ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

16-2-2008 μ.Χ.

 

ΣΤΟΧΟΣ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ & Η ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ

ΓΙΑ «ΝΑΖΙ» ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΡΑΪΧ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ

 

Ουάσιγκτων, του Λάμπρου Παπαντωνίου, 16.2.08

 

   Κατά πολύ περίεργο τρόπο, σειρά αμερικανικών δημοσιευμάτων  και αναλύσεων, καταπιάνονται διεξοδικά, ειδικά τις τελευταίες μέρες, με την διαφορά Ελλάδας και Σκοπίων, για το όνομα, ενώ, την Δευτέρα, καταφθάνουν στην Ουάσιγκτων οι Υπουργοί Άμυνας των Σκοπίων και της Αλβανίας, κ. Fatmir Mediou  και  Lazar Elenovski, για σειρά από  επαφές με την Αμερικανική Κυβέρνηση-ιδιαίτερα στο Πεντάγωνο-και το Κογκρέσο. Μάλιστα, όπως μας γνωστοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο Υπουργοί θα πραγματοποιήσουν και δημόσια κοινή εμφάνιση, στο Ίδρυμα Atlantic Council της αμερικανικής πρωτεύουσας, λίγα τετράγωνα μακριά από το Λευκό Οίκο. Οι  συνομιλίες τους  θα επικεντρωθούν  στην επικείμενη Ανώτατη Διάσκεψη Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι, τον προσεχή Απρίλιο, αλλά και σε άλλα διμερή θέματα, που, όπως μας είπαν οι πηγές μας, σχετίζονται άμεσα με τις επικείμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στα Δυτικά Βαλκάνια, με την πλήρη προτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μεγάλης Βρετανίας και του ΝΑΤΟ, όπου Αλβανία και Σκόπια θα εξυπηρετήσουν στο έπακρο τα Αμερικανικά και Νατοϊκά σχέδια μέχρις δουλικότητας, με απώτερο στόχο την πρόκληση ζημιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

 

   Γίνεται λόγος για οργανωμένο  αντάρτικο και πλιάτσικο, προηγούμενο του οποίου δεν έχει ξαναγνωρίσει η Χερσόνησος της Βαλκανικής, μήτε επί Αδόλφου Χίτλερ!!! Μάλιστα, έγινε γνωστό, ότι ειδικά για τις αναμενόμενες γεωπολιτικές εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και στη Ν/Α Ευρώπη, τον Μάρτιο, επισκέπτεται έκτακτα την Άγκυρα, και μόνο για μια μέρα, ο Αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Κυβέρνησης, Ντίλ Τσέινι, μέγας αρχιτέκτονας των πολέμων σε Ιράκ και Αφγανιστάν και τώρα επιδιώκει να ανοίξει και ένα τρίτο μέτωπο στο Ιράν, πριν λήξει η θητεία του κ. Μπους στο Λευκό Οίκο, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2009, ημερομηνία που θα ορκισθεί ο επόμενος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Κύριος στόχος του, η μεταφορά του πολέμου στην Ευρώπη!!!

   Βέβαια, όπως επισημαίνουν αναλυτές, η Ευρώπη απειλήθηκε δύο φορές, μέσα σε έναν αιώνα, από δύο επώνυμους φασισμούς, που οδήγησαν στο αιματοκύλισμά της και στην διαίρεσή της. Οι φασισμοί αυτοί ήσαν επώνυμοι, με κυρίαρχο τον Ναζιστικό του Χίτλερ. Ο σημερινός φασισμός που απειλεί την πλέον ανοιχτά την Ευρώπη, δεν έχει όνομα, γι’ αυτό και αποκαλείται μαύρος φασισμός, με αποτέλεσμα η Ευρώπη ναι μεν να γλύτωσε από το Τρίτο Ράιχ, αλλά κινδυνεύει τώρα από το αποκαλούμενο αποκαλυπτικά Αμερικανικό Ράιχ!!!! Η ανούσια καραμέλα, περί ευρωατλαντικών θεσμών και κουραφέξαλα - την οποία δυστυχώς πιπιλίζει και η Ελλάδα - αποτελεί  τον Δούρειο Ίππο υπονόμευσης του ευρωπαϊκού  κεκτημένου και οικοδομήματος, που τόσο πετυχημένα δημιούργησε, όλα αυτά τα χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

