ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

κ. ΓΙΩΡΓΟ  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

11/9/2009 μ.Χ.

 

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ;

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΓΡΑΜΜΗΣ «ΑΝΔΡΕΑ»

ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

 

 

 

 

   Αξιότιμε κύριε Γ. Παπανδρέου,

 

εν όψει της κρίσιμης για όλους και ιδιαίτερα για τα εθνικά θέματα, εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου σας αποστέλλουμε αυτή την ανοιχτή επιστολή, ζητώντας να ξεκαθαρίσετε πλήρως τη στάση σας στο θέμα των Σκοπίων, ώστε να γνωρίζουν οι Μακεδόνες τις τελικές θέσεις σας ενώπιον της κάλπης.

 

 

 

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

   Κύριε Παπανδρέου,

 

οι εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων από το 2004, υπήρξαν τραγικές, ως συνέπεια της αδιαφορίας, της «παραίτησης» και της υποχωρητικής γραμμής που ακολούθησαν οι τελευταίες ηγεσίες του ΥΠΕΞ. Η αναγνώριση Μπους, οι προκλητικές σκοπιανοποιήσεις ελληνικών ονομάτων και ιστορικών μας προσώπων, οι δημόσιες παρελάσεις Σκοπιανών με τεράστια πανό που αναγράφουν «ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η SOLUN», η δημόσια δυσφήμηση και προσβλητική παραποίηση της ελληνικής σημαίας, οι επιθέσεις σε Έλληνες ταξιδιώτες, ακόμα και δημοσιογράφους μέσα στα Σκόπια, η τρομοκράτηση της Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων, που δεν μπορεί να κάνει ούτε καν χρήση της ελληνικής κατάληξης του ονόματός της, η κλιμάκωση της διεθνούς προπαγάνδας με διαφημιστικές εκστρατείες «Μακεδονίας» στο CNN και EURONEWS, η πανηγυρική έκδοση της «Μακεδονικής Ιστορίας» των αρχαίων δήθεν «Μακεδόνων», οι προκλητικές ονοματοδοσίες Αεροδρομίων, Εθνικών Οδών, Εθνικών Σταδίων, η κατασκευή εντυπωσιακών μνημείων και αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, καθώς και οι ανεμπόδιστες αναγνωρίσεις των Σκοπίων με το Ελληνικό Όνομα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», που έφτασαν ήδη τις 126 με την προχθεσινή αναγνώριση της Μποτσουάνα, συνιστούν πρωτόγνωρη εθνική ντροπή!

 

   Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν προκλήθηκε τόσο πολύ, τόσο συχνά και σε τέτοια βαθμό, που να κυκλοφορούν ευρέως χάρτες με αποκομμένη τη βόρεια ιστορική περιφέρειά της, τη Μακεδονία της και ο μεγαλύτερος ήρωάς της να εμπαίζεται ως «Σκοπιανός», χάρη στην ασταμάτητη προπαγάνδα του κρατιδίου και των λεγόμενων «Προσφύγων της Μακεδονίας του Αιγαίου»!

 

 

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ

 

   Ιδιαίτερα για τους τελευταίους κύριε Πρόεδρε, υπάρχει πολύ πρόσφατη δήλωση του στελέχους σας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, σε συνέντευξή του την 1η Σεπτεμβρίου 2009, στο http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=12245 και στον Τ. Μίχα:

 


ΕΡ: O περίφημος νόμος Γεννηματά που επέτρεπε τον επαναπατρισμό των κομμουνιστών προσφύγων του Εμφυλίου απέκλειε από την κατηγορία αυτή τους «αλλογενείς». Σκέπτεστε να τον αλλάξετε όταν έρθετε στην εξουσία;


Α.Λ.: «Πιστεύω ότι όσα υπόλοιπα χρωστάμε από την εποχή του Εμφυλίου πρέπει να εξαλειφθούν. Είχαμε λάβει απόφαση το 2003 να κάψουμε τα κόκκινα δελτία, δηλαδή τα δελτία των ανθρώπων σλαβομακεδονικής καταγωγής των οποίων απαγορεύεται η έλευση στην Ελλάδα. Αν αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι θα εγείρουν αξιώσεις σχετικά με παλαιές περιουσίες, μπορούν να πάνε στα δικαστήρια να τις διεκδικήσουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν αγκυλώσεις τέτοιες που να εμποδίζουν να λύσουμε το πρόβλημα με τη FYROM σε σχέση με το όνομα. Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι ένας χώρος γεμάτος προβλήματα. Δεν είναι σωστό το θέμα του ονόματος να βαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και να καθιστά τη FYROΜ ένα μέρος από την οποία θα ξεκινήσουν προβλήματα τα οποία θα μεταλαμπαδευθούν και σε άλλες περιοχές. Η εξάλειψη αυτών των υπολοίπων από τον Εμφύλιο είναι μια σωστή κίνηση και περιορίζει ακόμα περισσότερο το πρόβλημά μας με τη FYROM στο θέμα του ονόματος.»


