www.NOIAZOMAI.net

    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29-12-2008 μ.Χ.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

 

«Μην κάνεις εκείνα που δεν θέλεις να σου κάνουν»

 

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ  ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΜΕ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΝ «ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΠΟΣΤ»

 

Ουάσιγκτον, του Λάμπρου Παπαντωνίου

αποκλειστικά για το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

  Όλος ο αμερικανικός τύπος - με ναυαρχίδα την εφημερίδα του αμερικανικού κατεστημένου «Ουάσιγκτoν Ποστ» - εξακολουθεί να προβάλλει τις συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κατά θέσεων της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας, που έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε τουλάχιστον 300 Παλαιστινίους!

  

   Ο αμερικανικός τύπος θεωρεί υπεύθυνη την Χαμάς για το σπάσιμο της εκεχειρίας καθώς, την περασμένη εβδομάδα, δεκάδες ρουκετών της Χαμάς έπληξαν το Ισραήλ. Παραθέτει επίσης δήλωση της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Ράϊς, ότι υπεύθυνη για το σπάσιμο της εκεχειρίας και το νέο ξέσπασμα βίας, είναι η Χαμάς και ότι η εκεχειρία πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα, ενώ ο τύπος σημειώνει  επίσης  πως ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Gordon Johndroe κάλεσε από το Τέξας όπου βρίσκεται ο Πρόεδρος Μπους, το Ισραήλ να αποφύγει τις παράπλευρες απώλειες αθώων πολιτών, χωρίς ωστόσο να το καλέσει για τερματισμό των επιχειρήσεων!

 

 

  Υπενθυμίζει ότι μόνο, την περασμένη Τετάρτη, 60 ρουκέτες εξαπολύθηκαν κατά του Ισραήλ, την Πέμπτη 80, ότι  στόχος  των ισραηλινών F16  ήταν υποδομές ασφαλείας της Χαμάς όπως η Αστυνομική Ακαδημία και κτήρια της ακτοφυλακής, και ότι πολλοί εκ των νεκρών Παλαιστινίων ήταν Αστυνομικοί και Αξιωματούχοι της Χαμάς.

 

   Απολύτως πουθενά, όμως, δεν γίνεται λόγος ότι η Λωρίδα της Γάζας ανήκει στη Παλαιστίνη, η οποία τελεί υπό ξένη κατοχή, και πως οι κάτοικοι της έχουν το δικαίωμα αντίστασης, όπως  οι Έλληνες είχαν το ίδιο δικαίωμα αντίστασης κατά της χιτλερικής γερμανικής κατοχής, κάτι που αγνόησε τελείως η Καγκελλάριος, ΄Αντζελς Μέρκελ, που ταυτίσθηκε απόλυτα με τις επιθέσεις των Ισραηλινών, κατηγορώντας ανεπιφύλακτα τους ανθιστάμενους Παλαιστινίους.

 

Αδελφάκια «Αξιωματούχοι της Χαμάς»…

 

   Η WASHINGTON POST  ειδικότερα γράφει, ότι  δεν πρέπει να αποτελούν έκπληξη για κάποιον που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην περιοχή οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο επισημαίνει ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να τις αποφύγει αφού ωφελημένο από τις εξελίξεις αυτές φαίνεται πως είναι το Ιράν. Υπογραμμίζει, ακόμη, ότι με τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ κατά της Χαμάς στην Λωρίδα της Γάζας υπονομεύονται τα σχέδια της επικείμενης κυβέρνησης Ομπάμα για την οικοδόμηση μιας ισραηλοπαλαιστινικαής ειρήνης. Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος είχε εκφράσει την συμπάθεια για την δύσκολη θέση πoυ έχει περιέλθει το Ισραήλ καθώς, κατά την επίσκεψή του, το περασμένο καλοκαίρι, στο Ισραήλ δήλωσε ότι «αν κάποιος έριχνε ρουκέτες στο σπίτι μου όπου κοιμόντουσαν οι δύο κόρες μου θα έκανα οτιδήποτε για να τον σταματήσω και θα ανέμενα από το Ισραήλ να πράξει το ίδιο». Αν ωστόσο η κατάσταση κλιμακωθεί, θα αποτελέσει μια επιπρόσθετη διεθνή κρίση που θα «κληρονομήσει» η νέα Κυβέρνηση Μπαράκ Ομπάμα.

