www.NOIAZOMAI.net

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Μακεδονία, 1 Νοεμβρίου 2008 μ.Χ.

 

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ

ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Ομογενείς των ΗΠΑ διαμαρτύρονται έξω από την Αμερικανική Αποστολή στον ΟΗΕ,

για την άθλια κατάσταση των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων των Ελλήνων στα Σκόπια,

παραδίδοντας και σχετικό Ψήφισμα στα Ηνωμένα Έθνη

.

1-11-2008 μ.Χ.

 ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΕΘΝΩΣ

ΖΗΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

παρουσιάζεται και σχετικό βιβλίο στη Θεσσαλονίκη

 

   Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή των ισχυρότερων Ομογενειακών Οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε η εκστρατεία ενημέρωσης για την παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ελλήνων στα Σκόπια, που διοργανώθηκε έξω από το κτίριο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας των Η.Π.Α. στον Ο.Η.Ε., στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, την περασμένη  Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008.

 

   Με κύριο σύνθημα «Ντροπή στην π.Γ.Δ.”Μ”.» και «Δικαιοσύνη Τώρα», οι Ελληνοαμερικανοί, νέοι και νέες στην πλειοψηφία τους, καθώς και ηγέτες Ομογενειακών Οργανώσεων, έδωσαν δυναμικό παρόν στη Συγκέντρωση, με ομιλίες για την ιστορία του Ελληνισμού των Σκοπίων, ενώ διένεμαν και σχετικό ενημερωτικό υλικό. 

 

 

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

   Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η ηγεσία και μέλη της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, του Κυπριακού Δικτύου Δράσης Αμερικής, του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών,  της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανών Εκπαιδευτικών, του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι του Δικτύου Νεολαίας Σ.Α.Ε. Η.Π.Α., της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, της Έλληνικής Ένωσης Αμερικής, της Αδελφότητας Μάνης, της Πανθρακικής Ένωσης Αμερικής «Ορφέας», της Ελληνικής Κυνηγετικής και Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Αμερικής, Ελληνο-Αμερικανοί από την Washington, Seattle, Houston καθώς και Αμερικανοί Φιλέλληνες ακτιβιστές!

 

 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ & ΜΗΝΥΜΑΤΑ

   «Θα συνεχίσουμε με μία σειρά δράσεων που αποβλέπουν στην ενημέρωση των Αμερικανών Πολιτικών και του ευρύτερου Αμερικανικού κοινού»,  διαβεβαίωσε ο Συντονιστής του Κυπριακού Δικτύου Δράσης Αμερικής, έμπειρος ακτιβιστής και εμπνευστής του Συλλαλητηρίου Νίκος Τανέρης, εξηγώντας πως «χρειάζεται να εκπαιδεύσουμε τους ομογενείς σε νέους τρόπους δράσης και να τους καταδείξουμε τη δύναμη που διαθέτουμε ως Αμερικανοί πολίτες»!

 

   Η Πρόεδρος της Παμμακεδονικής, κ. Νίνα Γκατζούλη στην ομιλία της κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως τόνισε πως  «η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής κοινότητας στα Σκόπια πρέπει να γίνει γνωστή, ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί και οι διεθνείς φορείς οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να παρέμβουν πρέπει να πληροφορηθούν τι συμβαίνει με τον Ελληνισμό, ο οποίος πάντοτε υπήρχε στην περιοχή της Πελαγονίας», και πρόσθεσε ανάμεσα σε άλλα:

   «Υπάρχει ένα σπάνιο έγγραφο με ημερομηνία 29 Μαΐου 1878 από αυθεντική  επιστολή που γράφτηκε από το ελληνικό προξενείο στο Μοναστήρι (σημερινή Bitola), η οποία φέρει 14.000 υπογραφές από τους Μοναστηριώτες Έλληνες οι οποίοι είχαν ταχθεί με το ελληνικό Πατριαρχείο, αρνούμενοι τη Βουλγαρική Εξαρχία.

   Ο Douglas Daikin ένας πολύ σοβαρός ιστορικός αναφέρει ότι η λεγόμενη Επανάσταση Ilinden του 1903, η οποία ήταν Βουλγάρικη εξέγερση κατά του Σουλτάνου είχε ως αποτέλεσμα τη στροφή των Βουλγάρων και των Τούρκων εναντίον των Ελλήνων του Κρουσόβου. Τριακόσια εξήντα έξι ελληνικά σπίτια και 203 ελληνικά καταστήματα καταστράφηκαν από αυτήν την εξέγερση.

