www.NOIAZOMAI.net

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

4/8/2009

 

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ «PONY» ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩ

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ

ΝΕΑ «ΥΜΙΑ» ΣΤΗ ΡΩ

ΣΤΗΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!

 

ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΥΡΑΣ ΤΗΣ ΡΩ

ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΗΣ ΑΝΑΜΙΞΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΜΕ

 

 

 «YENI KARDAK

   Με τον τίτλο «Yeni Kardak», που σημαίνει «ΝΕΑ ΥΜΙΑ», επιχειρεί το μεγάλο τουρκικό κανάλι Kanal D, να εντάξει το ιστορικό ελληνικό νησάκι της Κυράς της Ρω, της ηρωικής Δέσποινας Αχλαδιώτη, στις αμφισβητούμενες «γκρίζες ζώνες» και δεύτερον στα δήθεν «παράνομα από την Ελλάδα στρατιωτικώς φρουρούμενα νησιά»!

 

 

ΙΔΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ

   Το τουρκικό κανάλι, που ανήκει με μεγάλο όμιλο ΜΜΕ της Τουρκίας μαζί με τη Χουριέτ, «δημοσιογράφοι» της οποίας είχαν στήσει τα Ύμια και είχαν αφαιρέσει την ελληνική σημαία και στο οποίο διατηρεί μάλιστα εκπομπή και ο περίφημος δημοσιογράφος Μεχμέτ Αλί Μπιράντ, μετέδωσε χθες (3-8-2009) στο βραδινό Κεντρικό του Δελτίο Ειδήσεων, κατ΄ αποκλειστικότητα, το σκηνικό «νέας Κρίσης Ιμίων», μεταδίδοντας εικόνες από την ακριτική Νήσο Ρω, με φυλάκια και εγκαταστάσεις της Ελληνικής Στρατιωτικής Φρουράς, που δεν είναι φυσικά παρά τα σπιτάκια της Κυρά της Ρω και το Εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, όπου ζούσε η θρυλική Ελληνίδα, κρατώντας ελληνική τη νήσο!

  

 

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ

   Η προβολή των εικόνων, επιβεβαιώνει «Τα ΝΕΑ» που την περασμένη Τετάρτη 29-7-2009 δημοσίευσαν ότι «τουρκικό  φουσκωτό με τρεις επιβάτες έκανε περίεργες κινήσεις κοντά στη Ρω», που σημαίνει ότι φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε εντός των χωρικών μας υδάτων, όπως τώρα πιστοποιείται, ενώ αναφέρονται συνεχείς κινήσεις τουρκικών ακταιωρών τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της Μεγίστης, Ρω, Στρογγυλής, που προδίδουν οργανωμένο και βαθύ σχεδιασμό…

 

 

ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

   Αυτό με τη σειρά του σημαίνει, ότι οι επιβαίνοντες του φουσκωτού προφανώς δεν ήταν απλοί «δημοσιογράφοι» και ότι το «υλικό» πιθανώς ήταν στα χέρια των Τούρκων μια ολόκληρη εβδομάδα πριν τη δημόσια προβολή του!

 

 

«ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

   Κύριος στόχος της Άγκυρας, με την μεθοδευμένη προβολή του «ρεπορτάζ», ήταν σαφώς να διατυπωθεί μέσα από ένα μεγάλο, «έγκυρο» τουρκικό ΜΜΕ η δήθεν «μη ελληνικότητα της Ρω»! Όχι να αμφισβητηθεί απλά και αόριστα, αλλά να περάσει με κατηγορηματική βεβαιότητα και στην κοινή γνώμη και στις ξένες Πρεσβείες και Υπηρεσίες που παρακολουθούν άγρυπνα τις εξελίξεις, ότι η ΡΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ! Άρα δεν έχει δικαίωμα να είναι Έλληνες και πολύ περισσότερο Ελληνικός Στρατός επάνω σε ένα μη ελληνικό νησί, όπως υποστήριξε το Κανάλι!

 

 

«ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ»

   Αυτό είναι το πρώτο βήμα, ώστε να απαιτήσουν «αποστρατικοποίηση», δηλαδή απόσυρση των Ελληνικών Δυνάμεων και παράδοση των Νησιών στη διάθεση του Τουρκικού Στρατού Εισβολής οιαδήποτε στιγμή, όπως έγινε το 1974 στην Κύπρο, μετά την εγκληματική απόσυρση της πανίσχυρης Ελλαδικής Μεραρχίας από τον Δικτάτορα που καθοδηγούσε αξιοθαύμαστα η CIA και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ!

 

 

«ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΛΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΝΗΣΙΟΥ & ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ»

   Σύμφωνα με ένα από τα απόρρητα σενάρια του Τουρκικού Επιτελείου, για να εξαναγκαστεί μόνη της η Ελλάδα να απογυμνώσει ή να διαπραγματευτεί τα Νησιά της και το καθεστώς τους, έξω από τα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου που είναι αρνητικό για την Άγκυρα, θα πρέπει να εφαρμοστεί ένα πονηρό ανατολίτικο τέχνασμα, βάση του οποίου, εάν ο γείτονας δε σου δίνει την αυλή του, τότε ζήτα το σπίτι του!

