www.NOIAZOMAI.net

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΘΕΤΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ» ΚΑΙ

«ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

Την Επιστολή ακολούθησε η «4η Παγκόσμια Συγκέντρωση Παιδιών Αιγαιατών Μακεδόνων Προσφύγων» στα Σκόπια & η επέτειος των 60 ετών…

Παρουσία του Προέδρου και του «Αρχιεπισκόπου» και όλων των επισήμων, επανεμφανίστηκε επίσημα η ΣΗΜΑΙΑ με τον ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ

 

14-18/7/2008

 

ΕΠΙΣΗΜΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


    Με ηχηρό, απειλητικό και δυστυχώς δυνατό χαστούκι, απαντά ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολας
Γκρούεφσκι στη συνεχή υποχωρητική στάση της Κυβέρνησης Καραμανλή-Ντόρας Μητσοτάκη/Μπακογιάννη, που παρακαλεί σχεδόν ικετευτικά Αμερικανούς και Σκοπιανούς για «Σύνθετη Ονομασία», ανδρώνοντας παράλληλα το μυρμήγκι των Βαλκανίων που έγινε πια λέοντας, όπως ακριβώς και το έμβλημα του Κόμματος Γκρούεφσκι.

   Ένας λέοντας που αμύητοι, αφελείς ή ανόητοι επιχειρηματολογούσαν συνεχώς υπέρ του, λέγοντας κάθε τόσο «μα κινδυνεύουμε από τα Σκόπια;» και τώρα βρυχάται με όλη τη δύναμή του, καθώς οσμίζεται ότι κερδίζει συνεχώς έδαφος για την αρπαγή της Μακεδονίας στα σαγόνια του!

   Η προκλητικότατη επιστολή του Γκρούεφσκι στον Έλληνα Πρωθυπουργό, δεν είναι μια ανοησία ή κίνηση πρόχειρη και αψυχολόγητη όπως επιχείρησαν να την παρουσιάσουν κάποιοι για να αποκρύψουν την αληθινή σημασία της. Διότι θέτει για πρώτη φορά στην Ιστορία και με τον πλέον επίσημο τρόπο:

1.       Θέμα απόδοσης δήθεν περιουσιών “Μακεδόνων” δήθεν προσφύγων του 1948-49

2.       Θέμα επανεγκατάστασης “Μακεδόνων” δήθεν προσφύγων»

3.       Θέμα ανεμπόδιστης διακίνησης Σκοπιανών πρακτόρων “Μακεδόνων” μέσα στην Ελλάδα

4.       Θέμα διπλής υπηκοότητας δήθεν “Μακεδόνων” δήθεν Προσφύγων

5.       Θέμα δήθεν “Μακεδονικής” Μειονότητας στην Ελλάδα

6.       Θέμα “Μακεδονικής” γλώσσας και διδασκαλία και χρήση της σε Δήμους και Κοινότητες

 

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

    «Αγαπητέ Κύριε Καραμανλή,

σας γράφω για δύο εξαιρετικά σημαντικά θέματα. Εάν επιλυθούν, είμαι πεπεισμένος πως θα επουλώσουν πολλές ιστορικές αδικίες οι αδικίες που γίνονται αισθητές ακόμα και σήμερα, ενώ θα βελτιώσουν τις ζωές πολλών ατόμων.

   Σίγουρα, θα επηρεάσει θετικά προς την κατεύθυνση βελτίωσης των δεσμών μεταξύ της Δημοκρατίας της “Μακεδονίας” και της Δημοκρατίας της Ελλάδας. Στα τέλη της δεκαετίας του 1940, κατά τη διάρκεια του εμφύλιου πολέμου στην Ελλάδα, διάφορες εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών, ολόκληρες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τη χώρα στην οποία γεννήθηκαν, για να γίνουν πρόσφυγες. Μια τεράστια μερίδα αυτών των ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους εθνικά “Μακεδόνες” γεννημένους στην Ελλάδα, ήρθε να ζήσει στην Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας και συγκεκριμένα στη σημερινή Δημοκρατίας της “Μακεδονίας”, μένοντας εδώ για πάντα, εξαιτίας του γεγονότος πως μιλούσαν την ίδια γλώσσα και αισθάνθηκαν πως ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τους “Μακεδόνες”.

   Μερικοί απ' αυτούς εγκαταστάθηκαν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία και στη Ρωσία, αλλά και αυτοί είναι εθνικά “Μακεδόνες’, μιλούν την ίδια γλώσσα όπως εμείς, αισθάνονται πως ανήκουν στο ίδιο «μακεδονικό έθνος», ενώ οι περισσότεροι από αυτούς έχουν διπλή υπηκοότητα της “Μακεδονίας” και της χώρας όπου κατοικούν. Δυστυχώς, πολλές δεκαετίες αργότερα, αφότου εγκατέλειψαν τους τόπους που γεννήθηκαν και τις κατοικίες τους, ακόμα και αφού τελείωσε ο πόλεμος, δεν τους επιτράπηκε, τους απαγορεύεται ουσιαστικά να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τις περιουσίες τους. Ούτε αυτοί, ούτε οι απόγονοί τους δεν τους επιτράπηκε να επιστρέψουν. 

