ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

7/3/2008

 

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΒΕΤΟ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

ΤΡΟΜΑΞΕ Η ΚΟΝΤΟΛΙΖΑ ΡΑΪΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

ΕΚΜΥΣΤΗΡΕΥΤΗΚΕ ΕΝ ΠΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΟΤΙ ΤΩΡΑ

«ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΟ!!!

 

   Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και Υπεράσπισης της Μακεδονίας που διοργάνωσε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο την Τετάρτη 5 Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ., με κεντρικό ομιλητή τον ακούραστο Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο και δευτερεύοντες ομιλητές τον Κώστα Ζουράρι και τον Στέλιο Παπαθεμελή.

 

  Οι Μακεδόνες, κρατώντας ελληνικές σημαίες ξεχείλισαν κυριολεκτικά το Παλαί ντε Σπορ, αγγίζοντας τις 7.000 άτομα, καθώς υπήρχαν εκατοντάδες όρθιοι, που υπομονετικά παρέμειναν έτσι ως το τέλος!

  Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γεγονός ότι υπήρχαν πάρα πολλά νέα παιδιά, που με τα συνθήματα και το δυναμισμό τους έδωσαν έναν απερίγραπτο παλμό εθνικού ενθουσιασμού και ξεσηκωμού!

 

   Την Συγκέντρωση-ΒΕΤΟ προλόγισε δυναμικά ο Γ.Γ. του Μακεδνού κ. Πέτρος Σύρρης τονίζοντας πως «το όνομά μας είναι η ψυχή μας», ενώ στη συνέχεια ο Ιδρυτής του Δικτύου ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ.net και Γ.Γ. του Συλλόγου Μακεδονομάχων Κωνσταντίνος Κάλφας, παρουσίασε βίντεο με τα συγκλονιστικά  ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ των διεκδικήσεων των Σκοπίων, καθώς και στιγμιότυπα από τα πρόσφατα μεγάλα Συλλαλητήρια του Ελληνισμού στην Οττάβα (27-10-2007) και στη Μελβούρνη (18-11-2007), τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «το όνομά μας είναι αδιαπραγμάτευτο και δεν θα ανεχθούμε ποτέ να δοθεί με οιαδήποτε μορφή ή γραφή στα Σκόπια! Εμείς είμαστε οι Μακεδόνες! Εμείς αποφασίζουμε»!

 

   Μεγάλη ήταν μάλιστα η συγκίνηση πολλών, που έφτασαν σε σημείο να δακρύσουν, όταν στις μεγάλες οθόνες του Σταδίου εμφανίστηκε αναπάντεχα ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος να μιλά και να υπερασπίζεται με το γνωστό του σθένος τη Μακεδονία μας, λέγοντας:

   «Η Μακεδονία θα σώσει την Ελλάδα, γιατί κάποια Ελλάδα αποφάσισε να αυτοκτονήσει»!!!

   Το κατάμεστο ασφυκτικά Στάδιο παραλήρησε τότε, καταχειροκτροτώντας και βροντοφωνάζοντας με αγάπη το όνομα του Αθάνατου Αρχιεπισκόπου, ενώ έκδηλη ήταν η έκπληξη και η φόρτιση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, στο πρόσωπο του οποίου ζωγραφίστηκε ο πόνος του αποχωρισμού, μαζί με τη λαχτάρα της αναστάσιμης αντάμωσης, αλλά και της συγκινητικής ενθύμησης των κοινών και μεγάλων τους αγώνων!

 

   Στη συνέχεια ξεσήκωσε τα πλήθη ο ιδιαίτερος και κοφτερός λόγος του Κώστα Ζουράρι, ο οποίος τόνισε πως «ο γεωγραφικός προσδιορισμός είναι ακρωτηριασμός και η σύνθετη ονομασία είναι μειοδοσία!», ενώ τόνισε πως  «η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει μακεδονική», εννοώντας πως πρέπει οι Μακεδόνες ενωμένοι να αναλάβουν και πάλι τη διακυβέρνηση της Ελλάδος για να σταματήσει ο εθνικός κατήφορος!

 

    Τη σκυτάλη πήρε κατόπιν καταχειροκροτούμενος και ο Στέλιος Παπαθεμελής που τόνισε πως «δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα, την ψυχή και το έδαφος μας», ενώ υπογράμμισε πως οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία για τη γειτονική χώρα θα καταλήξει στο σκέτο «Μακεδονία»!

 


   Εν μέσω ξέφρενου ενθουσιασμού άρχισε την ομιλία του στη συνέχεια ο Κεντρικός Ομιλητής της Συγκέντρωσης, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ο οποίος διακοπτόταν ασταμάτητα από τα συνθήματα και τις ζητωκραυγές των Μακεδόνων και ιδίως των νέων παιδιών, τόσο που αναγκάστηκε και ο ίδιος να τους πει «ακούστε, ακούστε τη συνέχεια…..αλλά απόψε όπως θέλετε εσείς…»!!!

