ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Μακεδονία, 27 Ιουνίου 2009 μ.Χ.

 

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ «ΜΑΡΜΑΡΩΝ» ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΚΥΡΙΕ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ

ΑΣ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ  ΤΩΡΑ

ΤΟΥΣ «ΕΛΓΙΝ» ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

 

Πλαίσιο κειμένου: ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ
   Ο ψευτο«Μακεδόνας» Πρωθυπουργός των  Σκοπίων σε στημένη Έκθεση Ελληνικών Αρχαιοτήτων, που πλασάρονται για Σκοπιανικές, χαίρεται και καμαρώνει για την καταγωγή του και την σπουδαία τέχνη των …προγόνων του… που όμως κατέφθασαν εκεί χίλια ολόκληρα χρόνια μετά τον Αλέξανδρο! 

28-12-2008, Σκόπια
      Πλαίσιο κειμένου: ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ
   Ο Μακεδόνας Πρωθυπουργός της Ελλάδος σε γνήσια Έκθεση πανάρχαιων Ελληνικών Αρχαιοτήτων της Ακροπόλεως των Αθηνών, μερικές από τις οποίες επαναπάτρισε στην Αθήνα από την Περσέπολη (και όχι στα Σκόπια) ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος, καθώς είχαν αρπαχθεί από τον Ξέρξη, κατά την λεηλασία των Αθηνών το 480 π.Χ. 
Νέο Μουσείο Ακροπόλεως, 20-6-2009, Αθήνα.

 

 

   Τα λαμπρά εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακροπόλεως Αθηνών και εκτεταμένη προβολή τους από τα διεθνή ΜΜΕ, απέδειξαν για άλλη μια φορά πόσο σημαντικός και άφθαρτος είναι ο Ελληνικός Πολιτισμός, η Ελληνική Ιστορία και Τέχνη και πόσο σημαντική βοήθεια μπορούν να προσφέρουν στη σύγχρονη Ελλάδα σε όλες τις δύσκολες στιγμές της!

 

   Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Ελληνικός Πολιτισμός δεν τεμαχίζεται! Δεν αφορά μόνο την κεντρική, τη νότιο ή τη βόρεια Ελλάδα! Ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι ενιαίος και ενιαία οφείλει να είναι η υπεράσπιση και η ανάδειξή του!

 

   Έτσι, στο δίκαιο αίτημα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, πρέπει να προστεθεί ισότιμα και ισόπλευρα και το αίτημα της επιστροφής των «μαρμάρων» της ιστορικής αλήθειας, σχετικά με τη μοναδικότητα και ελληνικότητα της Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

 

   Ένα αίτημα που ήδη προσυπογράφουν ο διάσημος Καθηγητής Στέφεν Μίλλερ και άλλοι περισσότεροι από 335 επιφανείς Ακαδημαϊκοί από ολόκληρο τον Κόσμο!

 

   Η Διεθνής Ακαδημαϊκή Κοινότητα, έκανε την αρχή. Η Ελλαδική Πολιτική οφείλει να την ακολουθήσει «πιστή τοις κείνων ρήμασι πειθόμενη»!  Γιατί εάν, ενώ ζητά τα υφαρπαχθέντα μάρμαρα του Παρθενώνα, δεν ζητά ταυτόχρονα και την διεθνή αποκατάσταση της υφαρπαχθείσης ιστορικής αλήθειας για τη μία και μόνη Μακεδονία μας, τότε το επιχείρημά  της δεν είναι τετράγωνο από τη μία και περιφρονεί θεαματικά ένα μεγάλο μέρος του Ελληνισμού από την άλλη, στα πλαίσια της ενιαίας, αδιαίρετης και αδιάκριτης υπεράσπισης του Ελληνικού Πολιτισμού!

 

 

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΣΩΝ

έτσι φθάσαμε στον Παρθενώνα

 

   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α΄ Ο ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ

   Υπενθυμίζεται ότι δεν θα είχαμε φθάσει στη δημιουργία του Παρθενώνα, εάν δεν  υπήρχαν οι Μακεδόνες και συγκεκριμένα ο Αλέξανδρος ο Α΄ ο βασιλιάς της Μακεδονίας (495 – 450 π.Χ.), που αν και υπό περσική κατοχή, κατάφερε να δώσει στην Αθήνα την πολύτιμη μακεδονική ξυλεία, από την οποία κατασκευάστηκαν οι τρομερές τριήρεις (487 π.Χ.) που θριάμβευσαν αργότερα στη Σαλαμίνα (480 π.Χ.)! Κατάφερε επίσης να διασώσει τους Αθηναίους του Θεμιστοκλή στα Τέμπη το 480π.Χ., και τέλος, με κίνδυνο της ίδιας του της ζωής, κατάφερε να ειδοποιήσει μέσα στη νύχτα προσωπικά τους Στρατηγούς του Παυσανία (479 π.Χ.), ότι το πρωί θα γινόταν η γενική επίθεση των Περσών του Μαρδόνιου αιφνιδιαστικά στις Πλαταιές, λέγοντάς τους πως είναι και αυτός Έλληνας και δεν θέλει να δει σκλαβωμένη τη χώρα :

   «Έλλην γένος ειμί τω αρχαίον και αντ’ ελευθέρης δεδουλωμένην ουκ αν εθέλοιμι οράν τη Ελλάδα… Ειμί δε Αλέξανδρος ο Μακεδών» (Ηρόδοτος Θ, 45)!!!

