιστούν σε αυτό το πνεύμα»!!!

    Και έχει απόλυτο δίκαιο! Πολλοί έκαναν τα πάντα για να ξεχαστεί το θέμα! Και ιδίως η Κυβέρνηση, η οποία διοχέτευε τότε την έντονη αντίθεσή της με οποιοδήποτε ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, που δεν έγινε τότε στη Θεσσαλονίκη, πράγμα που τελικά υπήρξε ολέθριο, αφού χάρη στη μη απάντηση του λαού μας, δόθηκαν ηττοπαθή και λανθασμένα μηνύματα προς όλους, ώστε να ακολουθήσουν οι δύο απαράδεκτες προτάσεις Νίμιτς (την πρώτη αποδέχθηκε για διαπραγμάτευση η Αθήνα!!!), η κατασκευή πελώριου Μνημείου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Περλεπέ (αποκάλυψη ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ), η μετονομασία των Αεροδρομίων σε «Αλέξανδρος ο Μέγας» και έπεται συνέχεια…

 

ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΠΟΔΟΠΑΤΕΙΤΑΙ!

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΤΟΥ

ΜΕΓΑΛΟΥ, ΝΕΟΥ, ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ!

Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!

 

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!

  

 

 

  

 

 

 

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ, Η ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ, Η ΣΕΡΒΙΑ & ΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ

ΟΙ «ΝΕΟΙ ΧΑΡΤΕΣ» ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

ΧΑΡΤΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ

  

  Έρχεται ή ώρα, όπως ήρθε και στο παρελθόν, για να πάρουμε ως χώρα ξεκάθαρη και εθνικά συμφέρουσα θέση, στο νέο «μοίρασμα» της Δυτικής Βαλκανικής, την οποία τεχνητά και όχι ιστορικά και εθνικά είχαν στο παρελθόν «μοιράσει» οι Μεγάλες Δυνάμεις. Δεν θα αναφερθούμε εδώ στα Ανατολικά Βαλκάνια, προς το παρόν…

   Ο χάρτης των σημερινών Δυτικών Βαλκανίων, με τη διάλυση της τέως Γιουγκοσλαβίας, έχει αλλάξει δραματικά και απόλυτα την περιοχή! Δημιούργησαν την Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και τώρα ετοιμάζουν οριστικά και το κράτος Αλβανικού Κοσσυφοπεδίου!!!

   Και αντί μέσα σε όλες αυτές τις δραματικές αλλαγές, να επωφεληθούμε εθνικά και να δικαιωθούμε ιστορικά, αντί να πρωταγωνιστούμε και να παρεμβαίνουμε στη γειτονιά μας, επιτρέψαμε όχι μόνο να ωφεληθούν όλοι οι άλλοι, αλλά και να βλαφθούμε καίρια, με τη «δημιουργία» κράτους «Μακεδονίας» (Σκόπια) από τη μια και με τον «ξεριζωμό» του διεθνώς αναγνωρισμένου Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού από την άλλη, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει το σοβαρό αντίβαρο στην αναμενόμενη δημιουργία της τουρκόφιλης «Μεγάλης Αλβανίας»…

 

ΧΑΡΤΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ «ΑΥΡΙΟ»

ΣΗΜ. Το παράνομο όνομα «Μακεδονία» των Σκοπίων, διεκδικεί από μόνο του (εξ ονόματος) ολόκληρη τη Μακεδονία μας, πράγμα το οποίο επιδιώκουν σε βάθος χρόνου και οι ξαφνικοί δυτικοί υποστηρικτές της παράνομης μετονομασίας της Βαρντάρσκα

 

      «Αύριο» ο χάρτης των Δ. Βαλκανίων θα είναι περίπου όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα! Το Κράτος Κοσσόβου, η Αλβανία και το ασυγκράτητο κομμάτι των ημιαυτόνομων Αλβανών των Σκοπίων, θα ενωθούν είτε επίσημα, είτε ανεπίσημα!!! Και θα αποτελέσουν, ντε γιούρε ή ντε φάκτο, τη λεγόμενη «Μεγάλη Αλβανία»!

   Σε αυτήν την περίπτωση, τα Σκόπια θα συρρικνωθούν αναγκαστικά, αλλά θα έχει αρχίσει ο Αλβανικός πονοκέφαλος για την Ελλάδα.

   Τη «Μεγάλη Αλβανία» επιδιώκουν Γερμανία και Ιταλία, ενώ προσεγγίζει θετικά η Τουρκία, υπό τον γνώμονα της βλάβης εναντίον της Ελλάδος. Οι ΗΠΑ προς το παρόν παίζουν «στρατηγικά» με τη ψευτο«Μακεδονία» εποφθαλμιώντας το  λιμάνι Θεσσαλονίκης…

 

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΗΜ.  Η εκκρεμής λύση του Βορειοηπειρωτικού (Συνθήκη Ειρήνης Παρισίων- Συμβούλιο Μεγάλων Δυνάμεων), η διευθέτηση των Αλβανών του Τετόβου-Δυτικά Σκόπια, η καταπίεση Σέρβων και Ελλήνων και Ορθοδόξων στα Σκόπια, είναι υπαρκτά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν ειρηνικά αλλά παράλληλα και ταυτόχρονα με την «επίλυση» του Κοσσυφοπεδιακού

 

   Ποια είναι όμως η πραγματική κατάσταση στις χώρες αυτές; Τι πρέπει να ληφθεί τελικά υπ΄ όψιν;

   Καταρχήν στο Κοσσυφοπέδιο υπάρχουν τα ιστορικά Σερβικά Μετόχια, το «Άγιον Όρος» της Ορθόδοξης Σερβίας, αλλά και μια Σερβική Μειονότητα ντόπιων Σέρβων, που δεν μπορούν να δοθούν στο Αλβανικό Κόσσοβο.

   Στα Σκόπια υπάρχει (Τέτοβο) ισχυρότατη Αλβανική παρουσία – περίπου ο μισός πληθυσμός -  που η καταπίεσή του έφτασε το τεχνητό κρατίδιο στα πρόθυρα γενικευμένου πολέμου! Η κατάσταση ισορροπήθηκε άχρι καιρού με τις αμερικανικές Συμφωνίες της Αχρίδας, που έδωσαν σχεδόν ημιαυτονομία στους Αλβανούς των Σκοπίων, με το δικαίωμα χρήσης της Αλβανικής Σημαίας! Δεν μπορεί να αγνοηθεί λοιπόν το «Κοσσυφοπέδιο των Σκοπίων»!

   Επίσης στα Σκόπια, ζει η πλέον καταπιεσμένη Μειονότητα των Βαλκανίων, η Ελληνική, που αριθμεί τουλάχιστον 300.000 άτομα (Ελληνόφωνους, Σλαβόφωνους, Βλαχόφωνους Έλληνες)!!!