   Ο στρατηγός εν αποστρατεία Παρμενίωνας Παπαθανασίου στο άρθρο του με τίτλο, Κρούσεβο: Επανάσταση Προφήτη Ηλία-Εθνικά Παραμύθια αναφέρει: Η μικρή αλλά πολύ πλούσια ελληνική πόλη του Κρουσόβου ήταν στη Μητρόπολη  Οχρίδας και ήταν κάτω από την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Υπήρχαν πολλά ελληνικά σχολεία μέσης εκπαίδευσης, τέσσερα Δημοτικά Σχολεία και ένα σχολείο θηλέων.

  Τον δε Ιούνιο του 1994 ο Kiro Gregorov δήλωσε στην Τσεχική εφημερίδα Tseski Denic ότι στη χώρα του υπάρχουν 100.000 Έλληνες»!                    

          

   «Έχουμε συνταγματικό δικαίωμα να προβαίνουμε σε ενημερωτικές εκστρατείες για τα εθνικά μας θέματα» επεσήμανε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου και της Παγκρήτιας Ένωσης Αμερικής Μανώλης Βεληβασάκης, καταγράφοντας πως  «είναι σημαντική εξέλιξη η κινητοποίηση των νέων μας»!

 

   «Η συγκέντρωση είχε παλμό», είπε η πρώην Πρόεδρος της Παμμακεδονικής από το Houston κ. Νίνα Περοπούλου, ενώ τόνισε πως αυτή «ήταν η πρώτη σχετική κινητοποίηση. Η συμμετοχή της νεολαίας, μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε»! 

 

   Η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών, Στέλλα Κοκόλη, στην ομιλία της τόνισε ότι οι ομογενείς εκπαιδευτικοί θέλουν δικαιοσύνη: «H αμερικανική κυβέρνηση απέδειξε τα τελευταία χρόνια ότι δεν εκτιμά την ελληνική Ιστορία και την όλη προσφορά του Ελληνισμού στην ανθρωπότητα. Μας αδικεί με τους Ελληνες των Σκοπίων, με τη βίζα, με το Κυπριακό και με άλλα θέματα».

 

   Ο πρώην Πρόεδρος της Παμμακεδονικής, Πάνος Σπηλιάκος, από τη Βοστώνη, δήλωσε ότι «για τους Έλληνες των Σκοπίων, η μητέρα Ελλάδα δεν μιλά καθόλου. Αρχίσαμε λίγοι και η επιμονή θα μας κάνει πολλούς» κατέληξε, ενώ κάλεσε τους Ομογενείς να κάνουν χρήση του ιερού δικαιώματος της ψήφου και στις 4 Νοεμβρίου να δώσουν απάντηση στην Ουάσιγκτον!

 

  

 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

Νέα Υόρκη, 27-10-2008 

    Κείμενο του Ψηφίσματος που επιδόθηκε σε Εκπρόσωπο της Αντιπροσωπείας των Η.Π.Α. στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και μεταβιβάστηκε στη συνέχεια στον ΟΗΕ, καθώς και στο Υπουργείο Εξωτερικών των Η.Π.Α.:

 

1. Απαιτούμε οι πολίτες της πΓΔ”Μ” να μπορούν να είναι ελεύθεροι να δηλώνουν την ελληνική καταγωγή τους στις απογραφές.


2. Απαιτούμε οι πολίτες της πΓΔ”Μ  που υποχρεώθηκαν από ακραία καθεστώτα να αλλάξουν το επώνυμό τους σε Σλαβικά ονόματα να τους επιτραπεί χωρίς περιορισμούς να επιστρέψουν στα αρχικά Ελληνικά τους ονόματα, εάν οι ίδιοι το επιθυμούν.


3. Απαιτούμε την αναγνώριση όλων των ελληνικών μνημείων που βρέθηκαν στην περιοχή της αρχαίας Πελαγονίας και της γειτνιάζουσας περιοχής του Γευγελή (σημερινής νοτίου πΓΔ”Μ”).

4. Απαιτούμε την αναγνώριση όλων των Ελληνικών Ορθοδόξων εκκλησιών στην περιοχή της ευρύτερης Πελαγονίας και Γευγελή (σημερινής νοτίου πΓΔ”Μ”).


5. Απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό των μεθοδεύσεων τροποποίησης Βυζαντινών Ορθόδοξων μνημείων τα οποία φέρουν Ελληνική Βυζαντινή γραφή, όπως αγιογραφίες.

