ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007μ.Χ.

 

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ

ΣΕΙΣΜΟΣ–ΣΤΑΘΜΟΣ

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

55.000 ΒΕΤΟ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ!

 

  ΣΕΙΣΤΗΚΕ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΕ ΟΓΚΟ, ΠΑΛΜΟ, ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΟ, ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, που έγινε χθες Κυριακή 18 Νοεμβρίου στη Μελβούρνη και άφησε εμβρόντητους τους Αυστραλούς, τα ΜΜΕ και τις ξένες διπλωματικές αποστολές, που παρακολουθούσαν διακριτικά το τεράστιο, ατέλειωτο γαλανόλευκο «τσουνάμι» να σαρώνει της 5η Ήπειρο!

 

 

   Με κύρια συνθήματα «ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ», «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ΄ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και ιδίως το «ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΑΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» που δόνησε ρυθμικά και δυναμικά ολόκληρη την πόλη, 55.000 Έλληνες (αριθμός ρεκόρ) από τη Μελβούρνη, το Σίδνεϋ και την Αδελαΐδα, έσμιξαν αδελφωμένοι κάτω από τη Γαλανόλευκη, τον Ήλιο της Βεργίνας και τους ήχους του Μακεδονία Ξακουστή, στον ιερό και ασυμβίβαστο αγώνα για την υπεράσπιση της ελληνικότητας και της μοναδικότητας της Μακεδονίας και την αποκλειστικότητα του Ονόματός μας!

 

 

 

   Σε δηλώσεις του, ο μεγάλος και ταπεινός πρωταγωνιστής της μεγαλειώδους επιτυχίας και ψυχή-οχυρό της αντίστασης για το Εθνικό Θέμα, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας και εξέχων μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα κ. Δημήτρης Μηνάς, δήλωσε μετά τον πραγματικό θρίαμβο της Μελβούρνης:

    «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ! Αυτό ήταν μόνο η αρχή! Εάν χρειαστεί θα κάνουμε και τέταρτο Συλλαλητήριο και για τη Μακεδονία και για την Κύπρο!

   Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της ψυχής μου πρώτα από όλα τον Άγιο Δημήτριο που μας βοήθησε και μας εμψύχωνε σε όλη την κρίσιμη διάρκεια της προετοιμασίας! Αυτό που έγινε σήμερα είναι ένα πραγματικό Θαύμα!

   Θέλω να ευχαριστήσω ολόψυχα επίσης όλο τον κόσμο, αυτούς τους θαυμάσιους και ανεπανάληπτους Έλληνες, που έκαναν σήμερα περήφανο ολόκληρο τον Παγκόσμιο Ελληνισμό, δίνοντας το πιο ανέλπιστο και δυναμικό παρόν στον ιερό Αγώνα της Μακεδονίας μας!

   Να ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως τους Συλλόγους και τις Οργανώσεις από ολόκληρη την Αυστραλία που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν με όλες τους δυνάμεις στο νέο Εθνικό Αγώνα!

   Τέλος ξεχωριστά θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τους νέους και τις νέες, που μας εξέπληξαν όλους με την πραγματικά τεράστια συμμετοχή τους, αποδεικνύοντας ότι οι αγώνες των πρώτων γενιών δεν πήγαν χαμένοι, αλλά έδωσαν παράδειγμα, άνοιξαν δρόμους και έγιναν Σχολειό που σήμερα, με πρωταγωνιστές τους νέους, τα νέα παιδιά, έδωσε μάθημα συγκινητικό σε όλους μας!

   Ο Αγώνας τώρα ξεκινά! Και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και ασυμβίβαστο: «ΟΧΙ ΣΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ή ΑΛΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗ ή ΓΡΑΦΗ! Ο λαός σηκώθηκε όρθιος, μίλησε, ψήφισε και σφράγισε! 13 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ το Συλλαλητήριο του 1994, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΟΣΟ ΠΟΤΕ!»

 

 

   Στο Συλλαλητήριο-Σεισμό και ταυτόχρονα Σταθμό της Μελβούρνης, που δόνησε από παλμό και ενθουσιασμό ολόκληρη την Αυστραλία και σύμφωνα με το Δίκτυο SBS ξεπερνούσε τις 60.000 άτομα (!!!), στάλθηκαν χαιρετιστήρια μηνύματα του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, των Παμμακεδονικών Οργανώσεων, του Ελληνο-Καναδικού Κογκρέσου, της Κεντρικής Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα και πολλά άλλα!

  

   Από την πλευρά των Αυστραλιανών Πολιτικών, παρέστη ο Έλληνας Βουλευτής κ. Νίκος Κότσιρας ο οποίος μετέφερε θερμό μήνυμα του Πρωθυπουργού Τζών Χάουαρντ με ξεκάθαρη θέση παρά τω πλευρώ του Ελληνισμού, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της Αντιπολίτευσης Λίζι Τάνερ, ανέγνωσε μήνυμα του Προέδρου Κέβιν Ρετ, και στα ελληνικά (!!!) τονίζοντας ότι αναθεωρείται η μέχρι πρότινος αρνητική θέση της Αντιπολίτευσης στο Σκοπιανό, υιοθετώντας επί της ουσίας τις ελληνικές δίκαιες θέσεις! Οι  δημόσιες αυτές τοποθετήσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές εν όψει των Αυστραλιανών Εκλογών της 24ης Νοεμβρίου, τη στιγμή που μέχρι τώρα, χάρη στη σθεναρή και δυναμική κινητοποίηση των Ομογενών, η Αυστραλία δεν έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια με το ελληνικό όνομα!

 

 

   Το μεγάλο, ογκώδες και ενθουσιώδες Συλλαλητήριο των Ελλήνων της Αυστραλίας, αυτός ο πρωτοφανής γαλανόλευκος χείμαρρος, η εκρηκτική και βροντερή ομόφωνη «εκκλησία του Δήμου», σφραγίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ του Ελληνισμού στα σχέδια περί «Σύνθετης Ονομασίας» και βάζει ένα αποφασιστικό και πολυσύνθετο, αδιαπέραστο ΒΕΤΟ στις αρνητικές εξελίξεις, ενώ πυροδοτεί σειρά εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο, αφυπνίζοντας μαζί με το πρόσφατο Συλλαλητήριο του Καναδά τον Ελληνισμό, ειδικά μέσα στην Ελλάδα, όπου και ασκείται τεράστια οργανωμένη πίεση για να καμφθεί ματαίως το φρόνημα της κοινής γνώμης και να «νομιμοποιηθεί» η δόλια υποχώρηση, μιας εγκληματικής «κοινά ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ονομασίας»!

 

 

 

  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ

 

 

 

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

3.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

 

Θεσσαλονίκη, Μακεδονία                                          19 Νοεμβρίου 2007 μ.Χ.

 

  

 

  

 

 

www.NOIAZOMAI.net

 

noiazomai@gmail.com