   Τέλος στην Αλβανία, που επίσημα είναι προσεκτική για το Κόσσοβο, ζει η Ελληνική Εθνική Κοινότητα, η οποία είναι Διεθνώς Αναγνωρισμένη και έχει στο παρελθόν αναγνωριστεί η Αυτονομία της! Επίσης εκκρεμεί επίσημα η τελική δικαίωσή της (Ένωση) στο Συμβούλιο των 4 Μεγάλων Δυνάμεων! (βλέπε προηγούμενο φύλλο)

 

ΧΑΡΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ

με αδιάβλητα Δημοψηφίσματα των ντόπιων πληθυσμών

   Η Ελλάς δεν πρέπει να περικυκλωθεί απαθής από εξελίξεις που θα πιέζουν ολοένα στη συνέχεια και τα βόρεια σύνορά της! Δεν πρέπει να επιτρέψει τη δημιουργία Κοσσυφοπεδίου και Μεγάλης Αλβανίας, εάν δεν λυθεί το πρωτίστως δίκαιο και διεθνώς εκκρεμές θέμα της Βορείου Ηπείρου!

   Εάν οι «Μεγάλες Δυνάμεις» και η Αλβανία θέλουν Ανεξάρτητους ή Αυτόνομους τους Κοσσοβάρους, πρέπει πρώτα να αποδεχθούν τις ίδιες αρχές, δίκαια και δικαιώματα για τους Βορειοηπειρώτες Έλληνες!

   Και αν δέχονται τις ίδιες αρχές και για τους Αλβανούς των Σκοπίων, οφείλουν να τις δεχθούν και για τους Έλληνες και για τους Σλάβους-Σέρβους του κρατιδίου!

   ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ, ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ «ΝΕΚΡΗ» και «ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΙΜΗ», την ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΑΜΥΝΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ!

 

   ΑΡΑ η ενδεδειγμένη, ΕΙΡΗΝΙΚΗ λύση όλων των δυτικών προβλημάτων είναι το Διεθνές Δίκαιο, οι Διεθνείς Συνθήκες και η ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑ.

   Η λύση στην πράξη θα ήταν να αποφανθούν με εγγυημένα, αδιάβλητα και έγκυρα Δημοψηφίσματα, οι τοπικοί εμπλεκόμενοι πληθυσμοί των Δυτικών Βαλκανίων για την πορεία τους! Αυτή θα ήταν η ανθρώπινη, η δημοκρατική και η πλέον μακροχρόνια ειρηνική διευθέτηση των Δυτικών Βαλκανίων!

   Το αποτέλεσμα θα ήταν η παραπάνω κατά προσέγγιση διαμόρφωση του χάρτη, όπου Κοσσυφοπέδιο, πλην Μετοχίων και δυτικά Σκόπια ενώνονται με την Αλβανία, Βόρεια Ήπειρος και η γραμμή Αχρίδα - Μοναστήρι – Γευγελή ή βορειότερα Κρούσοβο -Περλεπές – Στρώμνιτσα, ενώνονται με την Ελλάδα, ενώ το υπόλοιπο Σκοπίων ξαναγυρίζει στη Σερβία, ως Vardarska, αντιστάθισμα και για την απώλεια Κοσσόβου!

 

   Η Αλβανία, πρέπει να ζυγίσει εγκαίρως τα πράγματα και να επιλέξει την προτεινόμενη λύση, που και δίκαιη είναι και θα καταστήσει ισχυρή μια τίμια Ελληνοαλβανοσερβική Συμμαχία, στην οποία μπορεί να προσχωρήσει και η Βουλγαρία, δυναμώνοντας την Ειρήνη και τη Σταθερότητα, αλλά και τα γεωπολιτκά Βαλκανικά συμφέροντα, εν όψει της πολύπλοκης και αποφασισμένης ήδη διευθέτησης και των Ανατολικών Βαλκανίων-Τουρκίας-Κουρδιστάν-Μέσης Ανατολής…

 

  Οι δε ΗΠΑ, πρέπει να αντιληφθούν ότι το πραγματικό συμφέρον τους είναι με αυτό το Σχέδιο! Με την ελληνική πλευρά! Άλλωστε το να ποντάρει κανείς σε κάτι ψεύτικο, όπως είναι τα Σκόπια, είναι σα να πατά σε σάπιο σανίδι. Η Ελλάδα είναι ο δυνατός συμπαίκτης! Το Κλειδί της Ανατολής και η Πύλη της Δύσης!

 

 

***

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΗΣ ΣΤΟ

ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

  

Για δεύτερη φορά ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, 400 χιλιόμετρα πάνω από τη γη, φιλοξενεί τον Έλληνα Κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλο,  στη νέα του Διαστημική Αποστολή, που άρχισε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, στις 7 Απριλίου!

 

   Λίγο πριν σημάνει «Ανάσταση» το Κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν τυλίχτηκε με ένα μεγάλο σύννεφο, καθώς οι φλόγες του Ρωσικού Διαστημοπλοίου Σογιούζ-10 άναψαν σαν τεράστιο βεγγαλικό και εκτόξευσαν με δύναμη στο Διάστημα δύο Ρώσους Κοσμοναύτες και έναν Αμερικανό Σχεδιαστή Προγραμμάτων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών!

    Αρχηγός της αποστολής ορίστηκε ο Έλληνας Κοσμοναύτης Θόδωρος Γιουρτσίχιν- Γραμματικόπουλος, γεννημένος στο Βατούμ της Γεωργίας, από Ελληνίδα μητέρα, που διαμένει μαζί με το σύζυγο της σε μια ήσυχη γωνιά της Σίνδου Θεσσαλονίκης!

   Συγκυβερνήτης της πτήσης ορίστηκε ο Όλεγκ Κοτόφ, ενώ μαζί τους θέλησε να ταξιδέψει και ο 58χρονος Αμερικανός Τσάρλς Σιμονέη, συνιδρυτής, με τον Μπιλ Γκέητς, της πασίγνωστης εταιρείας Microsoft!

 

   Τη ζωή και την εξέλιξη του Θεόδωρου Γραμματικόπουλου, είχε ερευνήσει σε βάθος και είχε κάνει γνωστή στην Ελλάδα, ο αγαπητός Πρόεδρος της Πολιτιστικής Εταιρείας Πανελλήνων ο «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» Δημήτρης Αλεξάνδρου, μέσα από το βιβλίο του «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΟΥΡΤΣΙΧΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ – Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΗΣ»!
   Στο πολύ ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό βιβλίο, ξετυλίγεται η οικογενειακή ιστορία του Θεόδωρου, που βαστά από τους Γραμματικόπουλους της ηρωικής Σάντας του Πόντου, με προπάππου εθνομάρτυρα! Ο μικρός Έλληνας ξεχωρίζει για τις επιδόσεις του μέσα στη Σοβιετική Ένωση και καλείται επίσημα από το κράτος στους Κοσμοναύτες! Μετέχει μάλιστα αργότερα στο πρόγραμμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, όπου σε ύψος 400 χιλιομέτρων από τη Γη, φτάνει τελικά στην προηγούμενη αποστολή του, με μοναδικό και συγκινητικό φορτίο την τιμημένη Ελληνική Σημαία! Εκείνη που αργότερα θα παραδώσει στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας! Εκείνη που έχει γράψει τη δικής περιπέτεια, μέχρι να βρεθεί και να μπει τότε στο διαστημόπλοιο!

