ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007μ.Χ.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΡΩΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΤΤΑΒΑ

 

    Χιλιάδες γενναίοι, ηρωικοί Έλληνες του Καναδά, έδωσαν δυναμική και εντυπωσιακή απάντηση το περασμένο Σάββατο στην Κυβέρνηση Χάρπερ, που πέραν πάσης λογικής και επιστημονικής αλήθειας, αναγνώρισε πρόσφατα τα Σκόπια με το Ελληνικό Ιστορικό Όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!

 

   Κάτω από ραγδαία βροχή, που κόπασε όμως σαν από θαύμα λίγα λεπτά πριν την έναρξη του Συλλαλητηρίου, χιλιάδες Ομογενείς συγκεντρώθηκαν στην Οττάβα το μεσημέρι της παραμονής του ΟΧΙ (27 Οκτωβρίου), για να φωνάξουν ένα νέο πελώριο ΟΧΙ στην πλαστογράφηση, στην υφαρπαγή και την «αποδοχή προϊόντων εγκλήματος» πολιτικού, πολιτισμικού και ιστορικού, στο οποίο προέβη η φιλοσκοπιανική Κυβέρνηση του Καναδά!

 

  Εάν μια τρίτη χώρα υιοθετούσε σήμερα το γνωστό φύλλο της σημαίας του Καναδά σαν έμβλημά της, τότε ο Καναδάς θα επαναστατούσε με πρώτη την Κυβέρνησή του! Πόσο περισσότερο οι Έλληνες της αχανούς χώρας των απέραντων δασών, όταν πρόκειται μάλιστα για ασύγκριτα σοβαρότερη περίπτωση από ένα απλό πλατανόφυλλο…

 


 

    Από πολύ πρωί, παρά τη συνεχή βροχή, ξεκίνησαν με προορισμό την Οττάβα οι δύο κύριες "Μακεδονικές Φάλαγγες" των Ελλήνων του Μόντρεαλ και περιχώρων και του Τορόντο, απαρτιζόμενες η κάθε μια από 60 μεγάλα τουριστικά λεωφορεία με συνοδεία πλέον των 100 ιδιωτικών αυτοκινήτων που ακολουθούσαν την κάθε ομάδα!

    Ταυτόχρονα τα πρωινά ελληνικά ραδιοφωνικά προγράμματα του Μόντρεαλ και του Τορόντο, με τη συνοδεία εμβατηρίων πατριωτικών και θουρίων, μετέδιδαν ζωντανά μηνύματα φορέων, οργανώσεων, προσωπικοτήτων και στελεχών της Ομογένειας του Καναδά καθόλη τη διαδρομή και μέχρι που τελείωσε η μεγαλειώδης συγκέντρωση!

 

    Τα Καναδικά ΜΜΕ, όπως και τα Ελληνο-Καναδικά ήταν επίσης παρόντα,  καλύπτοντας συνεχώς τα γεγονότα κατά τη διάρκεια της ημέρας! Δίνοντας μεγάλη δημοσιότητα και ισχυρά μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες!

 

    Το μεγάλο Ελληνικό Συλλαλητήριο ξεκίνησε με υψηλό παλμό και ενθουσιασμό, με καταιγίδα συνθημάτων και μηνυμάτων με νόημα, όπως ότι «400.000 Έλληνες του Καναδά θα σας καταψηφίσουν στις Εκλογές κ. Χάρπερ» και ότι «η FYROM” δεν είναι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»! 

  

   Η μεγάλη Ελληνική Διαμαρτυρία και Εορτή Πατρίδας και Αλήθειας συνάμα, άνοιξε με τον Αιδεσιμ. Δρ Λάμπρο Καμπερίδη, με προσευχή και το εκκλησιαστικό του μήνυμα, γεμάτο πατριωτικό παλμό!

   Παρόντες οι ηγέτες της Ελληνο-Καναδικής οργανωμένης Ομογένειας, ως και πολλοί Ελληνο-Καναδοί και Καναδοί Βουλευτές της Ομοσπονδίας και των Επαρχιακών Κυβερνήσεων, ως και  πολλοί Ελληνο-Καναδοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, που όλοι τους μίλησαν δυναμικά και ασυμβίβαστα!

 

   Αξιοσημείωτη η παρουσία της Υπάτης Προέδρου της Παμμακεδονικής ΗΠΑ κας Νίνα Γκατζούλη, που ανέγνωσε μήνυμα της Παγκόσμιας Παμμακεδονικής, ενώ αναγνώστηκαν τα αγωνιστικά μηνύματα της Κεντρικής Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και μηνύματα που απέστειλαν ανάμεσα σε άλλους ο κ. Παπαθεμελής και η Παμμακεδονική Ευρώπης!

 

  Οι Διοργανωτές του Συλλαλητηρίου εξέφρασαν τη μεγάλη ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση του Ελληνισμού, παρά την έντονη κακοκαιρία, που έδωσε τελικά ένα μεγάλο διεθνές μήνυμα ασυμβίβαστου αγώνα για την μία και μόνη ιστορική αλήθεια, ενώ σε σχετικές δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου Δημήτρης Μανωλάκος, τόνισε πως αυτή η διαμαρτυρία ήταν μια «απάντηση στην καναδική κυβέρνηση, που έδρασε αγνοώντας επιδεικτικά τον μεγάλο Ελληνισμό του Καναδά".

 

 

  

 

  

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

3.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

 

Μακεδονία-Ελλάδα                                                                             29 Οκτωβρίου 2007 μ.Χ.

 

 

www.NOIAZOMAI.net

 

noiazomai@gmail.com