   «Όταν το ράσο γίνεται σημαία, τότε η νίκη είναι και βεβαία» ανταπάντησαν δυναμικά οι κερκίδες ενθουσιάζοντας και τον ίδιο, που τόσο κόπο και χρόνο έχει αφιερώσει νυχθημερόν για την υπεράσπιση των οσίων και των ιερών της Πίστης και της Πατρίδας και ιδιαίτερα της Μακεδονίας!

   «Δεν χαρίζουμε σε κανέναν το ένδοξο όνομα της Μακεδονίας!!!», βροντοφώναξε τότε ο νέος Γερμανός Καραβαγγέλης και τόνισε αποφασιστικά:

   «Όπου Μακεδονία ίσον Ελλάδα και όπου Ελλάδα ίσον Μακεδονία»!!!
   Ευχαρίστησε δε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, για τα όσα είπε και στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, αλλά και πρόσφατα στα Ιωάννινα, ενώ εξέφρασε σεβασμό προς όλους ανεξαιρέτως τους πολιτικούς αρχηγούς, ενισχύοντας την εικόνα ενότητας του Ελληνισμού!

 

    Στη Συγκέντρωση έδωσαν το παρόν οι Μητροπολίτες Καλαμαριάς κ.κ. Προκόπιος, Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσόστομος και Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, ενώ ενθουσιώδη χαιρετισμό απέστειλε ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας! Παρέστησαν επίσης παρά τις «ασφυκτικές πιέσεις» ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, οι Αντιδήμαρχοι Θεσσαλονίκης Παπαγιαννόπουλος και Δημητρίου, η Δημοτική Σύμβουλος κα Γιαταγάνα, ο Αντιδήμαρχος Θερμαϊκού κ. Βασιλειάδης, ο Γενικός Διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος κ. Δόγας Μηνάς, ενώ χαιρέτισαν μεταξύ άλλων το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο και δεκάδες Μακεδονικοί Σύλλογοι και στελέχη από την Κύπρο και την Ομογένεια!

 

   Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η μεγάλη Συγκέντρωση-ΒΕΤΟ της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα, συνέπεσε Θείω θελήματι με την άφιξη στην Πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας του Ειδικού Μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος πήρε έτσι μια αυτούσια γεύση της ανυποχώρητης αντίδρασης των αληθινών Μακεδόνων!

 

   Η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση της για τον ενθουσιασμό και την ποιοτική παρουσία των Μακεδόνων, των οποίων η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με δεδομένο ότι την ίδια ώρα γινόταν παρεμφερής και πολυδιαφημιζόμενη Συγκέντρωση στην Παραλία!

 

   Χαρακτηριστική είναι η εντύπωση που προκάλεσε η γενική κινητοποίηση των Μακεδόνων - εν μέσω τόσων πολεμίων – στην Κοντολίζα Ράις, η οποία κατά τη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, δήλωσε μέσα στο αεροπλάνο της, εμπιστευτικά σε Αμερικανούς δημοσιογράφους σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», ότι «δεν πρέπει να ρισκάρουμε μαζικές διαδηλώσεις στην Ελλάδα» για το Σκοπιανικό, πράγμα που σημαίνει πως πήραν όλοι οι αποδέκτες το «πικρό» μήνυμα, που είναι απόλυτα αποφασιστικό και τελικά αποτελεί πια καταγεγραμμένο και εξαιρετικό, διπλωματικό όπλο στα χέρια της όποιας Κυβέρνησης αποφασίσει να αποκαταστήσει την Εθνική Αξιοπρέπεια και να υπερασπιστεί ανυποχώρητα τα εθνικά δίκαια!

 

   Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, συνεχίζει ακομμάτιστα και ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ τον Αγώνα, μαζί με 3.500.000 Μακεδόνες σε ολόκληρο τον κόσμο και καλεί σε υψίστη ετοιμότητα εν όψει την Συνόδου Κορυφής στο Βουκουρέστι  2- 4 Απριλίου!

 

   ΣΤΗΝ ΟΤΤΑΒΑ, ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στις 29 Μαρτίου στη Στουτγάρδη, οι αληθινοί Μακεδόνες βάζουν ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ και δίκοπο ΒΕΤΟ! Και στο Όνομα και στην Ένταξη, με το πρόσχημα του FYROM”, το οποίο επίσης εμπεριέχει το ελληνικό όνομα «Μακεδονία» και αποτελεί απαράδεκτη Σύνθετη Ονομασία, ενώ αποδεικνύει πόσο καταστροφική θα αποβεί κάθε τέτοια απόπειρα της Αθήνας!

 

  Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ

 

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

3.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

Θεσσαλονίκη, Μακεδονία                                         7 Μαρτίου 2008 μ.Χ.

 

  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

http://www.noiazomai.net/alexandreiofoto.html

 

www.NOIAZOMAI.net

 

noiazomai@gmail.com