  

   Αυτή τη φορά ο Θόδωρος – που μίλησε ήδη στο δορυφορικό εικονοτηλέφωνο με την ίδια τη Βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας κατά της επίσκεψή της στις ΗΠΑ - θα παραμείνει στον Διαστημικό Σταθμό για έξι ολόκληρους μήνες!!! Κι ο νους του θα είναι διαρκώς στη γυναίκα του Λαρίσα και τις δυο του κόρες, τη  13χρονη Ντάσα και την 5χρονη Ελενίτσα που του έδωσαν ως δώρο πριν φύγει ένα αρκουδάκι και ένα γουρουνάκι, για να του κρατούν συντροφιά τις ώρες της ατέλειωτης διαστημικής μοναξιάς!!!

   Αλλά η έγνοια του είναι επίσης ίδια και μεγάλη για τον πατέρα και την Ελληνίδα μητέρα του, την κυρία Μικρούλα, που κάθε μέρα ανάβει για εκείνον το εικόνισμα της Παναγιάς και το βράδυ, κρεμασμένη στο μπαλκόνι της Σίνδου, προσπαθεί μέσα από τα ατέλειωτα φωτεινά αστέρια, να ξεχωρίσει ένα φωτάκι του δικού της παιδιού, ένα έστω φωτάκι του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, που κουμαντάρει πια ένας τίμιος, γενναίος και ευαίσθητος Έλληνας…

 

***

 

Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ

ΚΑΦΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ

με τον Φωκίωνα Φουντουκίδη

 

   Ο Έλληνας Δημοσιογράφος που τίμησε και τιμά όσο λίγοι το Λειτούργημά του και την ευθύνη που έχει απέναντι στον λαό και την ιστορία αυτού του τόπου, πέρασε και πάλι μπροστά, με μια νέα επιτυχημένη τηλεοπτική εκπομπή, το Καφέ Ελληνικόν, που συγκεντρώνει ήδη το ποιοτικό κοινό της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειάς της!

   Σε μια φιλόξενη, Θεσσαλονικιώτικη ατμόσφαιρα, κάθε Πέμπτη στις 9.00 το βράδυ στο EURO, φιλοξενούνται άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων, της μουσικής παράδοσης, του αληθινού πολιτισμού, της παιδείας, της πολιτικής, των νέων κοινωνικών δυνάμεων, με οικοδεσπότη τον Φωκίωνα Φουντουκίδη, τον  Δημοσιογράφο που με κίνδυνο της ζωής του και αφού είχε συλληφθεί από την Τουρκική Αστυνομία, είχε καταφέρει να φέρει κρυφά στην Ελλάδα το πρώτο και μοναδικό βίντεο από την τότε ξεχασμένη και ρημαγμένη ελληνική κοινότητα της Ίμβρου, πράγμα που του έδωσε επάξια το πρώτο Βραβείο της Ελληνικής Τηλεόρασης!

   Καλή επιτυχία πάντα! Σε ένα μεγάλο δάσκαλο της Δημοσιογραφίας, της αλήθειας, της ποιότητας, της τηλεόρασης, της πατρίδας!

 

***

 

ΟΙ ΦΩΤΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ

ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΙ

ΑΓΙΟΙ ΚΥΡΙΛΛΟΣ

ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ

 

   Οι δύο Έλληνες Θεσσαλονικείς αδερφοί, δύο από τα επτά συνολικά παιδιά του ευγενούς και ευσεβούς Λέοντα, μεγάλωσαν μέσα στην συμβασιλεύουσα του Βυζαντίου και πρωτεύουσα της Μακεδονίας, στην ατμόσφαιρα και τη ζωή της οποίας κυριαρχούσε έντονα ο Χριστιανισμός.

   Ο Μιχαήλ (πήρε το όνομα Μεθόδιος) γεννήθηκε το 820 μ.Χ.. Ο Κωνσταντίνος (πήρε το όνομα Κύριλλος) γεννήθηκε το 827 και πέρασαν τα παιδικά τους χρόνια με συχνούς εκκλησιασμούς στην Αχειροποίητο, την Αγία Σοφία και πολύ συχνότερα στον ναό του Αγίου Δημητρίου, του οποίου τη λιτανεία παρακολουθούσαν να διέρχεται κάθε χρόνο δια της οδού Χαλκέων, της μεγάλης λεωφόρου και της οδού Αχειροποιήτου. Πολλές φορές ακόμη έβγαιναν έξω από τα τείχη της Θεσσαλονίκης, για να προσκυνήσουν στα μοναστήρια του Χορτιάτη.

 

   Ο Μιχαήλ, τελειώνοντας τις σπουδές του διορίστηκε  έπαρχος σε μια Σκλαβηνία (Σκλάβους ονόμαζαν τους Σλάβους και επειδή αρκετοί Σλάβοι εργαζόταν ως υπηρέτες σε ελληνικά αρχοντικά επεκράτησε ο υπηρέτης ή δούλος να λέγεται σκλάβος). Αργότερα μπήκε σε μοναστήρι στον Όλυμπο της Βιθυνίας, όπου εκάρη μοναχός και πήρε το όνομα Μεθόδιος, ενώ μετέπειτα έγινε ηγούμενος της Μονής Πολυχρονίου.

 

   Ο Κωνσταντίνος, από νωρίς ήταν φαινόμενο πολυμάθειας. Στα 14 μόλις χρόνια του γνώριζε απ΄ έξω τα συγγράμματα του Γρηγορίου του Θεολόγου! Μεταβαίνει αργότερα στην Κωνσταντινούπολη για σπουδές, όπου μαθητεύει κοντά στον Λέοντα τον Μαθηματικό και τον Άγιο Φώτιο (μετέπειτα  Οικουμενικό Πατριάρχη).Τότε είναι που ξεπερνά κάθε όριο, καθώς κατορθώνει να μάθει με τα  μέσα της εποχής ένα σωρό ξένες γλώσσες: σλαβική, συριακή, εβραϊκή, σαμαρειτική, αραβική, χαζαρική, λατινική!.. Ο θαυμασμός για τις γνώσεις και την ευρυμάθεια, μαζί με τον ωραίο χαρακτήρα, τον οδηγούν στο αξίωμα του Πατριαρχικού Βιβλιοφύλακος, όπου χρειάστηκε να αποστομώσει τον γέροντα πρώην πατριάρχη Ιωάννη Ζ΄ που ήταν εικονομάχος!