   Το αποτέλεσμα έτσι ήταν οι Έλληνες και να τους περιμένουν πανέτοιμοι το ξημέρωμα και να τους νικήσουν θριαμβευτικά!!!

   Τα δε υπολείμματα του Μαρδόνιου, τα καταδίωξε και τα ενταφίασε ο ίδιος ο Αλέξανδρος ο Α΄  μαζί με τους Μακεδόνες προγόνους μας!

   Για τη γενική συμβολή του ονομάστηκε «πρόξενος και ευεργέτης» της Αθήνας και ως Έλλην έλαβε μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 460 π.Χ.!

   Εάν δεν ήταν λοιπόν η σωτήρια και καθοριστική παρέμβαση των Μακεδόνων και του Αλέξανδρου του Α΄, δεν θα είχαμε φθάσει στον Παρθενώνα (448-438 π.Χ.) της μεγάλης νίκης όλων των Ελλήνων!

  

 

   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ΄ Ο ΜΕΓΑΣ

   Παρόλα αυτά όμως ο Περσικός κίνδυνος δεν είχε εκλείψει. Καραδοκούσε και εξακολουθούσε να έχει σκλαβωμένη τη Μικρασία με τις δεκάδες ελληνικές πόλεις! Έπρεπε λοιπόν οι Πέρσες να συντριβούν οριστικά και να συντριβούν μέσα στο ίδιο το απέραντο κράτος τους!

   Αυτή ακριβώς την τολμηρότατη ολοκληρωτική συντριβή των Περσών σχεδίαζε ο Φίλιππος και πραγματοποίησε με τον πιο εντυπωσιακό, επικό τρόπο ο γιος του Αλέξανδρος ο Γ΄, βασιλιάς της Μακεδονίας και Αρχιστράτηγος όλων των Ελλήνων!

   Ο Αλέξανδρος τσάκισε κυριολεκτικά σε τρεις γιγάντιες αναμετρήσεις τον πολυάριθμο περσικό στρατό και έστειλε συμβολικά 300 περσικές ασπίδες της πρώτης νίκης από τον Γρανικό (334 π.Χ.), αιώνιο αφιέρωμα στον Παρθενώνα των Αθηνών, με το επίγραμμα:

 

«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΤΩΝ ΤΗΝ ΑΣΙΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ»!!!

 

Ο Μέγας Αλέξανδρος και η κλεμμένη Κόρη του Αντήνορα

   Αλλά και όταν μπήκε θριαμβευτής στις τόσο μακρινές περσικές πρωτεύουσες και βρήκε τα πρώτα «ελγίνεια», τα πρώτα κλεμμένα ελληνικά αγάλματα από τη αρχαϊκή Ακρόπολη της Αθήνας, την οποία είχαν λεηλατήσει οι Πέρσες το 480 π.Χ., τότε εκείνος ο Μεγάλος Έλληνας, ο κορυφαίος εκπολιτιστής και υπερασπιστής του Ελληνισμού, τα επέστρεψε με συγκίνηση πίσω στην Ακρόπολη!

   Ανάμεσά τους η περίφημη «Κόρη του Αντήνορα», που έτσι διασώθηκε, με αυτή την επική και θρυλική πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στέκει θαρρετά σήμερα το Νέο Μουσείο της Ακροπόλεως, διηγούμενη την ιστορία της:

Πλαίσιο κειμένου: Η ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ
«Νέαρχος ανέθεκε[ν hο κεραμε]ύς έργον απαρχέν ταθ[εναίαι]
Αντένορ επ[οίεσεν h]ο Ευμάρος τ[ο άγαλμα]»
   Πως ήταν δηλαδή έργο του φημισμένου γλύπτη Αντήνορα, πως φτιάχτηκε από τα χέρια του στο τελευταίο τέταρτο του 6ου αι. π.Χ., για λογαριασμό του αγγειοπλάστη Νέαρχου και ως αφιέρωμα στην Αθηνά! Πως οι βάρβαροι Πέρσες όταν εισέβαλαν στην Αθήνα και έφτασαν στον ιερό βράχο (πριν φτιαχτεί ο Παρθενώνας) έσπασαν, γκρέμισαν και έκαψαν τα πάντα και εκεί πάνω, ενώ κάποια θαυμαστά αγάλματα, τα άρπαξαν, τα έκλεψαν και τα πήγαν δώρο στο βασιλιά τους τον Ξέρξη, που τα μετέφερε με τη σειρά του πίσω, πολύ μακριά, στα βάθη του σημερινού Ιράν (Περσία)!

