www.NOIAZOMAI.net

ͅ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

24/12/2007

 

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ

ΕΚΚΡΕΜΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΤΩΝ Μ. ΔΥΝΑΜΕΩΝ (ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑΣ, ΓΑΛΛΙΑΣ, ΑΓΓΛΙΑΣ) ΑΠΟ ΤΟ 1946

Φωτογραφικό Ντοκουμέντο της Ανακήρυξης της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου 1914

 

   Παραμονή των Χριστουγέννων του 2007 μετά τη Γέννηση του Χριστού στη γη, παραμονή θυελλωδών εξελίξεων στη Χερσόνησο του Αίμου, με την προετοιμαζόμενη από τις ΗΠΑ ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου, περνά από τις σελίδες της μνήμης και της Ιστορίας, η αντίστοιχη και ιστορικά και πολιτικά διεθνώς καταγεγραμμένη, πορεία της Αυτονομίας και Ανεξαρτησίας της Βορείου Ελληνικής Ηπείρου.

 

   Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου απελευθερώθηκαν τρεις φορές από τον Ελλαδικό Στρατό και άλλη μία αυτοαπελευθερώθηκαν με ένοπλη εξέγερση, υποχρεώνοντας και την ίδια της Αλβανία και τις Μεγάλες Δυνάμεις να αναγνωρίσουν την Αυτονομία τους, η οποία καταπατήθηκε λυσσαλέα στο πέρασμα του χρόνου, ενώ καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια να εξαφανισθεί κάθε λέξη και δημοσίευμα για τη Βόρειο Ήπειρο, τόσο που και αυτό το σχετικά πρόσφατο ξήλωμα των Αναμεταδοτών των Ελλαδικών Καναλιών αποσιωπήθηκε στην Ελλάδα από τα Ελλαδικά ΜΜΕ (που τους έκοψαν την εκπομπή) και μαθεύτηκε το νέο μέσω των Σκοπιανικών ΜΜΕ!!! Περίπτωση χαρακτηριστική ενός «ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ» που έχει λες ατύπως επιβληθεί για τη Βόρεια Ήπειρο, ακόμη και μέσα στη Βόρεια Ήπειρο!

 

   Σε έναν καιρό που κατακλύζουν τα πάντα οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, αποσιωπάται τελείως το ολοζώντανο Ελληνικό «Κοσσυφοπέδιο», με διεθνώς κεκτημένα δικαιώματα και Δίκαια! Και το ερώτημα είναι γιατί; Αν και όλοι καταλαβαίνουμε την απάντηση! Διότι εάν ο Ελληνισμός αποφασίσει να κινήσει τα δικά του δίκαια στα Βαλκάνια, τότε θα είναι δύσκολο να τα χάσει και άρα θα βγει κερδισμένος από τις εξελίξεις! Άρα δυναμωμένος! Πράγμα που δεν θέλουν κάποιοι…

 

   Μια ματιά όμως παρακάτω, στη σύντομη διερεύνηση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ» (το γράφουμε έτσι για να γίνει καλύτερα αντιλητπό το μέγεθος του ελληνικού ζητήματος κάτω από τον σύγχρονο Μιντιακό καταιγισμό) θα πείσει και τους πλέον δύσπιστους για το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια, καθώς και για τις τεράστιες ευκαιρίες για ουσιαστική ειρηνική λύση του νεοΒαλκανικού.

 

   Συγκεκριμένα, μετά την επιτυχή Επανάσταση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και την Ανακήρυξη Αυτόνομης Δημοκρατίας στις 17 Φεβρουαρίου του 1914 και τις επιτυχείς στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ελλήνων (όπως «περίπου» ο UCK πρόσφατα στο Κόσσοβο), υπογράφηκε από τις Μεγάλες Δυνάμεις και την ίδια την Αλβανία το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας 17 Μαϊου 1914, που αναγνώριζε την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου και το σχηματισμό ιδίας ελληνικής Αστυνομικής Δυνάμεως (οι Βορειοηπειρώτες ζητούσαν βέβαια την Ανεξαρτησία και την Ένωση κατόπιν με την Ελλάδα).

 

   Η Ελλάδα, με την προτροπή των Δυνάμεων, θα μπει και πάλι στη Β. Ήπειρο στις 14 Οκτωβρίου 1914, οπότε και της παραδίδεται από την Αυτόνομη Κυβέρνηση Β. Ηπείρου, ολόκληρη η Β. Ήπειρος, η οποία ενώνεται στην πράξη με την Ελλάδα και 16 Έλληνες Βορειοηπειρώτες Βουλευτές της συμμετέχουν στο Εθνικό Κοινοβούλιο στην Αθήνα από το 1916!!!