   Το 856 πιθανώς, μετέχει στο θεολογικό τμήμα Βυζαντινής αποστολής στους Σαρακηνούς, όπου προσπαθεί – κατά την θέληση της Βασιλεύουσας- να βοηθήσει τους Χριστιανικούς πληθυσμούς που ήταν υπόδουλοι των αράβων και πράγματι καταφέρνει να αποσπάσει  οφέλη.

   Μετά, καθώς εργαζόταν στην Σχολή των Αγίων Αποστόλων, του ανατίθεται νέα αποστολή, στην οποία καλεί και τον αδερφό του Μεθόδιο: ο εκχριστιανισμός των Χαζάρων της Κριμαίας. Τότε είναι που φτάνει σε αυτήν την πανάρχαια ελληνική πόλη, την Χερσώνα της Κριμαίας.

   Εκεί είναι που σε κάποιο ελληνικό μοναστήρι της περιοχής και ενώ τελούσε την ακολουθία, επέδραμε ξαφνικά ένα στίφος μανιασμένων Ούγγρων, έτοιμο να τους κατασπαράξει! Οι αδελφοί όμως δεν ταράχθηκαν καθόλου και ούτε καν διέκοψαν την ακολουθία! Στο τέλος ο Κωνσταντίνος είπε το «Κύριε ελέησον».Οι επιδρομείς, βλέποντας την αφοβία τους, θαύμασαν και δεν τους έθιξαν καθόλου!..

   Στην Χερσώνα ο Κωνσταντίνος (δεν είχε πάρει ακόμα το όνομα Κύριλλος), επιδόθηκε σε γλωσσικό και μεταφραστικό έργο, ενώ ανάμεσα στους Ρώσους βρήκε κάποιες περικοπές των Ευαγγελίων και των Ψαλμών, μεταφρασμένες στη σλαβική γλώσσα με συριακούς χαρακτήρες. Τότε οι δύο αδελφοί, αντελήφθησαν για μια κόμη φορά την ανάγκη ενός νέου αλφαβήτου, ικανού να αποδώσει όλους τους φθόγγους της σλαβικής γλώσσας.

   Στους Χαζάρους πήγαν ακόμη μια φορά όπου και κήρυξαν τον Λόγο του Θεού, οπότε και διακόσιοι επίσημοι άνδρες ζήτησαν και βαπτίσθηκαν από τους ιεραποστόλους Ορθόδοξοι Χριστιανοί!..

   Αργότερα ο βασιλιάς Ραστισλάβος της Μοραβίας (Σλάβοι στην περιοχή του ποταμού Μόραβα), ζήτησε θρησκευτική και στρατιωτική βοήθεια από το Βυζάντιο, γράφοντας στην επιστολή του προς τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Μιχαήλ Γ’ :

   «Είμαστε Σλάβοι, άνθρωποι αγροίκοι. Ο λαός μας απέρριψε την ειδωλολατρία και τιμά το χριστιανικό νόμο, αλλά δεν έχομε διδάσκαλο ικανό να μας διδάξει την αληθινή πίστη στη γλώσσα μας. Άλλοι λαοί θα ακολουθήσουν προφανώς το παράδειγμά μας. Στείλε μας λοιπόν, Κύριε, τέτοιον επίσκοπο και διδάσκαλο. Από σας πράγματι διαδίδεται ο αγαθός νόμος προς όλες τις χώρες».

   Τότε κλήθηκε  ο Κωνσταντίνος και ο αυτοκράτωρ του είπε:

   «Γνωρίζω, φιλόσοφε, ότι αισθάνεσαι κόπωση, αλλά εσύ είσαι εκείνος που πρέπει να μεταβεί εκεί, διότι κανείς άλλος δεν μπορεί να πραγματοποιήσει επιτυχώς την αποστολή».

   Ο Κωνσταντίνος απάντησε ότι θα μεταβεί με χαρά, όπως και αν είναι, αρκεί οι άνθρωποι εκείνοι να έχουν αλφάβητο κατάλληλο για τη γλώσσα τους. Βεβαίως είχε μεταφράσει ο ίδιος κείμενα στη σλαβική με ελληνικούς χαρακτήρες και παρατηρούσε ότι δεν αποδίδονταν μ΄ αυτούς όλοι οι φθόγγοι. Ο αυτοκράτωρ τότε του απάντησε:

   «Ο πάππος μου, ο πατέρας μου και πολλοί άλλοι έχουν αναζητήσει τέτοιο αλφάβητο (εν. σλαβικό) αλλά δεν ευρήκαν. Πώς θα το κατόρθωνα εγώ;».

   «Μπορεί κανείς να γράψει επάνω στο νερό; Κι αν μπορέσει, δεν θα θεωρηθεί αιρετικός;» ανταπάντησε ο φιλόσοφος ιεραπόστολος και συνέχισε:

   «Αν θέλεις, ο Θεός μπορεί να σε βοηθήσει να το εύρης, διότι αυτός στους αιτούντας δίνει και στους κρούοντας ανοίγει».

   Ο Ιεραπόστολος αποσύρθηκε τότε και δόθηκε στη προσευχή. Και η βοήθεια του Θεού δεν άργησε να φανερωθεί. Φωτισμένος από την Θεία Χάρη, συνέθεσε το πρώτο σλαβικό αλφάβητο και έπειτα ασχολήθηκε με τη μετάφραση σε αυτό του κατά Ιωάννην Ευαγγελίου!

   Η γραφή αυτή που επινόησε ο Κωνσταντίνος (Κύριλλος) λέγεται γλαγολιτική και  στηρίζεται στην ελληνική μικρογράμματη γραφή. Αργότερα ο Μεθόδιος χρησιμοποίησε ως βάση τη μεγαλογράμματη ελληνική γραφή, απλουστεύοντας το νέο σλαβικό αλφάβητο και ονομάζοντάς το Κυριλλικό (Κυρίλλειος γραφή) προς τιμή του αδερφού του που τότε είχε κοιμηθεί.

   Κατόπιν οι ιεραπόστολοι και εκπολιτιστές των Σλάβων, πήγαν στην Μοραβία, όπου και αγαπήθηκαν από τον λαό, αλλά αντιμετώπισαν την γερμανική και παπική δυσφορία, κατηγορήθηκαν για αιρετικοί, επειδή τελούσαν τη Θεία Λειτουργία σε νέα γλώσσα και εκλήθησαν για «εξηγήσεις» στη Ρώμη (δεν είχε γίνει ακόμη το σχίσμα).