   Οι Αθηναίοι, όταν γύρισαν πίσω στην πόλη τους, μετά το θρίαμβο της Σαλαμίνας (480 π.Χ.) και των Πλαταιών (479 π.Χ.), με δάκρυα στα μάτια αντίκρισαν την περσική ιεροσυλία και βαρβαρότητα, καθώς ένα σωρό αγάλματα – αφιερώματα στην Ακρόπολη, σύμβολα τότε ευσέβειας, αλλά και έργα τέχνης μοναδικής, είχαν ακρωτηριαστεί! Σε άλλα είχαν κοπεί οι μύτες, σε άλλα τα χέρια, ενώ άλλα τα είχαν σπάσει στα δυο! Περίλυποι τότε και μη αντέχοντας το θέαμα άνοιξαν έναν τάφο στο βράχο και τα έθαψαν εκεί επάνω…

      

    Πέρασαν από τότε 150 χρόνια… ώσπου ο Μέγας των Ελλήνων Αλέξανδρος, θα βρει ξανά στην άλλη άκρη του κόσμου, κάποια από τα πιο όμορφα κλεμμένα από τον Ξέρξη  μαρμάρινα αγάλματα της αρχαϊκής Ακρόπολης, όπως την περίφημη Κόρη του Αντήνορα και θα τη στείλει με συγκίνηση πίσω στην πατρίδα της την Αθήνα! Ως διασώστης! Ως ελευθερωτής! Ως υπερασπιστής του ενιαίου Ελληνικού Πολιτισμού!

  Έτσι θαυμαστά σώθηκε η πανάρχαια Κόρη, ηλικίας σχεδόν 2.500 ετών, από τους πρώτους Πέρσες «Έλγιν» και κοσμεί σήμερα το θαυμαστό Νέο Μουσείο της Ακροπόλεως Αθηνών, έχοντας αιώνια ευγνωμοσύνη στον Μέγα Αλέξανδρο! Τον βασιλιά της Μακεδονίας μας!

 

 

ΟΙ «ΕΓΛΙΝ» ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

   Μα και η ευγνωμοσύνη όλων μας πρέπει να είναι επίσης μεγάλη στον Αλέξανδρο Α΄, τον Φίλιππο, τον Αλέξανδρο Γ΄ και τους Μακεδόνες και οφείλουμε να κάνουμε και εμείς ό,τι και εκείνοι: να διαφυλάξουμε και να υπερασπιστούμε ανυποχώρητα τον Πολιτισμό μας! Και ιδιαίτερα τον Πολιτισμό και την θρυλική Ιστορία της Μακεδονίας! Που νέοι «Έλγιν», οι «Έγλιν των Βαλκανίων» την έχουν αρπάξει από τους ιερούς τάφους, τις αρχαίες κολώνες και τη ζωφόρο της συγκλονιστικής ιστορικής μας πορείας! Και τη φυλακίζουν, την ακρωτηριάζουν, την πολτοποιούν και την πλαστογραφούν αδίστακτα!

 

   Θα τους αφήσουμε και άλλο;

 

 

   Θα αφήσουμε τους «ΕΛΓΙΝ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ» να κρατούν τυραννικά την πανάρχαια Αλήθεια μας;

 

   Θα αφήσουμε τους «ΕΛΓΙΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ» να υποδύονται διεθνώς τους δοξασμένους Μακεδόνες;

 

   Θα αφήσουμε εκεί αιχμάλωτο το θρυλικό Παλικάρι των Μακεδόνων;  Το Μεγαλύτερο Παλικάρι όλων των Ελλήνων;  Τον Μέγα Αλέξανδρο;

 

   Θα αφήσουμε στα σλαβικά χέρια τους, κλεμμένα και φυλακισμένα τα ιερά «μάρμαρα» της Ελληνικής Ιστορίας μας;

 

   Θα τα αφήσουμε με Απλές ή Σύνθετες «Μακεδονικές Ονομασίες» και προφάσεις, για να κοσμήσουν αύριο ένα νέο μεγαλόπρεπο Μουσείο των Σκοπίων, όπου στα εγκαίνιά του θα καταφθάνει με λαχτάρα η πλανεμένη ανθρωπότητα, Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί και ΜΜΕ και απ’ έξω θα γράφει με μεγάλα επιβλητικά γράμματα:

   «ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ” ΚΑΙ ΤΟΥ “ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ”»;

 

   Θα τα αφήσουμε κύριε Πρωθυπουργέ;

 

 

  

ασυμβίβαστα για το Όνομα, τον Ελληνισμό και την Ιστορία μας

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

3.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

 

Θεσσαλονίκη, Μακεδονία                                      27 Ιουνίου 2009 μ.Χ.

 

 

 

 

 

 

 

www.NOIAZOMAI.net

 

noiazomai@gmail.com