 

   Δυστυχώς ο Εθνικός Διχασμός και οι μηχανοραφίες Ιταλίας και άλλων, δεν επέτρεψαν τη συνεχή παραμονή ελληνικού στρατού και τελικά έδωσαν τη Β. Ήπειρο στην Αλβανία...

 

   Πάντως στις 17 Μαΐου 1920, λίγο πριν τη Συνθήκη των Σεβρών, η Αμερικανική Γερουσία ψηφίζει ότι η Βόρειος Ήπειρος πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα!

 

   Το 1935, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, δικαιώνει προσφυγή των Βορειοπειρωτών κατά της Αλβανίας για την καταπάτηση των δικαιωμάτων χρήσης της μητρικής ελληνικής γλώσσας!!!

 

   Παρομοίως, μετά και το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου η Ελλάδα είχε γράψει το νέο έπος της Βορείου Ηπείρου συντρίβοντας το φασιστικό Άξονα, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, ψηφίζει ότι η Βόρειος Ήπειρος μαζί με τα Δωδεκάνησα πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα!

 

   Το ίδιο ψήφισμα συντάσει και η Αμερικανική Γερουσία το 1946, την ώρα που αρχίζει η περίφημη Συνδιάσκεψη των 21 νικητριών χωρών στο Παρίσι!

 

   Στη Συνδιάσκεψη αυτή των Παρισίων το 1946, όπου τίθεται επανηλειμμένως το δίκαιο ελληνικό αίτημα για τη Βόρεια Ήπειρο, αποφασίζεται τελικά να λυθεί το Ελληνικό Θέμα (της απόδοσης της ελληνικής Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα) από το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών των 4 Μεγάλων Δυνάμεων (Ρωσίας, ΗΠΑ, Αγγλίας, Γαλλίας), μετά όμως τη λύση του Αυστριακού και του Γερμανικού Ζητήματος!

 

   Το Αυστριακό λύθηκε προ πολλού το 1955, ενώ το Γερμανικό Ζήτημα (επανένωση Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας) λύθηκε τελικά πριν δεκαέξι περίπου χρόνια, από το αυτό Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών των Μ. Δυνάμεων, όπου εκκρεμεί νομίμως και διεθνώς η Επίλυση του Βορειοηπειρωτικού (επανένωση της τρις απελευθερωθείσης Βορείου Ηπείρου με την υπόλοιπη Ελλάδα)!!!

 

   ΕΠΟΜΕΝΩΣ, αυτή τη δύσκολη ώρα των Βαλκανίων, όπου ετοιμάζεται η διεθνής αναγνώριση της Ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου προς όφελος των Αλβανών, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, που ειρηνικά, μαρτυρικά, καρτερικά αναμένει τη διεθνή δικαίωσή της και προηγείται κατά έναν αιώνα σε σχέση με την επίλυση του Κοσσυφοπεδιακού!

 

   Αλλά οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, με την ειρηνική και υποδειγματική συμπεριφορά τους, θέτουν επιπρόσθετη προτεραιότητα για την επίλυση του ιστορικού αιτήματός τους, χωρίς να αποσταθεροποιήσουν, χωρίς να προβληματίσουν, αρκεί αυτή η ειρηνική και αξιοπρεπής στάση τους να μην εκληφθεί ως αδυναμία, αλλά μάλλον ως δύναμη ενός κατοχυρωμένου διεθνώς δικαιώματος!

 

   Διότι εάν σε μια εθνική μειονότητα της Σερβίας (Αλβανοί Κοσσυφοπεδίου) δίδεται το δικαίωμα της Ανεξαρτησίας της, γιατί να μη δοθεί το ίδιο δικαίωμα και στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, οι οποίοι και ιστορικά και διεθνώς το έχουν εξασφαλίσει νομίμως από το 1946;

 

   Και αν η Αλβανία, που πολέμισε στο πλευρό του Φασισμού, ζητά σήμερα δικαίωση των Μειονοτήτων της, πόσο περισσότερο δεν έχει το δικαίωμα αυτό η Νικήτρια του Φασισμού Ελλάδα, η πιστή σύμμαχος της πανανθρώπινης ελευθερίας και των δημοκρατικών δικαίων, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες στο πεδίο της τιμής και της ελευθερίας;

 

   ΕΑΝ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΖΗΤΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΟΣΣΟΒΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ! Εάν ζητήσει πάλι Αυτονομία, πρέπει να παραχωρήσει πρώτα Αυτονομία στη Βόρειο Ήπειρο!