  Πολλοί δε φοβούνται, ότι εγκληματική αυτή φιέστα Αλβανών και Σκοπιανών, με την υπόδειξη ανώμοτων κέντρων της Ουάσιγκτον, θα φθάσει σε εκρηκτικό σημείο, όταν η Ανώτατη  Διάσκεψη του ΝΑΤΟ θα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρουμανία. Δηλαδή, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν αλβανικά εξτρεμιστικά στοιχεία-κοινώς φασίστες και εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου- για να τοποθετήσουν εκρηκτικούς μηχανισμούς και βόμβες, σε διάφορα σημεία της Ευρώπης, και αμέσως οι ταγοί του ΝΑΤΟ, να επικαλεσθούν την κατασκευασμένη «τρομοκρατία» και να ζητήσουν άμεσα την λήψη  στρατιωτικών μέτρων.

 

   Για δε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, πλήρες όργανο των Ηνωμένων Πολιτειών και ειδικά του Αμερικανικού Πενταγώνου, Jaap de Hoop Scheffer λέγεται πως είναι λάτρης των Αλβανών, πρόκειται για σεσημασμένο  αντιευρωπαϊστή,  πολέμιο  της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πάρα πολύ επικίνδυνο άτομο, γιατί είναι τελείως ανίκανος λόγω της πρακτορικής του ιδιότητας. Ο τύπος αυτός, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιδιώκει παντοιοτρόπως να εμπλέξει ευρωπαϊκές στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, όπου, βασικά το αμερικανικό μέτωπο καταρρέει, με στόχο την διακίνηση φερέτρων  με στρατιώτες προς μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, για την πρόκληση ταραχών και δημιουργίας πολιτικής αποσταθεροποίησης, ενώ ταυτόχρονα θα μαίνονται οι ανταρτικές φασιστικές εξελίξεις, όχι μόνο στα Βαλκάνια, αλλά και σε ολόκληρη τη Ν/Α Ευρώπη, με διάφορες εθνικές διενέξεις, αμέσως μετά την επικείμενη ανεξαρτησία-ασυναρτησία του Κοσσυφοπεδίου. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, οι Ευρωπαίοι θα βρεθούν  σε πάρα πολύ δύσκολη θέση τι να πρωτοκάνουν. 

  Τα αμερικανικά και Νατοϊκά αυτά σχέδια, υποστηρίζουν στο έπακρο η Αγγλία και η Γαλλία του  κ. Νικόλα Σαρκοζύ, που τον αποκαλούν εξαιρετικά επικίνδυνο άτομο. Το φοβερό είναι ότι ο κ. Σαρκοζύ υποσχέθηκε στο ΝΑΤΟ και στην Ουάσιγκτον πλήρη επιστροφή της Γαλλίας. Όπως είναι γνωστό, η Γαλλία επέστρεψε στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, το 1996, αλλά παραμένει εκτός των Επιτροπών  Nuclear Planing Group και Defense Planning Committee. Αν αυτό το κάνει το Παρίσι, λένε αξιόλογοι διπλωματικοί κύκλοι, θα είναι η χειρότερη παραχώρηση προς την αποκαλούμενη «συμμαχία», η οποία κύριο και πρωταρχικό στόχο έχει την καθυπόταξη της Ευρώπης, ενώ, κατά τα τελευταία χρόνια, διαφαίνονταν, τουλάχιστον, η πλήρη αποχώρηση του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών δυνάμεων από την γηραιά ευρωπαϊκή ήπειρο.

 

    Πάντως, λέγεται πολύ χαρακτηριστικά, ότι, τα βρώμικα σχέδια, που έχει καταστρώσει η Ουάσιγκτων, με το ΝΑΤΟ, είναι δυνατόν, την φορά αυτή, να μην καρποφορήσουν, με αποτέλεσμα να αρχίσει - επί τέλους - η αντίστροφη μέτρηση της πλήρους αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από την Ευρώπη, αλλά και του ΝΑΤΟ, και το κενό να καλύψουν οι αποκαλούμενοι Βιετκόγκ των Αμερικανών, οι ακραίοι Αλβανοί, στους οποίους και εναπέθεσαν όλες τους τις ελπίδες!!