   Στη Ρώμη ο Κωνσταντίνος προαισθανόμενος τον θάνατό του, εκάρη μοναχός και τότε πήρε το όνομα Κύριλλος. Έμεινε πενήντα  ημέρες έτσι, προσευχήθηκε και κοιμήθηκε στα 42 του χρόνια, την 14η Φεβρουαρίου 869.

   Εν τω μεταξύ οι Μοραβοί και οι Σλοβένοι ανέμεναν με ανυπομονησία τους δύο αδερφούς που είχαν φύγει εδώ και δυο χρόνια για τη Ρώμη. Τελικά μετά από επιμονή των Σλοβένων, ο πάπας χειροτόνησε τον Μεθόδιο επίσκοπο Παννονίας, που συνέχισε αμέσως το Θεάρεστο έργο της διάδοσης του Λόγου του Θεού, την χειροτονία ιερέων σε κάθε τόπο και τον εκχριστιανισμό.

   Οι Γερμανοί δυσαρεστήθηκαν εκ νέου όμως από την τεράστια απήχηση του έργου αυτού και φοβούμενοι τον φιλελληνικό προσανατολισμό της δραστηριότητας Μεθοδίου, τον δίκασαν το 870 (από Βαυαρούς επισκόπους έγινε η δίκη με  γελοία προσχήματα) και τον φυλάκισαν για δυόμισι χρόνια, έχοντάς τον σε τέλεια απομόνωση από Ρώμη και Πόλη (έφτασαν στο σημείο να δολοφονήσουν τον αγγελιοφόρο του πάπα)!.. Τελικά χάρη σε ενέργειες πάπα και του νέου αυτοκράτορα του Βυζαντίου Βασιλείου Α΄ του Μακεδόνος ελευθερώνεται και επιστρέφει όχι στη Σλοβενία, αλλά στη Μοραβία κάνοντας ακόμα πιο δυναμικό και αδιάκοπο, θαυμαστό έργο, φθάνοντας μέχρι και την περιοχή του Κιέβου, όπου κήρυξε μεταξύ των Ρώσων!

   Οι ενέργειες διαβολής εναντίον του δεν έλειψαν, ώσπου αφού είχε ανέβει για δεύτερη φορά στον Οικουμενικό θρόνο ο Φώτιος, γυρίζει το 881 στην Κωνσταντινούπολη, σε ένα ταξίδι που ποθούσε μαζί με τον Κύριλλο από το 863. Η υποδοχή που του γίνεται στην Βασιλεύουσα είναι απίστευτη! Ο μεγάλος Ιεραπόστολος και τα έργα του είχαν κάνει τον γύρο της Πόλης, τον γύρο της αυτοκρατορίας και ο κόσμος που τον επευφημούσε και ζητούσε την ευλογία του ήταν αμέτρητος!

   Ο Μεθόδιος αναφέρει τα τερτίπια των Δυτικών περί Filioque(=και εκ του Υιού) και έτσι ο Φώτιος γράφει το γνωστό σύγγραμμα με το οποία καταπολεμά συστηματικά αυτή την διδασκαλία!

   Γύρισε κατόπιν στη Μοραβία, αφού συνάντησε Βούλγαρους και Ούγγρους και συνέχισε το έργο του, αντιμετωπίζοντας το Filioque ( σύμφωνα με την εκκλησία μας και το Σύμβολο της Πίστεως των Οικουμενικών Συνόδων, το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται μόνο  εκ του Πατρός και όχι «και εκ του Υιού») αφήνοντας πίσω του πλούσιο μεταφραστικό και εκκλησιαστικό-εκχριστιανικό έργο. Κοιμήθηκε την 6η Απριλίου 885, προαναγγέλλοντας στο εκκλησίασμα με ακρίβεια τον θάνατό του…

   Η μνήμη των Αγίων τιμάται μαζί την 11η Μαΐου!

 

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

 

 

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ-ΓΕΝΙΤΣΑΡΟ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΜΑΡΙΕΤΑΣ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΠΟΤΑΜΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΄21 και την ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ

   Κοντεύει να τελειώσει η Σχολική Χρονιά 2006-2007- χρονιά που θα μείνει ως η πιο μαύρη σχολική χρονιά της ελεύθερης Ελλάδος – και ακόμη δεν έχει αποσυρθεί ούτε από στοιχειώδες έστω φιλότιμο το βιβλίο-ντροπή της Ιστορίας Στ΄ Δημοτικού!

   Η Υπουργός Παιδείας, που σε άλλα ζητήματα έχει προσφέρει, με τούτη την αδικαιολόγητη και προκλητική εμμονή της, όχι μόνο διαγράφει κάθε θετική προσφορά της, αλλά και ταυτίζεται με την περίφημη πια Διαγραφέα της Ενικής Ιστορίας μας και υβρίστρια του Ελληνισμού, τον οποίο έχει αποκαλέσει δημόσια «εθνικιστή», επειδή αντιδρά στον αποκεφαλισμό του και στο πνευματικό «παιδομάζωμα» των παιδιών του!

   Οι κύκλοι του Εκσυγχρονιστικού Μεσαιωνισμού, έβαλαν την εθνική μας Ιστορία σε χλωρίνη! Να ξεβάψει, να λιώσει, να αδυνατίσει, να χάσει κάθε απόχρωση, κάθε ιδιαιτερότητα, κάθε δόξα, κάθε δυναμική, κάθε ήρωα!

   Η μεγάλη όμως αντίδραση του Ελληνισμού, πού ήδη απαντά με ποταμό υπογραφών στο Νοιάζομαι, ενώ έχει προηγηθεί ανάλογη κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση και από άλλους αξιέπαινους φορείς, υποχρέωσε την Υπουργό Παιδείας να προχωρήσει σε «διόρθωση»!

   Αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας αξιοπρεπής Έλληνας, ούτε ένας τάφος ήρωα, ούτε ένα δάκρυ μάνας, που να αποδέχεται «διόρθωση»! Και μάλιστα από μεθοδικά πολέμιους-ες της έννοιας του Έθνους και της Ελληνικής Ιστορίας!

    Δεν θέλει κανείς τέτοια «διόρθωση»! Θέλουν όλοι επανόρθωση!!! Και η μόνη αποδεκτή επανόρθωση είναι η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ!!!

   Διότι κανείς δεν κάθεται να τον χειρουργήσει ο γιατρός που τον έκανε ήδη ανάπηρο!

   Η κυρία Γιαννάκου όμως, που έβαλε και τα Τουρκικά σε Ελληνικά Γυμνάσια της Θράκης(!!!), ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ! ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ! Επειδή ακριβώς αρνείται να αποσύρει το έκτρωμα!

   Αν λοιπόν αρνείται να πράξει το μείζων, τότε ας κάνει το ελάσσων, που είναι η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ! Αν διαφωνεί με το λαό μας, αν διαφωνεί με την Ιστορία μας, αν διαφωνεί με την Παιδεία και τις αξίες του έθνους μας, ας παραιτηθεί!