 

   Η Αλβανία άλλωστε πρέπει να μάθει πως πρέπει να δίνει, για να παίρνει.

 

   Επισημαίνεται δε, πως όλες ανεξαιρέτως οι 4 Μ. Δυνάμεις, κατά καιρούς στάθηκαν ευνοϊκά στις ελληνικές θέσεις στο Βορειοηπειρωτικό, αναγνωρίζοντας τα αιώνια ελληνικά δικαιώματα και τη ζωτική συνεισφορά της Ελλάδος στον Α΄ & Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!

 

   Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το 1960 ο Νικήτα Χρουτσόφ, ηγέτης της ισχυρής τότε Σοβιετικής Ενώσεως ζήτησε από το σταλινικό καθεστώς του Ενβέρ Χότζα να παραχωρήσει Αυτονομία στους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, αίτημα το οποίο, ο Αλβανός στυγνός Δικτάτορας δεν έκανε δεκτό και η άρνηση του αυτή ήταν και ένα από τα ζητήματα που τον οδήγησαν σε βαθιά ρήξη με την τότε Σοβιετική Ένωση!!!

 

   Σημειώνεται μάλιστα ότι ακόμα και η σημερινή ελληνοαλβανική μεθόριος δεν είναι σαφώς καθορισμένη, αφού εκκρεμεί η επίλυση του Βορειοηπειρωτικού. Το οποίο είναι Διεθνές Ζήτημα!

 

   Η ΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗΣ και ρεαλιστική! ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ή ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΟΣΣΟΒΟ, ΕΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ή ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ! Άλλως δεν μπορεί να επιλυθεί το Κοσσυφοπεδιακό, εάν πρώτα δεν επιλυθεί το κατά πολύ αρχαιότερο Βορειοηπειρωτικό!

 

   Αυτή άλλωστε ήταν η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης το 1990-1993, που συνοψίζονταν στη φράση «ό,τι ισχύσει για το Κοσσυφοπέδιο, θα ισχύσει και για τη Βόρεια Ήπειρο»!

 

   Σήμερα, παραμονή των εκρηκτικών εξελίξεων, η θέση αυτή είναι νηφάλια, δίκαιη, ρεαλιστική και έτοιμη να δρομολογηθεί με πρωτοβουλία είτε της Αθήνας, είτε των Βορειηπειρωτών, είτε μιας ή περισσοτέρων των 4 Μεγάλων Δυνάμεων, νικητριών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου!

 

   Και η θέση αυτή εκτιμάται ότι θα βρει ισχυρή ανταπόκριση σε ξένες Κυβερνήσεις… (Ρωσία, Γαλλία, Σερβία, αλλά και ΗΠΑ-Αγγλία, διότι τους διευκολύνει όλους…)

 

   Ιδιαίτερα εκτιμάται ότι δεν θα απορριφθεί επισήμως από τους Κοσσοβάρους, διότι αλλιώς ακυρώνει τη δική τους προσπάθεια! Ίσα ίσα μπορεί να βρει τους καλύτερους συνομιλητές εκεί, με ότι αυτό συνεπάγεται και για το Τέτοβο, το «Κόσσοβο» των Σκοπίων, ανατρέποντας έτσι τα δεδομένα και εκτροχιάζοντας τα Σκοπιανικά σχέδια…

 

   Εάν βέβαια, στο απόλυτα ειρηνικό αίτημα, η Αλβανία ή παραστρατιωτικοί της κύκλοι απαντήσουν με βία, τότε απλώς επισπεύδουν τις εξελίξεις και δίνουν δικαίωμα και υποχρέωση επέμβασης! Δικαιώνουν δε απόλυτα και νομιμοποιούν εκ νέου διεθνώς το ελληνικό αίτημα.

 

   Η Αλβανία πρέπει να διευθετήσει ειρηνικά και φιλικά το θέμα, παίρνοντας αντάλλαγμα την Ένταξή της σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

 

   Η ΑΛΒΑΝΙΑ, μέχρι την επίλυση της εκκρεμότητας του Βορειοπειρωτικού Ζητήματος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΝΑΤΟ και Ε.Ε.! (Απειλή χρήσης ΒΕΤΟ)

 

   Δεν μπορούμε να επιβραβεύσουμε με αναβάθμιση στρατιωτική και πολιτική, μια χώρα που εξακολουθεί να καταπιέζει και να καταπατά τα διεθνή δικαιώματα του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ «ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ»! Της αιώνιας ελληνικής και διεθνώς αναγνωρισμένης ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ!