   Το σενάριο αυτό μεταφράζεται σε κατάληψη άλλου ελληνικού νησιού ή νησίδας και χρησιμοποίηση των Ξένων Δυνάμεων για «αναγκαστικές διαβουλεύσεις» (όπως το βράδυ των Υμίων με το τρίγωνο Αθήνα – Ουάσιγκτον – Άγκυρα που οδήγησε σε απόσυρση των ελληνικών δυνάμεων από ελληνική όμως νησίδα) που θα θέσουν στην Αθήνα το εξής δίλλημα:

   «Για να εγκαταλείψει η Τουρκία τη τάδε νησο/νησίδα, πρέπει και η Ελλάδα να πράξει το ίδιο και να εγκαταλείψει τη δική της νήσο/νησίδα»!!! Να αποχωρήσει δηλαδή η Ελλάδα από τη Ρω, για να αποχωρήσει π.χ. η Τουρκία από την ελληνική «Στρογγυλή» ή το «Φαρμακονήσι», ώστε να έχει πετύχει την γκριζοποίηση της ελληνικότητας των νησιών μας διεθνώς, την έμπρακτη «ουδετεροποίησή τους», με στόχο  μέσω διαπραγματεύσεων στην καλύτερη περίπτωση, να αλλάξει σταδιακά το καθεστώς της ιδιοκτησίας τους και ιδίως του θαλάσσιου χώρου, της υφαλοκρηπίδας τους και της ΑΟΖ τους! Αλλά ακόμη και να παγώσει κάθε πρόοδο στον καθορισμό της ελληνικής ΑΟΖ στην περιοχή, καθώς και αυτό θα είναι ένα κέρδος, επειδή δεν θα μπορούν ξένες εταιρείες να προχωρήσουν σε υποθαλάσσια έρευνα και εκμετάλλευση της τοπικής Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μετά από κάτι τέτοιο…

   Βεβαίως τα Ελληνικά Επιτελεία έχουν τις απαντήσεις για κάθε σενάριο και οι εκπλήξεις που περιμένουν την «αλεπού» θα είναι πραγματικά απρόβλεπτες, όπου και αν πατήσει…

   Πλαίσιο κειμένου: ΙΔΟΥ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ
Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ,
Ρω, Στρογγύλης και των παρακείμενων ελληνικών βραχονησίδων
  Έτσι ξαναγυρίζει το θέμα των ελληνικών βραχονησίδων και νησίδων που διεκδικεί η Τουρκία, υποστηρίζοντας αυθαίρετα ότι όσα νησάκια βρίσκονται έως τρία (3) μίλια από τις ακτές της είναι ανεξαιρέτως τουρκικά, αλλά και τίθεται σε πρώτο πλάνο η στρατηγική σημασία των τριών ξεχασμένων ελληνικών νησιών, ήτοι της Μεγίστης, της Ρω και της Στρογγυλής, που αποτελούν τα ακριτικά φρούρια των ελληνικών εθνικών, κυριαρχικών και οικονομικών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο!

   Χάρη σε αυτά τα ηρωικά ελληνικά νησάκια, που απέχουν ελάχιστα από τις απέναντι ακτές,  η Ελλαδική ΑΟΖ εφάπτεται στην Κυπριακή ΑΟΖ, «απομονώνοντας» την τουρκική αλαζονεία, και δημιουργώντας μια μεγάλη συμπαγή ελληνική (ελλαδο-κυπριακή) Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη εκμετάλλευσης!!!

   Για το λόγο αυτό τα συγκεκριμένα ελληνικά νησιά, θα συγκεντρώσουν τη μήνη της Άγκυρας, και ιδίως η Στρογγύλη, που αποτελεί το ανατολικότερο άκρο της Ελλάδας και φράζει όπως και τα άλλα δύο γειτονικά ελληνικά νησιά (Ρω και Μεγίστη) την Τουρκική ΑΟΖ προς το νότο!
   
   Ενδεχομένως δε η Στρογγύλη (Υψηλή ή Στρογγυλή) να αποτελέσει τον κύριο στόχο της Άγκυρας, ενώ σημειώνεται πως το 1975, η Ρω (¨Άγιος Γεώργιος), δέχτηκε τουρκική «απόβαση» τύπου «Χουριέτ-Υμίων», επειδή κυμάτιζε πάνω της η Ελληνική Σημαία, υψωμένη από τα χέρια της μεγάλης Ελληνίδας, της Δέσποινας Αχλαδιώτη (Κυρά της Ρω)!!!
ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ 23-9-2008
http://noiazomai-news1.tripod.com/27.html

 

ΓΙΑΤΙ Η ΡΩ;

   Όπως έχουμε γράψει εδώ και ένα περίπου χρόνο, κύριος στόχος θα είναι νησιά Ρω, Μεγίστη, Στρογγυλή, επειδή αυτά τα ελληνικά νησιά εγκλωβίζουν και περιορίζουν την Τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ενώ συνενώνουν τις ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου!!!