    Οι Έλληνες δεν θέλουν, ούτε το Βιβλίο, ούτε μια Υπουργό, που έχει χρέος, ηθικό, ιστορικό, παιδαγωγικό αλλά και πολιτικό να το αποσύρει εντελώς και δεν τολμά να το κάνει!

   Και αν τελικά δεν παραιτείται από μόνη της, ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ! Αλλιώς είναι συνένοχος και συνεργός σε ένα ιστορικό και παιδαγωγικό εθνικό σκάνδαλο, απίστευτων διαστάσεων, απείρως βαρύτερου από τα λεγόμενα «δομημένα» ομόλογα!

 

Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

   Ποιος όμως θα μπορούσε να είναι ο νέος Υπουργός Παιδείας; Ο αντικαταστάτης της κας Γιαννάκου που θα είχε το στοιχειώδες «θάρρος» να αποσύρει αμέσως το Βιβλίο-έκτρωμα;

   Μια πρώτη απάντηση θα ήταν ο κ. Καλός, ο ευαίσθητος Υφυπουργός Παιδείας, ο οποίος προεκλογικά ήταν ο υπεύθυνος Τομεάρχης Παιδείας της Ν.Δ., εκείνος που δεσμεύτηκε για πολλά ενώπιον του ελληνικού λαού προεκλογικά και χάρη στα οποία έγινε τελικά Κυβέρνηση η Ν.Δ.! Σημειώνουμε ότι μία από τις δημόσιες και ρητές δεσμεύσεις του κ. Καλού, ήταν η αποκατάσταση των Ταυτοτήτων με προαιρετική αναγραφή του Θρησκεύματος, πράγμα το οποίο έφερε εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους και έκανε Πρωθυπουργό τον Καραμανλή! Και αξίζει εδώ να τονιστεί πως αυτά που έλεγε τότε ο κ. Καλός, τα ΕΝΝΟΟΥΣΕ! Και επειδή τα εννοούσε και ήθελε να τα υλοποιήσει, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, αλλά …Υφυπουργό!!! Είναι η ώρα να του δοθούν οι αρμοδιότητες που του οφείλονται! Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων!

 

  Η ΛΥΣΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

  Όμως το Υπουργείο Παιδείας, χρειάζεται μια δυνατή ομάδα, με αυξημένες εθνικές ευαισθησίες και ανθρώπους που έχουν λάβει Παιδεία οι ίδιοι! Που να νιώθουν το αυξημένο βάρος του λειτουργήματός τους και την ευθύνη τους απέναντι στο γένος και τα ελληνόπουλα, έχοντας ταυτόχρονα πολιτικό και ηθικό ανάστημα και αξίες αδιαπραγμάτευτες!

   Ένας τέτοιος άνθρωπος μέσα στο Κυβερνητικό Κόμμα, είναι ο   «ξεχασμένος» Αντώνης Σαμαράς! Ο τέως Πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης, που κάποτε συγκίνησε με την υπέρβαση και τις ασυμβίβαστες αρχές του, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει μακριά του το Χειμώνα του δικομματισμού.

   Ο Αντώνης Σαμαράς, που είχε προτείνει κάποτε τον μεγάλο και «ξεχασμένο» επίσης Οδυσσέα Ελύτη για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας! Ο δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα, που θέλουμε να ελπίζουμε πως δεν εγκατέλειψε βαθιά μέσα του τις αρχές και τις ιδέες του! 

   Αν είναι έτσι, σίγουρα θα αποδειχθεί πολύτιμος τόσο «Για την Πατρίδα», όσο και εν τέλει για τον Καραμανλή, αφού μεν θα επαναφέρει με την απόσυρση του Βιβλίου –Εκτρώματος όλο τον ποιοτικό κόσμο που απομακρύνθηκε απολύτως δικαιολογημένα, αλλά και θα αποτελέσει την αυριανή βαρύνουσα αντιπρόταση των Καραμανλικών, απέναντι στην «ασυγκράτητη» πορεία της Ντόρας και του Μητσοτακισμού, τον οποίο - αν και πέρασαν πάνω «από 10 χρόνια» - δεν τον ξέχασε κανείς!

   Το ερώτημα είναι μονάχα ένα: είναι ζωντανός ο Αντώνης; ΄Η συμβιβασμένος; Μια ξεκάθαρη δήλωσή του για το Βιβλίο-Γενίτσαρο, θα βοηθούσε να ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο! Και θα δρομολογούσε βέβαια ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις!

 

   Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, που πρωταγωνιστεί στην νέα πολιτική ζωή του συνολικού, ενωμένου, ποιοτικού Ελληνισμού, έδειξε το δρόμο απεμπλοκής και οριστικής απόσυρσης ενός βιβλίου-τέρατος, που θα μπορούσε να εγκρίνει μετά χαράς ο Κεμάλ, ο Μουσολίνι, ο Χίτλερ, ο Κίσσινγκερ… Οι πραγματικοί Έλληνες όμως δεν το μπορούν! Ούτε θα το μπορέσουν ποτέ τους!

 

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΄21 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

 

 

***

 

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ & ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΖΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΕΒΕΡΤ!!!

Ο ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ

  «ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ» ζήτησε με αιφνιδιαστική και βαρύνουσα παρέμβασή του τέως Πρόεδρος της Ν.Δ. και νυν Βουλευτής Μιλτιάδης Έβερτ, με ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου, που κατέθεσε στη Βουλή!
  Με αφορμή τις πολύ σημαντικές παρατηρήσεις της Ακαδημίας Αθηνών για το Βιβλίο Ιστορίας της Στ΄Δημοτικού, ο Έβερτ αναφέρει στην ερώτησή του:      

   «Κανένας δεν έχει ιστορικό δικαίωμα να υποβαθμίζει τους αγώνες γενεών, που θυσιάστηκαν για τα ύψιστα ιδανικά της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας».

  «Τα πανεπιστήμια στην Ευρώπη και την Αμερική διδάσκουν τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική ιστορία. Στην πατρίδα μας, ανεύθυνοι νεοέλληνες επιχειρούν να υποβαθμίσουν αυτά, για τα οποία πρέπει να είμαστε υπερήφανοι» σημειώνει.