 

   Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, ανοίγει σήμερα διεθνώς το ΦΑΚΕΛΟ και θα ενημερώσει σχετικά και τις Ξένες Πρεσβείες!

 

   Στον εσωτερικό τομέα, προτείνουμε:

  1. Άμεση συγκρότηση ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ (κατά το πρότυπο της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα) με συμμετοχή όλων όσων ασπάζονται την παραπάνω πολιτική, (οργανώσεων, Συλλόγων, Προσωπικοτήτων, Μητροπολιτών, Εφοπλιστών, ΜΜΕ κ.α. από Ελλάδα και Εξωτερικό)

 

  1. ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ στη Θεσσαλονίκη για την ευρύτερη ενημέρωση της κοινής γνώμης, τη λήψη αποφάσεων και την έκδοση Ψηφίσματος-Οδικού Χάρτη για ενέργειες στην Ελληνική και Διεθνή Πολιτική σε σχέση με τη Βόρεια Ήπειρο!

 

  1. ΕΚΛΟΓΗ (ΑΥΤΟ)ΕΞΟΡΙΣΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ και επαφή με τα διεθνή κέντρα.

 

  1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ σε πολλές γλώσσες για την άμεση ενημέρωση της ελληνικής, αλβανικής, βαλκανικής, γαλλικής, ρωσικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς γενικά κοινής γνώμης!

 

  1. Ανακήρυξη της 17ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ως Ημέρας Βορείου Ηπείρου, με σχετικά αφιερώματα και εκδηλώσεις σε όλα τα Ελληνικά Σχολεία σε όλο τον Κόσμο!

 

  1. Συνεχή αφιερώματα των ΜΜΕ για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα

 

  1. ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ σε Ουάσιγκτον, Νέα Υόρκη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Παρίσι, Λονδίνο, Μόσχα

 

  1. Μπαράζ σχετικής ελληνικής αρθρογραφίας σε Ξένες Εφημερίδες

 

   Πριν τη δημιουργία Μεγάλης και σιδηράς Αλβανίας, ας προνοήσουμε για τη θωράκιση της ενωμένης μικράς, εντίμου και αποφασιμένης Ελλάδας! Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ πρωτοστατεί στον δρόμο αυτό, σύμφωνα με την πολιτική φιλοσοφία που ακολούθησε και ο Ελ. Βενιζέλος, κατά την οποία η Ελλάδα πρέπει να μπαίνει στις ευνοϊκές διεθνείς συγκυρίες διεκδικώντας τα δίκαιά της! Άλλως μοιάζει με σπίτι έρημο και εγκαταλελειμμένο, που περιμένει «νέους ιδιοκτήτες» να το «φροντίσουν» …

 

 

 

 
Μακεδονία - Θεσσαλονίκη, 24 Δεκεμβρίου 2007 μ.Χ.

επέτειος του επικού κατορθώματος

του θρυλικού Υποβρυχίου «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ»,

παραμονή Χριστουγέννων του 1940

 

Με εκτίμηση

www.NOIAZOMAI.net

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα Ελληνικά Δίκαια πρέπει να προηγούνται επιτέλους και των Αλβανικών και των Σκοπιανικών και των Αμερικανικών ή Ρωσικών επιδιώξεων. Άλλωστε πάντα έτσι προχώρησε η Ελλάδα. Καθήμενη κυριολεκτικά επάνω στο μολύβι των αποφάσεων! Και είναι προτιμότερο η Ελλάδα να είναι στο μολύβι των εξελίξεων, παρά στο χαρτί των ειλημμένων αποφάσεων…

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Ο περίφημος γερο-Παπανδρέου (Γεώργιος Παπανδρέου) σε σχετική ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων στις 12/6/1960 (31/5) σφράγισε για πάντα τα Εθνικά Δίκαια τονίζοντας κατά λέξη:

«Εκείνο πάντως το οποίο οφείλουν όλαι αι Ελληνικαί Κυβερνήσεις να γνωρίζουν, είναι ότι το θέμα (της Βορείου Ηπείρου) υφίσταται. Και εκείνον το οποίον απαγορεύεται εις τον αιώνα, είναι δι΄ οιονδήποτε λόγον η απάρνησις του ιερού αιτήματος….. Καθ΄ όσον αφορά την Βόρειο Ήπειρο...η διεκδίκησις είναι ιερά και απαράγραπτος»!!!