 

 

ΣΙΩΠΗ ΟΜΠΑΜΑ

   Η Εφημερίδα παραθέτει και δήλωση της εκπρόσωπου του Μπαράκ Ομπάμα, για θέματα Εθνικής Ασφαλείας, Brooke Anderson, κατά την οποία ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Γάζα, ωστόσο εκ μέρους της ομάδας μετάβασης του διευκρινίστηκε ότι δεν θα υπάρξει δήλωσή του Μπαράκ Ομπάμα, διότι οι ΗΠΑ «έχουν έναν  Πρόεδρο  κάθε δεδομένη στιγμή. Και ότι αυτός είναι ο κ. Μπους»...

 

 

Η ΠΙΟ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

   Πρόκειται πάντως για την πλέον πολύνεκρη στρατιωτική επιχείρηση στην Γάζα απο τότε που το Ισραήλ απέκτησε τον «έλεγχο» της το 1967 , αφού έπειτα και απο την δεύτερη ημέρα βομβαρδισμών, ο αριθμός των νεκρών αγγίζει τους 300.  Σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια μακρά περίοδο επιχειρήσεων στην Γάζα που μπορεί να περιλαμβάνει και χερσαίες επιχειρήσεις με στόχο την εξουδετέρωση της στρατιωτικής ικανότητας της Χαμάς, ενώ προβάλλει, επίσης, την δήλωση της Ισραηλινής ΥΠΕΞ Tzipi Livni, σύμφωνα με την οποία στόχος του Ισραήλ δεν είναι η κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας , αλλά η εξουδετέρωση της Χαμάς.

 

40 Αστυνομικοί της Χαμάς αποδεκατίστηκαν στο δευτερόλεπτο

 

  Επιπρόσθετα, η WASHINGTON POST, σε άλλο σημείο, γράφει ότι ο ισραηλινός Πρωθυπουργός, Ehud Olmert, θα μείνει στην ιστορία, ως ο ηγέτης που ξεκίνησε δύο «μίνι» πολέμους στο διάστημα των τριών ετών που ήταν στην εξουσία και ότι στον πρώτο «μίνι» πόλεμο το καλοκαίρι του 2006 τιμώρησε μεν, απέτυχε δε να εξουδετερώσει ή να προκαλέσει σημαντική ζημιά στην Χαμάς η οποία είναι σήμερα  πολιτικά και στρατιωτικά πολύ ισχυρότερη από τότε που ο Olmert ανέλαβε την εξουσία. Υπογραμμίζει, στη συνέχεια, ότι είναι σχεδόν βέβαιο πως παρόμοιο αποτέλεσμα θα έχουν και αυτές οι επιχειρήσεις, δηλαδή η Χαμάς θα βγει αλώβητη, θα συνεχίσει να ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας και θα ανακτήσει την ικανότητά της να πλήττει το Ισραήλ, όταν ο Olmert εγκαταλείψει την εξουσία σε μερικούς μήνες. Πιθανότατα ο Οlmert  διαπράττει το ίδιο σφάλμα με το 2006 και η διαφαινόμενη αποτυχία του θα αντιπροσωπεύει μια ακόμη χαμένη ευκαιρία, ενώ η επικείμενη κυβέρνηση Ομπαμα θα «κληρονομήσει» - όπως και η κυβέρνηση Μπους το 2001-ένα νέο γύρο αιματοχυσίας και μια νέα ισραηλινή κυβέρνηση απρόθυμη να συμβιβαστεί.

 

 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΙΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ;

   Και καταλήγει η «Ποστ», αν τελικά επικρατήσει - όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - ο Binyamin Netanyahu (Νετανιάχου), στις εκλογές του Φεβρουαρίου, ο οποίος έχει ταχθεί κατά της ίδρυσης παλαιστινιακού κράτους και υπέρ της χρήσης στρατιωτικής ισχύος κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μάλλον θα αναγκαστεί να διαχειριστεί μια κρίση στις αμερικανοισραηλινές σχέσεις παρά ένα σχέδιο ειρήνευσης της Μέσης Ανατολής.

 

 

 

 

www.NOIAZOMAI.net

 

noiazomai@gmail.com