www.NOIAZOMAI.net

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

27-1-2011 μ.Χ.

 

ΚΩΔΙΚΟΣ «SUGA»: ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ, ΦΟΥΡΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΡΟ

ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

 

Το πρωτοσέλιδο της Γενί Σαφάκ της 23-1-2011 με τον χάρτη της εισβολής στις Οινούσσες

 

 

   Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak (23-1-2011), που πρόσκειται στους ισλαμιστές της Τουρκίας, στη Ναυτική Βάση του Γκιολτσούκ βρέθηκαν νέα έγγραφα της συνομωσίας των Κεμαλικών Στρατηγών, που ήταν μπλεγμένοι στο Σχέδιο Πραξικοπήματος «Βαριοπούλα», με μοχλό ανατροπής του Ερντογάν, τη δημιουργίας μιας στρατιωτικής Κρίσης με την Ελλάδα!

 

   Εκτός λοιπόν από την Εισβολή στη Θράκη, που προέβλεπε το Σχέδιο Βαριοπούλα, τώρα αποκαλύφθηκε ένα ακόμη Σχέδιο, με την ονομασία «Suga», σύμφωνα με το οποίο είχαν συσταθεί το 2002 ομάδες εργασίας με συμμετοχή 31 Ανωτέρων Αξιωματικών, με επικεφαλής τον Υποναύαρχο Ahmet Feyyaz Ogutcu και σκοπό να διερευνήσουν εάν και πώς ήταν δυνατόν να στηθεί μια Ναυτική Κρίση τύπου Υμίων (Καρντάκ) και να επιλεχθούν οι κατάλληλες ελληνικές Νήσοι, Νησίδες ή Βραχονησίδες-στόχος!

   Τα συμπεράσματα των ομάδων και οι προτάσεις τους έπρεπε να υποβληθούν μέσα στον πρώτο μήνα του 2003 κιόλας!

   Το Σχέδιο Suga συνέταξε τελικά ο Ναυτικός Διοικητής Ozden Ornex.

 

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗ ΖΟΥΡΑΦΑ

  Αρχικά, οι ομάδες εργασίας εισηγήθηκαν μια Κρίση στην περιοχή της Ελληνικής Βραχονησίδας Ζουράφας ή Λαδόξερας όπως είναι γνωστότερη, λόγω του άφθονου πετρελαίου που αναβλύζει από τα θεμέλιά της, αληθινή πετρελαιοπηγή!

   Η πετρελαιονησίδα βρίσκεται στα ανοιχτά της Σαμοθράκης και οι Τούρκοι έχουν πολλές φορές αμφισβητήσει την ελληνικότητά της, έχοντας ως στόχο το άφθονο πετρέλαιο, που εμείς δεν τολμούμε να αντλήσουμε…

   Η Κρίση της Ζουράφας, θα άρχιζε με την καλλιέργεια έντασης ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκους ψαράδες! Και έπειτα θα κλιμακωνόταν, όπως είχε γίνει στα Ύμια το 1996!

 

 

ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

   Μια άλλη ολοκληρωμένη πρόταση, υπήρξε η προετοιμασία μεγάλης επιχείρησης εισβολής στη νήσο Λέρο, που θα γινόταν με ναυτικές και αεραποβατικές δυνάμεις!

   Η επιχείρηση αυτή σημειωνόταν πάντως, πως απαιτούσε μεγάλη προετοιμασία και υπήρχε ο κίνδυνος να την αντιληφθεί η Ελλάδα θέτοντας τις δυνάμεις της σε επιφυλακή!

   Η Λέρος θυμίζουμε, υπήρξε νησί-κλειδί για τον έλεγχο των Δωδεκανήσων κατά τη διάρκεια της Ιταλικής Κατοχής και του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, χάρη στα τέλεια φυσικά κλειστά λιμάνια της, που αποτελούν μοναδικά καταφύγια, κρυψώνες, αλλά και ορμητήρια πολεμικών πλοίων!

 

 

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

   Τελικά το Σχέδιο Suga, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την κατάληψη των στρατηγικών Οινουσσών, που δεσπόζουν στο πέρασμα/δίαυλο Χίου – Τσεσμέ και αποτελούν πλεονέκτημα για όποιον τα κατέχει!

   Ταυτοχρόνως δε βρίσκονται δίπλα στην Τουρκία και στην είσοδο σχεδόν του Στρατηγικού Κόλπου της Σμύρνης και θα μπορούσαν να υποστηριχθούν θεωρητικά από ολόκληρη την τουρκική πολεμική μηχανή, ενώ βεβαίως η Αθήνα θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση, μια και θα είχε να αντιμετωπίσει όχι εισβολή σε μια ακατοίκητη βραχονησίδα, που μπορεί να σαρωθεί από θαλάσσης ή αέρος σε δευτερόλεπτα, αλλά σε μια κατοικημένη νήσο, με ελληνικό πληθυσμό στα χέρια υποτίθεται του εχθρού, βάση του τουρκικού σχεδίου!