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 3: ΑΠΟΦΑΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 16-18/10/1992 Αθήνα:

«Αποφασίζουμε να υποστηρίξωμε και να προωθήσωμε την Αυτονομία της Β. Ηπείρου, όπως αυτή απορρέει από τις διατάξεις του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας του 1914, το οποίον απεδέχθη και υπέγραψε και η Αλβανία»!!!

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 4: Δήλωση ΝΙΚΟΥ ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ, στα ΝΕΑ 23-8-1993: «η Αυτονομία είναι η λύση για τα προβλήματα των Βορειοηπειρωτών και ιδιαίτερα αυτά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»!

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 5: Η ΟΜΟΝΟΙΑ με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της στις 5 Απριλίου 1998, διακηρύσσει από τους Αγίους Σαράντα, επισήμως προς τις Αρχές της ελεύθερης Ελλάδος (Πρόεδρο Στεφανόπουλο, Πρωθυπουργό Σημίτη, Αρχηγό Αξ. Αντιπολίτευσης Καραμανλή) κατά λέξη πως:

«οποιαδήποτε αλλαγή του σημερινού ΣΤΑΤUS QUO των Εθνικών Μειονοτήτων στα Βαλκάνια, βάσει των Διεθνών Συμβάσεων, να συμπεριλαμβάνουν και την δική μας Εθνική Ελληνική Μειονότητα»!!!

Η απόφαση αυτή παραμένει σε απόλυτη ισχύ! Και σημαίνει πως ό,τι είναι να ισχύσει για το Κόσσοβο, πρέπει πρώτα να εφαρμοστεί για τη Βόρεια Ήπειρο!

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 6: Ακολουθούν ενδεικτικές, σχετικές ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

 

1.       ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ν.Δ. στο 5ο Πανηπειρωτικό Συνέδριο και Βουλευτής Ν.Δ. Πρέβεζας κα Μερόπη Καλδή, Πρέβεζα 22-8-1993 Συνέντευξη Τύπου, υποστήριξε δημόσια και ευθέως θέση «υπέρ της άμεσης διεκδίκησης Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου»!!!

 

2.       ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ στο ίδιο 5ο Πανηπειρωτικό Συνέδριο και Βουλευτής, πρώην Υπουργός κ. Στέφανος Τζουμάκας, Πρέβεζα 22-8-1993 Συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ευθέως και επισήμως ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της Αυτονομίας, αλλά θα στηρίξει το αίτημα αυτό εφόσον τεθεί από τους Βορειοηπειρώτες»!!!

 

3.       ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, Βιέννη 18-6-1998 (Διεθνής Διάσκεψη για Κόσσοβο): «Αν οι Αλβανοί του Κοσσόβου επιμένουν στο αίτημα της ανεξαρτησίας, τότε θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν το ίδιο καθεστώς στους Έλληνες που ζουν στην Αλβανία»!!!

 

4.       Ευρωβουλευτής ΠΟΛ. ΑΝΟΙΞΗΣ Νικήτας Κακλαμάνης (νυν Δήμαρχος Αθηναίων) με καταθέσεις ερωτήσεων προς την ίδια την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο Υπουργών Ε.Ε. ζητά τη θέση τους για την ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΕΥΘΕΩΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, για να λάβει την απάντηση του Βρετανού Προεδρεύοντας του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Χέντερσον, ο οποίος ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου τόνισε: «Η Αλβανική Κυβέρνηση θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι μέσα στα σύνορά της υπάρχουν ειδικές καταστάσεις, που πρέπει να κατοχυρωθούν για την Ελληνική Μειονότητα που διαβιεί στο νότιο τμήμα της Αλβανίας»!!!

 

5.       ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, πρώην Πρωθυπουργός, Διδυμότειχο 16-6-1998: «Η Ελλάδα πρέπει να έχει το θάρρος να πει στην Αλβανία, ότι εκείνο που ζητά εκείνη για το Κοσσυφοπέδιο, το ζητάμε και εμείς για την Ελληνική Μειονότητα που ζει στη Βόρειο Ήπειρο, που είναι η πιο παλαιά και διεθνώς ανεγνωρισμένη»!!!