   Όπως είμαι ενημερωμένος στις αρχές της δεκαετίας του 1980, διάφοροι νόμοι στην Ελλάδα στέρησαν την υπηκοότητα από τους ανθρώπους αυτούς. Νόμοι που δεν αρμόζουν με τα πρότυπα της ΕΕ, ΝΑΤΟ και τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σήμερα οι πολίτες αυτοί, υπήκοοι της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ακόμη κι αν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, υφίστανται διακρίσεις. Δεν έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν πίσω τις περιουσίες τους. Αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια για την είσοδό τους στην Ελλάδα και δεν μπορούν, όπως οποιοσδήποτε πολίτης γεννημένος στην Ελλάδα, να λάβει το δικαίωμα της κατοχής διπλής υπηκοότητας στο πλαίσιο της ελληνικής νομοθεσίας. Να κατέχει δηλαδή τη μακεδονική και ελληνική υπηκοότητα. Ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, θεσμοί που δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα ανθρώπινα δικαιώματα και στη προστασία της ιδιοκτησίας, αναμένω πως η Ελλάδα και εσείς ως πρωθυπουργός θα λάβετε τα μέτρα για να διορθώσετε αυτές τις αδικίες που προκλήθηκαν στους ανθρώπους αυτούς, ένα πεπρωμένο που ήταν γεμάτο πόνο. Στη Δημοκρατία της “Μακεδονίας” αυτοί οι άνθρωποι οργανώνονται σήμερα σε διάφορους συλλόγους. Κατά τη διάρκεια διάφορων κοινών συνεδριάσεων, μου ζήτησαν να απευθυνθώ σε εσάς, ως πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, αφού αισθάνονται πως υφίστανται διακρίσεις από την Ελλάδα.

 

   Το δεύτερο θέμα το οποίο θα επιθυμούσα να σας θέσω, είναι η δέσμευσή σας προς την κατεύθυνση αναγνώρισης της “μακεδονικής” μειονότητας στη Δημοκρατία της Ελλάδας και η εξασφάλιση των βασικών δικαιωμάτων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, στην εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα (στη “μακεδονική”). Το σεβασμό στον πολιτισμό, της παράδοσης και της δυνατότητας να υπάρξει προστασία μέσα από διάφορες οργανώσεις και συλλόγους.

   Επίσης να εφαρμοστεί η χρήση της “μακεδονικής” γλώσσας στα τοπικά όργανα στους δήμους και όπου υπάρχει σημαντικό ποσοστό των εθνικών “Μακεδόνων”, συμπεριλαμβανομένων όλων των δυνατοτήτων, όπως ισχύει σε κάθε δημοκρατικό κράτος που εξασφαλίζει δικαιώματα στους πολίτες τους, οι οποίοι είναι εθνικής προέλευσης διαφορετικής από την κυρίαρχη.

 

   Κύριε πρωθυπουργέ,

πεποίθησή μου είναι πως θα αναθεωρήσετε τα ζητήματα που δημιουργούν τριβές μεταξύ μας, με καλή θέληση και ελπίζω πως θα προχωρήσετε σε μια λύση σε αυτά τα πικρά ζητήματα που χρονίζουν, το αμέσως επόμενο διάστημα.

   Τα όργανα της Δημοκρατίας της “Μακεδονίας”, είναι στη διάθεσή σας σχετικά με οποιοδήποτε επιπρόσθετη πληροφόρηση σχετικά με τα ζητήματα αυτά, ενώ μία σύσταση κοινής ομάδας εμπειρογνωμόνων από τις δύο χώρες θα βοηθούσε να καθορίσει τις όποιες λεπτομέρειες, συμβάλλοντας στην επίλυση των προβλημάτων και θα βοηθούσε στην εδραίωση των καλών σχέσεων. Όλοι ξέρουμε πως προκειμένου να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα, απαιτείται πρώτα απ' όλα πολιτική θέληση. Πιστεύω πως έχετε, δεδομένου πως είστε μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που εγγυώνται τα ανθρώπινα πρότυπα για την ιδιωτική ιδιοκτησία και τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Δεν είναι ένα θέμα εάν είμαστε ή δεν είμαστε πρόθυμοι να λύσουμε τα ζητήματα αυτά. Αντ' αυτού, υποχρεωνόμαστε να τηρήσουμε αυστηρά τα διεθνή πρότυπα. Εγώ και εσείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία και το παρελθόν. Αλλά με καλή θέληση, μπορούμε να διορθώσουμε πολλές αδικίες από το παρελθόν και βεβαίως εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλύτερο μέλλον για τους πολίτες μας».

 

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ

   Η Επιστολή Γκρούεφσκι πράγματι λοιπόν δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε ξεκάρφωτη, αλλά εντάσσεται σε μια συγκεκριμένη, σταθερή και αμετάθετη «εθνική» επιδίωξη των Σλάβων, που αφορά την προσάρτηση της Μακεδονία μας ως τελικό στόχο.