   Και καταλήγει: «Όταν η ιστορία γράφεται κατ' αυτόν τον τρόπο, δεν πρέπει να απορούμε που κάποιοι ανεγκέφαλοι φτάνουν στο σημείο να καίνε την ελληνική σημαία. Το βιβλίο, που επιχειρεί να διαστρεβλώσει την ιστορία μας, δεν διορθώνεται, καταργείται!» καταλήγει δίκαια και απαιτητικά  στην ερώτηση-καταπέλτη ο «μπουλντόζας», σηκώνοντας στην πλάτη του όλη τη δυσαρεστημένη Ν.Δ. και εκφράζοντας όλο τον υγιή εκπαιδευτικό κόσμο, που είδε για άλλη μια φορά με πικρία και αγανάκτηση τη ΔΟΕ να σέρνεται σε σκοπιμότητες και ασυγχώρητους μικροκομματισμούς, χωρίς να απαιτήσει - όπως ζήτησε από την πρώτη στιγμή το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - την άμεση απόσυρση του Βιβλίου-Γενίτσαρου…

   Η συνέχεια επί της αιθούσης…

 

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΄21 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!

 

 

***

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΞΕΣΠΑΘΩΣΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ


«Ήμουν αντιστασιακός, κομμουνιστής

και παράλληλα Χριστιανός, άνθρωπος που πίστευε στην Ορθοδοξία»

 

   Ξέσπασε σαν δυνατή και αληθινή καταιγίδα ο μεγάλος Έλληνας Συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, σε μια μοναδική «συναυλία ψυχής», κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που δόθηκε στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο (29-3) εν όψει της παρουσίασης της μουσικής σύνθεσής του για το έργο του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού «Ακολουθία εις Κεκοιμημένους» (Requiem) στον Καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών!

 

«ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ»

  «Έχουμε δύο μεγάλους θεσμούς στην Ελλάδα, τόνισε ανάμεσα σε άλλα. Του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχηγού της Ελλαδικής Εκκλησίας. Επαναστατώ όταν βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν σέβονται αυτούς τους θεσμούς. Όταν μιλάς για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον Αρχηγό της Εκκλησίας, πρέπει πρώτα να πλένεις το στόμα σου»!

  «Πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς. Πρέπει να σέβεσαι τους θεσμούς για τους οποίους πεθάναμε εμείς. Αυτοί σήμερα που δεν σέβονται απολαμβάνουν τους καρπούς των δικών μας θυσιών. Εγώ δεν είμαι κάποιος άγνωστος και έχω το δικαίωμα να κάνω τέτοια κριτική. Ας έρθει ο οποιοσδήποτε να με αντικρούσει» συνέχισε.

Αναφερόμενος στους επικριτές του κ. Χριστόδουλου, ο Μ. Θεοδωράκης υποστήριξε πως αντί να αντικρούσουν τις απόψεις του με επιχειρήματα, τον αντιμετωπίζουν με «κραυγές και αναθέματα λάσπης» και «τον χτυπούν, αμφισβητώντας το δικαίωμά του να έχει γνώμη, όπως έχει ο κάθε πολίτης».

 

«Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ & ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ»

   «Ακόμη και ο Βελουχιώτης έβαζε στη σειρά τους αγωνιστές και έμπαιναν στα χωριά με την ελληνική σημαία, και αφού τους μιλούσε για τον αγώνα, τους καλούσε όλους να μπουν μέσα στην Εκκλησία. Και μπροστά σε όλους τους κατοίκους του χωριού και τους αντάρτες, παρακαλούσε τον παπά να ευλογήσει τη σημαία και τον αγώνα τους. Αυτοί ήταν επαναστάτες. Ποιοι είναι αυτοί οι σημερινοί που λένε ότι είναι προοδευτικοί; Τι σχέση έχουν αυτοί με όλα αυτά; Βρίσκομαι εδώ ενσυνείδητα. Αυτή ήταν η φυσιολογική πορεία της Ελλάδας. Έτσι έπρεπε να γίνει. Έχει συνέχεια ο ελληνισμός. Μόνο με την ανανέωση της μνήμης και της πίστης μπορούμε να γίνουμε κάτι» είπε χαρακτηριστικά.

 

«ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ»

   «Τους πειράζει η 25η Μαρτίου. Γιατί όμως; Γιατί οι ελευθερωτές μας ήταν οι φουστανελάδες, τους οποίους κατηγορούν ως αγράμματους. Αυτοί όμως μας απελευθέρωσαν. Είναι μύθος, λένε, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός. Δεν κρατούσε, υποστηρίζουν, με το ένα χέρι ο Κολοκοτρώνης την ελληνική σημαία και με το άλλο τον Σταυρό και δεν ευλογούσε η Εκκλησία τη σημαία. Αυτά είναι γι’ αυτούς αντιδραστικά. Και δεν πρέπει να τα ξέρουν τα παιδιά μας. Γι' αυτό πρέπει, κατ’ αυτούς, να φύγει από την εθνική μας μνήμη η 25η Μαρτίου» συνέχισε.

 

«ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ»

  Σύμφωνα με τον ίδιο «πρέπει να έχουμε βάσεις και ρίζες, να είμαστε περήφανοι για τη γενιά μας, για την πατρίδα και το έθνος. Γι' αυτό το καταπληκτικό πάντρεμα της ουσίας της ελληνικότητας με την ουσία του Χριστιανισμού»!

 

«ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

   «Δεν ξέρουν όμως όλοι αυτοί τι σημαίνει Ορθοδοξία, συνέχισε. Λένε ότι δεν υπήρχε Κρυφό Σχολειό. Μέσα όμως στις εκκλησίες οι παπάδες διάβαζαν τα Ευαγγέλια, τα οποία ήταν γραμμένα στα ελληνικά» τόνισε ο διεθνούς φήμης Έλληνας Συνθέτης!

 

 

***

 

Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΠΟΜΑΚΩΝ 3

ΞΕΣΗΚΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

«ΤΟΛΜΗΣΑΝ» ΝΑ ΙΔΡΥΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΠΟΜΑΚΩΝ» ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Φωτογραφία από την Εφημερίδα «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ»

 

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της μαχητικής και ανεξάρτητης Εφημερίδας

«ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ» της Θράκης, οι Έλληνες Πομάκοι τόλμησαν και προχώρησαν θαρρετά και ανοιχτά στην ίδρυση ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, πράγμα που έχει κάνει εξωφρενών την Τουρκία, η οποία προσπαθεί με την ανέλπιστη συνήθως βοήθεια της Αθήνας, να εκτουρκίσει τους Έλληνες Πομάκους, τους ονομαστούς Ροδοπαίους Αγριάνες τοξότες και άφοβους πολεμιστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

    Ήδη όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η τουρκική εφημερίδα MILLIET, ξεσπά με πρωτοφανή μένος εναντίον τους, χαρακτηρίζοντάς τους «προδότες» του Τουρκικού Έθνους, ανάβοντας έτσι το φως για σκληρό «πόλεμο» εναντίον τους!

   Μάλιστα έχουν κιόλας οι ιδρυτές λάβει τα «απαραίτητα» τρομοκρατικά τηλεφωνήματα, που απειλούν τη ζωή τους, εάν δεν αποχωρήσουν από τους «Πομάκους» και δεν έρθουν στους «Τούρκους»!!!