ΕΡ: Ποιες είναι εν συντομία οι καθοριστικές διαφορές σας με τη ΝΔ όσον αφορά τον χειρισμό του θέματος της ονομασίας;


Α.Λ.: «H ΝΔ μετέτρεψε ένα θέμα διαφοράς με τη γείτονα  για το θέμα του ονόματος σε ένα θέμα καθολικής αντίθεσης με τα Σκόπια. Αν γίνουμε κυβέρνηση θα εξαφανίσουμε αυτή την αρνητική κατάσταση. Θα περιορίσουμε αυστηρά τις διαφορές μας στο θέμα του ονόματος και θα αναπτύξουμε σχέσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Δεν είναι π.χ. σωστό η κ. Μπακογιάννη να μην έχει ποτέ δει την ηγεσία των Σκοπίων ή να μην τηλεφωνιέται μαζί τους επειδή υπάρχει έξαρση στο θέμα του ονόματος».

 

 

 

Η ΠΙΚΡΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

 

   Εάν κάτι τέτοια είχε τολμήσει να πει κάποιος στον καιρό του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν θα προλάβαινε προφανώς να ξαναδεί τον «Ήλιο του ΠΑΣΟΚ»…

 

   Και είναι φυσικό εν όψει των Εκλογών και των εξελίξεων στο Σκοπιανό που έπονται, να ζητούμε να μάθουμε κατά πόσο, εσείς, ο γιός του Ανδρέα Παπανδρέου, συμφωνείτε με μια τέτοια επαναφορά των διαμελιστών της Ελλάδος, που υπηρέτησαν τους Ναζί, τους Βούλγαρους κατακτητές συμμάχους των πρώτων και τις Τιτοϊκές Δυνάμεις για αρπαγή της Μακεδονίας και την κατάληψη της ίδιας της Θεσσαλονίκης, την οποία εμπόδισαν την τελευταία στιγμή Έλληνες αριστεροί πατριώτες!

 

   Η επαναφορά ακόμη και της σκιάς των βασανιστών και διαμελιστών της χώρας μας, αποτελεί ιεροσυλία για τον μαρτυρικό Μακεδονικό Ελληνισμό, που μονάχα στην Ανατολική Μακεδονία (και Θράκη) κατά τη φρικτή Βουλγαρική Κατοχή του 1941-44, μέτρησε 23.000-50.000 νεκρούς, ενώ σε δεκάδες χιλιάδες ανέρχονταν οι πρόσφυγες καθώς ο πληθυσμός της περιοχής μειώθηκε κατά 1/4 τουλάχιστον, όπως υποστηρίζουν Ειδικοί Μελετητές (εφ. ΤΟ ΒΗΜΑ 11 Μαΐου 2003)! Συντελέστηκε δηλαδή μια κανονική Γενοκτονία στη Μακεδονία!

  

  Οι εχθροί αυτοί της πατρίδας, δεν πολέμησαν τότε για αλλαγή της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα, δεν ήταν μια πλευρά του Εμφυλίου, αλλά πολέμησαν την ίδια την Ελληνική Σημαία, πολέμησαν την ίδια την Ελλάδα της Δόξας του ΄40, συνεργαζόμενοι «αδερφικά» με τον εχθρό! Σκοπός τους δεν ήταν η ένοπλη πολιτική αλλαγή, αλλά ο διαμελισμός της Ελλάδας και η υπαγωγή της Μακεδονίας μας αρχικά στη Βασιλική Βουλγαρία και κατόπιν στη Κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία του Τίτο!