   Την Επιστολή ακολούθησε με διαφορά ημερών άλλωστε η «4η Παγκόσμια Συγκέντρωση Παιδιών Αιγαιατών “Μακεδόνων” Προσφύγων» μέσα σε κλειστό αθλητικό στάδιο των Σκοπίων, όπου και παρουσιάστηκε επίσημα ξανά η προκλητική εμφάνιση μιας τεράστιας σημαίας με τον Ήλιο της Βεργίνας, παρουσία του ίδιου του Προέδρου της χώρας, του Αρχιεπισκόπου και άλλων αρχών!!!

   Ποιος όμως έδωσε όλη την «τεχνογνωσία» τη νομική και διπλωματική στα Σκόπια για αν κινηθούν τώρα μετά τόσα έτη πάνω στα δύο αυτά βασικά θέματα «μειονότητας» και «επιστροφής Περιουσίων»;

   Αναμφισβήτητα η Τουρκία! Που έχει σπουδάσει δεκαετίες το θέμα, καθώς αγωνίζεται να αποσπάσει η Θράκη με τη δημιουργία και αναγνώριση αρχικά δήθεν «Τουρκικής Μειονότητας» καθώς και την υποβοήθηση διεκδίκησης περιουσιών με βάση παλαιά τουρκικά )οθωμανικά κιτάπια, τα οποία αυτή τη στιγμή με αγωνία και βιασύνη συγκεντρώνουν Σκοπιανοί, για να μπορέσουν να διεκδικήσουν «περιουσίες» στην Ελλάδα που εγκατέλειψαν μόνοι τους, καθώς αυτομόλησαν στη Γιουγκοσλαβία του Τίτο…

   Τα θέματα αυτά είναι επίσης «καρμπόν» των θεμάτων των  τουρκαλβανών συνεργατών των Ναζί «Τσάμηδων», οι οποίοι με τη στήριξη των Τυράννων και του παναλβανισμού του Κοσσόβου, προσπαθούν να θέσουν θέμα «μειονότητας προσφύγων» και «περιουσίων»…

   Πρόκειται επομένως για έναν κοινό βηματισμό – αν όχι συντονισμό – εναντίον ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδος, δηλαδή εναντίον Θράκης – Μακεδονίας – Ηπείρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τη στιγμή που οι περιβόητες Εκθέσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάνουν συνεχώς λόγω για τέτοιες «μειονότητες» μέσα στην Ελλάδα.

 

 

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΝΤΟΡΑ

   Δυστυχώς το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, παρά τις φιλότιμες και μοναχικές προσπάθειες πολλών στελεχών του, υπηρεσιών και ατόμων, παραμένει σε υποχωρητική καταστροφική γραμμή!

  

   Η πολιτική Ντόρας, η πολιτική της «σύνθετης υποχώρησης», οδήγησε το χέρι του Γκρούεφσκι να θέσει άφοβα, προκλητικά, αλαζονικά και δυστυχώς επίσημα τέτοια θέματα! Πράγμα που Διπλωματικά είναι μέγα εξευτελιστικό χαστούκι σε μια δήθεν ισχυρή χώρα, που τη χορεύουν τελικά όπως θέλουν στο ταψί.

 

   Είναι ώρα ο συνυπεύθυνος Πρωθυπουργός να αλλάξει επιτέλους Υπουργό, τοποθετώντας κάποιον που να ξέρει, να θέλει και να έχει συναίσθηση της επικίνδυνης κατάστασης στο Βορρά.

   Κάποιον που να επαναφέρει όχι μόνο την ορθή εθνική πολιτική «όχι σε όνομα, σύμβολα, σύνταγμα», «όχι σε όνομα ή παράγωγο», αλλά και να βάλει το υπαρκτό θέμα του εγκλωβισμένου Ελληνισμού των Σκοπίων, που θα ανατρέψει τα δεδομένα και θα επιλύσει οριστικά και προς το εθνικό συμφέρον το όλο πρόβλημα!

 

  Οι Μακεδόνες και η Μακεδονία δεν μπορούν να αφήσουν το μέλλον τους σε αδιάφορα χέρια. Γιατί ή θα αλλάξει Υπουργό και πολιτική ο Καραμανλής ή θα αλλάξουμε τον Καραμανλή!

  Δεν είμαστε υποτελείς σε κόμματα ή πρόσωπα! Σκεπτόμαστε και δρούμε ανεξάρτητα και γι΄ αυτό βλέπουμε καθαρά και έγκαιρα! Πρωταγωνιστούμε στις εξελίξεις και δεν αποδεχόμαστε «τετελεσμένα»!

   Είμαστε 3.500.000 Μακεδόνες μέσα σε όλο τον Ελληνισμό! Και είναι μαζί μας ολόκληρος ο Ελληνισμός!

 

 

 

www.NOIAZOMAI.net

 

noiazomai@gmail.com