 

6. Απαιτούμε όπως όλες οι Ελληνικές Ορθόδοξες εκκλησίες στην περιοχή της αρχαίας Πελαγονίας και Γευγελή (σημερινής νοτίου πΓΔ”Μ”) να μπορούν να λειτουργούν ελεύθερα υπό την κανονική δικαιοδοσία της Μητρός Εκκλησίας.


7. Απαιτούμε όπως οι πολίτες της πΓΔ”Μ  που αυτοπροσδιορίζονται  ως ελληνικής καταγωγής να είναι ελεύθεροι να εκκλησιάζονται –επί του παρόντος- στις Ορθόδοξες εκκλησίες, οι οποίες βρίσκονται υπό την κανονική δικαιοδοσία του Σερβικού Πατριαρχείου, και να μην είναι υποχρεωμένοι να είναι μέρος του ποιμνίου της σχισματικής, και μη αναγνωρισμένης από κανένα Πατριαρχείο, αυτό-αποκαλούμενης "Μακεδονικής" Ορθόδοξης Εκκλησίας.

 

8. Απαιτούμε την επιστροφή (ή χρηματική αποζημίωση) από την κυβέρνηση της πΓΔ”Μ προς τους απογόνους των Ελλήνων που ακούσια εγκατέλειψαν τις προγονικές τους κατοικίες, εκκλησίες, και σχολεία κάτω από τραγικές συνθήκες στην περιοχή, καθώς και σε εκείνους των οποίων οι περιουσίες τους κατασχέθηκαν από ακραία καθεστώτα σε μέρη όπως το Μοναστήρι, Γευγελή, Κρούσεβο κλπ.

 

9. Απαιτούμε τα Ελληνικά νεκροταφεία τα οποία παραμένουν σιωπηλοί μάρτυρες της Ελληνικής παρουσίας και κληρονομιάς στην περιοχή, όπως η σημερινή Μπίτολα (Μοναστήρι), να αναγνωρισθούν και να κηρυχθούν διατηρητέα από την κυβέρνηση της πΓΔ”Μ  ως ιστορικά μνημεία.

10. Ζητάμε η ελληνική γλώσσα να διδάσκεται στα δημόσια σχολεία και να χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της πΓΔ”Μ” σε περιοχές όπου υπάρχει ζήτηση.


11. Απαιτούμε όνομα, εκτός από "Μακεδονική", να εκχωρηθεί για τη Σλαβονική επίσημη γλώσσα των Σκοπίων. Η πΓΔ”Μ  δεν μπορεί να μονοπωλεί τον όρο "Μακεδονική" σε ένα εθνογλωσσικό ή εθνικό πλαίσιο. Ιστορικά και γλωσσικά, η επίσημη Σλαβονική γλώσσα των Σκοπίων (η οποία είναι συναφής με τη Σερβική και Βουλγαρική) είναι σαφώς διαφορετική από τις τοπικές σλαβογενείς ή σλαβοφανείς διαλέκτους - όπου χρησιμοποιούνται ως προφορικά ιδιώματα από δίγλωσσους Έλληνες στις παραμεθόριες περιοχές της Ελληνικής Μακεδονίας.

 

12. Απαιτούμε από την Ελληνική κυβέρνηση την εκχώρηση διαβατηρίων στους Έλληνες των ιστορικών βορείων περιοχών της Μακεδονίας, την Πελαγονία και Γευγελή (σημερινή νότιο πΓΔ”Μ”), ανεξαρτήτως της μητρικής γλώσσας (δηλαδή, ελληνικής, βλάχικης, τοπικών σλαβογενών/σλαβοφανών διαλέκτων ή της σλαβονικής επίσημης γλώσσας των Σκοπίων).

 

 

 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Πανεπιστήμιο Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Κυριακή 9 Νοεμβρίου, 7.00 μ.μ.

Το θρυλικό Κρούσοβο, ιστορική πόλη του Βορειομακεδονικού Ελληνισμού

 

   Ταυτόχρονα σχεδόν, παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονία, το Βιβλίο «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ» του Προέδρου του «Μακεδνού», Συγγραφέα των Ξεχασμένων Ελλήνων και Ιδρυτικού Μέλους της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Δημήτρη Αλεξάνδρου, το οποίο θέτει για πρώτη φορά με σαφή, ρητό και κατανοητό τρόπο το Ζήτημα του Ελληνισμού των Σκοπίων, με ιστορική αναψηλάφηση, παράθεση σημαντικών ντοκουμέντων, μαρτυριών και φωτογραφιών, ανοίγοντας επίσημα το μεγάλο Εθνικό Θέμα του Βορειομακεδονικού Ελληνισμού, ζητώντας από τα Σκόπια την άμεση απόδοση των ίδιων Δικαιωμάτων που απολαμβάνουν και οι Αλβανοί των Σκοπίων, και από την Ελλάδα, την άμεση χορήγηση Ελληνικού Διαβατηρίου, στους 250.000 περίπου Ξεχασμένους Έλληνες των Σκοπίων!