 

  Η έλευσή τους, θα είναι η ίδια με την νεκρανάσταση του Χίτλερ και το κοροϊδευτικό γέλιο του πάνω στους σωρούς πτωμάτων της Κρήτης, των Καλαβρύτων, του Δίστομου, της Υπάτης, της Παραμυθιάς, του Χορτιάτη, της Κλεισούρας, των Κερδυλίων, του Δοξάτου, και τόσων άλλων μαρτυρικών τόπων της πατρίδας μας!

 

  Η «εγκατάστασή» τους, θα δικαιώσει εκτός των άλλων, τους προπαγανδιστές της δήθεν «Μακεδονικής Μειονότητας» στην Ελλάδα, καθώς τα «φαντάσματά της» με όλο το γνωστό μίσος που κατά καιρούς εκδηλώνουν, θα χρησιμεύσουν στους Σκηνοθέτες της μεγάλης πλαστογράφησης…

 

   Συνεντεύξεις, φωτογραφίες, «συγκινήσεις», πρωτοσέλιδοι τίτλοι του τύπου  «Επαναπατρισμός ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ» ή «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ή  «Οι ΗΡΩΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΥΤΡΩΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» ή «ΛΥΓΙΣΕ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ή «ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΥ» ή «ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ», «ΓΥΡΙΣΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ» είναι ενδεικτικά του τι μπορεί να συμβεί και να σκηνοθετηθεί εναντίον μας… Ήδη τα ΜΜΕ των Σκοπίων πανηγυρίζουν…

 

   Ελπίζουμε όμως ότι εσείς προσωπικά κύριε Παπανδρέου, θα διακηρύξετε δημόσια την πλήρη αντίθεσή σας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με ξεκάθαρη τοποθέτησή σας στα ΜΜΕ!

 

 

Οι νεκροί μας, ανυπεράσπιστοι στα χέρια των πλαστογράφων,  δεν μπορούν να μιλήσουν…

Εμείς, εσείς όμως μπορείτε! Το «μοίρασμα» του Ονόματος δεν θα είναι Εθνική Πολιτική! Θα είναι Εθνική Ήττα!

Θα είναι έλλειψη παιδείας και έλλειψη οράματος! Έλλειψη καρδιάς και φιλότιμου! Έλλειψη ανδρείας και αρετής!

 

 

 

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

 

   Κύριε Γ. Παπανδρέου,

σύσσωμος ο Μακεδονικός Ελληνισμός επιζητεί, όχι επαναφορά των τιτοϊκών «φαντασμάτων», αλλά επαναφορά της γραμμής ΑΝΔΡΕΑ Παπανδρέου στο Σκοπιανό, ο οποίος σφράγισε ανεξίτηλα στην ελληνική ιστορία, με τούτα τα αιώνια λόγια:

 

 

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι ανυποχώρητος σε ότι αφορά την πρόκληση των Σκοπίων. Δεν πρόκειται να συναινέσω σε αναγνώριση (de jure και de facto) εφόσον το όνομα «Μακεδονία» χρησιμοποιηθεί με επιθετικό ή όχι, στην ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων»!!!

Ανδρέας Παπανδρέου

23 Απριλίου 1992

Επιστολή προς τον

Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο

 

 

 

 

 

ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΕ «ΑΝΔΡΕΑΣ» ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

 

   Κύριε Παπανδρέου,

σας διαβεβαιώνουμε πως όλοι οι Μακεδόνες θα είναι μαζί σας, εάν τώρα, δημόσια, μπροστά σε ολόκληρο τον Ελληνισμό του Εσωτερικού και του Εξωτερικού, ανακοινώσετε την ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΘΕΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ! Εάν ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ!

 

     Η έλλειψη πυγμής και αποφασιστικότητας, σαν εκείνης που επέδειξε ο αείμνηστος πατέρας σας, ο Ανδρέας Παπανδρέου, που χάρη στο έμπρακτο ΒΕΤΟ του, το Εμπάργκο, αναγκάστηκαν θέλοντας και μη τα Σκόπια να αποσύρουν τον Ήλιο της Μακεδονίας, έχει οδηγήσει στην τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε! Σε μια εθνική οκνηρία και ατολμία, σε μια υποχωρητικότητα άνευ αιτίας και λογικής!

    Και όμως η κατάσταση είναι αναστρέψιμη! Και θα είναι όσο εμείς δεν υπογράφουμε τον Απομακεδονισμό μας! Όσο δεν υπογράφουμε την Μακεδονική Καταστροφή μας!