   Στη Συνθήκη των Παρισίων, ορίζεται ρητά και ονομαστικά το Καστελόριζο (Μεγίστη) στην Ελλάδα «και οι παρακείμενες νησίδες» και είναι νομικά και πολιτικά ακατόρθωτο να κλονισθεί η ελληνικότητα της Μεγίστης, που μπορεί όμως κατά τους Τούρκους να εξουδετερωθεί με την Κατάληψη της Ρω και της Στρογγυλής, για τα οποία η Άγκυρα κατασκευάζει «ασάφειες» με την ενθάρρυνση των Αμερικανικών Υπηρεσιών.

   Εάν τα νησάκια αυτά «περάσουν» στα χέρια της Τουρκίας, τότε θα αποκτήσουν «ξαφνικά» τουρκική υφαλοκρηπίδα και τουρκική ΑΟΖ, που θα διακόπτει την ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου και θα εγκλωβίζει αυτή του Καστελόριζου…

   Αλλά και η έμπρακτη αμφισβήτησή τους, αμφισβητεί την Ελληνική Υφαλοκρηπίδα και την Ελληνική ΑΟΖ, άρα «μπλοκάρει» κάθε σχετική εξέλιξη!

   Και η Τουρκία βιάζεται να σταματήσει την ΕλλαδοΚυπριακή ΑΟΖ…Γιατί ΑΟΖ σημαίνει Αποκλειστική άντληση πετρελαίου… Μαύρου Χρυσού! Μια υποθαλάσσια «Σαουδική Αραβία»!!!

   Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το σχόλιο του Τουρκικού Καναλιού για τη Ρω, που την ονομάτισε ως «νησίδα στη μύτη της Τουρκίας» που εννοείται δεν μπορεί να είναι …ελληνική!

 

 

ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΡΩ ΜΕ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ»

   Σήμερα το απόγευμα (4-8-2009) σημειώθηκε και νέο επεισόδιο με άλλους Τούρκους «Δημοσιογράφους», οι οποίοι παραβίασαν τα ελληνικά ύδατα στη Ρω με το σκάφος «Πόνυ» (φωτο) προσπαθώντας να βιντεοσκοπήσουν το νησί μας και τους έγινε έλεγχος από Σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού, απ΄ όπου και εκδόθηκε η παρακάτω Ανακοίνωση, λόγω «ζητήματος σύλληψης και κράτησής τους» που προσπαθεί να δημιουργήσει η Άγκυρα, υποστηρίζοντας ότι «δεν τους άφησαν να πατήσουν στο νησί» σαν να επρόκειτο για τουρκικό νησί και παρεμποδίστηκαν, ενώ αποφεύγουν να αναφέρουν και ότι το τουρκικό σκάφος έπλεε σε ελληνικά χωρικά ύδατα τα οποία και παραβίασε:

 

  

  «Σήμερα και περί ώρα 17:35 εντοπίστηκε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της νησίδας Ρω, τουρκικό τουριστικό σκάφος.

   Πραγματοποιήθηκε ο συνήθης αστυνομικός έλεγχος του σκάφους, που έφερε το όνομα "PONY", στο οποίο επέβαιναν εκτός του κυβερνήτη, τέσσερα άτομα όλοι Τούρκοι υπήκοοι, τα οποία κατά δήλωσή τους είχαν την ιδιότητα του δημοσιογράφου, του τηλεοπτικού σταθμού Ι.Η.Α.

   Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου και αφού τους συστήθηκε άμεση αποχώρηση από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, το σκάφος απέπλευσε περί ώρα 18:10».

  

  ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ, ΡΩ & ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ

http://www.noiazomai.net/turknanattila.html

 

 

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΡΒΗΓΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

http://www.noiazomai.net/turkostervold.html

 

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ – Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ! http://noiazomai-news1.tripod.com/27.html

 

_________________________________________________________________________________________________

* Η «τουρκική» ονομασία «Καρντάκ» για τα Ύμια, προέρχεται από την ελληνική λέξη «Καρυδάκια», όπως ονόμαζαν οι Μικρασιάτες Έλληνες τα δυο μικρά νησάκια μας, πλάι στην Καλόλιμνο, που χρυσίζουν κάθε πρωί στο φως του αιγαιοπελαγίτικου ήλιου! Καρυδάκια – Καρδάκια – Καρντάκ! Επομένως ακόμη και η «τουρκική» ονομασία, αποδεικνύει την ελληνικότητα των νησιών!

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ KANAL D ΣΤΙΣ 3-8-2009             ΒΙΝΤΕΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΥΔΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩ ΣΤΙΣ 4-8-2009

 

www.NOIAZOMAI.net

 

noiazomai@gmail.com