 

6.        ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (νυν Πρόεδρος Ελληνικής Δημοκρατίας) στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Φλάς, τον Ιούνιο του 2002 επεσήμανε από τότε ότι οι Αλβανοί «Ουτσεκάδες» είχαν τρεις στόχους. Οι δύο ήταν το Κοσσυφοπέδιο και τα αλβανόφωνα χωριά των Σκοπίων και κατάφεραν να τα πάρουν. Ο τρίτος ήταν η Τσαμουριά (Θεσπρωτία), τόνιζε τότε ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γνωρίζοντας πολύ καλά το τι έλεγε δημόσια!!! Στην ίδια εκείνη συνέντευξη ο Ηπειρώτης πολιτικός, που διετέλεσε επί σειρά ετών Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμιζε πολύ σοβαρά και με φανερή ανησυχία πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, αλλά αντίθετα πρότεινε τότε να πάρουμε πρωτοβουλίες, φτάνοντας μέχρι και σε παρεμβάσεις, ακόμη και στρατιωτική, προς τα Τίρανα!!! (Θυμίζουμε δε πως ως Πρόεδρος Δημοκρατίας, αποχώρησε επιδεικτικά και απόλυτα δίκαια από επίσημη συνάντηση στην Αλβανία, όταν διαπίστωσε ότι γινόταν άλλη μια προπαγανδιστική οργανωμένη διαδήλωση «Τσάμηδων» στο χώρο της συνάντησης με τον Αλβανό ομόλογό του, ώστε να τεθεί «θέμα» και να δημιουργηθούν «εντυπώσεις»)

 

www.NOIAZOMAI.net

 

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2

 

Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ

 

   Ενώ στο Κόσσοβο οι Αλβανοί απολάμβαναν επί Τίτο ευρεία αυτονομία τόσο στην Πρωτοβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και στον εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και θρησκευτικό τομέα με σεβασμό όλων των δικαιωμάτων τους, είχαν ανεξάρτητη από την κεντρική εξουσία εκπαίδευση, ακόμη και Πανεπιστημιακού επιπέδου, δικές τους εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ συμμετείχαν σε μεγάλο ποσοστό και στα Όργανα Τάξης & Ασφάλειας (αν και περιορίστηκαν από τον Μιλόσεβιτς πολλά προνόμια και δικαιώματα), στη μαρτυρική Βόρειο Ήπειρο αντιθέτως ισχύουν ακόμη τα εξής τραγελαφικά και ετεροβαρή σε σχέση με αυτά που απολαμβάνουν οι Κοσσοβάροι:

 

1)     Δεν έχει γίνει ακόμη μετά από 16 χρόνια «Δημοκρατίας» επίσημη και ουσιαστική Απογραφή που θα επέτρεπε τη συστηματική καταγραφή των Βορειοηπειρωτών (ελληνοφώνων, αλβανοφώνων και βλαχοφώνων)

2)     Οι Αλβανοί στηριγμένοι σε φασιστικούς Χοτζικούς νόμους αναγνωρίζουν ως μειονότητα (και πάλι όχι με πλήρη δικαιώματα όπως προβλέπονται από τη ΔΑΣΕ και τον ΟΗΕ) μόνο 99 χωριά σε 3 Νομούς της Βορείου Ηπείρου. Όλες οι άλλες περιοχές (ενδεικτικά οι πόλεις Αργυρόκαστρο, Κορυτσά, Χειμάρρα, Πρεμετή, Λεσκοβίκι, Άγιοι Σαράντα…) δεν αναγνωρίζονται, με συνέπεια να μην δικαιούνται τα Ελληνόπουλα να μαθαίνουν τη γλώσσα και την ιστορία της πατρίδας τους, ενώ επί Χότζα δεν επιτρέπονταν ούτε η ομιλία στα ελληνικά1 Χαρακτηριστική είναι η συνεχιζόμενη άρνηση των Αλβανών για άνοιγμα Ελληνικού Σχολείου στη Χειμάρρα, ενώ στην Κορυτσά δόθηκε η άδεια, αλλά με καθεστώς ιδιωτικού σχολείου, για να μη θεωρηθεί ως αναγνώριση ύπαρξης Ελλήνων στην περιοχή!

3)     Αλλά και στον τομέα του Πολιτισμού οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου βλέπουν καθημερινά τα αρχαιολογικά μνημεία τους (Βουθρωτό, Απολλωνία, Αντιγόνεια…) τεκμήρια μιας τρισχιλιόχρονης λαμπρής ιστορίας, είτε να αφήνονται στην τύχη τους και να ρημάζουν είτε να τα οικειοποιούνται οι Αλβανοί ως δικά τους καταστρέφοντας τις ελληνικές επιγραφές!