  

 

 

ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ»

 

   Ο Παγκόσμιος Μακεδονικός Ελληνισμός, ζητά από εσάς να ξεκαθαρίσετε δημόσια τη θέση σας! Οι κρίσιμες στιγμές επιζητούν ένα ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΙΜΗΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ, για ανυποχώρητη Εθνική Στάση! Για Εθνική Αξιοπρέπεια επιτέλους στην πορεία της χώρας!

 

 

 

ΘΕΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

   Προς επικύρωση ενός τέτοιου ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η τοποθέτηση εκπροσώπου μας, από την Μακεδονική Ομογένεια, στη θέση Μονίμου Αναπληρωτή ΥΠΕΞ, με ειδικότητα στο Σκοπιανό και την Ομογένεια, σε ενδεχόμενη Κυβέρνησή σας! Για να προχωρήσει στο επιθυμητό επίπεδο η επαναφορά της εθνικής θέσης στο θέμα των Σκοπίων, η ενδεδειγμένη ενημέρωση των ξένων κυβερνήσεων και των ξένων ΜΜΕ, η πανηγυρική συστράτευση και ενεργοποίηση της Ομογένειας και των ξένων Ακαδημαϊκών και Πανεπιστημίων!

   Το πρόσωπο αυτό θα διατηρεί όπως είναι αυτονόητο την αυτοτέλειά του και θα υπηρετεί απαρέγκλιτα τον ενωτικό εθνικό στόχο! Διότι για να νικήσεις, πρέπει και να θέλεις και να ξέρεις! Και εμείς οι Μακεδόνες και θέλουμε και ξέρουμε και μπορούμε!

 

   Η ανοιχτή αυτή πρόταση, αντίστοιχη εκείνης που έχει απευθυνθεί και προς τον κ. Καραμανλή, στους δύο δηλαδή υποψήφιους Πρωθυπουργούς, δημοσιοποιείται ταυτόχρονα στα ΜΜΕ και την Ομογένεια, γιατί υπήρξε πάντα καθαρός και έντιμος ο αγώνας μας, όπως οι θέσεις και οι προθέσεις μας, χωρίς κομματικούς χρωματισμούς και προτιμήσεις!

 

 

 

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

 

   ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ! ΚΑΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

   ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ!

   ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥΣ!

   ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ!

   ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ!

 

 

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

 

    Περιμένουμε τη δημόσια και ολοκάθαρη τοποθέτησή σας! Αυτή, που μπορεί να φέρει αληθινή ΑΛΛΑΓΗ στην Ελλάδα και τους Έλληνες! Που μπορεί να αλλάξει τη θέση και την ισχύ της ισχνής, άφωνης και «δεδομένης» Ελλάδας! Μιας Ελλάδας απαλλαγμένης από τα κυκλώματα ντόπιων οικονομικών και ξένων πολιτικών συμφερόντων, που έχουν αναλάβει υπό την προστασία τους ένα τεχνητό κράτος που θέλουν να ονομάζεται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», ακριβώς για να ξεκινά σήμερα από τα Σκόπια και να φτάνει αύριο στη «Θεσσαλονίκη»…

 

 

 

ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

 

   Γιατί εκτός των άλλων, το κρίσιμο πολιτικό ερώτημα που τίθεται σήμερα, λίγο πριν τις εκλογές, είναι εάν ο Γιώργος Παπανδρέου τελικά ακούει, αντιλαμβάνεται, συμπορεύεται και εκφράζει το μεγάλο πλειοψηφικό δημοκρατικό ρεύμα, που απαιτεί σταθερά, διαχρονικά  και αμετακίνητα, κατά τουλάχιστον 74% (Εφημερίδα Μακεδονία 10-9-2009) καμμία απολύτως αναγνώριση των Σκοπίων με το ελληνικό όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγό του!

  

   Η θέση σας στο Σκοπιανό, θα αποτελέσει άλλωστε δείγμα γραφής για όλο το πακέτο των προθέσεων και της πολιτικής που σχεδιάζετε να ακολουθήσετε, σαν πιθανός, αυριανός Πρωθυπουργός!

   Την αναμένουμε!

 

 

 

ασυμβίβαστα για το Όνομα, τον Ελληνισμό και την Ιστορία μας

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

3.500.000 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

Θεσσαλονίκη, Μακεδονία                                     11 Σεπτεμβρίου  2009 μ.Χ.

 

 

 

 

 

www.NOIAZOMAI.net

 

noiazomai@gmail.com