   Οι Οινούσσες, λοιπόν, το πανέμορφο αυτό νησί-σύμβολο της ελληνικής ναυτοσύνης, ήταν μια «άριστη» για τους Τούρκους και πρώτη πλέον, αποφασισμένη επιλογή, που θα πραγματοποιούνταν το 2003… την ώρα που Έλληνες Πολιτικοί διαγωνίζονταν για το ποιος θα φανεί περισσότερο φιλότουρκος… μαστιγώνοντας μέσα από την πάντα δεσπόζουσα θέση τους στα ΜΜΕ, κάθε αντίθετη ελληνική ανησυχία, που με αυτό το Σχέδιο φανερώνεται πόσο δίκαια τελικά ήταν…

   Πίσω από τους χορούς, τα μοντέλα, τις τραγουδίστριες-σειρήνες της τότε ελληνοτουρκικής μετασεισμικής «φιλίας», η πολεμική μηχανή της Τουρκίας ετοιμαζόταν να ριχτεί στο ψαχνό… Χωρίς οίκτο…

 

 

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ

   Ως δεύτερος εναλλακτικός στόχος των Κεμαλικών Στρατηγών, προκρίθηκαν επίσης τα νησιά των Φούρνων της Ικαρίας, που αποτελούνται από τρία μεγαλύτερα νησάκια (Θύμαινα, Φούρνοι, Άγιος Μηνάς) και από πολλές άλλες μικρότερες νησίδες και βραχονησίδες, ιδίως στη νότια περιοχή.

  

 

ΛΟΓΑΡΙΑΖΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ «ΞΕΝΟΔΟΧΟ»

   Όμως εδώ δεν υπάρχει η εγγύτητα που επικαλείται η Τουρκία ως προς τις ακτές της, αφού οι Φούρνοι είναι «μακριά» από τα μικρασιατικά παράλια.

   Επομένως με την κίνηση των Φούρνων, η Τουρκία δεν θα έθετε θέμα βραχονησίδων, αλλά θέμα Αιγαίου συνολικά, όπως και με τον τρίτο στόχο της κατάληψης της Λέρου, αναγκάζοντας την Ελλάδα να ανταποδώσει με ευθεία εισβολή από τον Έβρο για κατάληψη της ίδιας της Κωνσταντινούπολης, χωρίς δεύτερη κουβέντα και με διαταγή απαγόρευσης ανάκλησης της διαταγής…

   Γιατί είναι αστείο οι Τούρκοι να νομίζουν ότι θα καθόταν οι Έλληνες Αξκοι να περιμένουν με σταυρωμένα χέρια… Τα Ύμια έχουν διδάξει πολλά! Ενώ και η Ρωσία θα έσπευδε αμέσως να εκμεταλλευτεί το ρήγμα των Τούρκων, χωρίς βέβαια να χρειάζεται να ειπωθούν λεπτομέρειες…

   Εσωτερικά βέβαια οι Στρατηγοί μπορεί να έριχναν τον Ερτνογάν, αλλά «η πόρτα του φρενοκομείου» θα είχε ανοιχτεί!

   Και ενώ φαίνεται από τις περιγραφές της επίδοξης Χούντας των Τούρκων Στρατηγών, πως εκείνοι θα βρισκόταν δήθεν σε πλεονεκτική θέση, η αλήθεια είναι πως στην πραγματικότητα θα βρισκόταν αιχμάλωτοι των χειρισμών τους, δίνοντας σε Ελλάδα και Ρωσία επιτέλους την πλέον διεθνώς τεκμηριωμένη αιτία πολέμου!

   Διότι από την ώρα που τα ελληνικά άρματα θα διάβαιναν τον Έβρο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει παρέμβαση του ΝΑΤΟ σε ενδονατοϊκό πόλεμο! Ανοίγοντας την πόρτα στη Ρωσία!

 

 

Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑΣ…

η «Σούδα» του βορρά

   Οι δε ΗΠΑ, εάν εκείνη τη στιγμή υποστήριζαν τυχόν την Τουρκία, έχαναν για πάντα την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, που θα έδινε αμέσως άδεια ελλιμενισμού στο Ρωσικό Στόλο (μπορεί και το Πόρτο Λάγος μαζί με τη Βιστωνίδα, τη μόνη φυσική περιοχή που χωράει σαν προστατευτική αγκαλιά τα τεράστια Ρωσικά Αεροπλανοφόρα… ενώ από την άλλη εφάπτεται της Εγνατίας Οδού και ίσως να κατέληγε εκεί τελικά και ο ρωσικός αγωγός πετρελαίου Πύργου-Αλεξανδρούπολης) και θα υπέγραφε Στρατιωτική Συμμαχία, με Συμφωνία Ταχείας Πολεμικής Αρωγής! Ας μην εκπλήσσονταν τότε οι Τούρκοι εάν θα έβλεπαν τίποτε υπερσύχρονα Σουχόι με ελληνικά εμβλήματα και πιλότους που θα έλεγαν «ντα» και «σπασίμπα»…

   Σημειώνουμε για την ιστορία, ότι το Πόρτο-Λάγος, το κεφαλάρι της Βιστωνίδας, σκόπευσε να το κάνει ο Ελευθέριος Βενιζέλος Πολεμική Βάση Υποβρυχίων!!!

  

 

www.NOIAZOMAI.net

 

noiazomai@gmail.com

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ KAI ΣΕ ΜΟΡΦΗ .PDF

 

www.NOIAZOMAI.net

 

noiazomai@gmail.com