4)     Στον Εκκλησιαστικό τομέα, βεβαίως υπάρχει η Αλβανική Εκκλησία, αλλά ακόμη δεν της έχει αποδοθεί πλήρως η περιουσία της, ενώ σε εβδομαδιαία βάση υπάρχουν διαρρήξεις, κλοπές και καταστροφές σε Εκκλησάκια και Ναούς κυρίως στον χώρο τη ελληνικής μειονότητας.

5)     Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι το θέμα των περιουσιών των ελληνικών χωριών που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στο έλεος των Αλβανικών Δικαστικών Αρχών ή στη βουλιμία του κάθε τοπικού παράγοντα που τα εποφθαλμιά. Χωρίς τις περιουσίες τους τα ελληνικά χωριά στραγγαλίζονται οικονομικά και αυτός είναι ένας από τους σοβαρότερους λόγους (μαζί με την έλλειψη ασφαλούς και υγιούς πλαισίου για επιχειρηματική δραστηριότητα και την απουσία ελληνικής παιδείας για τα παιδιά τους) που οδήγησαν πολλούς στην απόφαση να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στην Ελλάδα. Οι σύλλογοι των Βορειοηπειρωτών καταγγέλλουν συνεχώς υφαρπαγή και καταπάτηση των ελληνικών περιουσιών στη Β. Ήπειρο ενώ ακόμη και σε δύο περιπτώσεις που τα δικαστήρια έχουν τελεσιδικήσει υπέρ των Ελλήνων οι αποφάσεις δεν έγιναν σεβαστές και οι περιουσίες δεν τους επιστράφηκαν. Την ίδια στιγμή δεκάδες δικαστικές αποφάσεις επιδικάζουν την παραχώρηση τεραστίων ελληνικών εκτάσεων σε Αλβανούς!!! Η ΓΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΡΠΑΣΣΕΤΑΙ!!! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αρπαγής 8.500 στρεμμάτων (!!!) στην περιοχή Πόρτο Παλέρμο της Χειμάρρας από 150 Χειμαρριώτικες οικογένειες, για να γίνει «επένδυση Αυστριακής Τουριστικής Εταιρείας»… Παρόμοια και στο χωριό Δρυμάδες της Βορείου Ηπείρου, όπου αρπάσσονται 400 στέμματα από τους ιδιοκτήτες Βορειοηπειρώτες και δίνονται σε ιδιωτική εταιρία…

6)     Με την έκρηξη του Κοσσυφοπεδίου, το Αλβανικό Κράτος, μετακίνησε βόρειους Αλβανικούς πληθυσμός στον ελληνικό νότο, δίδοντάς τους τις περιουσίες και τη γη της Βορείου Ηπείρου, στα πλαίσια της σταθερής επιδίωξης των Τιράνων για σβήσιμο της Ελληνικής Εθνικής γηγενούς Κοινότητας! Έτσι δόθηκε ελληνική γη σε κουβαλητούς στη Δρόπολη και το Βούρκο και ελληνικές ιδιοκτησίες σε Άγιους Σαράντα και Δέλβινο!

7)     Στις Εκλογές σημειώνεται απίστευτη αυθαιρεσία, νοθεία και τρομοκρατία με εμπλοκή Δικαστικών Αντιπροσώπων, Εφορευτικών Επιτροπών, Αστυνομίας ακόμη και Εφορίας, ώστε να πιεστούν ακόμη και οι ισχνές ελληνικές επιχειρήσεις να στηρίξουν την Αλβανική εξουσία-ασυδοσία…Π.χ. πριν λίγες ημέρες (7-12-2007) σε τοπικές εκλογές για εκλογή Δημογέροντα στο παραλιακό χωριό Κηπαρό Χειμάρρας, ξυλοκοπήθηκε Βορειοηπειρώτης όταν έλεγξε δύο μέλη της σταλμένης Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία προσπάθησε παράνομα να κάνει τις Εκλογές δύο ώρες νωρίτερα από τη νόμιμη ώρα, ώστε να «εκλεγεί» Αλβανός Δημογέροντας!

