NOIAZOMAI  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ  ΔΙΚΤΥΟ  ΕΛΛΗΝΩΝ 

                                   www.noiazomai.net   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΕΣΒΗΣΑΝ  ΤΟ  «ΟΧΙ»

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ

ΜΕΘΟΔΟΙ «ΜΕΓΚΕΛΕ» ΣΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΟΣ

ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

    Όπως αποκαλύπτει το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, το ηλεκτρονικό Παγκόσμιο Δίκτυο Ελλήνων Εκπαιδευτικών, Γονέων & Πολιτών, προκαλεί σοκ η διαπίστωση ότι μέσα από τις σελίδες των νέων βιβλίων ΕΧΕΙ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ Η ΛΕΞΗ «ΟΧΙ», η λέξη που δόνησε ολόκληρη την υφήλιο, υψώνοντας την Ελλάδα στο πιο ένδοξο βάθρο της Παγκόσμιας Σύγχρονης Ιστορίας!

 

   Πιο συγκεκριμένα, στο ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, στην Ενότητα 3, σε μάθημα αφιερωμένο στην «28η Οκτωβρίου» - εκτός του ότι παρουσιάζεται η Σημαία χωρίς σταυρό στο κοντάρι (!!!)έχει παραληφθεί εσκεμμένα η λέξη-σύμβολο Εθνικής Αντίστασης και Αξιοπρέπειας, η λέξη που συγκλόνισε τότε ολόκληρη την αγωνιζόμενη και σκλαβωμένη ανθρωπότητα, η ιερή λέξη «ΟΧΙ»!!!

 

   Παρόμοια είναι η σχεδιασμένη υπονόμευση του Έπους και στο ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ όπου έχει περιοριστεί η αναφορά στο μεγάλο Έπος του ΄40-42΄ σε τρεις μόνο γραμμές (!!!) και έχει σβηστεί η λέξη «ΟΧΙ»!!! Που την έχουν αντικαταστήσει, σε μια ανήθικη, «ναζιστική» χειρουργική επέμβαση τύπου «Μέγκελε», με το ανώδυνο «απαντά αρνητικά»!!!

  Γράφει ειδικότερα το νέο βιβλίο-τέρας της Ιστορίας, μέσα στο γενικό κεφάλαιο 7, για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο:

   «Η Ελλάδα μπαίνει στον Πόλεμο (σημ. πρόκειται περί τερατώδους ανακρίβειας και σκανδαλώδους ωραιοποίησης της άνανδρης και αλαζονικής Ιταλικής Εισβολής) στις 28 Οκτωβρίου 1940, όταν απαντά αρνητικά (σημ. λες και επρόκειτο για πρόταση γάμου) στο τελεσίγραφο του Μουσουλίνι. Οι Έλληνες, το 1940-1941, απομακρύνουν (σημ. το Έπος ονομάζεται «απομάκρυνση») τα ιταλικά στρατεύματα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα σημειώνοντας σημαντικές νίκες»!!!

 

   ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η «ΑΝΑΦΟΡΑ» στο θρυλικό Έπος του ΟΧΙ, που έκανε τον ίδιο τον Τσόρτσιλ να πει:

   «Εάν δεν υπήρχε η ανδρεία των Ελλήνων και η γενναιοψυχία τους, η έκβαση του Β' Παγκοσμίου Πολέμου θα ήταν ακαθόριστη»!!!

 

   Τον Σερ Άντονι Ήντεν, Υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, να φωνάξει:

   «Ασχέτως προς ότι θα πουν οι ιστορικοί τού μέλλοντος, εκείνο το οποίον μπορούμε να πούμε εμείς τώρα, είναι ότι η Ελλάς έδωσε αλησμόνητο μάθημα στον Μουσολίνι, ότι αυτή υπήρξε η αφορμή της επανάστασης στη Γιουγκοσλαβία, ότι αυτή κράτησε τούς Γερμανούς στο ηπειρωτικό έδαφος και στην Κρήτη για έξι εβδομάδες, ότι αυτή ανέτρεψε την χρονολογική σειρά όλων των σχεδίων του Γερμανικού Επιτελείου και έτσι έφερε γενική μεταβολή στην όλη πορεία του Πολέμου και ενικήσαμε»!

 

    Και τον ίδιο τον Ιωσήφ Στάλιν να ομολογήσει:

   «Λυπάμαι διότι γηράσκω και δεν θα ζήσω επί μακρόν διά να ευγνωμονώ τον Ελληνικό Λαό, του οποίου η αντίσταση έκρινε το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο»!

  

 

   ΤΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ζήτησε από τη ΔΟΕ να κηρύξει ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ και να ζητήσει από τους Εκπαιδευτικούς την ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ διδαχή της Ελληνικής Ιστορίας στην Στ΄ Δημοτικού, στην περίπτωση που δεν το αποσύρει αμέσως με δήλωσή της η Κυβέρνηση, η οποία - πρέπει να διευκρινισθεί  - πως δεν ευθύνεται για το περιεχόμενό του!

 

   Επειδή η προσπάθεια της ΕΣΚΕΜΜΕΝΗΣ ΑΛΛΟΙΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ,

 

ΚΑΛΟΥΜΕ

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ «ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ» ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ!

 

Μετά τιμής

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

Noiazomai@msn.com

23-10-2006μ.Χ.