   Όπως τονίζει ο ευαίσθητος Αντιφωνητής, οι Πομάκοι προσπαθούν για πρώτη φορά να οργανωθούν σε επίπεδο Νομού, πράγμα που είναι μεγάλο και καθοριστικό βήμα, που πρέπει να στηριχτεί από όλους! Τώρα πολύ περισσότερο, που εκδηλώνεται επίσημα από Άγκυρα και CIA η «τουρκοποίηση» και της ελεύθερης Δυτικής Θράκης.

    Βέβαια - συμπληρώνουμε εμείς - όλοι εκείνοι που βγαίνουν στους δρόμους και τα «παράθυρα» για τα δικαιώματα των τρίτων, δεν έχουν πει ποτέ τους ούτε μία λέξη, για τα στοιχειώδη δικαιώματα των Ελλήνων Πομάκων μέσα στην ίδια μας τη χώρα, για το δικαίωμα της γλωσσικής τους διαλέκτου, της Πομακικής, την οποία όχι μόνο δεν διδάσκονται, όχι μόνο τους υποχρεώνουμε να μαθαίνουν τα ξένα τουρκικά, αλλά και αυτά τα σημερινά Ελληνικά δεν δίνουμε καν για τη στοιχειώδη και βασική εκπαίδευση των παιδιών τους! Για ποιο λόγο άραγε;

   Γι΄  αυτό η τολμηρή προσπάθεια των Πομάκων της Ξάνθης, που τα βάζουν πια στα ίσα με την Τρομοκρατία της Τουρκίας και την επίσης τρομοκρατική Αδιαφορία της Αθήνας, είναι προσπάθεια γιγάντια, κυριολεκτικά Αλεξάνδρεια, όπως εκείνη που έκαναν οι πρόγονοί τους, αντιμετωπίζοντας πότε τα θανατηφόρα δρεπανηφόρα άρματα του Δαρείου και πότε τους φοβερούς πολεμικούς ελέφαντες του Πώρου!

 

***

 

ΟΜΟΡΦΗ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

χωρίς Υποθαλάσσια

 


         ΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, το ηλεκτρονικό Παγκόσμιο Δίκτυο Ελλήνων Εκπαιδευτικών, Γονέων & Πολιτών (http://noiazomai-news.tripod.com)  τάσσεται κατά της κωμωδίας της υποθαλάσσιας αρτηρίας, η κατασκευή της οποίας θα ασχημίσει την πόλη, θα καταστρέψει τη θαλάσσια δύναμη και εικόνα της, θα προκαλέσει σοκ στον παραθαλάσσιο πνεύμονα χτυπώντας ανεπανόρθωτα την ανάσα της πόλης, θα προκαλέσει επώδυνη αφαίμαξη με την πληρωμή δύο διοδίων και θα συγκεντρώσει μεγαλύτερο αριθμό αυτοκινήτων μέσα στην καρδιά της, προκαλώντας θανάσιμο πλήγμα στην πορεία της, αφού στην ουσία θα κατασκευαστεί μια ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!!!

 

   Το κόστος των 500 εκ. ευρώ, θα μπορούσε αντίθετα να διατεθεί στην κατεπείγουσα κατασκευή των ανισόπεδων κόμβων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των μέσων μεταφοράς.

 

   Το Ζήτημα της Κυκλοφορίας της Πόλης είναι:

·    να διευκολυνθούν όλα τα μέσα που έτσι κι αλλιώς κινούνται,

·    να δοθούν λύσεις-κίνητρα για μικρότερη χρήση Ι.Χ. και λιγότερη περιβαλλοντική επιβάρυνση και μόλυνση

·    να γίνει ακόμη πιο ανθρώπινη, φιλική και ελκυστική στους ανθρώπους η Θεσσαλονίκη

 

   Αυτή την οπτική θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ, που καταθέτει προς συζήτηση και προβληματισμό των πολιτών και των αρμοδίων το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

1.  ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ (λες και είναι η Μάγχη) ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (χωρίς στάση μακροπρόθεσμα), όπου δύο μεγάλοι παράλληλοι άξονες μονοδρομούνται σε μια κυκλική τροχιά (δείτε σχέδιο). Συγκεκριμένα η ΤΣΙΜΙΣΚΗ γίνεται αντίθετος μεγάλος μονόδρομος προς ανατολικά και συνδέεται με τη Λεωφόρο Στρατού που μονοδρομείται, όπως και η Κωνσταντινουπόλεως που συνδέεται στο ύψος της Μ. Μπότσαρη με την Λ. Κ. Καραμανλή προς έξοδο για Χαλκιδική κλπ. >

 

Ακόμη, η ΕΓΝΑΤΙΑ γίνεται μεγάλος μονόδρομος προς Μοναστηρίου μέχρι τουλάχιστον την Πλατεία Δημοκρατίας (Βαρδάρης). Ταυτόχρονα γίνεται μεγάλος μονόδρομος και η Νέα Εγνατία (Λ. Καραμανλή) από το ύψος της συμβολής της με την Παπαναστασίου ( στο Αγία Σοφία)

 


      2. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ η δρομολόγηση του πιο όμορφου, γρήγορου, ελκυστικού, τουριστικού μέσου μαζικής μεταφοράς, που είναι το εναέριο βαγόνι – τελεφερικ!!! Ένα μέσο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη, πόλο έλξης!!! Το Εναέριο Μέσο μπορεί σταδιακά να φτάσει παραλιακά μέχρι το αεροδρόμιο, ενώ θα συνδέσει και θα ανακουφίσει, αλλά και θα αναβαθμίσει μοναδικά την Άνω Πόλη, αφού σε ελάχιστα λεπτά θα μπορεί να βρεθεί κάποιος στο Επταπύργιο, απολαμβάνοντας τη Θεσσαλονίκη από ψηλά, σε μια μοναδική εμπειρία, που την αξίζουμε όλοι! Ο Κεντρικός Σταθμός του «Μακεδονικού» Τελεφερίκ θα μπορούσε να είναι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας νέες προοπτικές και δυναμικές σε όλες τις Εκθέσεις της Πόλης!

 


 

2.  Η Πόλη μπορεί να αξιοποιήσει (όπως θα έκανε κάθε άλλη στη θέση της) την προνομιακή οδό της θάλασσας, που στη Θεσσαλονίκη μοιάζει να είναι σε τιμωρία!!! ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ εδώ η κατασκευή ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ στην περιοχή του  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΑΣ, ή της Νέας Παραλίας γενικότερα, όπου θα μπορούν να δένουν τα φέρρυ-μποουτ καθώς και τα κρουαζιερόπλοια. Στο σημείο θα υπάρχουν διασυνδέσεις θαλάσσιες

 

ΑΚΥΡΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

 

 

ΓΡΑΨΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