8)     Οι Αλβανοί ετοιμάζουν ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ στον Αυλώνα, με κίνδυνο να μετατρέψουν τη Β. Ηπείρου σε τάφο «ραδιενέργειας» και πυρηνικών «αποβλήτων», με διαρκή απειλή και για τον τουρισμό της Κέρκυρας και του Βορείου Ιονίου, καθώς και για το οικοσύστημα της γειτνιάζουσας ελεύθερης Ηπειρωτικής ελλαδικής περιοχής!

 

 

ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

  ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ δεν υπάρχει «ελληνική μειονότητα», αλλά ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ & ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ 400.000 - 600.000 Ελλήνων εάν προστεθούν και οι Βλάχοι! Ελληνική Αυτόνομη Περιφέρεια της Βορείου Ηπείρου, αποτελείται από ελληνόφωνους, αλβανόφωνους και βλαχόφωνους Έλληνες)

 

   Ο ΟΡΟΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ» είναι μη αποδεκτός, επειδή πρόκειται για ισχυρή Ελληνική Κοινότητα γηγενών κατοίκων, για ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, όπως κατοχυρώθηκε διεθνώς με το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας το 1914, με τις υπογραφές Ρωσίας, Αγγλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ιταλίας, Γαλλίας και της ίδιας της Αλβανίας!

 

   ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 59.000 Έλληνες, γεγονός που δείχνει τους στόχους των αλβανικών καθεστώτων, που όπως αναφέρθηκε δεν αναγνωρίζουν ως ελληνικές ένα σωρό περιοχές και παραδοσιακά ελληνικές πόλεις, τις οποίες στο παρελθόν είχε απελευθερώσει ο Ελληνικός Στρατός!

 

   ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ αρνούνται ως τώρα να πραγματοποιήσουν ΑΠΟΓΡΑΦΗ κανονική, όπου να καταγράφεται η εθνική καταγωγή, η γλώσσα και η θρησκεία, για να μην καταγραφούν οι τυραννισμένοι Έλληνες της πανάρχαιας ελληνικής γης! Γης ηρώων, ευεργετών και Aγίων.

 

   Τα ΤΙΡΑΝΑ, διαβλέποντας τα ισχυρά νομικά και πολιτικά διεθνή δίκαια των Βορειοηπειρωτών, αντί της Ελευθερίας που οφείλουν να αποδώσουν (και απαιτούν ταυτόχρονα για τους Αλβανούς Κοσσοβάρους), προσπαθούν τελευταία να καθησυχάσουν και να μπερδέψουν τους Βορειοηπειρώτες μέχρι της επιτεύξεως της Ανεξαρτησίας ή και Ενώσεως του Κοσσυφοπεδίου, πετώντας στους Έλληνες πότε κανένα Υπουργείο και πότε καμία ισχνή θέση Περιφερειάρχη, αντί της πολυπόθητης, κερδισμένης και κατοχυρωμένης ευρείας και ολοκληρωτικής Αυτονομίας…

Αντί της εκκρεμούσης στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών των 4 Μεγάλων Δυνάμεων νικητριών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ και ΑΠΟΔΟΣΕΩΣ ΤΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, κατά το πρότυπο της επανένωσης των γερμανικών περιφερειών…

 

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΚΟΣΣΟΒΟ»

 

 

ΚΛΕΜΑΝΣΩ: Πρωθυπουργός και ΥΠΕΞ της Γαλλίας,

σε άρθρο του με τίτλο

«Η Επανάστασις εις Ήπειρον»,

που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα «Ελεύθερος Άνθρωπος»

Παρίσι, 3/3/1914, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα

για την Ελληνική Επανάσταση της Βορείου Ηπείρου:

 

«…Ιδού 350.000 Έλληνες αληθινοί, διανεμόμενοι εις χωρία, των οποίων και μόνον τα ονόματα δηλούν την καταγωγήν, κατόρθωσαν να κρατήσουν την εθνικότητά των εναντίον των Τούρκων και, ότε έφθασαν τα Ελληνικά στρατεύματα προς απελευθέρωσίν των εκ του Οθωμανικού ζυγού, τους είπον και τους επανέλαβον, ότι τώρα ήτο η οριστική αποκατάστασίς των με την πατρίδα…»!

 

 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΑΚΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ

 

ΒΕΤΟ ΣΕ ΕΝΤΑΞΗ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΕ ΝΑΤΟ & Ε.Ε., ΕΩΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

 

 

www.NOIAZOMAI.net

 

24-12-2007 μ.Χ

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ
www.NOIAZOMAI.net

 

noiazomai@gmail.com