 

   Η συγγραφή του Βιβλίου άρχισε πριν από έναν χρόνο και ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με τη συμμετοχή και  υποστήριξη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ και θα αποτελέσει, μαζί με τη συνολική κινητοποίηση, ενημέρωση και αφύπνιση του Παγκόσμιου Ελληνισμού, των Διεθνών Οργανισμών και της Διεθνούς Κοινής Γνώμης, την αιχμή του δόρατος για την πλήρη ανάσχεση και καθολική ανατροπή του επικίνδυνου και κηδευομένου Σκοπιανικού Παιχνιδιού στα Βαλκάνια, το οποίο θα γίνει πλέον το μοιραίο αυτεπίστροφο (μπούμερανγκ) για τους αμετανόητους σφετεριστές!

 

 

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

   Η Ελλάδα, ο Ελληνισμός, περνά στην πλήρη και ανατρεπτική αντεπίθεση! Ώστε όχι μόνο δεν θα επιτρέψει την παράδοση του ιερού Ονόματος της Μακεδονίας (ούτε σαν σύνθετο, ούτε σαν παράγωγο), αλλά θα θέσει πλέον Θέμα Βόρειας Μακεδονίας*, το οποίο προσωρινά είχε αφεθεί χάριν Συμμαχίας με τη Σερβία το 1913. Η Σερβία όμως τώρα πια δεν είναι ούτε συνορεύουσα, ούτε και κατέχουσα, πράγμα που διαφοροποιεί απόλυτα τα πράγματα.

 

   Αντιθέτως, σήμερα την περιοχή κατέχει εχθρικά φερόμενο κράτος, που αποτελεί κατασκευασμένη από τον Τίτο τεχνητή βόμβα εναντίον της Ελλάδας, και θέτει θέματα συνόρων και μειονοτήτων, ανοίγοντας έτσι τον «λάκκο» του, επαναφέροντας Ζητήματα που πολύ περισσότερο συμφέρουν την Ελλάδα, καθώς διατηρεί αληθινές συμπαγείς Εθνικές Μειονότητες και ιστορικά και απαράγραπτα δικαιώματα στην περιοχή, που τελικά θα αποτελέσουν και την οριστική ταφόπλακα των αλαζόνων πλαστογράφων!

 

   Η πλώρη έχει πια γυρίσει οριστικά!

 

 

 

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

3.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

Θεσσαλονίκη, Μακεδονία                                      1  Νοεμβρίου 2008 μ.Χ.

 

 

­­­­­­­­­­­­­­­­­_________________________________________________________________________

*               Από την έκταση που καταλαμβάνει σήμερα το Κρατίδιο των Σκοπίων, μόνο το 1/3 περίπου είναι έδαφος της μίας Μακεδονίας των Ελλήνων. Τα άλλα δύο τρίτα, είναι περιοχές της Παιονίας και της Δαρδανίας, όπου και βρίσκεται η πρωτεύουσα Σκόπια. Έτσι, το κάτω μέρος του κρατιδίου, όπως βλέπουμε τον χάρτη, δεν είναι παρά η ελληνική και θρυλική Βόρεια Μακεδονία, με την Αχρίδα, το Μοναστήρι, το Κρούσοβο, τον Περλεπέ, τη Στρώμνιτσα, τη Γευγελή και άλλα, όπου μεγαλούργησε και έδρασε από την αρχαιότητα έως πρόσφατα ο Ελληνισμός, που βιώνει σήμερα εκεί τη σκληρότερη καταπίεση στην Ευρώπη!

 

*               Το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» είναι απολύτως ελληνικό και κατατεθειμένο σε Διεθνείς Οργανισμούς και Ξένες Δυνάμεις από τον Αλύτρωτο Ελληνισμό των Σκοπίων, μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! Η συζήτησή του από την Αθήνα, δείχνει ασυγχώρητη προχειρότητα, ανεπίτρεπτη ιστορική άγνοια και πρωτοφανή διπλωματικό ερασιτεχνισμό!

 

 

 

www.NOIAZOMAI.net

 

noiazomai@gmail.com