 

   Από το διάνθισμα των δημοσιευμάτων αυτών, επιλέξαμε  άρθρο  της πασίγνωστης εφημερίδας INTERNATIONAL HERALD TRIBUNE, που διανέμεται δωρεάν στο Κέντρο Ξένου Τύπου του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, οποία φιλοξενεί ανταπόκριση από το Βερολίνο της Judy Dempsey, με τον τίτλο «U.S. presses NATO to grow eastward» και, ανάμεσα στα αλλά, αναφέρεται διεξοδικά  στην διεύρυνση του ΝΑΤΟ, που αναμένεται να συζητηθεί κατά τη σύνοδο κορυφής, τον προσεχή Απρίλιο, στο Βουκουρέστι, καθώς οι ΗΠΑ και χώρες της αν. Ευρώπης, όπως η Πολωνία και η Δημοκρατία της Τσεχίας, πιέζουν να συμπεριληφθούν σε αυτήν η Ουκρανία και η Γεωργία.

 

  Οι πιέσεις των ΗΠΑ αναμένεται να προκαλέσουν διάσπαση στο εσωτερικό των 26 κρατών-μελών της ατλαντικής συμμαχίας, καθώς η Γερμανία και πολλές ακόμη χώρες της δυτ. Ευρώπης αντιτίθενται στην ένταξη των δύο αυτών πρώην σοβιετικών δημοκρατιών. Γερμανοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι οι χώρες αυτές δεν είναι έτοιμες ακόμη, ενώ η ένταξή τους θα προκαλούσε τόσο τον ανταγωνισμό της Ρωσίας, όσο και την ανάκυψη τεράστιων προκλήσεων για το ΝΑΤΟ. Διάφορες χώρες της συμμαχίας φοβούνται ότι θα μπορούσε να συρθεί το ΝΑΤΟ στις εδαφικές διενέξεις μεταξύ της Γεωργίας και της Ρωσίας. Η Ρωσία ήδη υποστηρίζει την απόσχιση της Απχαζίας και της νότιας Οσετίας, που ανήκουν σήμερα στη Γεωργία.

 

  Η ανταποκρίτρια αναφέρεται επίσης εκτενώς στην υποψηφιότητα της ΠΓΔ”Μ” και στη διένεξή της με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας, σημειώνοντας ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί με την Αλβανία, την Κροατία και την «Μακεδονία», μολονότι εκκρεμεί ένα ακανθώδες θέμα. Η Ελλάδα εμμένει στην άποψή της ότι η «Μακεδονία», η οποία συνεχίζει να φέρει τον άχαρο τίτλο Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, για να ενταχθεί στη συμμαχία θα πρέπει να αλλάξει την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

   Η Ελλάδα, ήδη από τη δεκαετία του ’90, όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία, είχε αρνηθεί να δεχθεί την ονομασία «Μακεδονία», ισχυριζόμενη ότι υπέκρυπτε εδαφικές διεκδικήσεις σε περιοχή της Ελλάδας η οποία ονομάζεται επίσης Μακεδονία.

   Μέχρι σήμερα, οι περισσότερες χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δεν αμφισβήτησαν την Ελλάδα, φοβούμενες την επίκληση βέτο σε σημαντικές αποφάσεις των δύο οργανισμών. Τις τελευταίες ωστόσο εβδομάδες, η Ελλάδα ανέλαβε πρωτοβουλίες για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

  Ο Έλληνας Πρέσβης στο Βερολίνο, Αναστάσιος Κριεκούκης, δήλωσε ότι «Η Ελλάδα αποφάσισε να προβεί σε μια δύσκολη μεταβολή της θέσης της, με την πρόθεσή της να δεχθεί μία σύνθετη ονομασία, που θα περιλαμβάνει τον όρο  Μακεδονία, συνοδευόμενο από στοιχείο που θα την διακρίνει από την ιστορική ελληνική επαρχία, με το ίδιο όνομα». Πρόσθεσε επίσης ότι «η σημαντική αυτή εκχώρηση, την οποία έλαβε το ελληνικό Κοινοβούλιο (σ.σ. ;;;;) , για την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των καλών γειτονικών σχέσεων». Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δηλώνουν ότι η χώρα ενδέχεται να ονομασθεί “Νέα Μακεδονία”.

   Τέλος, γράφει, ότι «μακεδονική» κυβέρνηση, μέχρι σήμερα, αρνείται τον ελληνικό συμβιβασμό. Ο Zaharia Vulgarkis, εκπρόσωπος του «μακεδονικού» Υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι «δεν θα αλλάξουμε την ονομασία μας. Η ονομασία δεν έχει καμία σχέση με τις νατοϊκές ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Αυτή είναι η ουσία του πράγματος».

 

 

www.NOIAZOMAI.net

 

 

www.NOIAZOMAI.net

 

noiazomai@gmail.com